- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Bjørgersson #2549 üzenetére
Ha találok igen.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Bjørgersson #2547 üzenetére
Egyelőre sajnos hiába, hibás volt a vásárolt kártya és nincs másik.
-
Grave_444
nagyúr
Srácok úgy néz ki kilépek a 1660S klubból.
MSI 2060S szintén Gaming X lesz az utód egyelőre. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Jack Oneill #2543 üzenetére
Szerintem belefér, ventilátort inkább lefele szokás venni.
Hagyhatod, ha így neked is megfelel. -
Jack Oneill
veterán
válasz
Grave_444 #2535 üzenetére
Meglett az uj haz, szellozes rendben. 71 fokig melegedett a vga terheles alatt, egy vga igenyes jateknal. Az lenne a kerdesem, hogy habár ez rendben van es normalis, de van ertelme babralni akár a vga, akár a cpu ventillator fordulatszamat? Tehát a gyari beallitasnal magasabb rpm erdemes, vagy felesleges, esetleg hosszabb tavon hamarabb megy tonkre a ventillator?
-
Aprósólyom
addikt
Így van. Annyi, hogy ez a teszt 3 éves és csak pár játék van benne. Újabb vagy szimplán más játékoknál, azért lehet különbség.
RX 570 4GB - 45 Best Games Test - i5 4590 - 1080p - YouTube -
Pehi
senior tag
válasz
Aprósólyom #2539 üzenetére
Azért érdekes, hogy az i9 se tudott nagyon többet kihozni az 570-ből. Olvasatomban ez annyit jelent, hogy ennyit tud a kártya is.
-
Aprósólyom
addikt
Szerintem az i5-4590+RX 570 nagyjából egy egészséges kombónak mondható, de inkább csak az ár/érték miatt, mert még így is sok játékban CPU limit jelentkezhet.
A követekező videó pont neked szól: Will the i5-4440 BOTTLENECK a GTX 1660 Super or RX 570 in late 2019...!? - YouTubeSzerintem egy RX 570 nem mondható gyenge kártyának 1080p-ben. Kivéve, ha next gen játékkal játszanál, de azokhoz már CPU/Alaplap fejlesztés is szükséges lehet, a VGA upgrade mellé. Egy példa egynek: A Plague Tale: Requiem - RX 570 - All Settings Tested
-
Pehi
senior tag
válasz
Aprósólyom #2537 üzenetére
Jelenleg egy RX 570-em van, de visszaállnék nVidiára, habár nincs bajom evvel sem. Talán jobb vétel lenne egy 1060 6Gb. Köszönöm a segítséged!
-
Aprósólyom
addikt
Én általában véve azt mondanám, hogy felesleges. Viszont azt nem írtad, hogy most mi van, mert még lehet előrelépés ahhoz képest.
Illetve azért játék függő is a kérdésed. Nagyon nem mindegy, hogy milyen játékkal játszol. A modern játékok többségének már biztosan kevés az i5-4590 proci egy 1660S társaságában. De azért még szerintem van 1-2 címet, ahol elég egy régi 4 magos.Azt javasolnám, hogy a youtube-on keress rá a következőképp azokra a játékokra, amik érdekelnek:
"játék neve" + "i5-4590 GTX 1660 benchmark" -
Pehi
senior tag
Szevasztok!
Célravezetőbbnek tartom, ha egyből Tőletek kérdezek.
Adott egy 4. generációs i5 (4590) 16 Gb ram, SSD, meg egy FSP Hexa 500W táp.
Használ itt valamelyikőtök hasonló régebbi konfighoz 1660S-t?
Mostanában gépcsere szerintem nem lesz, de ha felesleges ehhez a procihoz ilyen kártyát rakni, akkor maradok annál ami van.
Köszönöm a segítséget! -
Grave_444
nagyúr
válasz
Jack Oneill #2534 üzenetére
Legyen szerencséd vele.
-
-
Grave_444
nagyúr
válasz
atesz0071pro #2532 üzenetére
Nálam sokat segített, van egy hirdetésem abban linkeltem a topikból eredményeket.
Igazából ott minden le van írva, az jó kiindulópont lehet a feszültség csökkentésre, illetve a különbségekre. -
atesz0071pro
tag
válasz
Grave_444 #2531 üzenetére
https://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/evga/geforce-gtx-1660-sc-ultra-gaming-6gb-gddr5-06g-p4-1067-kr-p475608645/
Konkrétan ilyen kártya. gari van még rá. Csak a paszta segítene annyit? Csináltam már másik vidkarin pasztázást és hűtőcserét is.
Csak a ventik nagyon hangosak, igazából az zavar, de az nagyon.
Undervoltot nem csináltam még sosem....:S
-
Grave_444
nagyúr
válasz
atesz0071pro #2530 üzenetére
Pontosan milyen EVGA kártya?
Ha van affinitásod hozzá és nem garanciális már lehet egy újrapasztázás segítene vagy szerelés nélkül Undervolt javasolt. Persze mindkettő elvégzése még jobb eredményhez vezethet, esetleg amennyiben szükséges saját ventiprofilt is célszerű állítani.
Ha kell hozzá segítség vissza tudsz olvasni szerintem, de ha gondolod írj privátot. -
atesz0071pro
tag
Sziasztok!
Van egy EVGA GTX 1660-am, de nekem hangosak a ventik. Játék alatt 75-79 fok.
Van rá esetleg valami értelmes megoldás, VGA hűtő víz vagy léghűtés ami nem túl drága és még elérhető a boltok polcain?
Előre is köszi.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Jack Oneill #2528 üzenetére
Nálam is a tuning, UV miatt fut, de a ventilátorokhoz nem kellett nyúlni.
A háttérben monitoroz is bizonyos rétékeket, néha ránézek, de napi szinten nem érdekel, mert változatlan, ha egyszer jól be van állítva.FPS-t sem szoktam folyton nézni, új játéknál csak először, amikor beállítom a grafikát.
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Grave_444 #2527 üzenetére
Na azt megnezem, koszi. Pont ezt akartam kerdezni, van-e masik erre a celra. Afterburnert azért szeretem, mert a korabbi kartyamnak mas ventillator profilt kellett allitani, ami nagyon bevalt. Tul alacsony fordulaton ment es rosszul hutott, ezert allitottam rajta. De ennel a kartyanal nem erzem szukseget ennek.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Jack Oneill #2526 üzenetére
Nem állít semmit.
Erre mondjuk GPU-Z is jó megoldás, a portable változatot telepíteni sem kell.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Jack Oneill #2524 üzenetére
Ja, 70 fok körül lehet minimálisan vissza veszi a GPU órajelét, de észrevehetetlen a különbség, ne foglalkozz vele akkor.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Jack Oneill #2522 üzenetére
Ventus hűtéstől elmegy, ha számodra nem túl hangos.
Ventilátor profilba nem is muszáj belenyúlni, én se tettem, de kicsit ha csökkented a gyári feszültséget pár fokkal hűvösebb lesz.
Mondok egy példát, fut most 1030mV körül, de ugyanezeket az órajeleket lehet tudja 975mV környékén is. Nem sok, de így a fogyasztása, hőmérséklete is csökken. -
Jack Oneill
veterán
válasz
Corsa02 #2521 üzenetére
Koszi 🙂
XS Ventus gddr6 memoriaval. Igazabol lehetne alacsonyabb, ha teljesen levennem a haz elolapjat. Kicsit rossz haz ez, hogy gyarilag zart az eleje. Amugy felraktam az elejére porszuroket, szoval akar lebis szedhetnek az elolapi plexit, de ugy nem szep. Igy légréssel, sokkal tobb levego jut be, hofokban is latszik.Gondolom jatektol is fugg, mert nem minden jatek veszi annyira igenybe a kartyat.
-
Corsa02
őstag
válasz
Jack Oneill #2520 üzenetére
Szia! Rendben vannak a hőfokok. Lehetne pár fokkal alacsonyabb, de ez még rendben van. Sok tényezőtől függ azért a dolog. Melyik kártya az pontosan? Ventus? Gaming X?
-
Jack Oneill
veterán
Sziasztok!
A mai nap sikeresen beszereltem egy MSI gtx 1660 super 6gb kartyat. Teljesen uj, nem használt, es egy 1050 TI kartyat valtott. Minden tökéletesen mukodik, oriasi az elorelepes.
Azt szeretnem kerdezni itt a hozzáértőktől, hogy a kovetkezo homersekleti ertekek rendben vannak?
Alapjaraton 30-34 fok
Massziv jatek alatt 72-73 fok.
Meg nem akarok belenyúlni a ventillator profilba MSI afterburnerrel, mert szerintem ez teljesen rendben van, csak egy megerositest szeretnek.
Haz szellozese rendben, egy Zalman i3 edge, aminek az elejen levo zart plexit leszedtem es ugy raktam vissza, hogy nem nyomtam vissza, hanem kb 1cm legrest hagytam korbe es igy tobb levegot sziv be.
Elore is koszi! 🙂 -
válasz
Aprósólyom #2518 üzenetére
Nyilván egy félpasszív modell lenne a legjobb, de az vagy 2 ventis, vagy 1 ventis Gigabyte, ami kb. fehér elefánt.
-
válasz
Aprósólyom #2516 üzenetére
Igen, 1000rpm-el megy, de nem hallom a 120mm-es Nanoxia házventi mellett... ami mondjuk kicsit rezegteti a házat, szóval meh. Nekem halk.
-
Üdv!
Beszállok egy használt 1660Ti StormX-el: kicsit féltem, hogy idle zavaró lesz a hangja, de szerencsére még nyitott gépház mellett is hangtalan, szóval eddig pozitívan csalódtam.
Mondjuk kicsit koszosan kaptam kézhez (hajszál, egyéb turha, pfejjj), így szét kellett szednem egy alapos tisztításhoz, de legalább megkapta az MX4-es kezelést. Ehhez képest meglepően jó állapotban vannak a hővezető lapkái, és a megfelelő mennyiségben felvitt gyári paszta sem száradt ki (kb. 1 év használat után), szóval a Palit nálam átment a vizsgán!
Majd jövök még kérdésekkel, alulfesszel, eredményekkel...
-
korpas15
tag
Sziasztok
1660S-hez van ajánlott driver? Vagy nyugodtan feltehetem a legújabbat? -
Rosep
senior tag
Sziasztok!
Fiatal koromban nagy gamer voltam, de most rohadtul nem vagyok képbe a témában.
A gyereknek össze raknék egy játékos gépet az ésszerűség határain belül.
A terv: i5-11400, 16GB, GTX1660S. (Természetesen RAM-ból és SSD-ből nem mezei darabot, valami gyorsat nézek.)
Úgy döntöttem a VGA-t innen veszem az apróról. Csak kissé zavar, hogy kb. féláron mennek ezek a kártyák a mostani új árukhoz képest. Ez a 'túl szép, hogy igaz legyen' kategória. Mi a turpisság? Meg lehet valahogy állapítani, hogy bányásztak-e vele? -
Aprósólyom
addikt
Ugyan az a TDP.
Az 1 ventis verziók jellemzően nem passzívak idle állapotban.
Minden más egyedi, típustól és állapottól függ, mert gondolom nem újonnan veszed, ezért érdemes az eladóval egyeztetni.
MSI ventus és gaming példányok a legjobbak szerintem. De más példányokkal sem lehet nagyon mellé lőni, mivel ezt a 120W TDP-t már 2 hőcsővel is le lehet normálisan hűteni. Ennyit meg legalább tesznek ezekre a kártyákra. -
paler
aktív tag
Htpc-be szeretném kiváltani az IGP-t egy 1660ti vagy 1660S-el. Melyik az ajánlottabb verzió? Illetve minél hűvösebb és csendesebb legyen. Az is jó lenne, ha kisebb terhelés mellett passzív mondott is tudna a kártya.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Jakob.rabbi #2501 üzenetére
Elég lesz hozzá.
-
Jakob.rabbi
tag
Üdvözletem!
Erősen csábít egy 1660 Super SC Ultra Gaming kártya az Alzán.
Jelenleg egy i5-9400F processzorom van, GT1050 2GB, 16GB Kingston Fury RAM és egy Be Quiet! 9 400W-os táp.
Ez utóbbi elég lenne a kártyához? Van rajta 6+2-es csatlakozó.
Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest