- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
-
1500 - 1401
2793 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
kerekfej
őstag
-
_stick_
őstag
-
kerekfej
őstag
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Nem konkrétan idevág a problémán, de úgy látom sok itt a sebesség-vadász, hátha kapok egy jó ötletet.
Kb 1 éve vettem ebay-ről egy Transcend JF 790-es, 64Gb-os pendrive-ot. Egy fél méteres USB hosszabbítóval használom és eddig hozta a sebességet. Tegnap új win-t (8.1) kellett raknom és ha a hosszabbítóval használom USB2.0-s értékeket produkál, akárcsak az USB3-as külső vinyóm. Ha kihagyom a hosszabbítót, akkor rendben vannak a sebességek. Sajnos a gép mögött van a port, így nem egyszerű a hozzáférés.
Létezik erre valami megoldás?
-
Beladon
aktív tag
ADATA S102 PRO 64GB Fat 32

-
Ciccuka
veterán
-
rocket
nagyúr
-
Ciccuka
veterán
-
rocket
nagyúr
Ezt mar nem fogom, ugynezki hamarosan beadja a kulcsot, ~300kb/s-el masol, mar ha nagynehezen elindul egyatalan a masolas.
Probaltam formazni, legalabb 3 perc volt a gyorsformazas, ami eloszor 5 masodperc volt.Tegnapi meresemhez kepest:

Most megint annyi mint tegnap, fura dolgokat csinal

A Corsair pendriveommal semmi gond. -
rocket
nagyúr
-
Ciccuka
veterán
-
rocket
nagyúr
Win10-hez nincs kulon Intel USB 3.0 driver, csak amit feltelepitett automatikusan, de ha azzal lenne a gond, akkor a tesztprogramokban se mutatna tobbet.
Teljesen mind1 HDD vagy SSD-rol masolok es NTFS vagy FAT32-re van formazva, az irasi sebesseg ~22000k/s 1GB+ fajlokkal , ez USB2.0 szint.
-
Ciccuka
veterán
-
rocket
nagyúr
-
Ciccuka
veterán
-
rocket
nagyúr
Samsung 32GB (MUF-32BA) USB 3.0:

-
atees
őstag
Köszi!
-
headhunter
addikt
-
atees
őstag
-
Ciccuka
veterán
-
M3oH
addikt
Transcend JT 790w 64Gb usb3

-
Z14XEP
csendes tag
Sziasztok!
Transcend JetFlash 790, USB3.1, 32GB Flash Drive
Teszt eredményei: FAT32-re formázva, USB 2.0 porton, Win7 alatt:

-
BigBlackDog
veterán
-
ben-ga
tag
-
kerekfej
őstag
-
fukyu
tag
Bár Ökölszabályként megfogalmazható, hogy a mérettel együtt általában a sebesség is nő (persze nem egyenes arányban), a saját méréseim alapján ez az állítás jelen esetben nem érvényes.
-
ben-ga
tag
Sziasztok,
a 64gb sandisk ultra fit gyorsabban ír, mint a 32gb-os?
esetleg az utóbbinál gyorsabb mini vagy micro méretűt tudtok ajánlani? -
M3oH
addikt
Kingston DTSE9 G2 64G

-
King Unique
titán
Jól megoldottad.

Tudom, hogy nem feltétlen megoldás egy ilyen felirat, de legalább rajta van, hogy én kreáltam. Ha másért nem, legalább nekem jó nézegetni. Ha vki meg netán átveszi, felrakja más oldalra, akkor nem feltétlen fog szórakozni ennyi kép "megtisztításával". Na meg, ha olyan helyre rakom, ahol itt-ott jobban belelóg a lényegbe, akkor máris nem olyan egyszerű leszedni, vagy átírni.Jó ötlet valóban a vacak is, ezt köszönöm. De ezt max a termékképeknél kehet alkalmazni.
-
adamch4
tag
basszus, nekem is van egy ilyen kúl-inkem
egy ilyen kis ablakért már már csak nem fogok full screen-t nyomni, pláne, hogy akkor még több macerával járna a rendezgetés. a vízjelezés úgyszintén, nem látom értelmét egy benchmarknál. eladó dolgoknál hasznos lehet, bár sok esetben ott sincs semmi értelme odaírni hogy kié. internetről letöltött képre is rálehet írni a neved és fordítva: ph-s képről is le lehet photoshoppolni valaki nevét (hogy ennél a kúlinkes példánál maradjak: a 2. képen még PS sem kell, elég egy Paint, hogy valaki odaírja a nevét)
szerk.: az utóbbi pédával nem azt mondom, hogy nincs értelme, csak azt hogy valami egyedibbet és biztonságosabbat is ki lehetne találni (például befotózásnál odateszel valami vacakot minden eladandó cuccodhoz, ez csak egy ötlet
) -
King Unique
titán
Már bocsi, de így szerintem szimplán csak furán / hülyén néz ki... Ha ennyire cool a háttered, akkor akár betehettél volna egy full screent, elrendezve rajta az ablakokat.
Ha meg azt akarod, hogy egyedi legyen és látszódjon, hogy te csináltad (ami teljesen jogos, ha már dolgoztál vele), akkor szimplán elég vízjelezni / címkézni a képeket, mint ahogy én szoktam...[link].
-
adamch4
tag
így van! de azért ugye az enyémen látható, hogy meg se próbáltam pontosan kivágni az ablakot? szándékosan hagytam egy jó vastag keretet körülötte a király háttérképemből
(előtte még direkt elhelyeztem az ablakot is, hogy jól mutasson). szerintem így egyedi, ránézek és rögtön tudom, hogy én csináltam, stb. persze elnézést, akinek nem tetszik illetve amiért így tovább tölt be az oldal pár ezredmásodperccel, mea culpa 
-
King Unique
titán
-
atees
őstag
De itt most csak a programról volt szó.
-
King Unique
titán
-
atees
őstag
Van a winbe gyárilag van a képmetsző alkalmazás, nézzétek meg azt!
-
adamch4
tag
köszönöm, ismerem, de nálam ez szándékos

-
King Unique
titán
+1
Én is így csinálom már egy jó ideje.
Nem is értem, hogy ezt mért nem ismerik sokan...? -
-=RelakS=-
veterán
-
adamch4
tag
Üdvözletem!
KINGSTON DataTraveler 100 G3 64GB
-
zolikaDB
veterán
-
Ciccuka
veterán
-
zolikaDB
veterán
-
King Unique
titán
-
Gabesz87
veterán
-
kerekfej
őstag
-
Gabesz87
veterán
Azért visszavinni nem lenne annyira egyszerű, mivel külföldi vétel. Nincs kedvem a postával sem szarakodni, meg aztán 6000-ért nekem megérte. Mint írtam, nem a sebesség a fő szempont. Tegnap felnyomtam rá vagy 4 fullHD filmet (8-15 GB köztiek), nem tartott azért túl sokáig, szóval nekem megfelel. Total Commanderben egyszer amikor ránéztem, ha jól emlékszem, olyan ~17000kB/s-al másolt. Nem tudom ez mennyire jó, vagy nem ill. az A-Data pendrive-om mennyivel másol, de mint mondtam, nem volt olyan sok idő, úgyhogy szerintem nem olyan gáz. Megtartom

-
-=RelakS=-
veterán
Én is ezt írtam, csak lemaradt, hogy "mint az NTFS-t"

FAT32-nek két FAT táblája van, exFAT-nek csak egy. Ha az megsérül, akkor macerás visszaszerezni a fájlt.
Persze, ha nem sérülékeny a meghajtó, akkor sokat nem számít.
Amúgy ha korrekt összehasonlíthatóságot akarsz, akkor egyszerre csak egy dolgot változtatsz. Három mérés 32bites verzióval, majd 64 bitessel, formázol, megint három-három mérés, majd veszed az átlagokat.
Mondjuk ez így 15 mérés, mert eleve a CDM 5-ször mér

King Unique
Nem lehet, hogy az eltérés a 32bit - 64bit verziókból adódik? -
zolikaDB
veterán
Rendben, akkor lemerem en is! De sztem at fogom tenni exFAT-ba.
Es akkor a Settings maradhat defaulton. -
King Unique
titán
Érdekes eredmények a FAT32 javára.

Én is nézegettem korábban JF 780-on e két fájlrendszerrel, de ekkora eltérések nem voltak. Valamint külső USB 3.0 HDD kapcsán mértem sebességet FAT32, exFAT, NTFS, Ext4 fájlrendszerek alatt, de ott sem volt jelentősebb eltérés, max pár-néhány MB/s.
Én mondjuk nem szeretem ezt a CDM 5.03 verziót, a régebbi 3.04-essel szoktam mérni, illetve ATTO-val. -
zolikaDB
veterán
Forditva
Nezd a kep cimeket!
FAT32-n brutal az iras, 81MB, NTFS-en meg "csak" 31MB.
Marmint, hogyhogy nem annyira biztonsagos az exFAT? Eppenseggel, itthon nincs mar XP-s gep. Elviekben gyorsabb, mint az NTFS? -
-=RelakS=-
veterán
Szóval a FAT32-őt gyorsabban írja, de lassabban olvassa

Próbáld meg még exFAT-el. Talán kevésbé biztonságos a kettő helyett egy FAT tábla miatt, meg a Windows xp nem ismeri, viszont ha hozza ezt a sebességet, akkor már jó. És nem kell vacakolnod a FAT32 fájlméret korlátjával

-
zolikaDB
veterán
Transcend Jetflash 790 32GB
Ez erdekes lesz igy

FAT32, 32 bites verzio, full ures pendrive, USB3
NTFS, 64 bites verzio, mar volt rajta cirka 5GB adat, USB3 -
kerekfej
őstag
-
-=RelakS=-
veterán
Fájlrendszer tekintetében többek szerint is van eltérés. Gondolom, az adminisztráció befolyásolja az írási sebességet.
32 vs 64 bit: sosem próbáltam nézni a különbségeket. Én azt használnám, amilyen rendszered van.
A beállításokat meg nem szoktam babrálni, jó az random datán szerintem. Ha esetleg van hozzább értő, majd kijavít, ha nem

-
zolikaDB
veterán
Ebben tudsz segíteni?
Mérési eredményben mutatkozik eltérés, ha 64 bites windowsom van, de 32-es vagy 64-es verziót futtatom? Továbbá ha üres a pendrive, vagy van rajta adat? Nameg ha FAT32-ben vagy NTFS-ben van formázva? -
-=RelakS=-
veterán
-
Gabesz87
veterán
Mivel?
-
-=RelakS=-
veterán
-
Gabesz87
veterán
58,8 GB

Fontos adat nincs, és nem lesz rajta, csak a gép és a médialejátszó közti filmhordozás a cél. Végül is mindegy a sebesség, a kapacitás volt a fő szempont.
-
-=RelakS=-
veterán
-
King Unique
titán
-
Gabesz87
veterán
-
Gabesz87
veterán
GoodRam Twister 64GB USB3 FAT32:

GoodRam Twister 64GB USB2 FAT32:

GoodRam Twister 64GB USB3 NTFS:

GoodRam Twister 64GB USB2 NTFS:

-
zolikaDB
veterán
Crystaldisk-ben mire kell állítani a settings/test data-t? Default v. 0 fill?
-
-=RelakS=-
veterán
-
Gabesz87
veterán
Na végre, az imént meghozta a futár a 64GB-os GoodRam Twister pendrive-omat. Itt melóban 32 bites Win7 alatt USB 2-n nem sok értelmét látom tesztelni, majd meló után otthon 64bit Win10 Pro-val tesztelem USB2-n és 3-on.
-
King Unique
titán
Lehet...

Mindenesetre felettébb érdekes jelenség. -
-=RelakS=-
veterán
A háttérben valami feketemágia lesz

(Blackmagicdesign)
-
King Unique
titán
Mindegyik USB 3.0 port 5 Gbps, az almához képest sz@r, olcsó Lenovo notebookom lévő is.

Csak tudni kell a mértékegységeket és átváltásokat bit és byte között:
★ USB 3.0 ★
Névleges sávszélesség —► 5 Gbps (gigabit)
Névleges adatátviteli érték —► / 8 = 625 MB/s (megabájt)
Gyártóspecifikus max adatátviteli érték (adat 8 biten) —► * 0,8 / 8 = 500 MB/s
Jellemző gyakorlati max adatátviteli érték —► ~ 450 MB/sTehát 704 MB/s semmiképpen nem lehet...
Ott vsz a program csal.
Olyan értelemben ki lehet hajtani az eszközt, amennyit az maga tud. Ha 250 MB/s körül, akkor annyit. Egy 2,5" HDD-t sem tudsz USB 3.0-án a limitig hajtani, ha a HDD csak 120 MB/s körül tud. -
R a y
senior tag
macbook air usb portja up to 5 Gbps, és ezt nem én találtam ki. Akkor ezek szerint a SANDISK EXTREME PRO-t ki se lehet hajtani?!
-
King Unique
titán
A gyártó is leteszteli és megad referenciaértékeket, amik általában a jobb eredmények felé húznak.
Otthoni mérések sok esetben ezt nem feltétlenül hozzák, de ha minden ok, akkor igen. Netán jó esetben még kicsit túl is szárnyalhatják.
Rákerestem a topikban a Sandisk Extreme 64 GB tesztekre: [link]. Látszik, hogy a fenti felvetésemet igazolva alakultak a mérési eredmények. És a 32 GB-os is a gyártó által megadott értékek körül van [link].Na mármost, lehet, hogy Mac és az OS X a király, de annyira az újabb Windows rendszerek se sz@rok, hogy ne tudnának kihajtani egy USB 3.0 pendrive-ot. Főleg Win8.x-től felfelé, ami már natívan támogatja az USB 3.0 UASP módot.
Nálad a 312 MB/s érték is kicsit sok, de még szódával elmegy. A 704 MB/s viszont teljesen irreális, mert ennyit maga az USB 3.0 nem tud... ehhez már Thunderbolt, vagy USB 3.1 kéne hivatalosan.
Nem tudom, hogy az adott OS X-es program pontosan hogyan mér, de lehet, hogy szépít az eredményeken és nem feltétlen mérvadó. Kicsit hasonló, amikor Samsung SSD-knén bekapcsolják a Rapid módot: [link], [link]. Aszem nem kell magyarázni, hogy ezen értékek nem mérvadóak, ennyit a SATA3 interfész alapból nem tud... -
kerekfej
őstag
-
R a y
senior tag
Az up to érték nektek maximális? Öcsém ma vett Extreme 32GBosat, az jóval lassabb
-
King Unique
titán
Ez mondjuk nem tudom hogyan jött össze, mikor a gyártói oldal 190 / 245 MB/s írás / olvasás maximumokat ad meg

Valamint az USB 3.0 max kb. 450 MB/s adatátviteli sebességet tud [link], [link]. 704 MB/s értékhez már eleve USB 3.1 kéne, eszköz és csatlakozó aljzat terén is.
Nem tudom pontosan hogyan mér, de szerintem kamu ez a Black Magic Disk Speed eredmény... le merném fogadni, hogy pl. Windows alatt egy CrystalDiskMark, vagy ATTO, tuti nem ennyit mutatna. -
zolikaDB
veterán
-
R a y
senior tag
-
zolikaDB
veterán
Udv mindenki!
Elnezest ha rossz helyre irok. Tonkrement a Sandisk Cruzer Blade 16GB pendrive-om, es mivel munkara kellene, ezert surgosen szuksegem lenne egy gyors USB 3.0-as pendrive-ra, ami konnyen beszerezheto (ebay nem johet szoba, 1-2 napon belul kell, pl edigital...) es atomstabil. (16-32GB) Illetve PH bazarrol erdemes pendrive-ot venni?
Mit ajanlotok? Orulnek, ha ki tudnam hasznalni vegre az USB 3.0-as portomat. (Asrock B85 lap) Ezert is irok ide, ti jobban tudjatok, melyik mit tud a gyakorlatban.
Koszonom! -
Ciccuka
veterán
-
olasz69
senior tag
-
grabber
addikt
-
fukyu
tag
-
grabber
addikt
-
kerekfej
őstag
-
grabber
addikt
Kingston DataTraveler 4 32GB USB2

Sandisk Ultra Fit 64GB USB2

-
Klara_
őstag
-
-=RelakS=-
veterán
-
Ciccuka
veterán
-
warta
csendes tag
-
warta
csendes tag
SanDisk Extreme Ez is 8 nap!!!

És ez aztán gyors! Még a szállításnál is gyorsabb...
-
Ciccuka
veterán
-
warta
csendes tag
JetFlash 790k 8 nap alatt megjött

Kicsit gyengének találom. Lehet ezt felvinni a gyárilag megadott értékre?
-
Ciccuka
veterán
Az kizárt (SSD lassú
). CrystalDiskMark szerint külön minden ultragyors, de amikor intézőben kell másolni pár másodperc alatt USB 2.0 sebességre vált át. -
-=RelakS=-
veterán
-
Ciccuka
veterán
Az mitől lehet, hogy tesztprogramokban jól teljeset egy USB3.0 pendrive, de a a windows intézőben pedig felét se hozza. Hol lehet a hiba (ha az USB3.0 vezérlőkártya driver-e is cserélve lett)

-
Klara_
őstag
Adott 2db Transcend Jetflash 780 16GB pendirve, erdeti FAT32 filerendszerrel. USB 3.0 porton az elso 150/50 (seq32t1 cdm 5.0.2x64) erteket hoz a masodik 39/30 at. Mind a ketto ures, csak egy h2testw_1.4n test futott vegig rajtuk eddig hibatlanul. Courtesytrading-es vasarlas, egyszerre jottek. Hogyan tudnek sebesseget lehetni a lassabba?
-
Ciccuka
veterán
-
yusukee
aktív tag
Sziasztok!
Új Kingston R3.0 G2 32 GB pendriveom:

Remélem sokáig ilyen marad.
-
dokken
tag
-
Teko001
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
1500 - 1401
2793 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Crimson Desert
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Mobilinternet
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Óra topik
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Revolut
- További aktív témák...
- LENOVO ThinkPad P50 - 15,6", E3-1505M v5, 16GB RAM, SSD, Quadro M2000M 4GB, jó akku, számla, 6 hó
- ÚJ/BONTATLAN Microsoft Surface Laptop 7 ULTRA 7 32GB 1TB
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 32GB 512GB 1 év garancia
- ÚJ Lenovo ThinkBook Intel Core i9-14900HX, 32GB, 1TB, RTX 4060(8GB) IPS 60Hz
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Kb 1 éve vettem ebay-ről egy Transcend JF 790-es, 64Gb-os pendrive-ot. Egy fél méteres USB hosszabbítóval használom és eddig hozta a sebességet. Tegnap új win-t (8.1) kellett raknom és ha a hosszabbítóval használom USB2.0-s értékeket produkál, akárcsak az USB3-as külső vinyóm. Ha kihagyom a hosszabbítót, akkor rendben vannak a sebességek. Sajnos a gép mögött van a port, így nem egyszerű a hozzáférés.

(előtte még direkt elhelyeztem az ablakot is, hogy jól mutasson). szerintem így egyedi, ránézek és rögtön tudom, hogy én csináltam, stb. persze elnézést, akinek nem tetszik illetve amiért így tovább tölt be az oldal pár ezredmásodperccel, mea culpa

Ott vsz a program csal.