- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Xiaomi Power Bank - az ár-érték bajnok
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jack Oneill
veterán
-
m3ss
veterán
válasz
Grave_444 #2732 üzenetére
900-950mV körül próbáld a gyári órajeleket.
de miert probalkozzak gyari orajellel, ha a celom az hogy a kartya halk legyen madvr alatt, plusz hogy ne vegyen le 75w-nal tobbet a 6 pines csatirol?
amugy ha 90%-ra visszahuzva, 1500 mhz-en 0.7v-on 113W-ot fogyaszt nekem, akkor nem ertem neked hogy fogyaszt 80W-ot.
egyebkent a kartya jo lesz, most igy vissszaveve madvr alatt 70% terheles mellett csak 59 fokos, 0-24% rpm kozott megy. -
Jack Oneill
veterán
válasz
Grave_444 #2633 üzenetére
Annyit fogok csinalni, hogy idovel (mivel meg vadi uj) elviszem egy szakihoz teljes pasztazasra, thermal pad cserere. Illetve, ha nagyon belendulok, esetleg egy speci huto cserere. Engem nem is a hang zavar, hanem az, hogy ha nem allitanek be sajat ventillator profilt, akkor 73 fok korul lenne. Ez nyaron tovabb kuszna felfele. Tudom, ez meg nem is szamit soknak. De ilyenkor a spothomerseklet azért elegge fel tud kuszni. Es nem tudom, melyiket szamitja, amikor vissza kell majd venni a hatarertek miatt. Spot, vagy vga. (Sajat beallitasaimmal jatek alatt 69 fok, ez szamomra a meg nem hangos kategoria)
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Grave_444 #2588 üzenetére
Nem emlékszem.
Akkor esetleg windows színprofil újra állítása.
Volt, hogy rendszeresen cserélgettem az RX 580-t és a 1060-t, mert tesztelgettem a játékaimban. Volt, hogy elállítódott a szín picit, de csak újra be kellett állítani azokat, amiket eddig írtam és legfeljebb egy restart után ment minden hibátlanul.
A színprofil-t pl tipikusan újra be kell állítani VGA cserekor. Talán driver reinstallnál is, de erre most nem vennék mérget. Én legalább is használom a gyártó által letölthető színprofilt. Az tuti normális színeket produkál, szemben azzal, ha a windows magától állítja... -
Aprósólyom
addikt
-
Pehi
senior tag
válasz
Grave_444 #2561 üzenetére
Az biztos hogy többet nézek ki belőle mint egy Asus Tuf-ból. Még az egy ventisre is azt írták hogy nem hangos. Úgy olvastam, hogy jobb mint az Aero az MSI-től, meg az Asus Phoenix től is. Az XLR8 ahogy videókban néztem melegebb is. De lehet hogy halkabb. A Gigabyte meg nem tudom milyen lenne. Van a családban egy 1650 és zörög. Hát nem tudom. Köszi a segítséged! Igazán rendes vagy!
-
Pehi
senior tag
válasz
Grave_444 #2555 üzenetére
Igen, itt nézem többnyire. A keret az 55-65körül lenne, és szeretnék valami kis megbízható, nem túl hangosat venni! Volt nálam kölcsönbe egy MSI Ventus, és megnyert a teljesítménye, de terhelés alatt azért már hallatta magát rendesen. Néztem 1 ventis PNY-t, amiről olvastam hogy nem is olyan rossz ahhoz képest amilyen pici. Ebből kifolyólag az XLR8 2 ventis sem lehet rossz. Az Asus Tufról nem írtak valami jót, a Gigák meg mostanában nem tudom milyenek. Hallottam ezt azt ezekről is. Méret miatt viszont nem férne be nagyobb a házba sem.
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Grave_444 #2535 üzenetére
Meglett az uj haz, szellozes rendben. 71 fokig melegedett a vga terheles alatt, egy vga igenyes jateknal. Az lenne a kerdesem, hogy habár ez rendben van es normalis, de van ertelme babralni akár a vga, akár a cpu ventillator fordulatszamat? Tehát a gyari beallitasnal magasabb rpm erdemes, vagy felesleges, esetleg hosszabb tavon hamarabb megy tonkre a ventillator?
-
-
atesz0071pro
tag
válasz
Grave_444 #2531 üzenetére
https://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/evga/geforce-gtx-1660-sc-ultra-gaming-6gb-gddr5-06g-p4-1067-kr-p475608645/
Konkrétan ilyen kártya. gari van még rá. Csak a paszta segítene annyit? Csináltam már másik vidkarin pasztázást és hűtőcserét is.
Csak a ventik nagyon hangosak, igazából az zavar, de az nagyon.
Undervoltot nem csináltam még sosem....:S
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Grave_444 #2527 üzenetére
Na azt megnezem, koszi. Pont ezt akartam kerdezni, van-e masik erre a celra. Afterburnert azért szeretem, mert a korabbi kartyamnak mas ventillator profilt kellett allitani, ami nagyon bevalt. Tul alacsony fordulaton ment es rosszul hutott, ezert allitottam rajta. De ennel a kartyanal nem erzem szukseget ennek.
-
Zamma
őstag
válasz
Grave_444 #2495 üzenetére
Igazad van, de én nem értek hozzá és sok az olyan kártya aminek már a 2-3. tulajdonosa árulja és a gari is külföldre szól. Tisztelet a kivételnek... Van egy olyan amit meg is vennék [link] , csak a tag idén reggelt... így meg inkább nem (ráadásul mivel van másik szintén garis kártyája biztos bányarém volt...)
-
TeeJay
félisten
válasz
Grave_444 #2449 üzenetére
Nem tudom nekem van itthon GT1030 MSI gyereknek 1050 2GB MSI és a gyerekének a ventilátor csapágya már kicsit kerregős, én az enyémen le is kaptam a ventilátort és kapott rá egy Arctic F9 Silent-et ami hangtalanul hűti jobban mint a gyári ventilátor
Volt giga 7xx sorozatos VGA-m és hangtalan volt jó nagy ventilátorral
De akkor még szétnézek mi a szitu, a lényeg hogy leálljon a ventilátor windows-ban mert nem akarom hogy 0-24-ben menjen mivel alszok is mellette -
Aprósólyom
addikt
válasz
Grave_444 #2440 üzenetére
Már volt, hogy betettem egy HDD-t és teljesen új rendszerrel próbálkoztam, semmit nem telepítettem pluszba, csak windows, driver. Akkor is csinálta.
Betettem egy radeon RX 580 kártyát, az pedig pik-pakk visszaveszi az órajeleket és a fogyasztást is, 240Hz esetén is.
Ez tuti valamilyen windows-nvidia bug a geforce kártyánál.
Így néz ki egyébként: fél perrc re beragad 1620MHz-en csak mert megnyitottam a windows settings-t és közben nem csinálok semmit. Ezt csinálja egy csomó aktivitásnál is. Elindítok egy youtube videót, ott is 20-30 másodpercig megy 1620MHz-en és csak utána esik vissza az órajel.
Csak azért idegesít, mert egyébként minden is Undervoltolva lenne, CPU, RAM, GPU, az össze venti alig forog... Megduplázódik a gépem fogyasztása csak ilyen fság miatt...#2439 Corsa02: Csak amolyan nesze semmi fogd meg jól megoldások vannak, vagy ami irreleváns. Short blanking mode, vagy vegyem 140Hz-re a monitort... De esetemben, ha leveszem 120Hz-re , akkor is beragad majdnem ugyan olyan hosszú időre.
60Hz-en egész hamar visszaveszi az órajeleket a 1060. De 60Hz-en nem fogom használni a 240Hz monitort. -
-
válasz
Grave_444 #2429 üzenetére
Igen,elolvastam amit írtál,pontosan tudom,mennyit jelent a paszta,és ez a hűtő,ami a képen van,az én VGAmra lett véve,ami egy gtx 1080 aero,s mivel dolgozom a gépen,nekem szükséges volt a csere.Viszont még mindig nem a kérdésemre kapom a válaszokat.Hogy értsük egymást,magam is szerelek PC-t.Viszont,ahonnan eleddig meg tudtam venni a hűtést,ott most mély űr tátong,nincs egy épkézláb hűtés sem.Ha ti sem tudtok rá hűtést,elég,ha ennyit írtok.Igaz,nem tudhattátok,hogy jómagam is szerelő lennék.
-
-
válasz
Grave_444 #2423 üzenetére
A ház is cserélve lesz,egy nagyobbra.Ebbe a házba,2 cooler van,egy elől,egy hátul.Felülre nem lehet tenni,illetve odlalra sem.Megvan a megfelelő légáramlat,itt a hang az ami idegesítő,mivel visít terhelés alatt a gyári hűtő.A probléma az,hogy ahogy nézem,szinte nincs lehetőség léghűtést venni rá,mint régebben.Vagy én nem találok.
-
Corsa02
őstag
válasz
Grave_444 #2403 üzenetére
Igazából engem az zavar, hogy garban ezzel nem akartak volna semmir kezdeni, mert még belefér szerintük. Én felajánlottam, hogy kiszedem, elküldöm nekik saját költségen, pasztázzák újra és így megmarad a garancia is, de 85fok terhelésen még fullon forgó hűtéssel még oké...
Nálam, most tuninggal max 66 fok, 43% -on forgó ventikkel, szinte hangtalan :) -
Sipoka
csendes tag
válasz
Grave_444 #2304 üzenetére
Megkésve bár..., de nálam mint látható eldöcög 1815,1830/787. Igaz nekem MSI Ventus 1660Ti van gyári órajele pont 1830. Más kérdés, hogy 1900 felett szokott boost-ba menni ha nincs hozzápiszkálva, persze addig még nem melegszik nagyon. Elég sokat használom így és fagyi nem volt még miatta, de eggyel lentebbi feszkónál már elhasal. Ez már nagyon ki van centizve...
-
Roland861010
veterán
válasz
Grave_444 #2267 üzenetére
Az miért jó ha 60fokig 0 a fordulat?
Én adtam neki 5%-ot.Plusz az alul feszelésnek szerintem pont az lenne a lényege hogy meg találd azt a pontot ami még jót tesz a kártyának is hogy teljesítményt be befolyásolja és ne legyen magas hő fok.
Játék alatt fejhallgató rajtam azt az 50%os ventilátor teljesítményt amúgy sem hallom cserébe Warzoneban és mwben is 63fokos a vga. -
mcs
veterán
válasz
Grave_444 #2254 üzenetére
Az Afterburner Boost görbéje tökéletesen alkalmas erre a célra. Egy olyan boost értéket, amit átlagban tart a kártya játék alatt, alacsonyabb feszültséghez igazítasz. Youtubeon van is erről egy tökéletes bemutató videó, ahol pont 1660 Superen tesztelnek, amit hazaérve be is linkelek. Nekem az 1905-1950 Mhz boost 0,9 Volton stabil, és 20-30 wattal eszik kevesebbet a gpu, illetve 1300as fordulaton is 70 fok alatt marad.
-
Corsa02
őstag
válasz
Grave_444 #2220 üzenetére
Amit majd még lehet kipróbálok, hogy lejjebb veszem a passzív módot 50 fokra, és már onnan adok neki 20% fordulatot, hátha akkor nem szökik fel.
A Power limit nálam egyébként ki van tolva 107%-ra meg a Core Voltage is 100%-ra...
89 fok amikor elkezdi magát visszaszabályozni, tehát még az alatt 10 fokkal szerintem rendben van.Nálam fent van a friss HWinfo, de nem látok benne memória hőfokot...lehet a bétában van, azt nem tettem fel.
-
Corsa02
őstag
válasz
Grave_444 #2217 üzenetére
Nekem 1660Ti Gaming X OC van, ott is így alakúlnak a hőfokok, főleg nálam tuninggal (2130/7500) a 78-ba is belever (pl. Horizon Zero Dawn alatt, ultimate grafikán), OC nélkül ahogy nálad is 70-72 fok.
Roland861010
A Gaming X-ek 60 fok alatt passzívak, vannak játékok ahol el sem indul vagy csak 1-2 percre...itt én nem találtam, jobb beállítást mint a gyári profil. -
Bjørgersson
félisten
válasz
Grave_444 #2191 üzenetére
A boost 1.0 órajel 1815 helyett 1830 MHz, de a boost 3.0 miatt ugye tök mindegy, szerintem ugyanannyira kell boostoljon mindkét BIOS-szal. Ventiprofilban azért lehet komolyabb eltérés, a Gaming X-en komolyabb hűtés van, lehet azon higgadtabbra vannak állítva ventik. Max ha nem tetszenek a játék közben mért hőmérsékletek, Afterburnerrel tudsz egyéni profilt beállítani.
-
mcs
veterán
válasz
Grave_444 #2173 üzenetére
A Gigabyte alsó palettájának minőségi színvonala, csak vaskosabb bordával. Én is majdnem tökön szúrtam magamat emiatt, mert az Asustól egyáltalán nem ezt szoktam meg, majd másnap vittem is vissza az üzletbe. Boost órajelben átlagosan 1860-1875 Mhz volt ez az Advanced Evo.
-
mcs
veterán
válasz
Grave_444 #2171 üzenetére
Én megszívtam belőle egy Superrel, de ha veszel, legyen több szerencséd vele.
Hőfokra nálam 64ig ment fel 1600as fordulaton, normális szélzajjal, viszont felpörgéskor kattogtak, kopogtak a ventik, illetve 1600 rpm felett is csörömpöltek néha.
A szélső led csík tökre szép rajta, de a díszkeret papírhajlékony, és a ventik felfüggesztése is pokolian lazák.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- War Thunder - MMO Combat Game
- Mikrotik routerek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Iskolakezdésre készül a második elit Snapdragon
- Gurulunk, WAZE?!
- PlayStation 5
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Előrendelői előzetesen a WUCHANG: Fallen Feathers
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Fotó állvány eladó
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest