Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3740) Madwe válasza M@trixfan (#3739) üzenetére


Madwe
nagyúr

1. Ízlések különbözőek. Én meg a talpon álló tévét tartom izléstelennek kábelrengeteggel.
2. Nem aránytalanul nagy az ívelés mértéke, nem tudom milyen samsungokat néztél, de az lgnél a mértéke sokkal kifinomultabb, ideális 55" esetén pl 1-1.5m nézési távhoz.
3. Konkrétan pont fordítva van, nem veszítesz átlót, hanem nyersz.

De erről könnyen magad is tapasztalatot tudsz szerezni, ha két azonos méretű tv elé beülsz optimális nézési távra, s az egyik hajlított, a másik nem. A hajlított nagyobbnak (és azonos fényerő esetén fényesebbnek) hat. Abban igazad van, h a hajlítás miatt szmeből nézve síkon kissebb átlót kapnál, de miután nem síkban látunk, nagyobb lesz a kép hatása, ahogy az az ábrán is látszik (az eredeti síkhoz képest kisebb a hajlított valós oldaltávolsága, de nagyobb az érzékelté)
4. Az meg h optikai s geometriai téren hiányosságaid vannak, azzal már tényleg nem tudok mit kezdeni :D Ha szerinted optimális nézési helyen torzul a hajlított kép, akkor nagy baj van :D A kép nem torzul, ellenben az előnye annak is kijön, h minden képpont azonos távolságra van a szemedtől. Ezeknek nem csak 100" felett van értelme, nem mindenki 3+m-ről néz tvt.

Ne értsetek félre, vannak az ívelésnek hátrányai, de azok nem ezek :)

Szerintem egyszerű a képlet, nézd meg honnan nézitek a tévét. Ha közelről és középen páran, kb csak előnye van az ívelésnek.
Ha távolról de csak középtájt, akkor tök mindegy mit választasz, bár ilyen szempontból rugalmasabb a sík, ha esetleg változás állna be
Ha távolról s nagyon oldalról is nézitek, akkor csakis sík.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.