Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Black Dragon

addikt

válasz mc.g #99213 üzenetére

Én ezt továbbra is elhiszem neked, nagyon félsz ettől a Samsungos vonaltól, mindenkit el kell riasztani, de ahogy te is írtad: csökkenhet, előfordulhat. Tehát te sem tudod. Ezek ugyan mérések, de egyáltalán nem biztos, hogy mindenkinél ilyen mértékig elő fog fordulni, illetve az sem biztos, hogy ha elő is fordul az a következő 5 évben lesz.

Illetve én személy szerint úgy állok hozzá a dologhoz, hogy kb 5 év múlva a tv oprendszere, független milyen tv-ről van szó, igencsak elkezd lassulni a folyamatos fw updatek miatt, illetve a technológia is sokat fejlődik ennyi idő alatt, így én mondjuk 5 év múlva eladom a mostanimat és veszek egy újat, mert az a mostanihoz képest a dupláját tudja fényerőben (nem biztos, de példának okáért)

Ha a Panát nézzük a Samsunggal szemben (a két csúcsmodellt) akkor a vásárlásnál "nyertem" 600k-t. Ha 5 év múlva cserélni szeretném - jelenleg mindegy milyen okkal, hiszen mindenkinek más a fontos egy tv-ben - akkor ez az összeg "megmaradt", ott a tv maradványértéke is, veszek belőle kis ráfizetéssel egy új Samsungot, te pedig kiadtál 1,5x annyit a Panáért ami 5 év múlva pont annyit fog érni, mint egy Samsung vagy LG.

És nem, nem azt mondom, hogy mindekinek Samsungot kell vennie, ezt mindenki maga döntse el kinek mi éri meg jobban technológiai vagy más szinten. Téged zavar az, hogy degradálódik a panel rendben, megveszed a Panát 1,5x áron és örülsz, hogy majd 5 év múlva, ha addig egyáltalán megtartod a Panát nem fog degradálódni a panel.

Sajnos a mai világ nem arról szól általánosságba véve, hogy egy termék tartós legyen. Hiába gyönyörű egy tv képe, legyen az bármilyen márka, a mögöttes oprendszer adja hozzá a gusztust, hogy használd, vagy épp ne. Ha te csak 10 évente cserélnél tv-t, mert te együtt lassulsz be a rendszerrel együtt akkor aláírom, hogy jogos a panel degradálós érved, ne vegyél ilyet. Más esetben viszont... :)

Így tehát csatlakoznék Semin kollégához és megkérnélek rá, hogy ne szúrd már be ezt az rtings tesztet minden adandó alkalommal amikor a Samsung neve felmerül. Mindenki el tudja dönteni magától, hogy ki mire ruház be, ha az rtings mérései szentírások lennének akkor mindenhol körbe lenne plakátolva a konkurencia ezzel.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés