- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
-
LOGOUT
Azért nyílt ez a topik, hogy itt megosszuk közösen, hogy éppen melyik boltban mennyiért van lehetőség hozzájutni a körülmények között jó áron kártyákhoz (hisz jelenleg ritkák mint a gyűjtői darabok). A téma összefoglaló a ti segítségetekkel folyamatosan változni fog, bármilyen ötlet, észrevétel esetén írjatok egy kommentet, vagy egy privátot a topikgazdának! Off topik: [link] Szakmai topik: 3060ti/3070/3070 ti és 3080/3080 ti/3090/3090 ti
Új hozzászólás Aktív témák
-
Powerer
tag
válasz
sajti_pajti
üzenetére
+1...
-
warcat
veterán
Tipikus amazon, már hónapok óta kering a rendszerükben, a kutya nem nézett rá, hogy az árban egy vesszőt arrébb kellene tenni,Linkeltem már korábban.
ha már nem elérhető:
-
-
nexwo
Topikgazda
válasz
sajti_pajti
üzenetére
Úgy is a fizikai raktáron lévőség számít
lehet módosítani/hackelni az adatokat, ha nem tudnak/akarnak kiszolgálni akkor nem fognak 
Ezt más is észrevette, ezért tüntetik el inkább a termékeket és minimálisat listáznak.
-
nexwo
Topikgazda
válasz
echterion
üzenetére
van cliens és server oldal (mint a weboldalam)
minden ami cliens oldalon van az hackelhető, minden ami server oldalon az támadható, de kivédhető.
Ha cliens oldalon egy kóddal rejtenek el valamit akkor az nincs rejtve, viszont ha azt szerver oldalon is feldolgozzák akkor az gáz.egyébként alternate.de Tomcat-et használ vagy apache + java ee container/spring
ami biztos hogy java és jsf van -
echterion
nagyúr
Gondolom, nem véletlenül, mert valszeg a fejlesztői eszközöben kell módosítani valahogy az oldal tartalmát. Egyszer csináltam ilyen aplayitstore-nál, de nem küldték ki így se a cuccot. Sajna már nem emlékszem, hogy hogy kell, nem értek a web programozáshoz, azt is egy leírás alapján csináltam.

-
Vektast
aktív tag
válasz
Vektast
üzenetére
[link] Ennél a 3080-asnál azt írja hogy "Sämtliche Lagerbestände befinden sich in Warenkörben und können daher weder über die Homepage noch telefonisch bestellt werden."
Vagyis, hogy minden kártya már más kosarába van. Viszont kis mókulással mégis bele tudom tenni a kosárba és meg is tudom venni. Furcsa ez az Alternate. Vagy valakik bottal azonnal behúzzák a teljes készletet a kosárba, vagy b2b partnereknek van csak megnyitva a vétel. De annyi biztos, hogy készleten van csak normál módon nem lehet megvenni.
-
speppi
csendes tag
válasz
sajti_pajti
üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
-
nexwo
Topikgazda
Az extension-ban chrome alatt csak egy dolog nem működik:
Ha van találat akkor azt elküldi a honlapra. (egyébként minden más megy)code.js fájlban a 97. sorban van a sendReport () függvény.
A hiba: Chrome nem engedi hogy az adott oldal egy másik oldalra üzenetet küldjön. (Mert ez a webextension minden __watch=true -val ellátott oldalba betölti magát, és a Chrome policy más mint a Firefox-é)Még nem néztem utána a megoldásnak, de ez nyílt titok, ennyi hiányzik csak, hogy működjön chrome alatt, amint megvan módosítom

-
Vektast
aktív tag
Mondjuk ahogy láttam Alternate-en van b2b regisztrációs lehetőség. Lehet a biznisz partnerek előre lefoglalják már a kártyákat és ezért van egyből a kosarakban. Írok egy progit ami egyfolytában próbálja beletenni a kiválasztott kártyákat a kosárba, aztán meglátom mire megyek vele.
-
echterion
nagyúr
válasz
sajti_pajti
üzenetére
Köszi a kiegészítést. Én csak mailboxde-t probáltam velük, azzal már nem megy egy jó ideje.
Más: megjelent alternate-en egy rakat kártya, hogy X napon belül elérhető, kivéve a szállítást. Ez mit jelent náluk? Mert kosárba nem lehet őket pakolni.
-
nexwo
Topikgazda
Majd beépítem ezt a featuret is. Jelenleg még a rendszer nem jeleníti meg azokat a címkéket.
A watcher.zip letöltésére:
user: !webext
key: 27635658-58d8-4cf7-9471-7e614164ee53
Magyar leírás: [link]Ha már beléptél egy másik felhasználóval és nem éred el (és még nem zártad be a böngészőt kb 0,5-1 órája) akkor inkognitó módban tudod használni ezt az usert-
Privátban lehet személyes hozzáférést kérni, hogy a web extension össze legyen kötve az oldallal.
-
Vektast
aktív tag
De tényleg.. én nem is értem miez a szarság Alternate-en. Megjelenik egy rakás 3060-as mindegyik "zöld" de mikor megnyitod: "Bereit verkauf" vagy "Artikel kann derzeit nicht gekauft werden" esetleg "reseviert" de normálisan kosárba egyiket se lehet tenni. Aztán eltünnek.
Lehet hogy IP alapján sorsolnak, vagy mi? -
echterion
nagyúr
Ahogy laychi is írta, nehezen. Egy német cím kell neki számlázási és szállítási címnek, máshogy nem engedi a rendszer, magyarországi szállítás nincs. Ha nincs kint ismerős, akkor csomagtovábbítós oldalakat kell használni: mailboxde.com vagy logoix.com például.
A legtöbb német webshop-ban csak így tudsz vásárolni, sőt, van, amelyikben így sem (mediamrkt, saturn), mert törlik a vásárlást a megrendelés leadása után.
Van pár bolt, ahová jó a magyar cím is, pl. caseking.de. -
speppi
csendes tag
Az Alternat-én hogy lehet vásárolni nem lehet megadni magyarországot, vagy elég paypal-al fizetni? Nekem VR-hez lellene izmos kártya.
-
nexwo
Topikgazda
válasz
sajti_pajti
üzenetére
Majd akkor változtatok a szerveren

-
nexwo
Topikgazda
válasz
sajti_pajti
üzenetére
Igazából az lenne a lényege, hogy jelezzen ha olyan dolog van amire rászűrtél.
Sound alert keyword(s):
Ide vagy beírod ami tényleg érdekel, vagy azt írod hogy: none
de ha egyáltalán nem akarod hallgatni a webextension-t sem akkor nem engedélyezed külön. (nálam alapból tiltja a hangot a firefox default)
Maga az oldal működik chrome-ban is és még mobilon is teszteltem (bár ott is firefox van mert a chrome gyorsan meríti az aksit)Természetesen másmilyen hang is lehet, csak base64 formátumot kéne keresni javascript-hez és ne legyen túl méretes

-
nexwo
Topikgazda
-
Frozen
addikt
Mindenrol lemaradok mar mindenki botozik.....
-
binor91
csendes tag
válasz
Vektast
üzenetére
Ha nem szeretnél újra az EU békéltetőhöz fordulni, akkor a conrad.de oldalt is elkerülöd.
Nekem 1 hónapja ülnek 3200eurómon. A rendelést még aznap törölték értesítés nélkül és azóta sem küldték vissza a pénzemet, pedig már legalább 4-szer írtam nekik németül/angolul. Saját ÁSZF-jük alapján 2 héten belül kellett volna visszautalniuk. Most jutottam el odáig hogy Paypalon indítottam vitarendezést... Nem is tudom mi lenne, ha a Paypalt megkerülve fizettem volna. 
-
nexwo
Topikgazda
válasz
South Velen
üzenetére
Ha nem gyakori a frissítés és több ember (más ip) nézi akkor mezei böngészésnek tűnik.
Asus webshopnál is növelni kell a frissítési időt.
Én így csináltam a regexet:
Nyomtam F12-őt és megnéztem a böngészőben az oldal kódját (vizsgáló a firefox-ban). Kikerestem az egyedi jelzőt az oldalon ami akkor van ha kapás van. (Firefox-ban ki lehet jelölni kattintással részt az oldalon)
Leteszteltem egy másik oldalon ahol van termék (pl proci) és ott ahol nincs és ennyi
-
nexwo
Topikgazda
válasz
South Velen
üzenetére
Iponra is rá lehetne igazítani akkor a webextensiont

Megírnám magyar oldalakra is de most kevesebb az időm, és már beleraktam pár éjszakát. -
South Velen
addikt
válasz
DeathAdder
üzenetére
Ilyenkor meg a másfél milláért felrakott kártyáiknál mindig eszembe jut jó öreg Chaser fórumtársunk, aki a szokásos mindentudó chates írásképével kardoskodott az alza mellett, és szidta az ipont, meg engem, mikor már akkor is (még január közepén) mondtam, hogy az alza lenne a legnagyobb scalper, csak olyan buták, hogy csak későn reagáltak, ezért lehetett decemberben jó áron kártyát szerezni tőlük.
Ehhez képest lassan már tényleg csak az iponnál lehet kártyát szerezni magyar oldalról, persze ott is két hétben ha egyszer van normális árú drop pár darabbal, de azt legalább korrekten ki is viszik.
-
Bennyboy
őstag
válasz
DeathAdder
üzenetére
Nekem hála az égnek cseréltek egy evga-t kb 2 hónapja.
-
válasz
DeathAdder
üzenetére
Befogták eth-t túrni, nem tudják bontani a riget
Amúgy elég nagy gáz ha tényleg így van. -
Úgy tűnik az alza már azokat a kártyákat is lenyeli amit jóhiszeműen visszaküldesz gariztatni

-
sajti_pajti
tag
-
echterion
nagyúr
válasz
sajti_pajti
üzenetére
Csak győzzön az ember találni ilyen lapot. Nekem nem nagyon sikerült, nem jön szembe minden gugli találatnál egy ilyen. Amúgy tényleg durva, nem egy átlagjóska lap, na.

-
Danex
addikt
válasz
South Velen
üzenetére
januárban azért még jó áron voltak a kártyák, most azért 300e-ret fizetni egy 3060-ért, mikor 320e-ért 3080-at is lehetett venni emagról. FoMo kezd eluralkodni az embereken, úgy, hogy elég nagy kérdőjel van amúgy az egész bányászatot illetően a közeljövőre.
-
sajti_pajti
tag
-
echterion
nagyúr
Ez meg ott volt legalább 10 percig, simán vehettem volna én is, csak két 3070 mellé már nem kell, én egy 3090-esre hajtok most, hogy egykártyás legyen a rendszerem. Az előbb tűnt el.
3060-ast igazából nem éri meg bányászni, túl sok a macera vele, szerintem azt inkább a játékosok veszik, bányászni az veszi csak, aki végképp lemarad mindenről. Egyszerűen 3 kártyánál többet nem nagyon lehet úgy bekötni egy gépbe, hogy meglegyen a x8 PCIe sáv. -
Powerer
tag
válasz
Vektast
üzenetére
Nem ajánlott náluk bármit is kifizetni ami "Lieferung erfolgt sobald verfügbar", mert soha nem fog megérkezni jó eséllyel, de legalább két hétre blokkolják a pénzt a kártyádon. Közben meg írnak egy e-mailt, hogy sztornózni fogják a megrendelésed. (Bár lehet, hogy ez csak a 30xx szériára vonatkozik.)
-
nexwo
Topikgazda
Ez a webextension (Watcher) csak Mozilla Firefox-ban működik!
Itt van, hogyan kell telepíteni a böngészőbe:
https://extensionworkshop.com/documentation/develop/temporary-installation-in-firefox/
Ha módosítasz valamit benne, akkor újra be kell tölteni a Watcher-t. Mivel ideiglenesen van a firefoxban, ezért minden indításkor külön be kell tölteni a Watcher-t.Itt van, hogyan kapcsoljuk be a hangértesítést minden oldalon:
https://support.mozilla.org/en-US/kb/block-autoplay
Ez azért hasznos, most a Watcher hangjelzést generál találat esetén az egyes weboldalakon.A regex és HTML alapvető része a Watcher-nek, kis infó:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Regul%C3%A1ris_kifejez%C3%A9sItt lehet próbálgatni online a regex-et:
https://regex101.com/
Érdemes ezt kiválasztani az oldalon: ECMAScript (JavaScript)A watcher.js file, fájl külön neked lett előkészítve, hogy csak állítgatni keljen a működést.
Ha módosítod a fájlt, akkor a Watcher-t újra be kell tölteni a böngészőben.
Ez a fájl leírja a böngészőnek, hogy milyen megnyitott oldalakat, hogyan kell vizsgálni.
A 'watcher.js' fájl tartalma:
watchTrue("regex", "host name", reload-time, autoScroll)
watchFalse("regex", "host name", reload-time, autoScroll)watchTrue - Ez a függvény értesítést generál, ha a regex NEM TALÁLHATÓ az oldalon.
watchFalse - Ez a függvény értesítést generál, ha a regex TALÁLHATÓ az oldalon."regex" - kereső minta az adott oldal HTML kódjában
"host name" - domain: www.example.com VAGY example.com VAGY az oldal címe: https://example.com/video/card/list.html
Egy domain több oldalt tartalmazhat!
Érdemes domaint-t használni, ha egy függvénnyel le lehet fedni az összes oldalt.
Érdemes az oldalt címét használni, ha különböző oldalakhoz, különböző regex-et kell írni.reload-time - szám érték másodpercekben értve, megmondja milyen időközönként frissítse a megnyitott oldalt.
autoScroll - ez egy opcionális paraméter, lehet: true VAGY false
Alapértelmezett: false
Ha true, akkor belegörget az oldalba és ezáltal, lehet hogy további tartalmakat tölt be.Példa:
// Ez a funkció elő van készítve az összes oldalra a domain-en belül.
watchFalse("status-available", "webshop.asus.com", 20, false);// Itt különböző oldalakhoz, különböző keresési feltétel van beállítva.
watchFalse("regex 1", "https://www.saturn.de/de/category/_nvidia-rtx-3080-773532.html", 30, true);
watchFalse("regex 2", "https://www.saturn.de/de/category/_nvidia-rtx-3090--773533.html", 30, true);Ahhoz, hogy engedélyezd egy általad megnyitott oldal vizsgálatát az URL címhez a következőt kell hozzáfűzni: '?__watch=true' VAGY '&__watch=true' a végére,.
Példa:
https://www.alternate.de/Grafikkarten/RTX-3080?s=price_asc&pr1=1079&pr2=1400&__watch=true
https://www.mediamarkt.de/de/category/_nvidia-rtx-3080-773530.html?__watch=true
Az így módosított URL-t kell használni a watcher funkciók esetén is.Ahhoz, hogy megoszd a találatot be kell jelentkezni itt: https://nexwo.servep2p.com/
Elég csak egyszer bejelentkezni a böngésző minden indításakor és be is lehet zárni az oldalt.
Hogy tag-eket is rakjunk a jelentésbe, ezt még hozzá kell fűzni az URL-hez, pl.: __note=RTX3080 OR __note=RTX3070 OR __note=RTX3060ti OR other before __watch=true parameter.
Általános 30-as széria példa: __note=RTX30x0Teljes példa:
Előtte:
https://www.alternate.de/Grafikkarten/RTX-3080Utána:
https://www.alternate.de/Grafikkarten/RTX-3080?__note=rtx3080&__watch=trueA watcher.js fájl elő van készítve neked (Ezek az URL-ek elő vannak már készítve és bármelyiket megnyithatod, hogy lásd, hogy működik):
https://www.mediamarkt.de/de/category/_nvidia-rtx-3080-773530.html?__note=rtx3080&__watch=true
https://www.saturn.de/de/category/_nvidia-rtx-3080-773532.html?__note=rtx3080&__watch=true
https://www.alternate.de/Grafikkarten/RTX-3080?__note=rtx3080&__watch=true
https://webshop.asus.com/de/komponenten/grafikkarten/rtx-30-serie/?p=1&o=4&__note=rtx30x0&__watch=true
https://www.mediamarkt.de/de/category/_nvidia-rtx-3090-773531.html?__note=rtx3090&__watch=true
https://www.saturn.de/de/category/_nvidia-rtx-3090--773533.html?__note=rtx3090&__watch=true
https://www.mindfactory.de/Hardware/Grafikkarten+(VGA)/GeForce+RTX+fuer+Gaming/RTX+3080.html?__note=rtx3080&__watch=true -
Vektast
aktív tag
[MSI GTX1650 Super Aero ITX ] €240 baráti ár! Igaz csak foglalható.
-
Vektast
aktív tag
válasz
DeathAdder
üzenetére
Nincsen aljább webshop az emagnál.Vettem 1x (soha többet) egy mobilklímát. 80k volt előrefizettem (én marha). 2 hónapig ültek a pénzemen, miközben amúgy pont megvoltam akkoriban szorulva anyagilag. Egyfolytába csak hitegettek, hogy elküldték, már a futárnál van stb... Aztán elegem lett 2 hónap után és az Európai Békéltető Bizottságnál feljelentettem őket. Na azután 3 nappal visszakaptam a pénzem. Gusztustan egy cég. Senkinek nem ajánlom!!
-
nexwo
Topikgazda
Igény volt az, hogy a scalperek és bányászok ne értesüljenek a gyors kártya infóról.
Kérek mindenki véleményezze, mi alapján szűrjem a kulcs osztogatást!
Jogok:
- USER - csak nézi az oldalt
- ZIP-LOADER - csak a zip-et éri el.
- SENDER - letölti a zip-et, teljes körűen használhatja (a találatot küldi az oldalra)Jelenleg a szerver egy dedikált eszközön (RPI4) saját mobilnettel megy, de ha nagyobb igény van akkor veszek VPS-t gyorsabb internetkapcsolattal.
A lényeg:
Itt már kevés dolog számít offnak.
Automatizált kártya kereső és jelentő rendszer, hogy nektek csak a vásárlásra kelljen koncentrálni. -
omfgk
veterán
válasz
South Velen
üzenetére
Stb stb..... Komolyan a folyamatokat tekintve ekkora fostenger cég nincs még egy.
Van. Edigital. Ott kb ugyanez ment/megy. Szóval ez így jó is ,hogy végül egymásra találtak. -
South Velen
addikt
válasz
DeathAdder
üzenetére
Ott ez mindennapos

- Az esetek 95%-ában a garancialevélre nem a sorozatszámot vezetik rá, már évek óta
- a garancián sokszor nem a helyes ár szerepel hanem valami random
- azt hazudják hogy átadták a futárnak közben csak a csomagszámot kérték ki és majd valamikor talán feladják, persze a várható időpontot nem írják át, nyugodtan vedd ki a szabid ;)
- a visszaküldött cuccokra rá se néznek, majd a user leteszteli jó -e, ha esetleg hibás, attól még kirakják megint
- az üfsz-szel levelezve néha jön a válasz hogy javították a dokumentumokat, de leellenorzod és nem
Stb stb..... Komolyan a folyamatokat tekintve ekkora fostenger cég nincs még egy.
-
válasz
South Velen
üzenetére
Ja most nézem, hogy decemberben vettem náluk egy 320k-s monitort amiről számlát se garit nem láttam még. Jó hogy mondod, tökre el is felejtettem

-
echterion
nagyúr
Amúgy lehet, hogy azért nem megy el az a KFA2 3070, mert csak egy tápcsati van rajta, ergo gyengébb, mint a többi verzió.
-
warcat
veterán
válasz
sajti_pajti
üzenetére
Ethereum.
Visszament egy kicsit, de 8% erősödés 24 óra alatt, illetve április 2-án törte át a 2000 dollárt, bő 10 napra rá 2300$.
Nyilván az árfolyam önmagában nem döntő, de nem segít
-
South Velen
addikt
válasz
DeathAdder
üzenetére
Az emag a legalja, nem volt még egy rendelésem onnan, amivel minden klappolt volna.
Pozitívum hogy végül nagy nehezen mindig eljutott hozzám a termék ésnéhány hónappal később már a papírjai is rendben voltak
-
Ennél az emagnál sem biztos hogy teljesen normálisak.
Bármit rendeltem eddig rendszeresen postával küldtek mindent, legutóbb azt is úgy hogy egy rendelésben leadott alaplapot, fülhallgatót, meg 5db tök egyforma illatgyertyát (emag forgalmazó az összes) külön külön csomagoltak be, 7 csomagszám alatt érkezett egy rendelés, és külön külön fizetgettem ki őket.
Most vásárláskor megadtam egy postai címet erre feladják a 3070et expressone-al, a futár nyilván nem tudja otthagyni, de fel sem hív, csak látom a követőn hogy ismeretlen cím bejegyzéssel megy vissza a feladóhoz. Hívni persze meg sem próbált, hogy hogyan oldhatnánk meg mégis. Én hívtam, nem vette fel, a weboldalon a rendelés követés alatt Törölt szállítást ír, úgyhogy részemről az emaggal is befejeztem.
Nemtom mi lehet a casting, de valahogy GLS-nél mindig normális futárok vannak, több városban is ezt tapasztalom, a többi viszont jó eséllyel sintér, tisztelet a kivételnek.
-
warcat
veterán
Ajjaj: Eth:

-
echterion
nagyúr
válasz
sajti_pajti
üzenetére
Ja, és ők nem szállítanak a mailboxde címekre se.
-
echterion
nagyúr
Jézus, nem gondoltam volna, hogy egy poént ennyien nem értenek, pedig két szmájli is ott figyelt...
-
sajti_pajti
tag
A saját tapasztalatom az, hogy a német Mediamarkt és Saturn is átminősült a "Szinte kizárólagosan reménytelen" kategóriába.
- Az összesítő oldalukon néha feltűnik egy-két kártya, de ha rájuk mész, vagy még Warekorb (kosár) sincs, vagy ha van, akkor szürke (nem kattintható).
- Olyan is volt, hogy az összesítőn azt írták hogy van az adott kártyából, zöld pötty volt mellette, de a dedikált kártyás oldalon már szürke volt a Warenkorb
- Egyszer még olyan is volt, hogy az összesítőn nem volt zöld pötty és szállítási terminus, de a dedikált oldalon kosárba lehetett rakni, azonban a vásárlást már nem lehetett végigvinni.
Továbbá: MM és Saturn is időnként bekapcsolja a botfigyelőt, és manapság már nem csak dedikált kártyás oldalakra, hanem a fenti linkekre is.
Hát ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung PM9E1 "9100 PRO" 2TB M.2 NVME Gen5 x4 SSD! 14.000-12.500MB/s
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch V2 32GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- szinteÚJ Dell Pro 14 Ultra 7 255U 32GB DDR5 1TB AI PC FHD+ 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

lehet módosítani/hackelni az adatokat, ha nem tudnak/akarnak kiszolgálni akkor nem fognak

pl amazon, ipon