Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Kalandor: Habemus papam
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
Sziasztok,
Valakinek van tapasztalata 660Ti SLI-vel? Érdemes belevágni? Az eredeti terv egy 970-re csere lenne vagy 290/290x, viszont azon agyalok, hogy a mostani 660Ti mellé érdemesebb lenne-e egy másik kártyát venni (egyszerűbb/olcsóbb) vagy inkább cserélni (single card előnyei).
A google-t tudom használni, és nyilván, a konklúzió mindig az, hogy ha belefér a keretbe, akkor egyértelműen 1db erős kártya, de inkább személyes tapasztalatra lennék kíváncsi. (No meg drága azért a 970)Zaj, fogyasztás (üresjárat, terhelés), várható teljesítménynövekedés, játékok mennyire tudnak profitálni az SLI-ből? FullHD ill. felette hogy viselkedik, 2x2GB vs. 4GB ? lyesmi érdekelne.
-
BiP
nagyúr
válasz
regener #9103 üzenetére
Nálam a Windows 10 frissítette a drivert erre, (még nem az NV oldalán kiadott), azóta sincs semmi gond vele. Igaz, nem is nyüstöltem sokat, és 10 alatt még azóta sem állítottam be a tuningot, így nem vagyok referencia
Mostanában sokszor megkísért a gondolat, hogy kéne új kártyát venni, de aztán mindig rájövök, hogy ez a kártya alapon is elég gyors, és még ott a tuning is. -
BiP
nagyúr
válasz
regener #9101 üzenetére
Azt én is feltettem a hétvégén, az nálam is felment szépen Experience-szel együtt. Pöpecül megy.
(sőt, ma láttam guru3D-n, hogy volt közben egy .45-ös hotfix is, de az kimaradt.)Ráadásul ami meglepő volt számomra, hogy ma kipróbáltam a Project Carst, feltoltam mindent grafikát csutkára, és a 660Ti alapon, tuning nélkül hibátlanul, nagyon szépen vitte fullHD-ben.
(azért alapon, mert W10 alatt még nem variáltam a tuninggal) -
BiP
nagyúr
válasz
regener #9094 üzenetére
Jött ki pár napja egy hotfix, bár nem tudom, van-e összefüggés a bugfix és a Te problémád között, de egy próbát megérhet.
(Igaz, nekem Win10 x64 alatt nem sikerült norrmálisan feltelepíteni, az Experience-t nem volt hajlandó felrakni.)
[353.38 - link] -
BiP
nagyúr
válasz
Bjørgersson #8981 üzenetére
Friss ph cikk, ebben is említik a Fermiket, mint Tier1-et támogató kártyákat.
http://prohardver.hu/hir/microsoft_reszletezte_directx_12_uj_funkcio.html -
BiP
nagyúr
válasz
regener #8980 üzenetére
Hogy jött ez a 650?
Tudtommal (eddig végig így volt) minden DX11-es kártya támogatni fogja a DX12-t. Tehát a 4xx-es szériától kezdve.
"NVIDIA will support the DX12 API on all the DX11-class GPUs it has shipped; these belong to the Fermi, Kepler and Maxwell architectural families." link
MS szerint:
“While we are not yet ready to detail everything related to DirectX12, we can share that we are working closely with all of our hardware partners to help ensure that most modern PC gaming hardware will work well with DirectX12, including; nVidia’s Maxwell, Kepler and Fermi-based GPUs, Intel’s 4th generation (and newer) Core processors and AMD’s Graphics Core Next (GCN) based GPUs. We’ll have more to share about DirectX12 at GDC in March.” [link]szerk: Látom, közben Te is javítottad, amíg írtam a hsz-t.
-
BiP
nagyúr
válasz
marcusa #8948 üzenetére
Teljesen megértem, én is azt venném, műbalhé (3,5GB vs 4GB) ide vagy oda.
Én mondjuk 960-ban gondolkodtam, mint utód, (egészen addig, amíg ki nem jött) de így, hogy a 970 meg 2x olyan gyors, erősen elgondolkodtató. Bár nekem így is többe kerül, mint amennyiért egy vidkártyáért hajlandó vagyok kiadni. Sajnos, mert amúgy jól jönne egy
-
BiP
nagyúr
válasz
JegesEmber20 #8923 üzenetére
Én 460-as táppal használom a gyári OC-s 660Ti-t egy tuningolt i7-2600k mellett, teljesen jó.
Ha nem egy 350-400-as dzsunka mezei Vargáné szintű tápod van, vinnie kell.Nem tudom, milyen árakon jutnál a kártyákhoz, de egyértelműen a 660Ti-t javaslom a kettő közül.
-
BiP
nagyúr
válasz
kicsiultra #8881 üzenetére
Megörültem a cikknek, nagy lelkesen belinkeltem ide is, mert tényleg nagyon vártam, mint utód.
Aztán azóta én is elolvastam a tesztet, és én is csalódtam
Szóval keresnem kell valami mást. Az AMD-s megfelelőkkel (teljesítmény szintjén, hogy mi mivel van pariban), nem vagyok képben, körül kell néznem. Az 1950GT volt az utolsó Ati kártyám.
Nagyon nagy az üresség így a 960 és a 970 között mind árban, mind teljesítményben.
Remélem jön majd közéjük valami.
Majd a Ti -
BiP
nagyúr
A nagy Windows10 lázban el is felejtettem, hogy mára ígérték a GTX 960-ot. Ezt szánom a 660Ti utódjának. Mind magamnak, mind a piacon. Aztán majd a teszt alapján kiderül.
Ph teszt -
BiP
nagyúr
válasz
akoska07 #8825 üzenetére
Igen, a memoriatuningot nagyon meghálálja. Szerencsere olyan ramokat pakoltak ra, hogy a legtobb elmegy 7GHzen, de a 6800 szinte mindenkinek garantált.
Gpuban az 1200 azert mar joval ritkább a 660Ti-ken. Nekem pl. Csak 1050 a mindenhol stabil Boost.
Sima 660-ok jobban bírják.
Regener meg egy mázlista -
BiP
nagyúr
Szerintem ha hozza a 680/770 teljesítményét töredék fogyasztással, szerintem bőven jo.
Azert 970 teljesítményt nem várhatunk tőle. Remelem otthon is kapható lesz a tippelt 60-70e-es aron, de felek, hogy dragabb lesz.
De majd a tesztek megmutatják. Bízom benne, hogy ev vegen vagy ev elejen mar lesz valami előzetes teszt. -
BiP
nagyúr
Valahogy kimaradt nekem a hír a nagy 960 várakozásban. 2 napja hírezték, hogy januárban jöhet a 960. Nagyságrendileg 770 teljesítményben, tökéletes 660Ti utód lesz.
-
BiP
nagyúr
válasz
Henker2 #8702 üzenetére
Attól függ, mennyibe kerülne a csere.
Teljesítményben szerintem nem lenne óriási az ugrás.
A 760 nagyságrendileg a 660Ti körül van, picivel talán erősebb, de valahol meg gyengébb, én egy szintre sorolom őket, viszont a 760 sokkal drágább.
De az alap 660Ti teljesítményét meg megközelíti egy tuningos 660.
Szóval szerintem ha ugrani akarsz, akkor minimum 770, de az meg jóval többe kerül.Én a 660Ti-mmel most kivárásra játszom. Kíváncsi vagyok, mit hoz a 9-es széria, mit fog tudni a 960, vagy milyen 950-es kártyák lesznek, és majd utána gondolkodom el a váltáson.
-
BiP
nagyúr
Persze, engem is csak a kíváncsiság hajt inkább. De ha jó áron lesz, és érdemes cserélni, akkor persze elgondolkodom rajta.
Arra leszek még kíváncsi, hogy a 950-es kategória hogyan fog állni a 660/660Ti-hez. Gyorsabb lesz-e vagy pont hozni fogja a teljesítményét?szerk: Igen, az alacsonyabb fogyasztás egyértelmű. Nekem is az a tippem, hogy a 950 fogja teljesítményben hozni a 660/660Ti szintjét. Ha váltani nem is, de talán aki újonnan vesz kártyát, annak érdemesebb lehet az újat választani. Kérdés valóban, hogy mekkora árkülönbözettel.
-
BiP
nagyúr
válasz
Kesalon #8523 üzenetére
En is erre a kettőre gondolok. Vagy a procituning sok neki, csak a korábbi kártyával ez nem derült ki, mert nem volt Ennyire terhelve, vagy a kartya nem birja a gyari OC-t.
(3. variáció, hogy tenyleg hibas a vga ram, de a tuningnak nagyobb esélyt adok).
Ki kell próbálni a dolgokat alaporajelen friss driverekkel, aztán tesztelgetni, mikor bukkan fel a hiba megint, mi okozza.
Szar lenne ugy gariztatni, nélkülözni a kartyat x ideig, mikozben nem lenne semmi baja. -
BiP
nagyúr
válasz
regener #8493 üzenetére
Elég szerencsés vagy.
Nálam a GPU az csak 1150-ig megy (terhelve, tehát Boost), a következő lépcsőben (kb. 1170) már hibázik, ill. a mem 6800-on stabil, 7000-en már hibázik egy idő után. Valahol a kettő között még lehet, hogy van egy stabil szint.
Cserében viszont nálam a proci jól megy, feszemelés nélkül, léghűtéssel 4140-en stabil. (i7-2600k) -
BiP
nagyúr
válasz
davidsone #8485 üzenetére
Több dologtól is függ, menyit jelent a tuning. Mondjuk nem hiszem, hogyy a 4770k volt kevés neki.
De amúgy ha nem is több, de kevesebb nem lett, és mindent egybevetve mégiscsak nyertél a dolgon.Amúgy gput és memóriát is húztad? Ha csak az egyiket, úgy ez benne van a pakliban, hogy valami gyorsul, valami nem, attól függően, mi a szűk keresztmetszet.
Egyébként én tapasztaltam már olyat (igaz, processzor és memória tuningnál) , hogy egy már instabil beállításon romlott a teljesítmény. Tehát pont amit nyertem volna a tuningon, az el is veszett, így kb. ugyanazt kaptam, mintha nem is tuningotam volna. Nem lehet, hogy vidkártyánál is lézűtezik a dolog , és itt is hasonló a helyzet?
Próbáld meg óvatosabb beállításon, hátha.
-
BiP
nagyúr
válasz
davidsone #8483 üzenetére
Függ attól, hogy mit tuningolsz, és milyen mértékben. (gpu, mem), ill.az adott játék mennyire vidkártyalimites.
De ha ennyire csalódott vagy ill. ennyire nem akarod rendesen végigjátszani a tuningot, akkor valóban egyszerűbb, ha hagyod.+5fps az mit takar? 50+5 vagy 20+5? Nem mindegy.
De pl. ha tuningolsz pl. 10 %-ot, akkor a játékban is maximum ennyit tud gyorsulni (többet ugye nehéz lenne).
És mondjuk 50fps-nél +5fps ilyenkor tök reális, nem kevés.
Azt ne várjuk, hogy másfélszer annyi legyen némi tuningtól. -
BiP
nagyúr
válasz
davidsone #8474 üzenetére
A tuning az nemhogy tipusfüggő, hanem mindig darabfüggő, nincs fix recept, ahogy a cikkekben is eltérőek az eredmények,
A legjobban úgy jársz, ha magadnak tapasztalod ki.
De ha visszaolvasol a topikban, akkor néhányan leirták, nekik mennyit sikerült, ill. az olavasott cikkek is jó támpontot adnak, hogy mire számíthatsz.
Én azt mondanám, hogy a megismert eredmények közül a legalacsonyabb alá picivel lődd be a kártyádat, majd fokozatosan emeld. És ahol hibázni kezd, az alatt lesz a vége. A GPUt és a MEM-et külön-külön teszteld, mert bezavarhatnak egymásnak a stabilitás terén. Aztán amikor mindkettőből megvan a max., akkor mehet együtt.
Én a Heaven-nel teszteltem, az volt a legérzékenyebb. (ha átjutott azona részen, amikor a kamera átmegy a léghajóba, és nem fagyott le a kormánynál, akkor stabil volt) -
BiP
nagyúr
válasz
regener #8438 üzenetére
Így van, többet fogyaszt, de csak terhelés alatt, és nem annyival, hogy ez vízválasztó legyen. (szerintem).
De ezt már kiveséztük itt a topikban. -
BiP
nagyúr
válasz
juliabrilke #8434 üzenetére
Én sem találtam a spec között, így gyanítom hivatalos támogatás nincs.
Az ASUS fórumban valaki kérdezte, hogy nem-hivatalos esetleg van-e?
De erre sem tudtak megnyugtató választ adni. Csak annyit, hogy szerverben nem igazán jellemző, de próbálja ki, aztán kiderül. Ha nálad nem nagyon sikerül aktiválni, akkor lehet, hogy tényleg nem lehet bűködésre bírni. (de azért azt sem tartom kizártnak, hogy nem lehet meghackelni valahogy a dolgot)szerk: Crossfire-re azért írnak valami bíztatót. (ugyanúgy asus fórum)
AMDZone fórum.Ill. beleszaladtam még valami SLI patcher nevű dologba, nem tudom, az működik-e még, elég régi hivatkozás volt.
-
BiP
nagyúr
válasz
jozsef83 #8350 üzenetére
0:3
szerk: de már korábban felmerült hasonló ((#8225) Xperia.ZENO) , igaz, ott a fogyasztás volt az elsődleges szempont, de akkor is ez volt a konklúzió. Árban jóval kisebb a különbség, mint amennyivel gyorsabb a kártya, és hosszabb távon is jobban kijössz vele (ha esetleg cserélsz erősebb procira)
-
BiP
nagyúr
Szia,
Üresjáratban mindkét kártya alig fogyaszt (10W alatti mindkettő).
Ha terhelve +50W-ról beszélünk, akkor az napi 3 óra játékot tekintve (amit írsz a linkelt hsz-ben) 1 év alatt (MINDEN nap, ami kb. esélytelen) +55kWh, ami 40Ft-tal számolva 2200Ft. Évente. Bármennyire fontos a fogyasztás, ennyin tényleg ne rugózz.A jelenlegi felbontáshoz lehet, hogy elég lenne a 750Ti, de ha a mostani géped is 10éves, akkor úgy tűnik, hosszabb távra szoktál tervezni, és ahhoz bizony inkább a 660 az ajánlottabb.
-
BiP
nagyúr
válasz
regener #8200 üzenetére
Az 1.1750 V az default minden 660Ti-nél, max. biosban tudod átállítani.
(bár én egyszer próbáltam bios editorral variálni, nem sikerült belőnöm a tartományokat, aztán inkább nem bántottam. Most működik, és ezt az állapotot nem mertem kockáztatni)
De amúgy memóriát valóban jól lehet húzni. 4x1700=6800-on lazán ment még az én gyenge karimon is. (bár a 7000-et nem sikerült megcsípnem)
-
BiP
nagyúr
válasz
cyberkind #8197 üzenetére
Ami persze nem jelent egyértelmű összefüggést a tuningolhatósággal.
Amúgy szerintem az 1189MHz-es boost annyira nem rossz.
Nekem 1050-1075 között-re boostol, a memória meg 1700-ig bírja. Szóval ne bosszantsd magad, igencsak jó eredmény ez.(#8199) cyberkind: Persze, bizonyos arányok vannak, de azért van némi szórás is. Pl. magas ASIC, aztán mégsem tuningolható.
-
BiP
nagyúr
Na, mit találtam:
Fiery válasza egy ugyanilyen problémára, ott ráadásul a kártya maga tök ugyanaz volt.
http://prohardver.hu/tema/nagy_everest_topik/hsz_3397-3398.html
"Pl. ha az elso egy PCIe 3.0 x16 csatolo, akkor az utobbi mondjuk PCIe 2.0 x16 vagy PCIe 3.0 x8."Szerk: Az enyém P67, PCI-e 2.0-val, míg regener Z77 Extreme 4-en már van 3.0-ás csatoló is.
Ahogy marcusa Z77-esén is. -
BiP
nagyúr
Ezért furcsa nekem, hogy miért dupla neki. És az eddigiek alapján inkább az övé lóg ki a sorból.
Amire tudok még tippelni, az hardverek eltérése. Pl, proci, alaplap, vagy a PCI-Express csatoló. Ahogy nézem, neki újabb alaplapja van. Talán az.Szerk: marcusa-nak is Z77-es alaplapja van, és neki is 12e.
-
BiP
nagyúr
válasz
regener #8180 üzenetére
Hmm, ez tényleg furcsa. Mert a többi érték rendben van a tiédhez képest, és a memória írás/olvasás a linkelt 660-as eredményekkel van pariban. Fura mód a Copy meg teljesen rendben van.
Pedig direkt lefuttattam tuning nélkül is, hátha az kavar be, de úgyanúg 6ezer körül van.
Nem tudom, hogy a tiéd mitől lehet duplája.
Jó lenne, ha befutna még pár másik 660Ti is, össze lehetne vetni.Esetleg a többi hardverkomponens vagy a rendszer miatt lehet eltérő? (Win7 vs. Win8)
-
BiP
nagyúr
válasz
kona005 #8166 üzenetére
2 apró megjegyzés:
A GPU-Z főpanelje nem pontosan jelzi a Boost-ot (nálad itt 1151), de a Sensors alatt már jól mutatja az aktuális órajelet, ott is 1267-et kell látnod futás közben.
ill.
Az összehasonlíthatóság jegyében érdemes a benchmarkod FullHD-ben ExtremeHD beállításban futtatni. A fórumban a legtöbb eredmény így található meg. -
-
BiP
nagyúr
válasz
regener #8048 üzenetére
Nekem is mindig többre boostol, mint a gyári érték. Én csak örülök neki
Ami meg a tesztet illeti, célszerű fullHD extremeHD-ben tesztelni, hogy a többiek eredményével összevethető legyen. Így önmagában nem sokat mond, max. a saját kártyádon a gyorsulás látszik.(#8050) lancellott: Így van, ami jól működik, azt célszerű nem bazerálni.
Csak magadat kíméled meg némi extra stressztől. -
BiP
nagyúr
Szerintem a DOSBox egy virtualizált környezet, nem jutnál vele semmire. Sőt, egy bios flashelést nem is nagyon bíznék rá.
Leírást a google tud adni. Beírod, hogy bootable USB DOS, aztán találsz millió leírást, hogyan lehet pendrive-ból DOS-t csinálni. Felmásolod rá a flashelő progit, arról bebootolsz a gépbe, és úgy tudod natívan futtatni. Úgy már muszáj lesz működnie. -
-
BiP
nagyúr
válasz
Ernest. #7840 üzenetére
Nem, a háttérkép akkor is ugyanúgy nézne ki, ha pl. 1280x720-ra lenne állítva. Ha kitölti a képet, akkor nem lesz fekete keret. Főleg nem alacsonyabb felbontáson. Fekete keret pont akkor lenne, ha nagyobb a felbontás, mint a kép, és nem nagyítja ki.
De amúgy a tálca ugyanolyan, mint a monitoron, tehát valahol mégis FullHD-nak érzékeli, csak a programok és a windows ablakok vannak megkavarodva.
(bár ezeken a lekonvertált screenshotokon pont a lényeg nem látszik. Majd próbáld meg eredeti méretben beilleszteni.)Filmek: Némely médialejátszóban mintha lehetne állítani felbontást. Persze lehet, hogy az csak a feliratra vonatkozik.
-
BiP
nagyúr
válasz
Ernest. #7838 üzenetére
Pedig nagyon úgy néz ki, mintha a baloldali (gondolom ez a tévé) kisebb felbontásban menne.
A betűk formája alapján tippelek erre. Ha a Windows DPI-je lenne átállítva, akkor mindkét kijelzőn ugyanolyan lenne ill. élesebb lenne. De ez tök úgy homályos, mint amikor a natívnál alacsonyabb felbontáson megy valami.Nézd meg a vid.kártya képernyőkezelőjében is (nem a windowséban), ott mit ír.
-
BiP
nagyúr
válasz
bandika0626 #7835 üzenetére
Hali:
Gigabyte 660Ti OC. Default elvileg 941, Boost 1020, (GPU-Z sensor szerint 1080), Mem 1502/6008.
proci: intel i5-2500k, 35x103=3603MhzNeat Video benchmark:
Frame: 1920x1080 progressive, 8 bits per channel, Radius: 1 frame
Running the test data set on up to 4 CPU cores and on up to 1 GPUCPU only (1 core): 1.63 frames/sec
CPU only (2 cores): 3.25 frames/sec
CPU only (3 cores): 4.65 frames/sec
CPU only (4 cores): 5.81 frames/sec
GPU only (GeForce GTX 660 Ti): 8.93 frames/sec
CPU (1 core) and GPU (GeForce GTX 660 Ti): 7.94 frames/sec
CPU (2 cores) and GPU (GeForce GTX 660 Ti): 8.7 frames/sec
CPU (3 cores) and GPU (GeForce GTX 660 Ti): 10.8 frames/sec
CPU (4 cores) and GPU (GeForce GTX 660 Ti): 11 frames/secBest combination: CPU (4 cores) and GPU (GeForce GTX 660 Ti)
GPU Overclock:
GPU-Z sensor szerint 1123, mem 1700/6800Mhz:
CPU only (1 core): 1.64 frames/sec
CPU only (2 cores): 3.27 frames/sec
CPU only (3 cores): 4.72 frames/sec
CPU only (4 cores): 5.88 frames/sec
GPU only (GeForce GTX 660 Ti): 9.62 frames/sec
CPU (1 core) and GPU (GeForce GTX 660 Ti): 8.62 frames/sec
CPU (2 cores) and GPU (GeForce GTX 660 Ti): 9.52 frames/sec
CPU (3 cores) and GPU (GeForce GTX 660 Ti): 11.1 frames/sec
CPU (4 cores) and GPU (GeForce GTX 660 Ti): 11.6 frames/sec -
BiP
nagyúr
OFF: Nem tudom, mennyiért bővítesz majd Q9550-re, de amikor én sok pénzért vettem Q9505-öt pár éve (és ahogy nézem azóta sem lettek sokkal olcsóbbak a core2quadok), akkor éreztem, hogy annyit már nem ért, lehet, hogy érdemes elgondolkodni egy platformcserén. Ugyanabból a pénzből már i5-öt kapsz. (de talán egy erősebb i3 is elég, ezt a többiek majd cáfolják vagy megerősítik)
Persze egy platformcsere mindig macera, és az alaplap/memória csere miatt extra költség is, de időtállóbb és sokkal gyorsabb lehet arányaiban kevés ráfizetéssel. Nem tudom, hogy most ezt mennyiből lehetne megcsinálni, amikor én csináltam, már drága volt a core2 és a ddr2, és elég olcsó volt a ddr3, jól jöttem ki belőle.Abban viszont én is egyetértek, hogy 650Ti nem olcsóbb annyival, mint amennyivel gyengébb egy 660-nál, érdemes utóbbit venni, főleg hosszútávra.
-
BiP
nagyúr
válasz
Stonerice #7763 üzenetére
Végülis az előző esetet is úgy oldottad meg, hogy eljutottál a boltig,ahol vették.
Fura, hogy most kérdésként merül fel benned, hogy most is hasonlóképp kéne-e nekikezdeni. Én mindenképp ezzel próbálkoznék először (kivéve persze, ha mondjuk használtan vetted, akkor az eladótól érdeklődnék először, ahogy Te is az Asus-os esetben. Volt már olyan, hogy amikor eladtam egy vid.kártyát, a garanciapapírról csináltam magamnak egy másolatot. Nem tudom, miért, de hátha más is így gondolkodott, és ilyenkor jól jöhet.) De a lényeg, hogy a boltban is elvileg van ennek nyoma -kéne lennie. -
BiP
nagyúr
válasz
marcusa #7751 üzenetére
Így van. (én is ezek miatt választom az nv-t az utóbbi pár évben) De ezeket nem akartam felhozni, mert nem akartam amd-nv vitát sem szítani, hanem csak a sebesség kérdésére szorítkozni.
Shadowplayt viszont valóban kifelejtettem, az is jelenthet jópár fps-t, ha valaki fel akarja venni/streameli a játékmenetet. -
BiP
nagyúr
Akkor én eddig ezt a jelenséget szerencsésen megúsztam, pedig az utóbbi időben csak Giga kártyám volt, (GTS450, 460GTX, 650Ti, és most 660Ti), egyik sem csinálta. Bár nem külön ezt a márkát keresem, az ára miatt eddig pont így alakult, hogy mindig Gigabyte lett belőle, de eddig nem csalódtam. (csak alaplapjukban, ott meg pont márkahű voltam, de többször megszívtam. De ez már off).
-
BiP
nagyúr
-
BiP
nagyúr
válasz
kengyel #7532 üzenetére
Attól függ, milyen típus az az 560. Az Asus oldala alapján a kinézett DC2 hűtésű 660Ti kártya 8,5" (21,56cm), és mind a sima egyventis DC, és a kétventis DC2 hűtésű ASUS 560 is nagyobb nála, az 560Ti meg még nagyobb.
Szóval ha ilyen 560-ad volt, akkor a 660 is el kell, hogy férjen. -
BiP
nagyúr
válasz
torma1981 #7514 üzenetére
Ha jó hirdetést nézek, bár az abszolút minimális lényeg le van írva, és link is van, mégis szűkszavúnak érzem.
Ha a Sabre által említett alap dolgokat beírod a hirdetésbe, és nem csak link van, szerintem többen fognak érdeklődni. Így meg csak azok, akik hajlandóak összeszedni az információmorzsákat vagy alapból tudják, mit keresnek. (vagy akik ebben a fórumban értesültek róla)
Egy részletes, (de tárgyilagos, nem marketingmaszlagos) hirdetés bizalomgerjesztőbb, mint ami le van tudva 2 sorban.
Ja, és ha időnként UP-olod a hirdetést, az is sokat segít, ill. kép, de az már csak bónuszJó eséllyel így is el fog menni most, mert azért minimális az esélye, hogy 3 érdeklődőből mind valami kókler, csak a jövőre nézve érdemes megfogadni a tanácsot, ha nem azon akarsz izgulni, hogy hetek óta nem jelentkeznek valami hirdetett cuccodra.
-
BiP
nagyúr
Így van. Boltban nem igazán van 60 alatt, bőven ér az 50-et is. Főleg az Asus DirectCU a jó hűtés miatt.
torma1981:
Az ilyen "feléből alkudnék" szintű érdeklődőkön meg nem érdemes bosszankodni. Mindig vannak ilyenek. Meg aztán én jóhiszeműségből még mindig fenntartom, hogy hátha benézte, és azt hitte, sima 660, nem Ti, azok mennek 40 környékén.
Szóval no para, igen jó áron hirdeted, el fog menni idővel. (kicsit érdemes több infót beletenni a hirdetésbe, elég szűkszavú. Az ilyenre nem szoktak harapni.) -
BiP
nagyúr
-
BiP
nagyúr
Valahol írta, hogy a gyári bios volt rajta, azzal is szar volt, majd frissítette a legújabb hivatalosra.
A power limit inaktív neki, így azzal nem tud játszani. De amúgysem az kavar be szerintem, mert default 100%-on is 1000MHz fölé kéne mennie Boostban. De már a Boost sem kapcsol be neki. Ez a gond. -
BiP
nagyúr
válasz
KaiotEch #7342 üzenetére
Na, ezt belinkelhetted volna inkább
De a lényeg: baromi szépen látszik, hogy se Boost, tehát nem megy a 967-es base clock fölé sehol, meg nem adja rá a max feszültséget sem (1.175V). A log szerinti legtöbb az 1.062
Tehát mintha nem lépne fel a legmagasabb energiaszintre. -
BiP
nagyúr
válasz
KaiotEch #7337 üzenetére
Annak ellenére, hogy alapból Valley rosszul írja ki a gpu clockot, az 1404 az megfelel annak, amit kellene írnia +150-nél. Tehát olyan, mintha a valley szerint jól venné fel az órajelet.
Görgesd el az AB grafikonjait úgy, hogy a GPU clock alakulása látszódjon, a usage %-ok nem érdekesek. -
BiP
nagyúr
válasz
Faterkam #7322 üzenetére
"Nem tudom, de én a 660Ti-nál se éreztem a 192bit hátrányát sose."
Mégis mentél feljebb
Viccet félretéve: Nem hátrány, mert a 660Ti alapból egy erős kártya, hanem a 760-nál előny, hogy még több.
A 660Ti-nál a memóriasávszél a szűk keresztmetszet. Hiszen ha memtuninggal növeli az ember, nagyon szépen skálázódik, ezzel jelezve, hogy a GPU-ban van még extra kraft, ami defaultban kihasználatlan.
A 760 a nagyobb memsávszél miatt kiegyensúlyozottabb, és szerintem ezért lehet, hogy paramétereiben gyengébb GPU mellett is gyorsabb a 660Ti-nál, hiszen összességében többet ki tud hozni a GPU-ból. -
BiP
nagyúr
válasz
KaiotEch #7300 üzenetére
Én is ezt tapasztaltam, hogy a GPU-Z adatlapja nem jól írja ki a Boost értékeket (kevesebbet ír a valósnál).
Viszont a sensors rész nálam jó. De Afterburner is jól írja ki.
Memóriánál a GPU-Z értékeit 4x-ezni kell (1500MHz => 6000), az Afterburner-t pedig duplázni. (3000=>6000).
Emiatt az Afterburnerben is a memóriatuningnál figyelni kell, hogy ha +200-at emelsz, akkor az 400-at jelent. (3200=> 6400). Ekkor a GPU-Z 1600-at fog írni. Szerintem bőven érthető.Ja, és arra is érdemes figyelni, hogy a Heaven sem jól adja vissza a GPU órajeleket. (nálam többet írt). A memória pontos volt.
(#7317) Faterkam: A 660Ti gyenge pontja a memória. Így tuti számít a 256bit. Főleg ha 1,5Gigánál többet használnál belőle.
-
BiP
nagyúr
válasz
KaiotEch #7284 üzenetére
Mert türelmetlen vagy
Tényleg teljesen egyedi, kártyafüggő. De ha nem alapról akarsz indulni, akkor
GPU-nál kiindulópont lehet az 1150-1200-as Boost órajel, aztán onnan lehet menni fölfelé/lefelé, attól függően, hogy stabil-e vagy sem.
Memóriánál meg az alap 6000 helyett 6800-es órajel lehet a kiindulópont(+400 az afterburnerben), aztán igazítod.
Nálam ha nem bírta a tuningot, akkor nem fagyott le a gép, hanem csak a Heaven (ebben érdemes tesztelni a stabilitást) és restartolt a driver, így elég gyorsan lehetett próbálkozni. -
BiP
nagyúr
Nálam is a Heaven volt a legérzékenyebb. Ha az hibátlanul lefut párszor, akkor bármi
(#7254) gtamate2: A Heavenben az Extreme az 1600x900, mellette tudtam trükközni az Afterburnerrel, így könnyen tudtam próbálgatni. Ahol instabil volt, ott ablakban is instabil volt.
Így könnyen találtam olyan beállítást, amit stabilnak véltem, aztán utána mehettek a fullscreen tesztek, ill. a többi programmal, játékkal is. -
BiP
nagyúr
válasz
general #7227 üzenetére
Nekem ami az újabbak közül tetszik, és kellően látványosnak érzem, az a BF4. Hihetetlenül jól néz ki (érdekes, a béta azzal a multi pályával nagyon nem fogott meg, igaz, nem is szoktam multizni), de a single nagyon látványos, és simán viszi a 660Ti.
A Tomb Raider új része is nagyon szép, ill. ami még bejött, az a Metro Last Light. Igaz, itt csak a benchmark részt láttam, de maxra tekerve nagyon durva, és olyan ~30-as átlaggal viszi is a 660Ti-m kis tuninggal. -
BiP
nagyúr
válasz
marcusa #7192 üzenetére
Na, most jobban megnézegettem a feszeket, érdekes dolgokat művel
0-nál és +100mV-nál is 0.987 és 1.175 között vesz fel, tehát ugyanaz a min.max, de úgy tűnik, a köztes állapotokban mintha picit számítana (ebből 5-öt számoltam), melyiket választja.
-100mV-nál pedig a legalsó érték lemegy 0.900-ra, de a max. ugyanúgy 1.175. Úgy látszik, ez nem változik, ezért nem lett jobb a tuning sem. Viszont jó tudni, hogy tudom némileg alulfeszelni a kártyát, ha épp nincs használva, ám terheléskor nem veszítek belőle. -
BiP
nagyúr
Én is azt hittem, hogy nem lehet, de most megpróbáltam. Simán afterburnerben (ahogy a korábbi nv kártyáknál is). Engedélyeztem a progiban a feszültségállítást, és az immár aktív csúszkán +-100mV-ot lehet állítani.
Ez a gyakorlatban kicsit mást jelentett, mert a +100mV csak 75-tel növelte meg a feszt, és a lefelé állítás nem módosított semmit. (AIDA és GPU-Z alapján)
No meg gpu tuningban egy centit nem jutottam előrébb, úgyhogy inkább hagytam alapon.
Gondoltam arra is, hogy azért nem javít, mert valójában le van tiltva a feszemelés, és mégsem kap többet. Igen ám, de akkor az említett két, megbízhatónak számító progi miért mutat akkor többet?!
Arra is gondoltam, hogy mivel ez Giga660Ti, van benne némi gyári tuning, lehet, hogy ennek mégis engedélyezve van a biosban, egyszerűen csak a kártya nem javul a +fesz-től. (ami fura, mert valamennyit azért illene) -
BiP
nagyúr
válasz
gtamate2 #7187 üzenetére
Sajnos semmi jó. Igazából semmi pluszt nem jelentett. Sőt, szerintem az 331.65-ös új driver kicsit kevesebbet is bír, mint az előző. (legutóbb azzal próbálkoztam)
Viszont érdemes volt nekiugranom, mert így legalább kiderült, hogy bár a GPU-t vissza kellett vennem 25MHz-et a maxból (most 1150Boost), de a memóriát tudtam emelni 500-zal úgy, hogy nem csak a Valley, hanem az érzékenyebb Heaven alatt is stabil maradt (6800MHz). Mindez azért nagy királyság, mert a memória a szűk keresztmetszet, annak a tuningja hoz a legtöbbet. (Valley-ben +100pontot -extremeHD, 660Ti) -
BiP
nagyúr
válasz
gtamate2 #7181 üzenetére
Jó, hogy említetted, most megpróbáltam én is, nálam is lehet picit emelni rajta.
Korábban azt említette (#7058) ST05, hogy valószínűleg fix a gpu voltage, ezért nem foglalkoztam vele, de ahogy nézem, nálam mégis emel rajta. (GPU-Z és AIDA szerint is). Igaz, kevesebbet, mint amit a csúszkán lehet állítani, de az is valami. (+100mV helyett csak 75-öt emel)
Most nekiesek, kitesztelem, mennyit javul a tuningpotenciál. -
BiP
nagyúr
válasz
Faterkam #7069 üzenetére
A korábbi értékek (1110/6350) arra voltak belőve.(Heaven alatt teszteltem, mert az volt a legérzékenyebb, no meg hamar kiderült, ha nem bírta).
És fura volt, hogy némi tuning mellett (igaz, szolid tuning) is csak 1400-at ad a Valley. Ezért kezdett zavarni, és próbálkoztam most komolyabban.
Az a baj, hogy pont a memória érzékenyebb, pedig ott lenne hasznosabb a plusz kraft. -
BiP
nagyúr
válasz
Faterkam #7064 üzenetére
Először én is CPU limitre gondoltam, azért húztam feljebb a procit. Fura, hogy 3744Mhz sem okozott változást. Nem hiszem, hogy az korlátozna.
szerk: Utólag megnézve az Afterburner grafikonját, pihennek a procimagok, 2mag 50-70%, másik 2mag 30% körül a teszt alatt.
Most egy picit bátrabban nyúltam a kártyához, 1190/6600-on stabil maradt, 1522 pontot adott a Valley.
Amúgy persze, más típusok, más a tuningpotenciál, csak az volt a félelmem, hogy az adott órajelekhez képest is kevésnek tűnt a pont.
De ahogy nézem, DNS_65-nek is 1400-at adott pici gpu tuninggal. Úgy látszik többet számít a memtuning, mint gondoltam. -
BiP
nagyúr
válasz
Faterkam #6910 üzenetére
(#6910) Faterkam + (#6911) syberia:
Na, én totál nem értem ezt a kártyát (Giga 660Ti oc). Most kicsit tovább mentem a tuningban.
GPU-Z főoldal szerint gpu clock 1021, Boost 1100, ami a gyakorlatban terhelve 1190Mhz-et jelent.
Memória 1600x4=6400Mhz
Így a Valley 1485 pontot dobott. A korábbi 1110/6000Mhz-es 1398ponthoz képest ez előrelépés.Valami nem okés itt, gondoltam, hátha kevés a proci. (default i5-2500K, 3300Mhz, 3600 Turbo)
Ezt felrántottam fix 36x104=3744Mhz-re, semmi javulás.Ezek az órajelek ennyit tudnak? A kevésbé húzható memória fogja ennyire vissza, hogy még az 1500pont sincs meg? Vagy a kártyával nem okés valami?
-
BiP
nagyúr
válasz
pipo112 #6986 üzenetére
Lásd #6913 és #6938.
Tippem szerint ilyen gyártási minőség-szerű lehet.(nyák, chipek). Az ASIC amúgy alkalmazásspecifikus IC-t jelent.
Elvileg minél nagyobb az érték, annál faszántosabb a kártya, annál nagyobb valószínűséggel bírja a tuningot.
De persze ez nincs kőbe vésve, meg a gpu-z is csak egy közelítő tippet tud adni. De gyanítom a nagy számok törvénye alapján azért valamiféle korreláció mégiscsak lehet a % és a tuningolhatóság között.
Nálam pl. 73%, és nem is egy tuningbajnok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Suzuki topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- TCL LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- OpenWRT topic
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- GIGABYTE GeForce RTX 2080 TURBO OC 8GB GDDR6 videokártya (használt)
- MSI GeForce RTX 5080 16G GAMING TRIO OC majdnem új 2028.04.22-ig magyar garis
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- 3 Év Gari - Asus RTX 3060 12GB Dual V2 OC 192bit
- ASRock Radeon RX 6900 XT Formula OC 16GB GDDR6 256bit
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Bomba ár! Dell Latitude E5410 - i5-560M I 4GB I 250GB I 14,1" WXGA I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest