Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
no!smak3r
kezdő
Sziasztok, gondoltam megosztanám a tapasztalataimat.
Egy ideje rendszeres olvasója vagyok a fórumnak és be is számoltam már:- Tinging (Zöldes, rózsaszínes szélek)
- Vertical banding (függőleges csíkok gyors mozgásoknál)
- Homogenitás / Dark patching (sötét foltok 5% szürkénél) - problémáimról.LG 65BX-el kezdtem az OLED pályafutásomat, a TV-nek iszonyatos Tintingje volt, így vissza is vittem. Azt nem tudom, ezen felül volt-e más problémája a panelnek, ekkor még nem voltam nagyon tisztában milyen problémák lehetnek még ezen kívül, de mivel ez volt a legzavaróbb, netes vásárlásnak köszönhetően nem volt gond a 14-napos elállással.
Mivel volt raktáron 65CX az üzletben, gondoltam egye fene, elhozom.
Sajnos üzlet zárás előtt voltam így sietni kellett, így elfelejtettem a helyszínen neten megrendelni és áruházi átvétellel kérni, ezért 3 napos elállással élhettem volna.
Mivel pénteken vásároltam és hétvégén nem volt időm tesztelni nem tudtam visszavinni, maradt a szervíz. Ennek a TV-nek az összes hibáját kifogtam, tinting, vb, sötét foltok is voltak.
Bejelentettem, majd egy hét várakozás után kaptam is egy új panelt. (a szervizszolgáltatás és az ügyfélszolgálat egyébként nagy piros pont az LG-nek, nagyon jó arc a szerelősrác).
Miután az új panel is hasonló dolgokat produkált, sőt, a sötét foltok durvábbak voltak mint az előzőnél, úgy döntöttem, hogy panasszal élek és pár email váltást követően kaptam csereutalványt. (köszi a fórumtársaknak a tippért)Az üzletben nem problémáztak az utalvány láttán, visszakaptam a pénzemet az üzlettől, és még aznap körútra indultam TV-ket hasonlítgatni, utolsó esélyt adva az OLED-nek.
(Fun fact: az üzletekben arra kérdésre, mennyi probléma van a mai tv-kkel mindenhol azt az infót kaptam, hogy évről-évre egyre többen hoznak vissza tv-ket)
Near black level-t természetesen nem tudtam nézni a bemutató helyiségek miatt, mivel mindenhol fényárban úszott minden, de fehér hátteren eléggé megmutatja magát a tinting és már eléggé "ráállt" a szemem ezekre a hibákra, hogy meg tudjam figyelni.A potenciális típusok az alábbiak voltak:
(utóbbi kettő csak akciósan jöhetett természetesen szóba, de nagy szerencsém volt, később megírom miért):
65" Panasonic HZ980
65" Panasonic HZ2000
65 "Sony A8
A fényviszonyok miatt csak a tintingről nyilatkoznék.
Nagy meglepetésemre, a sokak által dícsért Pana 980-on szintén láttam tintinget, egyáltalán nem volt annyira durva (mint pl az LG-men), de volt.
HZ2000 hibátlan volt ebből a szempontból.
Sony A8 szintén remek volt.
Ezeket a TV-ket 3 különböző üzletben is megnéztem, és mindenhol ugyanaz volt a tapasztalatom. Végül, mivel 65-ös méretre lőttem és pont akciós volt a Sony A8, elhoztam.Itthon még aznap este rá is mentem a tesztekre, hogy véletlenül se maradjon a nyakamon, ha esetleg probléma van, de úgy néz ki marad a TV

Messze a legszebb panel amit valaha láttam.Ami még egy összeesküvés elmélet részemről, de lehet alapja, hogy nem az LG, hanem inkább a Sony és a Panasonic válogatja a paneleket a felső illetve top kategóriás TV-ihez.
(Pana 980-ra ez adhat magyarázatot, mivel belépőszint.)
Az LG pedig pont nem, vagy éppen lehet, hogy ők is, de csak a Signature tévéihez és ezért kerülhet ki annyi problémás panel a piacra consumer szinten.Természetesen ezek a tapasztalatok az enyémek, lehet, hogy Panából is van tökéletes 980, mint ahogyan az LG CX-ből is, fórum hozzászólások alapján, de mindenképp azt tudnám javasolni, ha az én példámból indulok ki és el szeretnénk kerülni a cserélgetést és a rengeteg szívást, akkor mindenki pendrive-al induljon el TV-t vásárolni.
Annyit még hozzá teszek, ha elsőre a Sonyt választom akkor megóvom magam a sok idegeskedéstől, kínlódástól, de cserébe mondjuk sok tapasztalatot szereztem.Köszönöm és bocsánat, ha kicsit hosszúra sikeredett!
Sok jó filmet mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobilhasználat külföldön
- LEGO klub
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- World of Tanks - MMO
- OLED TV topic
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Exkluzív órák
- Milyen okostelefont vegyek?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A04s / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Kék -12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártya független, 100% gyári Akkumulátor
- DDR3 so-dimm 8GB notebook RAM modulok - több db
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Vhiktor