Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2301) kmatalik válasza King Unique (#2166) üzenetére


kmatalik
csendes tag

Sziasztok!

Ugyan már régi bejegyzésre válaszolok, de gondolom többeknek is érdekes lehet.

SanDisk Extreme Go 128GB pendrive a sinceritytől, tegnapelőtt jött meg.

El is kezdtem tesztelni H2testw-vel az asztali gépemen (HP Z400, alaplapi PCIe portba csatlakoztatott Axagon PCEU-430VL USB3.0 vezérlőkártyával, a legfrissebb Win10 Pro-val). Ezen a rendszeren eddig minden USB 3.0-s külső HDD jól működött, 100MB/s fölötti sebességgel ír stabilan.

Tehát most megvettem első USB 3.0-s pendrive-omat, formáztam NTFS-re és ez az eredmény fogadott:

Elég gyenge, ráadásul az írás még hullámzott is, sokszor 0 MB/s-re esett és több másodperc várakozás után indult csak újra. Próbálkoztam exFAT-tal is:

Nagyjából ugyanolyan rossz, de itt legalább nem volt annyira sok hullámzás, mint az NTFS-sel. Elkönyveltem, hogy hibás pendrive-ot kaptam, meg is írtam a reklamációt.

De azért még átraktam egy laptopba (HP 8470p, szintén a legfrissebb Win10 Pro-val).
Ez lett az eredmény:

Nem csalás, ez ugyanaz a penrive, NTFS-re formázva. Stabil írási sebességgel, sehol egyetlen hullámzás. Megpróbáltam exFAT-tal is ugyanazon a laptopon:

Nagyjából ugyanaz, mint NTFS-sel. Stabil, gyors írás. sehol egy hullámzás.

Végül megpróbáltam egy harmadik laptoppal is (HP 8460p, legfrissebb Win10 Pro-val), azon az asztali gépemhez hasonló eredmény lett, 32MB/s körüli írás, 102MB/s körüli olvasás.

Szerintetek ezt mivel lehet megmagyarázni? Ha az asztali gép USB 3.0 vezérlője simán viszi a 100MB/s fölötti írási sebességet külső HDD-ken, az ugyanabba a portba dugott SanDisk Extreme Go 128GB pendrive-ot miért nem hajtja meg olyan gyorsan?

Mit tudhat egy HP 8470p USB3.0 vezérlője, amit egy HP 8460p USB3.0 vezérlője és az Axagon PCEU-430VL USB3.0 vezérlője nem?

Üdv,
Krisztián

[ Szerkesztve ]

(#2302) Ciccuka válasza kmatalik (#2301) üzenetére


Ciccuka
veterán

CrystalDiskMark-al próbáld megmérni

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#2303) kmatalik válasza kmatalik (#2301) üzenetére


kmatalik
csendes tag

Sziasztok!

Megoldottam. USB 3.0 driver probléma volt. Visszatelepítettem a legfrissebb Windows 10 USB 3.0 eXtensible Host Controller-t (1.0 Microsoft) és ezzel sokkal gyorsabb lett a pendrive. Így mondjuk a külső HDD-immel vannak gondok, amiket egy SATA QuickPort XT
USB 3.0 dokkolóban használok. Ezeket most SCSI Disk Device-ként ismeri föl a rendszer. Pár 10GB kiírása után megáll az írási folyamat és nem megy tovább. Ezért is raktam föl egy másik USB 3.0 drivert korábban.

Tehát SanDisk Extreme Go 128GB:

Ugyanazon az asztali gépen, amin 113 MB/s olvasást és 32 MB/s írást hozott, most ez az eredmény, stabil írással, hullámzás nélkül:

Ez a 144 MB/s olvasás és 92 MB/s írás már rendben van.

A külső SCSI Disk device írási problémát még jó lenne megoldani, de a SanDisk Extreme Go 128GB jól működik.

Üdv,
Krisztián

(#2304) Ciccuka válasza Ciccuka (#2262) üzenetére


Ciccuka
veterán

Lexar JumpDrive S57 32GB USB 3.0 130MB/s (ugyanaz a 8.0.0-val)

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#2305) tpeter77 válasza Ribi (#2277) üzenetére


tpeter77
addikt

Sziasztok,

Az lenne a kérdésem, hogy ez a külső (L:https://www.alza.hu/wd-green-3d-nand-ssd-240gb-m-2-d5250430.htm)M.2 SSD tok(/L) kompatibilis-e ezzel a WD Green 240GB ssd-vel?
Olcsón szeretnék összerakni egy külső ssd meghajtót, amivel adatmentést végezhetek.
Ha nem kompatibilisek az elemek, kérem, hogy ajánljatok mást helyette.
Utolsó: Az Axagon tokhoz jár alapból USB kábel, vagy azt külön kell venni hozzá?
Köszi!

(#2306) King Unique válasza tpeter77 (#2305) üzenetére


King Unique
titán

Az EEM2-U3 külső háznál a gyártó weboldalán - azt kell elsődlegesen nézni, nem xy webshopot - eleve oda van írva, hogy M.2 SATA típus, ahol ha a WD SSD is olyan, akkor értelemszerűn kompatibilis a kettő. Az meg evidens, hogy egy ilyen külső háznál alap tartozék az USB-kábel, a gyártó weboldalán is említve van.

Egyébként ez pendrive sebesség topik, a milyen külső SSD-t akarsz venni kérdést legközelebb értelemszerűen a megfelelő SSD topikban kellene feltenni, valamint a külső házaknak is vannak külön topikjai.

[ Szerkesztve ]

(#2307) TeeJay


TeeJay
félisten

Sandisk Ultra Flair 128GB vadiúj exFAT-ra formázva (sincerity-től)

Nem estem hasra tőle
10GB fálj másoláskor az elején 50-70MB-al írja aztán lecsökken 34-38MB-ra majd konstans 22-24MB-al írja végig. Tök jó ez az írási cache trükközés, mert a legtöbb teszt ki sem hozza hiszen az első 1-2GB-ot cache-ben másolja és utána jön a valódi NAND írási sebessége Agyalok melyik Sandisk lenne gyorsabb ami árban nincs annyira elszállva
Ultra Fit-em van még 32 és 64GB méretben meg Ultra Flair 32GB méretben

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#2308) TeeJay válasza TeeJay (#2307) üzenetére


TeeJay
félisten

Van egy érzésem hogy az olcsóbb pendrive-ok már QLC-s NAND-ot kapnak azért estek ennyire vissza a valós írás sebességek
Tök jó hogy 1-2GB-ig villámgyorsan cache-be másolja és örül a user de mikor 50-60GB-os UHD Rip-et tennél rá jön a csalódás hogy 22-24MB sebesség elég harmatos lesz :U

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#2309) King Unique válasza TeeJay (#2308) üzenetére


King Unique
titán

Mások tesztjeit elnézve voltak már ennél jobb értékek is ennél a sorozatnál, de amúgy nem éppen a magas adatátviteli sebességéről, illetve írási sebességéről híres, valamint az adatlapon is nem véletlenül csak az olvasási sebesség van megadva. Vagyis ez esetben nem nagyon van miről beszélni, sikerült egy tetű lassú, gyatra írási sebességű pendrive-ot venni, ennyi...
Arról meg ugye már többször volt szó itt is (példa), hogy aki igazán gyors pendrive-ot akar, aminek az írási sebessége is említésre méltó, akkor vannak olyanok is, vagy eleve inkább külső SSD-t - abból is olyat amin van DRAM cache, ha az a cél hogy folyamatos másolásnál ne lassuljon be - kellene venni és használni, mint akár a nemrég említett megoldás. :))

[ Szerkesztve ]

(#2310) TeeJay válasza King Unique (#2309) üzenetére


TeeJay
félisten

A Crystaldiskmark méréseket semmibe nézem mert átlagol 3-5mérésből
Mint írtam 10GB fájlt elkezdek rá írni akkor jó pár másodpercig 70MB körüli sebességgel megy aztán lassul 34-38MB-ra és még azt is tartja pár másodpercig majd utána jön a végső konstans.
Árban ez volt a legjobb 128GB-os, picivel többe kerül az Ultra Fit 128GB
Régebben lehet még csak TLC-vel gyártották most meg már QLC van benne
Ez van, ki lehet bírni ~18USD volt

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#2311) King Unique válasza TeeJay (#2310) üzenetére


King Unique
titán

Te lehet, de másoknak általában oké és azért általánosan elfogadott a CDM tesztje, itt is a legtöbben azzal mérnek. + Ha már Windows, akkor ott van parancssorban a WinSAT is. :))
Az annyira nem meglepő, ha a másolás elején a gyorsítótár, RAM cache miatt esetlegesen megugrik az adatátviteli sebesség, majd utána szépen visszaesik a reális értékre, amit valójában tud az eszköz.
Hát igen, ez van, ez a pendrive csak ennyit tud. Ha gyorsabb kell, akkor linkelve volt példa arra is, vagy eleve nem ilyen hagyományos, konzumer pendrive-okkal kell pepecselni, hanem külső SSD-t használni, ami normális sebességet tud mind szekvenciális, mind a random, 4K értékeknél és képes pl. az USB 3.1 Gen 2 szabványt is kimaxolni, amire egy hagyományos pendrive eleve nem.

[ Szerkesztve ]

(#2312) TeeJay válasza King Unique (#2311) üzenetére


TeeJay
félisten

Nézd csak ugyanarra a pendrive-ra a CMD legújabb mennyire fals eredményeket ad!
Simán letöltöttem, telepítettem és ment a teszt (legtöbben úgysem állítanak rajta semmit)
1GB tesztfájl, de láttam itt páran türelmetlenek és 32GB pendrive-ot 128MB tesztfájjal mérnek ami kb. vicc eredményt ad :))

Első kör 1GB tesztfájl

Az első sor totál valótlan, sosem olvas 160MB-al csak cache-ből a 40MB írás is még cache-es eredmény, semmi köze a valóshoz
A második sor már valóshoz közeli olvasás de az írás még mindig több

Ugyanez a pendrive 4GB tesztfájl esetén

Első sor olvasás még mindig fals de az írás már a valós értéket adja mert itt kifut a cache-ből, második sortól kb. egyezik azzal amit az Atto is mér és ennyit mérek windows alatt is ha kifutott a cache szóval ennek az új pendrive-nak 75-76MB olvasás és 24MB körüli írás a valós sebessége nagyméretű 4+ GB fájl esetén
Ezért nem kellene hinni minden CDM eredménynek, pláne ahol 128-256MB tesztfájl van bohóckodásnak

Most másolok egy 12GB cuccot rá windows-ban és néztem kb. 500MB "gyors cache" van ahol 75MB körül ír, aztán az leesik a következő 3GB-ra 35-40MB-os sebességnél majd mikor ez a 3GB "lassabb cache" is elfogy akkor jön a konstans 22-24MB valós sebesség
Na ezt a CMD nem fogja kimérni így jó lenne leírni a topik összefoglalóba hogy mégis mivel és hogy mérjenek a tagok

Tessék erről beszélek.
A Sandisk is bekaphatja amúgy mert szerintem tudják hogy kb. milyen programokkal tesztel a nép és úgy csinálják a vezérlőt hogy jól tudjon szerepelni tesztben

[ Szerkesztve ]

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#2313) King Unique válasza TeeJay (#2312) üzenetére


King Unique
titán

Már miért is ad fals eredményt a CDM, amikor az adatlapon is max. 150 MB/s van megadva szekvenciális olvasási sebességre, meg az alján az apró betűs résznél megemlítve hogy a gazdagéptől, vagyis a felhasználó saját hardver- és szoftverkörnyezetétől, az alkalmazott tesztprogramtól és annak beállításaitól függően lehet attól -/+ eltérés, valamint a SanDisk talán rosszul tudja mit tud a saját maga gyártotta pendrive? :))
Az pedig ugye nem meglepő, hogy a fájlmérettől, illetve az adott tesztprogramnál többek között a beállított tesztfájl méretétől is függhetnek az értékek, ahol a reálishoz általánosan legalább 1 GB-os, vagy nagyobb tesztfájlméretet szokás, javasolt beállítani. Ahol az ATTO esetében eleve 2 GB volt ez, míg a CDM-nél 1 GiB, majd 2. körben 4 GiB, vagyis eltérő a kettő. Illetve az ATTO esetében a max. 70 MB/s körüli olvasási sebesség sem teljesen stimmel, ha a gyártó 150 MB/s-et ad meg. :D
A fájlkezelős fájlmásolás meg ugye eleve kéttényezős, függ a forrás- és célmeghajtó sebességétől, fájlmérettől is stb., ahol nem meglepő ha az elején megdobja a cache, majd utána belassul, mint már említve volt.

Azon meg szvsz továbbra sincs mit ragozni, hogy ez a pendrive így is, úgy is lassú írásnál, meg nagyon a gyártón sincs mit számonkérni, ha nem adnak meg konkrét írási sebességet modellenként. :N Max. annyit, hogy az átlag USB 2.0 drive-ok 4 MB/s írási sebességénél akár 15x gyorsabb is lehet, vagyis akár 60 MB/s, de ezt is csak feltételes módban és konkrét értéket már nem írnak, ahogyan azt sem, hogy minden helyzetben tudna annyit.
A megoldás a lassú másolásra legközelebb olyan pendrive-ot venni, vagy akár külső SSD-t, ami jóval gyorsabb írásnál, ennyi. :)) Illetve ahol a gyártó nem ad meg konkrét írási sebességet, az általában nem véletlen, sokszor azt jelenti, hogy nincs mivel villogni és gyatra...

[ Szerkesztve ]

(#2314) TeeJay válasza King Unique (#2313) üzenetére


TeeJay
félisten

SSD-ről írtam rá szerintem kimondhatjuk hogy bírta a 850 EVO 500GB a tempót
és i7-4790K procim van 16GB RAM-al valszeg az sem térdel le ettől
Sandy Bridge i5-2540M procis laptopomon ASMedia USB3.0 vezérlővel is ennyit hozott olvasásra tehát a gyártól lehet up to 150MB olvasást ad de az cache-es olvasás, amint elfogy 75MB körül lesz a valós és engem ez érdekel inkább
CDM nem valós értéket ad csak a cache-es olvasást és írást dobja ki az meg csak akkor ér valamit ha alig pár MB cuccot másolsz rá vagy olvasol róla

Sandisk Ultra Flair 32GB pendrive-om amit úgy 2-3éve vettem az 150MB körül olvas de az még lehet TLC-s volt ezek az új 128GB-os példányok meg már QLC-sek lesznek tutira
Ennyit tud, mondom továbbra is oké mert 5ezer körül volt ha átváltom a dollárt és ennyiért 128GB Sandisk jó árnak számít csak azért 2020-ban jobb lenne ha 50MB körül tudna valós írást egy pendrive. Az itteni mérések meg semmit sem érnek igazából mert 128-256MB tesztfájl esetén CDM minden csak nem valós sajnos, az alapján senki se vegyen pendrive-ot

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#2315) King Unique válasza TeeJay (#2314) üzenetére


King Unique
titán

Ez a "CDM nem valós értéket ad" kijelentést én továbbra sem feltétlen általánosítanám, meg ugye beállítás, tesztfájlméret és programverzió + mérési módszer függvényében is lehetnek eltérések. Számos USB-s eszközt, belső HDD-t és SSD-t teszteltem már vele és általában hozni szokta azokat a referenciaértékeket, amiket a gyártók megadtak, meg vélhetően nem véletlenül adtak meg. Az itteni tesztek java meg eleve az alapértelmezett 1 GiB tesztfájlmérettel szokott történni, illetve az előbb linkelt példák többségénél is az volt beállítva. Az, hogy a felhasználó saját hardver- és szoftverkörnyezete függvényében lehet eltérés, illetve (nagy méretű) fájlok folyamatos másolásánál - ahol pl. még SSD-k is belassulhatnak DRAM cache híján - egy idő után visszaeshet a sebesség, az már más dolog.

Ha valakinek számít a gyors adatátviteli sebesség, akkor célszerű első körben az adott pendrive adatlapját, gyártó weboldalát lecsekkolni, + akár itteni / külsős teszteket és ott megnézni milyen értékek vannak, azok alapján célszerű választani. Ahol ha már a gyártó nem ad meg írási sebességet, akkor az eleve gyanús és ez esetben felejtős lehet, mert vsz tetű lassú. Illetve hiába van 2020 és hirdetve USB 3.1, sőt már USB 3.2 felirattal a pendrive-ok, még mindig sok a silány, kb. USB 2.0 szintű írást tudó sorozat és modell. De pont ezért célszerű előre tájékozódni és akkor nem utólag éri a vásárlót kellemetlen meglepetésként. ;)

[ Szerkesztve ]

(#2316) TeeJay válasza King Unique (#2315) üzenetére


TeeJay
félisten

2-3éves 32GB Sandisk Ultra Flair

Itt amíg tart a cache 100MB körül ír ahogy elfogy 19-20MB
Viszont itt gyorsabb az olvasás is jóval
Na ennyit ér a CDM mérés
Lényeg a lényeg ha Sandisk alap pendrive-ot rendeltek mostanában 128GB körül ne lepődjetek meg hogy nem lesz gyorsabb mint egy 2-3éves 32GB-os
Lehet 256GB verziót kellett volna rendelnem az tudna jóval többet de majd 1x kitesztelem
Ezek a legolcsóbb USB3.1 Sandisk Pendrive-ok
Még lemérem a 32GB-os régi Ultra Fit-et mit bír

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#2317) kmatalik válasza TeeJay (#2312) üzenetére


kmatalik
csendes tag

Szia!

Én is ugyanezt gondoltam, amikor megírtam ezt a hozzászólásomat. Az Ultra Flair 64GB-os verzióját teszteltem, nagyon hasonló eredményekkel.

Szerintem a H2testw adja vissza a legjobban a mindennapi használatban elérhető teljesítményt, csak ugye sokáig tart kivárni, amíg teljesen teleírja és vissza is olvassa a max- kapacitást. A H2testw 79,5 MB/s olvasást és 21,9 MB/s írást mért, ezek szerint az Ultra Flair 128GB-os verziója sem gyorsabb.

Nekem a Windows 10 Feladatkezelőjének a grafikonja is tetszik, ott az írási sebesség hullámzását jól lehet látni. Gagyibb pendrive-ok jóval nagyobb hullámzást produkálnak, mint ez. Ahol folyamatos gyors írás kell, ott arra is kell figyelni, milyen a sebesség a hullám alján.

Amin még meglepődtem, az a teljes kapacitás volt, nekem a 64GB-os verzió csak 61 530 419 200 byte, 57,3 GiB. Látom a CrystalDiskMark mérésen, hogy a 128GB-osból is kispóroltak valamennyit, az is csak 115 GiB-es, 124 000 000 000 byte körüli, ami azért jóval kevesebb a 128 000 000 000 byte-nál. A hiány mindkét pendrive-nál több, mint 3%. Szóval nem csak a teszteredményekkel trükköznek.

Üdv,
Krisztián

(#2318) TeeJay válasza kmatalik (#2317) üzenetére


TeeJay
félisten

Vélhetően átálltak QLC-re és próbálják menteni azzal hogy itt is SLC cache-t használnak
Viszont nem értem hogy az elején elkezd írni 500-600MB-ot 75-80MB-al aztán ha ez elfogy vissza esik 35-38MB-ra a következő 3GB írásnál és csak utána éri el a végleges NAND sebességet. Ez a két lépcső nem tudom mi mert ezekben nincs DRAM cache mint az SSD-ben, itt maximum SLC cache lehet amire beáldozzák azt a 3-4GB mennyiséget
Ami viszont szomorú hogy olvasni is csak addig a rövid ideig tud gyorsan amíg tart a cache, utána az általad írt 75-80MB stabilan miközben a 2-3éves 32GB-os Ultra Flair és Fit pendrive-om mind tud tartósan 140MB felett olvasni
Sajnos fel kell készülni hogy így olcsósítanak hogy sz@rabb lesz és már nem igaz az a tény sem mint régen hogyha 2x nagyobbat veszel gyorsabb is lesz. Hát nem biztos már mert lehet a mostani 16-32-64GB verziót ugyanebből még TLC-vel csinálták és az emiatt gyorsabban ír és olvas 128GB-tól meg már QLC-vel olcsóbb megoldani az meg lassabb lesz



32GB-os több éves de 2x gyorsabban olvas és kb. azonos sebességgel ír mint a friss ropogós 128GB-os
Ennyit erről, remélem tudtam segíteni itt másoknak mik a fejlemények Pendrive terén
Sincerity-től vettem, kizárt hogy hamis lenne mert évek óta ajánlott eladó

Látszik itt is hogy a régebbi 32GB cuccnál nem két lépcsőben esik a sebesség hanem van egy 100MB körüli gyors írás majd utána egyből a végleges NAND sebességre esik vissza.

[ Szerkesztve ]

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#2319) Ciccuka válasza TeeJay (#2312) üzenetére


Ciccuka
veterán

CrystalDiskMark 8.0.0 a legújabb jelenleg

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#2320) King Unique válasza TeeJay (#2316) üzenetére


King Unique
titán

Oké, de az egy dolog, hogy nálad 1-2 pendrive-nál mit mért a CDM a saját hw/sw környezetben, attól még általánosan továbbra egy elfogadott és reális tesztprogram, szóval ne állítsunk már általánosítva olyanokat, hogy semmit nem ér. Meg ugye programon belül is van többféle beállítás, tesztelési lehetőség, van régebbi és újabb verziója is, stb. Egyébként itt van más tesztje a topikból normális adatátviteli sebességet tudó pendrive-val és külső SSD-vel CDM 7.0 + ATTO 4.01 programokkal tesztelve és eleve hasonló, kb. majdnem megegyező a 2 eredménye, már ahol annak kell lennie. Illetve nem teljesen stimmel, az ATTO esetében csak 256 MB a tesztfájl mérete. :D

Hát annál vsz a 256 GB-os modell sem muzsikálna sokkal jobban, szóval ha valakinek jóval gyorsabb pendrive kell, akkor inkább eleve másik sorozat a megoldás. + Ha ténylegesen USB 3.1-es, azaz USB 3.1 Gen 2 interfészes és olyan sebességet tudó kell, akkor meg eleve külső SSD, mert az USB 3.1 és USB 3.2 feliratú pendrive-ok a legtöbb esetben Gen 1 és Gen 1x1 = USB 3.0 alapon értendők, meg az adatátviteli sebességük is nem véletlenül nem tud az USB 3.0 ~ 450 MB/s gyakorlati maximuma fölé menni. :))

[ Szerkesztve ]

(#2321) TeeJay válasza King Unique (#2320) üzenetére


TeeJay
félisten

4GB tesztfájl esetén ha a cache-ből kifut a pendrive akkor talán már valós értéket fog mutatni de 128-256MB mérést láttam itt annak mi értelme volt?
kmatalik ahogy írta tényleg a H2testw talán a legjobb mert teleírja meg visszaolvassa és ott a komplett pendrive-ra kapod meg az átlag értéket így nem lehet trükközni a cache-el hogy szép eredményt mutasson miközben meg 23-24MB-al írja a többi 110GB-ot egy 128GB-os cuccnál
Ennyi :D

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#2322) King Unique válasza TeeJay (#2321) üzenetére


King Unique
titán

Azt ne tőlem kérdezd, én mindig átállítom ATTO-nál is legalább 1 GB-ra, másoknál szvsz gyakran inkább csak figyelmetlenség lehet, meg ugye az van a programban alapértelmezetten beállítva.
Igen, a H2testw teleírja a drive-ot 1 GB-os tesztfájlokkal és visszaolvassa, de az is a végén átlagol és azt az értéket írja ki, ha jól tudom, meg maga a művelet eleve időigényes. Apropó cache, Windowson az írási gyorsítótárazás USB-s meghajtóknál alapértelmezetten eleve ki van kapcsolva.
Normális írási sebességet tudó pendrive-ot, vagy külső SSD-t kell venni, aztán akkor nem 23-24 MB/s lesz az írási sebesség másolásnál, ennyi. :))

(#2323) TeeJay válasza King Unique (#2322) üzenetére


TeeJay
félisten

Tudom hogy van gyors pendrive de nem az enyém hanem rendeltem ismerősnek és film megy rá semmi több. Magamnak meg elég az az 5darab Sandisk ami van
Nem látom értelmét hogy 2x drágábban vegyek valamit amit ritkán használok :D

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#2324) cocka válasza kmatalik (#2317) üzenetére


cocka
veterán

Nálam a 256 GB-nak hazudott pendrive a szokásos 238 helyett csak 231 giga. Szóval 7-et elcsaltak.

(#2325) TeeJay válasza cocka (#2324) üzenetére


TeeJay
félisten

vagy SLC cache-nek belőtték :D

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#2326) kmatalik válasza TeeJay (#2325) üzenetére


kmatalik
csendes tag

Szia!

Erre eddig nem gondoltam, de akár ez is lehetne. Ráteszteltem 3,8 GB körüli méretű fájlokkal.

Az én 64GB-s Ultra Flair-emen 2 469 580 800 byte hiányzik a tárolóhelyből, ez 2,47 GB, de az írás inkább 3,6 GB körül lassul le a 35 MB/s-ről 22 MB/s-re. És így is marad, ha egy következő fájlt másolok rá, akkor már alapból 22 MB/s az írás.

De ha eltávolítom a pendrive-ot és újra berakom, akkor újraindul a 3,6 GB körüli gyorsabb írás kontingens. Inkább úgy tűnik, hogy a pendrive vezérlője szabályozza vissza a sebességet, nem a hiányzó tárhely van gyorsítótárként felhasználva. Az bizony hiányzik, ki van spórolva.

Mindezt nem befolyásolta a Windows 10 írási gyorsítótárazás beállítása, mind a két házirenddel próbáltam (gyors eltávolítás és jobb teljesítmény). Igazából semmi különbséget nem tapasztaltam.

Üdv,
Krisztián

(#2327) cocka válasza kmatalik (#2326) üzenetére


cocka
veterán

Nálam Adata UE700 Pro ugyanez kb. csak én nem méricskéltem a sebességet, de elindul hót gyors kb. fél percig, aztán meg úgy belassul, hogy egy kimaxolt USB2-es pendrive is gyorsabb nála LOL

Arról nem is beszélve, hogy a sebesség teljesen hullámzó. A nagy belassulás megy egy darabig, aztán megtáltosodik és megint megy egy darabig gyorsan, aztán megint belassul és kb. ez így megy a másolás végéig.

(#2328) Ciccuka válasza TeeJay (#2321) üzenetére


Ciccuka
veterán

H2testw az nem sebességtesztelő program, hanem hibatesztelő.

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#2329) TeeJay válasza Ciccuka (#2328) üzenetére


TeeJay
félisten

Nagyon jól tudom csak közben mér sebességet is mivel azzal kezdi hogy tele írja a memóriát majd vissza olvassa. Így tudja kiszűrni a kamu pendriveot mert ami 128GB - nak van hazudva közbe meg 8GB memória van csak benne amit folyamatosan újraír az vissza olvasáskor egyből kibukik.
Meg a kamu cuccoknál már a sebesség is árulkodó egyből

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#2330) Ciccuka válasza TeeJay (#2329) üzenetére


Ciccuka
veterán

Amit ott kiír sebességadatot azt nem igazán lehet felhasználni (az nem konkrétan sebességmérés!). Az csak egy plusz feautre a programban (valami támpontnak jó, hogy mikor végez a teszttel).

[ Szerkesztve ]

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#2331) TeeJay válasza Ciccuka (#2330) üzenetére


TeeJay
félisten

De pont azért jobb az az érték amit kiír mert a teljes tárhelyen méri átlagban nem veri át a cache-es rész... A CDM és társai kis tesztfájl esetén bebukják mert ott jóval gyorsabb a pendrive.

Olyan ez mint a zintel újabb mobil procik hogy 4-6-8 magos 3GHz és társai de csak 10másodpercig mert annyira melegszik hogy egyből vissza kell venni a tempót 1,8Ghz-re

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#2332) King Unique válasza TeeJay (#2331) üzenetére


King Unique
titán

De attól még a H2testw hivatalosan egy hibatesztelő és nem sebességtesztelő program mint az ATTO, CDM stb., nem véletlenül használják itteni és külföldi teszteknél egyaránt elsődlegesen az utóbbiakat, amin nincs mit ragozni. :N Meg a H2testw teljesen teleírja a meghajtót és ahogy csökken a szabad terület, egyre inkább lassulhat, ami flash tárolóknál még kevésbé, de HDD-alapú megoldásoknál pláne látszani fog az értékeken és abból még átlagol, ezért sem feltétlen reális úgy minden esetben.

(#2333) TeeJay válasza King Unique (#2332) üzenetére


TeeJay
félisten

Jó kár lovagolni rajta, a Sandisk pendrive valós írási sebessége 22-24MB nem pedig 40-50között mint amit a CDM kihoz rá, ennyi.
Valakit a cache-es sebesség megnyugtat más meg arra kíváncsi ha 100giga cuccot rátesz mennyi sebességet kap majd.

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#2334) Ciccuka válasza TeeJay (#2331) üzenetére


Ciccuka
veterán

Rosszul gondolod. Flash eredményt ad, ha valódi a sebességértéknek veszed.
Van olyan eset, amikor a 20MB/s írási képességű pendrive-ot csak 3MB-el írja. Sok minden befolyásolhatja.
Maradjuk annyiban, hogy nagyjából mutat ott valamit, de annak kevés köze van a valós sebességekhez.

[ Szerkesztve ]

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#2335) tpeter77


tpeter77
addikt

Sziasztok,
Ha már így belemerültünk, az alábbi két régebbi pendriveot teleírta már valaki és közben figyelte a sebességet? Az írási sebességre lennék kiváncsi elsősorban.
Még a végén kiderül, hogy gyorsabbak mint a mostani olcsóbb felkapottak? Amik néhány GB adatig gyorsak utána 20MN/s. De vajon ezen régebbi modellek is igy voltak ezzel?
1. SanDisk Cruzer Extreme 3.0 USB 64GB
2. SanDisk Cruzer Ultra 64GB USB 3.0

[ Szerkesztve ]

(#2336) DonDragonka


DonDragonka
őstag

Ha már így belemerültetek...
Legyen már egy szinte minden kérdéskört kiegészítő tapasztalat megosztás. (plusz meg is lettem hivatkozva, de most úgy teszteltem, ahogy Ti...)
Itt kérem megy minden mint a vízfolyás(majdnem csutkára tele is lett a 30GB-os teszt fájlal):
Kingston DataTraveler Elite G2 64GB USB 3.1 Gen1 (gyártói specifikáció:180MB/s read, 70MB/s write) [link]
30GB-os fájl Írás:

30GB-os fájl Olvasás:

CDM 8.0.0:

ATTO:


(Itt azért érdekes, hogy az írási sebesség 64K-ig sehol nem volt, de ott meg átmenet nélkül telibe megérkezett)

Mondjuk nekem tökmind1 mit tud az USB sebességre. Erről csak a Windows-t szoktam telepíteni. De azért az szépen látszik, hogy mindent a gyári felett hoz és a teszt progik se kamuznak nagyot. Windows is települ 4-5 perc alatt(Boot from USB to desktop ready, kattintgatásokkal együtt, PCIe NVMe SSD-re).

A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...

(#2337) Darthforce92


Darthforce92
tag

Sziasztok! Adata uv128 64gb-vel van valakinek tapasztalata? (nagyon olcsó :B )
Egyébként miért 1 gigás fájlal teszteltek írást? Az is hűen mutatja egy nagyobb monolit fájl másolási sebességét ? (filmek átmásolása)

(#2338) TeeJay válasza DonDragonka (#2336) üzenetére


TeeJay
félisten

Atto esetén kis szeletméretnél minden pendrive lassú.
Ez max akkor gond ha 10 ezer kis dokumentum fájlt írnál rá.

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#2339) tpeter77 válasza DonDragonka (#2336) üzenetére


tpeter77
addikt

Köszönöm szépen. Nagyméretű fájlok másolására ez kíváló.
Adva volt 50ezer Ft, amiből maximum 8db pendrive beszerzését valósítottam meg. A felét a frissen telepített Windows image fájl létrehozására és annak sokszorosítására fogjuk használni, a másik feléből windows telepítő készül.
A választott termék a SanDisk Ultra Flair 64GB pendrive lett. A célra reméljük jól be fognak válni.

Az írás sebességre azt írja a gyártó, hogy akár 15X-ese is lehet az usb 2.0 írási sebességéhez képest.
Imádom a levegőbe beszélést....
Mennyi a normál usb2.0 írási sebesség? Megtudnátok mondani?
Köszönöm.

(#2340) King Unique válasza tpeter77 (#2339) üzenetére


King Unique
titán

Ha kicsit visszaolvasol, akkor láthatod, hogy épp a SanDisk Ultra Flair sorozat, annak újabb gyártású modelljeinél a gyatra írási sebesség volt részben a téma, szóval sikerült jól beleválasztani. :))
Az meg amúgy fel tüntetve a gyártói adatlapon, hogyan értik az a 15x-ös sebességet, vagyis 15 x 4 MB/s = 60 MB/s. De az csak feltételes módban és "akár" alapon értendő, mert amúgy nyilván nem lesz annyi, ami a teszteknél is jól látszik. :D

(#2341) TeeJay válasza King Unique (#2340) üzenetére


TeeJay
félisten

150MB is úgy van rajta hogy "up to"
Egyelőre maradnak ezek mert az Ultra Fit meg tök jó pici és kocsiba USB-be tökéletes zenét vinni meg hónapokig benne hagyni
De ha lesz majd sincerity-nél valami jó akció nézek egy gyorsabb 16-32GB pendrive-ot windows telepítéshez :D

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#2342) King Unique válasza TeeJay (#2341) üzenetére


King Unique
titán

Igen, de az legalább meg van adva konkrét értékkel - ahol nem újdonság más gyártóknál sem az "up to" - és a tesztprogramok szerint tudja is az említett pendrive. Az írási sebesség viszont nincsen konkrétan megadva, ami nem véletlen mert olyan gyatra, max. az említett módon tüntetik fel, de az meg ugye nem sokat jelent...

(#2343) TeeJay válasza King Unique (#2342) üzenetére


TeeJay
félisten

Sajnos elég gáz hogy 20év alatt nem sikerült túl lépni az USB2.0 sebességén (30MB körül tud ugye az)
De az meg még nagyobb szégyen hogy a pár éves kisebb Sandisk tudott 140-150MB olvasást ez az új 128GB-os meg 70-80MB körül megy már csak :U
1x ha lesz potya pénzem akkor vegyek ebből egy 256 GB-os példányt és megnézem az legalább gyorsabban ír-e meg olvas.

Samsung ugyanezt csinálta az EVO Plus microSD-nél
Évekig tudta a 64GB-os kártya a 100/60MB-ot a 128-as 100/90MB-ot erre idén kihoztak új szériát és a 64GB-os visszaesett 100/25MB körülre a 128-as meg 100/60MB-ra :U
Nesze neked olcsóbb gyártani már azt is gondolom QLC-vel előtte a TLC meg tudta szépen a gyorsabb sebességet csak így nyernek most darabonként pár centet

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#2344) King Unique válasza TeeJay (#2343) üzenetére


King Unique
titán

Mármint azt akartad írni, hogy nálad az ATTO alapján tudott annyit, ellenben a CDM szerint hozta a 150 MB/s körüli olvasást és mások itteni tesztjeinél is, + ugye a gyártói adatlapon is annyi van megadva. :))
Igen, az elég gáz, hogy manapság is sok USB 3.X (USB 3.0 valójában) pendrive csak USB 2.0 szintű írási sebességet tud. De pont azért kell a vásárlás előtt tájékozódni, jól utánanézni melyik mit tud és akkor nem lesz meglepetés. ;)
Hát te tudod, de én biztos nem szórakoznék ezzel a sorozattal többet, nem gondolnám, hogy a 256 GB-os modell sokkal gyorsabb lenne, meg ha ugye sumákulva annál sem ad meg konkrét írási sebességet a gyártó.

(#2345) TeeJay válasza King Unique (#2344) üzenetére


TeeJay
félisten

Mondtam már hogy félre mér :D Miért nem akarod elhinni nekem?
70-80MB-al olvas amint elfogy a cache, az hogy az elején pár másodpercig 150megabájt kutyát sem érdekel ha egy 30GB-os filmet akarok olvasni vissza és 70-80MB körül olvas
Amit az atto mért az már kb. valós. Érted már?
A régebbi 2-3éves 32GB-os Ultra Flair-em viszont valójában olvas 140-145MB-al teljes tárhelyen. Érted mit írogatok itt 2napja hogy vadiúj 128GB-os és így vissza butították.
Sandisk megérdemelne egy kis s*ggberúgást


Tessék SSD-re másoltam fel 12GB-os mkv-t és úgy 3GB-is 140MB-al olvas utána meg 70MB körül... Érted már? a CDM szerint meg vegyem meg bátran tök király pendrive...
Hát nem annyira király az

[ Szerkesztve ]

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#2346) King Unique válasza TeeJay (#2345) üzenetére


King Unique
titán

De ha egyszer kijött a CDM tesztben a gyártó által megadott olvasási érték, meg a gyártó is 150 MB/s értéket ad meg, akkor nem nagyon van miről beszélni. Meg nemrég más tesztje is újfent szemléltette, hogy azért annyira nem mér félre. :N
Szóval az egy dolog, hogy esetedben mi volt és abban a hw/sw környezetben mennyit mértél, meg szerinted mennyire reális, mennyire nem, de az engem nem különösebben érdekel és nem fogok azzal egyetérteni, meg 1 ilyen mérés és 1 pendrive alapján általánosítani, pláne ha rendszerint én is azt tapasztaltam eddig, amit más a nemrég linkelt tesztnél, ennyi. Tetszik érteni? :))

[ Szerkesztve ]

(#2347) Darthforce92


Darthforce92
tag

Ceamere 32gb c3 890Ft-s kínai pendrive:

(#2348) TeeJay válasza King Unique (#2346) üzenetére


TeeJay
félisten

Oké hagyjuk. Te a CDM mérést veszed csak figyelembe miközben a valóság más. Sajnálom hogy nem akarod látni

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#2349) proof88 válasza TeeJay (#2348) üzenetére


proof88
addikt

CDM-ben is 30 gigát kell beállítanod.

(#2350) Ciccuka válasza Darthforce92 (#2347) üzenetére


Ciccuka
veterán

Gyorsnak mondható

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.