- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Emu
őstag
válasz
kalmanchris #2524 üzenetére
Igazából benzinest keresek, a sok város miatt, ez utóbbi csak a véletlen miatt akadt fenn a rostán. De eddig csak 1 volt amivel elindultam próbaútra, többit megtekintés után megköszöntem, és elmentünk.
Ezen az utolsón látszott, hogy eladásra balekoknak rakták össze, kintről csilli-villi, miután megemeltük jött a fekete leves.
-
Emu
őstag
válasz
addamka #2522 üzenetére
4 féktárcsa, 4 fékbetét, komplett hátsó futómű felújítás lengéscsillapítókkal együtt, lendkerék+kuplung, klímahűtő+klímakompresszor, voltak a fő tételek de ezen kívül volt még sok apró dolog, hogy egyáltalán KPM vizsga képes legyen a jármű.
Egy olyan autón amin ha minden jó kb. 600-750e Ft-t ér, ez elég sok... -
Emu
őstag
Köszönöm mindenkinek! Sajnos ismét sikerült egy eladásra felkészített roncsba belefutnom. Kívülről minden szép, belülről az egész rohad. Alig volt az autón olyan kopó alkatrész amit ne kellett volna a KPM vizsgára cserélni.
Klíma is több sebből vérzett valaki házilag próbálta már sikertelenül javítani...@addamka: grat az új szerzeményhez, sok balesetmentes utat!
-
Tavaly vettem a C4-et, kapásból klímahűtő csere volt. Kb. 70 ezer feltöltéssel együtt. Márkaszervizbe addig jutottak, hogy megöltötték, mert tuti az kell csak. Aha
Más:
Ő jön a C4 helyett 1 hét múlva:2013.12 havi, 2.2 HDi 204 paci, Exclusive- felszereltség, sok km, Dániában lízinges céges autó volt. Árba ez tükröződik szerencsére, esélyesen meghajtom vele azt a bizonyos rollert, de most a szívemre hallgattam (megint)
Eleje volt javítva, meg az anyós ajtó. Motor, váltó szépen megy, amit a hydractive-ból láttam az is oké. De ha felmegy Pestig majd már nekem az is öröm elsőre
(nem neked akart válasz lenni az egész, sorry)
-
Vigneau
félisten
válasz
molnarpeter #2518 üzenetére
Igen, attól óva intettek, de azzal nem volt gond - szerencsére. Bár a C4 már vagy 4 éve nincs már nálam, nem tudom, működik-e benne minden rendesen.
Most 6k km / 7 hónap alatt ment tönkre a vízpumpa az 1.4 HDi 208-asomban. Hát, így sem jártam még, de hiba kijavítva.
-
Emu
őstag
Kollégák!
Szükségem lenne gyors segítségre. Találtam egy 9HY motorkódú 1.6Hdi-t okmányok és állapot alapján valósnak tűnő 137e km-el. Az autó nagyon szép, a küszöb már volt javítva, alul nem láttam rozsdát. Holnap próbálom beprotezsálni egy átnézésre, mert holnap estig tartja nekem az ember az autót. DE ha nem sikerülne, két apró dolog volt ami zavart:
1. alapjáraton minimálisan ingadozott a fordulatszám (úgy néz ki elég sokat ment városban - le lehet kokszolódva valami?), illetve mintha induláskor valami fémesen nyikorgott volna. Fordulaton (1200+) már semmi nem volt, ment mint a golyó. Eladó szerint csak az ékszíj, de ugye nem feltétlenül kell elhinni mindent, amit az autóról mondanak.
2. klíma nem működött, a fedélzeti egyből kiírta, hogy a gáz szint alacsony...van valami típushiba ami ki szokott lyukadni, szét szokott repedni, vagy bármi lehet? -
von toth
tag
lehet, hogy volt már, de a három hengeres vti psa motorról tudna valaki annak fényében írni; hogy
1. miféle olaj való bele
2. gyertya (pl irídiumos mehet bele
3. láncos vagy szíjas, melyiket mikor kell cserélni
4. van-e valami speckó alkatrész amit kell bene időszakosan cserélni?kösszencs
-
Most vagyok ott, hogy ha már C5, akkor legyen az erősebbek közül
V6tól fázok picit, de akkor 2.2 HDi oké lehet, holnap megnézek párat. Olajcsere természetes, 1.6 HDi-ben is 12 ezrenként ledobatom, 90%ban OMV maxmotiont eszik, nem is volt gond vele eddig.Fogyasztás kevésbé zavar, sajnos nehéz a lábam ehhez is, de még így is 6 alatt eszik, magamhoz képest jó. C5nél felőlem lehet 10 liter is
-
hdanesz
őstag
Nekem 2.0 HDi van, a 136LE-s. 2009-es Citroen C5-ben. Amin le vagyok döbbenve..az a fogyasztás.
180km-t tettem meg egy nyolcadnyi tankkal. Legalábbis a műszer szerint. Majd kíváncsi leszek visszatankoláskor mennyi az annyi.
Igaz, még egy hete sincs nálam az autó...így sok tapasztalat nincs mögöttem.Viszont az tény, hogy ez a motor menet közben nagyon csendes és nincs semmi dízeles rezonancia. Alapjáraton is kulturáltabbnak érződik mint a többi dízel.
-
Tigi
őstag
válasz
Feketelaszlo #2508 üzenetére
Köszi a választ.
A nívócsőbe beletört nívópálca miatt szedtem le, hogy ki tudjam piszkálni.
Szerintem volt már leszedve, mert fehér tömítő pasztával volt összerakva, az autóboltos meg azt mondja, hogy amelyik autóhoz van gyárilag tömítés, ahhoz nem kell paszta.
Egyébként a teknőben is volt még egy nívópálca vég.
Akkor szerintem mind a két tömítést használni fogom. -
Feketelaszlo
senior tag
Ha gyárilag nem volt benne semmilyen plusz tömítő-ragasztó, akkor utólag sem kell normál összeszerelésnél. De ha valamilyen olajfolyás probléma miatt szedted szét, akkor ajánlott a tömítés cseréjével ezt is alkalmazni a tömítés és az olajteknő között. Természetesen 1 óra/nap/hét múlva ellenőrizni kell a tömítést, hogy nem-e folyik. A leggyakoribb hibák, hogy valami szennyeződés kerül a felületek közé vagy rossz nyomatékkal húzzák meg a csavarokat (igazság szerint azokat is cserélni kéne, de elnézhető hanyagság, ha ezt valaki elmulasztja).
-
von toth
tag
válasz
Feketelaszlo #2505 üzenetére
Köszi
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
von toth #2504 üzenetére
Nincs vele még sok üzemeltetési tapasztalat, de mivel az alapjai megegyeznek a 208-al és 301-el, valószínűleg hosszabb távon is olcsón üzemeltethető és strapabíró típus. Az elektromos kézifék az egyik rákfenéje, illetve az első futóműre volt egy visszahívás, egyebet nem tudok róla mondani.
-
von toth
tag
Bort búzát békességet!
Véleményetek mi a 2008 Peugeotról? Ez még az első 2013 -as. Használtan 1.2-es motorral egész baráti. Van esetleg tapasztalatotok? Köszi
-
Tigi
őstag
Sziasztok
Valaki szedte már le az olajteknőt 206 1.1-ről?
Most próbáltam meg, de a kipufogó miatt nem tudom kibillenteni a helyéről, így a kipufogó elejét le kellene szednem, de nincs hozzá dugókulcsom, hogy a leömlőről leszedjem a katalizátort mert hosszúak a csavarok amikről az anyákat le kellene csavarnom.
Valakinek ötlet -
2.2 biturbo hdi mennyire beteg motor? Van valakinek tapasztalata vele?
2013-as C5-be lenne csomagolva. 3.0 V6 hdi-hez gyáva vagyok -
98bja
senior tag
válasz
molnarpeter #2500 üzenetére
Őszintén megmondom nem tudom megéri e vele vacakolni. Lassan úgyis eladásra kerül az autó, csak kíváncsi lettem volna hogy milyen sebességnél milyen fordulaton pörög a motor
-
98bja
senior tag
válasz
Feketelaszlo #2498 üzenetére
Értem. Úgy tudtam hogy szinte minden '96 utáni autóval mennie kéne.. de akkor rosszul tudtam. Köszi!
Igazából nem diagnosztikára kéne, csak a fordulatszámot akartam volna a telefonomra kitenni bluetooth-al. (Sikerült a fordulatszámmérő helyére egy analóg órát betenni a gyártósoron)
-
Feketelaszlo
senior tag
Az nem szabványos OBDII csatlakozó. A kereskedelmi forgalomban széles körűen elérhető ELM327-es készülékekkel általában csak 2000 utáni autókat tudsz diagnosztizálni, amik már tényleg OBDII-esek (nem csak a Peugeot, de más gyártók típusai közül is). Márka- vagy szakszervíz rendelkezik olyan hibakód kiolvasó hardverrel és szoftverrel, amivel diagnosztizálni lehet ezt az autót (már ha erre tényleg szükség van, mert ezek a típusok még nem túl bőbeszédűek).
-
98bja
senior tag
Hali
1998 Peugeot 306 1.4XNOBDII csatlakozó ad áramot, azonban semmitnem lehet kiolvasni belőle, még egy sima fordulatot sem. Mi lehet esetlegesen a baja?
-
tabaga
tag
válasz
molnarpeter #2494 üzenetére
Nem nem, létezik olyan 110 lovas a facelift környékéről, ami nem fap-os. 9HY motorkoddal.
-
kalmanchris
tag
Küszöb. Azért rohad, amiért a golf, zafira stb. A lefolyó rész eltömődik a kerékjárati mögött. Évente pucolni kell és nincs gond.
Hátsó híd. Egyszer kell cserélni az autó életében. 70-et más hátsó futóra is elköltesz mondjuk 15 év alatt.
Elektronika miért problémás? 2003-tól már a gyújtáskapcsoló probléma is orvosolva lett. -
Emu
őstag
Srácok!
1.6hdi 110le, 2005/5 havi gyártás. Ebben volt már fap meg kettőstömegű is? Vagy 1.6-ból mindegyikben voltak már ezek a "ficsörök". -
Clain
tag
Sziasztok,
1.6hdi motoros autóm hidegen, finom induláskor (kis gázzal) kicsit dadog, van esetleg ötletetek mi lehet a probléma? Kuplung rendben, üzemanyagszűrő nemrégiben cserélve ráadásul mindig emelt áras üzemanyagot tankolok
köszi
üdv -
Emu
őstag
válasz
gainwardgs #2488 üzenetére
Küszöb, hátsó híd, elektronika. -
Csabadi
tag
válasz
molnarpeter #2486 üzenetére
Folytószelepet kellene takaritani,vagy van külön alapjárati motor?Szelep takaritás után alapbeállitás szükséges,vagy tanul?köszi
-
Csabadi
tag
Sziasztok,uj vagyok itt és volna is gondom egy peugeot 307 1.6 benzin 2002 kocsival.Mégpedig a klimával vagy valami mással.Mikor elinditom a klimát a kocsi fordulata lesik,van mikor leáll.De ha tartom a gázt valameddig és ugy kapcsolom be a kilmát akkor jo szokott lenni.Tehát ha alapjáraton inditom el lefullad vagy csak lesik nagyon a fordulat.Mi lehet a gondja?Még valami a klima ventilátor be lehet csapágyazni vagy csere?köszönöm
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Erről az autóról mi a véleményetek?
Aki ért hozzájuk lehet kép alapján is tud véleményt mondani.Holnap tudom csak megnézni élőben.
Köszi.
Dani -
Emu
őstag
Köszönöm!
De igazából találtam más hibát is az autó mellett állva. A "megkíméltnek" mondott autó egész jobb oldala le van zúzva, talán szalagkorlát, amit elegánsan kémény ezüsttel házilag telibe fújtak. Lóg az első futómű, visít a kormányszervó, valami búg menet közben, nem működik a klíma...és ezeket csak laikusként vettem észre. Arról nem is beszélve, hogy mit keresnek egy 2003-as autóban dot szám alapján 2005-ös üvegek, faceliftes lökhárítók, és biztonsági övek? Inkább megköszöntem, és eljöttem. -
dew28
aktív tag
xsaraban van olyan opcio hogy motor inditassal egyutt kapcsoljon fel a tompitott is automatikusan, de ebben az esetben, ha atkapcsolod, csak helyzetjelzore, akkor elalszik. ha allandoan vilagit akkor valoszinubb a kormanykapcsolo hiba mint a bsi, de nyilvan kizarni semmit nem lehet.
-
Emu
őstag
Sajnos nem jutok előrébb
Nézegetjük a Picassokat, de vagy a bele lóg az autónak az elmaradt karbantartások miatt, vagy azért adják el mert kivirágzik általában a küszöbnél, sárvédőív tövénél. Gainward kolléga leírása alapján nem kerül sokba az anyag a javításhoz, de én nem tudom saját magam megcsinálni, így már jelentős tétel.Ha egy Picassonak folyamatosan világít a tompított, nem reagál a le/felkapcsolásra, akkor az lehet BSI hiba?
-
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
Valakit nem érdekel 307sw csomagtér fedél rögzitő??? Téves rendelés van 1 pár fekete.üdv
-
mateo91
tag
Hali, c4 coupe 1.6benzin 2005, 3000rea fordulaton torpan az auto, alapjaraton meg enyhe remeges/rangas van.
Autodiag nem hoz hibat max neha a katalizator oregedest -
Tigi
őstag
Sziasztok
Tegnap ki lett cserélve a klíma hűtő mert a gyárinak az alja szét volt pusztulva, állítólag tipushiba.
A csere, plusz töltés és a munkadíj 52 ropi volt, remélem, hogy más gond nem lesz a klímával.Más:
Múltkor a futóműves azt mondta, hogy az elfordulás gátlót is cserélni kell, ez nektek mond valamit? -
DAVID0000
aktív tag
válasz
molnarpeter #2469 üzenetére
Akksi a rossz.
Próbaképpen rátöltöttünk és utána indult.
Holnap csere lesz
Köszi -
DAVID0000
aktív tag
válasz
molnarpeter #2467 üzenetére
Télen volt hogy nehezen tekert a mínuszokban. Pár napja pedig semmi. Beálltam a garázsba egyik este kb 30km-et mentem vele előtte. Aztán másnap reggeltől van ez.
-
DAVID0000
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy 2008-as 1,6 HDI Citroen Berlingo.
A probléma, hogy indításkor nem reagál az autó semmire. Hiába próbálok indítózni semmi.
A motortérben semmi hang nem hallatszik mikor az önindítónak kéne működnie.
A műszerfalon belül a szokásos hangok (kattanás) hallatszik, az akksi jó, minden elektromos izzó, műszerfal működik (bizonyára az akksi jó).
Szeretném elvinni villamossági szerelőhöz és a kérdésem ehhez kapcsolódik.
Mivel beindítani nem tudom marad a vontatás vagy be lehet-e egy ilyen autót tolni, hogy beinduljon és lábon el tudjak vele menni? Kárt nem akarok benne tenni ennél nagyobbat.
Köszi
Dávid -
atosan
veterán
válasz
gainwardgs #2462 üzenetére
Hm, nem is vészes, többre számítottam. Köszönöm válaszod!
-
atosan
veterán
válasz
gainwardgs #2460 üzenetére
Ha szabad megkérdezni, mennyiből lehet ilyet megúszni? Akár privátban is, ha ide nem akarod.
-
gainwardgs
veterán
válasz
Feketelaszlo #2457 üzenetére
Igen tud mint minden autó.
1 hete cseréltem rajta bal oldalt teljes küszöböt, sőt ismerősé is ugyanott rohad csak nála xarabb a helyzet mert kb morzsolom a küszöböt a kezemmel
Munkatársnak is volt javítva küszöb szóval van ennél is gazdagon
Jó hír hogy máshol nem láttam rozsdát kopp-kopp
-
Feketelaszlo
senior tag
Igen, ez gyakorlatilag a PSA megoldása a belső járműelektronikai hálózatok összekötésére, minden típusban ott van. Egyébként normál esetben az autó élettartama végéig hibamentesen működik, de sajnos sokaknak sikerül úgy összekókányolni az elektromos hálózatot, hogy mégis legyen valami baja. A probléma általában az, hogy a BSI az autóhoz kötött, tehát nem lehet csak úgy leemelni a bontó polcáról egy másikat és cserélni, ezt max. márka- vagy szakszervíz tudja kivitelezni.
-
Emu
őstag
válasz
Feketelaszlo #2457 üzenetére
Minden verzióban volt BSI? A full fapadban is? Kicsit utánanéztem, és elég sokan fáznak tőle -
Feketelaszlo
senior tag
Miért, tud rohadni?
Szerintem 2000 utáni PSA-k esetén egyáltalán nem kell ettől tartani. A kisebbeknél és tgk.-nál talán, de a kompakt személyautó kategóriától felfelé gyakorlatilag előbb mállnak el az utángyártott alkatrészek, mint a karosszéria, esetleg kipufogó rendszer lehet rozsdás.
Xsara esetében egyébként a váltót érdemes ellenőrizni (érezni lehet, ha valahol rossz a szinkronizálás), a BSI működjön hibamentesen (ha utólagos csodariasztók vannak rákötögetve, nem zár a központizár, furcsán működik a távirányító, akkor rohanj), bajuszkapcsolón a csatlakozások elkophatnak, de igazából ennyiben megállnak a jellemző hibák. -
Emu
őstag
Sziasztok!
Feleségemnek keresünk autót, és képbe került egy Xsara Picasso is. Tudnátok kicsit segíteni, hogy laikusként miket érdemes szerelő nélkül az autó mellett megvizsgálni? (Nem rángatnám el állapotfelmérésre ha alapból pl. olyan helyen rohad ami gazdasági totálkár, de bármi típushiba amiről tudtok érdekel)
Köszi! -
Kriszpi
csendes tag
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne hogy van egy 207 sw outdoor 1.6 hdi-m 2009 es évjáratú autom és a biztosíték táblánál van egy vezeték amire nincs semmi kötve csak ugy van. Fix áram van benne. Utána néztem de nem találtam róla semmit. Azt sem tudom milyen(hány amperes) biztihez való. Csak azért érdeklödök mert aktív mélyet szeretnék bekötni és aksitól sehogy sem tudom hátra vinni a plusz(pozitív) szálat fúrás nélkül. Fúrni nem szeretnék. Ha van valakinek ötlete vagy tudna nekem segíteni. Képet tudok küldeni a nevezett vezetékről.
-
gooool
őstag
válasz
gainwardgs #2450 üzenetére
Ha annyiért van nem rommá törött is, akkor kettőt kérek belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest