Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jorgi Kormi
senior tag
-
Jorgi Kormi
senior tag
Én is relatíve sok sportot nézek oleden (főleg : kézit , focit, ) antennáról és t-comos iptv -ről , néha nagyítással( nem kell túl sokat) is variálok és nagyon nem romlik az élvezete a meccseknek , könnyedén el lehet tüntetni az agresszív színű statikus sz@rokat a képernyőről. Egyébként egy másik topicban elég sokan dícsérik a q70r-t abban a kategóriában ahol "játszik" , de egy jó alternatívája lehet a Sony xf9005 , ha LCD tévénél maradnál . Sokan dícsérik a színpontossága és mozgásmegjelenítése miatt.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
rothfb
üzenetére
Nem a "lefikázása" volt a célom ezeknek az eszközöknek ( már csak azért sem mert sz@rrá játszottam magam annó a c16-on és ez a fentebb említett tv volt a monitor),hanem a jelenlegi elégedetlenkedő( semmi sem jó ) emberkéknek próbáltam rávilágítani , hogy mennyit fejlődött a technika közel 40 év alatt.( Mégsem példálózhattam a négy falábon álló fekete/fehér Vidi tévénkkel , mert már az kicsit túl "erős "lett volna)
OFF] -
Jorgi Kormi
senior tag
Isten bizony ez "PS saga" kihozza belőlem az "állatot", a végén még megengedem a fiamnak , hogy karácsonykor rákösse a PS4-ét a panára .
Hadd lássam azokat a "fakó színeket" és a "szürkés feketét"!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
A kékes , v.kékes szín az szerintem talán annyira nem zavaró , de a rózsaszín az már kicsit "neccesebb" lehet , ha kiszúrja filmezés közben.
Nekem továbbra is ( a telefonomon) a két rózsaszín ting ting sáv ami észrevehető. Majd megnézem még a ting tinges tévémen
is (kinagyítva), hogy egy kis csavart is vigyek a történetbe. -
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Én úgy látom , hogy az első vastagabb sáv (ting ting) a képernyőn a középpontól kicsit jobbra és tőle szintén van jobbra egy keskenyebb sávban egy ting ting.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
rothfb
üzenetére
Kb. kettő 32"-es tévé a 65"-ben
, az egyik HDMI bemenet ( tcom) a másik dvb-t tuneron m4.
Így néztem a két csatornát , a 32" méret azért valószínű , mert a Pana mellé raktam a harmadik tévét egyenlőre ( a fotón nem látszik )egy LG 32"-es méretben azért , hogy az asszony főzés, mosogatás közben tudja hallgatni és nézni a híreket.( Ez az én "hibrid" megoldásom
addig , amíg nem veszek egy bakelit lemezjátszót , akkor már kell a hely ) -
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Jegesmaci81
üzenetére
Nekem tűrhető az SD ( ebben a felbontásban kb. csak a lányom nézi a tini csatornáit ) , de HD minőségtől már perfekt képet produkál. (Gz950)
Mint fentebb írták azért a 4k az igazi "eledele" ezeknek a tévéknek. -
Jorgi Kormi
senior tag
Engem az oled csak az ára miatt tartott vissza a vásárlási szándékomnál , de ez is megoldódott. Ha ennyire bizonytalan vagy , várd meg a jövő évi nagyobb akciókat , amikor a 2020-as modelleket kiszórják és csapj le egyre , hogy "félelmeidet" a zsebedben megmaradó "zsé" kompenzálja.
-
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Palesztin994
üzenetére
Én nem bántam meg , hogy nem qledet vettem és oled mellett tettem le a voksom.( Még a ting ting probléma ellenére sem) Te sem fogod megbánni , egyik top LCD( marketingosan: Qled, Trilumin, stb.) sincs a közelében sem képminőségben . A meghibásodás minden tévénél lehetséges és lehet , hogy a "bazi "nagy LCD tévét is szetheted le a falról pár hónap múlva . A beégéstől meg nem kell "betojni."
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Celtis
üzenetére
Maradjunk annyiban , hogy ebben a két sávban nálam a ting ting , a focinál nem látszik , de pl. :ma reggel néztem sima tévécsatornát ( hírek ,stb.) és ugye reklám is elég sok téli fehér vagy világosabb háttérrel , na ott azonnal kiszúrom :
a" nikotin csíkos "(barnás) elszíneződést , legalább nem rózsaszínű. Most meg leszek kövezve: múltkor belenéztem a Psycho (fekete/fehér 1960)klasszikusba és jól látható a két sávban az elszíneződés. A DV tartalmaknál (Netflixen)valószínűleg , még azért nem szúrtam ki , mert azok pörgősebb filmek voltak és a rendezők "direkt" nem raktak be tartósan havas tájakat és kék égboltolkat a háttérbe ( a" szemetek") vagy a tartalom pörgőssége ( erotikus színésznői teljesítmény) miatt nem volt időm a ting tinget keresni.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
daneel_hu
üzenetére
A kettő ting ting függőlegesen az amit én látok sdr és sima fhd tartalomnál v.kék és fehér színnél (pl.: égbolt, havas táj stb "piszkos effektus") Emiatt még lehet , hogy megnézem a "garis" lehetőségeket később , de a "panel lottó" kiszámíthatatlan.( Lehet , hogy sz@rabbul járnék)
Hála istennek focinál nincs "Cetlis" probléma.
Netflixen nézett DV filmeknél , nem nagyon veszem észre ezt a ting ting problémát .A baloldali banding problémák( foltok) , még változhatnak. (A családnak még egyik sem tűnt fel) A képminőség valóban üti a többi LCD(Qled) sz@rt , csak egy probléma van : sajnos kicsit "összement" a 65-ös méret , lassan neked adok igazat , 77-es vagy annál nagyobb lenne a tuti .
Azokat meg , akik a fényerőn "lovagolnak" nem nagyon értem , nálunk 33-35-ös beállítással mennek a sima tartalmak ( sdr , hd , fhd) nappal is és senki nem panaszkodik. -
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Piftuka
üzenetére
A panával kapcsolatban : pár hónapja létezik egy gyári garancia meghosszabbítás lehetősége (+ 3 év ), sajnos én ezt már csak akkor tudtam meg , amikor már rég megvettem hozzá a M.M-es goldot , az ára kb. annyi mint a goldnak .( Hasonló , mint a Sony +gari). Ha panát veszel ezt érdemes megfontolni .( Szerintem) Panel lottó az viszont van , lásd nálam is ott a banding ( talán elmúlik, talán nem és a két sávban ting ting az már nem fog "meggyógyulni")
ezekkel a problémákkal nem árt kalkulálni , én lehet még az idén "kíváncsiságból" rákérdezek a helyi Pana szervízben , hogy ez gariban panel csere vagy sem . ( Van időm , még 22 hónap)
Mellesleg igazából ez az LGD sara , ők gyártanak mindenkinek kijelzőt ( az meg egy másik dolog , hogy a sz@rt nem kellene átvenni és beépíteni) talán a 2020-as modellekben jobb lett vagy lesz a panel .
Ettől függetlenül a képminőség , bőven veri a qledeket én nem bántam meg. (Még nappali fényviszonyok között is ) -
Jorgi Kormi
senior tag
Én LG lm620-ról "nyergeltem" át oledre , én is nézek SD, Hd adásokat és antennáról m4-et 33-ös fényerővel nappali fényviszonyok között
felhúzott redőnyök mellett , semmivel sem rosszabb , mint az LCD volt . Néztem már 4k-s és Hd filmet Netflixen nappal 33-as fényerővel mosogatás
közben is . A mozgást lehet javítani és nem rosszabb mint , az LCD-nél ( ott is bele kellett nyúlni 5-7" csúszka"az oleden kevesebb 3-6 is elég .) -
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Majd este utána nézek.( Ha nem felejtem el)
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
rothfb
üzenetére
Még jó a tévém.
Ting ting az van ( LG panel 65-ben), bandig kevésbé , de az még lesz jobb is. A fű az zöld.( Csak ott sárga ahol kicsit lestrapálták az "aranylábúak")Nálam a "csúszka " 4-5 körül szokott lenni ( nem kell 10 , legalábbis nekem) Néztem mát rajta Netflix, YT filmeket , demókat stb.: nekem a mozgással nincs problémám. A fényerő 35-ön bőven elegendő nappal még felhúzott redőnyök mellett is , hdr-nél vissza 70-80-ra , felesleges a 100-as. A tükröződés : kellemes csalódás , nem rosszabb mint a régi LCD LG tévémnél( sőt...)Na szóval 450-ért szerintem megérte , majdnem vettem helyette egy samut 350-ért (q80r bemutató darab) , de így utólag is frankó kis tv. Egyébként , hogy az LG tulajok lelki világát is kicsit simogassam , ha pont egy c9 lett volna ennyiért az adott pillanatban , akkor azt vettem volna.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
blakey
üzenetére
Megfogadtam , hogy nem nagyon fogok eme "pódiumon" szerepelni , de nekem valahogy a gz950-es igen csak f@sza úgy ahogy a dobozból kivettem. ( Na jó a mozgáson kicsit szoktam állítani ) Kétlem , hogy a hz2000-es sz@rabb lenne , de hát : ízlések és pofonok.
Nem vagyunk egyformák. ( Az is lehet , hogy ezt a hz2000-est egy túlbuzgó hollywoodi kalibrátor túlolta egy kicsit)
-
Jorgi Kormi
senior tag
Nulla döglött pixel és 0 km-es a tv , a röccenéseket finoman el lehet tüntetni ( egy kis finom állítgatással) ,kombinálva a beltéri egységgel a zoom funkciót , minden sz@r logó eltüntethető , Hd ( 720) és SD hányadék ,
Netflix qrv@ jó, antenna Hd csatornák már jobbak ( semmi javító turpisság). Sokat nem fogok itt okoskodni , még egy két bejegyzés lesz részemről a panáról és csendesen olvasgatom tovább a h.sz-ket.u.i: Bazi nagy ez a tv , de nálunk elfért volna még egy mérettel nagyobb is , de hàt kinek van erre pénze : [link]
( Majd ha kiszolgálta az idejét) Ennyiért úgy néz ki , hogy megérte. -
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
kicsi kecske
üzenetére
Megjött múlt csütörtökön , de csak ha minden igaz ma fogom beüzemelni ( ott piheg a dobozában még ) iskola kezdés és egyéb közbejött (nem várt dolgok) miatt . Véleményt később , én sima sztereó erősítőre fogom rákötni( egyenlőre) és mint egyszer már írtam a gyengusz net miatt lan kábel és nem wifi lesz .
-
Jorgi Kormi
senior tag
Itt van négy készülék tesztje ( nem angol , kivételesen germániából): [link]
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Kovinak vannak" Oscar " díjas filmjei.
-
Jorgi Kormi
senior tag
Itt egy cikk : Samu vs LG [link]
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
evilskati
üzenetére
Én megnéztem a xg és az xf Sonyt is , de szerintem az lg b9 kenterbe veri mind a kettőt , klasszisokkal jobb tv . Az LCD-ből a csúcs túlárazott mind , egyedül a Hisense H9G lenne esetleg egy jó alternatíva annak aki a méreten variál a minőség rovására.( De sajnos ez egyenlőre csak USA, Kanada,Mexikó és talán Ausztráliában érhető el)
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
rothfb
üzenetére
Lehet , hogy volt . Egyszer én említettem meg itt a topicban (kb egy hónapja), hogy a budaörsi M.M-ban van belőle és a lányom ezt szerette volna megvetetetni velünk ( az eladók éppen akkor próbálták ránk beszélni a gz1500-ast 650eFt-ért sikertelenül). Élőben igen impozáns látványt nyújtott , el tudtam volna képzelni a nappalinkba is. ( Még a gz950-es is a dobozában van , nem nagyon voltam itthon , csak későn értem haza így még a gida mozgàsáról sem tudok véleményt mondani)
-
Jorgi Kormi
senior tag
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Gaben360
üzenetére
Valószínűleg ő mindenre szeretné használni a gz2000-et , mivel tévének hívják és nem monitornak és a jelenlegi legjobb technikára épülő tévét szeretné és nem a visszalépést jelentő LCD tévét ( az lehet uled , Qled stb. marketinges köntösbe bújtatott technika).
Ha van rá pénze miért ne , egy Samu "csúcs" Qled is közel annyiba kerül és csak verőfényes ( napernyő hiányában) tengerparti koktélozás esetén veri meg minőségben az oledet. -
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Én majd a t-comos iptv-ről (hd )tudok véleményt mondani valamikor. Azt nem tudom , hogy HBO(hd) csatornákkal érdemes e növelni a választékot vagy sem.
-
Jorgi Kormi
senior tag
Mint fentebb írtam csiga lassú netem van (50mb/s) jelenleg és így mindegy , hogy wifi vagy lan kábelen megy , talán a kábelen stabilabb lesz a net , ha pedig a t-com méltosztatik bekötni a gyorsabb netetet , akkor biztosan wifiről fog menni(5ghz). 2020-ban vicc , hogy 50mb/s nettel kell bajlódni , de sajnos itt a t-com van csak , de pár kilométerre tőlünk már ott van az 1000mb/s internet ( optikai t-comos) , remélem 2021-ben nálunk is lesz. A Netflixre egyenlőre elég lesz .( Gondolom) Külső lejátszót is csak akkor veszek hozzá , ha meg lesz a gyorsabb net.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
kicsi kecske
üzenetére
Nekem , ha megjön ( még nincs itthon) lan kábelen fog működni ( várom a tcomos optikai kábeles internetet , hogy mikor fog ide érni )egyenlőre csiga biga 50mb/s internet van nekünk( ami valójában nincs annyi), de talán a Netflixre elég lesz.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
kicsi kecske
üzenetére
Milyen a kép sima hd anyaggal?
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Celtis
üzenetére
Én utoljára 7 éve vettem tévét , most azért vettem , mert nagyobbat szerettem volna mozizáshoz és sport közvetítések nézéséhez , nem annyira a 4k miatt , de ma már csak ilyen felbontású tévéket lehet kapni. Ha ez a tévé gond nélkül elmegy 5-7 vagy akár több évet , akkor eszem ágában sincs lecserélni. ( A 8k nem izgat különösebben , talán majd 2030 után , ha még lesz mit nézni)
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
rothfb
üzenetére
Mivel én egy "régebbi gyártású humanoid egyed" vagyok , ezért osztom a nézeteidet és Salappét is .A gyerekeimet is e szerint próbálom nevelni , nem mindig a drágább a jobb és nem kell mindent évente , két évente lecserélni .( Nem kell ezt a "divatot" követni )
Amíg a tárgyak ellátják megfelelően a funkciójukat , vagy esetleg egy kis javítással, felújítással ( költséghatékony) tovább tudnak szolgálni , addig felesleges lecserélni, kidobni őket.( Off :The End ) -
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Final12
üzenetére
Mérlegeled : operációs rendszer , hdmi2.1 megléte, és az ár .( 2 év gyári garancián belül valószínűleg egy esetleges panelcsere sem lesz probléma , némely gyártó szervízénél kicsit határozottabnak kell lenni) Én is LG oleden törtem az agyam , csak addigra elfogyott a c9-es és a karma hatalma a Panát dobta ki nálam. Szerintem ,ha cx- et akarsz vedd meg azt .
Új hozzászólás Aktív témák
- SzoftverPremium.hu
- LG 65QNED86T3A / QNED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- LG 27UP850K-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Vhiktor