- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Azért nyílt ez a topik, hogy itt megosszuk közösen, hogy éppen melyik boltban mennyiért van lehetőség hozzájutni a körülmények között jó áron kártyákhoz (hisz jelenleg ritkák mint a gyűjtői darabok). A téma összefoglaló a ti segítségetekkel folyamatosan változni fog, bármilyen ötlet, észrevétel esetén írjatok egy kommentet, vagy egy privátot a topikgazdának! Off topik: [link] Szakmai topik: 3060ti/3070/3070 ti és 3080/3080 ti/3090/3090 ti
Új hozzászólás Aktív témák
-
nexwo
Topikgazda
Véleményem szerint csak azért tartalmaz kevesebb memóriát mint a pirosak kártyája mert tudták, hogy gyártásban korlátozná a kártyák mennyiségét az elérhető memória mennyisége. (Én úgy vettem észre, az év elején a pirosak kártyáját nem nagyon árulták.)
A hivatalos válasz: [link]
"
Q: Why only 10 GB of memory for RTX 3080? How was that determined to be a sufficient number, when it is stagnant from the previous generation?
Link
We’re constantly analyzing memory requirements of the latest games and regularly review with game developers to understand their memory needs for current and upcoming games. The goal of 3080 is to give you great performance at up to 4k resolution with all the settings maxed out at the best possible price. In order to do this, you need a very powerful GPU with high speed memory and enough memory to meet the needs of the games. A few examples - if you look at Shadow of the Tomb Raider, Assassin’s Creed Odyssey, Metro Exodus, Wolfenstein Youngblood, Gears of War 5, Borderlands 3 and Red Dead Redemption 2 running on a 3080 at 4k with Max settings (including any applicable high res texture packs) and RTX On, when the game supports it, you get in the range of 60-100fps and use anywhere from 4GB to 6GB of memory. Extra memory is always nice to have but it would increase the price of the graphics card, so we need to find the right balance.
"Szóval nem akarták, hogy nagyon drága legyen a kártya (egyem a szívüket
) és a mai játékok úgy sem kérnek több Vrammot ebédre (nem túl jövőbe tekintő gondolat)
-
warcat
veterán
Közben úgy tűnik, megérkezett a heti szállítmány a kártyákból legalábbis mindfactoryhoz, az árak meg olyanok amilyenek
(Gagyibájt menti meg a mundér becsületét)
Még a másik jelölt a Battlefield/Call of Duty páros érkezése amire gondoltam, de az nem tűnik akkora nagy hatásúnak. -
warcat
veterán
Lehet, hogy így van de valamiért elvittek minden kártyát, amazonon nincs, mindfactoryn meg van jelenleg 5 féle 3080 Ti és 1 kfa 3070 (950€) amiből válogathatsz a 3000-es szériából
-
Garsza
veterán
És hány kártya fér egy konténerbe?
1000 kártyára bontva az 10 dollár plusz kártyánként.
Gondolom nem 10 kártya fér bele.
Meg volt 1500 euro is a 3070 például. 1 hónqpja 8 - 900 is hozzá lehetett jutni. Arra az időre olcsósodott a szállítás? Vagy olcsóbb lett az előállítási költség? -
warcat
veterán
Mese mese Emese, Asus repülővel küldi a VGAkat EUba mert megéri
Más:
Amúgy már értem miért nem halad az EU Evga sor, nyilván nem öntik dézsával a kártyákat bele, de azt sem ellenőrzik ki mennyit vett, ha sorrakerülsz és fizetsz, megy a kártya.
Ha valaki anno feliratkozott 10 emailcímmel 3080-ra előtted, akkor megveheti mindet mielőtt te sorrakerülsz. -
echterion
nagyúr
Tehát az etikus, hogy addig jó vagyok, amíg csak a pénzt viszem egy boltba, de amikor élni akarok a jogommal, akkor nem vagyok etikus? Ez volt az első olyan vásárlásom, amit visszaküldtem, nem csak nekik, bárkinek, hozzáteszem. Ja, és bontatlanul, tehát ugyanúgy el tudták adni újként, mert sértetlen volt a doboz, matrica, minden. És akkor ezek szerint ez az eu-s törvény etikátlan. Értem.
Ja, az eleget tettek csak akkor működött, mikor a paypal-hoz fordultam, kb. egy hónapnyi levelezés után. Akkor már 3 hete náluk volt a kártya és nem adták vissza a lóvét, és le is írták, hogy nem fogják.
-
Chaser
legenda
nyilván arra gondolt, hogy külföldi vásárlást nem annyira egyszerű visszacsinálni mint belföldit - nem mintha a belföldit mindig olyan egyszerű lenne -
ez a 14 nap egyébként eu-s szabályzás? - ami egyébként 28, 14 napon belül kell bejelenteni, és a bejelentéstől további 14 nap van visszavinni
tehát ha valaki a 14. napon jelent le valamit és még 14 napot vár van 28 napja - -
Jake5
csendes újonc
a 3070 Ti FTW3 Ultra Gaming 689,99€ + szállíás + Áfa. Ami ha jól számolom 897 €-ban áll meg, jelen árfolyamon legyen kb 320.000 jó magyar Forint.
warcat: mondjuk ez elég derék, le a kalappal
Én egyelőre nem jutottam el a fizetésig, olyan leterhelt az oldal, mint feliratkozáskor
Szerk: most épp "The link is unavailable" üzenet fogad, nem lesz ez egyszerű menet innen sem
Szerk2: eljutottam a checkoutig, megerősítem, 897€ szállítással, Áfával, fizetés csak Paypallal
-
koko52
nagyúr
ETH is egy kiválasztott coin lett ami nem sokat ért. Ahogy nőtt a hash rate úgy ment fel az árfolyama. Most is így lesz biztos vagyok benne. Ha nem akkor nem erre is van egy kevés esély. De ez több hónap vagy egy év alatt is lejátszódhat amíg kiforrja magát és mindenki egy mellé teszi a voksát. Ne a mostani helyzetből indulj ki. Igen most megrogyasztaná az ETC-t, de ha ETC kiválasztott lesz akkor többszöröse lesz az ára is. De szerintem nem az lesz, hanem más.
-
omfgk
veterán
Veszünk 5 centért Raven-t.
Aztán hátha a bányászok miatt felmegy az ára...
-------
#6137: Az Alza újfent bekaphatja. Küldtem nekik egy friss mail-t de most már azt is bele írtam ,hogy tudom ,hogy mire válaszolnak addigra már nem lesz sehol se készlet, de a mail pillanatában még volt...Rendeltem egy 3080-ast Párkányba. Nem mintha mostanában járnánk Visegrád felé, csak próbaképpen.
-
Elek Botond
tag
Milyen merevlemez bányáról beszél mindenki?
a 970 evo plusz olyan árban van mint amit én nagy szerencsével kifogtam tavaly novemberben ami 29 ezer forint.
Nem értem mi ez a nagy merevlemez őrület téma, mindenki csak mondja, de én pl nem látom a tényleges emelkedést, ellentétben a gpuk al. -
omfgk
veterán
Tessék, ez raktáron van. És Emag által forgalmazott.
1,14 millióról leárazva a 6700XT.
És még 520-ért is baromira túlárazott. Máshol van 390-ért. És még az a 390 is kurva drága.Ilyenkor kéne egy hatóság ami megnézi : hmm, ez a termék sose volt 1,14 millió. Tehát a 600 ezres akció igazából kamu. Vásárló félrevezetése. Na akkor repül ezért egy 60 millás büntetés. 100-as szorzó szerintem méltányos volna.
-
kzkz
őstag
"Konverzió: Külföldön történő kártyahasználat esetében a tranzakció eredeti pénznemben kifejezett összegét a nemzetközi kártyatársaságok átváltják arra a devizanemre, amelyben a bankkártyás tranzakciókat a kártya kibocsátó bankokkal elszámolják. Ez a magyarországi pénzintézetek esetében USD vagy EUR devizanem. Ez azt jelenti, hogy a nemzetközi kártyatársaságok a magyar kibocsátó bankok felé a külföldön bonyolított kártyás vásárlások összegét EUR-ban vagy USD-ben terhelik tovább, mely összeget a számlavezető pénzintézete Ön felé annak a számlájának a devizanemében számol el, amelyhez a kártyája tartozik. Pl. Ön a forint alapú számlájához kibocsátott MasterCard kártyáját Nagy-Britanniában használja egy 40 GBP összegű áru kiegyenlítésére, ezen összeget a kártyatársaság USD-re konvertálva továbbítja a számlavezető bankja felé, amely az Ön számláján - devizaárfolyamot alkalmazva - forintra konvertálva kerül elszámolásra.
A felesleges konverziók elkerülése érdekében a fentiekről a kártya kiváltásakor, illetve a kiutazás előtt érdeklődjön bankjában."Valószínűleg először átváltották az EUR-t USD-re, majd USD-t HUF-ra. Bár nem értem, hogy a közleményben miért van 309,3-as HUF/USD, és 374,947-es HUF/EUR árfolyam feltüntetve, amikor ennyire magas egyik nap se volt, ráadásul USD/EUR-t kellett volna írni, majd HUF/USD, de ehelyett kétszer van a HUF árfolyam.
-
South Velen
addikt
Ezt én értem, hogy megtehetik ha benne van az ászf-jükben, de 2 indokkal tehetik meg, egyik, hogy a beszállító nem teljesített, ami nem lehet igaz, hiszen utána raktáron volt, nem külső raktáron, hanem konkrétan a boltban.
Másik, hogy kirívóan alacsony ár, ami ugye relatív. De nézzünk egy objektív tényezőt, az MSRP-t, ahhoz képest inkább még ez is kirívóan magas.
Mondjuk az aqua rendszeresen törlik ezeket, nem tudom ők mit szoktak
kamuzniírni. Belőlük még azt is kinézem, hogy az 530 ezres 3060ti-t törlik. -
echterion
nagyúr
-
Tanker80
csendes tag
-
koko52
nagyúr
Ahogy a piac kinéz és ahogy tolják a kriptót, szar a tőzsde, szar a dollár, nincs chip, folyamatos gyártói emelések, szárnyaló forint, covid 2021 stb... lesz itt 2000 eurós 3070 is hamarosan. Kb havonta veszek egy 3070-et és 100+150 euróval megy felfelé. Szóval csak "várni" kell, hogy az árak lefelé menjenek. Mióta is várjuk? 8 hónapja?
-
törölt tag
-
törölt tag
-
keIdor
titán
3 éve is ugyanez volt, akkor pedig voltak készletek, csak mindent IS megvettek egyből a bányászok, mikor elkezdték fújni a lufit.
Akkor lett volna igaz az, amit írt koxx, az 1000-es szériára.
De a 3000-es eddig is egyből elfogyott.Egyébként akkor az egész jelenség el is tolta a Turing bemutatását, mivel tele volt a pukkanás után a használt piac kártyával. Illetve okozott egy túltermelést is Pascalból. Ez utóbbi nem hiszem, hogy megismétlődne, de előbbi meg fog ismétlődni, csak az időpont a kérdéses... annak meg az nV ismét nem fog örülni.
-
Chaser
legenda
én barátomnál kicsit másképp jött ki a matek, mikor megjelentek a 3070-ek akkor 2080s-ek volt hogy 200e alatt is mentek, a "jobb" 3070-ek meg 240-250e volt alzán
neki meg ráadásul ftw3-a volt, upgradelt garral, nem vált
aztán elszaladtak az árak és akkor eszébe jutott lehet váltana mégis ((( : 40e ft ráfizetéssel lett neki suprim 3070 - amit én vettem előtte és így nem herdáltam el hanem az övé lett és a régi kártyáját én adtam el, de ha aznap nem viszik el mikor átkerült hozzám és felraktam másnap már +20e-ért adtam volna, akkor csak 20e-be került volna neki a váltás, de így is jól járt -
én meg direkt nem tartottam meg 3060ti/3070-et, az már nyerészkedés lett volna ( : tudtam hogy felmennek az árak, azt nem hogy ennyire gyorsan, ha megtartom úgyis eladom és akkor drágánenvagyok
mondtam neked nemrég a várva várt 100e ft-os pár hónapos 3060 ti gondolatodra biztosan fogsz kapni annyiért
kérdés csak melyik évben ( : hiába jelenti be nv a non-ti akármennyiért, mikor szerencsés vagy ha gtx 1660-at 150e ft-ért tudsz venni
nem tart örökké, régen is volt hasonló helyzet
de az csak hasonló volt, sokkal nagyobb lett a bányászda őrület
itt reálisan több hónap még amikor lesznek újra készletek és visszaállt árak, ha persze nem "feletik" véletlen magasabban az árakat
sajnos amd még mindig alig gyárt vga-t, ez is növelte a hiányt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged