Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Nook olvasók

Hozzászólások

(#1151) LittleBiG007 válasza szuszinho (#1150) üzenetére


LittleBiG007
aktív tag

Nekem is azt írja, de attól még működik.

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#1152) ther


ther
aktív tag

Korábban én is Cool Readert használtam, aztán kipróbáltam az AlReader-t, ugyanúgy kezeli a szótárakat, viszont nálam van olyan könyv, aminél normálisan tördeli a különböző bekezdéseket, amit a Cool nem tett meg. Más próbálta már?

Aálírás

(#1153) szuszinho válasza LittleBiG007 (#1151) üzenetére


szuszinho
őstag

Valóban! :))

(#1154) LittleBiG007 válasza ther (#1152) üzenetére


LittleBiG007
aktív tag

Többen írták már, hát kipróbáltam az AlReadert. Aztán uninstalláltam. A legfőbb problémám, hogy a betűtípusok rosszul olvashatók, halványabban, vékonyabban jelennek meg, mint kellene. A kedvenc betűtípusom ugyan benne van az AlReader-ben is, de egy katasztrófa, ahogy meg van jelenítve. Másrészt nem tudom finomhangolni a fejlécet, a kijelölés kezdetlegesebb (ha valamit kijelöltem, majd el akarom tüntetni a kijelölést, a menüt nem képes "Remove"-ra váltani). Amit jónak találtam: a régiók érintése ugyanúgy jól konfigurálható, mint a CoolReader-ben és a szótárt is teljesen jól kezeli, a lapozás és a betűméret növelés még egy picit gyorsabb is. Mégis összességében kicsit soványnak érzem a vetélytárshoz képest. Persze esetleges tördelési problémák esetén második olvasóprogramnak elmegy.

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#1155) kuruczz válasza LittleBiG007 (#1154) üzenetére


kuruczz
tag

Azért az AlReader mellett szólva, ez nem teljesen igaz...
Lehet állítani a betűk vastagságát, szélességét, és mindezt hozzá lehet rendelni mozdulathoz, egy vagy kétujjas suhintáshoz. Nekem a Gill Sans a kedvencem (Nook alap font), és tökéletesen ugyan az, mint a gyári olvasóprogramon. Jut eszembe a kétujjas suhintás csak a kapacitív érintőképernyőn működik.
Szóval az AlReadert teljesen ugyanolyanra be lehet állítani, mint a Cool Readert, lapoz a fizikai gombbal, teljesen állítgatható az állapotsor, fejléc, stb.. egy hátrányt fedeztem fel a CR-hez képest, nincs dupla érintés, csak hosszú.
De akkor nem beszéltünk még a sokkal testreszabhatóbb könyvtárkezelőről, és az android eszközök közötti szinkronról...
Sokkal jobban szabályozható a fényerő, negatívba is átmehet... Van E-ink támogatás. Rengeteget tud, még én is ismerkedem csak vele...

(#1156) doddencs válasza LittleBiG007 (#1151) üzenetére


doddencs
senior tag

Angol-magyar szótárnak mit használtok hozzá?

(#1157) szuszinho válasza doddencs (#1156) üzenetére


szuszinho
őstag

Goldendict

(#1158) LittleBiG007 válasza kuruczz (#1155) üzenetére


LittleBiG007
aktív tag

:F Én innen töltöttem le, azt hittem, ez a hivatalos oldala. Nyoma sincs benne azoknak, amit mondasz...

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#1159) kuruczz válasza LittleBiG007 (#1158) üzenetére


kuruczz
tag

Kicsit elbizonytalanítottál, mert én a WayteQ FL60-al álltam neki az AlReader felfedezésnek, mindjárt megnézem Nook-on is...

Pedig ott van bizony... karakter szélesség, távolság, szóköz minimum szélesség, sortávolság

[ Szerkesztve ]

(#1160) kuruczz válasza LittleBiG007 (#1158) üzenetére


kuruczz
tag

Szerintem a beállítások bonyolultságát nem állítottad át az egyszerűről bonyolultra, mert akkor ott van a beállítások, fonts, text alatt! :K

(#1161) LittleBiG007 válasza kuruczz (#1160) üzenetére


LittleBiG007
aktív tag

Igazad van, köszönöm, így már egészen jól lehet konfigurálni. A maradék problémám: nem tudom listázni a kijelölt szövegeimet, nem tudok a kijelölésekhez megjegyzést írni, valamint amikor alvó módba küldöm, nem a könyvborító, hanem egy AlReader embléma és a könyv címe jelenik meg.

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#1162) kuruczz válasza LittleBiG007 (#1161) üzenetére


kuruczz
tag

A könyv borítója nekem helyesen jelenik meg, de az az alaprendszer beállításaiban van. A kijelöléses mizériával nem foglalkoztam eddig, de tapasztaltam, hogy a könyvjelző kevésbé rugalmas a CR-nél. Majd beleásom magam. Nekem a dokumentum saját stílusának engedélyezése/tiltása hiányzik... Valaki ebben?

(#1163) LittleBiG007 válasza kuruczz (#1162) üzenetére


LittleBiG007
aktív tag

AlReader-ezés közben megsérült a borítóképet tartalmazó jpg, ezért nem jelent meg. Már utána a CoolReader sem tudta megjeleníteni, onnan jöttem rá.

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#1164) LittleBiG007


LittleBiG007
aktív tag

Bocs, de nem volt igazam az AlReader-rel kapcsolatban. A beállítások komplexitásánál a "Professional"-t választva itt is tobzódhatunk a lehetséges opciókban, néha még jobban testreszabható, mint a CoolReader. Például itt a betűk szélessége és erőssége (width and weigth) is beállítható, a státuszsor is jobban testreszabható (állandóan látható például, hogy hány oldal van még hátra a fejezetből.) Erről jut eszembe, itt a CoolReader-rel ellentétben valós oldalszámokat mutat, nem kerülnek újraszámozásra az oldalak betűméret állításkor. Tetszik még, hogy a bal alsó lapozógombot beállítottam, hogy zárja le az érintőképernyőt. Így például tök feleslegessé vált a kijelző letörlésekor, vagy a tok ideiglenes bezárásakor (buszról leszállás) a Nook alvó állapotba küldése. Nagyon jó ez a véletlen lapozás elleni védelem.

A gyengéje az AlReader-nek egyértelműen a kijelölés. Elválasztott szavaknál nem tudja kijelölni mind a két felét a szónak, csak az egyiket (amit megérintettünk), ennek ellenére szerencsére az egész szóval dolgozik tovább. Hosszabb szövegrész kijelölése csak egyetlen irányban lehetséges, balról jobbra. Jobbról balra húzás esetén ugrál a kijelölés a szavakon, és nem jelöli ki a teljes szöveget. Ha a mondat a sor elején kezdődik, akkor néha beleveszi az előző sor néhány szavát a kijelölésbe, ez egy speciális ujjmozdulattal kerülhető csak el. A "Mark Text" funkció gyakorlatilag csak esztétikai célokat szolgál, helyette a Add Bookmark és a Add Citation funkciókat érdemes használni, és akkor van esélyünk megtalálni később is a kijelölt szöveget. Nincs benne duplaérintés, viszont cserébe gazdagabbak vagyunk egy Button Panel-lel, ahová kirakhatjuk a kedvenc funkcióinkat.

(#1152) ther: Igen, most már én is találtam olyan szövegrészeket az egyik könyvben, amit a CoolReader valamiért nem alakított sorkizárttá, az AlReader viszont igen.

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#1165) Anotch


Anotch
csendes tag

Sziasztok!
Most vettem egy Nook Simple Touch with Glowlight olvasót. Le tudnátok írni, hogy milyen trükkök könnyíthetik meg a használatát. (pl: keresés). Milyen előnyökkel és hátrányokkal jár a rootolás. Milyen új funkciókkal gazdagodik ekkor az olvasó. Sajnos gari nélkül vettem, külföldről behozott készülék, de regisztráltam a Barnes&Noble-nál az első bekapcsoláskor. Ez jár valamilyen garanciával? A Kindle-nél úgy tudom van gyártó gari. Vannak magyar ötleteket, leírásokat tartalmazó honlapok a készülékről? Előre is kösz a válaszokat.

[ Szerkesztve ]

(#1166) LittleBiG007 válasza Anotch (#1165) üzenetére


LittleBiG007
aktív tag

"Milyen előnyökkel és hátrányokkal jár a rootolás." Olyan alkalmazásokat telepíthetsz, amiket szeretnél és hajlandóak futni a 2.1-es Androidon. Másik olvasóprogram(ok), szótár, böngésző, levelezés, hírolvasó, sudoku, miegymás. Én csak nemrégen használom rootolva, így is csak olvasásra (csak olvasóprogramokat és szótárakat tettem rá) de pontosan a napokban jelentettem ki, hogy gyakorlatilag megtaláltam a tökéletes olvasót. Nem tudok hátrányt említeni. A Nook feltuningolva a NookManager, AlReader, GoldenDict hármassal maximálisan kielégíti minden igényemet.

Sajnos gari nélkül vettem, külföldről behozott készülék, de regisztráltam a Barnes&Noble-nál az első bekapcsoláskor. Ez jár valamilyen garanciával?Az enyém is Angliából származik, és így tehát garancia nekem sincs. A regisztrálással semmi sem jár, se garancia, se könyvásárlási lehetőség, semmi. Azt ajánlom, feltétlenül vegyél rá egy minőségi tokot, amivel a lehető legjobban megvéded a külső hatásoktól. Az enyém ilyen, (élettartam garanciás), csak feketében.

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#1167) Anotch


Anotch
csendes tag

Igazából csak olvasásra használnám, de talán ha egy-két új funkcióm lenne ehhez.Pl: képernyő forgatás így szélesebb helyen nagyobb karakternagysággal olvashatnék, több font készlet. Engem egy kicsit zavar a karakterméret állíthatósága is, a fix méretek közül nem találom a nekem ideálisat. Ha olvasni tudna több formátumot (nem csak az epub-ot), akkor nem kellene annyit keresgélnem. Ha lenne valamilyen ebook manager, ami ideálisan kezelni tudna több ezer könyvet, akkor annak is örülnék.

(#1168) Kakumix válasza LittleBiG007 (#1166) üzenetére


Kakumix
senior tag

Illetve ne felejtsük el, hogy a regisztrációt kötelező megcsinálni, mert különben nem működik. Rootolás előtt is meg kell csinálni!

Legyen szép napod!

(#1169) tarnagy


tarnagy
aktív tag

Ismeritek ezt?? ROM-ok a készülékhez (sima NST + Glowight). Érdekelne, próbálta-e már valaki!
http://forum.xda-developers.com/nook-touch/development/1337-rom-t2931567

MÁS:
Nem tudom, miért, de pár hete az olvasott könyveknél a háttér világosszürke lett, semmilyen módon nem tudom fehérre állítani! Egyébként másutt (pl. könyvtár) fehér, tehát valószínűleg nem maga a kijelző hibás...
Nem túl jó így olvasni!

[ Szerkesztve ]

Az optimista szerint a lehető legjobb világban élünk. A pesszimista attól tart, hogy ez igaz.

(#1170) kuruczz válasza tarnagy (#1169) üzenetére


kuruczz
tag

Nem állítottál az olvasóprogramban el valamit? Már ha rootolt a készüléked. Más ötletem nincs.

(#1171) tarnagy válasza kuruczz (#1170) üzenetére


tarnagy
aktív tag

Alaposan átnéztem, semmi nincs elállítva. Érthetetlen a dolog...

Az optimista szerint a lehető legjobb világban élünk. A pesszimista attól tart, hogy ez igaz.

(#1172) doddencs válasza tarnagy (#1171) üzenetére


doddencs
senior tag

nekem csak az AlReader alatt szürke, de nem jöttem rá, mi miatt.

(#1173) kuruczz válasza doddencs (#1172) üzenetére


kuruczz
tag

A fényerő van nagyon lehúzva, negatív valahány százalékra. Az e-ink támogatás pedig be van kapcsolva. Szerintem hasznosabb kikapcsolni az e-ink támogatást, és beállítani az éjszakai profilt fekete háttér, szürke (zöld) betűre, páromat néha még így is zavarja...

(#1174) LittleBiG007 válasza kuruczz (#1173) üzenetére


LittleBiG007
aktív tag

Hol állítod a fényerőt? Biztosan megint valami elkerüli a figyelmem, mint a múltkor, amikor nem találtam a komplex beállítási lehetőségeket...

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#1175) kuruczz válasza LittleBiG007 (#1174) üzenetére


kuruczz
tag

Hát Öcsém-Uram, kapaszkodj, a kijelző bal oldalán, de most elbizonytalanodtam, mert a WayteQ multitouch... Mindjárt meglesem. Van beállítás a menüben alapszintre, és a vezérlésre (alReader vagy rendszer) :F , de máris aktualizálom!!!

(#1176) kuruczz válasza LittleBiG007 (#1174) üzenetére


kuruczz
tag

Az a helyzet, hogy a vezérlők - suhintás - bal szegély - nél Nook-on nem lehet beállítani a fényerőt, szemben a WayteQ-el, ahol a fényerő egyből a nincs után következik.
A Nook-on azt vettem észre, hogy a colors-nál a background beállításánál a csúszkák nincsenek teljesen balra tolva, ez lehet ok a szürkeségre.
Illetve a properties alatt állítható a fényerő szabályozás, illetve az alap fényerő, de nekem minden beállítás változás nélkül maradt :F
Ha találok megoldást jelzem!!!

(#1177) bmwm3


bmwm3
tag

Sziasztok!

20-25k-ig szeretnék háttérvilágítós (ez alap szempont) readert rendelni. Nézegetem egy ideje, ismerősökkel is beszélgettem és a Nook ST Glowlighthoz vezettek a szálak, itt is sokan dicsérték! Honnan érdemes most Nook ST Glowlight-ot rendelni? Ha jól gondolom rátaláltam ebayen az itt emlegetett "skótra", de nála 20k körüli házhozszállítást ír, ami nem túl vicces :)
Magyar forgalmazót hirtelen nem is találtam, ebayen egy másik arcnál is megtaláltam, aki viszont írja, hogy seller refubrished és hogy világítás nélkül érdemes használni, mert különben zavaró a rajta lévő sérülés. Na ilyen nem akarok. :)

Köszi a segítséget!

(#1178) Degeczi válasza bmwm3 (#1177) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Köszönhetjük gerinc nélkül is elvegetáló honfitársainknak... :W
(vki írta, h többen is meglopták a skót srácot innen, nyilván ezért tért át kizárólag biztosított küldésre)

(#1179) blash válasza bmwm3 (#1177) üzenetére


blash
tag

Húszezer egy világítós nookért szállítással egész jó ár. Az Argosban 49 font volt, míg lehetett kapni.

(#1180) vegyszer válasza blash (#1179) üzenetére


vegyszer
addikt

Csak a posta a húszas. :((

"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell

(#1181) bmwm3 válasza blash (#1179) üzenetére


bmwm3
tag

Igen, 20k csak a postaköltség :\

(#1182) LittleBiG007 válasza bmwm3 (#1177) üzenetére


LittleBiG007
aktív tag

Sajnos szerintem már csak használtan fogsz tudni venni. Hátha valaki nagyon vigyázott rá, és el akarja adni, mert megtetszett neki egy másik. Az enyém minőségi tokban van, még tökéletes állapotú fél év után, de sajnos nem adom el, mert ahogy a múltkor megfogalmaztam az egyik kollégámnak, így rootolva és az AlReader-GoldenDict szoftverekkel felokosítva számomra nagyon-nagyon közel került a tökéletes olvasóhoz.

Köszönhetjük gerinc nélkül is elvegetáló honfitársainknak...
Mindig is ettől féltem. Én már évek óta rendelek magamnak külföldről dolgokat, de számítottam rá, hogy amikor "felhígul" a vásárlóközönség (tudatlan és becsület nélküli emberek (kölykök?) néhány ezer forintos spórolásért cserébe valótlant állítanak), már nem tudnak a cégek a kölcsönös bizalom elve alapján működni tovább, és mi mindannyian rosszul járunk hosszú távon.

[ Szerkesztve ]

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#1183) doeme_A64 válasza bmwm3 (#1177) üzenetére


doeme_A64
csendes tag

Szia,

Én karácsony előtt rendeltem ettől az eladótól
[link]
Árul többféle állapotút, nekem 27k volt összesen, de azóta már gyengült a forint, így most drágább.
1 hét alatt itt volt és teljesen meg vagyok elégedve vele.

(#1184) bmwm3 válasza doeme_A64 (#1183) üzenetére


bmwm3
tag

Akkor ugyanoda jutottunk! :) / :(

Köszi mindenkinek a segítséget!

[ Szerkesztve ]

(#1185) aicon válasza doeme_A64 (#1183) üzenetére


aicon
senior tag

nekem innen van, igaz nem tegnap vettem. edigital

======== Sim kártyás routerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei

(#1186) LittleBiG007


LittleBiG007
aktív tag

Törölve.

[ Szerkesztve ]

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#1187) Tomiboy65


Tomiboy65
csendes tag

Nekem másfél éve van egy NST-m, tökéletesen működik. Ezen felbátorodva szeptemberben rendeltem egyet a páromnak is, akkor még 16k volt szállítással Angliából. Most nemrégen ránéztem az ebayre , azt hittem, hogy leesek a székről. Hogy a manóba tudnak így felszaladni az árak? Angliából alig van, szinte mind USA, horror szállítási árak és onnan rendelve vám + Áfa is van.
A kérdés: amit most rendeltem azon 1.20-as verzió van. Az enyémen 1.21-es. Különbséget nem látok. Érdemes frissíteni, vagy hagyjam a csudába? Rootolni nem akarom, jól megvagyok így vele.

(#1188) Degeczi válasza Tomiboy65 (#1187) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Jópár tényező van:
- egyrészt utolsó darabokat árusítottak ki 30 GBP-ért az angoloknál, ez a készlet rég kifogyhatott, így az ár is följebb mehetett
- akkoriban ezt tudtuk 45 GBP körül megvenni az eladó hasznával, +egy nem túl nagy, 5 GBP körül postaköltséggel megvenni - de 1.5 éve még 350 Ft körül volt a font, most pedig 420! Tehát ha minden változatlan lenne, akkor is 20e-t kellene fizetni a <16e helyett...
- ld. #1178: kedves honfitársaink elintézték, h az eladó se vállaljon ilyen olcsó, ám nem nyomonkövetett postázást, csak drágát, ahol nem tudja letagadni a megérkezést a címzett

(#1189) LittleBiG007 válasza Tomiboy65 (#1187) üzenetére


LittleBiG007
aktív tag

"Rootolni nem akarom, jól megvagyok így vele."

Én is így voltam vele egy-két hónappal ezelőttig. Rootolatlan volt és jól megvoltam vele. Most viszont tökéletes és imádom.

[ Szerkesztve ]

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#1190) cs.nalaya


cs.nalaya
csendes tag

Sziasztok . Újabban problémám van a nookommal elkezdett random hirtelen merülni , van amikor naponta csak pár százalékot merül , van hogy 30-40 net is .Volt hogy másfél nap alatt lemerült és enni kért .! S elkezdett hazudozni a töltés jelző egyik pillanatról a másikra lényeges eltérést mutat . Ez javítható ??
Más most figyeltem fel rá a töltés led ha oldalra billentem a nookot akkor kizöldül , ha visszafelé akkor ki sárgul , ez normális ??

(#1191) blash válasza cs.nalaya (#1190) üzenetére


blash
tag

Óvatosan tisztítsd meg a kijelző szélénél a perem alatti részt. Lehet pár szösz bekerült az infraérzékelők elé. Egy puha, tiszta ecset jó erre.

(#1192) vegyszer válasza blash (#1191) üzenetére


vegyszer
addikt

Bocsánat, de akaratlanul is a Duck reklám jutott eszembe. Ami a perem alatt is megöli a baktériumokat. :)) :))

[ Szerkesztve ]

"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell

(#1193) LittleBiG007 válasza vegyszer (#1192) üzenetére


LittleBiG007
aktív tag

Nekem is, csak azt hittem, rajtam kívül már nem emléxik más a toalettkacsára :))

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#1194) vegyszer válasza LittleBiG007 (#1193) üzenetére


vegyszer
addikt

Nekem még a Müszi - a legendás régi reklám is megvan.

"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell

(#1195) koncsik válasza vegyszer (#1194) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Még volt szerencsém találkozni személyesen is Mr.MÜSZIvel (Bazsó Csongor)... igaz még gyerek voltam :DDD

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#1196) kuruczz


kuruczz
tag

Fényerő, és szürkés háttér ügyben sok vacakolás után erre jutottam: Settings -> Properties -> Brightness Control: ne; Custom brightness: (itt lehet akár negatív fényerőt (szoftveres árnyékolást) beállítani) 100%, így a rendszer fényereje lesz a mérvadó, és nem lesz szürkés a háttér (feltéve ha fehérre van állítva maga a háttér színe).
Pedig határozottan emlékszem, hogy érintőzónával tudtam egykor fényerőt állítani... (vagy megszépülnek lassan az emlékek)!

(#1197) koncsik


koncsik
MODERÁTOR

olvasás-alvás, vélemény?

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#1198) koncsik válasza koncsik (#1197) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Eredeti cikk

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#1199) csabi63 válasza koncsik (#1197) üzenetére


csabi63
senior tag

Nem igazán ide tartozik.A tablet nem dedikált e-könyv olvasó.Én olvasásra csak akkor használom,ha a rootolt Nook nehezen boldogul egy .pdf könyvvel.Minden mást jól eszik az NST.
Bár néha ráfanyalodok,de még nem tűnt fel,hogy nehezebben tudnék elaludni.Amennyire én látom,a tablet éppúgy ki tud csúszni a kezemből,mint a Nook.Ha már mennek le a szemeim,teljesen mindegy,mit tartok a kezemben.
Tesztalanynak sem lennék jó,mert remek alvó vagyok.De ahogy a cikkből is kiderül,íPad-ot használtak tesztelésre,az meg nem e-könyv olvasó.Az e-ink egész más kávéház.

(#1200) koncsik válasza csabi63 (#1199) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Az eredeti cikket elolvasva, bár olvasásra volt kihegyezve, inkább a kütyü fénykibocsátása a probléma forrása.

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Nook olvasók
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.