- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egy kis segítséget kérnék Tőletek!
Tegnap a Simple alkalmazással parkoltam délelőtt. Direkt megnéztem a parkolás előtti és utáni egyenlegem és úgy vettem észre, hogy a teljes napi díjat( zárolási összeget) vonta le a kártyámról, ami elvileg így rendben is van. Csak az a gond, hogy nem kaptam vissza tényleges parkolás különbözetét!!
Egész napra befoglalt összeg: 2800 Ft
Tényleges parkolás: 800 FtMikor jön vissza az összeg???
(OTP-s a bankkártyám is...)
-
MaciG
addikt
Üdv. Hitelkártyánál hogy működik az a része a dolognak mikor zárolnak rajta egy bizonyos összeget (pl. autobérlésnél)? Arra gondolok itt hogy a zárolt összeget akkor vonják le amikor csak akarják, vagy ahhoz nekem is hozzá kell járulnom valahogy? (pl. kártya "lecsippantása" )
-
axioma
veterán
válasz
kw3v865 #4101 üzenetére
Bonus eddig nekem mindenre adott (marmint az elodje, az amex), me'g MA'K vasarlasra is, ami majdnem mindenhol ki van mar zarva ("penzugyi instrumentumok" vasarlasa cimszoval).
Mondjuk onnan nezve mar nem nagy a keret, nem kellett mas megoldasokat keresgelni hogy mire ad me'g... -
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
A véleményetekre/tapasztalatotokra vagyok kíváncsi hitelkártya-ügyben: vajon mi történik akkor, ha a havi zárás után a visszafizetést a hitelkártyámmal csinálom meg, például Postán? Ebben az esetben jár-e az 1%-os visszatérítés vagy a rendszer van annyira intelligens, hogy ebben esetben ezt a tételt úgy értelmezi, hogy nem vásárlás történt?
-
Slyer
senior tag
Sziasztok!
Tegnap volt egy otp kártyák közötti utalásom. Utaltam 3.000ft-ot, le is vonták, kaptam sms-t, és meg is jelent egy olyan hogy “kártyafedezeti biztosítás”. Viszont nem kapták meg a pénzt. Van pénz a kártyán, nincs semmi tartozás, és tuti jó kártyaszámot írtam be. A számla részletes adatainál “előjegyzett kártyaforgalom van”, de a tranzakció állapota elvileg végrehajtott. Mi lehet a gond?
Azt esetleg meg tudom nézni hogy melyik kártyaszámra utaltam? Hátha mégis elírtam a számot....
Köszi!
-
dptrsk
addikt
válasz
-secret- #4097 üzenetére
igen, havonta jár.
Azt azonban a bank a hirdetményben szabályozza, hogy a könyvelés vagy a tranzakció időpontja számít. -
Gyors kérdés, napokban vettem le 70-et. Akkor még 80-at vehetek le díjmentesen, igaz?
-
Cathfaern
nagyúr
Szerintem nem foglalkoznak annyira ezzel, főleg ha nem valami egzotikus országba mész. Nálunk nászúton pontosan ilyen autóbérlés és társai miatt pár nap alatt ráment a hitelkártyára 1 havi fizetésnyi terhelés, de füle botjukat nem mozgatták. Meg ha úgy érzik, hogy valami nem oké, akkor is max. rádcsörögnek telefonon, hogy tényleg te voltál-e.
Inkább abban legyél biztos, hogy elfogadják-e az adott hitelkártyát...Mi úgy jártunk, hogy weboldal szerint elfogadták az amex-et, odaérve meg mondták, hogy persze csak nem ebben az országban
Az volt a szerencsénk, hogy nem akartak annyit terhelni, mint amennyi a weboldalon szerepelt és azt elbírta más hitelkártya is...
-
MaciG
addikt
HA külföldön (eu-n belül) akarom használni a hitelkártyát/ betéti kártyát, azt be kell jelenteni a banknak hogy ne legyen probléma, vagy teljesen felesleges?
-
canniball
nagyúr
Pár éve váltottam net számlacsomagról simple-re; meg tudom valahol nézni az otp direktben, hogy pontosan mikor?
-
jotzo01
tag
Sziasztok,
lenne egy kérdésem,
Euro-t szeretnék venni. A banki átváltás tudom,hogy jóval drágább, jelenleg 7-8 Ft-tal,mint pénzváltónál. Viszont ha kiveszek mondjuk ötszázezer forintot, a pénzfelvételi költség kb. ugyanott van, mint amennyi a különbség. Plusz rájöb a pénzváltó tranzakciós költsége. Nem tudom, bankfiókban is van-e ez a költség, ill. bankkártyával vehetek-e fel valutát? -
MaciG
addikt
Már meglévő csoportos beszedési megbízást fel lehet mondani netbankon keresztül?
-
namenlos
tag
válasz
draco31 #4074 üzenetére
JUMP-nak a legkedvezőbb a díja, bankkártya nélkül fiókban: 1303 Ft (összegtől függetlenül)
Terméktájékoztató -
Cathfaern
nagyúr
válasz
draco31 #4074 üzenetére
Két dolgot tennék hozzá:
a) ha nem BP, akkor ATM-ből valószínűleg nem fogsz tudni ennyi pénzt felvenni, gyanítom BP-n sem engedi az összes ATM az ekkora összeget
b) ugyancsak banktól függően bár a bejelentési kötelezettség ennél magasabb összegre vonatkozik csak, ha biztosra akarsz menni, hogy ki tudják fizetni, jobb ha rákérdezelAz előző kettőből (plusz abból, hogy semmi biztosat nem tudsz a bankszámládról) a legjobb ha felhívod azt az OTP bankfiókot ahova be akarsz menni és felteszed telefonon ezeket a kérdéseket
-
dptrsk
addikt
válasz
draco31 #4072 üzenetére
A hirdetményekben megtalálod a választ.
Sok mindentől függ:
számlanyitás dátuma
számla típusa
bankfióki felvétel kártyával vagy kártya nélkül
ATM saját vagy idegen -
draco31
veterán
Nagyobb összegű pénzfelvételnél hogy alakul a költség? pl. hogy kerek szám legyen, 1 millánál mennyi a levonás automatánál és bent a fiókban?
Nem tudom milyen csomagban vagyok, nem találom a netbankban. -
MaciG
addikt
Köszönöm a gyors válaszokat! Azt hol érdemes figyelni mikor van valami akció? (plussz jovairas, stb. Ma vettem át a kártyát)
-
kw3v865
senior tag
A számlakivonaton rajta van, mennyit kell utalnod. OTP Bónusz kártyánál 13-án van zárás (a többinél lehet, hogy 1-2 nappal korábban vagy később), 14-én letöltöd a kivonatot és a rajta szereplő fizetendő összeget átutalod a türelmi időszak végéig. Ennyi a teendő minden hónapban.
-
MaciG
addikt
Üdv. Valaki el tudna nekem linkelni egy gyorstalpalót arról hogy is van ez a pénz visszatöltése a hitelkártyara hogy ne keljen kamatot fizetni? Nekem azt mondták valami minimum díjat mindig levon, ez a költött összeg x százaléka és a többit kell forintra pontosan utalni. De most akkor honnan is tudom mennyit kell?
-
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
Az létezhet, hogy egy ~1,5 éves PayPass-os MasterCard meghaljon? Szép lassan elkezdte nem érzékelni az érintést, mára már egyáltalán nem próbálkozom vele. Bedugva még működik. Ilyenkor ingyen cserélik a kártyát, vagy mi a process? Köszi!
-
dptrsk
addikt
válasz
K1nG HuNp #4061 üzenetére
Előjegyzett kártyaforgalomnál kéne látnod. Ha a könyvelt egyenleg kis3bb, mint az elérhető, akkor valószínű megkaptad. Persze, ha sok kártyásfoglalásod van folyamatban, akkor ez nem feltétlen igaz.
Vagy telefonon tudsz utánaérdeklődni, ott meg tudják mondani.
SMSt, majd 1-2 munkanappal utána kapsz a számlakontroll keretén belül, ha van olyan beállítva.Ilyenkor érdemes a tranzakció előtt leellenőrizni az egyenleget, s ha megnövekszik utána, akkor biztos lehetsz benne, hogy sikeresen végbement a tranzakció.
-
K1nG HuNp
őstag
OTP kártyák közötti utalással kaptam elvileg pénzt, a feladónak "végrehajtva"-t ír az otp, nekem viszont semmi sem jött (se sms, se online nem látszik az összeg). Mi lehet a gond? a bankkártyaszámot biztosan nem írta el
-
T. Peet
tag
Sziasztok!
Ne haragudjatok komolyabban most nem olvasok vissza, keresgéléssel sajnos nem találtam meg a választ.
Most jöttem át az otp-hez a számlámhoz kértem webkártyát is. A régi kártyámat elkezdtem átírni az új otp-s kártyára a különböző szolgáltatásoknál amit használok és a paypalhoz is hozzáadtam. Ahhoz hogy a paypalon aktiválják a kártyát megterhelik egy kisebb összeggel és a terhelésnél található kóddal lehet aktiválni.A kérdésem, hol lehet az otp direktben ezt a tranzakciót megtalálni?
Egyedül a lekérdezéseknél a számlatörténet részletes adatainál találtam egy olyat hogy előjegyzett kártyaforgalmak, de ez csak egy összevont összeg, semmilyen más adatot nem találtam a konkrét kártyás tranzakcióról.
Raiffeisennél voltam eddig, ott ezeket azonnal láttam, itt nem lehet megnézni ezeket, vagy idő kell neki?
Köszönöm a segítséget!
-
Cathfaern
nagyúr
"- de nem valik elerhetove, csak a kovetkezo fordulonapon (egy honapban csak a hitelkeret mertekeig tudsz koltekezni, visszatoltessel se tudsz tobbet)"
Ez biztos? Erste-nél garantált, hogy nem így működött, mert volt hogy kihasználtam, hogy hóközben feltöltöttem.Illetve hitelkártya kérdésem lenne: ha ki akarom egyenlíteni a hitelkártyát, akkor simán átutalással kell (ahol értelemszerűen a hitelkártya számlaszámát adom meg), vagy van valami dedikált menüpont erre?
-
core i7
addikt
Sziasztok OTP Juniorral harmadjára vennék le pénzt 1 hónap alatt ennek mennyi a díja?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Hisense LCD és LED TV-k
- Autós topik
- Külpolitika
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest