Hirdetés

Aktív témák

• _Hunter_

őstag

Új szenvedélybetegségek
    Függő játszmák
    Ha valakin így karácson után a túlzott nethasználat tüneteit diagnosztizálják, az már bzhat a hatékony kezelésben. A videójáték- és mobilfüggők viszont még nem számítanak orvosi esetnek.
    Stratégiai játék után, ha lehunyom a szemem, gyakran érzem, hogy csapatok rohamoznak - osztja meg lidérceit társaival egy aktív játékos a Prohardver című internetes portál fórumán. Vízionálásával nincs egyedül. ''Volt, hogy amikor az utcán valamit nem láttam jól, nyúltam volna a távcsöves puskáért, hogy rázoomoljak az objektre'' - írja egy megértő partnere. De van, hogy a felpörgetett fantázia élesebb helyzetet szül: ''Pár éve intenzív carmageddonozás után hazafelé tartottam kocsival, és a zebrán ballagó gyalogos látványa gázadásra késztetett. Skoda120-asom pocsék gyorsulásának köszönhetően reális veszély azonban nem állt fenn'' - gyónta meg egy potenciális szenvedélybeted.
    Ő ugyan - a többi valllomástevőhöz hasonlóan - nem tartja magát orvosi esetnek, a társadalom többsége azonban Csernus doktor hatáskörébe utalná mindazokat, akik a számítógépes játékfüggőségbe süppedve produkálnak extrém tüneteket. ''Ha valaki találkozik egy mániákussal nem kell egyből pszihiáterért kiálltani'' -veszi védelmébe az érintetteket Fekete Zsombor, játékkutatással foglalkozó szociológus.

A cikket Kitzinger Szonja írta. Van még folytatás is. Bár csak említik a Ph!-t de ugye inkább a szenvedélybetegekről szól. Csak nehogy az legyen hogy itt a Ph!-n mindenki szenvedélybeteg. Előccör másnak gondoltam a cikket de ha másik oldalról nézzük még negatív hatása is van (na persze nekem nem ez a véleményem de mindenesetre tetszik hogy megemlítenek egy olyan oldalt ahol én is fórumtag vagyok és erre még büszke is vagyok.)
    Tényleg ki tudja melyik fórumban írhattak és ki?

Aktív témák

Hirdetés