- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- bambano: Bambanő háza tája
- Rák
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
válasz
NdrewSunix #2775 üzenetére
Igen.
[link]
-
Grave_444
nagyúr
válasz
NdrewSunix #2772 üzenetére
Ha nem vagy biztos benne keresd fel aprón, segíteni fog.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Jackie_Chan #2761 üzenetére
Nem mondanám. Viszont játék, monitor és beállításfüggő.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Jack Oneill #2746 üzenetére
Szerintem nincs, ha a hotspot rendben van.
Paszta, UV volt már? Az segíthetne rajta. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Guenwhywer #2714 üzenetére
700rpm? Akkor ez az eddigi legjobb hűtésű kártya.
Biztos jól méred? Tudtommal a legjobbak is 1200+ fordulaton hűtenek. -
Grave_444
nagyúr
válasz
szabozsolt87 #2686 üzenetére
Most nézem nagyban a képeket, az a szétfolyt fekete kosz se a legszebb.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Jack Oneill #2632 üzenetére
Örülj ha nem zavar, nekem 1200-1300rpm alatt volt 65 fokos. Döntsd el melyik a jobb.
-
Grave_444
nagyúr
Nekem is 5-600-on mennek, mert az alapzajnál nem hangosabb így a gép, de 1200-as idle a vga esetén már hallatszódna. Táp is félpasszív.
Na meg most viccen kívül egy jól beállított kártya terhelve is szinte a legalacsonyabb fordulaton hűt, amin elindulnak a ventilátorai.
Nálam 1200rpm.
-
Grave_444
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Aprósólyom #2587 üzenetére
DDU stb után is fakó volt AMD-vel, egy másik topikban ha emlékszel beszéltünk is.
Monitor menüjében szoktam állítani, igazából megvan a fix, amit szeretnék, innentől kezdve Windowson belül nem kell semmi mást módosítani.
-
Grave_444
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
Jelenleg ez a kínálat, ha nem tetszenek várnod kell.
Palit 1660 (nem Super), Asus TUF 1660S, Asus Dual 1660S
Szeritem az utóbbinak jobb a hűtése, boltból használt kártya 1 év garival.
15PLAZA kuponnal 70k. (Ennyiért 2060 is akad már..) -
Grave_444
nagyúr
válasz
Jack Oneill #2552 üzenetére
Relatív. Nekem a Ventusnak idle az alap fordulata is hangos volt, a Gaming X-em terhelve játék alatt halkabban üzemelt, mint az üresjáratban.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Bjørgersson #2549 üzenetére
Ha találok igen.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Bjørgersson #2547 üzenetére
Egyelőre sajnos hiába, hibás volt a vásárolt kártya és nincs másik.
-
Grave_444
nagyúr
Srácok úgy néz ki kilépek a 1660S klubból.
MSI 2060S szintén Gaming X lesz az utód egyelőre. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Jack Oneill #2543 üzenetére
Szerintem belefér, ventilátort inkább lefele szokás venni.
Hagyhatod, ha így neked is megfelel. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Jack Oneill #2534 üzenetére
Legyen szerencséd vele.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
atesz0071pro #2532 üzenetére
Nálam sokat segített, van egy hirdetésem abban linkeltem a topikból eredményeket.
Igazából ott minden le van írva, az jó kiindulópont lehet a feszültség csökkentésre, illetve a különbségekre. -
Grave_444
nagyúr
válasz
atesz0071pro #2530 üzenetére
Pontosan milyen EVGA kártya?
Ha van affinitásod hozzá és nem garanciális már lehet egy újrapasztázás segítene vagy szerelés nélkül Undervolt javasolt. Persze mindkettő elvégzése még jobb eredményhez vezethet, esetleg amennyiben szükséges saját ventiprofilt is célszerű állítani.
Ha kell hozzá segítség vissza tudsz olvasni szerintem, de ha gondolod írj privátot. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Jack Oneill #2528 üzenetére
Nálam is a tuning, UV miatt fut, de a ventilátorokhoz nem kellett nyúlni.
A háttérben monitoroz is bizonyos rétékeket, néha ránézek, de napi szinten nem érdekel, mert változatlan, ha egyszer jól be van állítva.FPS-t sem szoktam folyton nézni, új játéknál csak először, amikor beállítom a grafikát.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Jack Oneill #2526 üzenetére
Nem állít semmit.
Erre mondjuk GPU-Z is jó megoldás, a portable változatot telepíteni sem kell.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Jack Oneill #2524 üzenetére
Ja, 70 fok körül lehet minimálisan vissza veszi a GPU órajelét, de észrevehetetlen a különbség, ne foglalkozz vele akkor.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Jack Oneill #2522 üzenetére
Ventus hűtéstől elmegy, ha számodra nem túl hangos.
Ventilátor profilba nem is muszáj belenyúlni, én se tettem, de kicsit ha csökkented a gyári feszültséget pár fokkal hűvösebb lesz.
Mondok egy példát, fut most 1030mV körül, de ugyanezeket az órajeleket lehet tudja 975mV környékén is. Nem sok, de így a fogyasztása, hőmérséklete is csökken. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Jakob.rabbi #2501 üzenetére
Elég lesz hozzá.
-
-
Grave_444
nagyúr
válasz
AxBattler #2486 üzenetére
Szerintem egy 10100 már igen. Korábbi I7 6700-7700 párossal felesleges kísérletezni, mert az I3 is kb abban az árban van és erősebb, modernebb.
Árban 20-25ezres processzorról beszélünk, ami olcsó lappal is üzemel, nincs miről beszélni.
(A jelenlegi halott platformba egy I7 4770 is 20-25k lenne, ezért felejtős)
zoo8800
I7 3770-nek megfelelő Xeon 4/8-as proci még egy 1060-ban is hagyott.
Ezt értsd úgy erősebb konfiggal ugyanaz a kártya mininmum és átlag fps-ben is többet hozott, 1660-nál ez a különbség még nagyobb lehet. -
Grave_444
nagyúr
Szerintem a legtöbb 1660S pocsék módon van szerelve, több típusnál előfordul a melegedés, nagy zajszint stb. Elsősorban nem a hűtés miatt, hanem a száraz pasztázás eredményeképp.
Ha visszakeresel a hozzászólásaimra sokat írtam az undervoltról és az újrapasztázásról is.
Így, hogy ez a kettő megvan kiváló a Gaming X, viszont gyárilag az én példányom közel 75-80 fokos volt, mindezt 2200-2400rpm mellett. Azóta tuningolva max 67 fok és 1400-1500rpm.Gyárilag a komolyabb verziók kapnak 1,08V körül, pedig 0,8-0,85V-al is szinte teljesítménycsökkenés nélkül tudják azokat az órajeleket.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Aprósólyom #2438 üzenetére
Szerintem törölj le mindent (driver, msi afterburner stb) és telepítsd újra.
Afterburner profilok menthetőek.Legújabb drivert töltsd le és a DDU-t. Csatlakozz le a netről és úgy futtasd először a törlést, aztán szintén internet nélkül telepítsd a drivert és végül a 3rd party programokat.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Bummafejbe #2431 üzenetére
Ez esetben rádbízom az utánanézést, nekem is ugyanaddig tartana.
Nem voltál egyértelmű. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Bummafejbe #2427 üzenetére
Pár hozzászólással feljebb írtam mennyit számít a paszta. Ha nálad is hasonló minőségű a gyári szerintem felesleges ekkora batár hűtő rá.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Bummafejbe #2425 üzenetére
Egy újrapasztázás lehet segít vagy egyedi venti profil, ha nem forró.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Bummafejbe #2421 üzenetére
Szerintem a házban kéne először megfelelő légáramlat.
Elöl, felül van ventilátor? Esetleg ha olyan a ház oldalra is tehetsz, ami közvetlen a kártyára fúj, lehet segít. A hátsót például próbaképp átteheted. -
Grave_444
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Bjørgersson #2408 üzenetére
Abban pont az volt a jó, hogy beraktad a gépbe és használtad.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Bjørgersson #2406 üzenetére
Az lehet, viszont nekem a 1070 Gaming X volt eddig a legjobb kártyám.
Pontos adatokra sajnos nem emlékszem, de az tuti 1000-1100-as fordulaton 63 fok alatt tartotta baromi halkan. Ha azt még újrapasztáztam volna mi lesz? 55 fok 1000rpm? -
Grave_444
nagyúr
válasz
Corsa02 #2404 üzenetére
Azért ezzel tudnék vitatkozni.
Nekem most 28-34% fölé nem megy és hallani.
Hozzáteszem idle néma a gépem. Persze nem hangos 43%-on sem, csak én kifejezetten érzékeny vagyok erre.
A 85 fok és a hozzáállásuk tényleg gáz. Nálam ilyen volt gyárilag, érdemes gpu-z minden értékét összehasonlítani. Ez még a pasztázás előtti állapot egyébként alulfeszeléssel. [link] -
Grave_444
nagyúr
válasz
Corsa02 #2402 üzenetére
Mivel sajnos ez a topik kissé kihalt, ide fel se tettem az eredményt.
Idézem magamtól, 2 hete pasztáztam újra a 1660S Gaming X-et."Én pár napja pasztáztam újra a kártyám, amit undervoltolni kellett, mert baromira melegedett a Gaming X hűtés ellenére. Marha szar volt a gyári pasztázás. Korábban 0.787V - 1800MHz GPU mellett 60-65 fok volt 1200rpm-en, most 0.950V ~ 2100MHz mellett szénné húzva 60 fok körül megáll kisebb fordulaton.
Az undervolt is rengeteget számított, korábban raktam fel talán ide is képeket, de így nagyon extra. Ha marad 0.787V-on kisebb órajelen 50-55 fok max terhelésen.Mindezt a kis ITX szintű házamban, aminek elvileg rossz a szellőzése."
Hasonló volt a helyzet nálam is. A maradék garanciát buktam, de nem érdekel. -
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Bjørgersson #2317 üzenetére
Nekem írhatsz privátban is ha gondolod.
-
Grave_444
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
válasz
arcitec #2310 üzenetére
De ott van és nem tuningoltam, pont hogy csökkentettem a teljesítményét órajelben és feszültség/fogyasztásban.
Ezzel elértem a hűvösebb működést és azt, hogy netezés közben ugyanúgy szinte néma a gép, mint játék alatt.
Házhűtők kb 5-600rpm-en mennek fix 5V-ról, procihűtő ~1000rpm. -
Grave_444
nagyúr
Bocs a dupláért, korábban próbálkoztam, ahogy írtam is. Úgy néz ki most megvan a végletes beállítás. Szerintem hasznos ez a 2 kép.
Hőmérséklet, venti fordulat a lényeg. Így ~1250rpm-en mondhatni néma, mint az 5V-ról üzemelő házhűtők.Felső a mostani beállítás, az alsó a gyári.
Mindenkit bíztatok az undervolt-ra.
-
Grave_444
nagyúr
Van itt olyan, aki 825mV környékén is próbálkozott?
MSI 1660S Gaming X, 825mV - 1830MHz (-100MHz a gyárihoz képest) és 37%-os ventivel, azaz kb 1200-1300rpm-en halkan 70 fok körül marad. Hosszasan még nem teszteltem játékban, az érdekelne másnál így működik-e.
Cél a szinte néma gép. Korábban 900mV-on használtam 1930MHz-en. FSP-ben nincs különbség, ahol használom. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Roland861010 #2294 üzenetére
Nekem alapból szerintem nem, vagy csak azért nem tűnt fel mert tartotta is ott fent a fordulatszámot.
Az érdekes mondjuk, ha lejjebb veszem a feszültséget egyből átállítja a fordulatszámos grafikont is. Nincs 0db mód. -
Grave_444
nagyúr
Nektek saját ventiprofillal nem pörög fel néha a kártya?
Nálam amikor terhelés és idle mód között van kb 1800rpm-re fel szokott.
Játék közben, amikor kilép lobbyba elég idegesítő. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Roland861010 #2277 üzenetére
Természetesen mentett profillal próbáltam.
Az a gond már úgy be se tudom állítani, mint először, pedig ugyanazt csinálom. -
Grave_444
nagyúr
Valamiért meghülyült, nem tartja a 0,9V-ot, alap efszültségen megy újraindítás után.
Ha módosítom nagy nehezen sikerül beállítani, mert össze-vissza ugrál, akkor meg idle is max órajelen pörög a kártya. Ötletek? L + Tab fixálja az tuti, úgy nem jó.Afterburner újratelepítés, másik verzió megvolt, kártya firmware frissítés is.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Roland861010 #2268 üzenetére
Szerintem alapból így van, miért módosítanám?
25% alatt úgy láttam nem kapcsol be. -
Grave_444
nagyúr
Afterburner engedi alulfeszelni a kártyát? Ti mivel szoktátok?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Roland861010 #2218 üzenetére
A profillal nincs bajom, ha belenyúlnék csak még melegebb lenne, mert leszabályoznám..
A % érték szerintem lényegtelen, ha csak nem azonos kártyákról van szó.
Nekem N200-ba van, elöl 2db, felül-hátul 1-1db ventivel fix 5V-on, tehát a csend a lényeg.
Ugyanebben a konfigban volt a többi kártya is, ezért tudtam összehasonlítani őket.Feszültséggel majd lehet játszok vagy a power limittel, ha az is számít.
Corsa02
Lehet, hogy ezek a kártyák már jobban bírják a meleget? Direkt így vannak gyártva ezek szerint. Úgy tudom a bányász topikból, hogy a friss hwinfo kiírja a memória? hőmérsékletét és 110 fokos értékek sem ritkák. Talán 120-125 fokra van hitelesítve.A Ventusra mondjuk valóban felment a Gaming X bios, úgy idle passzív lett, viszont a játékok kidobtak vele és terhelve ugyanúgy 2200-2400rpm-en visított.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Roland861010 #2216 üzenetére
Én még nem, viszont lecseréltem a Ventust Gaming X-re.
Annál sokkal jobb a hűtés, viszont közelébe sem ér a 1070 Gaming Xhez.Most ez a kártya kb 70-72 fokig is felmelegszik mindezt 1600-1700-as fordulaton, néha 1800-ba is belenyal.
A 1070 az 67-70 fokon 1100-1200 fordulaton jóval csendesebb volt.
Persze nem panaszkodom, csak jobbra számítottam.Pubg-re használom főleg, nagyon kényes a tuningra, ezért az elmúlt 3 hónapban cseréltem 4 kártyát. Egyszerűen nem lehetett őket beállítani és egyik napról a másikra meghülyült.
1060 3G Aero ITX, 1070 Gaming X, 1070 STRIX, 1060 6GB Phoenix - ezekkel crashelt.
Utána a 1660S Ventus, ami hangos volt ezért cseréltem és most az adatlapomon lévő..Lehet megpróbálkozok vele, hátha úgy hűvösebb lesz.
Majd megnézem amiket linkeltél.
Teljesítménye simán elég, Battlefront II multit is viszi max grafikán 144Hz monitoron, tehát tuningolni nem szükséges nekem. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Bjørgersson #2193 üzenetére
Tesztelem majd holnap és ha kell átállítom. A hang is fontos szempont.
Érdekesség a flash után nem indítottam újra a gépet egyből.
Miután újraindult DDU-val drivert kellett törölni, majd újratelepíteni. Ezt lehet írta is csak nem figyeltem. A lényeg azóta hibátlan. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Bjørgersson #2189 üzenetére
Ahogy nézem órajelben ugyanazt tudja.
Mást akkor nem is érdemes állítani igaz? Ha tegyük fel tuningolni nem szeretnék.
A ventiprofil is hasonló lehet, tehát csak az idle 41%-ot veszi le 0-ra?mcs Igen szerencsére egész könnyen ment. Azért biztonsági mentést érdemes a gyári biosról tartani valahol.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Bjørgersson #2187 üzenetére
Ja hülye voltam, előbb kérdeztem, mint utánanéztem.
Már ez a bios fut rajta. Gondolom ez az ajánlott. -
Grave_444
nagyúr
Ventus lett végül, idle sem vészes, terhelve 2000-2200rpm-en azért kicsit hallható, de simán tűrhető szerinten. Elég lényes vagyok rá, a korábbi 1070 Gaming X és az Asus Strix azért jóval komolyann hűtéssel rendelkezett. Előbbi 1100-1200rpm-en némán futott bármilyen játék közben. 5V-on üzemelő rendszerhűtőknél hallhatóbb, szinte néma gépbe került szegény.
Szóval MSI 1660S Ventus XS biosa módosítható szerintetek, hogy idle lejjebb tornásszam a fordulatot? Most egy szint alá nem engedi programmal.
-
Grave_444
nagyúr
MSI Ventus vagy Gigabyte Windforce hűtés a hatékonyabb?
Gondolom az előbbi. -
Grave_444
nagyúr
Sziasztok!
ASUS 1660 SUPER DUAL EVO mennyire ajánlott típus?
Hőmérséklet, fordulat érdekelne elsősorban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen egeret válasszak?
- Tőzsde és gazdaság
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- iPhone topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest