- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
Szerintem igen, de arra is készülj fel, hogy ha van whitelist, annak megkerülése (ami kell ahhoz, hogy mini PCI-e SSD-t használj a wifikártya helyett) 100%, hogy garanciavesztéssel jár. Erre a supportnak is figyelmeztetnie kell téged.
Én úgy kérdeznék rá a supportnál, hogy van-e lehetőség nem gyári, Lenovo által elfogadott wifikártyát stb. tenni a Z575-be és ha nem lehet, akkor ez miért van.
A whitelist-ről a Thinkpad topikban legutoljára Gondwana fórumtárs írt egy rövid magyarázatot, hogy miért van. Jelzem, nem Lenovo-specifikus a dolog, HP-nál ugyanúgy van whitelist.
-
Tim82
félisten
A Thinkpad-eknél van whitelist, ami befolyásolja azt, hogy milyen miniPCI-e cuccokat tehetsz be a notiba. Nincs konkrét infóm arról, hogy az Ideapad-ek esetében is így van-e, de elképzelhető, sőt valószínű. Amennyiben van ilyen, akkor csak moddolt BIOS-szal fogsz tudni miniPCI-e SSD-t használni. Olvasgass.
-
naomek
tag
válasz
Thunderzolee #5687 üzenetére
Hát...köszi szépen
A mostani az 65nm a régi azthiszem 90nm. De majd ujrarakom az oprendszert
-
jeni
félisten
Hello
Kérdésem az lenne,hogy egy i7-s Samsung RC-730-s notebookba vennék egy Blu-Ray írót,a Samu DVDV RW író helyett. Ebből adódóan, a lemeztálca eleje az mennyire különbözik? Ha egyforma alapból mindegyik akkor az elülső fedtakaró műanyagot kell csak átcserélni?
Ha mégsem akkor kizárólag Samsung notebookba való Blu-Ray írót kell vennem.
A pc-s asztali gépeknél nincs ilyen gond,de a laptopoknál?
-
Kornel
veterán
Sziasztok!
Lenovo Z575 notiba a wifi kártya helyére bele menne egy ilyen mini pci express felületű SSD?
Ha bárkinek van infoja erről, megköszönöm!Üdv!
-
cassius.clay
senior tag
válasz
Thunderzolee #5686 üzenetére
Kikapcsoltam én is a lapozófájlt. Igy hagyom.
-
_seth_
veterán
válasz
8 giga mellett lekapcsoltam, semmi változás eddig ami persze jó
-
eketomy
senior tag
válasz
Na akkor csak volt némi igazság amit én is lentebb írtam a lapozófájlról, ezt most meg is erősítetted!
-
cassius.clay
senior tag
válasz
A chipset GM45/47 nem pedig PM45. A HP oldala is ratyi; tudom hogy ott is 2x4GB-ot irtak, hogy annyit kezel maximum, de ott DDR2 ramot irnak, közben meg DDR3 megy benne.
Na mindegy a lényeg, hogy kezeli a 8GB-ot. Már csak egy jó P-s proci kell bele. -
Azt lehet tudni, h a TL-60-as az melyik fajta?
A Trinidad (90nm), vagy a Tyler (65nm) magos?
(A TL-60-ból mindkét féle készült S1G1-es foglalattal.)A TL52-es 90nm-es, ha a TL-60-as 65nm-es, akkor ez okozhatja a gondot.
Nem mintha ennek bármi köze lenne az FPS-számokhoz, ill. a fagyásokhoz, de más magyarázatot nem tudok adni. Valamiért a chipsetnek nem tetszik. (Talán a minimálisan eltérő feszültség értékek miatt.) Mondanám, h procicserekor egy BIOS resetet illik alkalmazni, de laptopoknál ugyebár ez nem opció.Esetleg egy újrarakott oprendszerrel lehet én is megpróbálkoznék, hátha.. de nem logikus akkor sem amit írtál. A proci belső felépítése ugyanaz mint a réginek, még a Hypertransport is ugyanakkora, és mivel az órajel is nőtt, nem lenne szabad rosszabb eredményeket kapnod.
Hiba a mártixban. :/ -
válasz
cassius.clay #5672 üzenetére
Ejha... és valóban viszi a DDR3-at is.
Ezen néztem egy nagyot, de jobban rákeresve, szerepel az Intelnél is a chipset leírásban. Hát, mindenesetre nem sok PM45-ös chipsetes géphez mellékeltek DDR3-at.A lapozófájlról:
Akinek fogalma sincs semmiről, annak ajánlott olvasmány volt ollie írása anno:
http://logout.hu/cikk/a_windows_xp_32_bit_memoriakezelese/teljes.html
Vagy a Techneten a Windows memóriakezelésével foglalkozó https://technetklub.hu/search/SearchResults.aspx?u=2117&o=DateDescending.Bár a Win7, ill. a Vista már nem írogat ki mindent a lapozófájlra, ettől függetlenül nyugodtan kapcsoljátok le. Főleg 8GB ramnál.
Ha valamilyen programnak szüksége lenne rá, majd jelzi, és akkor vissza lehet kapcsolni. Akinek SSD-je van, annak meg le KELL kapcsolni.
A lapozófájl nem gyorsítja a boot időt, nem erre való.
Ha meg nem elég a fizikai ram, majd felugrik egy "elfogyott a virtuális memória" hibaüzenet --> ez esetben majd vissza lehet kapcsolni.
Megjegyzem, nekem amikor még 4GB ramom volt, ez utóbbi előfordult párszor, ha túl sok mindent hagytam nyitva játékok futtatása közben/alatt. -
eketomy
senior tag
Valahol egy fórumon olvastam (most hirtelen nem tudom, hogy hol, de megkeresem hogy ha érdekel valakit), ezzel a témával foglalkoztak, hogy 8GB-tól már ki lehet kapcsolni, mert semmi hátránya nem származik a felhasználónak ebből(nem érezhető lassulás), azt nem tudom, hogy előnye mi van, lehet hogy csak annyi, hogy nem foglal a lapozófájl felesleges plusz GB-okat a meghajtón! (valakinek ha kell a hely akkor ez is fontos tényező lehet).
Egyébként 8GB alatt nem érdemes kikapcsolni! -
eketomy
senior tag
válasz
cassius.clay #5681 üzenetére
Én nem mondtam, hogy gyorsabb lesz ettől, csak általában akinek van 8GB-ja annak nem kell plusz virtuális memóriára a szg-en,(magyarul ezzel helyed is szabadul fel, mert nem foglalja le a sok fölös helyet a gépen) mert bőven van elég ramod! De ha lassúnak találod, akkor visszakapcsolod!
Hogyan lehet érezni a 8GB Ramot? Indítasz 10 programot és váltasz közöttük, vagy bezársz egyet és ismét indítod, játékok stb.
Ahogy már lentebb is említették! -
eketomy
senior tag
válasz
StephenNO1 #5674 üzenetére
250Ft-ért bárhol kapsz pasztát, vegyél egyet fehéret mert az jobb az ezüstösnél és pasztázd át, az a biztos!
-
eketomy
senior tag
válasz
cassius.clay #5672 üzenetére
Hát ha 8GB ramod van akkor azt szoktuk javasolni, hogy ki kell kapcsolni a lapozófájlt, mert akkor már nincs szükség a gépnek rá! (a win7 nemtudom, hogy kikapcsolja-e alapból sztem nem)
Start menü, vezérlőpult, rendszer, speciális rendszerbeállítások, speciális fül, teljesítménynél beállítások, ismét speciális fül, és ott lesz hogy virtuális memória, módosítás, szedd ki a pipát hogy ne a rendszer kezelje a lapozófájl méretét és kapcsold ki a C meghajtón! -
_seth_
veterán
cassius.clay: lenyúl akkor is 8 gigát lapozófájlnak de érdemes úgy is hagyni mert ezt szereti a win7 pl, hogy legyen az is. Max nem fogja használni. Hogyan érezheted? Indítasz 10 programot és váltasz közöttük, vagy bezársz egyet és ismét indítod, játékok stb.
gáspár lászl: nem igazán max ha pont ugyanabba a kaszniba pl van egy amd-s változat, az lehet belemegy, arról nem beszélve, hogy az alaplap nagyon drága notiba.
StephenNO1: pár száz ft a sarki infós boltban pár gramm paszta, érdemes újrapasztázni ilyenkor.
Ui.: HP NX6325, tl60=>tl64 csere, 4,9 pont, nem változott. 2=>3gb ram, 5.5ről 4,9-re csökkent a pontszám...
-
StephenNO1
tag
Sziasztok
Notimban a jelenlegi i5-430m-es procimat cserélni fogom i5-580m-re, milyen hővezető pasztát ajánlotok? Félévente szoktam szétszedni komplett portalanításra. Jelenleg nem hiszem, hogy a jelenlegi gyári paszta el lenne öregedve, ügyeskedjem át az újra?
-
cassius.clay
senior tag
válasz
eketomy #5671 üzenetére
Igen, tudom, nem egy P szériás procival szerelt notim volt már, nagyon pozitivak az élményeim róluk
Egyébként a ram upgrade megtörtént, kezeli a gép a 8GB DDR3 ramot. (1333Mhz-es van benne, elméletileg ezt is kihasználja, tehát nem folytja le 1066-ra-legalábbis ugy tudom)
Nem tudjátok ilyenkor mit lehet mág állitani a gépen, hogy érezzem a sebességkülönbséget a 2Gb ramhoz képest? Mert nem nagyon érzem. Ez a lapozo fájl cucc hogy is van? Tudom, ha 8GB ram van a gépben, akkor nem nyul le a vinyóról a lapozofájlnak külön memóriát; de ez automatikusan kerül beállitásra, ha beleraktam a gépbe a 8GB ramot vagy nekem kell kézzel állitani rajta? Ha nekem akkor hol és hogyan? -
eketomy
senior tag
válasz
cassius.clay #5668 üzenetére
A P szériában nem fogsz csalódni, csak ajánlani tudom, én is most cseréltem le a procimat egy P7350-re és nagyon hasít vele a masina és ez még nem is a legerősebb széria
-
_seth_
veterán
válasz
cassius.clay #5668 üzenetére
Pont azért is vettem inteles gépet ,hogy
Minél kevesebb cucc legyen benne ami melegedhet.Akkor nem jött össze
Ugyanannyi alkatrész van ami melegszik
(De értelek)
-
cassius.clay
senior tag
válasz
Thunderzolee #5667 üzenetére
Persze tudom, csak kíváncsiságból kérdeztem . Mindenképpen P szériára akarom cserélni a teljesítmény növelés és a hűtés javítása érdekében . Pont azért is vettem inteles gépet ,hogy
Minél kevesebb cucc legyen benne ami melegedhet. -
válasz
cassius.clay #5666 üzenetére
Miket futtatsz a géppel, h ilyen processzorszörnyre lenne szükséged?
Tudnod kell, h ezeknek a CPU-knak a TDP-je 10 Wattal több, mint amihez a notit tervezték. Elképzelhető, h a gép hűtése folyamatosan dolgozna, h le tudja hűteni a procit. Maradj inkább a hagyományos T-s prociknál, vagy inkább egy még energiatakarékosabb P-s verziót válassz.
Itt a közepe-vége felé írtam erről legutóbb.
-
cassius.clay
senior tag
válasz
Thunderzolee #5665 üzenetére
Köszönöm. Akkor elméletileg kezeli a az "X" és "Q" szériát is?
-
válasz
cassius.clay #5664 üzenetére
Kezeli az összes Socket P-s processzort.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_PViszont a memória az csak DDR2-es.
Lejjebb akik itt írták alighanem tévedtek.A 4310-es még PM45-ös chipsetű, azok még csak DDR2 800-ra épültek.
A 4320-as lenne az első generációs Core i processzoros verzió DDR3 1066-os ramokkal.
És a 4330-as a most futó széria második generációs Core i procikkal, DDR3 1333 ramokkal.
Tudom, mert nekem is ez utóbbi van.
A DDR2-vel van egy kis probléma.
Kettő darab 4GB-os memóriamodul ára a csillagos egekben van.
Ezért nem érdemes a DDR2-es notikat tovább bővíteni, mert 2×2GB-nál többet nem nagyon lehet belerakni (gazdaságosan) két slotot feltételezve természetesen. -
cassius.clay
senior tag
Még egy kérdés: ProBook 4310Ss meddig és milyen processzorokkal bövithetö?
Jelenleg T6570 van benne, de késöbb szeretnék vmi erösebbet, "P" széria lenne a legjobb, ha belemegy. -
_seth_
veterán
válasz
cassius.clay #5660 üzenetére
HP szerint is a 2x4 giga a plafon
-
eketomy
senior tag
válasz
cassius.clay #5658 üzenetére
Úgy látom, hogy ez ddr3-as, márpedig ha az akkor kezeli a 2x4GB DDR3 memóriákat!
-
cassius.clay
senior tag
Sziasztok!
Kérdés: HP ProBook 4310s meddig bővíthető RAM tekintetében?
Kezeli a 2x4GB-ot? -
eketomy
senior tag
Szóval akkor egy 10-15fps-el kapsz kevesebbet. Mindenképp ajánlatos egy win7 reinstall és ha utána is kevesebbet kapsz akkor ott valami más probléma lesz. Mennyivel erősebb ez a mostani proci a régebbitől?
Nézz egy élményindexet, hogy mennyivel kapsz több pontot a cpu-ra úgy hogy elvileg most már az erősebb van a gépben! (ha többet kapsz, akkor sztem egy win reinstall megoldja a gondot, ha kevesebbet kapsz akkor megkell nézni a proci részletes adatait a régi procihoz képest) -
eketomy
senior tag
válasz
DrKable #5655 üzenetére
Neked is azt tudom, mondani, mint a többieknek! Nem lehet tudni még akkor se 100%-ig hogy cserélhető, ha az van az adatlapján hogy cserélhető. Ezért azt javaslom, hogy itt van egy videó az mxm-es vga cseréjérő, ebbe meg tudod nézni, hogy hogy néz ki ill. mit kell keresni és az esetleges kicserélésében is tud tanácsot adni a video.
Nézd meg és ha találsz ilyen modult akkor cserélhető ha nem találsz ilyet akkor nem! -
DrKable
csendes tag
Sziasztok azt szeretném megkérdezni h Samsung R540 js01-be a Videókarit lehet e cserélni?És ha igen akkor melyik karik a jók?
Válaszokat előre is kszi! -
_seth_
veterán
Említett notiban már a TL60=>TL64 csere is pozitív változást hozott játékban.
Ui.:
Acer 5552G notimban az eddigi 4-ről 8 gigára bővítettem a ramot, a vinyót pedig 500-ról 750 gigára
MSI Windbe ismét került egy 2 gb 800 mhz-es modul így ismét működik a +24% tuning
Párom HP gépébe pedig az eddigi 2 giga helyett lesz 3 giga ddr 2 ram + raktam bele egy új akkut és kapott egy új töltőt is
Ami még lesz: az új szerzemény asus 1215n netbookba a jelenlegi 2 gb ddr3 helyett majd 4 giga lesz benne
-
eketomy
senior tag
Hát azt tudni kellene hogy mennyi fps-el kapsz kevesebbet a játék közben, mert ha nem nagy az eltérés akkor azzal nem kell foglalkozni. Az nem egyenesen arányos ha egy erősebb procit veszel a gépbe hogy jóval több fps-t is fogsz kapni ez kicsit összetettebb dolog. Lehet hogy ha új op rendszert telepítenél akkor máris több fps-t kapnál, vagy a játékot kellene újra telepíteni ill. új driverek főleg vga stb...
Milyen játékkal játszol és mennyi azaz annyi fps? -
naomek
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.
Az miért van hogy az Asus F3K notimba volt egy amd turion tl 52 proci. Most vettem bele egy tl 60-ast, és az 52essel több az fpsem a különböző játékokon.Valaki, valami ötlet?
-
naomek
tag
válasz
Thunderzolee #5644 üzenetére
Köszkösz
-
Milyen chipsete van a gépnek?
CPU-Z-t tegyél fel, azzal kiolvasható.Egyébként a legtöbb notinak nem okoz gondot, ha 800MHz-es ramokat beleteszünk, de a chipset csak 667-es. Majd 667-en fogja hajtani.
Viszont előfordult régebbi chipsetek esetében, h egyszerűen el sem indult a gép.Célszerű belepróbálni, mielőtt kifizeted.
Ha az aprók közt keresel ramot, erre biztosan adnak lehetőséget, főleg ahogy elnéztem, pesti vagy, ott ez megoldható (általában). -
naomek
tag
Még egy utolsó...Szintén ez a Asus F3K laptop...bele lehet rakni a 800-as ramot? Csak biztosra szeretnék menni, mielőtt vásárolnék.
-
eketomy
senior tag
Nem, ezek mennek külön-külön is nem csak párban! Az sem baj, ha nem u.olyan a frekvenciájuk, lehet pl az egyik 667-es a másik meg 533mhz-es, ilyen esetben mind a két ram a kisebb frekin fog menni!
A márka is lehet eltérő általában a laptopok 80-90% nem kényes az ilyenre!
Szvsz, ha veszel 2új ramot akkor inkább két u.olyan frekvenciájút vegyél, mint márkájút, persze az a legeslegjobb ha minden megegyezik -
naomek
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy Asus F3K serieses notim. Most van benne 2db gyári Samsung 667 mhz-s ram. Ezek csak párba mennek, vagy csak ugyanannyi mhz-s legyen a 2 ram? Csak mert bővíteni szeretném a notit, és kíváncsi vagyok.
-
Laszmen
aktív tag
válasz
gáspár lászl #5635 üzenetére
Ilyet te nem fogsz beletenni,mert te ilyet nem veszel sehol 60k alatt!
Amúgy felesleges ilyet beletenni, ez olyan mint ha egy trabant kasznin egy 600lóerős motor lenne, értelmetlen.. -
urdug
aktív tag
válasz
Thunderzolee #5627 üzenetére
Remek dolgozat!
-
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5633 üzenetére
Nem DDR3-at nem lehet beletenni! Csak DDR2-őt max 2x2GB DDR2-800Mhz ennyi!!!!!
-
gáspár lászl
tag
válasz
Thunderzolee #5632 üzenetére
akkor nem lehet beletenni nem?
-
válasz
gáspár lászl #5631 üzenetére
Láthatod, h nem kompatibilisek egymással:
(Máshol van a bevágás.)Azonkívül pl. üzemi feszültsége DDR2-nek 1.8Volt, DDR3-nak 1.6Volt.
Meg még egy rakás más dologban is eltér.De lekapcsolt lapozófájl mellett be szokott jelezni, h "elfogyott a virtuális memória"? Vagy miből gondolod, h futtattál már valaha is olyan alkalmazást, ami megette a 4GB ramod? Feladatkezelőt szoktad nézni, h épp mennyi ramot használ a géped, és közelében van állandóan a 4GB-nak?
Ja és tényleg, a chipkészlet is csak DDR2 800MHz-et támogat.
Akkor semmiképp sem lehet DDR3-at beletenni. -
gáspár lászl
tag
válasz
gáspár lászl #5630 üzenetére
és ramot milyent tehetek bele ddr3-mas nem lehet bele tenni?
-
Laszmen
aktív tag
válasz
gáspár lászl #5628 üzenetére
[link] T8100-as cpu, ez az,ami neked kell! Ettől izzik a géped!
Thunderzolee hasznos kis írás, a wattokkal én sem voltam teljesen tisztában,eddig..
-
gáspár lászl
tag
válasz
Thunderzolee #5627 üzenetére
értem hát nem akarok venni az enyémre akarom elcserélni azt a procit amelyiket kiválasztanám ha elcserélnék velem
-
válasz
gáspár lászl #5624 üzenetére
Azt a listát én írtam a Wikipedián, ha lennének nagyobb órajelű processzorok, beleírtam volna őket.
De a lap alján ott a linkje a forrásnak, leellenőrizheted, hátha azóta adott ki az Intel magasabb órajelűt, bár nem hiszem.
Tessék, itt az ark.intel oldala, ezen keresgélhetsz a procik közt, részletesebb adatok is kint vannak, mint amit wiki nyújt:
http://ark.intel.com/products/family/26548
A Core 2-es mobil procik gyártását szépen lassan leállította/leállítja az Intel, ahogy azt itt a PH-n meg is szokták írni a cikkekben. Bár ezek asztali procik, de most hirtelen nem kerestem többet. Ezért nem hiszem, h lennének újabb, magasabb órajelű verziók.Am nem minden az órajel.
Látom, neked még sokat kellene tájékozódnod ahhoz, h eligazodj a processzorok között.
Emlékszel a Pentium 4-esekre? A csúcsmodellek alapórajele 3.6GHz volt. Az Extreme Edition szériás kétmagos Pentium D-k maximális órajele pedig 3.73GHz.
Eközben fogyasztottak 130W-ot is akár.
Aztán jött a Core 2 Duo, és az alig 2GHz órajelű E6400 pontosan akkora teljesítményű volt, mint a ~3.8GHz-es Pentium D 965 EE. Ja és a 965-ös 130W-os fogyasztásával szemben az E6400 60-70W-ot kért csak.
Ráadásul a 965-öst már nem nagyon lehetett hová tuningolni, a fogyasztása pillanatok alatt átlépte a 150W-ot.
A Core 2 procik viszont rendre elmentek vígan 3GHz fölé húzva is, elképzelheted, mennyire alázták az előző generációs Pentiumokat.
Architekturálisan jóval fejlettebbek, annyi új feature került beléjük, h alacsonyabb órajelen is hatalmas számítási kapacitással rendelkeznek.Szóval a 2-2.4Ghz körüli Core 2 alapú mobil procik egyáltalán nem számítanak lassúnak azért, mert messze vannak a 3GHz-es órajeltől.
Ezen nem kell fennakadni.Jobban átnézve a wikis listát viszont találtam közte 3GHz-es procikat.
Úgyhogy kérdésedre a válasz az, h van, ott van a listában.Négymagos processzort viszont nem tennék abba a gépbe.
Ezeket a notikat úgy tervezték meg, és rakták össze, h a 35W-os TDP-vel rendelkező procikat képesek legyenek lehűteni.
A négymagos processzorok ezzel szemben 45W-os TDP-vel rendelkeznek, ami egyrészt jelentheti, h a hűtés állandóan surrogna, másrészt még akkor is folyamatosan a túlmelegedés határán lenne a gép.Egyébként a T-vel, és a P-vel rendelkező procik közt az alapvető különbség pont ez:
T széria = 35Watt
P széria = 25Watt
négymagos társaik viszont 45Wattot fogyasztanak, ill. "fűtenek" el.A másik ami még nem került szóba, az árak.
Hol akarsz venni?
Jóformán csak itt az aprók közt lehet ezeket beszerezni, amint azt már linkeltem lejjebb; illetve e-bayen.
E-bay olcsó, de érteni kell hozzá.
Hardveraprón meg folyamatosan figyelni kell a hirdetéseket, és akkor is elég borsos áron futnak ezek a CPU-k. Ki lehet fogni olcsón is egy-egy procit, de az ritka.Még valami:
Nem tudom, szóba került-e már, de memória mennyi van a gépben? -
eketomy
senior tag
válasz
Sehol, 2db 4magos van a Q9000 ill. a Q9100 ennyi!!!
-
Laszmen
aktív tag
válasz
-
Laszmen
aktív tag
válasz
gáspár lászl #5622 üzenetére
Thunderzolee már több alkalommal belinkelte a támogatott cpu-k listáit! De én is belinkelem, hátha így érthetőbb..
[link] -
Laszmen
aktív tag
válasz
Thunderzolee #5614 üzenetére
Nem is voltam nagyon biztos ebben, de köszönöm az infót!
Igazatok van vga ügyben, elnéztem a sorozat számot, sajna ez a SiS chipset egy f*s!
Hülye google nem is azt adja be,amire keresek..Én is azt javaslom amit Thunderzolee is írt,rá kell nézni a deszkára..
-
válasz
gáspár lászl #5618 üzenetére
Ezek a kompatibilis processzorok, ahogy már mutattam:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_PA T4500 2.3GHz-es órajelű, ez elég jó érték.
Ami nálad kicsi, az az L2 tár.
Mindössze 1MB.
Ha mindkét mag dolgozik, akkor számolhatjuk úgy, h magonként csak 512KB jut.Úgy képzeld el, h a processzorok az L2 tárban tárolják a számításokhoz szükséges adatokat.
Az L1 tárban az éppen számolt dolgokat, az L2-ben a gyors működéshez szükséges többi számolnivalót.
Ha kicsi az L2 tár, akkor akármilyen magas a proci órajele, számítási kapacitása kicsi.
Namost netezéshez, zenét hallgatni, filmeket nézni, MSN, meg ilyen kis egyszerű dolgokhoz elég az 512KB-1MB L2 tár is.
De játékokhoz, illetve konvertálni, egyéb erőforrásigényes alkalmazásokhoz már minél nagyobb L2 tárra van szükség.
Ezért van a nagyobb procikban 3, 4, vagy akár 6MB L2 tár.
Négymagos társaikban meg nem árt akár 12MB sem, hiszen ha mind a 4 mag dolgozik, akkor már magonként csak 3MB jut. Egy magas órajelű procit épphogy csak ki tud szolgálni ez a 3MB tár is..Nálad már egy T6600 is hozna számottevő gyorsulást.
-
eketomy
senior tag
válasz
Thunderzolee #5614 üzenetére
Ez így van! Ezt én is megerősítem.
-
válasz
Laszmen #5612 üzenetére
Mire alapoztad ezt a kijelentést?
TomyGun:
Lehet, h Laszmennek van igaza, és én tévedtem.
Ezért kérdeztem rá.gáspár lászl:
Kértük már, h csavarozd le a gép alját, és nézd meg cserélhető-e, mivel a Youtubeon ehhez a típushoz nincs elérhető video.
Sokkal egyszerűbb, mint azon tanakodni, h vajon cserélhető-e.
Csak egy pici csavarhúzó kell hozzá, meg némi kézügyesség.Én ha ismeretlen géphez nyúlok, csinálok rajzot is néha, h a hosszabb-rövidebb csavarokat tudjam majd, hová kell visszatenni.
Láttam már olyat, h valaki átcsavarozta az alaplapot egy nem jó helyre visszatekert hosszabb csavarral.. -
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5611 üzenetére
hi! bocs de minek teszel fel olyan kérdést amit már 1x megkérdeztél? Ráadásul kaptál is már rá választ.
Thunderzolee kolléga le írta neked világosan hogy a CX tipusú szériába nem mxm-es cserélhető a VGA! itt a link
Én is azt mondtam neked, mivel én sem voltam benne biztos hogy cserélhető-e, hogy akkor bizonyosodsz meg 100%-ban ha a lentebb linkelt video szerint szétszeded és megnézed hogy van-e benne, mert az a 100%. szal nézd meg!!!ram, cpu, hdd cserélhető tutira!
-
válasz
Laszmen #5610 üzenetére
Javítalak.
A HM55-ös chipkészletekhez tartozó BIOS tartalmazza az összes Socket P-s processzort, még a P7ezer szériát is.
Nem hiszem, h a Packard Bell a Celeron 900 mellé lebutított BIOS-t pakolt volna, egyszerűen ez egy kelet európai piacra való olcsó modellnek készült, ezért van a felsőkategóriás chipsethez ilyen alsókategóriás processzor csomagolva.
A noti hűtése is meg fog birkózni a kétmagos procikkal, a Celeronnak sincs kisebb TDP-je, mint 35Watt.A BIOS frissítés amúgy sem opció, a Packard Bell oldalán legalábbis nincs elérhető BIOS a notihoz.
A 965-ös chipsetnél vannak olyan esetek, amelyek bár Socket P foglalatról beszélünk, de mégsem viszik a P-vel kezdődő processzorokat, csak az akkoriban futott Socket P-s T szériát.
-
Laszmen
aktív tag
válasz
gáspár lászl #5611 üzenetére
Komoly kis gép, igen,cserélhető!
-
Laszmen
aktív tag
Ahhoz hogy vigye az 1066-os izom procikat, tudomásom szerint igényli a BIOS frissítést, javítsatok ha tévedek..
Thunderzolee! Igen, igazad van, közben rájöttem erre én is, a google vmiért nem ad találatot erre..
-
válasz
d.véderjoe #5597 üzenetére
A gépben Intel HM55 Express chipset van.
Ez az a chipkészlet, ami már az első generációs Core i procikhoz készült, DDR2, és DDR3 támogatása is van. Első körben azonban még a Socket P processzorokkal is kompatibilis (természetesen megfelelő tokozású foglalatot feltételezve).Socket P-s processzorok ezek lennének:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_P
A chipset viszi az 1066-os FSB-t is.Túl erőset nem érdemes venni bele, a videovezérlő (GMA 4500) nem lesz erősebb tőle, játékok továbbra is csak korlátozottan fognak futni rajt.
Laszmen:
A 945GM Express chipsetnek 6 alvariánsa van. Ezek közül 2 kezel 667-es FSB-t is. Ezért kellene tudni a chipset pontos típusát. A 945GM csak egy gyűjtőnév. Erre gondoltam, mikor azt írtam, Google nem találja. -
Laszmen
aktív tag
válasz
Thunderzolee #5607 üzenetére
Intel 945GM a chipset(google)..ésszerű szerintem 533-as cpu-t belerakni, ha már az van előírva..
(magánvélemény)
-
Ezek a bele való Socket M-es processzorok:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_MPontosan milyen chipsete van?
CPU-Z-t tegyél fel légyszíves, azzal ki tudod olvasni, mert meguntam a Googleval való keresést, nem nagyon írják sehol.
A GMA950-es videovezérlő a Callistoga család tipikus kísérője volt, abból meg van olyan verzió is, ami 667-es FSB-t is támogat.
Még az is lehet, ez a noti is kihajtaná a 667-es FSB-jű processzorokat.Egyébként belerakhatsz nagyobb órajelű processzorokat a 667-esek közül is, de csak 533-on hajtja majd (ha a BIOS tartalmazza a proci mikrokódját).
Viszont 4MB L2 tárral szerelt verziót felesleges, azt úgysem használná ki a géped. Gondolom csak netezel vele meg filmeket nézel, zenét hallgatsz, esetleg torrent. -
Laszmen
aktív tag
válasz
d.véderjoe #5602 üzenetére
Mármint kevés a pénzed rá,vagy a pénz nem számít?
Választhatsz szériák közül; T-s széria,U-széria,L-széria,..(illetve extrém esetben SL-SU széria)
T-ből maximum Intel® Core™2 Duo Processor T9500 (6M Cache, 2.60 GHz, 800 MHz FSB) szerintem ehhez sokat nem kell hozzáfűznöm..Használtan 20-30között kapod meg..
De én ajánlom neked a T7800-at,ez sem sokkal gyengébb, viszont olcsóbb.. -
eketomy
senior tag
válasz
d.véderjoe #5602 üzenetére
Elméletileg 800mhz fsb-s a mostani cerka procid benne, akkor bármilyen T-szériájú procit belevehetsz 800mhz-es fsb-ig! Annál a plafon a T9500-9600 szal olyan mehet bele!
De a biztonság kedvéért neked is azt mondom hogy Aida64-el nézd meg a chipsetet hogy milyen fsb-t támogat max! -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged