Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2602) idrimbe válasza Glaz-dozfhut (#2598) üzenetére


idrimbe
csendes tag

Értem, köszi.
De sajnos vannak rosszul sikerült alaplapok, amelyek egyébként lehet, hogy sokat tudnak, de valamilyen okból a chipset, buszok, stb. nem tökéletesen illeszkednek. Így inkább a kukába valók, hacsak nem valaki szeret nagyon sokat szenvedni.
Ilyen volt az Abit BE6-II, amelynél nem volt mindegy hová és milyen sorrendben szereled be a meghajtókat és a kártyákat, mert egyébként nem ismert fel néhányat. Ha jól emlékszem, főleg a flopi meghajtót nem szerette.
Aztán egy MSI alaplap a GRUB-ot nem szerette, és be sem töltötte. Aztán egy merevlemezt elfelejtett, és kicseréltem egy másik típusra, mivel biztos a merevlemez nem jó. Végül is úgy működött. Aztán a Samsung DVD írót nem akarta felismerni, ekkor rájöttem, hogy egyszerűen az alaplap a hibás, ahogy lecseréltem az alaplapot, minden megoldódott.
Kicsit hasonlóan ez az ASUS H370 PRIME PLUS is szenved apróbb hibáktól. Azonkívül, hogy néha úgy gondolja, hogy ledobálja a pendrive-okat, a DVD ill. blu ray meghajtókat is fűrészelteti. Legalább is most úgy tűnik, hogy inkább a vezérlő hibája, mint a meghajtóké.
Az M.2 meghajtóról sem akarta GRUB-on keresztül Windows 10-et boot-olni, ez azonban BIOS frissítéssel legalább ez megoldódott. De ez is jelzi, hogy nem túl jól sikerült alaplap, és ilyenkor nem biztos, hogy más gyártók chipseteivel még tetézni is kell.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.