Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Godimodi
tag
Sziasztok,
A következő problémával szembesültem:
Mivel egy lemezen csak 4 partíciót tudok létrehozni, most nem tudom megformázni a D meghajtó számára a maradék 3XX GB tárhelyet. Azt olvastam, hogy ezeket a kisebb partíciókat a C meghajtón kívül nem érdemes bántani. Tudnátok adni egy tippet, hogy melyiket tudnám mégis törölni (talán easeUS-szal), vagy hogy tudnám ezt megoldani?Köszönöm
-
King Unique
titán
válasz
Domaximus #1557 üzenetére
Így van, ez egyáltalán nem ennek a topiknak a témája és emiatt felesleges volt feltenni itt a kérdést, úgy meg pláne, hogy előtte már fel lett téve ugyanez a megfelelő topikban és ott válasz is érkezett rá.
-
Domaximus
tag
Üdv!
Tudom annyira nem ebbe a topikba tartozik, de valamilyen szinten mégis, kiváncsi vagyok a véleményetekre.
Gyanitom hogy ez a HDD hiba lesz és valszeg kuka is ahogy van, de leirom:
Régóta megvan ez a hdd kb 7 éves lehet márviszont nemrég kezdett el nagyon durván rossz lenni a helyzet:
WD5000AAkx 500gb vinyó, hdsentinel 18% kondit ir ki több 400 hibás szektorral.
Még üresjáratban is olyanokat ciripel hogy csak na.
Pár napja nagyon durván elkezdett random összeomolgatni a firefox, crash reporttal, esemenynaplo pagefilera hivatkozik... játékokkal eggyel se tudok már 10 perncél többet játszani mert vagy kidob az asztalra hibaüzenet nélkül vagy kiirja a virtual memory low hibát (nem volt soha ilyen lapozofileos bajom es nem is nyultam hozza) A töltési idők menuből a játékba látványosan rohadtul lassabbak is lettek ahogy észrevettem
És tudom is hogy honnan jöhetett ez hogy ennyire megadta magát, codot töltöttem battlenetről (200gb és ugye előfoglalás sincsen a jó kis battlenet programon) és a netem mondjuk úgy hogy elég jó ehhez a HDDhez képest (35-40mega másodpercenkénti letoltes). Letoltes kozben fagyott meg es crashelt ki a battlenet program, emelett brutalisan hangosakat ciripelve ment a vinyo
Másik, hogy szoktam figyelni a particioimat, es amelyiken a windows van azon látványosan csökken le a szabad hely
Kerdesem: Tenyleg kepes ilyen durva dolgokra egy HDD? Marmint hogy crashelnek a programok a pagefilera hivatkozva. Ramot testeltem szoftveresen is meg a biosbol futtatva, nem talalt hibat. -
King Unique
titán
válasz
amiklos #1555 üzenetére
Inkább tegyél be róla egy lemezkezelő screenshotot, mert nem mindegy hogy szerinted, vagy ténylegesen is, + amit most leírtál, az elég érdekes... Csak úgy magától nyilván nem törlődik az eleve védett System Reserved partíció, max. inaktív lehet - amire a megoldás újra aktívvá tenni - , de normál esetben annak sem kellene csak azért, mert bekerül egy gépbe egy másik HDD/SSD.
-
amiklos
csendes tag
Sziasztok!
Segítségetek szeretném kérni. Adott egy Windows 7-es SSD. A gépbe adatmentés céljából bele raktam egy hdd-t. Ami megzavarta valahogy a gépet. És a Rendszer számára fentartott particiót, inaktívá tette és letörölte szerintem teljesen. Sikerült imagelni egy másik gépből. Van ugyan olyan gép szerencsére. De nem tudom system és active-á váltani. Hogyan lehet ezt megoldani?
A segítséget előre is köszönöm.
-
King Unique
titán
válasz
szacsee #1553 üzenetére
Lásd egy másik esetnél leírtakat, azaz külső particionáló programmal.
A Macrium Reflect mentés-visszaállítás is működhet, ahol a visszaállításnál eleve drag & drop módon mozgathatók a partíciók, először a lemez elejére a C, aztán a C méretének növelése, majd lemez végére a WinRE, stb. Amúgy a System Reserved partíció nincsen sehol, holott BIOS/MBR szerinti telepítésnél normál esetben az is van a lemez elején. De működhet akár anélkül is a Windows és ilyenkor a C lesz megjelölve aktívként, arra kerül a rendszerindítás.
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
SSD-n adott egy elsődleges C aktív rendszer particio ez után viszont beékelődött egy helyreállítási particio. (telepítéskor helyet hagytam linuxnak és az első particio csak az ssd fele volt, így gondolom utána hozta létre a helyreállításit).
Hogy tudnám a helyreállítási particiot kirakni a meghajtó "végére", úgy hogy utána ki tudjam terjeszteni a C particiót, hogy a teljes ssd területét használhassam?
Macriummal lementem image-be a C-t és a helyreállítási particiót, utána usb-ről bootolva törlöm a particiókat és visszaállítva image-ből a particiokat működhet?
Esetleg más módszer, ami egyszerűbb? -
King Unique
titán
válasz
csabatasnadi #1550 üzenetére
Max. 3rd party particionáló programmal, mint a másik válaszban említették, mivel a Windows beépített lemezkezelője csak törölt partíciót, nem lefoglalt (unallocatted) lemezterületet tud hozzáadni a kiterjesztésnél.
Apropó OS, nem is említetted milyen rendszerről van, max. tippelt mindenki, hogy vsz Windows.Meg nekem az sem teljesen világos, hogy ha korábban vélhetően célirányosan 3 db külön partíció lett létrehozva, akkor most miért kell okvetlenül egyesíteni, vagy akkor miért nem lett már a legelején úgy (1 db) kialakítva, de mindegy.
-
válasz
csabatasnadi #1550 üzenetére
Szerencsére több ingyenes particionáló alkalmazás is rendelkezésre áll ilyen célra, általában Merge Partition néven van bennük a funkció.
-
csabatasnadi
csendes tag
Sziasztok!
Van egy SSD-m és egy HDD-m. Utóbbi 3 partícióra van osztva. Az a kérdésem, hogy tudom-e adatvesztés nélkül egyesíteni a winchesteremen lévő, kizárólag tárolásra szánt partíciókat egyetlen partícióba? Tehát oprendszeres partíciót nem érint a balhé. -
King Unique
titán
válasz
Leonaprofi3 #1548 üzenetére
Gondolom nincsen tele adattal közel a feléig az az 1 TB-os SSD, ahol ez esetben tudni kellene nagyobb mértékben zsugorítani a C-t, viszont a titkosítás is bekavarhat. Ha esetleg több lépésben csinálod, mármint először csökkented 50%-ra, majd utána tovább, azt nem próbáltad, vagy a particionáló program pendrive-ról bootolható live változatával?
Más ötletem hirtelen nincsen, max. esetleg az újratelepítés (ha az opció számodra) és már ott a particionálásnál létrehozni, leválasztani a C-ből egy másik partíciót.
-
Leonaprofi3
csendes tag
válasz
King Unique #1546 üzenetére
Sajnos az EaseUS sem engedi kisebbre venni a C-t, mint 50%, ahogy a windows-os lemezkezelőnél sem. Esetleg tudsz adni még valamilyen ötletet? Köszi
-
Leonaprofi3
csendes tag
válasz
King Unique #1546 üzenetére
De, Bitlocker van a C-n, akkor megnézem az EaseUS programot, mert a beépített lemezkezelővel próbáltam először.
-
King Unique
titán
válasz
Leonaprofi3 #1545 üzenetére
Nincsen esetleg BitLocker / Home kiadásnál eszköztitkosítás / egyéb titkosítás a C-n? Ha van, akkor reális, hogy az egyes külső particionáló programok azzal nem tudnak mit kezdeni. Ez esetben max. a beépített lemezkezelő jöhet szóba, + olyan 3rd party particionáló program (pl. EaseUS), ami támogatja a titkosított köteteket átméretezését is.
Ha nem az előbbi a gond, akkor meg célszerű lenne ide screenshotot betenni a problémáról, hogy látszódjon esetedben pontosan mi a gond. -
Leonaprofi3
csendes tag
válasz
King Unique #1544 üzenetére
Feltelepítettem az AOMEI programot, de nem engedi a C partíciót átméretezni, szürke ez a lehetőség. Mit kellene csinálnom? Köszi
-
King Unique
titán
válasz
Leonaprofi3 #1543 üzenetére
-
Leonaprofi3
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy új laptop 1TB SSD-vel és előre telepített windows 10-el. Szeretném megoldani, hogy a windows C-n kb. 200-250 GByte maradjon és létre szeretnék hozni egy külön partíciót a maradék helyre. Sajnos a windows partition managerben a nem áthelyezhető fájlok miatt, csak fele-fele arányban lehetséges a megosztás. Ezt valahogy kitudom esetleg kerülni, vagy mit tudnátok ajánlani?
Köszönöm előre is a segítséget.
Üdvözlettel,
Leon -
Csokifalo
senior tag
válasz
King Unique #1541 üzenetére
értem, köszi, csak a lényeg az lett volna, hogy felrakok minden programot C-re, játákok nélkül, majd elmentem image-ba, hogy ha a sok játék bekever, akkor vissza tudjak állni. A játékok értelemszerűen nem a C-re mennek. Csak ugye ha vissza állok akkor még nem voltak a játékok telepítve, gyanítom azok nem is fognak menni. Nyilván több mentés a megoldás, viszont akkor kéréses, hogy a játék particióról is kell-e ugyanannyi. köszi
-
King Unique
titán
válasz
Csokifalo #1540 üzenetére
Ez megint nem kifejezetten particionálás kérdés, hanem rendszermentés/klónozás és OS/játék specifikus, lásd az előző esetet. De egyébként újratelepíteni a D meghajtón programokat/játékokat alapesetben nyilván akkor kell, ha teljesen a 0-ról telepíted újra a Windowst, vagy akkor sem feltétlen minden esetben, lásd egy másik válaszban leírtakat. Ellenben ha meglévő rendszermentésből állítod vissza a korábbi állapotot, amikor már telepítve voltak a D-n adott játékok, akkor nyilván nem kell azokat újratelepíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- PlayStation 5
- Brave
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- BestBuy ruhás topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- További aktív témák...
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- 2x Kingston SATA SSD 240GB (480GB)
- Kioxia 256GB NVMe SSD 2230-as méretben 51% és 83% közötti kondíciókkal 6db van
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest