- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sol4r: DDR2-es processzorok összehasonlítása "azonos" órajelen
-
LOGOUT
Azért nyílt ez a topik, hogy itt megosszuk közösen, hogy éppen melyik boltban mennyiért van lehetőség hozzájutni a körülmények között jó áron kártyákhoz (hisz jelenleg ritkák mint a gyűjtői darabok). A téma összefoglaló a ti segítségetekkel folyamatosan változni fog, bármilyen ötlet, észrevétel esetén írjatok egy kommentet, vagy egy privátot a topikgazdának! Off topik: [link] Szakmai topik: 3060ti/3070/3070 ti és 3080/3080 ti/3090/3090 ti
Új hozzászólás Aktív témák
-
maajsz
senior tag
válasz
echterion #11117 üzenetére
Honnantól számít valaki tőkésnek? Van valami egzakt dollár vonal? Biztos, hogy a "tőkés" réteg befolyásolja Jóska bácsit és (látens) igényeit annyira, hogy hány évente cserélje az autóját vagy a videókártyáját? Vagy a pénzesebb befektető szimplán oda teszi a tőkéjét amelyik piacot igéretesebbnek látja? Ez inkább tyúk tojás problémának tűnik számomra mintsem egyértelműen egyoldalú dolognak.
Nyilván érzékelhető valami nyomás a felső oldalról, de pl (hogy témába is vágjunk) a gyártó ír direkt erősebb hardverre játékot, hogy vedd az újabbat vagy szimplán igénye van a parasztnak a jobban kinéző, látványosabb dolgokra? Vagy ott van a sokat emlegetett tervezett elévülés. Jobb lenne 20 évre tervezni a terméket és bevállalni egy jóval lassabb ütemű fejlesztési tempót ami többet árthat a long runban? Ezeket nem tudnám egyértelműen megítélni.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
echterion #11115 üzenetére
Gondolom azt is érted, hogy az éghajlatváltozás korábban évszázadokat vett igénybe, most meg évtizedek alatt emelkedik rohamosan az átlaghőmérséklet.
XKCD rajza (igen, rajz, de ha hiszünk neki, akkor tudományos adatok alapján)Ez a videó meg arról szól, hogy miért a globális felmelegedés jele, amikor szokatlanul rengeteg a hó New York-ban, vagy amikor mondjuk márciusban fagy van itthon az északi hidegáramlatok miatt.
Hogy az egyes emberek okozzák-e? Ezen a pöfögő autók mellett el lehet vitatkozni, főleg akkor, amikor megnézel egy "Így készült" sorozatot, és mindehol csak azt látod, hogy nagy tételben hevítenek cuccokat. Mondjuk ez lehet, hogy kimutathatatlan extra hőmennyiség, de akkor is -
adrian94
őstag
válasz
echterion #11099 üzenetére
Azt érdemes beállítani, hogy akkor is használja az nvidia gpu-t? Ha igen, hol tudom ezt beállítani?
GPU-Z-ben ezt látom:
Igazából játék miatt kérdezem.. Valami szerintem nem oké mert GTA 5-ben nagyon ingadozik az fps és átlagosan 40 körül van csak (high-very high-on).. Ha normal-ra állítok mindent akkor sem megy nagyon feljebb..
-
nexwo
Topikgazda
válasz
echterion #10964 üzenetére
Ami mindenhol tilos az a saját általad árult vagy profitot hozó dolgok (memória, szék, weboldal, szolgáltatás...) hirdetése a fórumon. Ha valaki megoszt egy használt cuccos hirdetést itt az annak minősül.
Az összefoglalóban is szerepel: "PH és egyéb hirdetéseket elhelyezni tilos! "
Illetve első mondat:
"Azért nyílt ez a topik, hogy itt megosszuk közösen, hogy éppen melyik boltban mennyiért van lehetőség hozzájutni a körülmények között jó áron kártyákhoz"Gyártói outlet/refurbished vagy bolti bontott is lehet használt, de nem egy kategória (nehezen összeegyeztethető azzal hogy egy itteni fórumos érdeke azt hirdetni).
-
warcat
veterán
válasz
echterion #10939 üzenetére
A többi gyártó csak a fapados kártyáival ment az nvidia árazása után(3090 Ti), nem biztos, hogy veszteségük van rajta.
Evga több hibát is elkövetett a 30xx széria alatt, ne feletsük el, hogy már a legelején haltak a 3080, 3090 FTW3ak (forrasztási hibát azonosítottak elvileg) például én is érintett voltam a szűk egy hónapos kártyámmal még 2020 novemberében.
Majd jött a New World mizéria, ami alatt rengeteg 3090 elvérzett ami esetleg kibírta addig.
Ezeket a kártyákat mind cserélni és javítani kellett, szép költség lehetett.Bónusz, hogy Evga fapados verziókból érzetre mindig kevesebb volt, teljesen a FTW3-ra koncentráltak, ami ugyan drágább, de komolyabb hűtő és pcb került rá.
Könnyen lehet, hogy egy Asus DUAL,TUF nagyobb margint realizált, mint az egész FTW3, és akkor ott van még Asusnak a Strix.
Ne felejtsük el, hogy végig volt EVGA sor msrp áron miközben pl Asus teljesen szemtelenül árazottA vásárlókkal relatív jó bánásmód sok potenciális profitjukba került, majd jött az idei év a teljesen bezuhanó kereslettel és az nvidia folyamatos partnerek alá árazásával.
-
koko52
nagyúr
-
-
MZsoltee
veterán
válasz
echterion #10738 üzenetére
Ugyanott 10€-vel drágábban 4 év giga garanciával:
12GB Gigabyte GeForce RTX 3080 Gaming OC LHR GDDR6X 2xHDMI 3xDP retail 899€ -
-=RelakS=-
veterán
válasz
echterion #10691 üzenetére
A gépedben is még 4GB ram van, mert a proci 16GB-al sem lesz gyorsabb?
tlac
Ne is mondd. Egy darabig eltartott, mire rájöttem, hogy a Doom Eternal RT + 4K + OBS kombo akkor nem haldoklik (DLSS is tudott csodákat, vele 16fps, nélküle 50-60), ha a texture pool-t visszaveszem Ultra Nightmare-ről Ultrára. -
-
-
TheProb
veterán
válasz
echterion #10637 üzenetére
Nemtom, ÁK-n "megbízható"-nak van titulálva.
-
-
válasz
echterion #10598 üzenetére
Értem, sajnálom, én ezeket néztem, hátha segít:
https://www.reddit.com/r/Alienware/comments/sy76qc/alienware_graphic_amplifier_aga_and_the_rtx_3000/
https://www.reddit.com/r/Alienware/comments/nk718z/the_state_of_the_alienware_graphics_amplifier_in/
Bár gondolom van több féle belőle többféle verzióban, az sem mindegy milyen gépre dugod, milyen firmware-rel. -
-
-
-
Geresics
addikt
válasz
echterion #10465 üzenetére
A honlapon lévő 70/799-8032 számot próbáltam felhívni, hogy mi a helyzet a garanciával, és hogy 27%-os áfásszámlát adnak-e, de a hívott szám pillanatnyilag nem elérhető.
A boltról tudunk egyébként bármit? (Pécsiként én nyilván nem ismerem a pesti viszonyokat, de Google Maps Street View-ban ott van az üzlet, tehát nem tűnik kamunak első blikkre.)
-
-
warcat
veterán
válasz
echterion #10401 üzenetére
Nincs infóm róla.
BUNDLE ASUS TUF-RTX3080-10G-V2 999,90 €
Asus német webshop, a hozzáadott cuccok nem sokat érnek de kb a mostani piaci áron van, és tényleg bónusz a többi.
-
-
L4mie
veterán
válasz
echterion #10375 üzenetére
Pontosan, kell egy német, osztrák jó ismerős akinek a címére kiküldik, forwarder nem működik sajnos. De hiába van ilyened, botokkal megkerülik a kosaras részt meg a chapta-t is....nbb nem tesz ellene eleget kb. semmit, így botos scalperekhez jut a 95%-a a készleteknek.
Múltkor itt ha-n volt egy csávó 20 darab 3060ti-t árult a 02.28-adikai dropból....Navot biztos érdekelné. -
warcat
veterán
válasz
echterion #10322 üzenetére
Erre garantáltan rámegy még a VAT, már beszéltük sokszor, hogy az oldalon anélkül szerepelnek az árak
Exc. (excluding) nélkül
inc. (including) xy-val együttElvileg a paypal fiókod helye szerint számolja fel végül.Szintén zenész, én is kaptam FTW3 Ultrára pedig csak kíváncsiságból iratkoztam fel órákkal(1-2) később mint eredetileg lehetett volna.
Nyilván nem éri meg, mindfactoryn már lement 2229€-ra is a Suprim 3090 Ti ára ((bár most ismér 2329), és azt jobb kártyának tartom, bár szépen össze vannak rakva ezek.Kiszállítják mailboxde-hez.
-
warcat
veterán
válasz
echterion #10166 üzenetére
Ránézett már valaki a pcb-re? ott lehet különbség.
Egyébként ugyanaz a probléma mint a többi kártyánál korábban, esélyes, hogy a gyártott darabszámban 10 Black-re jut 100 darab FTW 3 Ultra, Sima FTW 3 Gamingből meg gyártanak összesen 5 darabot a világon
Aztán lehet nem így lesz. De a sima FTW3 és Ultra FTW3 között nem szokott lenni különbség. -
válasz
echterion #10145 üzenetére
Leginkább a Bitcoin és az általánosan pozitív kripto hangulat.
A Bitcoin-t pedig az
- Orosz olaj
- 10 milliárd dolláros Terra bevásárlás (napi 3000 btc-t vásárolnak és 10 milliárd dollárt terveznek elkölteni --> kezd kialakulni a "készlethiány")
- Kripto szabályzások (és nem tiltások) az EU és USA területén
- és így tovább -
omfgk
veterán
válasz
echterion #10128 üzenetére
Sajnos a piac az úgy működött tavaly év elején ,hogy az EU-s árak is ugrottak 10%-ot.
eu.evga honlapon például a 3080 FTW 710 euró volt. Most 790 euró.
Ennek volt az eredeti amcsi ára 810 dollár. Most meg 920 dollár.Hiába kapjuk mi közvetlenül Ázsiából, az AIB árak követték az amcsi vámot itt is.
A Founders az ami ebből kimaradt.
-
warcat
veterán
válasz
echterion #10093 üzenetére
A kamerát macerás és hosszadalmas 10-12e forintért is eladni (tudom mert volt kettő) az egér meg egy budget valami, 2-3e kategóriában egy irodai fapadost jó kiváltani vele max.Seftelni vele időpazarlás (munkaóra)
Ahol a 3060 Ti kevés lesz ott már a 3070 Ti sem fog villantani.
Továbbra is vagy 3080, vagy lehet bánkódni miért nem vettél 2080 Ti-t 2018 végén, miközben vársz a 4070-4080-ra
-
omfgk
veterán
válasz
echterion #10091 üzenetére
Természetesen arra gondoltam ,hogy tisztes távolságból követik le a magyar árak a németet.
Csak mostanában nem néztem a német árakat így azt nem tudtam ,hogy most egy német árcsökkenést követ majd le +10%-os árréssel a magyar, vagy még nem értük el a jelenlegi árak 110%-át és még van lejjebb. De akkor a német árak is csökkentek megint valamennyit.
-
omfgk
veterán
válasz
echterion #9963 üzenetére
Na azt nem fogod megvenni. Mert ritka szar áron van még náluk is.
1239 euró. Ami magyar áfával 1573 euró + 15 euró szállítás.
Ha sikerül jól váltanod akkor 590e...
620-ért volt a PCX-en a napokban 3080 Ti FTW.Ez egyébként a 3080 FTW - 12GB. A Ti olcsóbb... Tehát a jobb kártya olcsóbb az eu.evga oldalon.
Mert a dollár erősödött. Szóval a Ti még erősebb euró mellett lett 1229. Ez meg a gyengébb euró miatt már drágább lett. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Újszeru HP 250 G10 - 15.6"FHD - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest