- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Megszorítások a Max előfizetésnél.
- sh4d0w: Az Oracle hack
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- vrob: 1991 - játék a PC-n
-
LOGOUT.hu
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hahakocka
őstag
válasz
Quadgame94 #45842 üzenetére
Hát lehet hogy 6800xt-7800xt ig elmennek teljesítményben ezúttal?
Majd kiderül mi lesz a 8800-as szériával mennyire valósak a pletykák. 5700 asról nekem jó lenne egy 4080-7900xtx kaliber váltás az új gen--el.
Viszont akkor most már tuti hogy lesz 5070Ti is? -
hahakocka
őstag
válasz
Quadgame94 #45814 üzenetére
Mostani hír hogy már decemberben jön az új Battlemage Intel. AMD is év eleje várdd meg mindegyiket először szerintem ha nem 12gb ra fáj a fogad. Már a Alchemist is 16gb os volt pl. Kérdés mennyit javultak. Viszont 5080-5090 esetében aki erőt akar marad az NV az tuti. Mondjuk a 32 gb ot már nem tudom a legduuvább munkákon kívül mi fogja megenni.
-
válasz
Quadgame94 #45820 üzenetére
Ahhoz szerintem egy 4080/ 7900XTX szintű kártya jó lenne esetleg 4070 Ti super, hogy ne mediumon kelljen tolnod. Ha azt hozza az 5070 elég lehet de 4 K ra nem vennék 12 GB vrammal kártyát még DLSS sel sem highra.
A helyedben 4070 Ti Super 16 GB az új genben ez az 5070 Ti ( 16 GB) lenne a cél talán. -
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #45820 üzenetére
6800 után arra elég lehet a xx70.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #45811 üzenetére
Annyit tennék hozzá, hogy a xx70-vel azért ne legyen elvárás (még) a 4K. A mostani 4080 sem igazán az, és ott már van 16GB vram.
-
válasz
Quadgame94 #45811 üzenetére
Amúgy szerintem ez egy reális forgatókönyv. Mondjuk ezzel az utóbbi idők legkisebb előrelépését hozná 70Ti -80 vonalon.
-
gainwardgs
veterán
válasz
Quadgame94 #45708 üzenetére
Azért kipróbálom
-
gainwardgs
veterán
válasz
Quadgame94 #45703 üzenetére
Sima ips
-
KRoy19
őstag
válasz
Quadgame94 #45613 üzenetére
Ja tényleg, bocsesz.
Az RT-re mint technológiára gondoltam, hogy egyértelműen jobb grafikát eredményez mint a raszter. Persze, ha szarul implenentálják, akkor nem.
-
KRoy19
őstag
válasz
Quadgame94 #45607 üzenetére
Egyértelműen jobb grafikát eredményez az RT, csak annyira erőforrás igényes, hogy a legtöbb játékban rendkívül butított formában található meg, így ezek alapján valóban azt gondolhatja az ember, hogy az RT értelmetlen, mert semmivel nem néz ki jobban, mint a raszter.
Pont most csinált erről videót a HUB, amit érdemes megnézni. [link]
-
válasz
Quadgame94 #45602 üzenetére
Nem jól tudod, nem az miatt sikeres. Az miatt sikeres mert jó VGA-kat gyárt remek szoftveres körítéssel. Az RT egy ficsőr jelenleg amiben jó. Az Nvidia raszterben is jó, meg felskálázásban a legjobb, Munkára, tervezésre,streamingre Videólejátszásra és még sorolhatnám amikben jelenleg jobb, mint a konkurencia.
Az RT pedig jó pár játékban jól néz ki és hozzá tesz a látványhoz. akinek a fentiek mellett fontos ez sis annak ez grátisz.
Az hogy valakik megkérrdőjelezik ennek az iránynak a jövőjét és létjogosultságát csupán mert Nvidia,és kötelező utálni őket, az egy hatalmas hiba. Az RT nélkül nehéz lesz hova előrelépni a játékiparban grafikailag. Erre már a konzoloknál, Microsoftnál is rájöttek, meg az AMD nél is lassan. -
M@trixfan
addikt
válasz
RT-vel az lehet majd gond ha a bevilágítást teljes mértékben köré tervezik és egyszerűen nem lesz normális művészi megvalósítás a fényekre hagyományos módon. Ott nem ez lesz, hogy éppen csak kicsit finomabb, hanem kb. vizuálisan szétesik az egész játék.
-
KRoy19
őstag
válasz
Szerintem egy teremtett lélek nem állítja, hogy az RT miatt sikeres az NV (már aki kicsit is követi a piacot évek óta). Az RT előtt is sikeres volt és utána is az maradt.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Par user szerint az RT miatt, ugye olvastuk mar a szokasos "ha az RT a fontos akkor vegyel Nvidiat) pedig teljesen egyertelmu, hogy mindenben versenykepes.
-
gejala
őstag
válasz
Quadgame94 #45585 üzenetére
Nem 5070 lesz a neve az $1000 kártyának, de specek alapján az lesz. Fele annyi SM-el, mint az 5090, az nem egy x80 kártya lesz, régen azt x60-nak hívták.
-
Terek
tag
válasz
Quadgame94 #45577 üzenetére
Én nagyon nemlennék meglepve ha ez a pletykált "5080" nemsokkal a megjelenés előtt átlenne címkézve 5070-re és rálenne nyomva egy minimum 1000$,de inkább 1200$-os árcédula.
-
adr0001
aktív tag
válasz
Quadgame94 #45577 üzenetére
Semmi baj. Lesz majd x3 DLSS frame generation
Aztán oda lehet majd írni h 50% gains -
válasz
Quadgame94 #45457 üzenetére
Otthon ez egy dupla/tripla problema mert nem eleg a bivaly eros forint, de az euro is gyengult rettento sokat a dollarhoz kepest, lenyegeben mar egy egyben szamolnak vele a gyartok.. es akkor erre a lightos otthoni afa is... igy nehez
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Quadgame94 #45294 üzenetére
Tegnap látva a speckókat a pletykahírben ugyanilyen árakat tippeltem magamban, szal ehhez nem kellett MLID. Ilyen "hírt" bárki össze tud hozni.
Én 2500 és 1200-ra gondoltam, mert:
sztem az NV a 90-et Titánnak tekinti már (tehát inkább melóra való), arra olyan árcédulát rak amit nem szégyel.
A 80-as számít a csúcsnak játékra, most arra is olyan tesz amit nem szégyel konkurens hiányában, de a 90-hez képest kb. a fele kéne legyen (gondolják ők). És mert a CUDA számok alapján is ez jön ki.
Itt igazából a 70-es a kérdéses, mert az már izgatja a nagyobb közönséget (az a középkategória), szal itt kell majd sakkozniuk majd jobban és az majd függ az AMD-től is. -
válasz
5070/5080 esetén az alsó ár reális
5090 nél már tippelni se merek, meg igazából az lesz az ára, amit az Nvidia nem szégyell, főleg ha 32GB ram lesz benne és az a brutális CUDA count / teljesítmény gaming és productivity esetén. -
Devid_81
félisten
válasz
Huhh ez nagyon jo ar ertuk, pont ennyiert meglehet kapni mar most is ezt a teljesitmenyt, kiveve az 5090 teljesitmeny
Majd lehet fel ev mulva kiadni a Supereket fel aron ha ennyiert a kutyanak nem kell az uj hwTesztelesnek jo amugy, nevetsegesen sok lenne ertuk, inflacio ide vagy oda meg a sok gazdagodni vagyo gyarto, ennyiert nem lesz tomegtermek egyik sem.
Mar az RTX 4xxx se volt tul nagy siker, nem veletlenul jottek a Superek. -
válasz
Quadgame94 #45249 üzenetére
Van bőven hely 5080TI kártyának, vagy supernek. Valószínűleg az Adánál is be tudtak volna hozni egy 4080 Ti-t de feleslegesnek gondolták, meg elmegy a professzionális vonalra majd az a GPU.
Ha valami csoda folytán az AMD hozna egy 5080 sebességű kártyát akkor valószínűleg bedobná az Nvidia az 5080 Ti-t a szabad helyre a leeső 202 GPU-ból.
Erre példa amúgy a 1070 Ti volt a Vega 64 idejében , amikor az Nvidia bevágta az 1080 és 1070 közé utólag, kb 2 hónap alatt reagálva rá. -
S_x96x_S
addikt
válasz
Quadgame94 #45249 üzenetére
> RTX 4090 - 125%
> RTX 5080 - 115-120%én egyre inkább úgy érzem ( a zsigereimben )
hogy az : RTX 5080 ~ <= RTX 4090D < RTX 4090A RTX 4090D a kínai piacra történő lebutított verzió.
ami AI-ban ~10% || Gaming-ben meg 5% -al van alatta a flagship RTX 4090- nek."NVIDIA GeForce RTX 4090 D" vs. "NVIDIA GeForce RTX 4090"
Cores: 14592 vs. 16384
TMUs: 456 vs. 512"""
the current metric used to calculate the maximum allowed performance is known as TPP or Total Processing Power. This is calculated by the maximum compute for a given bit-depth, using TFLOPS (or TOPS for integer work) multiplied by the number of bits. For the RTX 4090, TPP is 660.8 * 8 = 5,286 for FP8 work running on the Tensor cores (sparsity doesn't count).
The new regulations apparently change the defined limit to include "Weighted TeraFLOPS" but neglect to clearly define that that means. Based on the language, however, we assume this refers to FP32 TFLOPS. The RTX 4090 for reference offers 82.6 TFLOPS of compute, while the RTX 4090D drops that to 73.5 TFLOPS — and the next step down for Nvidia's consumer GPUs is the RTX 4080 Super at 'only' 52.2 TFLOPS. Note also that these repeatedly lowering limits are starting to encroach on AMD's RX 7900 XTX, which offers 61.4 TFLOPS of compute.
"" ( TomsHW )Nem lenne értelme az RTX 5080 teljesítményét
a Kinai exportkorlátozás fölé vinni,
És emiatt az már gyárilag le van butítva "TPP or Total Processing Power" -ben,
hogy legalább azt forgalmazni lehessen Kínában. -
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #45119 üzenetére
Pontosan, tehat tobb ember arazodik ki mikozben tobb ember engedheti meg maganak a dragabb hardvert, mit nem lehet ezen erteni?
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #45097 üzenetére
Nem hamis, mert ezzel egy idoben tobben lesznek "gazdagok" es tobben lesznek "szegenyek". A nepesseg es az eloszlas nem allando.
USA-ban is az evek-evtizedek alatt nott a magasabb bevetellel rendelkezok szama, csokkent a kozeposztaly es nott-stagnalt az alacsonyabb beveteluek szama.Tehat no azoknak a szama, akik tobbet engedhetnek meg maguknak, nem csak arrol van szo, hogy a "meglevo" gazdagok meggazdagabbak lettek.
Csomo ember ezaltal kiarazodik a PC gamingbol es inkabb maz konzollal jatszik.
-
válasz
Quadgame94 #45057 üzenetére
Az Nvidia tulajok látják ugyan azon a kártyán az FSR-t és a DLSS-t is ebből nézve releváns a véleményük. Az mellett az "RT-n kívül" az nem kis dolog ma már hiába van lebagatelizálva általában az AMd tulajok részéről. Akit nem érdekel annak mindegy, akit érdekel annak nem.. A piacrész azt mutatja hogy sok embert érdekel...
Az Nvidiások közül sok úgy gondolkodik, ha nincs 40 ezre akkor vesz kisebb Nvidiát, vagy használt Nvidiá.
DE erre sem volt olyan nagyon szükség ha a 4070 super meg a 7800XT például Alzán 245 K a 7800XT 215 K de közben a super 10 % kal gyorsabb raszterben és 45 % kal RT ben tehát ugyan annyiba kerül ergó...
Ezt mindenki maga tudja eldönteni és mérlegelni , kinek mi számít. De nem fogom azt mondani hogy hülyeség venni AMD-t, mert neked más a priorításod vagy kell több Vram
Az én szememben hülyeség venni AMD-t ha közben több szinttel gyengébb kártyát kapok RT ben vagy felskálázásban, miközben FPS / dollárban ugyan annyi szinte az áruk..
A lényege az a mondandómnak hogy felesleges minősíteni bármilyen vásárlást ha egyéni preferenciák döntenek. -
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #45057 üzenetére
Varsz egy vagy ket honapot es radobod.
Eladasok alapjan nem ugy nez ki, hogy az userek tobbsege nem tudja radobni."Elinditod és játszol."
Igen ezt tudja az Nvidia is, "RTX HDR" nelkul. -
PuMbA
titán
válasz
Quadgame94 #45056 üzenetére
Játéktól függ. Alan Wake 2 esetén azért elég jó az FSR, mert relatíve statikus a kép, de van ahol szemkiverő az FSR rosszasága, mint pl. Ratchet & Clank-ben, ahol millió apró részecske effekt és gyors mozgások vannak (sűrű konfetti eső, konfetti kilövő gép, lebegő platform körül részecske gyorsító). Azonnal megmondom, hogy melyik felskálázó megy a gépemen akár úgy is, hogy valaki titokban állítaná, hogy ne tudjam melyik megy
-
válasz
Quadgame94 #45048 üzenetére
"A minden másra NV meg nagy hülyeség."
Minden másra NV egy nagy igazság. Ez úgy igaz hogy minden másra Nvidia IS! Miért lenne roszabb az Nvidia mint az AMD alacsonyabb szegmensben? És ez nem azt jelenti hogy az AMD nem jó ott...
Mindenre jó és van amiben a legjobb. Stream, RT , felskálázás. Az hogy vannak egysíkúak akik csak abban tudnak gondolkodni hogy vagy ez vagy az nem az én hibám.
Az AMD fanoktól azt olvasom, hogy őket nem érdekli az RT, nem érdekli a felskálázás,de utána azt olvasom ugyan azoktól hogy milyen szemét Nv mert Nvidián megy csak és ahogy jön az AMD-s megoldás akkor meg persze a legjobb dolog és biztos jobb , mint amit Nvidia kiadott. Hagyjuk már ezt.
Aki nem hetente cseréli a kártyáját az ( általában)pont leszarja a 10-15 % árkülönbséget 2-3 év alatt
Van akit zavar hogy nem kapja meg a legújabb ficsőröket az elérhető legjobb minőségben, azt sem zavarja ez az árkülönbség már amikor van éppen, mert nagyon sokáig nem volt ebben a generációban sem igazán nagy eltérés.
A 7900 GRE nem véletlenül jött be Európába is. -
GEIL
addikt
válasz
Quadgame94 #45050 üzenetére
Hagyjuk már ezt az "RT indokot".
Nálam pl indok a DLSS is, ami köröket ver az AMD FSR-jére, mert sebességben is szépen teljesít és mellé a minőség is szépen megmarad.
De nVidia mellett szól még a jobb driverezés, jobb támogatottság, a streamerek/gamerek által használt studio kiegészitések és bármilyen képanyag esetén már az "aktív felskálázás" is elérhető....stb.
Annyival drágább szerintem amennyivel többet is kapunk. -
yagami01
aktív tag
válasz
Quadgame94 #45048 üzenetére
Meg pl. munkára.
-
válasz
Quadgame94 #45006 üzenetére
Szerintem az AMD már azzal is nyerne, ha 500-550 USD körül, 250 watt környékén, 16 GB rammal eléri a 4070 Ti Supert és RTX játékokban a 4070 Supert
Azaz egy 2x PCI-E csatis kártyával, 4070 Super alatti áron tisztán megveri a jelenlegi egyik legjobb midrange kártyát.
-
gainwardgs
veterán
válasz
Quadgame94 #44990 üzenetére
5080
ez inkább 5060Ti
-
Hellwhatever
aktív tag
válasz
Quadgame94 #44990 üzenetére
Eddigi pletykák szerint ~10%-kal lesz gyorsabb az 5080 a 4090-hez képest.
-
KRoy19
őstag
válasz
Quadgame94 #44627 üzenetére
Komolyan nem értem amúgy én sem. Ömlik rájuk a pénz az AI piacról és ilyennel csóróskodnak.Biztos összeültek, hogy majd jól megszedik magukat a low end vga piacon, ha 3050-ként adnak ki egy kártyát, aminek 3040-nek kellett volna lennie. Tényleg szánalmas
-
X2N
őstag
válasz
Quadgame94 #44624 üzenetére
Az érthető hogy ha mondjuk összegyűlik bizonyos mennyiségű selejt és akkor az eltérő busz szélesség miatt másfajta memória konfigurációval piacra dobják, de ne ugyanazon a néven tegyék...mert ez a vásárlók átverése és hülyének nézése.
Ahogy a termékpaletta lejjebb csúsztatása is amit megléptek a 40-es szériával. -
gainwardgs
veterán
válasz
Quadgame94 #44624 üzenetére
Azigen
-
hahakocka
őstag
válasz
Quadgame94 #44418 üzenetére
Én is teljesen egyetértek! Ár-érték fontos! Eddig is így tettem. A Geforce 4 et is akkoriban szerettem a 950m et is amire használtam, s most a 5700 as is 5 éve mindent vitt eddig, 100e ft ért megérte nagyon.. Az Alan Wake 2 volt a kivétel eddig. Nem rossz ár érték arány 5 évre 100e. Bár már akkoriban sokaltam hisz addig ennyit se költöttem soha VGA-ra. Most meg hajjaj majd legalább 200-300e ft ot kell kb költenem
jó esetben
.
Viszont amit Husky is ír az is igaz, nem csak a DIY piac számít a piacon sőt sajnos nem sajnos. NV nek ott nagy előnye van pl, de annó az Intelnek is az volt a milliónyi Integrált vga miatt statisztikailag. Még ha persze nem nyert vele annyit per darab mint az NV a nagyobb ezerszer erősebb vga-kkal.
A Polarisban azért a bányászás is benne volt, de mégis ott volt az 1060 is mellette ami szinté nagyon népszerű volt az RX 570-580 mellett. Bár ezeket pl én azért se vettem mert sokat nagyon sokat ettek. Nálam azért a fogyasztás is számít. Most ha 20-30W TDP difiről van szó az mindegy persze. Vega meg a Fury meg a Radeon VII mekkora zsákutca volt jó ég, emlékszem le is beszéltettem pár ismerőst erről nehogy azt vegyék! Filóztak rajta. -
huskydog17
addikt
válasz
Quadgame94 #44411 üzenetére
Ez már nagyon nagyon VS téma, amihez nem ez a megfelelő topic, de egy válasz talán még belefér.
Az a gond, hogy rendkívül szűk látókörűen nézed a dolgokat és kizárólag a DIY piacot veszed figyelembe, miközben az a piaci részesedés kis részéért felel, de akkor nézzük először ezt:
Az NVIDIA vagy 15 éve masszív előnyben van, utoljára talán 2016-2017 környékén tudott az AMD elég jól visszakapaszkodni olyan 35-40% környékére a Polaris-sal, mivel azt pont piac szerzésre tervezték, sikerült is azzal piacot szerezniük, nem is keveset (az most lényegtelen, hogy bányászat vagy sem). Azóta csak lejtmenet van a pirosaknál, jött egy Vega, ami egy vicc volt, de a Polaris előtt is sikerült egy Fury nevű zsákutcába futniuk a pirosaknak. Az R széria is elég harmatos lett főleg a sokadik átnevezgetés után, szóval ott aztán voltak bőven félrefejlesztések, aztán az RDNA-val próbáltak egy resetet nyomni, csakhogy ott masszív driver gondok voltak, továbbá ott volt egy Turing széria, ami ellen semmi esélye nem volt. Az Ampere évében pedig jött a DLSS 2, Broadcast stb. RTX funkciók, melyekkel rengeteg vásárlót tud(ott) az NV magához csábítani, tehát onnan nagyon masszív szoftveres előnyre tett szert a zöld oldal. AMD próbálkozott az RDNA2-vel, az önmagában valóban nem rossz, de túl nagy volt a szoftveres lemaradásuk, nem volt annyival jobb az ár/érték aránya az RDNA2 termékeknek, hogy az emberek tömegesen menjenek át. Ezt utoljára a Polaris-sal (RX 400 széria) sikerült elérniük. A vásárlók nem olyan hülyék, ahogy te azt elképzeled, látják, hogy az AMD folyamatosan lemaradásban van, szoftverben eddig több éves lemaradással próbálnak felzárkózni, de sikertelenül, egyszerűen a zöldeknél többet kapnak a pénzükért. Több feature-t és jobb feature-t. Sok vásárlónak ez sokat számít. Sokan kiadnak picivel többet egy olyan termékért, amivel többet kapnak, ezzel nem értem mi a gondod. Miért akarod lenézni azokat, akik a jobb és gazdagabb szoftveres feature set-re szavaznak? Miért lenne irracionális egy 3060-at választani egy RX 6600 helyett? Nem az. Sokakat nem fog érdekelni az a pár tíz dolláros különbség, ha cserébe megkapják a legjobb technológiákat. Érzelmi döntés lenne több pénzt áldozni több és jobb szolgáltatásért? Nem hiszem. Pont, hogy ez racionális. Az a racionális döntés, amikor olyan terméket veszel, amely kielégíti az igényeidet. Sok millió vásárlónak más igényei vannak, mint neked. Vannak dolgok amelyeket nem is lehet számszerűsíteni. Példa: ha valaki nem akar lemondani a DLSS/DLAA nyújtotta temporális stabilitásról, akkor nincs más választása, mert a többi oldal nem elégíti ki az igényeit. Innentől ő magasról le fogja tojni, hogy egy adott oldal milyen számokat közölt az áér/érték szekcióban és mennyire istenítik a másik oldalt, ha ott egyszerűen nincs olyan feature, ami KELL neki, amire szüksége van. Innentől ennek a vásárlónak nem lesz jó az AMD ár/érték aránya, az ő számára nem, mert egy, számára fontos feature-től elvágná magát. Na pont ez lenne az irracionális döntés.
Ez csak egy egyszerű példa volt, de lehetne akár a CUDA-t is hozni és sok mást is. Ha pedig már CUDA, akkor van itt egy furcsa és számomra teljesen döbbenetes kijelentésed:"És itt most nem arról a kis százalékról beszélek akinek a CUDA meg az NVENC elengedhetetlen. Az vásárlók 80 százaléka azt sem tudja mik ezek."
Pont erről beszéltem, hogy kizárólag a konzumer DIY piac alapján értetlenkedsz. A CUDA a professzionális piacon PIACVEZETŐ. Az adatközpontokról pedig ne is beszéljünk. A CUDA konzumer vonalon is nagyon elterjedt, rengeteg szoftverbe került beépítésre mondjuk GPU acceleration néven, még az Adobe termékekbe is, márpedig az Adobe termékek nem éppen noname, szűk réteget célzó garázsszoftverek, hanem sok millió felhasználói bázissal rendelkező szoftverek. A GPU gyorsítás hajnalán szinte mindenhol a CUDA volt az első, így onnantól nem volt kérdés a siker, még annak ellenére is, hogy itt a PH-n sokszor néhányan halálra ítélték. A halálra ítélés helyett piacvezető lett. Ehhez vegyük hozzá azt a tényt, hogy a DIY piac a piaci részesedés kis részéért felel. Nagy részt az OEM-ek és a mobil felel, ahol az NV már régóta domináns, de ezek már egy másik történet.
Sokan tehát nem fogják számolgatni, hogy "hűh ez most 20-30%-al gyengébb, de 7,895837365%-al drágább, akkor ez nekem most annyira nem jó üzlet." E helyett sokan a saját igényeik alapján vásárolnak kártyát. Sokan úgy vannak vele, hogy "a másik oldal tudja ezt és ezt? Nem? akkor nem érdekelnek ott az árak!". Ezt pedig továbbra se tartom irracionálisnak, ha az ember tudja mire van szüksége és azt csak az egyik oldal kapja meg. A képletbe még bel lehetne venni azt is, hogy sokan pedig úgy gondolkodnak, hogy "ha valami bevált, akkor miért cseréljem le?"- itt ugyan lehetne biztosan példát találni arra, hogy márkahűség miatt veszik az emberek, de ezt általánosítani egy teljes GPU családra, ráadásul olyan GPU családra, ami a Steam-en világelső, hát...elég meredek kijelentés.
A szerinted oly nagyon rossz ár/érték aránnyal rendelkező RTX 3060 első helyen van a Steam hardware survey-ben. A 3060Ti pedig 4. helyen. Ha figyelembe vesszük, hogy a Steam-en júniusban 132 millió aktív felhasználó volt, akkor a két 3060-as széria több millió felhasználót tesz ki. Szerinted ők mind irracionálisan vásároltak ilyen kártyát? Ugye hogy nem! Az RX 6700 XT ha jól számoltam valahol a 39. helyen tanyázik.
Ha nagy röviden össze szeretném foglalni a fentieket: attól hogy neked egy termék nem vonzó, másnak még az lehet, még ha drágább is, ettől nem lesz feltétlen irracionális a másik döntése, mert lehet mások az igényei.
-
válasz
Quadgame94 #44418 üzenetére
Irtam hogy van 230-ert de caloban 250e az alja.
-
hahakocka
őstag
válasz
Quadgame94 #44410 üzenetére
Oh itt is van olyan srác aki csak az Intel vagy csak AMD proci csak az NV vga semmi más mondással áll. Mindegyikből van 1-1 jó példa, pont a héten is, az Intel problémák kapcsán is csak elhessegették. Mondogatják is mindig mert hogy egyszer a múltban rossz tapasztalat volt akkor már ugye örökre az lesz.
Na ez a meglátás nem jó gyártósemlegesen értve. Régen volt rossz Ati és NV vga és Intel és AMD proci is akkor egyiket se kéne ma venni ezen logika szerint?
RT be jobb is az Nvidia ezt senki se vitatta (ezt fizeted meg a plusz árral , DLSS_ Cuda stb). Kérdés az RNDA 4 mennyit javul de tuti nem éri utol az 5000 es szériát e téren. Meglátjuk fogyasztásban, árban, vramban, raszterben mit hoz és mennyit fejlődik az RT erő. Intelnél úgy szintén.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #44414 üzenetére
Persze, azert van ott az Nvidia ahol, mert divatos.
Az AMD nem gyoz technologiakban 1-2 evvel loholni az Nvidia utan, de jah, azert fogy 85-15 aranyban az Nvidia jobban generaciok ota, mert a bordzseki meno.
Hagyjuk mar. -
válasz
Quadgame94 #44411 üzenetére
6700XT nek bekapcsolt alap órajeles a 3060 Ti ellenében Átlag 6 % előnye volt és persze volt 4 GB Vram.
RT ben pedig a 3060 Ti 25% kal gyorsabb közel volt az akkori csúcs radeon 6800 XT hez és volt DLSS, volt RT voice, volt normális OBS támogatás. NVenc és még sorolhatnám.
Amúgy a 6700 XT kifutó modellként best buy volt sokáig de aztán pont a 3060 ti árcsökkenése tette megint kevésbé jó ajánlattá mikor 320 dollár alá is esett.
Itt az időszakoknak nagyon fontos szerepe volt mikor melyik kártya volt jó vagy jobb vétel. ezért felesleges minősítened bárkit is meg amúltat ki nem szarja le.
Egy gond van hogy az AMD oldalról idetévedők állandóan vagy a múltban élnek és ott keresik a probémát vagy a jövőben és ott keresik amegoldást. -
Quadgame94
őstag
válasz
Quadgame94 #44410 üzenetére
Igen volt akkoriban egy db játék ami támogatta az RT-t. Olvastad is amit írtam? Ugyanis arra is kitértem, hogy RT előtt is NV-t vettek az emberek... pedig akkor nem volt ilyen feature. Most van, tehát akkor azért veszik? 2070 Supert venni egy 5700 XT helyett nem ugyan az, mint 3060-at 6700 XT helyett. Az előbbinél simán érthető, az utóbbinál szimplán butaság. Tájékozatlanság és/vagy fanboy-ság. Aztán később majd győzködi magát az adott vásárló, hogy dehátittaDLSS meg az RT. Ja igen. Raszterben meg 30%-al gyengébb.
Én mindig tipusokat hasonlítok össze. Sosem márkákat. 3080 egyértelműen jobban megérte egy 6800 XT-vel szemben. Ti is a 6900 XT-vel szemben.
Ja és nem a bányászláz idejére célzok.
2022/05 árak
- RX 6600 XT: 400 USD
- RTX 3060 440 USD
- RX 6700 XT 490 USD2022/08 árak:
- RX 6600 XT: 300 USD
- RTX 3060: 380 USD
- RX 6700 XT: 395 USD
- RTX 3060 Ti: 450 USDSzóval ja. Itt ha valakinek a 3060 volt a nyerő, akkor arra nincs racionális magyarázat. És ezzel sincs semmi gond. Vannak érzelmi alapú döntések is. Ez ilyen.
-
válasz
Quadgame94 #44383 üzenetére
És akkor a fórumon jön a magyarázat, hogy a DLSS, meg a jobb szoftver miatt vesznek NV-t. Nem. Márkahúség miatt.
Mert te aztán tudod hogy kinek kell a DLSS vagy az RT a szoftve Én 2070S kártyával toltam végig medium RT vel DLSS segítségével a CP2077 et előszőr ami úgy mellesleg akkoriban a 6800 kártyákat hozta.... Az FSR még most is rakat s..r plusz arról ne is beszéljünk hogy a bányászláz miatt az általad említett árak a megjelenés után közelében sem voltak semmi hasonlóhoz amit írsz.
Az emberek azon gondokodtak hogy 250 ezer forintért mi fér bele a keretükbe. A 3060 a megjelenés után volt 1000 dollár fölött is, itt az aprón néha beesett egy példány 250 K körül, és a 6600 kártyák se voltak sehol olcsóbbak. A 7000 széria meg szinte zéró árelőnnyel van most több fogyaztással és a csúcs kártya középkategóriás Nvidákkal versenyez RT ben. Az vesz most 4080 Super ellenében 7900XTX-t elfogult idehozva a te példádat. -
huskydog17
addikt
válasz
Quadgame94 #44390 üzenetére
"A 3060 Ti-on aztán hatalmas RT gaming megy
Ja nem."
Ja de, azon is lehet RT-vel játszani a megfelelő játékban, a megfelelő beállításokkal. Létezik RT-n kívül sok más szempont is, amiért valaki Ampere-t választ(ott) RDNA2 helyett.
"Ugyanakkor aki 3060-at meg 3060 Ti-t vett az csakis elfogultságból vette."
Miért is? Ez a kijelentésed ironikus módon pont, hogy elfogultságra (extrém szűk látókörűségre) utal. Szerintem ezt gondold át, főleg mert máris megcáfoltak téged. -
bitblueduck
senior tag
válasz
bizonyos szempontból a 3060 nem rossz káryta. pl a 12GB megjelenéskor nemsokat ért, most nem baj hogy rajta van. 1060-ról váltottam. amikor megvettem 2021Q2 akkor kb 300k HUF volt magyar boltokban, és 200-ért sikerült behozatni. a második tulajdonosa most is boldogan használja. de a lényeg, hogy nem elfogultság volt, hanem akkor jó üzletnek számított, 400ezret (vagy itthon 700-at) meg nem adtam volna egy 3080-ért.
sőt még CP2077-ben kompromisszumokkal a RT-t is lehetett próbálgatni vele.
most meg 7900xt van, de ha tényleg 512 bites lesz az 5090 akkor nemtudom képes leszek-e ellenállni. bár valószínűleg az árcédula meggyőz hogy ne előrendeljem -
Busterftw
nagyúr
válasz
"A 3060 Ti-on aztán hatalmas RT gaming megy"
Latod hosunk fentebb linkelte a VRAM tesztet, ahol 8GB-os 4060Ti-vel 1080p Highon RT-ben "kifogy" a vrambol. Az is ugye hasonloan realis. Meg 1440p RT-t eroltetnek, 1080p kartyan. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Nekem pl a 12 Gb Vram miatt volt 3060. Meg ugye Nv a videós képességek miatt. Cuda, Nvenc, Tensor magok. RTX csak hab a tortán. RT ezen a szinten csak mutatóban van. Max az olyan régi címeken alkalmazható értelmezhető teljesítmény mellett, mint mondjuk a Control.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #44383 üzenetére
Ez nem latszik meg az eladasi mutatokon.
Az RDNA2 akkor jo volt vetel, amikor egy idoben szortak ki oket nagyon olcson.hahakocka
"Ez attól még nem jelenti azt hogy a 7900xtx szar lenne"Ezt nem is mondta senki, viszont nem gyorsabb 10-15%al, es nem szamit a +8GB vram, mint ahogy azt te beallitottad.
"raszrterbe úgy erősebb"
Raszterben kulonbozo tesztek alapjan vagy 1%-al gyorsabb, vagy 1%-al lassabb.
Tenyleg nem erted, hogy mi a baj a fogalmazasoddal? Konkretan egal a ket kartya raszterben."hogy több a vram"
Ami nem szamit jatekban. Ott vannak a tesztjeid es Owen konluzioja, akit te linkeltel.Nem tudom mit nem ertesz ezeken a tenyeken, ott vannak feketen feheren.
-
hahakocka
őstag
válasz
Quadgame94 #43792 üzenetére
Igaz, ma már lejjebb vitték a kedves gyártók a 3060 szintjére a belépőkateget kb.
Majdnem el is felejtettem. Szép húzás volt mindkettőjüktől. De azért na mégis csak 1 gennel korábbi csak. Régebben általában, ha csak 1 gennel régebbi kártyánk volt, az azért sose volt gond, (Crysis kivétel
) hogy legalább medium-highon élvezhetően menjen egy AAA game. Witcher 3 at RX 380 al 2 gb ossal vittem végig kb 95% osra, 45 fps átlaggal highon
Ma már egyre több a negatív tapasztalat. Hiába nyúljunk a pénztárcánkba. 5700 al elvoltam 5 évig mondjuk én nem panaszkodok kiszolgált végülis Starfielden, Alan Wake 2 n kívül ami kellett ment szépen, persze RT nélkül.
Alan Wake 2 egy nagyon jó játék, a tech demó régebben degradáló kifejezésként használták, (Mert a játék maga nem nyújtott többet a jó grafikánál) bár ahogy írod max részben lehet ezt mondani róla. Mellette egy szuper történetvezetéssel, misztikummal, horrorisztikummal, krimivel, és érdekes karakterekkel, kalandos belső utazással elátott játékélményt nyújt. Twin Peaks-es hangulat megmaradt csak horrorisztikusabb lett az elsőhöz képest.RTX 5070 ről bármi pletyka, vagy infó van e már?
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Quadgame94 #43727 üzenetére
Mert mi a baj az FSR-el
Ugyanaz, ami a DLSS-sel is: Hogy létezik. -
Raymond
titán
válasz
Quadgame94 #43727 üzenetére
A kijelzo meretetol is sokat fugg. A CP2077-ben peldaul siman hasznalhato az FSR Quality 1080p-ben is egy 15" noti kijelzon. Ami ott van az a disocclusion artifacts de az felbontastol fuggetlenul lathato.
-
hahakocka
őstag
válasz
Quadgame94 #43685 üzenetére
Hol láttál annyiért TI-t? Újat? Most itthon most is a jobb hűtésűek 340-360, ebuyban Angliában 670-860 közt találtam jobbakat. Amazonon lehet ritkán van csak arra kb ugrani kell gyorsan elviszik az akciós vga-kat. 650 max MSRP volt de mint láttuk tudjuk sose azon vannak az árak és arra rámegy az ÁFA is.
-
válasz
Quadgame94 #43685 üzenetére
na igen, jó példa. veled pont követjük az OLED Tv piacot, ott is ez van. 65" G3 1.2 millióról indult, most meg 740 K.Kifutásnál 700 alatt lesz.
-
válasz
Quadgame94 #43681 üzenetére
vga-s "karrieremet" a radeon 9600 pro-val kezdtem. Ebből anno csupán "középen" volt: 9500, 9500 pro, 9550, 9600, 9600 pro, 9700, 9700 pro...
-
hahakocka
őstag
válasz
Quadgame94 #43681 üzenetére
Arról beszélek hogy a hatás a két esetben egy kutya. (Ha nincs fejlődés az új gennél) Kijön az alap változat után, egy 5-10% al jobb kártya, azonos gen-ben. Az, aki megvette a korábbit csak nézhet hisz erről nem tudhatott. Igen, de az átnevezett új genes kártya olcsóbban is kijöhet, kisebb fogyasztással jó esetben. Újabb technológiákkal s támogatással, más profillal. Akkor még azt mondom so-so ha ez mind igaz, de teljesen ugyanazon a gen-en belül, egy +5-10% al jobbat. Az szerintem ez esetben még rosszabb változat. A Superek ilyenek és az 50-es végű karik is azok voltak. TI és XT kártyák rég vannak, 2000 es évek eleje-közepétől. A Super és most a Super Ti és az 50-es AMD k ami már túlzás.
Az RX 580 -nál voltak azért újítások is. De tény alig alig volt jobb, mint a 480. S fogyasztásban szépen evett. Aztán szépen beelőzte az 1060 at a driverekkel, a későbbi teszteken látszott. S 8gb ram volt rajta ellentétben az 1060 al és ott is jelentett sokat amúgy sokszor a 3-6 gb os kifogyott.
-
válasz
Quadgame94 #43657 üzenetére
Szerintem ennek amúgy az lehet az oka, hogy az RTX 5090 MCM lesz és kettő darab GB203 lesz összeragasztva. Azoknak ráadásul nem is kell tökéletesnek lenniük, lehetnek hibás, letiltott részegységes GB203 GPU-k is, ami alapjába véve nem jelent feltétlenül drágább gyártást, mint most a 4090 .
-
válasz
Feltéve hogy a fenti 3D center táblázat igaz, akkor Ha nem is győzi le de tulajdonképpen hozza azt és kb 20-25 % kal gyorsabb lesz mint az AMD mostani csúcs kártyája. -
gV
őstag
válasz
akkor ezekszerint az nem az 5080, nekem amúgy mindegy mi a kodneve a lapkának. ami nem, hogy adott árért mit ad az nV.
-
válasz
Quadgame94 #43652 üzenetére
Én semmire nem merném azt mondani, hogy tuti lesz vagy nem lesz. A 4080 1200 dollárért nem volt eladható megfelelő mennyiségben, hiába verte az 1500 dolláros 3090 Ti-t. Az 5080 sem lesz az annyiért.
-
válasz
Quadgame94 #43463 üzenetére
Ugyan annyi kártyája van ott mint az AMD nek, illetve igaz a 4070 539 , akkor 1-.
Alogonomus: Az az AD102 nagyon tág fogalom. A 4090 az AD102 nek egy jókora részét nem használja. ha ezt főleg IPC ből hozza össze( nem hiszem hogy a 4nm-->3nm átállásból nagyrészt) az jelentős ugrás.
-
Devid_81
félisten
válasz
Quadgame94 #43448 üzenetére
Csak nagyon azt mondogatta mindenki, hogy 2025.
Nyilvan Nv oldalon akkor jon amikor akarjak -
VoltanIgor
aktív tag
válasz
Quadgame94 #43351 üzenetére
Persze, fizethet public company is, akkor minden részvénytulajnak megy.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #43302 üzenetére
Nőtt az msrp, de nincs az, hogy közép/alsó kategóriát adták horror áron, mert nem volt.
RDNA 2/Ampere kisöprés alatt olcsón lehetett kártyához jutni.
Alul megjelent az Intel is, remek árazással.Tehát tényleg az van, hogy aki játékra keres kártyát, talál jó áron.
Felső/csúcskategória meg sosem volt olcsó. -
S_x96x_S
addikt
válasz
Quadgame94 #43302 üzenetére
> A mostani MSRP azért annyi mert az NV és az AMD felmérte,
> hogy az emberek igenis hajlandóak többet adni a kártyáikért.az nVidia többet megtehet;
"The 4090 hardware supports P2P, but NVIDIA disables it with a efuse. No P2P for you. :middle finger: Pay them more and buy an RTX 6000 ADA. This is one of the reasons tinybox has AMD. 7900XTX supports full fabric P2P between all 6 cards."
https://twitter.com/__tinygrad__/status/1761334219089834270 -
FLATRONW
őstag
válasz
Quadgame94 #43256 üzenetére
Nekem nem tűnik cikinek. Könnyen használható és átlátható, ez a lényeg.
Az AMD-t azért hoztam ide, mert sokan azt tartják hivatkozási alapnak, hogy milyen modern. Pedig csak egy sima bazári megoldás.
Ha az NV csinál is valami újat, remélem nem viszik el abba az irányba. -
válasz
Quadgame94 #43268 üzenetére
Kezd tetszeni ez az Nvbidia App most fedezem fel a tulajdonságait. Pl a játékok indítása mellé mellé bekerült egyéni profilba- minden játékhoz külön beállíthatóan-a DSR, a HDR a Dinamikus tisztaság , hozzzá beállított energiagazdálkodási mód, automatikusan úgy is indítja el.
ha erre gondoltál akkor igazad van, elég jól átlátható.
A streamen nem tudom mit változtattak,de nagyon fluid lett a kép. -
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #43258 üzenetére
Ez erosen szubjektiv, mi a modern definicioja?
-
válasz
Quadgame94 #43256 üzenetére
Mert milyen? Szerintem ez egyéni ízlés kérdése.Bazári számomra az adrenalin felülete és szeretem a vezérlőpultot,ritkán kell használni.A GE experience pedig modern , akinek arra van igénye az nem elavult kinézetet kap és jó,hogy nincs összekeverve olyan dolgokkal amit az átlag user- nem a Ph kocka közösségére gondolok-azt sem tudja micsoda,csak állitja egy csúszkán ha j ó ,ha nem.Majd gépről pont mutatok egy példát erre az uj Nv appból.
Ettől függetlenül megértem,ha valaki örül ennek,úgy is az lesz,amit Nv akar. -
válasz
Quadgame94 #43135 üzenetére
Probáld meg értelmezni....
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Quadgame94 #43130 üzenetére
A miniled előtt is VA vagy IPS panel van. A micro/nanoled meg sajna a kanyarba nincs.
-
válasz
Quadgame94 #43132 üzenetére
El is olvastad mit írtam? Ott mitől érezted megszólítva magad? Itt zártam is.... ignore...
-
válasz
Quadgame94 #43130 üzenetére
Látom nem tudod elengedni, IPS ekézted, nekem nincs csak OLED és 3 VA, plusz 3 TV
Sajna egyik sem OLED(egyenlőre)
-
törölt tag
válasz
Quadgame94 #43116 üzenetére
"Legszanalmasabb amikor mar nem tudsz mit írni akkor jajj csak irónijaa vót "
Khm... Szerintem a topic-ban a legtöbbeknek valószínűleg egyértelmű volt az irónia része.
Itt megint valami random feltevésre reagálsz a korral kapcsolatban, pedig a kort mindösszesen azért kérdeztem, hogy ha most 30 éves vagy, és Gamepass meg hasonlókat hozol fel példának, amik nem is tudom 6-7 éve vannak, akkor előtte hogy játszottál PC-n? Vagy nem játszottál PC-n? Ennyi volt. Egy szót nem szóltam érettségről, éretlenségről a kor kapcsán. Tökéletesen egyértelműnek kellene lennie, nem tudom, hogy neked miért nem az. Olvasd el újra, győződj meg róla magad.Éretlennek a gondolkodásmódodat tartom, azt hogy az igényesség fokmérője nálad egy nyomorult tévé/monitor fajtája, teljesen mindegy hogy 20,30 vagy akár 70 éves vagy.
"Pulse 3D nem nyomi. Mellé megint de ez már nalad alap."
És még egyszer mondom. Nem detektálod az iróniát. Valójában le sem szarom, hogy ki milyen megoldás mellett játszik, legyen szó hangról/képminőségről, nem gondolom, hogy a Pulse 3D nyomi vagy hogy az 5700X ciki (vicces, de pont az van nekem is), a 80-90 fps sem kevés, stb. és ezt az "igényesség kérdését" nyomorult szórakozásra használt semmi, jelentéktelen eszközök használatával összefüggésbe hozva egy ordas nagy primitív, ostoba sznobizmusnak tartom. Így stimmel? -
S_x96x_S
addikt
válasz
Quadgame94 #43115 üzenetére
> 24 inch-ben nincs 4K OLED és nem lesz.
azért remélem hogy előbb utóbb lesz.
( ha már 6.5 collban is van .. ) -
S_x96x_S
addikt
válasz
Quadgame94 #43108 üzenetére
> OLED .. Felbontás? Képarány? Méret?
a méret tényleg fontos ..
nekem 4K: 22-24 inch között lenne ideális ..
de ahogy látom - pont ott egyáltalán nincs választék.és a legközelebbi ami 4K OLED az talán ez,
ASUS ProArt PA27DCE-K, 26.9
de az már több mint 1 milla ..Azt hiszem módosítom az igényeimet
-
törölt tag
válasz
Quadgame94 #43105 üzenetére
Az a probléma, hogy egyszerűen... nem érted, amit írok. Nagyon nagy. Az iróniát nem detektálod, halálosan komolyan veszed és még reagálsz is rá. Esetleg még meg is fejeled ilyen elképzelt mondatokkal és arra is jön a kifejtős válasz mintegy önmagaddal vitatkozva.
Tehát pár éve játszol? Előtte semmi? Sokáig nem nagyon volt más opció Steamen kívül és ahogy nézem a neved, a 30-at nyaldosod.
"Az audiofiles dolog is total homály."
Értem, tehát csak ilyen szelektíven vagy igényes, de hang terén jó a - hogy a te szavaiddal éljek - "nyomi" is. Furcsa ez, mert a zene/hangok az atmoszférateremtés rendkívül fontos eszközei, "legyünk már kicsit igényesebbek."Esetleg most leírhatod, hogy valójában annál miért nem kell jobb, amid van.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Quadgame94 #43100 üzenetére
> 80-90 FPS pedig OLED-emen nem darabos.
( ha már monitor )
Konkrétan milyen OLED monitort javasolsz nVidia kártyához?
- G-Sync
- G-SYNC Ultimate
- G-SYNC Compatible
- Freesync : Elméletileg ez is több mint a semmi.És milyen csatlakozóval? ( HDMI, DP, .. )
-
DudeHUN
senior tag
válasz
Quadgame94 #43102 üzenetére
Ne haragudj de így eléggé nem lehet komolyan venni a kijelzőre tett megnyilvánulásodat.
-
törölt tag
válasz
"80-90 FPS pedig OLED-emen nem darabos"
Csak addig nem darabos, amíg nem láttál 240 fps-t egy 240Hz-es monitoron. Addig én is azt hittem, hogy az jó.Amúgy a legviccesebb az izzadságszagú kommentsorozatodban talán az, hogy amilyen eszközök a rendelkezésedre állnak, azok valahogy egyszerre jelképezik az igényesség minimumát, ami alatt élni sem érdemes, és a maximumot is, ami felett már minden jobb hardver teljesen felesleges.
Még egyet árulj el: Hogy/hol játszol a gépeden, ha nincs Steamed? Korábban írtad. Igényes kalózkodás? Csak most vettem észre, hogy te voltál a "Steam nem reprezentatív minta" szószóló is. A kommentjeid kész aranybányát jelentenek, visszaolvasok, mert hatalmas.DudeHUN: Gyanítom, hogy a lehetséges legjobbon, amit minimálisan érdemes megvenni, ha az ember egy igazán igényes audiofil, és aminél egyben jobbat venni már teljesen felesleges. Hatalmas a srác.
-
DudeHUN
senior tag
válasz
Milyen hangrendszeren játszol?
-
törölt tag
válasz
Quadgame94 #43098 üzenetére
"Felesleges a 4090."
Egy gyenguszka 5700X-hez egyértelműen. Komplett csere kellene, előző generációs AMD-s proci így 2024-ben már elég ciki."Nekem 80+ FPS bőven elég."
Legyünk már kicsit igényesebbek legalább 120+-szal. Ez ugye objektíven több/jobb, mint darabos 80-90, amit én már nem tudnék elviselni. Multiban meg már inkább 240.pandras83: Nem detektálják.
-
pandras83
őstag
válasz
Quadgame94 #43092 üzenetére
Az igényesség abban merül ki hogy eleve nem veszel 4070s-t, hanem 4090-et veszel. Persze ha megteheted!
-
törölt tag
válasz
Quadgame94 #43091 üzenetére
Erős értelmezési problémáid vannak, tekintve hogy már háromféleképpen írtam le, és még
mindig nem igazán fogtad meg a lényegét. Így nem sok értelme van ezt folytatni. Ha finoman akarok fogalmazni, azt mondom, hogy más az értékrendünk."Sajnálom ha triggerelt a kommentem."
Inkább úgy mondanám, hogy először egy mosolyt, majd jobban belegondolva sajnálatot és szánalmat váltott ki belőlem a kommentjeid összessége. -
válasz
Quadgame94 #43092 üzenetére
H.aprón van már megbízható eladótól új bontatlan 231K tól. MSI 238K.
4070Ti super 325K-tól -
törölt tag
válasz
Quadgame94 #43087 üzenetére
"Az igényesség abban merűl ki hogy eleve nem veszel IPS-t. Persze ha megteheted!"
Te egy apró, pici burokban gondolkozol. Kicsit kinyitom neked:
Szebb az OLED valamivel, megtehetném, hogy megveszem, de IPS-t veszek, mert számomra "nem 2-300k-val szebb", és ostobaságnak érezném az OLED választást pl. az IPS választás+a maradékot befektetem döntés helyett. De tudom, hogy a legtöbb ember úgy van kondicionálva, hogy elköltsön mindent, hónapokig gyűjtögessen azért, hogy új/tré ár/érték arányú cuccokat vegyen, sőt, még hitelt is vegyen fel fogyasztási cikkekre, így azzal is tisztában vagyok, hogy általában az én gondolkodásmódom van "furcsának" ítélve. Ezzel együtt tudok élni, meglehetősen könnyen.Amikor az OLED-nek lesz ilyen ár/érték aránya, meg már nem is nagyon lesz más, akkor meg azt veszem majd. Csak egy eszköz a többnyire értelmetlen időeltöltésre, nem pedig az "igényesség univerzális fokmérője". Akinél az, az a tény már eleve sokat árul el az illetőről.
"Az meg hogy neked a CoD meg a Halálos Iramban nem igenyes az szubjeltív."
Az viszont, hogy az IPS "nyomi és igénytelen", az teljesen objektív dolog, és az Univerzum megmásíthatatlan alapigazsága.Már eleve ez az "igényes" téma egy szellemi maszturbáció, és egyben rendkívül jó szűrőként is működik, amikor meghallom, hogy valaki hasonló mondatokat tol, mint te.
"Idehozod Billy Wildert lol te összekevered a képminőséget a film/kontent minőségével"
Nem keverem össze, csak problémád adódik a megértéssel. Azt mondtam, hogy kegyetlen vicces, amikor valaki az 500 ezres tévén csak ipari hulladékokat néz, és közben igényességről beszél. -
törölt tag
válasz
Quadgame94 #43083 üzenetére
Csak te nem érzed a logikai buktatót.
Az elmondottak mellé meg van "hozzád hasonló szinten működő egyén" 10 milliós tévével, aki meg a 400 ezres OLED-et szarozza és nevet rajtad, mondván "te azt hiszed, hogy az szép". Valójában meg bődületes ostobaságot beszéltek mindketten. Így megy ez."mi megy rajta teljesen irreleváns, hiszen a képminőség akkor is szuper lesz"
Igen, csak az "igényesség" szót engedjük már el, mert azt nem a fél milliós tévén Halálos iramban nézés jelképezi."Azon szoktam nevetni, amikor a nyomi IPS monitorján játsza valaki ezeketet egy drága kártyán és mondja milyen szép
Hát ha az szép..."
Tehát akkor az 1-2 évvel ezelőtti önmagadon is nevetsz, aki a "nyomi IPS monitorján" játszotta ezeket és azt gondolta, hogy "az szép"?"Legyünk ebben is igényesebbek és akkor még olcsóbb lesz és nem a gagyi IPS-t nyomatják majd."
Mondom én, "igényesebb". Az. És tényleg a Cod meg a BF megy, úgy érzem a kommentedből.Mi azon az "igényes", hogy valaki vesz xy relatíve az átlagembernek drágának számító dolgot és valahogy használja? Elárulom, hogy semmi. Persze értem, hogy a marketing évtizedek óta tartó agyrohasztó tevékenysége ezt ténylegesen elhitette az emberek többségével, motiválva a sokszor teljesen irracionális vásárlásra, de attól még ez egy téveszme.
Nem, tudod hogy lesz? Így is úgy is olcsóbb lesz, mint minden más. Az elején megfizeti a ganéj ár/érték arányért az igazán tehetős réteg, akinek nem számít a pénz, valamint az a réteg, aki szeretne olyan lenni, mint az előbb említett tehetős réteg, ezért hónapokig kuporgat rá, hogy aztán jobban érezhesse magát, mert ő "igényes". Aztán eltelik 1-2 év, és fél vagy harmadáron mindenki hozzájuthat, miközben ez az utóbbi réteg ostobának érzi magát. Nem új, így zajlott mindig is és így fog továbbra is.
-
pandras83
őstag
válasz
Quadgame94 #43083 üzenetére
Légyszi írd már le még vagy tízszer hogy gagyi ips, mert lehet h még nem mindenki olvasta.
-
törölt tag
válasz
Quadgame94 #43078 üzenetére
"Csak az nevet akinek nincs összehasonlítási alapja."
Nem, hidd el, az előző kommentedhez hasonlóak (van belőlük bőven fórumokon, élőben meg még erősebb) mindig megmosolyogtatóak a megszületésük mögött húzódó pszichológiai háttér miatt, összehasonlítási alappal és anélkül is.Pl. Ott van még az "igényes tévénéző", aki szerint fél-1 milliós 70 inches tv alatt már nem is lehet szórakozni, aztán megy a Halálos Iramban és a Transformers, Sidney Lumet-ről vagy Billy Wilderről meg életében nem hallott.
Vagy az "igényes játékos", akinek szintén kell a hasonló kijelző és/vagy fél millió+-os kártya, mert az alatt már "gáz játszani", közben meg kizárólag az aktuális CoD, Battlefield, Fifa megy, néha azok is kalózkodva.
Emellett logikátlan is, amit mondasz, mert gondolom te sem OLED TV-vel/monitorral születtél, és valószínű, hogy nem is olyan régen, az is lehet, hogy csak 1-2 éve még azt mondtad egy IPS monitoron futó játékra, hogy szép. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
Nyilván, de mindenkinek más az igénye. Kommersz felhasználók nagy része bőven megelégszik azzal amit írtál egy 8bit+frc panelen. Amire használják(játék,tartalom) arra bőven elég és valószínűleg van mellette otthon egy tvjük amin megy a komolyabb tartalom fogyasztás.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
> Ez érthető, csak ne adja úgy elő,
> mintha valami iszonyat szép kéne lenne.a szépség részben szubjektív.
Kérdezz meg egy anyakönyvvezetőt ..> Van miniLED monitor is és már egész jó árban van.
én erre lennék kíváncsi:
https://www.apple.com/apple-vision-pro/ -
S_x96x_S
addikt
válasz
Quadgame94 #43073 üzenetére
> mikor a nyomi IPS monitorján játsza valaki ezeketet
> egy drága kártyán és mondja milyen szépa titok a képzelőerőben és a fantáziában van.
Kérdezz meg bárkit a 8 bites hőskorból, ( Junoszt Tv ++ ) -
MaddeNNNN
addikt
válasz
Quadgame94 #43073 üzenetére
Nem is értem miért nincs minden háztartásban 400 ezres OLED monitor.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #43003 üzenetére
Tehat ugyanugy lehet igaz is, ahogy nem.
De mivel a dvga market sharet konkretan lekoveti a Steam Hardware, valoszinubb hogy igaz, mintsem az ellenkezoje.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Ukrajnai háború
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Autós topik
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Inno3D Twin Edge RTX 3070 8GB GDDR6 Videokártya!
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
- Új - VGA támasztékok, több méretben, fém verzió
- ASUS GeForce Dual RTX 2070S videokártya
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy J5 2017 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Victus 16-s0002nh - 16.1"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 32GB - 1TB - RTX 4050 - 1,5 év garancia
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ Sapphire / Gigabyte RX 7700 XT / RX 7800XT 16GB / 7900XTX 24GB videokártyák 3 év 27%
- Fedezd fel az új dimenziót a Sapphire RX 7800XT-vel!Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest