- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5934 üzenetére
A kérdésedre a válasz: igen
-
válasz
gáspár lászl #5924 üzenetére
Nyugi, csak azt kérdeztem meg én is, h miért akartad a C-t formázni, mivel rajta van a rendszer;de közben válaszoltál rá.
Ezért töröltem a hsz-t.Megmondom őszintén, én úgy szoktam rendszert felrakni, h letörlöm az egész merevlemezt, (persze előtte elmentem ami rajta van), és telepítéskor formázom.
Amúgy sem vagyok a híve annak, h ne a C meghajtón legyen a rendszer.Természetesen vannak partíciókezelő programok, amikkel formázni is tudsz, de én ingyenest nem ismerek.
Itt meg tudod kérdezni:
http://itcafe.hu/tema/milyen_program_ami/friss.htmlVagy Google is bizonyára rengeteg programot ajánl.
-
válasz
gáspár lászl #5918 üzenetére
.
-
válasz
gáspár lászl #5918 üzenetére
Mert a rendszert nem tudod saját magával leformázni.
Windows nem engedi, kicsit gondolkozz. -
válasz
gáspár lászl #5915 üzenetére
Hogyan akarod formázni?
-
gáspár lászl
tag
válasz
gáspár lászl #5915 üzenetére
ezt komolyan kérdezem nem hülyeségből,meg nem akarok senkit sem bósszantani !!!!
-
KrAt
veterán
válasz
gáspár lászl #5909 üzenetére
Nem fogsz írni.. Gondolkozz el egy picit azon, hogy hogyan kéne viselkedni, ha normálisan segítenek neked..
-
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5900 üzenetére
Pontosan, sajna nem lehet!!!
-
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5898 üzenetére
-
válasz
gáspár lászl #5890 üzenetére
Miért csak ilyet tudtál csinálni?
Löködtek közben?
Sz×rt se látni a képen, már megbocsáss.
Hogy állapítsam meg, h kiszerelhető MXM modul van-e benne pl.?Nagyjából így néz ki, de élesebb képen jobban lehetne látni melyik mi:
http://noob.hu/2012/03/16/20120316183147.jpg
Ha kattintasz a képre,többnyire kinagyítódik (ctrl+egérgörgő nagyitja/kicsinyíti).
CPU = proci
GPU = "videokártya" chipje
chipset = a procihoz tartozó chipkészlet chipjeAzok a sárga izék azok réz hővezető csövek, azok szállítják el a keletkezett meleget a ventilátorhoz. Ha lecsavarozod, akkor a processzort ki lehet cserélni.
A GPU rá van forrasztva az alaplapra, ezért mondtuk, h nem cserélhető.
A chipset is rá van forrasztva.Ha cserélhető lenne a videokártya, akkor így nézne ki a notin belül.
A zölddel írt "modular video card" lenne a cserélhető VGA, és ha kiszedjük, ezek így néznek ki.
Mindegyiken van egy kis kocka alakú izé középen. Az maga a GPU, és köré vannak a memóriamodulok téve, meg az egyéb cuccok. Ezek ilyen mini videokártyák. Ezeket lehet csereberélgetni, de a te laptopodban sajnos nem ilyen van.Egyébként csak ezért mondtam, h tegyél fel képet, ezt akartam megmutatni.
-
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5881 üzenetére
Ebből a képből annyi kiderül, hogy tényleg nem cserélhető a VGA-d! Ezen kívül nem tudom, mire vagy még kiváncsi, de más egyebet már nem nagyon lehet kivenni belőle!
-
válasz
gáspár lászl #5878 üzenetére
Azt csak úgy lehet megcsinálni, ha veszel hozzá egy olyan külső racket, mint amit linkeltek lejjebb.
Az asztali merevlemeznek SATA csatlakozója van (esetleg ha régebbi, akkor PATA). Ezt át kell alakítani USB-re.
Illetve még kell tápellátás is az asztali merevlemeznek.
Ezért kell egy ilyen külső rack.
Beleteszed az asztali merevlemezt, és átalakítja USB-re, illetve a konnektorba csatlakoztatva ad neki tápot is (valószínűleg kis adapterrel).Léteznek külső merevlemezek is, amiket csak simán USB-vel rá lehet dugni a laptopra, és nem igényelnek külső tápellátást, mert az USB-n keresztül kapnak annyi áramot, amennyi elég nekik.
De ezek ilyen kis 2.5"-os méretűek, mint a notidban levő winchester.Az asztali gépekben 3.5"-os a merevlemez, és nagyobb az áramfelvétele, ezért kell nekik külső tápegység.
Valahogy így néz ki a kettő összehasonlítva:
Egyébként itt tudsz keresni az asztali merevlemezhez ilyen racket:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/adathordozok/hdd_keretek/listaz.php -
válasz
gáspár lászl #5876 üzenetére
Inkább a laptopból szereld ki a merevlemezt, és azt tedd bele az asztali gépbe. Úgy át tudod menteni az adatokat róla.
Ha az asztali géped tápegységének van még szabad csatlakozója a notiból kiszedett merevlemezhez, akkor csak egy sata kábelt kell szerezned hozzá.
Feltéve, ha az asztali géped fogad sata merevlemezt.Ha ezért kérdezted, hogy lehet összekötni a két gépet.
De a legjobb az, ha leírod az asztali gép alkatrészeinek típusát is (alaplap pl.).A másik:
Ha csinálsz egy képet a lecsavarozott hátlap nélküli notidról, berajzolom rá melyik alkatrész micsoda.
Ide pl. fel tudod tölteni. -
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5863 üzenetére
Kell venned egy 3,5"-os USB-s külső rack-et amibe bele tudod tenni a hdd-det, úgy tudod csak csatlakoztatni a notihoz!
-
_seth_
veterán
válasz
gáspár lászl #5863 üzenetére
Mi lenne ha használnád a (szerkesztés) gombot?
-
gáspár lászl
tag
válasz
gáspár lászl #5862 üzenetére
szerintem nincs ,és hol tudnák olyan keresni ami olyan mint az usb külső hdd?
-
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5859 üzenetére
Hasonló mint az usb, de mégsem az
A notebook gyártód oldalán nézd meg hogy van-e benne! Ennyi!
-
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5857 üzenetére
De, ha van a laptopodon e-sata dugaj, akkor azzal is lehet, az sokkal gyorsabb mint az usb 2.0, vagy ott van már az új usb 3.0!!! (de a notidon kell ilyen usb csatinak is lenni, különben mit sem ér)
-
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5854 üzenetére
Kell egy külső USB-s rack és azzal usb kábelen keresztül tudod csatlakoztatni a hdd-t!
-
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5849 üzenetére
Ha jól emlékszem tudtommal már jóval korábban tisztáztuk, hogy a te notidba nem cserélhető a VGA!
Sztem egyébként a te géped a 2db windows miatt lassú, töröld le mind a kettőt és csak egyet telepíts vissza! Ne kókányold szét a géped húszmillió win 7-el főleg ha nem is értesz annyira hozzá!
-
gáspár lászl
tag
válasz
gáspár lászl #5848 üzenetére
tegnap néztem a vidót hogyan lehet vga kicserélni,de ebbe nem tudom melyik mert a videón nem is úgy volt mint ezen és nem jövök rá hogy melyik az?
-
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5846 üzenetére
Jó kérdés, feladatkezelőbe nézd meg hogy nincs-e olyan progi ami használja nagyon a procit + memóriát!
-
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5844 üzenetére
Ezek szerint a proci hőmérsékleted teljesen jó! 45 a mag ill. 54 maga a proci, nincs túlmelegedés ez teljesen normális érték, tehát a lassulásod mástól van!
-
gáspár lászl
tag
válasz
gáspár lászl #5842 üzenetére
hát nem tudom mért ennyi melegszik vagy mi lehet az oka
-
gáspár lászl
tag
válasz
gáspár lászl #5842 üzenetére
HDD :39c
Temp1: ACPI:54c
Core0: 45c
Core1:45c -
gáspár lászl
tag
válasz
gáspár lászl #5841 üzenetére
speedfant leszedtem meg most méri a hőmérségletett
-
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5839 üzenetére
ha tényleg 105fokos a proci akkor az már fortyog
Speedfant szedj le vagy AIDA64-et!!!
-
gáspár lászl
tag
válasz
gáspár lászl #5838 üzenetére
CPUID tulajdonságai: 105c (221 F)
-
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5834 üzenetére
Egyébként hőfokot még mindig nem írtál! Minialkalmazásokat meg csak bezárod az X-el és többet nem nyitja meg! Vagy milyen minialkalmazásokra gondolsz pontosan?
-
gáspár lászl
tag
válasz
gáspár lászl #5833 üzenetére
és a minialkamazásokat hogyan lehet letölrni róla?
-
válasz
gáspár lászl #5831 üzenetére
Oké, akkor nem ez volt a baja.
Kár.Így nem lettünk okosabbak.
-
válasz
gáspár lászl #5823 üzenetére
20 perc alatt kiszerelted a ventilátort, majd újra összeraktad a gépet?
Nem csak a hátlapot szedted le, de nem szerelted ki a ventit?
Vagy csak befújtál levegősprayvel a rácsokon?
Az összetapadt port nem lehet ilyen módon eltávolítani. És hiába nézel bele, nemigen látni, h van-e még ott komoly egybefüggő porréteg.Am hőfokokat kérdeztünk, nem feszültségértékeket, ha nem lett volna egyértelmű az előző hsz-om.
-
válasz
gáspár lászl #5827 üzenetére
Ezeket ki kérdezte?
-
gáspár lászl
tag
válasz
gáspár lászl #5826 üzenetére
feszültség értékek:
CPU mag: 1.100v
Akkumlátor: 12.569v -
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5824 üzenetére
Nézz ezután hőfokot!!! Ha nem magas az érték pl.60fok körül van akkor nem tud leégni, meg különben sem tud, mert van a laptopokban védelem, magyarul lekapcsol a noti még a leégés előtt!
-
gáspár lászl
tag
válasz
gáspár lászl #5823 üzenetére
és nem is volt nagyon koszos de akkor is büdöset fúj a levegőt,nem tudom mitől van,és kicserélni nem tudom a ventilátort,és nem tud le égni a gépem nem?
-
gáspár lászl
tag
válasz
gáspár lászl #5822 üzenetére
na most takarittotam ki,és úgyan így büdösen fúja a levegőt
-
válasz
gáspár lászl #5815 üzenetére
Ha a feladatkezelő nem mutat processzorterhelést, akkor szerinted lassíthatja a gépet az asztalon kint levő ikonok bármelyike is?
Nem.
Naugye.
Az asztalon levő ikonok, egyebek csak ott vannak, semmit sem csinálnak, pláne nem futnak a háttérben, nyugodtan telepakolhatod az asztalt velük, nem lesz semmi baja a gépnek.
Nem véletlenül írtam le hogyan jeleztesd ki a hőfokokat.
Ha nem eszi semmi a procit, akkor csak a túlmelegedés lehet a lassúság oka.Ja még a torrent is.
Ha sokmindent töltesz fel/le, az lassítja a merevlemez működését, és mivel a gépedben csak egy HDD van, logikus, h belassul a gép.Ha meg furcsa szaga is van a kifújt levegőnek akkor inkább ez lehet az oka:
Az ott a ventilátor előtt egybefüggő porréteg.
Eltömi a kifújó nyílásokat, nem tud a gép átfújni levegőt, nincs ami hűtse a procit, túlmelegszik, és ha nem lenne benne hővédelem ami kikapcsolja a gépet, leégne a notebookod. -
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5815 üzenetére
Mint ahogy Thunderzolee is írta már, meg már képet is mutattak róla is itt a fiúk, ki kell szedni teljesen a ventit ill. a hűtőbordát, hogy lásd mennyire poros ill. látni fogod hogy kell-e takarítani.
Ha meleget ill. büdöset fúj a géped akkor valszeg jó poros lehet, szal ezt a műveletet mindenképp meg kell csinálnod, de ha nem értesz hozzá, ha nem tudod, hogyan kell kiszedni akkor inkább bízd szakemberre vagy legalább olyanra aki már csinált ilyet!
Vírusírtók közül én spec AVAST IS-t használok + MBAM, de kinek a pap kinek a paplan
-
válasz
gáspár lászl #5809 üzenetére
Everestet meg töltsd le.
Innét:
download.aida64.com/aida64extreme220.exeElindítod, menüsorban a "fájl" pontnál a "beállítások"-ra katt.
Kikeresed az "érzékelő ikonok" sort, majd a megjelenő menüben a fenti "érzékelő ikonok megjelenítése" kis kockába teszel pipát.
Lejjebb görgetsz, és a "hőmérsékletek" közt a CPU, GPU, északi híd, merevlemez, stb közt kiválasztod a fentieket, többi helyről kiveheted a pipát, esetleg még a hűtőventilátor fordulatszámoknál bent hagyhatod.Alul az óra mellett ekkor megjelennek a hőfokok.
CPU 30-60 esetleg több még ideális.
GPU 40-50, játék közben 60-80.
HDD 25-40Illetve ez természetesen szériánként eltér, de majd megírod.
A processzort nem eszi valami?
Nem pörög folyton 100%-on?
Vírus nincs a gépen?
Feladatkezelőben meg tudod nézni. -
válasz
gáspár lászl #5806 üzenetére
Ne foglalkozz azzal amit a pendriveokról itt írtunk, az telepítéshez való. Telepítés után természetesen a pendriveot ki szoktuk húzni, hisz már nincs rá szükség.
Azt hogy érted, h reggel mire felkeltél, a másik Win 7-re váltott a gép?
Először is miért van rajt két Win7?
Éjjel azért ment mert töltöttél le?Bizonyára újraindult valamikor, és az elsődelgesen kiválasztott Win7-el indult a gép újra, ezért váltott át a másikra.
De normálisan úgy szokás telepíteni, h leformázzuk a merevlemezt, ezzel eltöröljük a régi oprendszert, és nem a régi mellé telepítjük az újat. -
válasz
gáspár lászl #5803 üzenetére
Nem azt mondtad, h ki szoktad tisztítani?
Így szétszeded, és kipucolod a venti elől a porcicákat?
Am asztalon használod a gépet amikor ezt a túlmelegedést produkálja?
Nincs alatta terítő?Everest mit ír hőfokokra?
-
gáspár lászl
tag
válasz
gáspár lászl #5805 üzenetére
és ha rátespendrávra a windows7-tet akkor is fog müködni de akkor az mindig be kell dugni az usb-be nem?
-
gáspár lászl
tag
válasz
gáspár lászl #5802 üzenetére
de mért melegszik fel hirtelen,meg mért lassúl le állandóan!!!!?
-
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5800 üzenetére
-
Laszmen
aktív tag
válasz
gáspár lászl #5635 üzenetére
Ilyet te nem fogsz beletenni,mert te ilyet nem veszel sehol 60k alatt!
Amúgy felesleges ilyet beletenni, ez olyan mint ha egy trabant kasznin egy 600lóerős motor lenne, értelmetlen.. -
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5633 üzenetére
Nem DDR3-at nem lehet beletenni! Csak DDR2-őt max 2x2GB DDR2-800Mhz ennyi!!!!!
-
válasz
gáspár lászl #5631 üzenetére
Láthatod, h nem kompatibilisek egymással:
(Máshol van a bevágás.)Azonkívül pl. üzemi feszültsége DDR2-nek 1.8Volt, DDR3-nak 1.6Volt.
Meg még egy rakás más dologban is eltér.De lekapcsolt lapozófájl mellett be szokott jelezni, h "elfogyott a virtuális memória"? Vagy miből gondolod, h futtattál már valaha is olyan alkalmazást, ami megette a 4GB ramod? Feladatkezelőt szoktad nézni, h épp mennyi ramot használ a géped, és közelében van állandóan a 4GB-nak?
Ja és tényleg, a chipkészlet is csak DDR2 800MHz-et támogat.
Akkor semmiképp sem lehet DDR3-at beletenni. -
gáspár lászl
tag
válasz
gáspár lászl #5630 üzenetére
és ramot milyent tehetek bele ddr3-mas nem lehet bele tenni?
-
Laszmen
aktív tag
válasz
gáspár lászl #5628 üzenetére
[link] T8100-as cpu, ez az,ami neked kell! Ettől izzik a géped!
Thunderzolee hasznos kis írás, a wattokkal én sem voltam teljesen tisztában,eddig..
-
válasz
gáspár lászl #5624 üzenetére
Azt a listát én írtam a Wikipedián, ha lennének nagyobb órajelű processzorok, beleírtam volna őket.
De a lap alján ott a linkje a forrásnak, leellenőrizheted, hátha azóta adott ki az Intel magasabb órajelűt, bár nem hiszem.
Tessék, itt az ark.intel oldala, ezen keresgélhetsz a procik közt, részletesebb adatok is kint vannak, mint amit wiki nyújt:
http://ark.intel.com/products/family/26548
A Core 2-es mobil procik gyártását szépen lassan leállította/leállítja az Intel, ahogy azt itt a PH-n meg is szokták írni a cikkekben. Bár ezek asztali procik, de most hirtelen nem kerestem többet. Ezért nem hiszem, h lennének újabb, magasabb órajelű verziók.Am nem minden az órajel.
Látom, neked még sokat kellene tájékozódnod ahhoz, h eligazodj a processzorok között.
Emlékszel a Pentium 4-esekre? A csúcsmodellek alapórajele 3.6GHz volt. Az Extreme Edition szériás kétmagos Pentium D-k maximális órajele pedig 3.73GHz.
Eközben fogyasztottak 130W-ot is akár.
Aztán jött a Core 2 Duo, és az alig 2GHz órajelű E6400 pontosan akkora teljesítményű volt, mint a ~3.8GHz-es Pentium D 965 EE. Ja és a 965-ös 130W-os fogyasztásával szemben az E6400 60-70W-ot kért csak.
Ráadásul a 965-öst már nem nagyon lehetett hová tuningolni, a fogyasztása pillanatok alatt átlépte a 150W-ot.
A Core 2 procik viszont rendre elmentek vígan 3GHz fölé húzva is, elképzelheted, mennyire alázták az előző generációs Pentiumokat.
Architekturálisan jóval fejlettebbek, annyi új feature került beléjük, h alacsonyabb órajelen is hatalmas számítási kapacitással rendelkeznek.Szóval a 2-2.4Ghz körüli Core 2 alapú mobil procik egyáltalán nem számítanak lassúnak azért, mert messze vannak a 3GHz-es órajeltől.
Ezen nem kell fennakadni.Jobban átnézve a wikis listát viszont találtam közte 3GHz-es procikat.
Úgyhogy kérdésedre a válasz az, h van, ott van a listában.Négymagos processzort viszont nem tennék abba a gépbe.
Ezeket a notikat úgy tervezték meg, és rakták össze, h a 35W-os TDP-vel rendelkező procikat képesek legyenek lehűteni.
A négymagos processzorok ezzel szemben 45W-os TDP-vel rendelkeznek, ami egyrészt jelentheti, h a hűtés állandóan surrogna, másrészt még akkor is folyamatosan a túlmelegedés határán lenne a gép.Egyébként a T-vel, és a P-vel rendelkező procik közt az alapvető különbség pont ez:
T széria = 35Watt
P széria = 25Watt
négymagos társaik viszont 45Wattot fogyasztanak, ill. "fűtenek" el.A másik ami még nem került szóba, az árak.
Hol akarsz venni?
Jóformán csak itt az aprók közt lehet ezeket beszerezni, amint azt már linkeltem lejjebb; illetve e-bayen.
E-bay olcsó, de érteni kell hozzá.
Hardveraprón meg folyamatosan figyelni kell a hirdetéseket, és akkor is elég borsos áron futnak ezek a CPU-k. Ki lehet fogni olcsón is egy-egy procit, de az ritka.Még valami:
Nem tudom, szóba került-e már, de memória mennyi van a gépben? -
eketomy
senior tag
válasz
Sehol, 2db 4magos van a Q9000 ill. a Q9100 ennyi!!!
-
Laszmen
aktív tag
válasz
-
Laszmen
aktív tag
válasz
gáspár lászl #5622 üzenetére
Thunderzolee már több alkalommal belinkelte a támogatott cpu-k listáit! De én is belinkelem, hátha így érthetőbb..
[link] -
válasz
gáspár lászl #5618 üzenetére
Ezek a kompatibilis processzorok, ahogy már mutattam:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_PA T4500 2.3GHz-es órajelű, ez elég jó érték.
Ami nálad kicsi, az az L2 tár.
Mindössze 1MB.
Ha mindkét mag dolgozik, akkor számolhatjuk úgy, h magonként csak 512KB jut.Úgy képzeld el, h a processzorok az L2 tárban tárolják a számításokhoz szükséges adatokat.
Az L1 tárban az éppen számolt dolgokat, az L2-ben a gyors működéshez szükséges többi számolnivalót.
Ha kicsi az L2 tár, akkor akármilyen magas a proci órajele, számítási kapacitása kicsi.
Namost netezéshez, zenét hallgatni, filmeket nézni, MSN, meg ilyen kis egyszerű dolgokhoz elég az 512KB-1MB L2 tár is.
De játékokhoz, illetve konvertálni, egyéb erőforrásigényes alkalmazásokhoz már minél nagyobb L2 tárra van szükség.
Ezért van a nagyobb procikban 3, 4, vagy akár 6MB L2 tár.
Négymagos társaikban meg nem árt akár 12MB sem, hiszen ha mind a 4 mag dolgozik, akkor már magonként csak 3MB jut. Egy magas órajelű procit épphogy csak ki tud szolgálni ez a 3MB tár is..Nálad már egy T6600 is hozna számottevő gyorsulást.
-
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5611 üzenetére
hi! bocs de minek teszel fel olyan kérdést amit már 1x megkérdeztél? Ráadásul kaptál is már rá választ.
Thunderzolee kolléga le írta neked világosan hogy a CX tipusú szériába nem mxm-es cserélhető a VGA! itt a link
Én is azt mondtam neked, mivel én sem voltam benne biztos hogy cserélhető-e, hogy akkor bizonyosodsz meg 100%-ban ha a lentebb linkelt video szerint szétszeded és megnézed hogy van-e benne, mert az a 100%. szal nézd meg!!!ram, cpu, hdd cserélhető tutira!
-
Laszmen
aktív tag
válasz
gáspár lászl #5611 üzenetére
Komoly kis gép, igen,cserélhető!
-
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5590 üzenetére
hát az informatika már csak ilyen, annyiért nem lehet eladni mint amennyiért vetted sajna! próbáld meg legalább 5-10ezer ft-al olcsóbban annyiért talán már elviszik majd!
-
válasz
gáspár lászl #5588 üzenetére
A chipset csak 4GB ramot támogat, ezért lehet csak 4GB-ig bővíteni.
Illetve hát igen, két foglalat van.
Két darab 2GB-os DDR2 modul még csak-csak beszerezhető, de DDR2-ből 4GB-os modulok elég ritkák, és ha vannak is eszméletlen drága.DDR3-ból pl. 4GB-os modul 4-5ezer Ft. 8GB ram megvan ~8-10ezer Ft-ból.
De DDR2-ből 4GB kerül 8-10ezerbe.Nem biztos, h érdemes fejlesztened azt a gépet.
Ha nem gond a pénz, és játékra is akarod használni, add el, és vegyél másikat erősebb (esetleg cserélhető) VGA-val.
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/asztali_notebookok/listaz.phpEgyébként abban a felszereltségben ami neked van, nem 4GB ram van/volt?
Procit am itt tudsz keresni:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/processzorok/egyeb_processzorok/listaz.php
Esetleg itt:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozekok_alkatreszek/listaz.phpHa nem igazodsz el a számozások közt, itt van két lista ami segíthet:
CPU:
notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.html
VGA:
notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.html -
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5586 üzenetére
Igen
-
válasz
gáspár lászl #5578 üzenetére
A videokártya nem cserélhető.
A MSI CX sorozatában pont nem MXM-es mdoulok vannak, azok GX-el kezdődnek.
Sajnos ez van.A benne levő SiS 672-es chipset egyébként kezel 1066-os FSB-t, elvileg viszi a P-vel kezdődő számú procikat is.
Boltban valószínűleg azért mondták, h csak a merevlemez cserélhető, mert általában boltokban max. ezt cserélik ki (meg a ramot).
Procicseréhez már jobban szét kell szedni. -
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5576 üzenetére
Akkor megtudod nézni a VGA-t is hogy cserélhető-e vagy sem!
-
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5574 üzenetére
Lentebb linkeltem egy videót az mxm-es vga cseréről! Ha nincs olyan panel(VGA) a notidban akkor nem cserélhető ha van akkor természetesen cserélhető. De ha még garos a notid akkor csak úgy kezdj hozzá ha nincs lematricázva a hátulja, mert különben odavész a gar!!!
-
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5572 üzenetére
Ha cserélhető VGA-s akkor MXM2-es van benne, szal olyat kell nézni, de ahhoz le kell csavarozni a noti hátulját és meg kell róla győződni hogy tényleg cserélhető-e mert azt nem írja ki külön program.
Így néz ki egy mxm vga! -
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5567 üzenetére
Akkor amiket lejjebb javasoltam azokból választhatsz, bár az 1066-os fsb-ben nem vagyok biztos szal inkább T-szériánál maradj! T9400 mondjuk pl.
-
válasz
gáspár lászl #5562 üzenetére
Ezek a kompatibilis processzorok?
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_P -
eketomy
senior tag
válasz
gáspár lászl #5562 üzenetére
Tudni kellene hogy pontosan milyen notiba kellene! Egyébként ha kezeli pl az 1066FSB-s procit a notid, akkor mondjuk P9300, P9500 vagy T9500 ezek már elég jó kis procik.
Szal a P9-es ill a T9-es szériát ajánlom, de ha kevesebb összegért szeretnél venni akkor már a P7-es ill. a T7... széria is már nagyon jó (pl.: T7400 vagy P7350 stb...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged