- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- N€T0X|N: Villanydrótkecske
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Apple iPad 11” (A16, 2025) 6/128GB
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Hoppá, veterán lettem!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Segal
veterán
válasz
Handball94 #8806 üzenetére
Ez a végső megoldás, de ennél próbálnám kreatívabban megoldani.
-
Handball94
aktív tag
Esetleg valami a ferihegyi repülétren lévő Duty free boltból? Túlárazott, de az ott vásárolt dolgok felvihetőek a kézipoggyász mellett is, vagy ki kell számolni ha olcsóbb, akkor vegyél mellé egy priorityt, és akkor két kézipoggyászt vihetsz fel a gépre (bár folyadékot ekkor sem tudsz)
-
Segal
veterán
Sziasztok!
Előre is elnézést hogy nem kis mértékben OFF a hozzászólásom, de részben mégis kapcsolódik a nyaraláshoz és hirtelen ez tűnt a legjobb lehetőségnek a fórumon a kérdés feltevéséhez.
A lényeg hogy májusban megyek Londonba Wizzair járattal és csak kézipogyászom lesz.
Viszont mivel látogatóba mennék egy régi baráthoz (lány) és felajánlotta a szállás lehetőséget náluk ezért nyilván szeretném neki honorálni valamivel.
Már férjhez ment és lett is 2 gyerekük ezért amikor finoman felhoztam a témát hogy nem ingyen élősködnék akkor írta hogy a gyerekek biztosan örülnének egy kisautónak meg egy kifestőnek (ezeknek már utána is jártam csak még nem vettem meg), viszont "anyukát és apukát" is meglepném valamivel.
Negyvenes korosztály mind a kettő, ismerem is mind a kettőt (lányt huszon éve a férjét tizen éve), fiatalos a gondolkodásuk is. Alapesetben nem is lenne probléma mert ötlet több is lehetne, a gond a hely hogy bele kell hogy férjek a kézipoggyász kategóriába úgy hogy 3-4 napnyi ruhát vinnem kéne, a kisautót meg a kifestőt és még nekik valamit amit fel is engednek a repülőre és nem is foglal sok helyet. Na így már jóval húzósabb a kérdés és gondoltam hozzátok fordulok akik "éjjel-nappal" repkednek és esetleg találták is már magukat hasonló szituval szemben hogy mi a tuti ajándék ilyen esetben?
Előre is köszönöm szépen a segítséget! -
dkaro
őstag
válasz
t72killer #8800 üzenetére
"Nekem az a bajom Horvátországgal, hogy -szinte- sehol semmi nincs, nem lehet érdemi kirándulásokat, városnézéseket tervezni."
Én erre válaszoltam.HUTCHDB: Ezt értem és ízlések és pofonok ezzel semmi baj nincs, csak én kicsit erősnek éreztem, hogy sehol semmi nincs Horvátországban és, hogy nem lehet kirándulásokat szervezni.
-
-
HUTCHDB
nagyúr
Horvátországot nem lehet összehasonlítani, más europai turisták által kedvelt területekkel.
Sajnos ezt azok nem tudják, akik nem jártak mondjuk normálisabb spanyol, olasz vagy francia részeken, hogy csak a közelebbi úticélokként felvetődő területeket emeljem ki.
Én 1984 óta járok külföldre, szóval láttam már ezt-azt.
Pl. anno Róma nekem ott és akkor, már annyira "tömény" volt, hogy kb. 2-3 óra múlva elveszítettem a hűha erzésemet, mert minden egyes utcája, épületei annyira pazar, és nevezhetem részben monumentálisnak, hogy a jótól megcsömöl az ember.
Ugyan ez a helyzet pl a Cote d Azur -ral.Mikor valaki Menton, Monaco vagy St Tropez környékén utazgat, azután eléggé puritán lesz Horvátország.
Sajnos azt tudomásul kell venni, hogy a gyarmattartó országok több száz év alatt igen jó anyagi helyzetbe kerültek, ráadásul az emberek habitusa is már, sokkal igényesebbek a környezetükre, mint itt Magyarországon a többség.
Sokat szoktam mondani ismerősöknek is, hogy pl. Ausztriában sem azért van olyan állapotban az ország, amire az ember először gondol, hanem a természeti adotságokon kívül egyrészt a Habsburgok eléggé jól helyezkedtek anno, és szépen megszedték magukat a tartonmányaikból, de ez még semmi ahhoz, hogy ott a magánemberek sokkal sokkal dolgosabbak, szorgalmasabbak, mint a magyarok általában.
Tévedés ne essen, nem az osztrák állam teszi ott sem széppé a környezetet, hanem ott mindenki folyamatosan rendezi, takarítja, szépíti a környezetét, és ebből (is) adódóan az összkép is sokkal szebb lesz.
Ott vasárnap is dolgozik a gazda a gyerekeivel kint a földeken, majd hazamegy és otthon még gondozza a füvet, takarítja a kertjét stb.
Itthon meg ez csak egy kisebb lakossághányadra vonatkozik. Itthon inkább pihenget, tévézik, lesz@rja, hogy milyen pl. a kerítése, a sövénye, a ház eleje...sajnos Pató Pál úrak lakják kishazánkat.
És nem mutogatni kellene nyugatra, hanem nekiállni és csinálni, úgynaúgy, ahogyan azok, akikre bezzegországként tekintünk.A horvátok is érzik azt, amit az előbb írtam, hogy igenis igényesnek kell lenniük a környezetükre, ami látszik is, jóval kevesebb náluk a "jól van az úgy" hozzáállás, de a történelmi hagyatékukon nem nagyon tudnak változtani, vagyis azon, hogy a fentebb említett helyekhez képest azért ők kevésbé látványosak, de sjanos tőlünk még így is jobbak lettek, és lesznek is, de ez szerintem az egyes embereken a lakosságon múlik, nem pedig a horvát államon.
Horvátok azért vannak előnyben főleg a maygaroknál, mert nekünk nem kell annyit utazni, és a tenger meglehetősen etalonnak számít...legalábbis nekem.
Vannak természetesen olyan olasz, és spanyol részek, ahol szintén pazar a tenger, ráadásul homokos és nem köves a part.
Nekem szerencsém volt, hogy azokra a helyekre elmehettem már.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Apple iPad Mini 16GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest