Új hozzászólás Aktív témák

• Vikus

tag

Sziasztok!
    Egy komolyabb problémával fordulok hozzátok, mivel külföldi oldalakon sok hasonló hibát olvastam, de még eddig sehol nem találtam rá lényegében megoldást, ezért úgy gondoltam utolsó mencsvárként írok ide is.
    Kicsit hosszú lesz a leírás sorry.
    Lényegében a következőről lenne szó:
    Van egy 15.6-os Samsung NP700Z5C-S01HU típusú notim. Még valamikor 2016 felé vettem.
    Először win 8 volt rajta. Leszedtem, majd win 8.1 tiszta telepítés. Elég sokáig ez volt a gépemen, nem volt vele semmi gond. A gond igazából akkor jött, mikor elkezdtem agyalni rajta, hogy rakok rá egy win 10-et, mert egyre több progi igényelte. Na mivel annyira nem voltam a toppon a 10-es telepítésével kapcsolatban, ezért elég sokfelé, sok fajta leírást nézegettem, nagyon elképzelhető, hogy átállítottam valamit úgy a biosban, hogy azóta megszűnt "létezni".
    Mivel utoljára elég szenvedősre sikerült a telepítés, így a következő probléma lépett fel:
    A gépben volt 1 terrás merevlemez + 1 16Gb SSD gyorsító. Valamiért nem sikerült feltennem sehogy mikor a partíciókat osztottam. Csak úgy ment, hogy legyalultam mindent, mind az 1 terrásat és a 16 Gb-t is. (amin gondolom volt neki a recovery win gyárilag... gondolom...)
    így felment a win, működik, semmi gond. Azzal a lényeges különbséggel, hogy alap esetben gép bekapcsolásnál bejön a samsung logo, majd hirtelen kikapcsol a gép. Utána megint bekapcsol, és kiírja, hogy: „All boot options are tried. Press <F4> key to recover with factory image using Recovery or any other keys for next boot loop iteration.”
    Mivel volt bootolható Win 8.1 telepítőm, gondoltam rádugom, gép bekapcs, majd előjön, hogy nyomj egy gombot a pendrive-ról való bootolásról. Ezt szépen megvártam míg kihagyja, és láss csodát, elindult a windows. Szóval, biost nem látom, gép csak akkor tölti be a windowst, ha rádugom a pendriveot. De csak addig kell beraknom, amíg bekapcsolom.
    (nyilván előző telepítésnél átállítottam a boot sorrendet biosban, és azért)
    Egy darabig nem is akartam foglalkozni a dologgal, próbáltam keresgélni, hogyan tudnám a biost visszahozni. Gondoltam frissítem a gyári windowsos programjával. Elvileg sikerült is. Gyárilag 1x volt csak support a frissítésre. Semmi változás. Aida mutatta, hogy melyik verzió van. Nem csak a gyári samsungos progi. Nyomkodtam itt bőszen az F2-őt. meg F (mindegyiket). Amúgy az F2-vel hoznám elő a biost. De semmi. Már elég sok dolgot próbáltam. 0 változás. Már csak arra tudtam gondolni, hogy teljesen leszedem a CMOS elemet, hátha azzal valahogy resetelődik, és visszakapom a régit, vagy, hogy lássam egyáltalán. Egy darabig nem is érdekelt, és időm se volt ezzel foglalkozni, leginkább viszont szétszedni nem akartam a gépemet, mert annyira össze van rakva, hogy féltem, hogy megsértem, vagy összekaristolom a szétszedésnél. Viszont nagynehezen rászántam magam. Vettem bele egy SSD-t is. kipucoltam egyúttal a gép belsejét, újrapasztáztam a procit. Elem leszed. Semmi. Akksi, elem leszed. Semmi. Már az is megszűnt, hogyha rárakom a pendrive-ot bootolna róla. Ha az F2 vagy F4 vagy F8 esetleg még az F10-el próbálkozok, bejön egy „boot menü”. 4 opcióval: Windows boot manager, HDD, Sata CD, és USB. Bármelyiket választom nem csinál semmit. Ebből viszont látom, hogy a berakott SSD-t felismeri, mert kiírja. A DVD-t hanyagolnám, mert azt hiszem az bedöglött már régen, és nincs is lemezem. USB-ről nem bootol. Integrálva van 4 Gb memórai. 4-el még bővítettem anno, mert csak 1 slot van. Konkrétan cseréltem vadi új RAM-ot is, felváltva néztem. Ha a CMOS elem merült volna le, akkor jelezte volna. Vagy ha hálózatra rakom, úgyis kap áramot, szóval az se lehet, hogy nem tartana meg valami beállítást. Találtam youtube-on is egy videót, gondoltam talán még lehet ez is opció valahogy, hogy full reset legyen a biosnál:

[link]

Megnéztem a gépemet és egy hasonló „reset” felirattal nekem is van ilyesmi, bár még nem mertem itt mókányolni, mert eleve nem is tudom, hogy a kisebb vagy a nagyobbat kellene használnom, a kivehető memória modul alatt van ez is:
    [link]
    A reset felirat alatt gondoltam lehet az.
    Tudtok nekem valamilyen szinten segíteni, mit lehetne tennem? És pls.! Ne olyat, hogy szar a samsung, meg dobjam ki, mert azzal nem jutok előrébb.. :U :U :U
    Köszönöm a segítő szándékot! Ha kérdés van még vagy ötlet, itt leszek! :R

Új hozzászólás Aktív témák