Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-19 17:17:02

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2251) Senior tag válasza morzsika (#2250) üzenetére


Senior tag
aktív tag

Milyen oldalaknál csinálja? Milyen hibaüzenet? Win Eseménynaplóban van vmi bejegyzés ezzel kapcsolatban?

Ugorgyunk!

(#2252) Dictator^


Dictator^
veterán

fura, lenne egy hülye kérdésem van 64k uploadom, 50-nel folyamatosan töltök fel a többivel böngészek, jelenleg csak ph, és kb 2-3 mp-mulva kezdi tölteni az oldalt be...explorer megazonnal pattan rá, csak kicsit lassu az is... 14k upload nem elég böngészésnek?

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#2253) battisti


battisti
tag

Nno, lusta vagyok keresgélni: ha már ilyen jól beállítottam a content blockingot (.adverticum és társai), amikor aszondom neki, hogy delete private data, akkor melyik lyukba ne tegyek pipát, hogy ne kelljen minden cache-cookie ürítés után újra beállítanom, hogy mit blokkoljon? Vagy: melyik fájlban tárolja, hogy átmásolhassam, aztán visszamásolhassam a helyére? köszi.

batt

(#2254) Senior tag


Senior tag
aktív tag

Új, 8666-os heti build, RC1-RC2 szintű 9.10. [link]

Changelog:
Some stability fixes.
Fixed accidental deletion of a feed when unsubscribing.
Translation fixes.
Several Fraud Protection fixes.

Ugorgyunk!

(#2255) Dictator^ válasza Senior tag (#2254) üzenetére


Dictator^
veterán

nálam még a 8660 van fent, kiprobáltad ezt a 8666-ost? nincs vele semmi gond? legalábbis eddig nem tapasztaltál ugye?

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#2256) Senior tag válasza Dictator^ (#2255) üzenetére


Senior tag
aktív tag

Hát, így az elmúlt szűk egy óra alatt nem volt gond. :)

Ugorgyunk!

(#2257) cousin333 válasza battisti (#2253) üzenetére


cousin333
addikt

A blokkolt címeket a filter.ini fájlban tárolja. Tapasztalatom szerint a delete private data opcióval nem lehet letörölni. Mondjuk szerintem nem is private data (bár lehet következtetni, hogy hol jártál..)

b8666-al eddig nem tapasztaltam problémát....

"We spared no expense"

(#2258) Dictator^ válasza Dictator^ (#2252) üzenetére


Dictator^
veterán

8666-al megoldodott ez a problémám..

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#2259) cousin333 válasza Dictator^ (#2258) üzenetére


cousin333
addikt

Akkor valószínűleg egy sima reinstall is segített volna :).

"We spared no expense"

(#2260) battisti válasza cousin333 (#2257) üzenetére


battisti
tag

basszus, rejtett fájl! urlfilter.ini - és eddig nem vettem észre, hogy az opera is szétválogatja a beállításokat meg magát a progarmot, de ez biztos a részemről ritka frissítések miatt van (mármint, hogy nem tűnt fel, ez előtt 8.25 volt, az még egy mappa volt és kész).

Nem tom, mi számít private adatnak, de egyértelmű összefüggés állt fent a delete priv dat meg a hirdetések újbóli megjelenése között. De ezennel megoldottuk :))

köszi! egyébként 9.01Build 8552

batt

(#2261) cousin333 válasza battisti (#2260) üzenetére


cousin333
addikt

Ha a telepítésnél nem nyomja valaki agyatlanul a Tovább gombot ;] , és a haladó telepítést választja, akkor találhat egy olyasmi kapcsolót, hogy egyetlen profil használata. Ha ez ki van pipálva, akkor a profile mappa az Opera telepítési könyvtárába kerül. Ha nem, akkor a megfelelő felhasználó Document&Settings (Vista esetében Users) mappájába kerül, minden felhasználónak egy-egy saját.

A privát adat törlése és a Content Blocker tulajdonságainak elvesztése előtt értetlenül állok, hiszen nincs is olyan választható pont, és nem is cookie-ként vannak tárolva... :F

Megjegyzés: bár látom, te nemrég még a 8-ast használtad, ilyen szempontból tehát ''ultra-konzervatív'' vagy azért a frissítések nem véletlenül jönnek ám ki! Egy verzión belül (ha már valamiért nem szimpatikus az új változat) mindenképpen érdemes az aktuális legfrissebbet használni stabilitás, és biztonság szempontjából (az mondjuk nem várható el, hogy hozzám hasonlóan a weekly-ket is azonnal feltedd :DDD).

[Szerkesztve]

"We spared no expense"

(#2262) battisti válasza cousin333 (#2261) üzenetére


battisti
tag

Kikérem magamnak, el szoktam olvasni! :(( és szokás szt advanced módban telepítettem, de ezt az opicót vsz. félreértelmeztem. Sebaj, majd legközelebb!

Az újabb frissítésekkel kapcs.ban az a helyzet, hogy a másik gépen újabb opera van - sőt közben több version meg build is volt, a következők miatt: bizonyos oldalakon random lezabálja a procit és fagy Amúgy az a benyomásom, hogy ez azóta van, mióta ingyér adják :F . Szóval ezért ódzkodom. Ez nálam stabil, és ezt is csak azért tettem fel, mert ebben már testre lehet szabni a szörcsöt, és a wikipediák, szótárak meg az imdb nagyon jó helyen lettek így :))

Ez a priv del így most már nem zavaró (bár számomra is érthetetlen a dolog), egy mozdulattal visszamásolom a filterfájlt, és kész, ez annyira nem fáj. Van hardveres és szoftveres tűzfalam is, így a biztonsággal sosem volt problémám, de ha lesz vmi nagy o/a újítás, frissítek :D

Egyébként köszi, hogy felvilágosító tevékenységet folytatsz, látod, még nekem is tudsz újat mondani ;)

[Szerkesztve]

batt

(#2263) piqla


piqla
őstag

Háj!

Mi az oka annak, hogy bekapcsolom a gepet, felall a Windows, inditom Operat, es bizonyos esetekben elkezd eszeveszettul gondolkodni a gep, majd egy 6-7-8 masodperc utan hozza csak be a bongeszot? Ezt csinalja az otthoni 3200+ -es es az en 3700+-es gepemen is, mind a ketto 1 gb rammal megy :F

Szereted az állatokat?

(#2264) Dictator^ válasza piqla (#2263) üzenetére


Dictator^
veterán

nálam most jó, eddig norton antivirust használtam az szarakoditt indulásnál, 2500+ 1giga ram, friss windows.. (2honapos max)... és igy kapásból beadja viszont 1 gondom igy is van: 1 felhasználó van a gépen mármint 1 profil, és néha amikor az opera memóriahasználata felmegy bezárom, (rendesen ki X-elem), ilyenkor néha nem zárja be rendesen látom a feladatkezelőben (utolag látom csak), inditanám el ujra az operát és kiir egy hibaüzenetet, hogy 1x 1profil használhatja vagy mit...elég fura..?! vki vágja miért van?

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#2265) battisti válasza Dictator^ (#2264) üzenetére


battisti
tag

A miértet nem tudom, a másik gépen is elgondolkodik az opera lecsukásánál, ilyenkor taskmanból simán ki szoktam ütni. Talán egy frissítés (más verzió) segít? (a két gépen nem ua. fut, az enyémmel nincs ilyen prob.)

Eszközök/beállítások/haladó/history: amióta a cache méretét levettem 20 mb-ra, az opera max. 80 mega ramot eszik, addig ez átlag 130 volt, és progresszíve nőtt a nap folyamán. Ezt csak a saját gépemen próbáltam, tehát ez is lehet verziófüggő, de talán egy próbát megér.

batt

(#2266) Dictator^ válasza battisti (#2265) üzenetére


Dictator^
veterán

ha leveszem a chace méretét akkor mi történik? mármint vmi egyenarányosan növekszik akkor vele nem?

én ezt használom most:
Version
9.10
Build
8666

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#2267) Dictator^


Dictator^
veterán

na most nézem, alapból 20mb a disk chace és az empty on exit nincs bepipálva? jó ha üriti a chace-t bezárás után? 20 mb elég nem?

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#2268) Sil válasza battisti (#2265) üzenetére


Sil
senior tag

A memóriafogyasztás szerintem Operánál is a memory cache korlátozásával csökkenthető (mint ahogy Firefoxnál is), a disk cache-hez ennek nincs köze...

(#2269) Steelheart válasza Dictator^ (#2267) üzenetére


Steelheart
senior tag

Nem érdemes sztem törölni kikapcs után a cache-et, gyorsabb lesz legközelebb és gyorsabban lép ki. Az igazából akor jó, ha nem akarod, hogy esetleg mások túrkáljanak benne utánad kémkedve. :D

XFire profile: http://profile.xfire.com/crystalheart ________>>--(O.o)-->________ http://www.youtube.com/watch?v=0NM45lYPb_A _________>>--(X.x)-->_________ http://crystalheart.extra.hu/e107_files/downloads/video/myvid/ggstart_f2_3kbps.avi

(#2270) Dictator^ válasza Sil (#2268) üzenetére


Dictator^
veterán

na várj nekem a disk cache 20mb, a memory cache automata...mennyire vegyem akkor le ?

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#2271) Sil válasza Dictator^ (#2270) üzenetére


Sil
senior tag

Szerintem bőven elég neki egy olyan 4-8MB, de Operához nem értek annyira. De a Firefox pl ezt használja a gyors előre és vissza funkcióhoz is (hogyha úgy lépegetsz az oldalak közt, hogy ne renderelje újra), szóval ha ilyesmit szoktál használni, akkor annyira nem érdemes levenni.

(#2272) Dictator^ válasza Sil (#2271) üzenetére


Dictator^
veterán

fura, sok oldalt tudok előre hátra lépetni ''renderelés'' nélkül, ph-t mindig ujrarendereli, pedig automatán van a cucc.

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#2273) cousin333 válasza Dictator^ (#2272) üzenetére


cousin333
addikt

A 9-es verzióban megváltozott a vissza gomb hatása, pontosabban az lap előzményeinek a kezelése, bizonyos szkriptek miatt:

''Traditionally, Opera has used fast history navigation, when navigating back and forward through history. This means that pages are preserved in the exact state that they were in when you left the page, and are able to display faster. Occasionally, some pages rely on scripts being able to detect when you load and unload pages using scripts, but these cannot detect fast history navigation.'' [link]

Ezt a beállítást itt tudod elérni:
opera:config#UserPrefs|HistoryNavigationMode

A jelenlegi alapbeállítás az 1-es, a régi működés a 3-as állásban érhető el.



[Szerkesztve]

"We spared no expense"

(#2274) cousin333 válasza Dictator^ (#2267) üzenetére


cousin333
addikt

Memória cache és disk cache más dolog. A javasolt beállítás az automatikus, kivéve, ha valamilyen okból le akarod szorítani a memóriahasználatot. Bár én úgy vagyok vele, hogy azért van a RAM, hogy használjuk. Ha ettől gyorsabb lesz (az lesz), akkor üsse kő. Mondjuk egy esetleges 400MB-os foglalást már én is túlzásnak tartanék :).

Disk cache: a mérete a neted sebességétől függjön, pl. modem esetében, jó, ha nagy ez az érték (200-400MB). De, ha pl. egy vírusos oldalt nyitsz meg, a vírusos file is ide kerül, szóval néha (más okból is) érdemes lehet töröln, hogy ''tiszta lappal'' induljon.

Kikapcsoláskor törlés szerintem nem jó ötlet, főleg, ha nagy ez az érték, mert a törlés a sok kis fájl miatt sokáig tart. Én napjában többször is megnyitom és bezárom az Operát, tehát ezt nem tolerálnám :). Néha kézzel törlöm, ennyi! De teljesen ki is kapcsolhatod, akkor nincs ilyen gond vele :).

[Szerkesztve]

"We spared no expense"

(#2275) cousin333 válasza battisti (#2262) üzenetére


cousin333
addikt

''Kikérem magamnak, el szoktam olvasni!''
Jólvanna, ironikusan értettem és általánosságban :).

Valóban vannak néha procibugok, ezek reklámok, vagy túl sok egymásra telepített verzió miatt vannak általában.

Nekem meg az a benyomásom, hogy azóta ilyenek, mióta mindenáron le akarják nyomni az FF-et. például az Opera 9.0 - némi túlzással - szerintem egy ''félkész'' szoftver volt, meg is lepődtem, amikor a nagy weekly-özön közepette egyszer csak kiadták a véglegest... Talán a 9.1 olyan lesz, amilyennek a 9.0-nak kellett volna lennie. Vagy a 9.2 ;]...

Nekem is a gyors search volt az egyik ok a váltás mellett. Meg a Content block.

"We spared no expense"

(#2276) Dictator^ válasza cousin333 (#2273) üzenetére


Dictator^
veterán

köszi, értem, bár 9 előtt 7.54-et használtam de mostmár hozzászoktam ehez, söt néha előnyös is...

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#2277) cousin333 válasza cousin333 (#2275) üzenetére


cousin333
addikt

Kifutottam az időből... :(((

''Valóban vannak néha procibugok, ezek reklámok, vagy túl sok egymásra telepített verzió miatt vannak általában.''

Nézd meg ezt: [link]

"We spared no expense"

(#2278) battisti válasza Sil (#2268) üzenetére


battisti
tag

uott van mindkettő cache beállítás, csak kicsit félrebeszéltem, korán volt még :B

A disk cache-t nem érdemes empty on exitre tenni, egy csomó mindent tök felesleges újratölteni (pl. indexen egyes képek, hasonlók). Időnkénti manuális ürítést szoktam nyomni.

[Szerkesztve]

batt

(#2279) cousin333


cousin333
addikt

Új Opera ''heti'' előzetes - b8670: [link]

"We spared no expense"

(#2280) Dictator^ válasza cousin333 (#2279) üzenetére


Dictator^
veterán

ezt is használod nincs vele gondod eddig? :)

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#2281) cousin333 válasza Dictator^ (#2280) üzenetére


cousin333
addikt

Nincs. Sőt, ez már magától kitalálja, melyik lapra akarok ugrani. Még a kenyeremet is megkente... :)

"We spared no expense"

(#2282) Dictator^ válasza cousin333 (#2281) üzenetére


Dictator^
veterán

látom nem tapasztalt senki hibát, ugyhogy telepitem én is... thx :)

kár , azthittem fözni is tud... igy nem hiszem, hogy kéne... ;]

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#2283) Senior tag válasza Dictator^ (#2282) üzenetére


Senior tag
aktív tag

Ez csak egyes phising hibákra ill. nem Win oprendszerekhez tartalmaz javításokat.

Ugorgyunk!

(#2284) Viktor0610


Viktor0610
MODERÁTOR

Miért lehet az, h. az Opera 9-em nem volt hajlandó egy kapott levélből a PPS-t elmenteni? :F Nem is volt aktív a ''Mentés''-gomb a csatolmány mellett, hiába nyomtam a Shift+S-t, nem tötént semmi. Feldobta, h. hova mentse, de leokézás után nem tette meg.
Miután elmentettem Piszkozatként, már engedte... :F

Samsung Galaxy A54

(#2285) cousin333 válasza Viktor0610 (#2284) üzenetére


cousin333
addikt

Korábban volt (van :F) hiba a csatolmánykezeléssel...

Megkönnyítené a helpet, ha megosztanád az általad használt Opera verzió és build számát. Ez amúgy mindenkire vonatkozik. Címsorba be kell írni, hogy opera:about .

[Szerkesztve]

"We spared no expense"

(#2286) Viktor0610 válasza cousin333 (#2285) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Köszi a segítséget.
A buildet azért nem írtam le, mert gondoltam, elég a 9-es. :D Egyébként 8585-ös build.
(Korábban mindig frissítettem, de ezzel csak azt értem el, h. a ''Programok telepítése és törlése'' menüben több Opera bejegyzés lett, így letettem erről a szokásról.
Lehet, most frissíteni kéne? :F )

Más. Néha van olyan, h. nem tudok szöveget kijelölni a weboldalon -pl. a vicclap.hu-n a viccek... Miért? :F

Samsung Galaxy A54

(#2287) Viktor0610 válasza Viktor0610 (#2286) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Ennyire komolyat kérdeztem? :U
Vagy csak a hallgatás beleegyezés eszközével ''válaszoltok''?
Frissítsek?

Szövegkijelöléssel mi a helyzet?


MOD:
Frissítetem.
Mindkét probléma elhárult.

Samsung Galaxy A54

(#2288) battisti


battisti
tag

Na, mire jöttem ma rá? :D

content blockingba:

*.keymedia.*

és vége az aláhúzott hirdetéseknek, amik néha fáziskésést okoznak szegény operának. Egyre több helyen tűnnek fel.

batt

(#2289) cousin333 válasza battisti (#2288) üzenetére


cousin333
addikt

Lassú vagy... ;]

Viktor0610: Nem lehetek mindig itt... :U Egyébként lehet, hogy valamilyen bug volt, esetleg a korábbi frissítgetések miatt, és egy sima reinstall is megoldotta volna a gondot. De a frissítés a legbiztosabb :). (8585 emlékeim szerint a hivatalos 9.02, a legfrissebb jelenleg a 8670 [link])

"We spared no expense"

(#2290) Viktor0610 válasza cousin333 (#2289) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Hiányzott egy :D smiley, annyira nem volt fontos. ;)
A legfrissebbet tettem fel, amit korábban szintén te linkeltél. Segítséged köszönöm, csak utálom, h. elszúrta a saját helyi menümet. :W (VladimirR-féle hsz.-előnézet és SZTAKI-szótár volt benne együtt. Mindegy, majd, ha lesz kedvem, megint összedobom.)

Samsung Galaxy A54

(#2291) cousin333 válasza Viktor0610 (#2290) üzenetére


cousin333
addikt

Gondoltam. Nem is vettem komolyan... :)

Az az előnézeti dolog mit csinál? A Sztaki szótárat teljesen jól meg lehet oldani kereső készítésével. Vagy a te módszered tud valami extrát is?

"We spared no expense"

(#2292) Viktor0610 válasza cousin333 (#2291) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Az előnézeti dolog egy új fülön nyitja meg a hozzászólás előnézeti képét szerkesztés közben, így pl. privát küldésekor megnézheted, milyen lesz az üzenet, illetve elkerülheted a szerkesztést, mert előre láthatod, h. fog kinézni a hsz.
A SZTAKI-féle helyi menüben számomra az volt az extra, h. úgy állítottam be, a ''Fordítás'' részen csak az általam használt kettő ''irány'' szerepelt, a másik, közel 20 felesleges nem.

Samsung Galaxy A54

(#2293) battisti válasza cousin333 (#2289) üzenetére


battisti
tag

nem, csak nem a fórumokon töltöm az életemet :DDD most, hogy a pH-n is megjelent, kellett lépnem vmit.

[Szerkesztve]

batt

(#2294) cousin333


cousin333
addikt

Új weekly (b8678): [link]

"We spared no expense"

(#2295) Dictator^ válasza cousin333 (#2294) üzenetére


Dictator^
veterán

Opera 9.10 b8678 - Windows Classic Installer
Opera 9.10 b8678 - Windows MSI Installer

e kettö közt mi a különbség amugy?

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#2296) cousin333 válasza Dictator^ (#2295) üzenetére


cousin333
addikt

Az MSI a Microsoft-féle egységes telepítőprogram ([link] - angol). Hogy mivel lesz jobb, azt nem tudom. A Classic installer az Opera sajátja. Valószínűleg az MSI jobb bizonyos megfontolásokból, de a Classic sokkal kisebb...

Egyszóval a telepítés módja és menete változik, de a ''végeredmény'' nem, legalábbis ami a funkcionalitást illeti (uninstallnál, reinstallnál ráinstallnál lehetnek differenciák).

[Szerkesztve]

"We spared no expense"

(#2297) modd3r


modd3r
őstag

Újabb build (b8679), és jövő héten végleges 9.10.

(#2298) Dictator^ válasza cousin333 (#2296) üzenetére


Dictator^
veterán

kisebb a mérete, nem több száz megákról beszélünk hanem 4-10ig maximum , sztem ott nem igen számit a kis méret, hogy mekkorát töltünk le, a végeredmény a lényeg..

hála várjuk a 9.10et :R

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#2299) cousin333 válasza modd3r (#2297) üzenetére


cousin333
addikt

Megelőztek! Neeeeeem!!! :W :DDD ;]

Ehh, képesek voltak 1-et emelni a build számámn. Ahogy olvasom valami bug miatt adták ki az újabbat, ráadásul ez némi visszalépést jelent, mert nem tartalmaz egy javítást :F

[Szerkesztve]

"We spared no expense"

(#2300) cousin333 válasza Dictator^ (#2298) üzenetére


cousin333
addikt

Hát, lássuk csak:

b8679 MSI: 6 441 056 byte
b8679 classic: 4 051 488 byte

Először is, 2,4MB igenis sok, pláne ha valaki modemet használ, vagy ''lassú szélessávja'' van :). Másodszor, ez a különbség majdnem 59%-os, ami azért nem mindegy. Harmadrészt: az egyik jóval kisebb, mint a Firefox telepítője, a másik meg nem :D.

2300. ;]

[Szerkesztve]

"We spared no expense"

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.