- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
sziasztok,
adott egy 4-5 centi hosszú összevart seb a koponyán. meg tudná valaki (hozzáértő) mondani, hogy mennyi idő múlva lehet kiszedetni a varratokat? köszi. -
Algieba
őstag
válasz
gasMask! #345 üzenetére
Ilyen nekem is szokott lenni, de szerencsére magától elmúlik, csak ki kell várnom türelmesen. Egy biztos, idegesítő!
Könnyen lehet, hogy allergia lesz. Jobb utána járni, és leleplezni, hogy mi okozza, pollen, poratka, állatszőr stb.
Palkó: Együttérzésem. Engem csak a köszvény kínoz. Most pl. a bal sarkamnál mart bele és majd szépen terjed tovább, és az egész talpam bedurran. Milyen érzés begyulladt talpakon járni? Nos, meg kell tanulnom lebegni...
Pechemre nálam se találják a sokféle baj képét mutató igazi gond okát. A házi dokim ma azzal intézte el a panaszaimat, hogy úgy is van egy géndeffektusom, aztán az mindenért felelős lehet.
Kösz, doki!
Meg adott egy jó tanácsot, hogy a bizottság előtt ne legyek ennyire poénkodós és laza, mert különben nem adják meg a nekem járó min. 50% rokkantságit.
De hogyan legyek komoly, amikor az egész élet egy hülye vicc?
Ui.: Vigyázzatok a szívetekre és ne bízzatok a szakorvosokban. Az egyik rokonomnak az EKG-n nem vették észre, hogy sorozatban kapja a kis infarktusokat, és az utolsó, végzetes infarktus elvitte fiatalon. -
victoireB
csendes tag
válasz
gasMask! #345 üzenetére
A tampon se rossz ötlet, csak győzzed cserélni
Valószínűleg allergiás vagy (bármire, háziporra, szőrre, parlagfűszezon kezdődik), főleg ha a szemedből is elkezd dőlni a lé, akkor tuti. Nem kizárt vmi enyhe vírusfertőzés sem, de az el fog múlni minden kegyszer nélkül. Ha nem szűnik, menj el dokihoz, allergiavizsgálatra! Sajnos a Claritine nevű gyógyszert (tv is reklámozza) mostmár recept nélkül is lehet kapni, szedni is fogja fű-fa-virág, okkal-ok nélkül, pedig sok mellékhatása van. Ráadásul ha tényleg igazolódik az allergia, akkor sokkal jobb, biztonságosabb gyógyszerek is vannak, amit a doki fog javasolni. Addig is megpróbálhatod pl. a Sterimar nevezetű orrsprayt, amely tengeri sóoldat, nyugtatja a nyálkahártyát, korlátlan mennyiségben használható, de nem túl olcsó, vagy ha nagyon idegesítő az állandó orrtörölgetés, akkor a recept nélkül kapható orrcseppeket (pl. Nasivin, Otrivin), de ezt csak módjával, mert hosszú távon károsíthatja az orrnyálkahártyát (2-3x1 csepp).
[Szerkesztve] -
gasMask!
tag
1-2 napja FOLYAMATOSAN folyik az orrom, és már kurvára idegesít
lehet hogy vízfejem van de egyszerűen sima víz folyik az orromból, bármi ok nélkül. Ma már egy 100-as csomag zsepi látta ennek kárát. Mi a francot csináljak? Van erre valami jó gyógyszer?
Vagy dugjak fel egy tampont az orromba? -
attilam
őstag
Az a gond, hogy ezek alapján sok minden lehet. Ki kellene vizsgáltatni rendesen, csak a legtöbb orvos sz*rik bele.
Ezt bizonyítja a Dyprophos is, mivel nagyon jó tüneti kezelésre, és ebből könnyű kikövetkeztetni, hogy gyulladás okozza a fájdalmat. Csak az a kérdés, hogy mi okozza a gyulladást. Ez az orvosok dolga lenne, de manapság szinte senki sem töri a nyakát az ilyen esetek megoldásán. Pedig jó eséllyel gyógyítható lenne. Javaslom keress fel egy másik orvost.
-
Eagl3
veterán
Porcleválás esetleg? Érdemes lenne megnézetni egy orvossal.
Más: Nekem térdkalács törésem van(volt) nemtudombízom benne h. csak volt. Szóval 1 hétig volt rajtam fekvőgipsz, most csütörtökön megyek vissza a korházba. Gipsz után térdrögzítőt kaptam, ezt a kék vackot. Namost összesen 6 hétig volt rajtam rögzítés, most este fürdésnél picit próbáltam hajlítani a lábam, igaz az izmaim olyanok mint az a kocsonyás sütiszerűség... ezzel nemis lenne problémám, hamar összeszedi majd magát a combom. Viszont amikor picit hajlítottam elég érzékeny volt a térdem nem azt mondom, h. fájt, mert annyira nem hajítottam, de olyan feszülő érzés volt. Ez normális? Persze, tudom, h. 6hét alatt elég rendesen beáll az ember lába, csak fosik a picsám, nehogy megint előlről kelljen kezdenem az egész hajcihőt. Szóval várnám a tapasztalatokat, hozzáértők véleményeit.
-
Algieba
őstag
Mitől van, mi lehet, hogy a bal térdem fogta magát és 3 nap óta azon igyekszik, hogy úgy nézzen ki, mint az elefántember feje, hol itt, hol ott dagad meg, és ilyenkor fáj, olyan szegény lábam, mint egy nehéz húsdarab, és kellemetlen a térd mozgatása.
Újabb egész estés borogatás után megint enyhült benne a sajgás, és tudom mozgatni, de a duzzadása nem múlt el.
Nem ütöttem meg, nem használtam agyon. A jobb térdemnek semmi baja sincs, és a köszvényem is csendben van. -
törölt tag
Ahogy elolvastam az irásod, te csak azért kaptál kezelést, hogy a tüneteid eltünjenek, de magát az okot nem (akarják) megszüntetni. De még ez sem sikerült nekik, csak ideiglenesen.
Ez kéremszépen a nyugati orvoslás. Nem véletlenül az egyik legnagyobb biznisz a gyógyszeripar. Ma már odáig jutottunk, hogy ha valaki náthás, egyből be a gyógyszertárba, noecitrán vagy mi, aztán orrba szájba nyomatni a sok vegyi cuccot, pedig ezek nélkül is tökéletesen lehet gyógyulni.
Egyszóval: nem vagyok orvos, ki lehet röhögni, de láthatod: az orvosokra nem számíthatsz. Keress valami más megoldást. Ajánlom figyelmedbe Ghislaine Lanctot: Az egészségügyi maffia cimű könyvét, csak mint érdekesség. Az orvos hölgy irta, a könyv kiadása után örök életre eltiltották az orvoslástól. -
(Bundás)
addikt
Körülbelül 4 napja elkezdett szúrni a jobb oldalam, mintha beszorult volna a levegő, nyomásra érzékeny, egyes pozókban szúr is. Elmúlik ez valamikor, vagy orvoshoz kell fordulni?
Köszi
-
Drizzt
nagyúr
Na:
Fűrészeltem egy undorító tüskés bokrot, persze megszúrt.
Másanp bekentem fenistil géllel, mert meg volt dagadva, s fájt.
Eredmény: Ma van mindkét bekent seben egy 2 centis seb a semmiből(nem, nem rúgtam be annyira, hogy ne emlékeznék, ha lenne oka.), ami úgy néz ki, hogy a belseje bőrszínű, a környéke vöröses.
-
Palkó
tag
Sziasztok !
Azért írok ide, mert nagyon kezd elegem lenni a mostani állapotomból.
Tavaly július 1.-én éjjel iszonyúan elkezdett fájni mindkét vállam.
Kínlódtam vele hónapokat, aztán több orvosi vizsgálat után novemberben kaptam egy sorozat szteroid injekciót a vállízületbe. ( Dyprophos ). Amíg tartott a hatás, elvoltam, utána ugyanaz.
Jelenleg öt hónapja táppénzen vagyok, lement még egy sorozat injekció, több marék gyógyszer, de csak minimális a jvulás, nem tudom rendesen használni a karomat ill., a térdem is csatlakozott 2 hónapja, mostmár együtt fájnak.
Az egészben az a gáz, hogy orvosi bizottság elé akarnak küldeni, a háziorvosom szerint erre a gondra adnak 40% rokkantságit, és kész.
Miután erre a 40-re, semmi pénz nem jár, nem túl jó ötletnek tartom, a fiamat fel kéne nevelnem.
Ízületi lágyrész gyulladás, ez van.
Tud-e valaki valami okosat mondani, saját, vagy mások tapasztalatából?
Köszi mindenkinek a pozitív hsz-t: Palkó -
alitak
senior tag
Apum ma nagyon csúnyán elvágta a kezét, két öltés lett. Kapott tetanusz ellen védőoltást. Utóbbinak lehet a mellékhatása a hidegrázás?
-
Eagl3
veterán
És vezetni fogok tudni a térdrögzítővel? csak mert most pénteken lett volna a forgalmi vizsgám...
-
Eagl3
veterán
Szevasztok!
Tegnap volt egy motorbalesetem... megtudjátok mondani, h. ha eltörött vagy megrepedt a térdem azt meg lehet külömböztetni rénázésre a zúzódástól... kb. 2x esére dagadt. Amikro felálltam esés után akkor nem fájt csak a sebeket éreztem, utánna még mászáltam vele 1-2 km-ert utánna kezdtem sak érezni, h. valami nem jó. Ma reggelre meg már alíg bírtam ráállni.
Ha netán eltőrt volna, akkor ezt gipszelik, vagy a térdel mit csinálnak? -
Gh0sT
addikt
Egy hete folyamatosan zsibbad a bal kezem kisujja. Olyan szinten idegesítő, hogy lassan már nem is használom, mert kellemetlen, ha valamihez hozzáérek vele. Masszíroztam az egész kezem, kentem csodaszerekkel, de semmi. Hova menjek vele? Komoly lehet a dolog?
-
Rover623
félisten
-
lorcsi
veterán
Köszi a javaslatokat
jég, hidegvíz megvolt közvetlen utána
hétfőig nem javul megyek vele dokihoz (nem néz ki nagyon durván), remélem javulni fog
Mutató ujjam első és a második perce sült meg
[Szerkesztve] -
lorcsi
veterán
nem tudtam hogy forró a vasdarab így megfogtam
most meg éget és hólyagosodik
Jég csillapít? , hideg vízbe már dugram -
Ildika
tag
Úgy látom mindenki jól van, senki sem beteg
-
-
Totyi
őstag
-
zsiga667
addikt
Vírussal nem igazán lehet semmit kezdeni, majd az imunrendszered elintézi, addig meg tüneti kezelés (szopogatós izék, pl. Strepsils) és adhatsz egy kis feszemelést is az immunrendszerednek
(multivitamin-tabletták, zöldség/gyümölcs, ilyesmi). De ha már egy hete nincs változás, lehet hogy mégis valami bakteriális fertőzés lesz, kérdezd meg a háziorvosod. Ha az, akkor meg egy 1hetes antibiotikum-kúra majd rendberak.
-
ragazzo
őstag
Már vagy egy hete be vagyok rekedve, és nem nagyon múlik el.Tud valaki gyógymódot?Állítólag valami vírus okozta.
-
kullancsin
újonc
A Kullancs Szövetség a mellékelt tábla nyugat-Magyarországon kihelyezett iker testvéreit keresi, melyeket sajnos eltulajdonítottak! Ha van róluk infód, oszd meg velünk az info@kullancsinfo.hu címen vagy a 06(1)224-5491-es telefonszámon!
http://www.kullancsinfo.hu/image/kullancs.jpg
Köszönettel,
Kullancsszövetség -
paramedic
aktív tag
válasz
zsiga667 #305 üzenetére
Annyi kiegészítés, hogy a János kórházban két osztály ügyel traumára, az ortopédia és a trauma. Hétfőnként váltakozva, szerdán és vasárnap az ortopédia, többi napokon a trauma ügyel. Holnap valóban a trauma aktuális.
Sok sikert és nagy adag türelmet kívánok Neked! (Szükséged lesz rá...) -
zsiga667
addikt
válasz
paramedic #304 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Közben utánanéztem a neten, a Szent Jánosban mindrn nap 8.00-tól 20.00-ig van traumatológia, és mivel úgyis dolgom lenne a Moszkva tér környékén, ezért asszem oda megyek.
''Kéz- és lábtörést a holnapi naphoz!''
Az már megvan, holnapra emberölést tervezek, csak merjen valaki beszólni...
[Szerkesztve] -
paramedic
aktív tag
válasz
zsiga667 #303 üzenetére
Reggel nyolckor van váltás trauma ügyeletben. Ha felhívod a Központi Ágynyilvántartót tel: 311-6000, akkor megmondják, hogy aznap mely traumák ügyelnek Budapesten.
Ahol nem ügyelnek, ott nem is foglalkoznak Veled. Valószínüleg így is időpontot fognak adni, miután megvizsgáltak.
''Kéz- és lábtörést a holnapi naphoz!''
[Szerkesztve] -
Kidus
őstag
Joatyam azt mondja, hogy Szanto Kovacs Janos utca, orszagos baleseti sebeszet ambulanciaja a keletinel.
Új hozzászólás Aktív témák
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest