Hirdetés

Aktív témák

• _Hunter_

őstag

Új szenvedélybetegségek
    Függő játszmák
    Ha valakin így karácson után a túlzott nethasználat tüneteit diagnosztizálják, az már bzhat a hatékony kezelésben. A videójáték- és mobilfüggők viszont még nem számítanak orvosi esetnek.
    Stratégiai játék után, ha lehunyom a szemem, gyakran érzem, hogy csapatok rohamoznak - osztja meg lidérceit társaival egy aktív játékos a Prohardver című internetes portál fórumán. Vízionálásával nincs egyedül. ''Volt, hogy amikor az utcán valamit nem láttam jól, nyúltam volna a távcsöves puskáért, hogy rázoomoljak az objektre'' - írja egy megértő partnere. De van, hogy a felpörgetett fantázia élesebb helyzetet szül: ''Pár éve intenzív carmageddonozás után hazafelé tartottam kocsival, és a zebrán ballagó gyalogos látványa gázadásra késztetett. Skoda120-asom pocsék gyorsulásának köszönhetően reális veszély azonban nem állt fenn'' - gyónta meg egy potenciális szenvedélybeted.
    Ő ugyan - a többi valllomástevőhöz hasonlóan - nem tartja magát orvosi esetnek, a társadalom többsége azonban Csernus doktor hatáskörébe utalná mindazokat, akik a számítógépes játékfüggőségbe süppedve produkálnak extrém tüneteket. ''Ha valaki találkozik egy mániákussal nem kell egyből pszihiáterért kiálltani'' -veszi védelmébe az érintetteket Fekete Zsombor, játékkutatással foglalkozó szociológus.

A cikket Kitzinger Szonja írta. Van még folytatás is. Bár csak említik a Ph!-t de ugye inkább a szenvedélybetegekről szól. Csak nehogy az legyen hogy itt a Ph!-n mindenki szenvedélybeteg. Előccör másnak gondoltam a cikket de ha másik oldalról nézzük még negatív hatása is van (na persze nekem nem ez a véleményem de mindenesetre tetszik hogy megemlítenek egy olyan oldalt ahol én is fórumtag vagyok és erre még büszke is vagyok.)
    Tényleg ki tudja melyik fórumban írhattak és ki?

Aktív témák