Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rnrn
aktív tag
Én is sok jót hallottam róluk, de... Mikor bezárt az autószalon, ahol vettük a verdát, onnantól kezdve én is folyamat kerestem normális és nem horror áron dolgozó műhelyt. Elég sok helyen megfordultam, de egyik sem vált be. Köztük volt a Simon is. Le lett beszélve előre egy hétre az időpont, hétfő reggel annak rendje és módja szerint befutottam (komplett első fékcsere, ill. egyéb apróságok lettek volna), mire azt kezdte el mondani, hogy nem jött meg az alkatrész, ill. nincs egyetlen dolgozója sem, mert mindenki lebetegedett. Ez kb. 5 éve történt. Kérdeztem, hogy miért nem hívott fel, hiszen csak e miatt szabadságot vettem ki. Azt mondta, hogy elkeverte a számom. Teljes humbug, mert felírta a számom egy kis füzetbe, nem telefonon, hanem személyesen jelentkeztem be náluk. A fentieken túlmenően az ég világon semmi megbánás nem látszott rajta, elnézést nem kért. Azóta sem jártam ennyire pórul autószerelővel, és ha erre az esetre gondolok, ismét elönt az ideg!

-
-
-
HoldChore
tag
A helyzet az, hogy tudás nélkül te aztán figyelhetsz a boltban bármit, mert nem jutsz semmire sem. Éppúgy, ahogy azt sem hiszed el nekem amit írok. Ez teljesen rendben is van, mert bárki írhat bármit vagy idézhet. "Ha különbséget tudsz tenni, jó és rossz tanács között, akkor egyáltalán nem szorulsz tanácsra."
Ehhez viszont nagyon sokat kell tanulni egy-egy témakört.
De mindehhez élettapasztalat és emberismeret szükséges, amit viszont idő megtapasztalni. Ezért sincsenek fiatal bölcsek
Sőt még tanítani sem lehet nekik a tapasztalatokat. Viszont úgy hiszik egy idő után, hogy mindent tudnak. Akkor kezdődik a bölcsesség kora, mikor rájönnek maguktól, hogy milyen idióták is voltak akkor, mikor a legokosabbnak hitték saját magukat
Persze, nem vidám dolog úgy élni, hogy elveszted a bizalmat a kormányodban, a rendőrségben, az élelmiszeriparban, mert ráébredsz, hogy te aztán senkinek sem számítasz, csak a szeretteidnek, akik viszont éppolyan vakok, mint te voltál.
Na, az a való világ
-
-
-
Ti haverok vagytok? Esetleg rokonok?
Nem rosszból, csak mert szerintem minden vitában mindenki a saját igazát igyekszik védeni.
És ha valaki szembemeg 10 ember véleményével, akkor nem biztos hogy az a 10 gondolkodik rosszul.
Miért kellene már a tömegnek tolerálnia, hogy hülyének nézik?Szerintem jelen esetben a hozzászólás is pont olyan volt, amilyet érdemelt, hisz ha figyelmesen elolvasod, Ő provokált!
-
-
-
-
-
"Mondjuk ez ugye az alap XP minden frissítés nélkül,"
Jaaaaaa... Csak úgy ne nagyon engedd hálóra
Főleg ne netre.
Olyan oprendszer nem sok van (vagy macerás egy minimál Linuxot rávarázsolni), ami frissül, támogatott sw oldalról és értelmesen megy rajta. MS logóval meg nincs i ilyen. Mondjuk az 1GHz-es XE3-akon már egész jól megy Lubuntu is.Egy Slitaz vagy TCL igen durván tud ezeken is szakítani (32 vagy 64Mb az egész OS), csak mire azon rendes Libreoffice lesz, megőszülsz. Böngésző meg felejtős (na jó, ha csak HTML oldalakat nézel, akkor nem).
Mondjuk egy Debiant megnéznék rajta valami minmál desktoppal (Blackbox hehe). Azzal az office se gond. -
Meg lehet oldani még SSD-t is bele (van IDE-s SSD), de többe kerül, mint amit az egészen nyersz.
Nekem van XE3-am, Lubuntu éppen elszenved rajta 256MB RAM társaságában, de nem kellemes. Meg nem árt abba a gépbe 512MB RAM, de 440-es chipsethez horror áron vannak.
Ha 1GHz-es a gép, akkor kicsit jobb az "élmény", de nem sok mindenre jó. Netezni főleg nem. Én már csak mikrokontroller programozásra használom, de csak mert ezen van párhuzamos port
A billentyűzete tényleg mestermű, nagyon jó.
-
Exian
addikt
Áhh, felejtsd el, ha rám hallgatsz
Főleg, ha be sem indul... egyszerűen nem éri meg foglalkozni vele. Meg olyan hú de nagy csodát úgy sem lehet vele tenni, SD ram kell bele, olyat szerezni horror áron lehet csak, és akkor is csak kevéskét. Kevéske ramhoz meg már az XP is kevés, Win7-ről álmodni se merj. Ebben vagy egy 850es celeron vagy egy 900MHz körüli PIII proci van, gyárilag 128 vagy 256MB rammal. Édeskevéske.Amennyit ráköltenél (így alsó hangon is 10-15k szerintem), simán kapsz egy épkézláb, ettől sokkal fejlettebb, gyorsabb masinát.
Persze, ha érzelmi szálak is fűznek a géphez, akkor a brahi kedvéért életre lehet kelteni, akkor hajrá, abban már sokkal nagyobb dimenziókat látok, de használatra... semmiképp. Én amúgy foglalkozok ilyesmivel, kifejezetten régi masináim vannak, ettől sokkal régebbiek is (1980-1995 közöttiek, példának okáért egy saját cikk, saját géppel). Nem egyet én keltettem életre, vagy turbóztam fel. Most épp egy hasonló szintű Dell géppel küzdök (abban is egy 850-es PIII proci van), ram már lett bele 768MB. Ez is kakukkos volt, se kép, se hang. Már megy, de sokat fagy... valszeg újraforrasztani kell ezt-azt.
-
-
Exian
addikt
Köszi a tippet, nem olcsó, de azért nem is annyira bevállalhatatlan, bár most nem tudnánk hirtelen megvenni, de max. várunk kicsit.
Igazából az érdekelne, hogy ezzel mennyire lesz jó pl. a sültkrumpli? Ropogós lesz, meg minden? Jól hangzik nagyon ez az 1 evőkanál / 1kg krumpli érték, csak nem tudom, milyen lesz az állaga a sültkrumplinak.
-
-
M_AND_Ms
veterán
Lopást az követ el, aki idegen dolgot mástól azért vesz el, hogy azt jogtalanul eltulajdonítsa. Tehát ellopni, eltulajdonítani csak azt lehet aminél nincs nálad a tulajdonjog.
Amit bérelsz, arra nem kapsz tulajdonjogot, amit megveszel arra igen. Tehát bérelt dolgot is el lehet lopni. -
DJ. Ru$y
nagyúr
Várjál, milyen sikkasztásról beszélsz? Valaki elad valamit, én megveszem. Nyilván nem az fogja nekem eladni akinek a T bérbe adta, hanem ő is valahonnan szerezte. Az eredeti tulajra ráterheli az árát a T, amit ki kell fizetnie, mit sikkaszt, ki és hol?
Neten van, nem egy, nem kettő. A T-nek nagy sikkasztás meg akármi lenne, akkor fogná és letiltaná a szériaszám alapján az eszközt, mert nyilván van tartva mind, nem teszi... -
mormota
senior tag
létezik un. LIDAR lézeres letapogatás a felszínről.... mondjuk nem hiszem, hogy azért röpködnek, hogy utána ilyen legyen, mert az sokkal pontosabbra képes.
ezt lehet a street view-ből kombinálva összehozni, bár azok a helyek, amiket nem ér el a streetview, azok is ilyenek, szóval mégiscsak az első variációra szavazok.egyébként már legalább fél éve ilyen pécs.
-
Dare2Live
félisten
Nem néztem utána csak tipp.
Az gondolom megvan, hogy street view + maps photoshoppal "bármiből" csinálhatsz 3Ds ojjektumot.
[link]Ha ezt automatizálni tudják, ne adj isten kombinálják mapsal...
De aztán lehet csak egy repülő/helikopterre szereltek kamerát, ahogy épületekbe is beviszik és akkor bejárható az épület is.Mindenesetre durva... még a procimon is felpörgött a venti...

szerk: És azért videon ritka szar volt a maps minősége...
-
Exian
addikt
Most, hogy mondod, szerintem nekem is úgy volt. Egyszer megálltam a Király utcából nyíló egyik kis utcában, ahová eleve csak engedéllyel lehetne behajtani, nem hogy parkolni szabad.
Ott kaptam egy 10.000 Ft-os csekket.
morrmota, nem lehet, hogy Te csak figyelmeztetést kaptál? Mert olyat már kaptam, rendőrségit (nem közterület felügyelet), de csak figyelmeztetés volt, az után én sem kaptam csekket meg értesítést.
-
nesa
veterán
En is DDR3 ramot keresek, de en inkabb 1600mhz koruli darabot, vagy darabokat.
Minimum 2gb de inkabb 4gbos darabok erdekelnek.2 unnep kozt vagy januarba lesznek elado DDR2 ramok ha valakit erdekel, lesz 512mb os 1Gb-os es 2gb-os is.
Ezeket ertekegyeztetve cserelem is DDR3 ra.
-
Exian
addikt
Az biztos
Amennyi mosogatószert állandóan elhasznált a feleségem, annyi nincs a világon szer összesen. Mindig mondta, hogy már megint elfogyott a mosogatószer, már megint elfogyott... amikor már kevés volt a flakonban, akkor mindig felöntötte egy kis vízzel és ment a spórolósabb hígabb mosogatás
Agyrém volt már... most ez a macera nincs szerencsére.Viszont megijedtem először, mert az első 2 mosásnál nem oldódott fel az egész tabletta. Mindkétszer benne maradt a kis rekeszben, ahová rakni kell és kb a negyede megmaradt. De ez csak az első 2 mosásnál volt, érdekes, utána-azóta minden mosásnál eltűnt a tabletta. Viszont apám azt mondta, hogy ők azt szokták csinálni, hogy ha nem oldódik fel a tabletta, akkor következő mosásnál bedobja alulra.
A gél ötletet köszi, szerintem megpróbáljuk azt is, bár a feleségem nagyon nem akar hallani róla, valamiért nagyon beleszerelmesedett első látásra ebbe a csillivilli Somat Gold tablettába
Persze, nyilván ez a szándéka... a gyártónak. -
-
-
A relének alapesetben van 4 lába. (Meg amelyiknek több
) 2 amire ha feszkót adsz, akkor összezárja a másik kettőt. Ha 220 szaggatására alkalmas a kapcsolóodala, az nem baj, az csak annyit jelent, hogy elbír 220-at.
A lábaira a drótokat forrasztással lehet rábiggyeszteni.
Viszont ha ilyen szinten nem vagy képben, akkor inkább rakasd össze valakivel a cuccot (Kapitány, Exian, én...) -
Exian
addikt
A ventilátorokat milyen helyzetbe tervezted berakni? Szívóra vagy fújóra? Én elsőkörben szívásra állítanám be, szóval, hogy kifele szívják a meleg levegőt. Volt nekem is ilyen megoldásom, nekem így vált be. Próbáltam fordítva is, hogy befelé nyomattam szobahőt, azzal az volt a gond, hogy inkább csak mégjobban rányomtam a cuccra a szekrényben felgyűlt meleg levegőt. Semmit sem ért.
A legjobb, ha megtudod úgy csinálni, hogy lent befúj szobahőt, fent kiszívja a meleget.
-
-
Exian
addikt
Azért az USB-ről NE akarj 1A-t leszívni! Nem biztos, hogy szeretni fogja az alaplap.
Ja, mármint ha arról van szó, hogy alaplapi USB portról. Ha viszont konnektoros adapterről van szó, aminek van USB-s 5V kimenete, az jó lehet, olyanból van nekem 2 amperes is, igaz, szerintem közel sem annyi a tényleges terhelhetősége.
Nekem ami van ventilátorom, az nem nagyon szereti az 5V vagy aközeli feszkót, van, hogy nem indul be. Olyankor kicsit rányomok nagyobb feszt és úgy veszem vissza, akkor megy (potis fesszabályzó).
-
-
-
HoldChore
tag
A szűrőkancső nem szűri ki a vízkövet. Ha így lenne, akkor 5 adag víz után dobhatnád ki az egész partont. Sőt látnád benne a vízkövet. Csak a desztillálás és a fordított ozmózis elven működő víztisztítók szűrnek ki mindent a vízből.
Aki tényleg tiszta vizet akar inni, az hagyja ki a szűrőkancsós és egyéb megoldásos lépcsőket és spóroljon egy fordított ozmózisos rendszerre, ugyanis a vízszűrés lényege az, hogy a klóron kívül azokat a vegyületeket és hormonokat szűrje ki, amire más eljárás nem képes. -
-
-
Exian
addikt
Hááát oké, rendben, elfogadom az osztályzatot, de azért mégis csak na, eléggé kétértelmű volt a megfogalmazás, főleg, ha csúnya módon kiollózom ezt:
"...arra a címre tudnak-e szolgáltatni. A digi és az upc biztos."
Én ez alapján értettem úgy, hogy azok tudnak ott biztosan szolgáltatni

-
Nevil2
tag
Köszi, ezzel kezdtem ... amúgy fa ablak...
Leszedtem a belső párkányt és alatta folyt a víz ... most egy szaki kellene, mert a vakolatot leverném és ki is festenék, ha már BIZTOSAN nem ázik tovább...
Ha itt nem ajánlotok senkit, akkor keresek a Kiskokosban, csak gondoltam, hogy hátha ...
-
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Microsoft Excel topic
- sziku69: Szólánc.
- ESET NOD32 Antivirus / Smart Security
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen routert?
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Keressek intel i7-i9!!
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- Lenovo Tab M10 HD 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Update 11.30. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Eladó Samsung Galaxy S22 8/128GB / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3438, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3744, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Az egészség úgysem vásárolható meg pénzért. 

Nem gondoltam volna, ügyes!
Neten van, nem egy, nem kettő. A T-nek nagy sikkasztás meg akármi lenne, akkor fogná és letiltaná a szériaszám alapján az eszközt, mert nyilván van tartva mind, nem teszi...
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Janoska26