Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gab.m
senior tag
A CaNikon változat 500 körül van ebből az obiból. Mint mondtam, van varázsa a fényerős nagylátónak, ez vagy bejön, vagy nem. Te mondjuk eléggé más területen mozogsz mint én, de szerintem te is tudnál bőven mit kezdeni ezzel az obival
-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --
-
fattyu
veterán
nekem volt.
eladtam ahogy tudtam.
nyitva konkrétan használhatatlan volt.
az hogy nem karcolt még oké. de lila volt a kép nyitva. nem kicsit. nagyon. a kontraszt legkissebb jelére meg elkezdett ugy CAzni mintha azt üvöltené látlak látlak. és ez két külön független történet de többnyire ÉS relációban jelentkezett a képeken.
gyűlöltem. és annyira nem is krém.
Amit kicsit bánok hogy eladtam az a 200 2.8L. na az nagyon krém és nyitva is bitang.fullframen szerettem. apscn nyilván már nagyon limitált lenne. apscre csípnék egy 135 2-t
Bár én igazából azt hiszem a canon 45ts lenne az egyetlen amiért ennyi pénzt kiadnék.
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Cassidey
senior tag
Szerintem meggondolnád magad. Én nagyon sokat agyaltam, mi kerüljön az 50 alá, mert sokszor szűk. Versenyben volt a 16-35, de nézegettem tesztképet, és nem voltam tőle elájulva, főleg annyi pénzért.. nagyon nem.. és "csak" 2.8, én meg odavagyok a nagy fényerőért. Tetszett a 35/1.4 de újra és újra arra jutottam, hogy túl közel lenne az 50-hez. Megkérdeztem másokat is, ugyanerre jutottunk. Általában valamelyik jobban fekszik, de én biztos voltam benne, hogy nem akarok megválni az 50-től, tökéletesen kézreálló alapobi nekem. Néztem a 24/1.4-et, de féltem, hogy nagy lesz a torzítása. Kaptam tesztképet, alig torzít. Persze ki lehet hozni belőle, de jól használható normál szitukban. És fényerős, és baromi éles nyitva is, és gyönyörűen mos.
[link] Ráadásul nekem utazáshoz is elég nagylátó, nem vagyok oda az ultranagylátókért.[ Szerkesztve ]
-
Cassidey
senior tag
Én ha ultranagylátóra áhítozom megelégszem majd egy Samyang darabbal.. de hát ez a nagylátó téma az amit nem lehet kompromisszummentesen és pénztárcabarát módon megúszni akárhogy néztem, kivéve ha nem kell af.. Tájképezésre még oké, de emberekhez nekem kell. :/ De nem nagyon fotózom tájképet, csak ha utazom, akkor is én sokszor inkább az ötvenest vettem elő meg telét. Például amiket 17mm-en lőttem a helyszínen azt néztem de menő, de jó nagylátó, aztán mikor letöltöm őket nem tetszenek már.
-
Clemi
veterán
FF vázra egyetértek, de 60D-re szerintem már túl szűk a 105 (ekv 170). Olyan messzire kellene mennem, hogy kiabálni kellene annak, akit fotózok Na viccet félretéve, a 85 max ami szerintem nekem jó lenne, csak kár hogy nem Macro a Canon 85/1,8 viszont mivel FF obi jól működhet a macro közgyűrűkkel, mint ahogy a Tamron 70-300-am is.
-
Clemi
veterán
"15-85 melle en nem vennek tamron 28-75-ot. egyaltalan van olyan jo kepe a tamronnak nyitva, 75mm-en hogy ossze lehessen hasonlitani a 85-ossel?"
Na pont ez az amit én se tudok, ezért kérdezem, talán valakinek van tapasztalata.
"miert nem tamron 17-50 2.8 + 85 1.8 + tele?"
Talán mert el kellene akkor adni a 15-85-öt, mert az ebben az összeállításban tényleg felesleges lenne, viszont elég sok intő szó érkezett már itt, hogy a stabis Tami 17-50 nem túl jól rajzol, a stabi nélküli az ajánlott és amolyan "kitobinak" meg az én kezemhez kell a stabi sajnos, ráadásul az a 15-17mm közötti látószög bizony sokszor nagyon hiányozna, ezt ma már tudom, vagyis ebbe a sorba valószínű még kellene egy 10-18-as obi.
Ha meg már ilyen szintű cserébe fognék, akkor az lenne a sor, hogy 10-18 STM, Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM és persze valamilyen tele, ami akár a mostani Tami is maradhatna.... nos, ha lenne elég cash tudnám mit vennék de most sajna úgy fest a dolog, hogy csak egy fényerős obira futja amivel penge képeket tudok (makró közgyűrűvel) közelről és ha úgy adódik portréra is tudom használni.
(#20093) TayRol
"igen, ha a súly is relevancia, akkor 70-300. jó üveg az."Igen jó üveg, ha van elég fény. Ami most is van vagy ami tegnap volt szürke idő, na itt vége ennek az obinak. Konkrétan nem jövök rá hogy miért, de ha ilyen az idő egyrészt bazi sok kép lesz egyszerűen homályos, ami meg valamennyire éles, ott meg belenagyítva egyszerűen szétesik a kép, vagyis nincs vonal élesség.
-
JohnyBlue
addikt
szerintem húzd ki az internet madzagját egy félévre ha ezzel megvagy irány a bank ahol magadhoz veszel vagy negyedmillát és bemész az első fotós bótba és kérsz egy sigmát... feltekered kipróbálod ha jó akkor fizetsz oszt boldog vagy. és nem csinálsz ekszelben statisztikát arról, hogy pl. 87 képből 1.4es blendén a bányában hány képed lesz éles ha a téma az akrobatikus rokis lányok mellbimbója duplaszaltó alatt
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
Big-Lacos
aktív tag
Ha szandekodban all megvenni, szerintem egy usb dock-ot szerezz hozza mindenkepp, ha a 18-35bol indulok ki.
En imadom amikor eltalalja az elesseget, de attol fugg milyen kedveben van az aranyos.
Nemreg allvanyra rakva tobbszor fokuszaltam ugyanoda, es neztem, hogy a tavolsag skala egyszer ide allt be, egyszer oda.
Igazabol gondolkodom egy 6D-n meg valamilyen 35-on (a 18-35ot eladnam) eddig talan a 35 f2 IS a legszimpatikusabb. (meg az 1.4 L, ami nekem tul draga). A Sigma jo lehet, de ha ugy viselkedik mint az enyem, akkor nem vagyok erte hajlando annyit adni.https://www.flickr.com/photos/biglacos/
-
BobChemistry
őstag
Egyik sem jövő héten veszem a vázat - obi nélkül - és ezért keresgélek, hogy vajon mit lenne érdemes venni mellé.
az egyik amit néztem, az a 24-105mm, linkeltem is. Aztán most nézem a 17-55mm obit, ami árban kb ugyanaz, viszont fényerőben jobb. Gyönyörű képe van, az tény, egy Canon 40D-vel[ Szerkesztve ]
Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.
-
cadeyrn
aktív tag
Statikus családi fotó. Van ilyen, csak kicsit retro
A kép forrása: http://freepages.genealogy.rootsweb.ancestry.com/~somerset/html5.html -
zgospel
őstag
már mér' lenne paradoxon? nem tudom de nálunk a családi fotó az olyan hogy "álljatok oda a hídra hogy a háttérben látszódjon a vár" és akkor odaáll mindenki és várja hogy csináld a fényképet, mozdulatlanul
vagy nálatok mindenki hiperaktív?
1/60 meg már bőven elég ehhez, hacsak nem rohangálnak körbe-körbehttps://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
forceberg
veterán
-
cadeyrn
aktív tag
Évekkel ezelőtt egy pasas fabrikált wc pumpából/vastag gégecsőből és középformátumú lencséből tilt-shiftet otthonra. Sajnos az original link döglött, de találtam ezt, ami kb. megmutatja az ötletet.
-
aleister
veterán
Olcsó kínai közgyűrűsor egyik elemét szedd szét úgy, hogy a bajonettekre illeszkedő két tárcsát kinyerd belőle. Ezek közé kéne valami állati erős, kétkomponensű ipari ragasztóval rögzíteni egy merevebb falú gumiharangot. Nem tudom mennyire lesz strapabíró, de így hirtelen ez jutott eszembe.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Clemi
veterán
A fókuszpont pontosan a kép közepén lévő piros vízszintes vonalon volt.... Egyébként meg azért szedtem ki a hölgy kezéből és kezdtem el így 45 fokban fotózni ezt a lapot, mert embereket fotózott az objektívvel és az összes képe mosott homályos lett.
Persze tudom hogy kell fókuszt tesztelni, de ott és akkor csak erre volt lehetőség. -
-
marcyman
aktív tag
Igen, állvány, nagylátó teljesen igaz. Ami a legjobb lenne, ha egy obival meg tudnám oldani a tájfotózást (éjszakai fotókat is, sarki fény túra tervbe van véve) + enteriőrt + általános kirándulós témákat. Nem mindet akarom megvenni, csak alternatívákat írtam. És itt jött képbe a kérdés, hogy mit tud nyújtani egy-egy márka, milyen áron/minőségben.
-
Real_Necro
veterán
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
aleister
veterán
Jó állapotú garis példányért igen. Ln gari nélkül drágábban vettem anno az enyémet, igaz, akkor még 210-230 körül volt a bolti ára.
Egy ideig én is nézegettem a kinti oldalakon, de aztán elbaszódott a forint.
-
Big-Lacos
aktív tag
ND8 van benne. Nem olyan sotet, de orultem, hogy egyaltalan ez volt
Gondolkodom, hogy egymas ele rakok kettot, ha nem talalok idovel valami durvabbat ebben a meretben, de nem tudom a minosegnek mennyire tenne keresztbe.
45 font volt a szuro, plusz 20on valamennyi a tarto. Vegulis egy menetes 77mm-es sem olcso...
A feltunosegi faktort nagyban noveli sajna, a fotosok is meg-meg nezegettek, de a turistak nem tudjak hova tenni, volt aki megkerdezte, hogy mi azhttps://www.flickr.com/photos/biglacos/
-
aleister
veterán
Ezzel részben egyetértek. Tényleg elég lassú a 150-es AF-e. Limiterrel viszont szerintem használható. Persze, lehetne gyorsabb, de nálam belefér.
A kevés rovar makrómat Force-hoz hasonlóan én is MF-fel csináltam.
-
*Ropi*
félisten
Nem lassú az, csak normális AF rendszer kell alá, nem a 6D-é (én is Chapel üvegét használtam, tehát még csak azt sem lehet mondani, hogy gyártási szórás). 1D4-gyel tárgyfotóztunk: pattant mint a nikkelbolha, de az 5D3-on sincs gondja a sebességgel.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
-
Byk01
őstag
sose ertettem, h miert akarnak emberek d7k helyett canon apsct venni
Mert egyik canon sem fókuszál össze-vissza a 35/1.8-cal
[ Szerkesztve ]
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Studi
veterán
Köszi! Én vettem meg végül amit itt 75-ért kínáltak. Nem 100%-os, de elsősorban manuális M42 objektívekkel bohóckodni vettem, ezért is gondolkozom egyetlen AF obiban csak.
Én is úgy láttam, hogy igen jó mindkét obi, és minden paraméterükben igen közel is vannak egymáshoz. A 85-ös legnagyobb előnye a könnyebb beszerezhetősége, és az olcsóbb ára.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest