Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok.
Klonozni szeretném az openmediavaultot tartalmazó 240GB-os SSD-t, mert overkill a rendszerhez
Klónozáshoz az Active Boot Disket használnám.
Látja is a particiokat, de full foglaltnak mutatja mindkettőt.
Pedig a valós foglalása kb pár GB , ha jól sejtem.
Tud valaki tippet adni hogyan klónozzam kisebb meghajtóra?
Egy 32GB-osra szeretnem
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
nemurea
aktív tag
Igen, pont ez a gondom. Azzal nincs problémám, hogy egy régebbi Debiant telepítek, de amikor kijön a nembéta OMV 5, akkor frissíteni szeretném Debian 10-re és nem újratelepíteni...
-
nemurea
aktív tag
Sziasztok,
Szeretném kérni a véleményeteket, hátha valakinek már van tapasztalata ezzel a módszerrel:
Jelenleg egy régi HTPC-n fut az OMV 3-as verziója. Debian netinstall volt az alap, azon már van teljes oprendszer, ilyen-olyan kiegészítő szervizek az OMV mellett, pl. MSSQL adatbázis Dockerben futtatva.Időszerű a frissítés OMV 4-re, vettem ezért egy SSD-t, szintén netinst lenne az alap, felpakolok rá mindent, amit szükséges, tévére is rá van kötve, ha hatékonyan működik, akkor a médialejátszó funkciókat is el fogja látni. (Jelenleg is van rajta Kodi, de az nvidia driver nem megfelelő, így állóképek sorozata egy film.)
A kérdésem a következő: korábban új Debian verzió esetén a nulláról újratelepítést javasolta mindenki. Változott ez az utóbbi időben? Ha most kijön egy új Debian, az alaprendszert valószínűleg tudom upgrade-elni, de mire várhatok az OMV frontján?
-
TGWH
őstag
válasz vadkörte #11289 üzenetére
Működik, köszönöm mindenkinek!
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
g0dl
addikt
Az teljesen normális, hogy a fájlrendszer ellenőrzés sokáig fut egy nem normális lecsatolás (áramszünet) után. Ezt még a windows is így csinálja.
Nincs szükség ellenőriztetni, ha minden rendben megy.
Ha mindenképen szeretnéd, akkor legegyszerűbb bebootolni egy pendrive-on lévő rendszerről ( pl. live ubuntu). és onnan futtatni a nem felcsatolt fájlrendszerekre az fsck parancsot. -
lovi27
addikt
Nem szükséges manuálisan ellenőrizni, mert meghatározott számú újraindulás után automatikusan elvégzi a Linux. Mivel érzékelte, hogy abnormális leállás történt, ezért szerintem soron kívüli ellenőrzést iktatott be.
Amúgy is úgy tudom ezt nem felcsatolt meghajtónál célszerű végezni, ami csak bonyolítja az ellenőrzést. Ezért inkább nem adok meg konkrét parancsot, de ha továbbra is szeretnéd keress rá például az fsck vagy e2fsck parancsokra.
-
TGWH
őstag
válasz lovi27 #11283 üzenetére
Shairport nem jött be.
Sokat már nem akarok vacakolni vele.Van különbség aközött, ha bejelentkezeka minipc-n, vagy nem?
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
TGWH
őstag
válasz lovi27 #11280 üzenetére
Nem nyert, de azért köszi. Hagyom a fenébe
-
TGWH
őstag
Oké, ez így nyolcezer oldal kb. mit kéne látnom?
Vannak időtúllépések pirossal kiemelve. Semmi pirosnak nem kéne lennie?
Hagyom szerintem, annyira nem fontos.Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
lovi27
addikt
Minek az SMB, NFS és egyéb protokollok, amikor ez az iEAST az AirPlay és a DLNA protokollt kezeli. Kipróbáltam, tipikus Apple: ne gondolkozz, csak telepítsd, nyomd meg a gombot és működik. Ha mégse meghackelték a gonoszok...
Ha a Plex szerver telepítve, akkor DLNA már elvileg van, csak ki kell jelölni a megfelelő mappát. De DLNA-hoz használható a miniDLNA plugin is.
Az OMV az Apple protokolljait is támogatja az openmediavault-shairport pluginnal. Meg kell nézni mit tud, lehet pont arra való amire te akarod használni.
De szerintem egyszerre csak az egyik megoldást kéne próbálni, mert különben nagy káosz lesz vége.
-
TGWH
őstag
Hol tudom megnézni?
Kipróbáltam a virtualbox-ot. Lehet én bsztam el, de pc-n pingetni lehet, tehát látja. Viszont elérni nem tudom.
-
TGWH
őstag
NFS-t próbálgatom, valahogy nem megy.
Ezt kapom:Failed to execute command 'export PATH=/bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/local/
bin:/usr/local/sbin; export LANG=C.UTF-8; systemctl start 'nfs-kernel-server' 2
>&1' with exit code '1': Job for nfs-server.service failed because the control
process exited with error code. See "systemctl status nfs-server.service" and
"journalctl -xe" for details.
[ Szerkesztve ]
-
TGWH
őstag
Nem nagyon ismerem a rendszert meg a lehetőségeket, csak úgy belevágtam.
Egy kis elbeszélgetés jó lenne ha nem nagy gond.
Az volt a terv, hogy összerakok egy minipc-t, és szerverként meg médialejátszóként üzemel majd. Akkor már játsszon le 4k-t, így lett egy raspberry-nél erősebb. Sima lcd tv-m van, így csak külön eszközzel lehetne megoldani a feladatokat. Célok:
- helyi hálózat fájlmegosztással > ok
- torrent > ok
- médiafájlok lejátszása > plex-szel részben ok
- zenelejátszás külső eszközzel (ieast m5) > nok...
A hálózati részhez annyira nem értek, egy wifi ap-t beüzemeltem, de alap beállításokkal fut.
Lehetséges lenne, hogy ha az omv valamelyik szerver részét beüzemelem, akkor hozzáférne az androidos app is a fájlokhoz? Ftp, nfs a szolgáltatások között, vagy a Rendszer / Hálózat résznél kéne babrálnom?
Illetve jól gondolom, hogy hiába van hdmi kimenet a hardveren, ha fut rajta egy szöveges oprendszer, akkor közvetlen a tv-re mást nem tudok kiküldeni, pl. filmet?Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
TGWH
őstag
Egy jó kis kérdésem lenne.
IEast zenelejátszó program androidra csakis a pc-n, a felhasználó mappájában lévő gyári Zene mappában látja ami oda be van másolva. Na ez így gáz, mert pont a pc-t akartam kilőni az otthoni hálózatból. Fogalmam sincs, miért nem látja a nas-t, fel sem ismeri. Fájlkezelő most már lát mindent amit akarok, valamit bárki láthat, valamit csak user-jelszó párossal, ez eddig oks. Csak a telefon appja nem látja a nas-t, mint gépet.
Tudok valamit tenni ellene? Vagy felejtsem el, és marad az, hogy tablet-ről egy médialejátszó programmal wifin keresztül a nas-ról játszom le a zenét, amit elvileg át is másol, de ebben nem vagyok biztos.szerk.: vagy marad az, hogy beüzemelek egy lejátszót, és tabletről szól a zene. Egy ilyen kis vacakkal akartam kikerülni, telefonon elindítom pl. a rádiót, aztán szól az erre kötött hangfalon keresztül, nem kell neki utána telefon, csak ha mást akarok hallgatni.
https://smarterhome.sk/en/audio/ieast-audiocast-m5-355.html?SubmitCurrency=yes&id_currency=3&gclid=Cj0KCQiA6IHwBRCJARIsALNjViUs7ETeSOHguwryrdpCcoZIkkDrMszZQRlA7Q4GZ57WiFIwQbPrkRsaAkNiEALw_wcB[ Szerkesztve ]
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz Patice #11270 üzenetére
Köszi, lehet, hogy ez jó alkalom lesz, hogy kipróbáljam a Dockert...
Ha frissíted a listát, az sem akasztja meg? Nálam egyelőre egy külön virtuális gépben fut (maga az OMV is virtualizált, mondjuk emiatt nem tudom a Docker milyen lesz...), igaz nincs sok erőforrása: 1 GB RAM és egy processzorthread (Xeon 1265L v2 a proci).Normális használat közben itt sincs gond, de ha hozzáadok 1 kivételt a blocklisthez, akkor képes akár 10 percig is dolgozni rajta és addig nincs névfeloldás ... Ha aztán ezzel megvan, megy minden gond nélkül újra...
@szpeti40: én a HUP-on találtam egy listát, azokat adtam hozzá, de ebben benne volt például a totalcar.hu is, és sok más, amit amúgy használok, szóval kellett hozzáadogatni a kivételekhez.
Egyébként a statisztikát megnézve kb. 100 domain kiadja az összes blokkoltat... -
Patice
nagyúr
válasz Adamo_sx #11248 üzenetére
Igen, már jó pár hónapja használom a Pi-Hole-t Docker-ben.
Minimális az erőforrás igénye x86-os PC-n. Dashboard-on azt írja most, hogy 212 MB memóriát használ. Procit alig. Mondjuk egy i5 7500T-nek ne is kottyanjon meg.
Nálam 2 milla felett van a Blocklist.Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
TGWH
őstag
Ok, valami lesz fix ip-t adtam a telefonnak egy-két próba erejéig. Dhcp által kiosztott címmel már látni valamit, de a spec program még nem látja, igaz lehet nincs is mit. Még próbálkozom.
-
lovi27
addikt
Írtam, hogy nem foglalkoztam a MIUI-val.
Amúgy az alkalmazásoknak az elején kell adni különböző engedélyeket, nem? Mást úgysem igen tud a felhasználó állítani. De például nekem ahhoz, hogy mobilról szambán írjam a PC-m megosztott mappáit root jogot kellett adni a fájlkezelőimnek. -
TGWH
őstag
válasz lovi27 #11263 üzenetére
Mobilon is kell engedélyt adni? Hol?
-
TGWH
őstag
Win10-es pc látja, android nem. Az a baj, hogy a speciális appnak is látnia kéne, de nem látja... a telefon most nem lát senkit
megpróbálok akkor pár programot, hátha, de attól még látnia kéne.[ Szerkesztve ]
-
TGWH
őstag
válasz lovi27 #11258 üzenetére
Újratelepítettem, a mappa megosztások így eltűntek, ok, megy minden facán. Most android alól kéne elérni. Xiaomi alap fájlkezelőjét használom, látta a win10-es gépet, munkahelyemen is látja a gépet. A linuxos gépet viszont nem látja, mondjuk most a win10-et sem.
Elvileg látnia kellene, nem kéne hogy gond legyen hogy más a fájlrendszer.Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
TGWH
őstag
válasz lovi27 #11256 üzenetére
Ez jó hír, köszi hol kezdjem el a keresgélést?
Mobil böngészőből be tudok lépni, megtaláltam az ip-t viszont a nevére hivatkozva, mint pc-n, nem talál semmit...Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
TGWH
őstag
Inkább újratelepítettem. Android alól miért nem tudom elérni? Nem is látja amit megosztok.
-
TGWH
őstag
Na most gondban vagyok
Nem tudom törölni a mappákat. Elfelejtettem törölni őket particionálás előtt, használatban vannak, így nem törölhetőek. De le sem tudom venni a jogosultságokat, mert nincs miről... ilyenkor most mi va?Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
TGWH
őstag
Mondjuk lehet hülyeséget csináltam, mert win10-et lát minden, ezt meg nem...
-
TGWH
őstag
válasz lovi27 #11249 üzenetére
Úgy csináltam. De...
A böngészőből újraindítottam a rendszert, kiírta hogy várjak, újraindul. A nas betöltött, kiválasztottam a gparted-et, és csak töltött, nem csinált semmit.
Csináltam egy gparted rendszert pendrive-ra, onnan működött, sikerült is. Most állítgatom, a mappákat megosztottam, felhasználó ok, win10 látja a megosztott mappáimat.
Viszont a telefon nem látja. De ott más lesz a gond, mert régebben működött, aztán egy idő után nem tudott csatlakozni a pc-re sem. Még egy win10 újratelepítés lesz, utána megpróbálom, addig hagyom.
Már csak a torrent klienst kell beállítanom, és kész a házi szerver. Köszönöm szépen a leírást, ha két meghajtóm lenne, egyszerre sikerült volna minden. Így két napot szívtam vele, de jó lettSzeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
lovi27
addikt
Úgy emlékszem az Összefoglalóban leírtam hogyan kell csinálni OMV alól, de mivel kicsit nehézkes nem fontos onnan csinálni. Más megoldások is lehetségesek.
Ha először a Debiant telepíted, akkor annak részletes és jól használható a telepítés közbeni manuális particionáló része, így már a Debian telepítése közben kedvedre szabhatod a HDD-t.
Vagy ha nem telepítés közben, akkor bármikor a GParted-ból csinálj egy pendrive-ra indítható rendszert és onnan indítva bármikor szétparticionálható a HDD.
-
TGWH
őstag
válasz lovi27 #11190 üzenetére
Sziasztok.
Nekem ez még nem sikerült.
Sima debian linux telepítőt tettem pendrive-ra, de valamiért nem jött össze. Egy hdd-t kellene két részre osztanom, és a kisebbre telepíteni az omv-t. Grafikusan nem tudtam partícionálni.
Erre mi a megoldás?Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
Nagymelák
senior tag
Ezt a kernelt használom: Debian GNU/Linux, with Linux 4.19.0-0.bpo.6-amd64
-
Nagymelák
senior tag
Sziasztok!
Bővíteni szerettem volna a gépet, és vásároltam egy ASMedia ASM1061 chipes PCI-e SATA kártyát, de a rendszer természetesen nem látja, hogyan tudnám műkésre bírni? Linuxban nem vagyok egy túl nagy eresztés, így valami részletes parancsokkal megtűzdelt segítség jó lenne.
Köszönöm -
g0dl
addikt
válasz meridaharcos #11238 üzenetére
Nekem nincs konkrét leírásom, de kb.
apt-get install transmission
szerkeszted a /etc/transmission-daemon/settings.json fájlt. Pár dolgot kell átírni ez alapján https://github.com/transmission/transmission/wiki/Editing-Configuration-Files
pl.
download-dir": "/ide-tölt-le/",
incomplete-dir": "/ezt is beállítod ahova szeretnéd",
"rpc-password": "ezt majd átírja hash-re",aztán a többit a webes felületéről állítgatod
indítás
systemctl start transmission-daemon.service
leállítás
systemctl stop transmission-daemon.service
automatikus indítás
systemctl enable transmission-daemon.service -
g0dl
addikt
válasz meridaharcos #11236 üzenetére
Nem tudom miért pont a transmission csípődött itt be mindenkinek docker kapcsán.
Transmission simán felrakható a debian repobol. A "kézi" konfigurálás sem bonyolult. -
meridaharcos
senior tag
Sziasztok, a segítségeteket kérném.
Jelenleg S912 Amlogic boxon, armbian alatt futtatott OMV 4-et használok.
Szeretnék áttérni (leginkább az USB 3.0 miatt) egy S905X2 boxra, arra viszont csak buster alapú armbiant találok, azon viszont (ha jól tudom) csak OMV 5 futtatható !!??? Jól tudom ?
Az új S905X2 boxon indul is szépen az Armbian, azon pedig az OMV 5, csak itt jön a buktató, transmissionra lenne szükségem.
Mennyire nagy meló felpakolni docker-ből ?
Máshogy nem lehet feltenni esetleg ??
Ehhez esetleg valami segítség ?
Techno Dad Life videókat nézegettem, de ebben az ötösben minden teljesen más... :/
Valaki ???
Köszönöm előre is !
Ui: A végleges OMV 5-ben sem lesz transmission ?"Nem vagyok senki, űzöm a vadat, Másoknak hajtok, mások hajtanak."
-
soldi3r
veterán
Uff, meg 1-2 kerdes, ha mar rajottem a bejelentkezesi jelszora az OMV-n
MiniDLNA-nal kikapcsolhato valahogy az elso kepernyo? Aminel a
Browse Folder - Music - Video - Picture mappak vannak.
Az OMV-Extrak-nal levo Frissitesek menu alatti lehetosegek a rendszert is frissitik?E30 (oo=[][]=oo)
-
soldi3r
veterán
Tudom, hogy mindenkinek más a fontos, de a sok dolog közül mit lenne érdemes feltenni a Dockerből? Torrent, Samba, DLNA fut natívan, van azon kívül valami hasznos, amivel lehetne próbálkozni kicsit?
E30 (oo=[][]=oo)
-
lovi27
addikt
válasz Istv@n #11227 üzenetére
Szia!
Elsősorban a boot lesz lassabb és minden olyan folyamat amelyik a pendrive használatát (főleg az írást) igényli. De nem lesz vészesen lassú, mert az OMV-t eredetileg pendrive-ra szánták, arról üzemeltettük és jól használható volt. Meg az sem mindegy milyen USB portról (USB2 vagy USB3) és hogy noname, Tesco gazdaságos vagy minőségi pendrive-ról van szó. Közöttük a strapabíróság és az I/O műveletek sebessége között van lényeges különbség. Persze mára a minőségi pendrive és az olcsóbb SSD ára között nincs vagy alig van határ.
De próbáld ki magad és esetleg oszd meg velünk a tapasztaltakat.
Biztonságból először tedd félre a rendszer HDD-t, üzemeld be az OMV-t a pendrive-ról és csak miután minden megelégedésedre működik használd fel a félretett HDD-t. -
Istv@n
aktív tag
Sziasztok!
Ha az egyik hdd-ről szeretném egy pendrive-ra költöztetni a rendszert, hol várhatok teljesítménycsökkenést a lassabb drive miatt? Csab a boot folyamatnál lesz jelentősége, vagy egyéb szolgáltatásoknál is erre kell számítani? A flash memory plugint persze feltenném.
A szolgáltatások közül a transmission plugint, a docker plugint és az antivírust használom, a dockerben a plex server fut.
Van valakinek esetleg ilyen tapasztalata?
-
CheGhost
aktív tag
válasz Graphics #11224 üzenetére
Átlagosan 22-23 W.
Egy 80 GB hdd (Seagate Barracuda 7200.10 80GB) a rendszernek és egy 4 TB hdd (Seagate Ironwolf 4TB) minden egyébnek.[ Szerkesztve ]
*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***
-
CheGhost
aktív tag
válasz soldi3r #11214 üzenetére
Szia!
Nekem ennek a nagyobb testvére van, az AsRock J3455-ITX, ami nem 2, hanem 4 sata csatlakozóval szereltek.
Nem volt semmilyen bajom vele. Rendesen üzemel 24/7-ben. Szerinten van annyi potenciál benne, hogy még évekig kiszolgáljon.*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***
-
divan
őstag
válasz Graphics #11219 üzenetére
OMV-re?
Talán próbáld meg ezt: https://www.youtube.com/watch?v=nMthOobE-8g -
g0dl
addikt
-
Graphics
Jómunkásember
Újabb keresztkérdés:
Ki hogyan oldja meg a távoli elérést?
-
lovi27
addikt
válasz meridaharcos #11213 üzenetére
Nem próbáltam ki még egyiket se, csak a Google alapján:
link1 vagy egy másik link2
Itt a Prohardveren is van egy leírás magyarul, ami kicsit régi, de aki nem tud angolul annak jól jöhet.Persze, végül ennél lehet egy kicsit több kell, mert ezek Debianra szólnak és lehet az OMV-ből hiányzik hozzá valamilyen csomag, vagy átfutva hiányzik belőlük a frissítési lehetőség, azaz az upgrade parancsra nem frissülnek, míg a Dockerben ezt kapjuk automatikusan. Tehát ezt az utat még be kell járatni.
Amúgy, csak rákerestem az install transmission debian buster szavakra.
-
meridaharcos
senior tag
-
lovi27
addikt
-
lovi27
addikt
A fejlesztők fórumán egy bejegyzést találtam ezzel a hardverrel kapcsolatban. Sajnos, az is problémákról szólt. Úgy tűnik ez hardver nem elég erős az OMV használatához.
-
nrbx
tag
Hello, szivtam rendesen a hetvegen az OMV telepitesevel, egy Intel Atom E3815 alapu NUC-ra tettem fel meg korabban az aktualis OMV-t, sajnos tetu lassu volt a felulet, minden telepites, beallitas orrokkevalosag volt, DLNA-t, PLEX-et sem tudtam mukodesre birni, processzor szinte allandoan 100% terhelesen. Olvastam itt a forumon, hogy sokszor az a baj, hogy keves a tarterulet. Akkor a 4GB-os belso tarhelyen volt a rendszer, szoval lehet az keves volt. Probaltam feltenni a NUC-ra az aktualis LibreELEC-et is, de sajnos nagyon laggolt az UI (processzort 100% terhelesen), aztan feltettem kb. egy evvel korabbi LibreELEC-et, azzal tokeletesen mukodott, ment a filmek lejatszasa, torrent, SMB megosztas, felulet sem laggolt. Most valtom a lejatszot Apple TV-re, eszembe jutott, hogy az OMV-bol is megprobalok egy regebbi verziot, kozben beszereztem egy 32GB-s USB 3.1-es pendrive-ot, arra probaltam feltenni ujbol az OMV-t:
- 4.1.22 - felmegy, de ugyanugy laggol, processzort 100% terhelesen, az OMV Extras sem ment fel
- probaltam a 4.0.9, 4.0.14, 4.1.3 verziokat, felmegy, de nem indul a rendszer, valami GPIO error, IRQ TRAP sorokat ir...
- 3.0.86, 3.0.94 - a telepito nem tud semmilyen mirror-ra csatlakozni (kb. 10-et probaltam, mindig csak 38%-jut el, aztan kiirja, hogy a mirror nem elerheto), atugrom a lepest, a rendszer felmegy, elindul, erzesre gyorsabb is, de nem tudom telepiteni az OMV Extras-t, mert valami hibat ir (can not run...)Valami otlet, mihez kezdjek?
-
ht42
senior tag
Nekem nem világos, hogy az openvpn hogyan törölhet BÁRMIT...
-
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok, kéne egy kis segítség.
Kicseréltem a háziszerveremben a merevlemezeket, felcsatoltam az újakat, látom is őket, viszont azt írja, hogy jogosultság szükséges ahhoz, hogy írjak rá.
Hol kell beállítani ezt? Kicsit rég babráltam a szerverrel, így el vagyok veszve
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Filmvilág
- TCL LCD és LED TV-k
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Bundle topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox Series X|S
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Surfshark Starter VPN 1 év / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Surfshark Starter VPN 3 hónap / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Indiana Jones and the Great Circle Prémium edition - GeForce RTX 40xx
- Xbox Game Pass Ultimate 3 hónap
- Warhammer PC játék
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest