Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Azért nyílt ez a topik, hogy itt megosszuk közösen, hogy éppen melyik boltban mennyiért van lehetőség hozzájutni a körülmények között jó áron kártyákhoz (hisz jelenleg ritkák mint a gyűjtői darabok). A téma összefoglaló a ti segítségetekkel folyamatosan változni fog, bármilyen ötlet, észrevétel esetén írjatok egy kommentet, vagy egy privátot a topikgazdának! Off topik: [link] Szakmai topik: 3060ti/3070/3070 ti és 3080/3080 ti/3090/3090 ti
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
válasz South Velen #1695 üzenetére
A 1050Ti-vel is bányásznak???
Vagy az mitől lett 40-ből 116k? -
envagyok
veterán
Méghogy nincs elég kártya??
Csak a német aprón rákeresve pl a 3070re 5-10 percenként feltesznek egyet. És micsoda véletlen szinte mind bontatlan új. Az 3060-3090 szériából kb 600db naponta másodkézből csak németeknél. De itt ha-n is több 30x0 karit raknak fel mint az elmúlt 20 év összes típusát.
A másik fura dolog, hogy mondjuk 20 éve meg tudta nv oldani a fél-egy éves termékciklus mellett a tervezést gyártást, most meg, mikor állítólag hatalmas technikai fejlődés van, gondot okoz a gyártás hónapokkal a rajt után is Te elhiszed? Én nem.
Szerintem lenne elég, de ráéreztek arra, hogy liciten jobban mennek a kártyák, mintha nagy készlet lenne.
Tiszta pszichológia.
Azt meg főleg nem értem, miért nem kaptak rá jobban a cégek a miner kártyák gyártására. Egy videókártya legyen már a játékosoké, nekik készül.
Komolyan röhögnöm kell az árakon. Tavaly tavasszal pár hónapos strix2060-at mikor árultam, majdnem könyörögni kellett hogy 100ért megvegyék, utána 1080ti-t vettem 120ért, meg 1070-et 60-ért.
De a legnagyobb baj az emberek fejében van.
Mindenki kezd egy buborékvilágban élni, és minden szarért a valós értéktől függetlenül bármennyit megad.
Régen nem volt ilyen. Ha drága volt a csirke a piacon, akkor fogtad magad és neveltél te. Most meg egy kb. max 40000Ft-ból kijövő videókártyáért mindeki úgy dobja ki a 10* 400k-t, mintha az lenne a világ legtermészetesebb dolga. Egy 1030 ha megvan 20-30k-ból tokkal vonóval áfával, midnennel úgy, hogy nyerjen rajta mindenki, akkor egy rtx3090 reális ára a magméret, alkatrészek száma alapján kb. 8* annyi lenne, de nem több millió Ft
De amíg madár van, szar is van.[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
530k itt ha-n jegelt rtx3060ti
Nemsokára lesz itt sírás -
envagyok
veterán
válasz Erdei88 #1808 üzenetére
Amikor rájönnek az emberek, hogy még nagyobb lufit fújtak most, mint 3 éve
Emlékszem pont ugyanez ment akkor is. a boltban előtte újan 80k-ért árult 1060 6gb fél évesen 130-ért ment el karácsonykor, majd rá fél évére újra 50-60k körül mozgott, de én tavalyelőtt árultam 30-50 között többet is.
Ugyanez lesz a 30x0 szériával is, ami 140k körül kellett volna nyisson, majd olcsósodnia korral. Szóval akkor ez másodkézből 500 felett??? És van olyan hülye, aki megveszi?
És van olyan hülye, aki elhiszi, hogy gyártási nehézségek vannak, mikor tele a használtpiac nyerészkedők kártyáival? Napi 500-at számoltam csak német aprón egy nap alatt frissen feladva
Ha van is gyártási nehézség, akkor amiatt, és a bányászláz miatt vannak elszállva az árak.
Pár hónap, és mindkettőnek vége lesz. A gyártás felfuttatása most az AMD-nek és az Nvidiának is komoly érdeke. Aki hamarabb tud mennyiséget gyártani, az tarolja le ezt az éhező piacot.[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
Milyen furcsa, hogy komplett EU-s webshopokban nincs 3060, bezzeg a német francia olasz aprók sőt most már a hardverapró is tele van velük, persze emberes haszonkulccsal
[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
Komolyan ami mostanában folyik videókártya ügyben egyszerűen nevetséges.
Nem értem miért nem limitálják a személyenként átvehető mennyiséget vagy oldják meg valahogy máshogy, hogy azok vehessék/használják akinek gyártják/szánták. (Pc játékosok)
Eskü kibaszásból elmegyek a falusi kisboltba, és megveszem az összes kenyeret, had éhezzen a falu.
Szinte biztos vagyok benne hogy az eladó azt mondaná, hogy bocs barátom, holnapra hozok neked amennyit szeretnél, de most nem adhatom oda, mert az ide járó öreg néniknek kell.
Koronavírus elleni oltásnál is meg lehetett oldani hogy árlicitálás, emelés nélkül szépen osztozzon a világ, mindenhova jusson, még ha lassan is.
Tele van a ... a bányászokkal, mert ami nekik köszönhetően folyik mostanában pc fronton az már kabaré.
De az nvidia is elmehet a ..
Azt hittem a tavaly évi végi kamu launch utáni felháborodásból tanultak, és most azért árukészlettel is készülnek a 3060 indításánál.
Hát nem. Itthoni és külföldi aprós oldalakat leszámítva ahol másodkézből dupla áron kapni, sehol semmi.
De ott dögivel.
Emberek, ez normális?
Fél éve tart ez az állapot lassan.[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
A 1070et eladtam kb 4 hónapja 70-ért, mert szerettem volna 3060ti-t venni megjelenéskor az ígért 400$/€+áfa áron venni. És most viccesen hangzik, de attól féltem le fog menni az ára. De ha ezt bárki látta volna előre Novemberben, akkor most több száz darabos készlettel a segge alatt árulgatná a kártyákat dupla áron.
Nem gondoltam volna hogy egy 25 éve videókártyákat gyártó egyik vezető világ cég ennyire inkompetens, hogy sem az ígért terméket sem az ígért árat nem tudja tartani.
Szerencsére 1 hónapja sikerült vennem egy 1060 3gb-ost 35ért, de 2560x1080-ra az elég karcsú.[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
-
envagyok
veterán
Én ma elhajtottam egy videókártya a vevőt mikor kiderült hogy bányászni venné.
Mondtam hogy vegyen asic célhardvert vagy kimondottan bányászkártyát. -
envagyok
veterán
Azt hiszem a 3060-al besz@patták a skalpereket.
Iszonyat mennyiséget vetettek meg velük.
Most német aprón van hogy egy percen belül 5-6 db is felkerül, de szinte minden percben.
Van aki már 580 euróért adja. -
envagyok
veterán
válasz echterion #2156 üzenetére
Nekem mondjuk nv helyében tele lenne a t@k@m a skalperekkel több ok miatt is:
1: a semmiért több hasznot húznak, mint ők.
2: miattuk közvetetten is mérgesek az nv-re.
Én a decemberi affér és a nepperek miatt tuti azt csinálnám, hogy az első héten kicsorgatnék annyit, amiből mindenki azt hinné hogy nem lesz sok, majd olcsóbb áron megszórnék mindenkit, hogy a nyakukon maradjon, és egy életre elmenjen a kedvük tőle.
Ez ami most folyik hihetetlen. Mindenki (bányász/skalper/gamer) azon van, hogy ne legyen boltban raktáron. Aki tudja ötösével tízesével veszi, majd nagyrészt adja tovább drágábban. Boltba se kerülnek ki, már a nagykerben lenyúlják az ott dolgozók. -
envagyok
veterán
válasz AsakuraDave #2162 üzenetére
Ha én lennék már nem lenne kriptopénz
-
envagyok
veterán
Mint ahogy mondtam alámvágott a bànyászláz.
Ha az nem jött volna, most simán lenne.
Te mennyit futsz százon?
Erre mondasz egy számot, másnap egy balesetben lebénulsz, én meg röhögnék rajtad, hogy :DDDDD kamuzik a srác, mert nem is tudja annyi idő alatt futni.
Kb ezt csinálod most te.
@reflexx
Ha bárki előre látta volna az elmúlt fél évet, egy életre megoldotta volna minden problémáját -
envagyok
veterán
válasz DeathAdder #2185 üzenetére
1080ti-t lassan 2 éve tőle vettem tokkal vonóval garival postával 135000ftért
[link]
2019.04 hóban még egy éves garis kártya mennyit kellene érjen reálisan 2021-ben úgy hogy már koros is gyenge is, és már gari sincs rá????
Reális az a 70-80k
Ne felejtsük el, hogy 19-ben ez volt a 2. Leggyorsabb kártya (2080Ti volt az első)
Most mi egy 1080ti? Kb 8. a sorban.[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
Én megmondom őszintén kibékültem a tudattal, hogy 1060-al kell még bekkelnem egy ideig.
Most inkább procit, lapot upgradeltem 10. genes i5- k-s avengers-re, úgy érzem bagóért (100k volt z490 giga gaming x lappal) és majd akkor veszek 3060ti-t vagy 3070-et, ha túlkereslet helyett túlkínálat lesz.
Meg van még több "retró" gépem tele végigjátszásra való klasszikus játékkal, amikre eleve alig van időm. Ha rendeződik a helyzet akkor kb annyival olcsóbb lesz a 30x0 kari, amennyiért kaptam a proci lap kombót, kvázi azt ingeyen kaptam akkor mai árakat nézve. -
envagyok
veterán
Rtx3060Ti tegnap német mediamarktban 529 euróért volt online foglalható személyes átvétellel órákon át.
Úgy látom valami elkezdődött. -
envagyok
veterán
válasz sajti_pajti #2589 üzenetére
Minek.
Nyersz vele valamit ha lenne? -
envagyok
veterán
válasz Vektast #2853 üzenetére
Csak egy hülye kérdés:
Oké, emelkedik az árfolyam, és megy a coinkaparás.
Ez szép és jó. De kérdezem én, hogy a valós pénzt, amit ebből lehet keresni, ki finanszírozza? Mert ez valahonnan hiányozni fog.
Több ezer milliárd forint áll kb bányászatban. (Csak tipp, de ha félmilla 1db rtx3080 akkor 2000db 1 milliárd 2 millió db 1000 milliárd) és ők mind úgy számolnak, hogy 1 éven belül térül a befektetés... de miből?
Ekkora egy utalás jutaléka? Ennyi pénz pörög emberek közt kriptóban?? Most nem azért, de a teljes világ pénz és vásárlás forgalmát simán lehet kontrollálni pár száz milliós hardverparkkal.
Ez akkora lufi hogy még a holdról is látszik.
Falun lakom, és ha már itt a Józsi leállítja a traktort, hogy szarik a földre, termelésre, és leölik a disznót, hogy legyen hely a rigeknek az istállóban (nem vicc, saját szememmel láttam) , ott már sántit valami... nem kicsit.
Már az összes vérgamerpistike gépe is zakatol ha épp nem játszik, hogy visszahozza a videókártya árát a bányászat.
Ha ez az éven belüli megtérülés valós hosszútávú történet lenne, akkor miért nem csinálják nagybefektetők ?
Warren Buffet miért nem száll ki mindenből azonnal, és vesz rigeket? Az OTP miért nem vesz fel dollármilliárdos hitelt pár % bankközi kamatra, ha 100-szoros profitot tud vele elérni?Holland tulipánláz, gilistázás, most meg a virtuálus felhőben lévő semmi bányászása valódi eszközökkel, és villannyal.
-
envagyok
veterán
válasz capafog23 #2878 üzenetére
Ez okoskodás.
Van kártyám, 35-ért vettem pár hete 1060-ast, ami ár-teljesítmény arányban kb megfelel a tavaly őszi hirdetésben szereplő ár-teljesítmény árakkal.
Annyi a kis problémám, hogy nem látom miért lenne jó vétel 10x ennyiért megvehető 3x erősebb kártyára cserélnem.
És persze hogy értetlenkedek, hiszen érthetetlen, ami most folyik. Egyszerűen érthetetlen hogy sok hülye idióta beveszi ezt a coin maszlagot, és vásárol, befektet riget épít.
Gyakorlatilag az emberi hülyeség és vakhit repíti az árfolyamokat és az árakat a valós értéktől messze elszállva.
Az elmúlt 5 évben a középkategória újan 50-ről 120-kra emelkedett, aztán most hirtelen 250000-350000ft.
Szerinted ez érthető, és normális.
Oké.
Btw amikor a hirdetés megjelent, itt kb senki se tudta, hogy az lesz ami lesz. Így én se. Ha tudtam volna, vagy más, akár te tudtad volna, akkor most nem ide irogatnál, hanem a Maldív szigeteken heverésznél 7 covid tesztelt puncsos csajjal, hogy a hét minden napjára jusson egy. -
-
envagyok
veterán
Na fasza, hardveraprón már van bányászgép gyüjtő : [link]
-
envagyok
veterán
válasz Necro_Ramone #3334 üzenetére
Ott van az aláírásában.
440-ért vihető a 3070
Én kicsit sokallom, most láttam ennyiért egy VW Golf kabriót szép állapotban, inkább azt veszek, szerintem értéktartóbb befektetés -
envagyok
veterán
válasz Dare2Live #3353 üzenetére
Úgy ahogy nyáron se gondolta senki hogy ez lesz, ugyanúgy most sem tudni meddig tart az őrület.
Usaba is nyomják az ingyen pénzt, ugyanaz az van, mint itthon a lakásárakkal.
Kapja a sok ember az ingyenpénzt csokot, aztán rohannak lakást venni. Azon senki se gondolkodik, hogy jé, annyival drágább most minden, amennyi pénzt kapok.
A bányából szerzett pénzt majd akkor számolja mindenki, ha már beváltva, a hardver szintén eladva. A mai spekuláció holnapra már nem érvényes. Sokan pl azért nem fogják egy esés után eladni, mert visszamegy szerintük.
Aztán csak esik-esik, a végén alig kap érte valamit, a cuccot meg örül ha negyedannyiért eladja.
Hatalmas szerencse kell ahhoz, hogy az ember jókor szálljon be, jókor adja el amit termelt, és még pont jókor szálljon ki. Ismerős jókor szállt be, jókor váltott, de hardver eladással várt, így épphogy nullán szállt ki az első bitcoin láznál. -
envagyok
veterán
A logika diktálja. Meg a múlt
Szóval szerinted ez csak növekedni fog időtlen időkig, és mindenki ezt fogja csinálni.
A kukás leszáll az autóról, az őstermelő a traktorrol, a gyári munkás is inkább meccset néz, miközben mindenki degeszre keresi magát a bányászattal és a kripto valuták szárnyalásával.
Értem -
envagyok
veterán
Örökké sose tarthat ez a helyzet.
Mert
Vagy lesz elég gyártási kapacitás
Vagy piacra kerül az elmúlt 5 hónapban bányászatra fogott vga
3 éve a nagy kripto zuhanás után 1-2 hónappal már kellemes árak voltak.
2017 decemberben 125e-ért könyörögtek, hogy adjam oda a gtx1060-am, ami előtte újan 80 körül volt, majd május körül már 60-ért lehetett venni. De utána becsúszott 40-ig is. -
envagyok
veterán
Idén nyáron már az se lesz olyan mértékű.
És ahogy kiszabadul mindenki a rabságból, kutya se fog hardverre költeni.
Tudni kell, az egyensúlytól hirtelen drágulások vissza szoktak ütni később csúnyán.
Itt most több dolog szerencsétlen összjátéka okozta ezt a hirtelen drágulást. Lényegében a kínálat lecsökkent, a kereslet megnőtt. Ha a kínálat visszaáll normálisra, és/vagy a kereslet lecsökken, neadjisten a százasával vásárolt bányász videókártyák a piacra kerülnek, az helyreteszi az árakat= középkategória 100 körül, felső kat 200 körül.1080ti 7-800 euró volt újan, 2080ti 1000 körül.
1060 6gb 250 euró körül, rtx 2060 300 euró körül.
Én ezen árak +10% vagyok hajlandó adni 3080,3060-ért újan, vagy -20%-ot használtan.
Addig meg 1996-2016 között elég sok jó kis játék megjelent, hogy újra játsszak velük pár tízezres retró gamer gépekkel. -
envagyok
veterán
Ez a lufi nincs 1 éves.
Kb 10 hónapos.
Az előző bányászlufi már kipukkant.
19-ben-20-ban akkor lehetett kapni gtx1060-akat 35-50 között, gtx 1070-et 50-ért. Öntötték a bányászok ezrével a videókártyákat a használtpiacra.
Ugye te se gondolod komolyan, hogy milliós videókártyák ára megtérül 1 év alatt virtuális, felhőben történő minden fogható alapot nélkülöző coinok tranzakcióinak számolgatásából?
Gazdaságilag életképtelen hosszútávon, most is a hit, és a hype hajtja.
Az élet minden területén 5-10év mire egy befektetés visszatermeli magát (fuvarozás, ingatlankiadás, vállalkozások)[ Szerkesztve ]
-
-
envagyok
veterán
válasz echterion #6862 üzenetére
Jó igazad van.
Mindig minden videókártya ára visszajön pár hónap alatt, csak venni kell őket mindegy mennyiért.Csak azt csodálom, hogy Warren Buffet, Csányi, Lölö miért nem dobálta eddig el sikítva az évi 10-20%-ot hozó befektetéseit, mikor itt az új csoda, amivel a kisember is pár havonta duplázza a pénzét
-
envagyok
veterán
Mégis mit?
Ezt?:"Csak azt csodálom, hogy Warren Buffet, Csányi, Lölö miért nem dobálta eddig el sikítva az évi 10-20%-ot hozó befektetéseit, mikor itt az új csoda, amivel a kisember is pár havonta duplázza a pénzét "
Miért, nem így van?
Amit gondolok:
1.: Be fog baszni a bánya.
2.: Aki jókor szállt be és ki az jól jár, de a nagy többség sírni fog.
3.: Elvből nem használok videókártyát bányáraMost akkor ezt nem írhatom le, ha így gondolom?
Csak nem észak Koreában élünk?Mindenki sír, hogy jajjj, felment az eth, és 20k-t emelkedtek a vga árak.
Jézusmária.
Azonnal menni kellene vásárolgatni, ugye?
Mert hátha feljebb megy.
És mi van, ha nem??
Bmeg, aki bányászni akar, vegyen asic célhardvert, de hagyja meg a videókártyákat a játékosoknak.
Én kb 98 óta játszok pc-n, és nagyon elszomorít, ami az elmúlt években történik ezen a piacon.[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
válasz #65537792 #6888 üzenetére
Inkább realista
Nézd. Kb 600 darab videókártyám van 1995-2018 között a gyűjteményemben,
Szeretem őket, egy egy ritka darabért kisebb vagyonokat kifizetek.
De sose bányásznék velük.
Pedig tele vagyok táppal, komoly alaplappal.
Az elmúlt hónap vásárlásai, amit még nem tudtam bedobozolni:
[kép]Jó mondjuk szerencsére én nem szorulok rá, mint itt páran arra a napi pár ezer forintra, hogy éjjel nappal járassam a kártyákat.
[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
Ok.
Remélem megkövetsz, ha bejön amit mondok.
Nem értetlenkedek.
Ezt a f@szságot az emberek hite tartja egyedül életben.
Elfogy a hit= vége a piramisjátéknak, bedől a kripto.
Szerintem pont hogy érdekes itt, azt a kérdést megválaszolandó, hogy ma vegyek csillió 300-400000 pénzért középkategóriás 3060ti-t, vagy nemsokára 200 alatt.
Pánikolnak a gamerek, a bányászok meg játsszák az agyukat, hogy még feljebb megy minden.
A másik oldalnak nem lehet egy szava se? -
envagyok
veterán
válasz ribizly #6898 üzenetére
Véleménye lehet bárkinek, aki ezt bármikor elmondhatja= szólásszabadság alapvető emberi jog.
A fent soroltak közül egyiknek se, de ez nem önfenntartó. Csak gondolkodj: több millió bányász van. Köztük olyan is, aki több száz vga-t használ erre. Sokmilliard forint értékű vga számolgat, amik elvileg pár hónap alatt visszatermelik az árukat. Egyszerű kérdés: miből?
A kis jutalékokból?
De ha tényleg ekkora jó üzlet is lenne, előbb utóbb annyi új beszálló lenne, hogy lecsökkene a megtérülés.
De egy költői kérdés: miért nem vesznek a bányászok célhardvert? Van videókártya, amin nincs monitor csati.
Ja mert félnek, hogy mi lesz, ha bedől a piac
Szóval ennyire tuti a történet.
Én ma este az egyik retró gépemben arra használtam, amire való:
[kép][ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest