- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
Új hozzászólás Aktív témák
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #7018 üzenetére
Ilyen kimerítő válaszra nem számítottam.
Akik komolyan játszák az ilyen játékokat, azoknak kevés a futamok eredménye, nem árt ismerni a csapatokon belüli történéseket, stb, stb, random tippelgetéssel nem lehet hosszútávon jó valaki. Én is azért hagytam abba.
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #7015 üzenetére
Bakker, azt akarod mondani, hogy vakon tippelgetsz, kvázi tök logikátlanul játszol? Csak nem?
-
EmberXY
veterán
válasz
ROBERTOH #7008 üzenetére
Ott például ha szezon közben indítasz csapatot, akkor az addigi átlagpontszámmal indulsz, emlékeim szerint 1-2-szer én is kipróbáltam, és jobb pozícióból indulhattam, mint amit az alapcsapattal odáig elértem. Ez kicsit fura volt.. Aztán ahogy kijött a hivatalos, azt hittem, hogy "végre megérkeztünk", és csak arra koncentráltam, de ott sem minden leányálom, pl az, hogy nincs pénzkeresés, stb, igazából nagyon nehéz fejleszteni, nem is értem a logikáját. Emlékeim szerint ez másoknak is feltűnt már. Az elején összeraktam egy csapatot, amiben benne volt Vettel és Hamilton is (már ez kicsit fura így kezdésnek, hogy egyáltalán lehet ilyet), mert szerintem nem volt eléggé reálisan összerakva a pilóták, csapatok árazása. Aztán szép lassan beleuntam abba is...
Szerk.: lassan ki kell mondani, legalábbis én úgy gondolom, hogy a tippjáték sokkal jobb volt.
-
EmberXY
veterán
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #7000 üzenetére
Igen.
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #6998 üzenetére
Kezdem azt hinni, hogy nem, ugyanis Qoorthral feljött holtversenyben az 1. helyre... Ketten legalább vagyunk, akik játsszák.
-
EmberXY
veterán
Mit látnak szemeim, le akarnak taszítani az első helyről?
-
EmberXY
veterán
válasz
[CS]Blade2 #6992 üzenetére
De valami változott tegnaphoz képest, mert megint az első helyre ugrottam a ligában, és csapatot is enged szerkeszteni, nyilván elkészültek az eredménnyel. Kicsit kaotikus a gépezet, de majdcsak magára talál.
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #6990 üzenetére
Milyen játékot?
Á, tuti nem hagyta abba senki.
-
EmberXY
veterán
válasz
Qorthral #6958 üzenetére
Most tudatosult bennem is ez a "csak pontokat kapunk" dolog, szerintem is furcsa lesz, ha az erősebb komponensek drágulnak, hogy lehet majd a fix 100 milliós keretből ütőképes csapatot összerakni?
Én is pl. arra számítottam, hogy Hamilton mellé be tudom tenni Vettelt is, ha Raikkonent kirakom, de látom, hogy rohadtul nem ilyen egyszerű ez, maximum akkor, ha a többi komponens a legaljából van...
Tanácstalan vagyok, ha mérlegelni kell, hogy a jövőben a jobbak csak drágulnak, elgondolkodom azon, hogy betolom a wildcardot és bepakolom a favoritokat, meg a sereghajtókat, aztán várom a szezon végét... Ez megint egy érdekes szabályrendszer... -
EmberXY
veterán
válasz
Qorthral #6975 üzenetére
Katasztrófa eddig az egész... A ligában 175 pontot mutat, a globál ligákban meg 179 ponttal vagyok benne... Lehet, hogy pár napot még kellene várni míg valaki elkezd benne tevékenykedni, hátha addig összeáll, elvégre van még majdnem 2 hét, és bizonyára ezrével kapják a bugreportokat...
Annak fényében, hogy az első 3 futamot már lekésték vele, pláne nem kellett volna így összecsapni.
Csak nehogy Ericssonra kenjék ezt is. -
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #6973 üzenetére
-
EmberXY
veterán
Az f1-es official játékban tényleg én állok a liga 1. helyen, vagy csak én nézek be valamit? Ha igen, az hogy lehet, hogy nem customer114 van ott?
-
EmberXY
veterán
Ezt láttátok már?
Lehet, hogy megvalósult, hogy végre van official játék? -
EmberXY
veterán
válasz
ROBERTOH #6946 üzenetére
Ha hiszed, ha nem, amikor ránézek a ligára, egy dolgot nézek meg: azt, hogy megint mennyivel kerültem hátrébb, a többi információ teljesen érdektelen. Legyen inkább 60 %, de tényleg ez a max...
( a csúnya nevet azért láttam, mert customer114 posztjában lettem rá figyelmes.
)
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #6940 üzenetére
De ki mondta meg neki a jelszót?
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #6927 üzenetére
Akkor rendben van, jöhet a következő futam.
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #6925 üzenetére
Én azt sem zárom ki, hogy én vagyok meghibbanva, semmi se lehetetlen.
Vagy az van, hogy mi mindannyian először játsszuk ezt és emiatt "bénázunk" a kvázi középmezőnyben, az eleje meg annyira penge, hogy emiatt ilyen magas az átlag? De nem tudom megérteni, hogy a francban tudok az első 2 futam kihagyásával a liga 7. helyének megfelelő pontszámmal, növelt büdzsével (amihez egyre olcsóbbak a favoritok a kezdeti bakik miatt) csapatot indítani, miközben vannak, akik tisztességesen játszanak, és ott kullognak hátul. Megesküdtem volna, hogy a második futam után már nem fogja megérni, ehhez képest egyre jobb a helyzet.
Szerintem majd a 10-15. futam környékén is csinálok, azzal meg alapból az első helyen leszek a ligában, ha továbbra is elmaradunk az élmezőnytől. Minek itt számolgatni, ha így is lehet. -
EmberXY
veterán
válasz
Qorthral #6921 üzenetére
De azt hinné az ember, hogy egyre távolodik az eleje és a vége, ezáltal az átlag sem jelent majd előnyt, pedig az 1. forduló utáni új csapatommal a liga 9. helyére kerültem, a mostanival meg a 7.-re kerülnék, ez egyre jobb lesz.
Vagy én teljesítek ennyire átlagon alul, vagy mindenki más, kivéve a top pár csapatot? -
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #6919 üzenetére
Ezek szerint igen, na de egy 3. hely ennyire rossznak számít?
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #6917 üzenetére
Tőlem kérded?
Nálam 500 ezerrel olcsóbbnak mutatja az előző futamhoz képest. Talán mert se pole, se győzelem, vagy nem tudom, nekem is furcsa.
Az, hogy a RB 2 millával lett olcsóbb, még érthető, de nem értek én már semmit (De összeraktam egy újabb kemény csapatot). -
EmberXY
veterán
válasz
Qorthral #6915 üzenetére
Bele se merek gondolni, mi lehetett volna, ha Verstappen nem esik, ki, Hamiltonnak top hétvégéje lett volna, és még Gasly is 4. lett, hát maradt benne rendesen, de majd legközelebb...
Amit viszont nem értek, hogy az "új csapat indításos kiskapu" még mindig nyitva van, gondolok itt arra, hogy ha most csinálnék csapatot (próbaképpen csináltam egyet, de nem töltöm fel tartalommal, csak kíváncsi voltam), 926 ponttal indítana, ami a liga 7. hely lenne csak úgy a semmiből. Ráadásul megint olcsóbb lett egy kicsivel Hamilton is, Verstappen is, Merci is, szóval a büdzsével se lenne gond, sőt.... Érdekes egy szabályrendszere van ennek, már-már hajaz a magyar választási rendszerre.
Plusz még egy kis technikai dolog, a ligában a helyezésem a rendszer szerint nem változott, pedig 2 helyet hátrébb csúsztam, ezt sem értem.
Szokni kell ezt még, csak nehogy kiábránduljak belőle.
Szerk.: Egye fene, csak úgy a saját szórakoztatásomra kipróbálom a 3. csapatot is, de ligán kívül...
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #6911 üzenetére
Sajnálattal olvasom...
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #6903 üzenetére
E-mailben folyamatosan értesít, ha valami hiányzik, nekem is jött "24 órás" és "4 órás" figyelmeztetés, hogy az egyik csapatomból pilóta és konstruktőr is hiányzik.
-
EmberXY
veterán
válasz
Qorthral #6899 üzenetére
Beléptem. Ahogy prognosztizáltam, a 9. helyre ugrottam, semmi nem változott csak a nevem.
Ott az a nagy "+" jel, tudod...
Egyébként viccen kívül, első ránézésre a 455 pont alattiaknak megéri, ráadásul a favorit Merci komponensei olcsóbbak lettek, az ígéretes Haas is olcsóbb lett a betli miatt, az RB nem változott, igazából csak a Mekis és Ferraris cuccok lettek drágábbak, de az erőviszonyok alapján nem biztos, hogy ezek jelentik majd hosszútávon az előnyt.
Később már tutira nem fogja megérni a középmezőnyből "újrarajtolni", de most még szinte ajándék. -
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #6897 üzenetére
Egye fene, igazad van... Vagy mégsem?
-
EmberXY
veterán
válasz
Qorthral #6895 üzenetére
Ez is érdekes amúgy, kipróbáltam, hogy új csapatot csinálok átlag pontszámmal és büdzsével... Namármost 455 ponttal indított el, ami a középmezőny, összehasonlításként az alap csapattal 430 pontot gyűjtöttem az első fordulóban, de azért legalább megdolgoztam...
Amit viszont nem érzek etikusnak, az az, hogy ezzel megint belépjek a ligába, hiszen ott kapásból a 9. helyre ugranék fel nulla teljesítménnyel, ajándék pontokkal.
A későbbiekben nyilván jobban széthúz az eleje meg a vége, így a középmezőny sem jelenthet majd előnyt, de az első kör után mindenképp olyan, mintha "jokerrel" játszanék.
Furcsa egy játék ez. -
EmberXY
veterán
válasz
Qorthral #6891 üzenetére
Nem kizárt, mindenki vigyázzon vele!
Én már lehet, hogy beleszaladtam, akárhol kerestem, sehol nem találtam visszavonást, még úgy sem, hogy az új szerződések nem voltak aláírva. Ha viszont tényleg így van, elgondolkodom, hogy van-e értelme tovább, az életben nem hozom be a hátrányt. Még Gasly-n is buktam, ennél nagyobb szégyent már hova? -
EmberXY
veterán
Most kicsit elakadtam, remélem, hogy csak user error....
Szóval, ha változtatni akarok a csapaton, és kirakok valakit, ugyebár levonja érte az adót, de amíg az új elemeknek "nem írom alá a szerződését", nem tudom visszaállítani a kiindulási helyzetet, kvázi mintha nem is nyúltam volna hozzá?
Akárhányszor frissítem, stb, azt mutatja, hogy hiányos a csapatom, viszont így még jobban kiganéztam magam alól anyagi szempontból... -
EmberXY
veterán
Alonso jó ötlet volt talent driver-nek, többet hozott mint a Ferrari vagy a Merci külön-külön, sajnálom, hogy csak 2 futamra szerződtettem, na de lássuk be, ki bízik manapság a McLarenben...Verstappen is szépen hozott, a Haas bedöntötte a kasszát, középmezőnybe azért még jó vagyok. És még egy head to head-et is nyertem.
-
EmberXY
veterán
válasz
Qorthral #6851 üzenetére
Tényleg, köszi.
Nagyon új még a felület, asztali gépen átláthatóbbnak tűnt, de mobilon gépészkedni kell vele.
A szabályrendszer is nagyon új még és szokatlan. A head to head-re visszatérve, ha jól értem, akkor a tapasztalati pontokra van hatással (+50 vagy -25) de másra nincs.
A tapasztalati pontok meg a "manager level"-ben számítanak, na de szégyen, nem szégyen, arra nem tudok rájönni, hogy a manager levelnek mi a szerepe? -
EmberXY
veterán
A "head to head invite" mit takar? A leírásban nem találom...
-
EmberXY
veterán
válasz
#70869248 #6847 üzenetére
A befektetett energia nem biztos, hogy megtérül, ez itt a gond. Kisebb közönségnél inkább szélmalomharc az egész, ha viszont olyan überfrankó lesz, hogy népszerűvé válik, és tolonganak a játékosok, és esetleg "eladható" lesz, akkor meg fennáll a veszélye annak, hogy mivel a csapból is ez fog folyni, bejelentkezik pl az FIA a jogdíjakért, így viszont már ugrott az ingyenesség, vagy valakinek Teréz anyaként zsebbe kell nyúlni, máris bedőlt az egész.
Esetleg alkalmi támogatásokkal működhetne, de kérdés, hogy van-e akkora kultúrája, hogy fizetnek érte sokan (Sokféle verzió, sokféle szabályzat, szinte teljesen más mindegyik, emiatt nem egységes, hanem sok különböző, egymástól elszigetelt célközönség. Egy valaki általában egy félét játszik, ezért nincs egy központi, nagy célközönség, akire rá lehetne építeni a támogatói fenntartást, legalábbis szerintem.)
Lehet, hogy rosszul látom, de én az FIA-nál kezdeném a fantasy f1 népszerűsítését, anélkül underground minden próbálkozás.
ROBERTOH:
Ezzel kapcsolatban én sem vagyok képben, de engem is érdekelne.
-
EmberXY
veterán
válasz
#70869248 #6843 üzenetére
Szerintem nem a tudással van baj, egy, a téma iránt elhivatott, webes területen dolgozó szakembernek vagy csapatnak "semmiség" egy ilyet összerakni, hanem azzal, hogy
- karitatív módon nem szívesen vállalja el senki, a fenntartásában rengeteg munka van, ha fizetőssé teszik, akkor meg a kutyát nem fogja érdekelni
- minden ilyen oldalon ott van, hogy "unofficial", vagyis be vannak tojva az FIA-tól, meg minden nagykutyától, hogy mikor csapják őket nyakon a logók, nevek, stb használata miatt, ezért ez is egy állandó rizikófaktor
- a konkurencia is nagy, kismillió féle verziót lehet találni, némelyik népszerű, némelyik nem, nyilván ha igazán nagy célközönséget akar az ember, akkor nemzetközi szemléletben kell gondolkodni, csak a "magyar piacra" tervezni egy ilyet eleve kudarcra van ítélve, lásd F1 liga, vagy éppen Qorthral sem bírja egyedül a tippjátékot, az ~ 50 fős közönség mellett az is inkább szélmalomharcnak tűnik/tűnt, biztosan vannak más példák is, de ezek voltak kéznél.
Szerintem úgy lenne ennek értelme igazán, ha támogatná minimum az FIA, hogy ne legyen egy jogi bizonytalanság, illetve ha nagyobb nemzetközi, motorsporttal (is) foglalkozó híroldalak, médiumok vennék a nyakukba az ilyen projekteket, ahol biztosítva van a fejlesztői háttér és a közönség is, de ez valamiért nem nagyon megy, vagy én látom rosszul, de szerintem csak kisebb, elszigetelt kezdeményezések vannak.
-
EmberXY
veterán
válasz
venember83 #6797 üzenetére
Vagy esetleg jó sok pénzt kérnének érte, ami maximum valami cégnek érné meg...
-
EmberXY
veterán
válasz
Motion_Blur #6781 üzenetére
Igen, már a liga oldala is "karbantartás miatt zárva":
"Karbantartás miatt zárva
Kedves Olvasóink! 2017-ben nem indul el az F1Liga, de számos játékkal várunk mindenkit, melyek során értékes nyereményeket sorsolunk ki! Érdemes tehát továbbra is figyelni az F1Világ oldalait!"
Akkor valóban RIP, ennyi volt.
-
EmberXY
veterán
válasz
Atlantis #6778 üzenetére
Én azért nem értem a szitut, mert ha meg akarnák szüntetni, akkor annyi emberség csak lenne bennük, hogy ha urambocsá, cikket nem is, de legalább a saját fórumán közzétennének valami nyilatkozatot, vagy a facebookon, úgy tudom, ott is van profiljuk...
De így a jelenlegi helyzetben nettó bunkóság lenne szó nélkül kukázni... -
EmberXY
veterán
válasz
Motion_Blur #6770 üzenetére
De a liga oldala változatlanul működik, akkor annak mi értelme?
Én egy hangyányi reményt még mindig táplálok, hátha csak azért tűnt el a link, mert 2016-os volt... -
EmberXY
veterán
válasz
Motion_Blur #6767 üzenetére
Az f1világ megy rendesen, szerintem a ligában is csak az utolsó símításokon töketlenkednek, erre utalhat pl az is, hogy nemrég nem lehetett belépni, aztán megjavult... Nagy presztízsveszteség lenne az az oldalnak, ha csak így lazán kukáznák a játékot, ami már jópár szezont megélt. Még ha "szakember" hiány van is, akkor is a motor megvan, fejleszteni nem kell (eddig se nyúltak hozzá), csak találnak egy szerencsétlent az utcáról, aki be tud írni pár számot és megnyomja az OK-t...
Én legalábbis bízom benne, hogy csak mi aggódjuk ezt túl. Szombatig kiderül. -
EmberXY
veterán
válasz
venember83 #6760 üzenetére
Az szerintem csak a tavalyi szezon lezárása, annyit jelent, hogy azóta nem nyúltak hozzá...
-
EmberXY
veterán
válasz
FireKeeper #6751 üzenetére
Vagy éppen azt programozzák le, hogy a motor komponenshez ne lehessen beválasztani, elvégre minek...
-
EmberXY
veterán
Hamarosan kezdődik a szezon...
Nektek megy az F1liga oldala? Engem nem enged be, hiába változtattam jelszót, az F1vilag-on beenged vele, a liga felől nem, hiába próbálkozok, "rossz a jelszó"... Én csesztem el valamit, vagy valami nem megy? -
EmberXY
veterán
Nekem sincs okom a szomorkodásra, benne vagyok a top 3000-ben, jövőre újult erővel a csúcsra török.
-
EmberXY
veterán
válasz
FireKeeper #6583 üzenetére
Nekem is kuka a többi, de Hamiltonnal akkor is lehet villogni.
Így is 137 helyet zuhantam a szakadék felé, de ezzel együtt most szereztem az eddigi idei legtöbb pontot, valamilyen szinten haladás.
Ha hozza az első helyeket, a csapat komponensnél többet ér, főleg, ha Rosberg hátrébb végez.
Mindenesetre az ára jól felment, ezután már keményen a zsebbe kell nyúlni, ha be akarja tenni valaki. -
EmberXY
veterán
válasz
Motion_Blur #6579 üzenetére
Nekem meg Hamilton, úgy-ahogy még elmegy...
-
EmberXY
veterán
válasz
callmeakos #6493 üzenetére
Én is hasonlóan jó bizniszt csináltam.
-
EmberXY
veterán
válasz
callmeakos #6484 üzenetére
Már nekem is, nem vesztek el.
-
EmberXY
veterán
Jelenleg úgy látom, eltűntek a pontjaink, nem tudom, mit szerkesztenek ennyire...
-
EmberXY
veterán
válasz
FireKeeper #6458 üzenetére
32... Én állok a legszarabbul.
-
EmberXY
veterán
-
EmberXY
veterán
Az alapján, hogy az adott csapatok pilótái hogyan végeznek az időmérőn és a versenyen. Mindkét pilóta számít minden csapatban.
Itt találod a ponttáblázatot, értelemszerűen a csapat oszlopokat kell nézni, az időmérőn és a versenyen elért 2-2 helyezésnek megfelelő pontszámok járnak minden csapat elemért.
A pilóta oszlopok pedig a választott pilóták pontszámait adják. -
EmberXY
veterán
válasz
FireKeeper #6427 üzenetére
Jelentkeztem is, itteni névvel.
-
EmberXY
veterán
Akkor marad az F1liga, vagy terítéken van még a váltás lehetősége?
-
EmberXY
veterán
válasz
Atlantis #6410 üzenetére
Az UI olyan, amilyen, részletesen azt nem néztem át, csak funkcionálisan, hogy be tudjam mutatni röviden.
A jogi nyomás csak egy vízió, azon alapul, hogy néhány másik oldalt vegzáltak a logók, nevek használata miatt, és ha esetleg előfordulna, akkor előre megmagyarázza, hogy miért lehet gond. De hozzáteszi, hogy eddig sem volt gond, és most sincs, azt hiszem, az 5. szezonja lesz már az oldalnak, szóval ha nagyon be akarnák zárni, már megtették volna. Szóval ez csak egyfajta "jogi nyilatkozat".
Halkan megjegyzem, hogy ez alapján az összes ilyen oldalt be lehetne záratni, kétlem, hogy pl az F1liga fizet egy fillért is az FIA-nak...
Az említett esetekben valószínűleg valami extrém jogsértés történhetett.
Ennek a résznek ezért nem tulajdonítottam eddig nagy jelentőséget. Ha én csinálnék ilyen oldalt, ugyanezt leírnám. -
EmberXY
veterán
Igen, ez több mint valószínű. Ha drágul egy elem, a következő módosításnál már az új árral fog számolni a rendszer, és annak olcsóbbra cserélésekor realizálódik az árfolyamnyereség.
Ugyanígy lefelé is módosulhatnak az árak, mint ahogy a másikban, ennek maximális mértéke is 10%.
-
EmberXY
veterán
válasz
Atlantis #6401 üzenetére
Egy kicsit más a szemlélete, a pontok alapján rangsorol, és ahogy eddig látom, több helyen is eltér az eddig megszokottól.
Pl. csak a saját csapatom összetételét látom, másoknak csak a pontszámát, egyenlegét és a trófeáit mutatja (ezekből jó sok is lehet, tetszetősen mutat), vagyis nem lehet "lesni".
Lehet látni továbbá a versenyekre lebontott pontszámait, de ezekből sem könnyű kikövetkeztetni a csapatot. (Megjegyzem, az egyenlegből sem derül az ki, hogy kinek mennyi pénze lehet a csapatba fektetve, csak az, hogy aktuálisan mennyi pénze van, ha jól emlékszem, ez az eddigiben is így van/volt).
Vagyis az, hogy 6 elemből kell összerakni és ebből csak 2-t lehet módosítani, viszont csak a sajátomat látom, csökkenti az esélyét annak, hogy azonos csapatok legyenek.Ehhez hozzájön az is, hogy pl aki kvázi "jól teljesít", az 1 milliót kap a verseny után (a gyengébbek 2-t, a nullázók 3-at, erről már írtam korábban), viszont az árak változnak, 10% körül drágul a legjobban teljesítő, most egy példa kedvéért, több 30 milliónál drágább elem van, ha bármelyik 10%-ot drágul, már nem fedezi az egyik esetben kapott pénz sem, vagyis variálni kell vagy várni, előbbinél csak 2 változtatási lehetőség van, utóbbinál meg rizikó, hogy tovább drágul.
Extrém ötlet: ha valaki a plusz 3 millióra játszik, annak ugyebár nullázni kell, ehhez jó eséllyel teljesen át kell variálni a csapatot, erre ugyebár egyszer van lehetősége (a joker), utána már ismét csak 2-esével állíthatja vissza, de ismét rizikós, hogy időközben mennyit drágul 1-2 elem, és pontokat sem szerez, szóval ez sem biztos, hogy egyszerű.
Ha átlagon alul teljesít valaki, 2 milliót kap, de ugyebár neki is kevesebb a pontja, vagyis kvázi hátrányban van, aki pedig jól teljesít, 1 milliót kap, kisebb lépésekkel haladhat, esetleg többet kell várnia, de több pontja van.
Úgy érzem, jól ki vannak egyensúlyozva a lehetőségek.Még egy-két érdekesség, amire tegnap még rájöttem "tesztelés" közben:
- Egyszerre csak egy ligában lehet valaki, de szabadon átléphet bárhova és vissza, publikus ligákban szabad a bejárás, privátnál természetesen tudni kell a jelszót.
- Csak azokat a csapatokat látom (a fent már említett módon), akikkel egy ligában vagyok. Van természetesen "overall" toplista, de ott nincsenek linkesítve a nevek, eddigi tapasztalataim alapján.
- a felhasználónév fix, de azon belül a csapatom nevét lehet módosítani, illetve lehet kérni azt is, hogy töröljék.
A ligában látszik a felhasználónév is, tehát nem lehet trükközni a csapat névvel, az inkább csak esztétikai lehetőség.- Az oldal fejlécén található számláló a csapat módosításának határidejét mutatja, nem a futam kezdetét, így némiképp könnyebb vele tervezni.
Pá: akár futhatna egymás mellett is, de figyelembe kell venni, hogy nagy valószínűséggel eltérő (rész)eredmények alakulnának ki a két esetben, ezért nem mindenkinek érné meg egyiknél vagy másiknál maradni, ha a váltásról vagy a maradásról döntünk...
venember83: Az eladáskor keletkező levonásról még nem találtam infót, szerintem sincs ilyen.
-
EmberXY
veterán
Igen, lehet külön ligát létrehozni, ez alap.
Itt annyiban más, hogy nyílt ligához bárki csatlakozhat, nem kell külön admin általi felvétel, DE természetesen lehet zárt ligát is létrehozni, ehhez egy külön jelszót is be kell állítani, és ennek a jelszónak az ismeretében lehet csak csatlakozni.A nyelvi problémát szerintem könnyen át lehet hidalni, esetleg készítünk egy magyar leírást a szabályokról és a működésről, menüpontok neveiről, ez csak részletkérdés, én is szívesen segítenék benne, ha igény van rá.
Természetesen a többség véleménye dönt, ez csak egy lehetséges alternatíva, amit mutattam.
-
EmberXY
veterán
Az esetleges alternatívákkal kapcsolatban:
Kipróbáltam ezt: http://www.fantasy-f1-league.com/
Ígéretesnek tűnik, némiképp (teljesen) más, mint az eddigi, összetettebb. Néhány szóban összefoglalnám az eddigi tapasztalataim alapján:
A csapat összetétele: 3 pilóta, 1 motor, 1 aero, 1 kasztni, eddigi meglátásaim alapján lehet átfedés csapatok és pilóták között, nincs kikötés, csak a 100 millió font alaptőke.
A csapat tehát 6 elemből áll, ebből 2-t lehet változtatni minden verseny előtt, egy alkalommal a szezonban van egy "joker", amikor akár mind a 6-ot, de ez csak egyszeri alkalom.
Az árak folyamatosan változnak, ahogy eddig.
A regisztrációt követően a szezonnyitóig lehet csapatot összeállítani, ez idő alatt bármennyit lehet változtatni.Helyezések alapján jönnek a pontok, plusz a leggyorsabb kört elérő pilóta plusz pontokat kap, továbbá vannak egyéb bónuszpontok is a pilótáknál, a startpozícióhoz képest javított helyek száma alapján a futamon.
A motor/aero/kasztni pontok az alapján jönnek, hogy az adott csapatban melyik pilóta végzett előrébb a futamon, és ahhoz a helyezéshez tartozó pontokat kapja az adott elem.
Minden esetben az első 10 helyezett kap pontot, az alatt nem.
A pontokért nem jár pénz, mint az eddigi játékban, viszont minden verseny után (fix) extra pénz jár a csapatoknak: 1 millió mindenkinek, 2 millió az átlagnál kevesebb pontot elérőknek, 3 millió a nullázóknak (akár a kihagyott futamok után is, ha szezon közben csatlakozik), ez egyfajta esélykiegyenlítés.
Trófeák is járnak különféle eredményekért.
Ligát ugyanúgy lehet létrehozni, mint az eddigiben.
Dióhéjban ennyit, első látásra megbízhatónak tűnik, ingyenes, eléggé összetett, és pár éve már megy. Én erre szavaznék, kíváncsi vagyok a véleményetekre.
-
EmberXY
veterán
Nem lenne hülyeség, de ehhez tényleg jól körül kellene nézni.
Elkezdtem nézelődni, de azt tapasztalom, hogy a szabályok, a játék menete, felépítése is teljesen más, összetettebb a mostaninál, gyakorlatilag mindenhol, emellett angol nyelvű kb az összes, és nyilván jóval nagyobb a tagok száma is.Ezért lenne jó, ha többen is nézelődnénk, több szem többet lát alapon, még nem késtünk le semmiről. Ha találok valami érdemlegeset, én is jelzem.
Annyi viszont biztos, hogy a jelenleg használt már nem hozza az elvárt színvonalat. -
EmberXY
veterán
válasz
ROBERTOH #6388 üzenetére
Azért írtam a cookie-t is, azzal együtt már be lehet azonosítani egy adott gépet/böngészőt, ha azt törlik vagy nem stimmel, akkor mehetne az e-mail, illetve ha ugyanarról a gépről jön többféle belépés, akkor zéró tolerancia.
Vannak egyéb módszerek is arra, hogy a böngészők, oprendszerek, hardverek különféle beállításai alapján egyfajta "ujjlenyomatot" lehessen képezni a felhasználóról, amivel nagy valószínűséggel beazonosítható, ehhez még IP se kell, szóval lehetne szűrni, legalábbis ha nem is 100%-osan, de majdnem annyira.
De ezeken felül még lehetne fizetős megoldás is, pl. 1 db regisztrációs sms, aki komolyan játszik, annak talán megérné, aki meg kismillió reget gyártana, nem szívesen szórná el a pénzt. (Halkan megjegyzem, itt egyébként már egyértelműen lehetne szűrni, hogy pl. egy számról csak egy regisztráció lehessen érvényes. Ehhez komolyabb adatkezelés is kellene, na de valamit valamiért.) Nyilván itt is felmerülhet a kérdés, hogy akinek 2-3 telefonja is van, az trükközhet-e, na de a belépések alapján ugyanúgy ki lehetne szűrni, onnantól kezdve pedig a telefonszám(oka)t is ignorálni.
Mindenesetre egy biztos, a jelenlegi formájában (már) nem képviseli azt a színvonalat a játék, amit elvárnánk tőle. -
EmberXY
veterán
válasz
IreN!CuS #6383 üzenetére
Pl egy gépről egy account, cookie esetleg IP alapján, rövid időn belül ugyanarról az IP-ről történő belépések mindegyike gyanús lehetne, ha más-más accounthoz köthető, második alkalommal már törölhetnék is az összes érintett accot, stb, stb.
Esetleg időnként random e-mail visszaigazolások kiküldése (nem mindenhova, hanem egyszerre csak X helyre, mindig máshová), ahonnan nem érkezik megerősítés, vagy kamu a cím, törlés, stb, stb...
A Sailor Moon-os accokat meg kérdés és gondolkodás nélkül törölni azonnal. -
EmberXY
veterán
320 pont, először 300 felett a szezonban, olyan ünnep ez, mint amikor a McLaren pontot szerez.
-
EmberXY
veterán
válasz
callmeakos #6328 üzenetére
Hoztam rajtad 47 pontot, kemény küzdelmek vannak itt a középmezőnyben...
-
EmberXY
veterán
válasz
callmeakos #6300 üzenetére
Bottassal miért szívtál? Nincs is a csapatodban...
Sainz most valóban balszerencse.
-
EmberXY
veterán
válasz
venember83 #6231 üzenetére
Igen, jobban megérte volna, de hiányzott hozzá egy kis apró, majd talán a következő futamtól...
Új hozzászólás Aktív témák
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Yettel topik
- Mazda topik
- Villanyszerelés
- Filmvilág
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- Okos Playstation 3 - Telepített PS3 játékokkal
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I HDMI I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest