Hirdetés

2020. január 22., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-12-24 01:52:51

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#25000) janos666 válasza hm15 (#24996) üzenetére


janos666
(Topikgazda)
LOGOUT blog (1)

A "windowed overlay" csak nVidia driver-el működik. Ezzel érhető el a teljes képernyős ablak akár 10bit-el és HDR-el együtt akkor is, ha a Windows asztal SDR módban marad.
De ez is csak akkor vált 10bit-re és/vagy HDR-re, ha a teljes képernyőt kitölti az ablak, keret nélkül, épp csak exclusive módba nem vált át, ennyivel gyorsabb és kényelmesebb.
Ha fölé lóg valami OSD, kiesik 10bit-ből 8bit-be, de a HDR csak akkor kapcsol ki, ha kiveszed kis ablakba (vagyis ez változó, van hogy csak a player bezárása után). A 8/10bit váltás általában észrevétlen, vagy minimálisan ugrik picit kép (az SDR/HDR váltást nyilván "pislog").
Ehhez ki kell kapcsolni az FSE módot, mert a kettő kizárja egymást (ha mindkettőt bepipálod, nV-n is FSE mód lesz ehelyett).

Az AMD-nél nehezebb most a helyzet. Szerintem csak az FSE mód működik úgy, hogy atomatikusan vált SDR-ból HDR-be és 8-ról 10bit-re is. Vagy akkor megy a 10bit, ha kézzel átrakod előbb a Windows asztalt HDR módba (vagy mindig abban tartod), de SDR-hoz nem fog átváltani 10bit-re (azt hiszem).
Ez nem annyira kényelmes, ha SDR-t SDR módban akarsz nézni, és nem akarod kézzel kapcsolgatni a Windows-t, de végül is működhet minden, ami kell (csak macerásabb).

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.