Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
stratova
veterán
válasz t72killer #15405 üzenetére
Elég alacsony haszonnal lehet eladni egy belépő asztali kártyát. Mobil VGA-ként szebben lehet keresni ua. GPU-n. NV-nek egyelőre nem érdeke, erre a rétegre erőforrást pazarolni, először a felsőkategóriát terítik, majd a közepet és valószínűleg a csúcsot. Ott van nekik a GTX 750(Ti) ami kevesebbet fogyaszt mint az erre a területre pozicionált konkurense.
Esetleg akkor foglalkozhatnak vele, ha AMD-nél jól fogy ez a szegmens Polaris 11-ből és ők is kérnek egy szeletet. De 30-as új árban most sincsen Maxwell alapú NV kártya [az OEM GTX 745-öt nem számítva], így erre kicsi szvsz az esély.[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz t72killer #16306 üzenetére
Most nézem, hogy a 2070/80 nevekre Pascal refresh-t terveztek, amiből nem lett semmi, és sajnos az árcsökkentésből sem
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
westlake
félisten
válasz t72killer #16313 üzenetére
Mondj egyetlen ésszerű érvet, miért kellene kiadniuk akkor. Csak egyet.
Mi a fenéért teremtenének konkurenciát a saját termékeiknek?Egyébként nem jött be, amit tippeltem, de ahogy nézem a GV100-400-on is "ül" már az NVIDIA majdnem 6 hónapja. hova siessenek?
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz t72killer #16315 üzenetére
Eddig? Cseppet le vagy maradva. Az NVIDIA-nak pont egy éve van létjogosultsága a bányász "piacon" is. Tudom, mert pont akkor kezdtem el megint.
Ethash? Ugyan. Miért nem CryptoNight eredményeket mutatsz? Esetleg mennyit is megy a TITAN V? 2050-et, mint a VEGA 56/64? Hát nem. Ráadásul az NV árából veszel 5 darab (kis túlzással) VEGA 56-ot.
Aki meg az Ethash-re épít bármit is (jelenleg) az meg is érdemli.Egyébként remélem azzal tisztában vagy, hogy az Ethash egy memória sebesség "alapú" algó. Szóval amikor bármilyen játékot elindítasz, akkor máris nem lesz olyan széles a mosoly. Az Ethash eredmény semmi mást nem mutat meg, csak a HBM2 tudását és a memória sáveszélességet. A GPU-hoz nem sok köze van.
Vagy miért nem említed az Equihash-t, amiben kb. 10%-kal jobb (ha jól rémlik), mint a 1080 Ti? Miért nem ezeket említed?[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
Jack@l
veterán
válasz t72killer #16326 üzenetére
Fudzilla nem igazán hiteles forrás. Hogy mi lesz azt csak a belsősök tudják. Hogy mért jön ki később, az meg szimplán lehet üzleti döntés, profitmaximalizálás. Gyanítom pár hónapon belül kiadhatnák még az átdolgozott változatot is, ha nagyon hajtaná őket az idő.
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Jack@l
veterán
válasz t72killer #16355 üzenetére
részletkérdés ezek után: https://www.techpowerup.com/240509/nvidia-pascal-and-amd-vega-graphics-card-prices-sizzle-stateside
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Dyingsoul
veterán
-
nagyúr
válasz t72killer #16390 üzenetére
Nem rémilk? Pont az utolsó kettőnél így történt Ez persze nem jelenti azt, hogy így is lesz - az utolsó két generációban volt 1-1 "csodafegyver", ami ezt lehetővé tette, ilyenről most nem hallani.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Ren Hoek
veterán
válasz t72killer #16471 üzenetére
A Titan V egyáltalán nem gamer kártya, tele van játékhoz tök felesleges neurhálós és compute dolgokkal. Pl tenzor proci.
Egy barátomék vettek 8 db-ot kísérleti célokra 3000 USD/db, ő is megerősíti.Eleve még driverek sincsenek szerintem kigyúrva rá.
Az sem biztos, hogy az Ampere Volta alapokra jön, de szerintem igen, csak kiszedik belőle a felesleges részeket és a driverek kiforrnak gamer szinten is.
Egyébként ezen felül DX11-ben lehet nem is lesz akkora előrelépés, viszont DX12-ben rommá veri a Pascalokat, ha beigazolódnak a feltételezések, és tényleg nem egy Pascal refresh-t akarnak kiadni.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz t72killer #16471 üzenetére
Nem jók ezek a kiragadott példák - ha a Unigine-t tettek volna ide, akkor meg +60% lenne. Amúgy ha Volta alapokra jönne a cucc, akkor érzésem szerint nem lenne meg az elmúlt két (architektúra)generáció 60-70%-os előrelépése, inkább csak 30-40%, tehát a 2080 tényleg az 1080Ti környékére érkezne. Viszont ha a további reszelés lesz rajta (ld. Ampere, jelentsen is ez bármit), akkor ki tudja...
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
nagyúr
válasz t72killer #16475 üzenetére
Attól önmagában nem lesz új mikroarchitektúra, hogy kasztrálják - a GK100/110 és a GP100 és jelentősen többet tudott, mégis Kepler és Pascal néven futottak.
Persze a marketingeseknek semmi sem drága, de bízom benne, hogy ha már egy újabb fizikust elhasználnak, akkor valami tényleg differenciálja az architektúrát. Ha egyáltalán létezik olyan, hogy Ampere, és nem csak valaki fantazmagóriáját kapta fel a net"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Ren Hoek
veterán
válasz t72killer #16482 üzenetére
Még az is lehet amúgy, hogy a Turing tényleg bányász chip lesz, az Ampere-ből meg valahogy mikrokodból kiölik a bányászatot.
Ez elég zsír lenne. Egyszerűen nem érné meg az Ampere ár/érték arányában. Nekünk meg jutna.
Azt viszont tudni lehet, hogy a Titan V nagyon malac bányászatban... Cimbi mesélte, hogy az összes cégnél lévő GPU-val, és "számológéppel"... beleértve a 8 db Titan V-t, valami 6-700K nettót tudna kihozni/ hó. Csak elvből nem teszi és inkább kutatásra fordítja a teljesítményt.
Addig meg lehet fontolgatnunk kell, hogy átállunk a sötét oldalra. Haver mesélte hogy az alulfeszelt 1080 EVGA-ja olyan halkan bányászik, hogy simán alszik mellette. 1 db van neki, ezt az elvet követve vette. Még ha nem is megy egész nap, legalább egy részét visszahozza a kártyának gariidőn belül. Elvileg ha jól alulfeszeled nem okoz gubancot... a hőingás lehet rosszabb.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz t72killer #16475 üzenetére
Nem butítás. Volta egy remek gamer kártya lehetett volna, ha megkapja NV az X86 licencet, mivel erre alapozták a jövőjét a gamer szekcióba ( hasonló elven működött volna, mint a GCN de attól előrébb mutatott volna.)valamennyi remény volt rá, NV megint tud kötni egy csere alkut Intellel, mint ezelőtt, de sajnos nem kapta meg, Intel oldaláról érthető okokból.
Már ezelőtt 1 évvel kiderült ez a dolog, de mivel gépi tanulásban jelenleg a leggyorsabb GPU-k egyike, bányászatban is baromi jó kari,nem fújták le a dolgot, hanem átépítették úgy , hogy gamer kártya legyen x86 licenc nélkül.Ez lesz az Ampere.Új architekt lesz.
Volta amúgy driver gondokkal hozta ezt a teljesítményt egy csomó tensormaggal, amik csak zabálták az áramot -közben üresen tangliztak,- a GPU elől, szóval jó kis kártya lesz ez, szerintem finomhangolva. nagyon várom.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
t72killer
titán
válasz t72killer #16503 üzenetére
Azt nézem, hogy a bányászat szempontjából fontos ETH árfolyama elérte a tavaly decemberi szinteket - a 1080 ti ára miért nem ment le a tavaly decemberi 900EUR alatti szintekre, ráadásul ERŐSEBB euró mellett???
-
Jack@l
veterán
válasz t72killer #16504 üzenetére
Fullon vannak a készletek amiért az eth árfolyama beesett? Vagy nem értem mit vársz egy napos árfolyamváltozástól a kereslet-kinálat görbén... Majd ha a kutya nem veszi, feltöltötték a nagykereket és lesz egy csomó használt kártya az aprón.
(UI: már nem kell sokat várni, készülhetnek a kiskerek az egymás alá "licitrálásra")
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz t72killer #16506 üzenetére
Halad hálistennek, de mindíg vannak reménykedő vevők, akik visszahúzzák. A gond az, hogy az alacsony kamatok miatt minden szarba pénzt tolnak már, magasról téve a kockázatokra.
-
nagyúr
válasz t72killer #16611 üzenetére
Aha. És konkrétan?
(#16610) Ren Hoek: bizonyos értelemben? Pl. hogy az újításai nincsenek hatással a real world teljesítményre?
Meg úgy egyébként milyen nagy változásra számítotok? 2008 óta nem volt olyan uarch váltás, ami azonos funkcionális kapacitás mellett 10-15%-nál több extra sebességet hozott. A teljesítménynövekedés túlnyomó része a unitok számának és az órajel növeléséből jön. A V100-ból látszik, hogy a Fermi-alap még skálázható felfelé a Pascal után, max. annyi lehet a gond, hogy most nem látszik +60-70% az azonos kategóriás chipek között. Ebben a piaci helyzetben ezt most simán megengedhetik maguknak. Sajnos.
-
Ren Hoek
veterán
válasz t72killer #16687 üzenetére
Az egész kriptó koncepcióval van baj, pont az egyetlen dolog ami biztosítja az előnyét az a legkárosabb.
Minél többen szállnak be, annál nehezebb lesz és annál erősebb bányagépek kellenek.
Én is azt hittem az ASIC milyen jó, legalább nem környezeteszennyező. Dehogynem... hiába hatékony, ha ugyan úgy megveheti a többi bányász is, és pont annyival nehezedik, hogy a rendszer fenntartása semmivel nem lesz hatékonyabb.
Nem a valós átutalási kriptográfiát számolja, hanem egy virtuális f..szméregetés. Akinek nagyobb annak nagyobb az ereje a partiban... és a f...szok mérete és száma csak nő és nő Önszabályoz a rendszer.[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz t72killer #16703 üzenetére
Naja... kb az jár jól aki a kártyáját napközben/éjjel bányásztatja, így pont kb visszakereshető az a pénz ami a bányászok rovására írható. Sajnos még több is, ha jó az árfolyam.
Jó árak mellett, 1 év alatt jön visszajön egy 250 ezres kártya.Nekem nem volt pofám se kedvem ezt játszani az MSI 1070-el... szerintem nem fair ha aztán eladom később... meg nem tudok aludni gép mellett
...de etikus egyébként, mert nem ezek miatt ilyen a piac, hanem akik 10-esével, 100-asával veszik...
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz t72killer #16710 üzenetére
Ja és nem hiszem, hogy lesz Titan Ampere/ Turinig. Bááár a fene tudja.
Lehet a Volta csak egy lépcsőfok volt.Mindig ennyire titkolóznak NV-nél?
Bár mintha emlékeznék, korábban is ez volt. Egyik nap kelek fel, és kint az új kártya, azt hozza amit kell, tönkreverve a konkurenciát. Maxwell és Pascal idejére gondolok... de a Volta is hip-hop kijött, túlzott előzetes hype nélkül.
Ehhez képest az AMD találgatós topik fél éves sokezer kommentes reményvárás.
[ Szerkesztve ]
-
BerserkGuts
őstag
válasz t72killer #16739 üzenetére
1080ti-t elvileg már nem gyártanak és azért repült fel az ára mert felvásárolták szinte mindet amit legyártottak amik meg megmaradtak mint valami gyűjtői darabok azoknak felverték az árát mert ha kell úgyis megveszed.
Szvsz az új kártyákból remélem többet gyártanak mert nőtt az igény.
De ha jönnek majd nyáron érdemes szerintem mindenkinek hamar elkapkodni normális áron.
Mert nem jó taktika a várakozás hogy majd lejebb megy mint pl:a proci ára itt ez sajna nem működik.Én is belecsúsztam hogy várok még hátha olcsóbb lesz egy majd egy 1070 még tavaly amikor 106e volt aprón és gondoltam majd megy lejjebb is.
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
Crytek
nagyúr
-
carl18
addikt
válasz t72killer #16957 üzenetére
Hát az egy dolog hogy teli lesz a piac 1060-al 1080-al, de ha tudja valaki hogy előtte bányásztak vele éveken át, utána már biztos nem szívesen veszi át maximum ár alatt.
Itt hardverapron is gyanus lesz ha valaki 6 DB-t 1060-at árul majd használtan, és tagadná hogy bányászott volna vele.
Nyilván csak ár alatt fogja megérni megvenni, és ha már nincs rá garancia kérdésed lesz az élettartalma.1060 szintjét meg a következő X50 fogja tudni. Csak szívesebben vesz az ember egy zsír új kártyát 3 év garral 40E-ért. Inkább kivárja az ember, mint hogy egy bányaszökevényt vegyen.
De számít az árazás, a lényeg ha felkerülnek a bányász kártyák, nem kell egyből lecsapni rájuk mint az idióta.
Ők minden áron meg akarnak tőle szabadulni, szóval valószínűleg kénytelenek lesznek ár alá menni.
De a használtpiac áraival évek óta nem vagyok kibékülve, GTX 970 ára bányászat után még használtan is tovább emelkedett XDHiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
hoolla
aktív tag
válasz t72killer #16976 üzenetére
Nem kell annyira elore rohanni. De a 60 fps-es almodozas mar kb nevetseges. Szerintem egy atlag 80-100 fps-t az uj 80-as karival 4k-n mar erosen illene produkalni. Es nem tavalyi, meg ket eves jatekokban, hanem a friss, idei cimekben, meg ha kompromisszumokkal is.
"It was the best of times, it was the worst of times, it was the age of wisdom, it was the age of foolishness..."
-
nagyúr
válasz t72killer #16974 üzenetére
Függően attól, hogy 14Gbps vagy 16Gbps memória lesz rajta, 40%-kal vagy 60%-kal lesz jobb a sávszélesség terén, ill. valószínűleg az átalakított cache-architektúra is segíteni fog, úgyhogy a sávszélességgel nem lesz gond. Viszont ha ROP-ból nem lesz több, akkor még a 40% extra sávszél is bőven elég lesz.
ALU/TEX terén megintcsak 40% plusz lesz, a frontend pedig marad a helyén. Ez így eddig gyengébb, mint az 1080Ti - az órajellel lehet feljebb hozni. Ott meg azért nem a csillagos ég a határ.(#16975) hoolla: szerintem nem fogja - persze itt még azt sem tudjuk, hogy a 80-ashoz képest mennyire lesz lejjebb pozicionálva.
-
syberia
veterán
válasz t72killer #16957 üzenetére
GPU sales to crypto miners on the decline, but manufacturers aren’t worried.
Nem aggódnak, nem a francokat. A Bitmain jóval nagyobb profitot könyvelhet el a bányászat miatt az ASIC masináikból, mint az NVIDIA. Egyre kevésbé fogja megérni az ipari léptékű GPU bányászat, tehát egyre több használt kártya lesz a piacon, egyre nehezebben lesz eladható az új generáció magas profittal.
https://howbad.info/
-
Ren Hoek
veterán
válasz t72killer #17060 üzenetére
Pedig brutálisan kellene a kakaó amúgy... nem csak 4K miatt... hanem a VR miatt is.
A mostani VR szemüvegeknek amiket ki tud hajtani a rendszer nagyon gyér a felbontása. (Látni a pixelrácsot)... Persze sokak megveszik így is. Az igazi VR kb 8K-nál kezdődne (4K/ szem minimum), és az is 90 FPS MINIMUM. Vagy a szemkövetéses renderelés (csak az éleslátás helyén jó minőségben)... de ahhoz szinte nulla input lag kéne.Tehát éppenséggel kéne kakaó bőven, már magához a 4K 60Hz-hez is stabilan. Most egyértelműen a kijelzőtechnika sokkal magasabb szintre jutott, főleg hogy TV-knél kb kivezették a FHD modelleket. Szinte csak 4K TV-ket lehet már kapni, mid vonalon is. OLED-ből is... Jövőre jön a HDMI 2.1 (4K@120 Hz) és ha jól tudom változó frame rate szabvány is TV-knél. Azért egy OLED TV már elég ütős tud lenni egy Freesync szerű megoldással 120 Hz-ig, főleg ha húznak picit még az input lagon is. Samsung már dolgozott rajta.
Szóval most tényleg brutálisan lemaradt a GPU erőben... ettől függetlenül még sem lesz fejlesztés ilyen ütemben, úgy tűnik... és lehet simán várhatunk még éveket is.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz t72killer #17063 üzenetére
Próbáltam Hololenst, használtunk több projecthez... Pontosan nem tudom mekkora a PPI, de ott 32 fokos csak a látószög. Cserébe már pont jó a sűrűség. Nem találok semmi infót róla, és nincs most időm kiszámolni, de 1268x720 projectorok vannak benne 1(2?) inchen, kis látószöggel... Az fix, hogy nem csirkehálós egyáltalán. Ugyan azt megnéztük Oculusban is, és majdnem elrókáztam magamat, mert csak egy rácsot láttam. Tippre ez olyan 4K/szem lehet, az már elég lenne VR-hoz is, nagy látószöggel.
...de mint látjuk ahhoz is brutál kakaó kéne 90 FPS-el, mert át kéne számolni a másik szemre is 4K-n. Ott kisebb már a költsége, de fix és stabil 90 FPS kell, különben jön a rókamóka
+ infó, az AR amúgy azért király, mert valós viszonyítási pontjaid vannak a valóságból. Ezért simán lehet rá streamelni is, tökre nem gond az input lag sem. VR-ben már sugárban hánynál ennyi input lagtól, itt meg simán nem gond, mert az agyad a valósághoz adaptálódik, nem egy virtutális rendszerhez.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz t72killer #17072 üzenetére
"hogy aztán pár év múlva "feltalálják" a 144Hz 4k HDR 32"-os monitort, hogy legyen mire "fejleszteni" a PG27UQ-ról"
Ezek a panelek konkrétan szerepelnek az AUO roadmapjén, 2018 Q4-re tevezik a release-t.
Azért arra kíváncsi leszek, hogy az a 384 zónás local dimming hogy működik ezekben. Tévékben már eléggé rendben van, de én azért remélem, szükség esetén kikapcsolható.
(#17074) t72killer: Annyi csúszás szerintem is bennvan, még ha a 27"-os verziókkal már ki is taposták az utat.
Azért milyen poén lenne, ha ilyen árak meleltt a WOLED panelekkel az LG is beszállna a buliba. Annak is meglennének a maga hátrányai persze.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest