Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
LOGOUT
Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
-
(rögzített hozzászólás)
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Mehetne a rögzített hozzászólásba, ha jár erre egy modi.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doki16
addikt
Huh most aztán nagyon megvagyok kavarodva

A C3/Dexos2 nem teljesen más mint a ACEA B4? Vagy már a B4 olyan régi, hogy a C3 lett az új szabvány? Bennem egész idáig az volt, hogy a Dexos az csak GM olaj.
Ha az a Mannol tutira jó akkor abból veszek. Bár az általad ( #6815Dluinet) linkelt is csak CF minősítésű.
Van egyébként valami leírás arról, hogy a A3/B4 kiváltható C3-al? -
Doki16
addikt
Megint a Kia Rio lenne az alany.
Kia Rio, Dizel 1.5 CRDi, 2008, 1493 ccm, 81 KW / 110 LE, motorkód: D4FA
Leginkább ACEA A5/B5 verziót találok. Ez jó lehet hozzá? [link] Egyáltalán a B5 a jobb?
Vagy tudtok ajánlani légy szíves rendes 50W-30 ACEA B4 olajat? Én egyszerűen sehol nem találok. -
Doki16
addikt
Sziasztok!
Milyen motorolaj ajánlott egy Suzuki Switfbe?
2015/10, 1242 cm3, 69kW, K12B motorkód. Az nem tudom számít-e, hogy automata.
Köszi a választ

-
Doki16
addikt
Ha lesz csavar a boltban ahol veszem az olajat akkor azt is szerzek be. Ki kell mennem szüleimhez ott van az akna, az pont 11km-re van tőlem. Mondjuk a problémám ott kezdődik, hogy ebben az időben már nem nagyon indul be a motor
Megpróbálom teljesen lemeríteni és akkor talán nem lesz más esélye. Van nyomatékkulcsom, mennyire húzzam meg?
Köszönöm a tippeket
-
Doki16
addikt
Motorolaj csere téma. Ki hogyan szokta? Meleg motornál kell leengedni vagy hidegnél? Konkrétan mire oda jutok, hogy letudjam cserélni már 1 hónapja nem járt a benzinmotor. Ennyi idő alatt már tutira minden visszafolyt a deknibe. Így "hidegen" cseréljem vagy érdemes előtte megjáratni? A hideg csere logikusabbnak tűnik számomra ha már ennyire visszafolyt.

Még valami. Olajleeresztő csavart kell cserélni?
-
Doki16
addikt
Nálam havi kb. 5 indítást kap
Szerintem most kipróbálom a 5W-t úgyis nyár jön. Legközelebb meg már úgysem nálam lesz a kocsi
(Valószínűleg most tovább marad a vírushelyzet miatt) Következőnek meg megy bele 0W. Passat már régóta sír olajért. Bár így, hogy nem jár a motor nem hiszem, hogy sok baja lesz 
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
-
Doki16
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Valami Castrolt akarok bele venni. Nem kell drága olaj bele. Csak még mind a kettő GTE-ben az van amivel megvettük őket és most már ideje lenne lecserélni. De szerintem maradok a VW 504.00 5W30-nál. Mi a vélemény?

-
Doki16
addikt
Nagyon ritkán kergetem meg. De ahogy alakulni fog az idei év idén már nem nagyon fog járni a motor. Minden kirándulás nullázva lett.
(#4918)bul07: Ilyen nem fog előfordulni. Nincs pályamatricám

(#4919)Qru: Szerencsére ez a technológia városban nem kap terhelést, még akkor sem ha jár a motor.
(#4920)molnarpeter: Én benne vagyok, de teljesen homály van ott is sajnos hibrid tekintetben. Szíjcserét kérdeztem ott, de volt ott minden a 2 év alatt cseréld ki meg a 80k km után. Meg a 210-nél kell csak. De senki nem tudott sajnos normális választ adni. Mindegy is most már. Áprilisban lesz 5 éves a kocsi és most akartam cseréltetni a szíjat. De így idén az is kimarad.
Ahogy láttad a GTE csoportban se nagyon jutottunk dűlőre az olajat illetően
-
Doki16
addikt
-
Doki16
addikt
Remek a Castrolnak az olajválasztója
[kép] Egy benzines hibridbe simán tdi 5w40-et javasol.Ti egyébként melyik szabványt raknátok a Golf GTE 1.4 CUKB-be? VW 502.00 vagy 504?
Nem tudok dönteni, hogy melyik szabvány és melyik viszkozitás (5w40 vagy 5w30) legyen. -
Doki16
addikt
Tudnátok nekem abban segíteni, hogy milyen olajat vegyek a kocsimba? Kia vonalon nagyon elvagyok veszve, hogy vannak-e szabványok amik előírtak.
Kia Rio, Dizel 1.5 CRDi, 2008, 1493 ccm, 81 KW / 110 LE, motorkód: D4FA
Előre is köszi a választ
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 8GB 256GB FHD 400nit 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4666
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4648, 100% AKKSI
- 264 - Lenovo ThinkBook 16 (G7 ARP) - AMD Ryzen 5 7535HS, no GPU
- Eladó egy s21+ 5g
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(Valószínűleg most tovább marad a vírushelyzet miatt) Következőnek meg megy bele 0W. Passat már régóta sír olajért. Bár így, hogy nem jár a motor nem hiszem, hogy sok baja lesz