Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- lezso6: Kvaterner szégyen
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunspikey
őstag
válasz
Malfroy
üzenetére
Ha én vagyok az ő akkor azt azért szeretném hozzátenni, mint hogy mindig is elmondom, hogy a Vivid módot nem azért preferálom egyenlőre, mert Vivid mármint színében. Én azzal kezdek, hogy kiírtom a vivid színeket, meleg50 WB-t használva, illetve a szaturációt levéve. 45-re teszem. Ez egyébként talán kicsit szín mentesebb mint pl a "mozi"- aka filmmaker DV esetén. Én azért használom a vividet, mert sokkal magasabb a csúcsfény ami helyére teszi a középtónusok világosságát is számomra.
Pont a minap néztem a "Sugar" című sori (Apple TV) második részét, 15 perc környékén COlin Farell elmegy a nőhöz dumálni és itt van egy csomó árnyékban felvett közeli portré. Ez kotta tutti lehet tudni, hogy milyen fényességgel kéne megjeleníteni, ha csak az utómunkát nem valami elmeháborodott végezte. És "mozi" módban sajnos alagút van - teljesen tökéletesen hibásan alulexponáltak az arcok.
Az én TV-m nincs még kalibrálva, ezért kénytelen vagyok vividet használni, kiherélni a sok fost belőle és csak és kizárólag azt a részét felhasználni, hogy kb 2x világosabb mint a többi. Mielőtt azzal oltanátok le, hogy így a megemelt fényesség miatt a WOLED panel működéséből adódóan kifakulnak a színek a túlzott W pixel hajtás miatt - megnyugtatlak, hogy szó sincs erről. Úgyanis ha rafkós vagy, akkor meg tudod azt csinálni, hogy megállítod a műsort egy olyan jelenetnél ahol pl zseblámba csóva van. Itt kiválóan be lehet határolni, hogy az anyagban lévő csúcsfény igazából IRE mennyinek felel meg a TV-n.
Sajnos IRE 50 felett gyakorlatilag nincs semmi a DV anyagokban - emiatt van ez az egész sötét lyuk kérdés (számomra ez nem elfogadható - ezért korrigálom, önfejűen - lol, a HDR az legyen HDR)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG OLED 65 BX - 120Hz, 164cm, 4k - pixelcsík
- ÚJ Samsung OLED 4K 65S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 77S90F 83S90F 83S90D 3év
- ÚJ Samsung OLED 4K 65S95F Vision AI Smart TV (2025) 55S95F 77S95F 83S95F 3év
- ÚJ, BONTATLAN Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k - GYÁRTÓI garanciával
- LG OLED65B49LA AI 4K HDR 120HZ Smart Gaming 65" OLED TV!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Xiaomi Redmi 15 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPad 7 32GB (3 hó Garancia)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3497
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Vhiktor