Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák

Hozzászólások

(#17510) mozart


mozart
újonc

A következő dolog esett meg velem:

Nagy nehezen rászántam magam, hogy ezt a laptopomat (Acer 5560) is lefrissítsem Windows 10--re. Sajna csak frissítettem, nem volt tiszta telepítés, ami kicsit zavart is, aztán később egy vírus is jelentkezett, igaz, csupán egy jegyzettömbös fájlból, ami nem is valódi, csak DaemonTools-os virtuális meghajtón volt. Mindenesetre ezek után adódtak problémák (nem töltődött be a fájlkezelő, a vezérlőpult, +általános lassúság) Ezek után úgy döntöttem, szükség lesz egy rendes telepítésre is, de a Rufus egyszerűen nem engedte használni a pendriveomat, azt írta ki, hogy "hozzáférés megtagadva". Akkor egyszerűen rátettem a media creation tool-t, mindenféle rufus nélkül, és második bootolásra indult el a telepítés. Ami megszakadt, lila képernyő, lefagyott kurzur fogadott, több próbálkozás után is. Végül eljutottam valahogy a formázáshoz, ahol a GPT-MBR kompatibilitási probléma miatt nem tudta elindítani. Töröltem a meghajtókat, így tovább tudott lépni, de megint nem vitte végig a telepítést, mert annál a pontnál, amikor újra kéne indulnia a gépnek, egyszerűen lefagyott. Így tehát nem volt semmilyen meghajtó a gépen, és a telepítés se működött, kvázi használhatatlanná vált a gép. Kétségbeesésemben fogtam egy régi win 7-es telepítőlemezt, BIOS-ba át, természetesen, beállítottam a lemezről bootolást, elsőre nem sikerült, másodszorra viszont ELKEZDTE FELRAKNI A WIN 10-et. Ráadásul sikeresen, de több lépést kihagyva, 1 óra várakozás helyett kb. 10 perc után egyből a keyboard és a wifi beállításaihoz irányítva. Így lett feltelepítve a win 10, win 7-es lemezről... Ismétlem, korábbi töredékek vagy ilyesmi teljesen kizárva, ahogy említettem, le lett formázva és törölve az összes meghajtó.

A történet ezzel még nem ért véget, jelenleg ugyan szépen működik a rendszer, a gép gyors, de nem működik rajta se az újraindítás, se a kikapcsolás. Mindkettőt próbáltam, órákat, éjszakákat várva, és nem kapcsolódik ki. A képernyő fekete, de a ledek világítanak, a gép hangosan zúg, tűzforró. Ilyenkor csak power gombbal lehet kikapcsolni (amit vagy 100x voltam muszáj megtenni az utolsó napokban) ezek után viszont nem lehet visszakapcsolni, a homokóránál AZONNAL lefagy. Egyedül az akksi kivétel, újra bekapcsolás, biosba való belépés, kilépés, kézi újraindítás után, egy rövid javítással tud belépni a windowsba. Biosban a boot alapértelmezett beállításon van (korábban is azon volt).

Az alvó mód egyébként rendesen működik, érdekes módon ott nem világít, nem zúg a gép. Elsősorban erre a bootolási problémára keresnék választ, de érdekelne az is, hogy mit gondoltok erről az OS telepítésről

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.