Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz S_x96x_S #39383 üzenetére
Az amd esetén ennél rosszabb a helyzet. Ugyanis
- várható, hogy lesz valami v-cache-sel szerelt verzió is. Tehát a 7900XT máris nem 2., hanem csak 3. Legjobb sku.
- ha igaz a respin, meg a 3GHz, akkor a mostani paraméterekkel rendelkező 7900XT vagy tovább csúszik lefelé 4. Helyre, vagy nem is létezik, hanem helyette a +20%-kal gyorsabb változat van, értelemszerűen drágábban.Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
core i7
addikt
válasz S_x96x_S #39383 üzenetére
Amúgy. A mostani szériáig tekintve a Ray Tracing ,mint új fícsőrt. Még reális is volt az áremelkedés. De ez a mostani GPU ár valami pofátlan ezekre a kazánokra. Egyetlen érdemi dolog itt talán a régi játékok felújításának a tudása. Elkeserítő ez a széria számomra. Hálistennek ezek 4K kártyák legtöbb halandót nem érintik. Nem is beszélve arról ,hogy a mostani 1100 dollár többet ér mint anno az 5-1000 szegmens. Úgylátszik 2022 ben ez lett a divat a pofátlan áremelések. Akár van konkurencia akár nincs. Mindenhol De hát kell az a fránya BMW mindnekinek. Már mindenki aki egy kicsit is vállalkozik Holdjáróval jár lassan
[ Szerkesztve ]
-
FLATRONW
őstag
válasz S_x96x_S #39500 üzenetére
Nem tudom, hogy mit is mér egy ilyen teszt, de kb. az jön le belőle, hogy nem történt ezen a téren fejlődés. Egy kicsivel több Cuda core-ral és kisebb memória sávszélességgel azonos teljesítményt kapunk. A 4090 kb hozza azt a szintet, mint amennyivel több "anyag" van benne.
-
félisten
válasz S_x96x_S #40022 üzenetére
500W kifejezetten jó lett ehhez a teljesítményhez, már ha valós lesz a való életben is független teszteken.
Biztos hogy dolgoznak rajt kijönnek vele időben.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
PuMbA
titán
válasz S_x96x_S #40070 üzenetére
Semmi nem lesz Gen5-tel, mikor a Gen3 és Gen4 között semmi különbség nincs Egy Gen3 SSD bőven elég lesz bármire évekig, mert annyira sok adatot képes az is mozgatni, ami egy jelenethez sosem lesz kevés, még 4K textúrákkal se. A Gen5 marad az ésszerűségen kívül.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz S_x96x_S #40074 üzenetére
Ezek csak a marketing számok. A valóság mindig más. Téged le kéne tiltani, hogy ilyen marhaságokat nézz Hogy mondták, hogy a PS5 Gen 4 SSD így meg úgy, aztán leragasztva az érintkezőket úgy, hogy 1700MB/s-ra csökken az olvasása a külső SSD-nek is tökéletesen megy minden játék. Tudod, mutatni kell a számokat és sok ember már megy is a boltba, lobogtatni a pénzt úgy, hogy elméleti dolgokat lát, amit még át se ültettek gyakorlatba....
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz S_x96x_S #40078 üzenetére
"Egyébként is mi értelme lesz az nVidia 5090-nek, ha nincs játék ami ki tudná használni ?"
Számottevő értelme nem lesz. Most se nagyon van, ami kihasználja a 4090-et Nézd meg például a Forspoken-t Ultra grafikán PC-n. Rosszabbul néz ki, mint az én RTX3060-amon a Red Dead Redemption 2, ami kiválóan fut magas grafikán 1440p-ben nálam. Hiába van giga-szuper hardvered, ha a szoftver rossz. A hamarosan jövő RTX fejlesztés a Cyberpunk 2077-ben fog mutatni valamit, illetve majd a Stalker 2. Egy csúcskártya a kiadás pillanatában nem sokat tud felmutatni, mert a játékokat a középkategóriára csinálják. Ezért adnak ki Portal RTX-et meg ilyen techdemókat, hogy örüljenek az emberek, mert amúgy a kártya majd 2 év múlva lesz rendesen kihasználva.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
-
PuMbA
titán
"Lelkesedhetsz a Forma1 iránt egy Forma1-es autó nélkül is ..."
Ez így van, de egy 3-5 éves távlatban ugyanazok az ismétlődő folyamatok mennek vége a PC világban. Elvileg lesz valami csoda jó technológia, aminél kiderül, hogy a használatban azért nem annyira sima dolog, mert mindennek van előnye és hátránya és ezért elmarad a csoda. Ezért előre én nem lelkesedek, csak ha már a két szememmel látom játékban a dolgot, mert sokszor lelkesedtem már úgy, hogy semmi se lett belőle. Például amikor vettem AMD APU-t az A8-7600 személyében és semmi nem lett belőle és még sorolhatnám...ettől még lelkesedni lehet, de legtöbbször úgy se jön be, így minek spanoljam magam
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz S_x96x_S #40082 üzenetére
"A még gyorsabb adatkapcsolatra mindig szükség lesz"
A nagy kérdés, hogy meddig időzünk egy állomásnál és az a baj, hogy ezt nem lehet tudni. Példaként felhozom, hogy hiába csinált az AMD 16 magos asztali procit lassan 3 éve a Ryzen 9 3950X személyében, azóta is csak 8 magnál időzünk a gamer procik esetén, mert nem tudunk úgy játékot írni, hogy 16 magot rendesen kihasználjon Simán lehet, hogy még évekig elég lesz a PCI-E Gen 3, aztán még jó pár évig a Gen4 és ami most téged nagyon lelkesítő Gen 5-ből csak 7 év múlva lesz valami. A kérdés, hogy érdemes-e lelkesedni 5-7 évre előre. Én inkább lelkesedek olyanért, ami már kézzel fogható, minthogy az elérhetetlen jövőbe révedjek.
[ Szerkesztve ]
-
T.Peter
őstag
válasz S_x96x_S #40082 üzenetére
Itt inkabb az a kerdes hogy te mit varsz attol hogy gyorsabb az ssd. Miben fog tobbet nyujtani szerinted egy jatekban?
PuMbA: Ne varjuk hogy a 8 magos konzolok mellett majd kulon pc-re atdolgozzak 16 magra.
b.: Szerintem egyik fejlesztonek sem lenne elonyos ha megint eltero hardverek lennenek. Foleg multiplatform cimeket gyarto studioknal. Nem hiszem, hogy ezt barki akarna.
-
Wilks
tag
--Egyébként is mi értelme lesz az nVidia 5090-nek, ha nincs játék ami ki tudná használni ?
Szerintem azt te is tudod,h a kártyákat nem csak "játékra" fejlesztik.Főleg Nvidia.
Igy "létjogosultsága" lesz az 5000-es szériának.
Másfelől akkor is megveszik-megveszuk azokat a dolgokat,amiket nem tudunk 100%-an kihasználni.
Az emberi elme ilyen.......
Csakazértis,mutogassuk,h van a tulajdonukban ilyen is,stb....... -
Petykemano
veterán
válasz S_x96x_S #40070 üzenetére
Elnézést, elhamarkodottan ítéltem.
Az új mérések szerint valójában nincs negatív hatással a directStorage az fps-re [link]
A mérés volt hibás: a betöltési idő alatt az fps megugrik, mert nincs érdemi munkája a GPU-nak. A hosszabb betöltési idő pedig nagyobb mértékben húzza fel a átlagos fps értéket.Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Raymond
félisten
válasz S_x96x_S #40246 üzenetére
Itt nem arrol volt szol hogy milyen GPU arch-ra kell optimalizalni hanem arrol hogy hogyan viszonyul a kozolokban talalhato 16GB memoria a PC-hez mert az eredeti hozzaszolas amire valaszoltam ugy jott le hogy "kell mar 16GB kartya mert a konzolokban is 16GB van" ami termeszetesen nem ugy van.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
GEIL
addikt
válasz S_x96x_S #40249 üzenetére
De a középkategóriával nem akar senki 4K-ban játszani.....
de még 1440p ultra grafika 144 fps-sel sem.....A középkategória szerintem 1440p ultra / high grafika és 60 fps /144 fps
vagy 1080p ultra / high grafika és 60 fps /144 fps
......ide meg elég a 8 Gb VRAM....főleg GDDR6X-ből...[ Szerkesztve ]
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
Raymond
félisten
válasz S_x96x_S #40249 üzenetére
Hogyan fugg ossze? Az asset nem lesz nagyobb vagy kisebb attol hogy Turing, Ada, RDNA2 vagy RDNA3-on fut.
"durván szorozni kell a konzolos igényt 1,5x .. 2x -vel"
Marmint mit kell szorozni mivel? Mondjuk ott a PS5 es 12GB all rendelkezesre a komlett jateknak ami a RAM es VRAM egyutt vagy legyen ugyanez az XB-nal figyelmen kivul hagyva hogy ott 10GB csak a magas savszel meret. Mit szorzol es miert hogy egy PC-s igenyt felmerj?Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
PuMbA
titán
válasz S_x96x_S #40254 üzenetére
"HoghwrtLegacy-nál PC-n jelenleg 32GB RAM az ajánlott,"
Papíron. A valóságban távolról sem használ ennyit. 4K Ultra grafikán RT-vel használ 18GB körül Aki ilyen grafikán játszik annak biztosan van 32GB RAM a gépében, aki meg nem ilyenen annak biztosan elég a 16GB.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz S_x96x_S #40254 üzenetére
En nem a Hogwarts Legacy-rol kerdeztem hanem arrol az allalanos szorzorol amit emlitettel. Ez a jatek egyebkent egy katasztrofa. Egy UE4-es motor, van mar par jatek vele a piacon, de valahogy sikerult pont ennek a fejlesztonek ugy hasznalni hogy ertelmetlen sok RAM kell neki es meg igy is toltoget ugy hogy varni kell jatek kozben. Gratulalok nekik.
Akkor most visszaterhetunk ahhoz hogy mit es mennyivel kell szorozni a PC-nel hogy a PS5 12GB memoriaval egyenlo legyen.
Bonusz: nem akarok ket labbal a PS5 hardveres kitomorito es gyors SSD teoriadba gazolni, csak megemlitem hogy XBX-en ugyanugy fut a jatek es ott nincs az a kitomorito az SSD pedig csak feleannyira gyors mint a PS5.
-
Raymond
félisten
válasz S_x96x_S #40259 üzenetére
Bevallom eddig en ugy gondoltam hogy azert ertesz a dolgokhoz picit, de ez a topic eleg kiabrandito volt ebbol a szempontbol.
Azok a PS5 feature-ok amikrol alltalanossagban irkalsz leteznek, de az nem auomatikus. Ezeket kulon be kell epiteni a jatekba es hasznalni. Foleg ezt amit itt ideztel. A Hogwarts-ban meg egy normalisabb streaming es prefetch megoldas sincs nemhogy az amit itt ecsetelnek az idezetben!
Azt a hulyeseget pedig hogy 48GB vagy 64GB RAM kell egy 3090 kihasznalasahoz arra mar nincs igazan mit mondani. Ne is menjunk bele a Win memoria kezelesbe, maradjunk egyszerubb szinten. Azon gondolkodj el par masodpercre hogy a millonyi user akinel ott vannak a 16GB-os 6000-es Radeon-ok azoknal mindnel 32GB RAM van a gepben? Vagy megy siman 16GB-al is? Vagy a 12GB-os Radeon es GF kartya tulajok mind 24GB RAM-ot hasznalnak? Gondolom vilagos elotted hogy nem. Hallottal ebbol kifolyo problemakrol? Nem. Miert nem? Mert nem kell a VRAM duplaja rendszermemorianak mivel a Win memoria kezelese nem ugy mukodik.
-
T.Peter
őstag
válasz S_x96x_S #40259 üzenetére
A pre-fetch-en valoban segit, de ez is fugg attol hogy a jatek adott szakaszan adott nezopontbol mire van szukseg. Ha nem kell eppen semmit sem behuzni mert nem olyan helyen vagyunk ahol be akarnank tolteni egy masik palyareszt akkor ugyis ki lesz hasznalva a ram.
Az 1 masodperc a 30 helyett pedig meg mindig nem eleg hogy pl ne kessen a magasabb reszletessegu textura betoltese. A jelenethez szukseges texturak alacsony lod szintjet amugy is bent kell tartani hogy legyen mit rogton megjeleniteni ha fordul a kamera. UE jatekoknal is lathato amikor egyik kepkockarol a masikra valt a kamera nezopontot hogy a magasabb reszletessegu textura kesobb jelenik meg.
Szoval szerintem nem az ssd sebessege hatarozza meg hogy a ramot mennyire optimalisan tudjak kihasznalni. Arra pl ott a sampler feedback streaming az xboxban, meg ugy altalanosan a virtual texturing pl az UE-ben.[ Szerkesztve ]
-
Petykemano
veterán
válasz S_x96x_S #40265 üzenetére
Tökre kiváncsi lennék az ilyen "issue"-k mibenlétére.
Vajon tényleg volt egy bug, egy elgépelés, egy tévedés, egy rossz paraméterezés, egy indokolatlan loop (nem tudom mit lehetne még felsorolni, egy véletlenül benne hagyott usleep? ), ami erőforráspazarló működéshez vezetett Nvidia GPU-k esetén?Vagy az "Nvidia GPUs having lower frame rate compared to AMD" maga az issue, amit hosszas kódbogarászással, code review-kal, esetleg Nvidia tanácsadással sikerült úgy optimalizálni, hogy kedvező legyen az Nvidia hardver számára.
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Komplikato
veterán
válasz S_x96x_S #40450 üzenetére
Nem tudom konkrétan 1:1-ben összehasonlítani, de pl. single precision-ben az A4500 gyorsabb. És az azért használtan, garanciával elég jó áron van.
(Hobbihoz kellene, nyilván nem termelné vissza az árát.)
De tartalom gyártáshoz még egy használt 3090 is sokkal jobb lenne.
Szerkesztés: Most nézem a táblázatot lentebb, felfogtam, hogy azért ilyen lassú, mert 70W, de a többi kártyán mik ezek a pici VRAm méretek? Ilyen kártyáknál legtöbb felhasználásban a VRAM méret számít, sosem elég, erre 8, 12, 16GB??? Miért?[ Szerkesztve ]
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Devid_81
félisten
-
félisten
válasz S_x96x_S #40641 üzenetére
Jensen már 2 éve azt nyilatkozta hogy alkoss meg két nagy GPU-t majd kösd össze őket egy megfelelő interconnect segítségével.( Mondjuk akkor mondta azt is , hogy minek fejlesszenek CPU-t amikor meg is lehet venni egy architektúrát és licenszeket. ( vagy céget aki ezzel foglalkozik) RIP ARM)
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
nagyúr
-
-
félisten
válasz S_x96x_S #40956 üzenetére
Sok féle részvény létezik.
A market cap más és a külső törzs részvények eltérnek A Cégvezetői és tulajdonosi részvényektől úgynevezett belső részvények vagy MLP részvények teljesen más jellegűek mint amit te a tőzsdén megvehetsz. Itt a cég tevekénységéért a saját vagyonoddal is felelsz :Itt láthatod kinek van a legnagyobb tulajdona nem meglepő : [link] Itt fizetést is kaphatsz meg hasonló dolgok amit egy sima részvényes osztaléként él meg. Nvidiánál 3 ember birtokolja ezeket a részvényeknek a legnagyobb rését. az első ember jensen és mint írtam ő tulajdonosi és alapítói tag.
The Biggest Individual Insiders Who Actually Own Nvidia Stock:
Insiders have senior management positions, are on the board of directors, or own more than 10% of the company’s stock. It has no connection with insider trading in this instance.
Below is a list of the top three insider traders at Nvidia. This list includes only shares owned directly and does not include shares owned indirectly or through stock options.1,Huang Jen Hsun
Shares held (as of 09/30/2022): 95,069,737
Value: $14.02 billion
Percentage holding: 3.86%
2,Colette M. Kress
Shares held (as of 06/10/2022): 157,773
Percentage holding: 0.03%
ect.Arról szerintem csak ők tudnak milyen szabályok szerint működik most a cég és lenne e lehetőségük őt kirúgnia cégtől. Nem tartom annyira naiv és álmodozó embernek az öreget mint Steve Jobsot, legalább is a filmje szerint az volt. valószínűleg ha ez megtörténne az Nvidia utána 5 éven belül megszünne vagy megvenné őket az Intel..
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz S_x96x_S #40958 üzenetére
Csak arra utalok,kevered a külső , IPO és egyéb részvényeket és a belső részvényeket, amik nem nyílt piaci részvények.
Lisa mamánál is egybenézik nem tudjuk neki eza kicsi szám is, külső belső részvényekből hogy áll össze. Azért linkeltem be neked azt a listát [link] erre akartam rávilágítani. külsős részvényt adhatsz - vehetsz te a saját cégendél trösztökön keresztül is nagy tételben. Az fontos tulajdon viszonynál, hogy az belső részvényekből mennyid van .( aza durva hogy Jensennek csak a belső brutálisan nagy 3.86 % az össz-külső belső részvényt nézve) tehát a legnagyobb szavazati joga neki van, Mint latod utána a 2. ember 0.03% kal nyomul.Hát amúgy szerintem sem lehet megbízni ezekben a dolgokban, ebbe nem hiszem hogy mi belelátunk innen.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz S_x96x_S #41235 üzenetére
ez nem új hír, már 1 éve is volt róla szó.[Nvidia CEO says interested in exploring chip manufacturing with Intel]
Az Intel 4 a marketing anyagok alapján a 3nm TSMC vel versenyképes.
-
bitblueduck
senior tag
-
félisten
válasz S_x96x_S #41317 üzenetére
Szerintem nem fog tudni mit kezdeni a Grace Superchip-pel teljesítmény terén, és ez ha jól látom egyáltalán nem azt a területet célozza, mint az Nvidia Ez egy általánosabb felhasználásra szánt hardver a Grace meg speciális ,512 GB memóriával legalább,( ennél több is lehet) van memória dögivel meg koherensen megosztható sávszél is, ennél több is, Mellanox nem véletlenül lett az Nvidia tulajdona olyan stabil szoftveres körítéssel amilyennel nehéz konkurálni.
Persze majd meg kell nézni mit mutat az M2 a gyakorlatban de ahogy én nézem nem egy piacra készültek.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz S_x96x_S #41321 üzenetére
Szerkesztettem a fenti hozzászólást.
nem tudom szerintem ez( stílusosan) Alma Körte esete.
Nvidiának nincs ilyen "kis" hardvere mint az M2 ultra. X86 és GPU kombó jöhetne szóba.
A Grace Super 64 GB os modulokkal készül és legalább 512 GB ot tartalmaz , nem tudják pontosan csak a megrendelők, szerintem más jellegű platform. az kifejezetten AI.
AZ Apple M2 Ultra szerintem saját Mac stúdió platfromra készült. Nem tudom hogy jön ebbe Nvidia, mint konkurencia mert ez egy zárt ökoszisztéma, itt nincs más játékos.
ha úgy érted , hogy X86@ Nvidia GPU párosítás ,ott nem tudom.de ismerve Applet.legalább 3db átlagos Nvidia Stúdió lapos ára legalább lesz..[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Külpolitika
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- DUNE médialejátszók topicja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Filmvilág
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.