- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gáspár lászl #5624 üzenetére
Azt a listát én írtam a Wikipedián, ha lennének nagyobb órajelű processzorok, beleírtam volna őket.
De a lap alján ott a linkje a forrásnak, leellenőrizheted, hátha azóta adott ki az Intel magasabb órajelűt, bár nem hiszem.
Tessék, itt az ark.intel oldala, ezen keresgélhetsz a procik közt, részletesebb adatok is kint vannak, mint amit wiki nyújt:
http://ark.intel.com/products/family/26548
A Core 2-es mobil procik gyártását szépen lassan leállította/leállítja az Intel, ahogy azt itt a PH-n meg is szokták írni a cikkekben. Bár ezek asztali procik, de most hirtelen nem kerestem többet. Ezért nem hiszem, h lennének újabb, magasabb órajelű verziók.Am nem minden az órajel.
Látom, neked még sokat kellene tájékozódnod ahhoz, h eligazodj a processzorok között.
Emlékszel a Pentium 4-esekre? A csúcsmodellek alapórajele 3.6GHz volt. Az Extreme Edition szériás kétmagos Pentium D-k maximális órajele pedig 3.73GHz.
Eközben fogyasztottak 130W-ot is akár.
Aztán jött a Core 2 Duo, és az alig 2GHz órajelű E6400 pontosan akkora teljesítményű volt, mint a ~3.8GHz-es Pentium D 965 EE. Ja és a 965-ös 130W-os fogyasztásával szemben az E6400 60-70W-ot kért csak.
Ráadásul a 965-öst már nem nagyon lehetett hová tuningolni, a fogyasztása pillanatok alatt átlépte a 150W-ot.
A Core 2 procik viszont rendre elmentek vígan 3GHz fölé húzva is, elképzelheted, mennyire alázták az előző generációs Pentiumokat.
Architekturálisan jóval fejlettebbek, annyi új feature került beléjük, h alacsonyabb órajelen is hatalmas számítási kapacitással rendelkeznek.Szóval a 2-2.4Ghz körüli Core 2 alapú mobil procik egyáltalán nem számítanak lassúnak azért, mert messze vannak a 3GHz-es órajeltől.
Ezen nem kell fennakadni.Jobban átnézve a wikis listát viszont találtam közte 3GHz-es procikat.
Úgyhogy kérdésedre a válasz az, h van, ott van a listában.Négymagos processzort viszont nem tennék abba a gépbe.
Ezeket a notikat úgy tervezték meg, és rakták össze, h a 35W-os TDP-vel rendelkező procikat képesek legyenek lehűteni.
A négymagos processzorok ezzel szemben 45W-os TDP-vel rendelkeznek, ami egyrészt jelentheti, h a hűtés állandóan surrogna, másrészt még akkor is folyamatosan a túlmelegedés határán lenne a gép.Egyébként a T-vel, és a P-vel rendelkező procik közt az alapvető különbség pont ez:
T széria = 35Watt
P széria = 25Watt
négymagos társaik viszont 45Wattot fogyasztanak, ill. "fűtenek" el.A másik ami még nem került szóba, az árak.
Hol akarsz venni?
Jóformán csak itt az aprók közt lehet ezeket beszerezni, amint azt már linkeltem lejjebb; illetve e-bayen.
E-bay olcsó, de érteni kell hozzá.
Hardveraprón meg folyamatosan figyelni kell a hirdetéseket, és akkor is elég borsos áron futnak ezek a CPU-k. Ki lehet fogni olcsón is egy-egy procit, de az ritka.Még valami:
Nem tudom, szóba került-e már, de memória mennyi van a gépben? -
eketomy
senior tag
válasz
Sehol, 2db 4magos van a Q9000 ill. a Q9100 ennyi!!!
-
Laszmen
aktív tag
válasz
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Dell Precision Graphics Card Nvidia Quadro P3000 N17E-Q1-A 6GB GDDR5 gyári szám: NYM27
- Lenovo ThinkPad Thunderbolt 3 Dock Gen 2 40AN dokkoló
- StarTech USB C Dock - 4K 60Hz Quad Monitor - DK31C4DPPDUE
- Dell D3100 USB 3.0 Ultra HD Triple Video Dokkoló Állomás
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest