- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
Új hozzászólás Aktív témák
-
callmeakos
veterán
Szerintem részemről is ennyi az évnek, fejjebb nem igen fogok már lépkedni. Még maximum annyi csere lesz hogy Bottast beteszem Vettel helyére, a Ferrarit meg a Williams helyére, és ezzel ki is lett maxolva a dolgok állása. Bár végeredmény még nincs, elégedett vagyok az idei évemmel. Bár jó lenne megszerezni a ligában a top10-et, de erre már nem igen van reális esély. De ez még csak a harmadik évem, ahhoz képest nem is rossz ez.
-
jpm
senior tag
"A liga elején meg nyilván mindenki benyomja a Rosberget, innentől már biztos nem engedi el a gyeplőt."
Akkor viszont mindenki ott marad ahol van. Az meg csak annak jó aki az 1. helyen van épp.
Az utóbbi hétvégén is azért adtam el Rosberget mert az eleje bennt tartotta, aztán mikor zárult a piac láttam hogy szinte mindenki az utolsó pillanatban Hamiltonra váltott.... -
venember83
nagyúr
137 pont elég kiábrándító tud lenni ám.
RB feljavulása kapcsán eszembe jutott: nem lehet, hogy a magas guminyomás miatt mennek ők ilyen jól? Mindenki kínlódik a kanyarokban, ők meg betapadnak, aminek köszönhetően a gázpedálra is korábban léphetnek? Nagyon furcsa, hogy ilyen hirtelen utolérték a Ferrarit.
-
Qorthral
őstag
Váltottam, igen, mert talán jobb ez így. Az idei átlagok ezt mutatják + a jelenlegi forma is. Ráadásul ha Lewis adott esetben mégis segítene Rosbergnek a 2. hely megszerzésében, az szintén ártana a fő komponensként Hamiltonra épített csapatomnak. Ráadásul Vettel továbbra is rohamosan drágul (Hamiltonnal ellentétben, aki már rég platózott), így fennállt a veszélye annak, hogy ha most nem teszem vissza, akkor értelmesen már az utolsó két futamra sem fogom tudni.Továbbá a ligagyőzelemre csak úgy van esélyem (bár úgy sem valami sok), ha más csapattal próbálkozom, mint az előttem állók. Ezen a hétvégén számomra két logikus választás volt (najó, még egy PER - HAM - WIL - RBR - FER felálláson is agyaltam), így mindkettőtöket nem tudtam "kikerülni". Meglátjuk mit hoz a futam, aztán ha úgy alakul az utolsó két versenyen még lehet egy jót taktikázni a dobogós helyekért.
-
Qorthral
őstag
Azért nem egészen. Ha HAM - ROS sorrendben futnak be (ahogy általában), akkor HAM 130 pontot hoz, a Merci viszont csak 105-öt. Ráadásul utóbbi már tényleg nem drágul, míg HAM egyelőre még igen.
Sztem csak akkor éri meg a VET + MER kombó, ha Kimi nagyon leszerepel, vagy ha ő vagy HAM kiesik.Pontban kb egál lehet, vagy csak kicsit gyengébb, de épp árfolyamban egyértelműen rosszabb.
-
Qorthral
őstag
Jól jött ki bizony.
Mondjuk tudtam, hogy ezt kell csinálni (van már némi tapasztalatom + sokat szoktam számolgatni), ez volt az egyetlen esélyem akkora hátrányból.
Valószínűleg Vettelnek a vételét és az eladását is jókor csináltam, bár Kvyat és Perez miatt most ebben kicsit bizonytalan vagyok. (VET + LOT + FI lett volna FER + WIL + KVY helyett)
Azért feltehetőleg megyek majd még felfele, de lassan itt a plafon sokaknak és hiába állok majd jól anyagilag. Mondjuk egy összetett TOP100 és egy ligadobogó már jó eredmény lenne! -
venember83
nagyúr
Bottast pont a brit nagydíj előtt szedtem ki, amikor második lett. Én meg talán túl sokat cserélgettem, sok pénz elment, pl. a brit futam előtt kb. ugyanez volt a csapatom, mint most, egyetlen különbség, hogy a Toro helyett most Ferrari van. Előrelépés még annyi lehet, hogy FI helyett McLaren. Pilótáknál ilyen drasztikus árak mellett nem valószínű, hogy komoly cserebere lesz, a szabadedzésekre sajnos nagyon alapozni nem lehet, max. irányvonalat mutatnak.
-
-Mike-
addikt
Pillanatnyi forma, Williams pénteki versenytempója kiváló volt, mint az Indiáé. Be kell rakni? Igen. Hol is végeztek vasárnap?
Múlt béli tapasztalat? Hamilton pályája. Be kell rakni. Hamilton? DNF.
Renault legrosszabb pályája, 3.soros rajtpozíció már maga lenne a csoda..- Horner
Hopp első renault győzelem egy ilyen pályán.
Szerencse ez az egész? Igen.
Prognosztizálhatsz te itt akármit ha ilyen versenyek vannak és ilyeneken dől el hogy ki Top100, top10-es.
Az egésznek semmi köze ahhoz, hogy most x éve nézed az egész sorozatot, tudod kinek fog feküdni a hétvége, olvasol utána, szabadedzéseket nézed, köridőket.
Szerencse az egész és kész. Ezért nem is tippmixelek F1-et. Meg semmit. -
venember83
nagyúr
Kíváncsi leszek, mit csinálnak majd, mert én már beállítottam egy csapatot a spanyol nagydíjra, most meg megkaptam a tizenkét misit ismét. De az az érzésem, hogy ennek a szezonnak már annyi rangsor szempontjából, csomó felhasználó játszik millió és egy fiókkal csak azért, hogy jobban szerepeljen egy tét nélküli játékban, most meg ez a baki a rendszer részéről, s ezzel milliókat ajándékoznak oda egyeseknek, amit lesz olyan, aki nem ad vissza s ezzel előnybe kerül, igazi vicc.
-
echterion
nagyúr
Én nem cserélnék, nem éri meg. A Merci sok pontot fog hozni, sztem többet, mint a Meki + Sauber együtt.
Az altatáshoz meg annyit, hogy annyira nagyon nem gondolom, hogy altatnának, Ausztráliában sem tette senki, nagyjából mindenki úgy teljesített, ahogy az nagyjából várható volt az edzések alapján sztem. Én akkor a Ferrariról hittem ezt, aztán nem lett semmi a feltámadásból.
-
Qorthral
őstag
Még mindig bánod azt a cserét? Mondtam, hogy simán benne van az elrontott kvali ellenére is egy erős szereplés
Persze a Merci még mindig jobb választás volt a hétvégére, de nem sokkal.DemonDani: Nem értem, a Meki hogy jöhet szóba a Ferrari alternatívájaként. Erősödtek, de messze nincsenek ott, ahol a vörösök. Az első variáció meg nettó hülyeség, ennyi pénzt nem befektetni a harmadik varihoz képest, mikor a futam után úgyis ugyanaz a felállás lesz a cél? Egyértelműen a harmadikat javaslom.
-
Qorthral
őstag
Simán benne volt egy erős Ferka szereplés, ne hibáztasd magad. Még mindig benne van, hozzáteszem. Az autó jó, esőben sem volt gyenge, csak így jött ki a lépés. Szerencséjük sem volt. Sztem most nem volt hiba Ferrarira váltani / bent hagyni őket. Persze attól nem lesz több pontunk, hogy elvileg "jót" léptünk
-
Motion_Blur
félisten
Azért ha megnézed az időket részletesebben sokminden kiderül. Szinte mindenki spórolt még a repülő körében. Alonso-t fel is tartották és bele is hibázott FP2-n, Kimi is eldobott az utolsó szektorában fél mp-et és csak 13. lett, mégis ő futotta a legjobb köridőt.
Amit most nem tudok megnézni az a hosszabb etapok. De ahogy olvasom Alonso teljesített a legjobban és a Lotus kíméli továbbra is legjobban a gumit. RB sötét ló egyelőre, de Merci szerintem szenvedni fog mert itt sokkal jobban kopnak a hátsó gumik mint az elsők.
-
FireKeeper
nagyúr
énnekem most viszonylag egyértelmű, hogy megtartsam a red bull-t, annyira nem reménytelenek, mint múlt héten, és így legalább nem vesztek pénzt az eladásukkal. a csapat többi komponense is elfogadhatónak tűnik erre a hétvégére, ha a red bull nem szarja keresztbe a terveimet egy pocsék IM-vel/futammal, talán befér melléjük még egy top komponens.
-
Armando_19
őstag
Én megléptem. Nem bízok Webberben. Mikor ezek a kisgyerekkel 2-en házon belül balhéznak, annak soha nincs jó vége. Kínában amúgy is trükkös a rajt, ha közel vannak egymáshoz, abból semmi jó nem lesz szerintem. Ferrari jónak tűnik erre a hétvégére. Alonso nagyon olcsó most.
Nálam úgy nézetek ki a cserék, hogy:
Pic> Alonso
Red Bull>Caterhem
Williams>Force India. -
Qorthral
őstag
Gondolom nagyon várod már a következő szezont, ahogy szinte mindenki, aki kicsit/nagyon lemaradt a rossz/peches próbálkozások miatt.
Még egy futam, utána tiszta lap.
Anitában az a csodás, hogy Ő egyszer sem azért adta el a Mekit, hogy mást vegyen helyette... Pusztán csak kipróbálta a 3 közül egy új helyen. Szerintem 30-40 millió buktánál jár csak emiatt.Pá:
-
Qorthral
őstag
-
-
Qorthral
őstag
Ja ok, ez esetben világos a dolog.
Alapvetően nem örülök, hogy az RBR ismét megússza, de nagy szívás lett volna nekem, ha pont most kapnak kemény büntit. Eddig 9 futam volt, 1x sem voltak bent, snem büntették őket, szóval "szép" lett volna, ha egyből jön a bünti, amint beteszem őket...
Annak viszont örülök, hogy láthatunk egy nyíltsisakos Alonso - Vettel csatát. Remélem nem a boxban fog eldőlni.
-
DemonDani
addikt
Mjuk éppen a Button Hamitlron duo is érdekes... Button mélyrepülése nem várt dolog és webbert nem helyezném elé, inkább csak év elején mákolt a meki a gumikkal vagy ilyesmi lehetett, amugy meg semmirevaló a cucc.
Ferkáról se képzelem, hogy ilyen lesz az év további részében. Nézd meg Massa is milyen gyors volt. Pedig két év után most nem lett hirtelen ujra a régi. Úgyan úgy elfog tűnni. Egyversenyes volt ez a dominancia
-
Zoza24
senior tag
köszi,de ebben mázli is volt,a Lotust már terveztem,de a pilóták közül amiket meg tudtam venni,ez tűnt a legésszerűbbnek párosnak,de hogy nyerjen a venezuelai?
a Mercitől vártam volna a pontokat,Schumi ott elszállt sajnos...
Ferrarira kíváncsi leszek Monte-Carloban,mert az aerora panaszkodnak,nah oda abból nem sok kell
-
attisx
addikt
Egyelőre nem is tudnál mit változtatni, mert még nem árazták be a '12-es komponenseket...
BTW, mi a PH!aßér kellett nektek ilyen korán felhozni a topikot. Mostantól, amilyen kényszeres vagyok, naponta többször fogom megnézni, hogy nem-e lehet már új csapatot összeállítani...
-
Sanya595
senior tag
Végül nem lett meg az 5.hely....
De boldog vagyok,mert nekem a liga top10 volt a célom.
Igy elsö évben nagyon jó ez is számomra..
A futam elött 3 pont volt a lemaradásom és ezért mindenkép más csapat kellet az elöttem állóhoz képest.
Vállogattam....nem jött be...rosszabb lett,de igy is jó....
Jövöre ugyanitt,már nem kezdöként.. -
D.Orion
veterán
Én így első évemben azért küzdök, hogy a liga 10. helye legalább meglegyen. Nincs erőm számolgatni, hogy most hányadik vagyok, de nagyon úgy néz ki, hogy az utolsó futamon fog eldőlni sikerül-e vagy sem.
Erőt vettem magamon: Oliverda nem előzött meg, 221pontot számoltam neki hétvégére.
Viszont az előttem lévő baluronin-t beértem, mert 6pont volt csak a hátrányom, és ő a hétvégén 158pontot szerzett. -
Motion_Blur
félisten
Ahogy nézem kb. 5000-től lefele szaporodnak meg az olyanok akiknek semennyire vagy max. 1x változott a csapatuk, de egy rakás olyan csóka is van aki majdnem minden futam után változtatott és kb. ugyanott van (csak pénz nélkül).
Én sajnos nagyon elrontottam a szezon első felét, de legalább lesz honnan feltörni jövőre
-
-
Pá
addikt
Tény, hogy lépéselőnyben van, aki az elején jól kapja el a fonalat, de hosszú az idény, bőven van alkalom ledolgozni a hátrányt, szóval nem kell elkeseredni ha az első futam nem úgy alakul, ahogy tervezte az ember. Ha jól rémlik tavaly sem azok nyertek, akik a szezon elején-közepén vezettek.
Én tavaly nagyon benéztem az első 3 versenyt, akkor kb a 15. hely körül voltam a ligában és aztán ha az utolsó versenyen Schumi nem csúszik ki, a dobogó is meg lett volna végül. Összesítettben is 2000+ helyről jöttem fel 400-ra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gigabyte B85M-D3H-A + I5 4440 + HyperX 8GB FURY DDR3 1333MHz + CoolerMaster N200 + Hyper 103 hűtő
- Apple MacBook Air M1 2020 13" (A2337) 8GB/256GB, akku: 100% (35 ciklus), garancia: 2026.10.12.
- Lenovo Legion Go 512/16 ,19 hónap garancia, szép állapotban eladó!
- MacBook Pro Retina 14" 8C / 14C / 16 GB / 512 SSD / Magyar - Garancia - 0 ciklus
- Lézeres hátlap csere VERHETETLEN áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest