Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#50416) Piftuka válasza Calogero (#50411) üzenetére


Piftuka
veterán

Köszönöm a hozzászólást mindenkinek! ;)

Viszont mégiscsak "márkafüggő" a probléma, hiszen az LG Display gyártja a paneleket. (Talán pár új kínai gyártó már nem tőlük veszi, de ebben nem vagyok biztos.)

Bár mégis inkább azt mondom, hogy ez még a technológia sajátossága. Nem akarom bántani az LG-t, mert kifejezetten kedvelem a termékeiket, és 3 tévénk is volt, van tőlük. Szerintem, ha most, a jelenlegi technológiai tudás mellett bárki más gyártana OLED panelt, ugyanezek a problémák jelentkeznének.

Én csak azért vagyok gondban, mert rendkívül kiváló tévém van, és egészen eddig biztos voltam, hogy az LCD vonalon fejlesztek tovább (75, vagy 82/85 col); éppen a tipikus OLED issuek miatt.

Ám a prémium vonalon ott a FALD, és bloomingot nem szeretnék látni. Az árnyékrészletesség hiánya (black crush) nem érdekel. Csak a jó kontraszt, és fekete szint, és a lehető legjobb mozgásmegjelenítés. (Mert abban a jelenlegi SONY tévém etalon.)

Viszont ha esetleg mégis OLED mellett teszem le a voksomat, akkor csak 65 colos jöhet szóba maximum az ára miatt. Fél millió forint alatt szeretnék maradni. Ez a "mozgástér" arra, hogy a lehetlő legjobbat válasszam.

Ismerve a jellemző szerencsémet a "blind buy" műszaki cikkeket illetően, úgy kb. 99,99% esélye van annak, hogy nézhetetlenül sávos, foltos OLED tévét fogok ki, ami még pixelhibás is.

Tudom, ott az elállás joga, de ha egy mód van rá, szeretnék nem oda-vissza járkálni a lakásom és a Media Markt között a "cserebere" tévékkel. Tehát remek volna elsőre jól választani.

Szóval akkor egyelőre elvi síkon maradva, keresem a megfelelő OLED tévét... :K

- Az LG szerviz hozzállását ismerjük. Mi a helyzet a Pana, SONY és Philips központi szervizzel. Tegyük fel, megveszem a tévéjüket, rózsaszín, lilás, zöldes, sávos, vacak... Hívom őket... Hogyan intézik a helyzetet?

- Az LG készülékekről viszonylag sokat olvastam, a Pana GZ/HZ modellek tudását, paramétereit is ismerem, a SONY A8G és A9G tévéket már kevésbé, a Philips pedig teljesen "sötét ló".
*A SONY A8 tényleg annyira használhatatlanul lassú, mint ahogyan azt az Árukereső-n írja az egyik vásárlója?
* Mi a különbség a gyakorlatban az A8 és az A9 ("Master Series") között? Kb. mint a Pana GZ950 és GZ2000 összehasonlításában?

* Mi a helyzet a Philips 7-es, 8-as, 9-es szériákkal? Melyik milyen a másikhoz hasonlítva?
A 7-es szériáról az Árukereső-n több rossz véleményt írnak. "Papírvékony, összeszerelésnél is hajlik, megroppanhat a panel"... a hangminőségét pedig kritikán alulinak tartják egyöntetűen. (Persze, ha tényleg annyira vékony, akkor nem tud csodát tenni ilyen téren.)

"Aquila non captat muscas."

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.