Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
-
beteg
őstag
Tudnátok ajánlani a gopronál kisebb és könnyebb sportkamerát, amit fejpánttal lehet használni? Futáshoz kéne. Jó lenne, ha minimum 2 órát bírna az aksija.
Köszi!Csak futni kell!
-
pintyesz
senior tag
válasz Rodzser Mór #4895 üzenetére
Megoldottam...
Frisítettem firmware-t és jelentősen jobb lettFormat C:...YES or CONTINUE? :))
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz pintyesz #4894 üzenetére
(Lábjegyzet: én a 4K-s videókat nem tudom megnézni, számítógépem nem viszi)
Nem tudom, milyen telefonod van. De ha egy középkategóriás, akkor annak a videóival össze lehetne hasonlítani kiindulásként.
Vagy ha van kompakt digitális fényképezőgéepd, akkor annak a videójával is.A youtube átkódolja a feltöltött videókat, úgyhogy youtube-on lejátszva mást mutat.
Amúgy az a helyzet, hogy ezek a Rollei és társai ennyit tudnak szerintem sajnos. Hiába a marketing duma és a csinos külső és kiegészítők garmadája. És még kedvező árúnak sem lehet mondani.
[ Szerkesztve ]
-
pintyesz
senior tag
Valaki tudna mondani egy tárhelyet, ahová fel tudnék tölteni 1-2 teszt videót, ahol nem romlik a minőség.
Meg szeretném mutatni milyen minőségben rögzít a Rollei 9s plus és véleményeket várnék, hogy tényleg ennyit kell csak tudjon?
Youtube teszteken sokkal szebb vieóképen van külföldi tesztelőktől.
Lehet kifogtam valami selejt cuccot...[ Szerkesztve ]
Format C:...YES or CONTINUE? :))
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz TazLeacher #4890 üzenetére
Majd számítógépen megnézve a felvételt látni fogod, hogy mennyire stabil a képe akció (futás, bringázás stb.) közben, milyenek a színek, a (szembe)fényeket illetve ezek változásait hogyan kompenzálja, azaz milyen a dinamikája. Milyen a mikrofonja, szélzaj szűri-e stb.
-
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Rodzser Mór #4888 üzenetére
Megjött, kipróbáltam, tesznek mundjuk nem mondanám, inkább csak "hogyan működik" dolognak. Nagy összehasonlítási alapom nincs, mert az első sportkamera, amit kézbe fogok, nem tűnik rossznak elsőre.
-
Márton
nagyúr
válasz Rodzser Mór #4887 üzenetére
Szerintem bőven elég a V30-as kártya, ami min. 30MB/s írást garantál, ami 240mbps.
Az én kezeim között elég sok kamera fordul meg, akció, insta360, dji, gopro, firefly, stb. és eddig mindegyiknek elég volt a V30.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz TazLeacher #4886 üzenetére
Ha megjött és kipróbáltad, tesztelted, szívesen olvasnám ról a véleményedet.
-
FeZ...
aktív tag
válasz TazLeacher #4883 üzenetére
Igazából én nem tudom, de pár tesztet olvastam az X9.1-ről és nem túl pozitívak. A felvételek sem voltak meggyőzőek számomra, hiába kellemes az ára. További tesztek és videók alapján én inkább a W9.1 vagy w10.1 mellett voksolnék, ha ebből a családból kellene választanom. (Én is nézelődök, mert vennék valamilyen kamerát és sajnos nincsen rá akkora keret, hogy mondjuk egy új GoPro-t megvegyek. )
-
pintyesz
senior tag
Üdv mindenkinek!
Rollei 9s Plus akciókameráról lenne szó.
Nos a gyártó honlapjáról "eltünt" a legutóbbi, egyetlen firmware (2020 április 3)
Nem tudom mi okból, de nincs már fenn.
Esetleg ha meglenne valakinek és elküldené nekem, nagyon megköszönném)További kérdésem is lenne...
4K 60fps-hez tényleg kell az U3_V30_ A2 microsd?[ Szerkesztve ]
Format C:...YES or CONTINUE? :))
-
TazLeacher
nagyúr
Sziasztok,
Nézegettem valami olcsó sportkamerát, a Lamax x9.2 megfelelőnek tünik ár/érték arányban. Azonban belefutottam a x9.1-be, amit valamivel olcsóbban be lehet szerezni, és még tok sem kell a vízállósághoz. Van valami hátránya a w9.1-nek az x9.2-vel szemben? Statisztika alapján nem nagyo láttam ilyet...
-
PuffyDog
tag
Sziasztok!
Ismerősömnek keresek kamerát. Motoros. Most pedig evezésre fog menni. Mit ajanlotok 40-50e Ftig?=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
magypeter
újonc
Sziasztok!
Ma kaptam egy Lamax W9.1 akciókamerát, de sajnos a hozzá adott csuklóra rögzíthető távvezérlőt/kioldót, nem tudom vele párosítani, esetleg valakinek valami ötlet? -
Pancsermeste
őstag
válasz Rodzser Mór #4878 üzenetére
Képstabilizálás kikapcsolása nem segített. A keskenyebb FOW kicsit javított a helyzeten, de semmi másnál nem vettem észre javulást.
Igazából csak az oldalirányú gyorsabb mozgásoknál veszem észre az akadásokat, előre haladásnál csak akkor, ha nagyon keresem a hibát.
Mondjuk, én kimondottan 4K-s kamerát kerestem, de számomra meglepő, hogy ez a kamera 2K/60FPS-ben is elfogadható képminőséget produkál, legalábbis video lejátszásban. Kikockázva a képet, persze már látszik, hogy gyengébb a felbontás.
Mivel 4K-ban az üzemidő is gyenge (kb. 120 perc az új aksival), így szerintem maradok a 2K/60 fps beállításon.-= Pancsermeste® =-
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz Pancsermeste #4874 üzenetére
De észrevenni. Ez így azért elég gáz.
Ha 1 percben 1 ilyen ugrás van, akkor talán em tűnne fel. De ebben a yt videóban jóval több van. Talán nem állok messze a valóságtól ha azt mondomn 5 mp-enként lenne 1 ugrás. Az már nem frankó.
Ha a stabilizálást kikapcsolod, vagy kikapcsolod a halszem korrekciót vagy egyéb funkciók ki- vagy bekapcsolásával végigzongorázod, lehet hogy lesz olyan beállítás, aminél ezt nem csinálja.
-
vlevi
nagyúr
válasz Pancsermeste #4876 üzenetére
Én se mondanám nagyon rossznak.
Elfogadható.
De az, amit az egyes teszt videókban emlieten, hogy GoPro killer, és egyebek, az túlzás. -
Pancsermeste
őstag
Igazából az ember szeretne tökéletest, de be kell lássam, éppen azért jöttem ide az olcsó sportkamerák topikba, mert drágát nem akartam venni.
88 dolcsiért pedig azt kell mondjam, nem olyan rossz kis kamera ez.
Majd tesztelgetem még, de szerintem elégedett lehetek vele.-= Pancsermeste® =-
-
vlevi
nagyúr
válasz Pancsermeste #4872 üzenetére
Megnéztem a videót, és igen, nekem is valami hasonló. Én is azt vettem észre, hogy 4K-ban rögzítve, amikor bicajjal gurultam, akkor néhány másodpercenkét ugrott egyet a kép. Mintha néhány képkockát kihagyott volna.
2K-ban, és főleg 1080p-ben viszont valahogy romlik a képminőség. Pedig nekem is elég lenne akár az 1080 is, de az már sajnos közelít a kaputelefonhoz[ Szerkesztve ]
-
Pancsermeste
őstag
válasz Rodzser Mór #4873 üzenetére
Más nyers 4K video nem akadozik a gépemen.
Igazából konkrétan a teszt videókban is látom ezt az akadozást, de eddig arra gondoltam, hogy csak a youtube miatt lehet.
Pl. itt is látható, pedig itt nincs sok függőleges él és gyorsabb oldal irányú mozgás, ahol jobban kijönne ez a jelenség.
Ha visszaveszem full HD-ba akkor is ugyan ilyen.
Lehet, hogy ezt más észre se venné, csak én vagyok rá túl érzékeny.-= Pancsermeste® =-
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz Pancsermeste #4872 üzenetére
Keress a Youtube-on ugyanilyen felbontású és framerate-ű videót.
Perse mégjobb lenne, ha ilyen tesztvideót le tudnál tölteni és úgy lejátszani egy arra alkalmas lejátszón.
Ha ezeknél a videóknál is beszaggat, akkor a számítógéped a gyenge.Én olyat is tapasztaltam, hogy a számítógépen a különböző videólejátszó programok más-más processzor terheltséggel játszák le ugyanazazt a videót.
Szóval lehet, hogy a lejátszóprogram váltással is lehet segíteni a helyzeten. -
Pancsermeste
őstag
Szia!
Én nem tapasztaltam H264-ben kockásodást. Elvileg pont a H265-nek kellene rosszabbnak lennie, vagy nem? - sajnos ehhez sem értek...
Még csak két rövid felvételt próbáltam H264 és H265 4K 30FPS-ben. Én meg lennék elégedve a képminőséggel, ha a lejátszás nem akadozna. Azt nem tudom, hogy eleve a felvétel ilyen akadós vagy csak a számítógépen lejátszva akadozik valamiért?
Radeon 6600 DXVA és szoftveres dekódolással is ugyan az, bármilyen lejátszóval.
Te nem tapasztaltál ilyent? Pl. svenkelek egy irányban, és főleg a függőleges vonalak, élek remegnek, akadoznak lejátszáskor. 2K felvételnél már majdnem folyamatos.-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
válasz Rodzser Mór #4870 üzenetére
Akciókamerának sehogy sem. "Élmény videót" írtam, bár valóban nem fejtettem ki, mire gondolok pontosan .
Akció/sport kamerát soha se akartam, nekem az úti élmény megörökítése volt csak a cél, amikor szép tájakon keresztül megyünk autóval. Mivel az első (sajnos tönkrement) visszapillantó tükrös kamerám ezt viszonylag elfogadható minőségben teljesítette, ezért nem is gondolkodtam akciókamerában. De azóta már kiadtam annyi pénzt rossz minőségű tükrös kamerákra, hogy abból egy GoPro is kijött volna, ezért jutottam arra az elhatározásra, hogy kipróbáljak egy sportkamerát erre a célra. Kicsit macerásabb lesz a használata, de ha szebb felvételeket készít, akkor már megéri...-= Pancsermeste® =-
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz Pancsermeste #4865 üzenetére
Most már értem, hogy mi az a tükrös kamera (azt hiszem).
De hogyan lehet jó egy "tükrös" kamera akciókamerának és tolatókamaerának? Hátra felszereled a tükröt és akciókameraként viszed magaddal a "tükrös"kamerát?
3 elég különböző felhasználási terület.[ Szerkesztve ]
-
FeZ...
aktív tag
válasz Pancsermeste #4867 üzenetére
Szia !
Ha lesz róla már tapasztalatod, szívesen olvasnék róla ! Én is tervezek egy kamerát venni, de teljesen tanácstalan vagyok.
-
vlevi
nagyúr
válasz Pancsermeste #4867 üzenetére
Nekem az van.
Ha bekapcsolod a h265 kodeket, akkor egész elviselhető képe van. H264-el nagyon kockás. -
Pancsermeste
őstag
-
FNZ
őstag
válasz Pancsermeste #4863 üzenetére
azért írtam, hogy összezavarjalak
én sem tudok dönteni, de muszáj lesz, mert jövő héttől már kellene valamelyik -
Pancsermeste
őstag
válasz Rodzser Mór #4864 üzenetére
A dashcam-et multifunkciósként szerettem volna használni, All in one. (menetrögzítő + tolatókamera + élmény video)
A régi VanTop H612T mirror dashcam az meg is felelt erre a célra, szép video felvételeket készített, de azóta már a harmadikat veszem, mindegyik fake 4K. Nem tükrösbe persze vannak jó minőségű starvis2 szenzoros menetrögzítők, de azok meg nem jók tolatókamerának.-= Pancsermeste® =-
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz Pancsermeste #4863 üzenetére
Amúgy kérdés, hogy mire akarod használni a dashcam-et. Mert könnyen lehet, hogy a dashcam nem ad annyira részletgazdag és a fényekkel és színekkel jól operáló képet, mint egy akciókamera. De ez csak sejtés, mivel az újabb, jobbfatja, drágább dashcam-eket nem ismerem, illetve egész konkrétan csak 1 típussal volt doglom eddig
A dashcamnek a látószöge is nagyobb, éltalában 170°, ami miatt sok minden belefér a képbe, de nem lesz tőle mozis hatás. Esetleg még torzít is a szélein.[ Szerkesztve ]
-
Pancsermeste
őstag
Szia!
Nem igazán könnyítetted meg a dolgom...
Most még több közül nem tudok választani.Rodzser Mór: Éppen a tesztvideók bizonytalanítanak el.
A specifikációkat könnyebb összehasonlítani, de nem tudhatom, mennyire valós adatokat adnak meg.
A videóknál mindegyik típusból látok jó és rossz minőségűt is. Ha mindegyiknél csak a legjobbat hasonlítom össze, akkor az alapján kb. mindegy melyiket veszem.Mindenesetre köszönöm a segítséget!
-= Pancsermeste® =-
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz Pancsermeste #4859 üzenetére
Szia!
Nekem sima dashcam van, stabilizálást nem tud. És nem érződik a felvételen, hogy kéne stabilizálás.
A kinézett kamerák közül a döntésben sokat segít, ha youtube-on nézel tesztvideókat.
[ Szerkesztve ]
-
FNZ
őstag
válasz Pancsermeste #4860 üzenetére
Szia!
Én még ezeket nézegettem (nem értek hozzá), mert én is vennék valamit. youtube tesztekben láttam, hogy a budget kategóriában jó.
Akaso V50 X2
AKASO Brave 4 Promég ez is szóba jöhet esetleg
LAMAX X7.2[ Szerkesztve ]
-
Pancsermeste
őstag
válasz Pancsermeste #4859 üzenetére
Igazán segíthetnétek.
Ha nem ajánlotok 3. kamerát, akkor a kettő közül melyik legyen?
SJCAM SJ11 Active - 35K-ért
vagy
CERASTES Action Camera - 26K-ért?
Most a Summer Sale-es akció alatt meg szeretném venni, szóval véleményt kérnék szépen.
Most! Azonnal!!-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
Volt egyszer egy VanTop tükrös menetrögzítő kamerám IMX415 szenzorral, amivel nagyon meg voltam elégedve képminőség és funkcionalitás terén is. Sajnos az LCD meghalt benne ám azóta se nem lehet kapni elfogadható képminőségű tükrös dashcam-et.
Arra gondoltam, hogy menetrögzítőnek megfelel a jelenlegi fake 4K kamerám, ám kellene mellé egy akciókamera is, ami viszont a jobb képminőséget képviselné és amit bármikor kitehetek a műszerfalra, ha éppen rögzíteni szeretném a tájat. (képstabi itt előnyös)
GoPro az nekem drága, így olyan 40K-ig gondolkodtam.
Pl:
CERASTES Action Camera - YouTube
SJCAM SJ11 Active - YouTube
A kettő közül melyik ajánlottabb, ill. mi lenne ami ennél a kettőnél is jobb, hasonló áron?Köszönöm.
-= Pancsermeste® =-
-
mézespálinka
senior tag
válasz Donki Hóte #4857 üzenetére
Köszönöm
-
veterán
válasz mézespálinka #4856 üzenetére
Ami gally nem tesz kárt az arcodban, az nem sérti a DJI Osmo Action kamerát sem
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
DJI Action 3 mennyire bírja a strapát? Biciklis sisakra lenne rögzítve. Vékonyabb ágak (csak vékonyabbak) tudnak kárt okozni benne, vagy ezeket túléli?
-
FNZ
őstag
Sziasztok!
Ez az SJCAM C 100 plus kamera milyen lehet?
Asszonynak kellene nyárra, amikor bringával jön-megy dolgozni és a sisakra lenne felrögzítve. -
vlevi
nagyúr
hogy 2x annyit locsolok el rá...
Hát, én már rá locsoltam annyit a vackokra, hogy vehettem volna egy normálisat is...
Mondjuk, ez az SJ11 Active jónak tűnik. Tegnap bicajoztam egy százast, mellkas kamerával a kép elég elfogadható lett. De, mivel mikrofont nem tudom bedugni, a szél zaj miatt a hang élvezhetetlen.[ Szerkesztve ]
-
bugizozi
őstag
válasz Rodzser Mór #4842 üzenetére
Köszi, ezt megrendeltem, egyelőre úgy néz ki "működik", fel tudtam rá fogatni a kamerát!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
csoola
tag
Valakit érdekelne pár motyó egy Akaso V50X-hez? Elhagytam a kamerát a sisakomról (M7-esen, kb. tudom hol, azonnal mentünk egy kört, de nem találtuk meg sajnos), lenne hozzá egy tök új vízálló tok, egy akku töltővel, egy vadi új vezetékes külső mikrofon, még pár apróság a gyári dobozban (minden megvan, kivéve egy vízálló tok, egy akku, meg a sisakra rögzítéséhez szükséges kis biszbaszok). Egyelőre nem hirdettem meg, egyébként az akkun és töltőn kívül minden új. Másik típust fogok venni, valószínűleg DJI-t, no meg kitalálok valami backup rögzítést.
Amint tudok, válaszolok az üzeneteimre, kérlek, hogy Te is válaszolj, ha én keresnélek meg!
-
Tyrel
őstag
válasz Rodzser Mór #4848 üzenetére
Ja hát marhára nem ez volt a terv, de szerettem volna valami olyasmit ami tényleg tudja amit akartam és nem kell jövőre lecserélni... Néztem az X2-t is, de nem tűnt valami jónak a képminősége, és az is nagyon drága már, gondoltam bánnám hogy kiadok érte annyit és mégsem jó...
Aztán persze ott van az X4 is, ami még jobb meg még drágább... de az X3 már elégnek tűnt...Más ilyen 360° kamerát nem is nagyon találtam, legalábbis értelmeset. Van még a GoPro MAX de azt mondták róla, hogy a szoftveres oldala sokkal gyengébb mint az Insta360-nak, pl. Windowsra egyáltalán nem is érhető el a szerkesztő programja. Az úgy elég nevetséges ilyen árkategóriában...
Más meg talán nincs is?... Legalább is én nem találtam értelmesnek tűnőt, szóval maradt az hogy 2x annyit locsolok el rá mint amennyit észszerűnek tartanék...
Turenkarn
-
vlevi
nagyúr
válasz Rodzser Mór #4846 üzenetére
Szerintem ez nem levehető ajtós NDK turmixgép.
A kamerának alapból is van valamennyi vízállóság, tok nélkül is, gondolom ezért van minden zárt, szigetelt ajtó mögött.
-
vlevi
nagyúr
válasz Rodzser Mór #4846 üzenetére
Szobában teljesen jó a hangereje. De, amikor kimesz az útra, bicajjal, akkor a környezeti zaj elnyom mindent.
Az ajtót megnézem, köszi a tippet. -
Rodzser Mór
senior tag
Nem lehet az USB-C csatlakozó takaró ajtót leszedni, mint a DJI Osmo Action esetében? DJI esetében egy tengelyről kell lepattintani. Olyan mint a LEGO ember keze, egy U-t formáz az ajtó "zsanérja". Ezt lehet a tengelyről leszedni.
A csipogás, hangjelzés hangerején nem lehet növelni a menüben? Furcsa nekem, hogy ennyire halk lenne. Milyen messze van tőled a kamera, hogy nem hallani?
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Szereztem egy távirányítót, és egy mellkas pántot az SJ11 Active-hoz, ezzel próbáloztam a minap [link] . Egy karórára hasonlít, van rajta videó és kép rögzítés gomb, wifi és kikapcs. Jól teszi a dolgát.
A zajszűrést visszatettem normálra, és az ISO-t fix 200-ra, így napos időben már nem olyan zizis a kép. És szerintem H265 kódolással jobb képet rögzít.
A hangbemondásos dolog működik is, meg nem is. Ez is elég halk, indításkor bemondja, hogy video start, leállításkor pedig, hogy video stop. Namost, ebből csak annyit hallok, hogy ...st...
start, vagy stop, nem tudom
Menet közben, bicajon, a környezeti zajok mellett azt sem vettem észre, amikor lemerült az akksi, és csipogva kikapcsolt. Pedig "zenél", amikor leáll.
Külső mikrofonomat nem nagyon tudtam hozzá csatlakoztatni, mert, USB C-n beveszi, de, mivel a Type-C csatlakozó egy zárt ajtó mögött van, így értelemszerűen nyitva hagyva, lifeg az ajtó, ha be van dugva a mikoron. Ez pedig esélytelen, mert a Gopro féle rögzítési pontokhoz a saját kis tokjába kell tenni a kamerát, akkor pedig nem lehet nyitva az ajtaja. -
Tyrel
őstag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni - soha nem volt akciókamerám, egyáltalán nem értek hozzájuk, nem tudom mit kell nézni rajtuk... Sajnos eléggé ár-érzékeny vásárló vagyok, jó lenne ha a 100 ezer Ft-ot nem haladná meg jelentősen a termék ára...
Légyszi segítsetek nekem megtalálni a megfelelőt - egy olyan akciókamerát keresek ami:
- legalább FHD-ban tud rögzíteni (nem igénylem a 4K-t)
- nagyon jó képstabilizálással rendelkezik, nagyon jól szűri a rázkódást (ennek oka lentebb)
- vízálló
- jó a támogatása, sok kiegészítő kapható hozzá, megbízható...Mire kell?
- az asszony használná elsősorban lovaglás közben
- másodsorban búvárkodásraExtra igények:
- mindenképp szeretném ha lenne hozzá - akár vele csomagolva, akár külön 110% kompatibilis kiegészítőként - egy olyan cucc aminek sajnos fogalmam sincs mi a neve... Légyszi ebben is segítsetek, hogy ezt hogy hívják: olyan mint egy szelfibot, de az ember mögé kell felszerelni. Ettől olyan a felvétel, mintha egy 3rd person nézetű játékkal játszana valaki. Pl. bringások szoktak ilyen videókat csinálni, hátulról látszik az egész ember, a bicikli, meg előtte a táj. Ugyanezt szeretném, lóval...
- olyan sisakra (lovas kobakra) rögzítési lehetőség, amin gyárilag semmilyen előkészítés ill. rögzítési pont nincs erreHa az általam belőtt árkategóriában nem elérhető amit szeretnék, tudnátok bármit ajánlani/mutatni ami már megfelelne, hogy láthassam milyen árra számítsak?
Turenkarn
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Van egy ThiEYE T5 Pro akciókamerám, egy olcsó mellkaspántot szeretnék venni hozzá, amit évente 2-3x használnék kerékpározáskor.
Ez megfelelő lenne hozzá? [link]Köszönöm!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
veterán
válasz -Mosquito- #4838 üzenetére
A Lamax kamera gyári akkujának a kapacitása 1050 mAh, az Action 3/4 kamerák gyári akkujának a kapacitása 1770 mAh
-
-Mosquito-
őstag
válasz mézespálinka #4837 üzenetére
Milyen felbontásról is beszélünk?
GoPro 10,11,12 akku teszt. [link]
Dji Osmo Action 3 , 160 percet 1080p/30 módban is tudhat. Az is mellékes,hogy 18 perc alatt 80%,míg 50 perc alatt feltöltöm 100%-ra az akkut.
A csoda Lamax "Akku élettartam120 perc (1080p videofelvétel esetén)" Ajaj 60-90 perc.. [link]Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]
-
mézespálinka
senior tag
válasz -Mosquito- #4834 üzenetére
Így van, mind a kettőnél a leírt időből tudok kiindulni. Természetesen a lamax 120perce is kevesebb lesz, ez tuti. De nem mindegy hogy 120percből kell leszedni a marketing részt vagy 83ból. Igen, az a full HD-t tudta, és a csoportban a lamax-ra keresve a feltöltött videó kb az a szint volt.
A ragasztós rögzítők megbízhatóak? Ahogy nézem, az van pl. Egy dji-hez is, igaz, annak brutál az ára :/.
@Rodzser Mór: A 2 órával (120perc tényleges üzenidő) ki tudnék békülni. A 4k nem is kellene az esetek jó részében.
@Donki Hóte: persze, de ahogy fentebb is írtam, ha hazudnak 20%-ot, nem mindegy, hogy 120percből vonom le, vagy 83ból :/ (van itthon elég elektromos/akkumulátoros eszköz, ezt hamar megtanultam XD)
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz mézespálinka #4833 üzenetére
A lamax-oknál már 2 órát ír
Ja, de ez PMPO érték
-
Rodzser Mór
senior tag
Powerbankról nagyjából az összes akciókamera táplálható.
Nem annyira csinos a kamerához odadrótozott akkumulátor, de nem is vállalhatatlan.
Másik lehetséges megoldás, hogy biciklizésnél megállsz kicserélni az akcikamerában az akksit mielőtt lemerülne (vagy lemerülés után.) Aztán mész tovább. Persze ehhez be kell szerezni az adott kamerához való plusz akkumulátort.
A múködési idő függ a felbontástól, framerate-től stb., mivel a processzornak jobban kell dolgoznia, ami több energiát igényel. De erződik is, hogy pl 4K felvételnél jobban melegszik a kamera (gyorsabban is merül), mint 1080p-nél.
[ Szerkesztve ]
-
-Mosquito-
őstag
Valami zavart érzek a zerőben.
Szóval GoPro,Dji nem tudja a 83-115 percet,ami neked 70-100 perc. De a Lamax az a 2 órát tudja.
A 2012-es Sony,jó ha tudta a HD,Full HD-t.
Bármelyik kamerát sisakra is lehet rögzíteni.Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Bukósisakra keresnék kamerát, kerékpár/roller használata közben.
Néztem a Lamax-okat és a GoPro, DJi vonalat is, viszont a kb 100k-s ársávban a 83-115perc elég karcsúnak tűnik. (gondolom ha ez a marketing, a valóságban jó, ha a 70-100p megvan). A lamax-oknál már 2 órát ír, viszont a minősége gyengébb (amit láttam itt felvételt 9.1x-től, azt a 2012-es sony akciókamerám is abszolválta :S ).
Van még bármilyen kamera, ami tud min 2 órát és normális a képminősége, valamint sisakra rögzíthető? -
vlevi
nagyúr
válasz Donki Hóte #4831 üzenetére
Szerencsére angolul mondja
-
veterán
-
vlevi
nagyúr
válasz Rodzser Mór #4829 üzenetére
Nnna. Találtam egy jó dolgot. Van az SJ11 Active-ban voice broadcast, ami a felvétel indítása, leállításakor mongolul bemondja, nem csak pittyeg.
-
Rodzser Mór
senior tag
Ezekkel is érdemes kísérletezni, hátha találsz egy jó beállítást.
Meg talán a H265-ös kódolást is érdemes kipróbálni. De az jobban megterheli a kameraprocesszort, jobban melegszik, hamarabb merül. Szerkesztésnél és lejátszásnál is izmosabb gép kell hozzá. De ezeket te is tudod, csak leírtam
[ Szerkesztve ]
-
Rodzser Mór
senior tag
Jé, le tudtam játszani a 4K-s videókat
Nocsak 4 bringás lány faszi nélkül, még ilyet sem láttam.
Ha bringa kormányára rakod a kamerát, akkor a függőleges irányú kis amplitudójú vibrációt talán az egyik legnehezebb stabilizálni. Próbáld meg mellkaspánttal.
Azt néztem a videóidnál, hogy a 4K-s felvétel bitrátája 27-34000kb/s.
A DJI Osmo Actionnek kb ennyi az 1080p-s rátája általánosságban H264-gyel.Valószínűleg emiatt is tudta a gépem lejátszani, mert ezt a 34000 kb/s-t tudja kezelni.
Az 1080p-s videód bitrátája meg 8-9000 kb/s. Ehhez képest nem olyan rossz a felvétel.
Ahogy emlékszem, nekem egyik kamerám sem ment 16000 kb/s alá 1080p-nél.Videószerkesztővel utómunkával lehet javítani a felvételeken, csak lehet hogy fél napot dolgozik vele a számítógép.
Az SJ10 Pro tesztje szerintem nem releváns, mondhatni nem sok köze van az SJ11 Acitve-hoz, mivel írod is, hogy más a szenzor és valószínűleg más alkatrészeiben is van eltérés, ahogy szoftveresen is.
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz Rodzser Mór #4824 üzenetére
Az az igazság, hogy ma, bicajozás közben is figyeltem, de egyszerűen nem hallottam a pittyegést, a környezeti zajok (autóforgalom, stb ) mellett.
FullHD, 30fps, felhős ég mellett, h264 kódolással, sajnos kb kaputelefon minőségű a kép [link]
Ugyanekkor, 4k30fps, sokkal élvezhetőbb. Pedig én is FullHD monitoron nézem vissza, de az 1080 az inkább 480p-nek néz ki, és a 4K olyan, mint egy átlag FullHD.
[link]
Szikrázó napsütésben, tengerparton, ahol végtelen mennyiségű fény áll rendelkezésre, ott persze, hogy jobb a kép, de átlagos fényviszonyok mellett, szerintem továbbra sem az igazi.Itt találtam egyébként egy összehasonlító videót, Hero8 vs SJ10Pro (az enyém SJ11 Active). Az SJ10Pro-nak 12Mpixeles szenzora van, az SJ11 Active csak 8Mpixel.
Mondjuk, az SJ10Pro ára is másfélszerese az SJ11Active-nak.
[link]265 kódolást nem sikerült megnézni, mert lemerült az akksi.
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz Rodzser Mór #4824 üzenetére
Megnézem majd a fullhd -t is.
Korábban úgy vettem észre, hogy valamiert ezek a kamerák az alacsonyabb felbontasokon rosszabb képet adnak. -
Rodzser Mór
senior tag
-
vlevi
nagyúr
válasz Rodzser Mór #4821 üzenetére
Ugyanolyant pittyen akkor is amikor megállítod, mint amikor elindul a felvétel.
Annyi van, hogy elöl a kék led elkezd lassan villogni, ha vesz, és az LCD kijelző bal felső sarkában pirosra vált a kamera piktogram.Jó fényviszonyok között egész elfogadható képe van valóban, de amikor árnyékosabb helyre érsz, akkor elfogy, jön a képzaj, satöbbi.
Egy dolgot vettem észre, nem tudom, hogy kártya, vagy kodek (tud 265-öt is, állítólag) miatt, de időnként ugrik egyet a kép.
Még megnézem, hogy a 2k-s képe milyen.
Onedriveomra felraktam 2 videót, pár napig még otthagyom. Érdemesebb letölteni, és úgy nézni, mert streamelve a onedrive is lebutítja a képet.
Biciklizés a városban. [link]Bocsának, macskásvideó [link]
-
vlevi
nagyúr
válasz Rodzser Mór #4819 üzenetére
akkor a led-et kell figyelni
Elől van csak rajta LED -
StLui
veterán
válasz Rodzser Mór #4819 üzenetére
terepen, fák között kanyarogva, sziklakerten átvágva? Biztos a pittyegést figyelem, miközben csattog csörög minden
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Rodzser Mór
senior tag
Az biztos, hogy pl. bicajozás közben nem tudsz arra figyelni, hogy milyen hangot adott ki.
Miért ne tudnál rá figyelnu? Meg kell tanulni, hozzá kell szokni. Nem ördöngősség. De ha nem megy, akkor a led-et kell figyelni.
Csodálkoznék rajta, ha nem jelezné eltérő hangeffekttel a különböző funkciókat, de minimum a felvétel indítását és leállítását.Egész jó képe van a videóban mutatott szerint. A stabilizálás is meglepően jó.
-
vlevi
nagyúr
válasz Rodzser Mór #4817 üzenetére
Nem figyeltem.
Valamit pittyeg, de nem tudom.
Az biztos, hogy pl. bicajozás közben nem tudsz arra figyelni, hogy milyen hangot adott ki.
A kijelzőjét meg nem látod.
Főleg, ha sisakra, vagy mellkasra van rögzítveMondjuk azt a wifis távirányítót még ki kéne próbálni.
[link]
[link]Itt egy videó róla.
[link][ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz Donki Hóte #4814 üzenetére
Én most vettem egy Sjcam Sj11 Active kamerát, mert bangood-on 40ezer környékére jóárasították.
Annál többet szerintem nem ér.
4k30fps-t tud, illetve kisebb felbontáson nagyobb képkocka sebességet is. De legalább 4K-ban is megy a képstabi. 150°körüli látószöge van, és van benne digit zoom. De csak akkor, ha nem használod a képstabit...
Sajnos gomb az csak egyetlen egy van rajta, azzal kapcsolod be és ki a kamerát, indítod, és állítod a felvételt. Ez nekem azért körülményes, mert általában a kijelző kikapcsol pár perc után, és, ha nincs felvétel, akkor a kamera is. Ha megnyomod az egy darab gombot, akkor nem tudod, hogy csak a kijelző volt-e kikapcsolva, és most bekapcsolja-e a kijelzőt, és vajon el indította-e a felvételt, vagy a kamer kapcsol-e be?
Az, hogy megy-e a felvétel, a hátsó kijelzőn látszana, de napsütésben ezeket nehezen lehet látni, ráadásul nagyon apróak a feliratok.
Amúgy egynek elmegy. Nem egy Hero10 (12), nem egy DJI 3-as, de nagyjából fel lehet ismerni, hogy merre jártam akkor, amikor a felvétel készült.
Majd csinálok vele valami hosszabb videóanyagot, megpróbálom felrakni valahova.Érdekes, hogy szenzor típusról semmi információt nem találtam róla, a YT videókban, pedig a dobozára rá van írva, hogy Sony IMX415
Nos, ez a szenzor 2019-es, és 8megapixeles, tehát, éppenhogy hozza a 4K videót.
De akkor mi a retket hazudnak a kínainak a 20megapixeles fényképpel?
Na, hát, igen, felskálázni én is fel tudnám, még akár MS painttal is, és, lehet, hogy nem lenne rosszabb a végeredmény. -
Rodzser Mór
senior tag
válasz bresnyev #4813 üzenetére
Nem tudom, hogy milyen Lamaxot néztél, de esélyes, hogy a legjobb kamerájuk is eléggé le van maradva a Goprotól és Osmo Action-től.
Kérdés az is mennyi pénz van rá, árban is van azért jócskán különbség.
Szerintem a DJI Osmo Action 3-mal nem nyúlsz mellé, most 101.000 Ft-ért mutatja az árukereső.hu.
Érdemes youtubeon tesztvideókat nézni a döntés meghozatalához. -
veterán
válasz bresnyev #4813 üzenetére
Az olcsó kínai akciókamerák sosem tudnak sem szenzorban, sem optikában, sem szoftverben olyat nyújtani, mint a GoPro/DJI cégek.
Ezt saját magamon próbáltam, először vettem olcsó kínai kamerát, aztán drágábbat, aztán megvettem a DJI OSMO Action4 kamerát
[ Szerkesztve ]
-
bresnyev
csendes tag
Sziasztok!
Teljesen új vagyok az akciókamerák világában, viszont most jutottam el oda, hogy szeretnék egyet venni. Főleg nyaralásokon sznorkelezéshez, ill. síeléskor használnám.
Első gondolatra azt mondanám, hogy FullHD elegendő lenne számomra felvételeknél.
Nézegetem most, hogy mik vannak és eddig ezeket néztem:
- GoPro Hero 12
- DJI Osmo Action 4
- DJI Osmo Action 3
Minél több videót nézek ezekről, annál bizonytalanabb vagyok. A GoPro 12-ért sokallom az árát és sokan javasolják a DJI 4-et, de ott nem tudom mennyire lenne zavaró a 40 cm minimum fókusz távolság és a 10 Mpixeles képel. Persze nagyon vonzó a nagyobb szenzor és így rosszabb vényviszonyoknál is lehet használni.
Illetve már most olyan youtube videót is néztem, hogy a DJI 3-nál amúgy nem sokkal jobb a DJI 4.
Tudtok ebben esetleg segíteni, hogy a fentiek alapján hogyan érdemes dönteni? A képstabilizálás gondolom mindegyikben jó már, de nem tudom pl. a DJI 4 képe a 10 bit-es színteljesítmény miatt tényleg megéri-e?
Tudom nehéz így, de sajnos én magam sem tudom ilyenkor mit érdemes figyelni. Azt se tudom érdemes-e megvenni egy Lamax-ot pl, ezért gondolkoztam a fentieken.
Vagy tudtok esetleg ajánlani más akciókamerát?
Előre is köszi! -
Zsombor99
csendes tag
válasz Rodzser Mór #4811 üzenetére
A kamerám ~170° látószögű, legalábbis papíron annyi, 1920×1080 felbontásra beállítva egyáltalán nem torzítja, ez a kép is jól mutatja. Egy igen csak kontakthibás microUSB csatlakozót már hiába védenék bármivel is, annak már majdnem annyi.
Tudtok valamit javasolni a felsorolt szempontjaim alapján, amire lecserélhetném?Jó pap is holtig tanul. ※ Senki se tökéletes.
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz Zsombor99 #4810 üzenetére
170 fokos látószögő kamera létezik egyáltalán?
De ha van is ilyen, annak elggé nyomott, torz lehet a képe szerintem.Az USB csatit lehet kímélni, ha rádugsz egy igen rövid kábelt, de lehet hosszú is persze, ahogy igény van rá. És ennek a kábelnek a végéhez (ami anya) csatlakoztatod, amit egyébként a kamera USB csatlakozójára dugnál.
[ Szerkesztve ]
-
Zsombor99
csendes tag
Olyan kis méretű kamerát keresek, ami:
‒ széles látóterű, ~170° körül
‒ strapabíró az USB portja
‒ nem csinál "olajfestményt" a kép pixeleiből, vagyis nem ilyenek a képek
‒ nem kell nagy felbontás, de 1920×1080 képméretet (és 720p videót) tudjon
‒ relatív olcsó
A kamerámnak kezd egyre jobban szétmenni a microUSB portja, emiatt egyre nehezebb tölteni, a microSD kártya pedig az előbb hülyült meg és semmisítette meg 3 nap képeit. ☹[ Szerkesztve ]
Jó pap is holtig tanul. ※ Senki se tökéletes.
-
veterán
-
Márton
nagyúr
Firefly 8S/SE akkuja nincs vkinek eladó?
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Gaborkik
tag
válasz galervin93 #4806 üzenetére
2.7k jó középút lehet még. Jobb codec kevesebb erőforrás igény. Én csak megszívtam, mert a Gopro Hero 8 2.7k-ban volt szebb, viszont 10-re váltottam ahol a 4k jobb mint a 2.7k felvétel. 2.7k-hoz fele ilyen erős config is bőven elég. Illetve én Premiere Pro-ban csinálom, Davinchi lehet kevesebb erőforrást kér, de nekem nem működött.
[ Szerkesztve ]
-
galervin93
addikt
válasz Gaborkik #4805 üzenetére
Igen, youtubeon nagyon látványos tud lenni a különbség, de nyilván kell "anyag", amiből dolgozik az ember.
Vimeo szebb-jobb végeredménben, de nehezebb ott elérni a nézőket.
Köszi a gép ajánlást. Nem tervezek hatdcore júzer lenni, először csak kipróbálnám mi is ez, aztán meglátjuk tetszik-e, el tudok-e érni embereket vele stb.Rodzser Mór
Pedig van különbség, nyilván csak megfelelő felbontású megjelenítőn érezhető. Speckós tartalmaknál és kellően nagy felbontású kijelzőnék akár már egérmozi (telefon) méretben is látható a különbség (eléggé rágerjedtem erre a témára, egyrészt mert végre fasza kijelzője van a telómnak, másrészt amikor én kezdtem digitális média tartalmakkal foglalkozni, még asztali gép volt meg maximum noti, FHD mindenre is elég volt; azóta sokat változott a világ, nagy felbontású, kitűnő minőségű megjelenítők a zsebben, az adatforgalom sem akadály már jó ideje stb.)[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Gaborkik
tag
válasz galervin93 #4803 üzenetére
Ezeknél valóban a 4k60fps simán megy, nincs interpolálás. Én Youtube miatt dolgozok 4k-ban, így jobb codecet kap a videó és jobb minőségben jelenik meg. Nálam i7 9700, 16Gb ram, rx 5700 8Gb VGA gördülékenyen viszi a vágást. A tragédia a végső exportálás/ renderelés, ott 15perces 4k videó nagy bitrátán 1 óra kb.
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz galervin93 #4803 üzenetére
De ha nem látsz különbséget a 4K-s tévés élmény és az 1080p élmény között, akkor semmi nem szól a 4K felvétel mellett.
Nem tudom, milyen gép kell hozzá, mert nem szerkesztek 4K-s felvételt. De valószínű, hogy bármit is csinálsz a szerkesztőben, újra fogja kódolni a program az egészet. Olyan gép kell hozzá, ami tudja hardveresen a H.265 kódolást. Ezt a mai alapgépek is tudják.
Szerintem érdemes a videószerkesztő topikban erről érdeklődni.
VideószerkesztésDe az a sejtésem, hogy elég combos gép kell hozzá processzor és memória terén is.
-
galervin93
addikt
Köszi srácok, így már el tudok indulni a nézelődésben!
Az 1080p-t már nagyon karcsúnak érzem így 2024-ben, amikor a telefonok is brutál felbontással vannak és az otthoni TV-k is simán tudják az UHD/4k-t. Persze nyilván inkább egy patent fhd mint egy fostalicska-interpolált 4k, de ahogy nézem az általatok ajánlott cuccoknál már azért nem kell az utóbbira számítani.
Asztali gépnél kb. mi az a szint, amit be kellene lőni szerkesztéshez? Valszeg csak egyszerű vágás/darabolás majd összefűzés lenne amúgy, nem tervezek moziélményt, effekteket stb., gyak. nyers, életszerű-szagú videókat készítenék. Prociból mi kell, sok mag/szál, vagy inkább magasabb teljesítmény/mag? Gondolom sok DRAM és egy 6-8 gigás VGA sem ártana...?Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Gaborkik
tag
válasz galervin93 #4800 üzenetére
Ez már egy új GoPro - DJI Action árkategória, tudják is amit keresel. A GoPro topicban több infót találhatsz róluk.
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz galervin93 #4800 üzenetére
Pár hozzászólással feljebb írtam #4787-ben: DJI Osmo Action 3,
Úgy emlékszem, kapni hozzá mikrofonadaptert, ha nem lenne megfelelő a beépített mikrofon. Nézzél róla teszteket a youtoube-on, az sokat tud segíteni.A 4K videóknak én személyszerint nem sok létjogosultságát látom. Brutál memóriakártya kell hozzá és brutál számítógép, amivel szerkeszted. Továbbá lejátszani is 4K-s tévé kell hozzá.
Az emberi szem állítólag nem is tudja megkülönböztetni 3 méter távolságból a 4K-s képet. Persze ha baromi nagy képtálójú a tévé, ott már észrevezhető a különbség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Eredeti játékok OFF topik
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Villanyszerelés
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- DIGI internet