Hirdetés

2024. május 16., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Nook olvasók

Hozzászólások

(#1164) LittleBiG007


LittleBiG007
aktív tag

Bocs, de nem volt igazam az AlReader-rel kapcsolatban. A beállítások komplexitásánál a "Professional"-t választva itt is tobzódhatunk a lehetséges opciókban, néha még jobban testreszabható, mint a CoolReader. Például itt a betűk szélessége és erőssége (width and weigth) is beállítható, a státuszsor is jobban testreszabható (állandóan látható például, hogy hány oldal van még hátra a fejezetből.) Erről jut eszembe, itt a CoolReader-rel ellentétben valós oldalszámokat mutat, nem kerülnek újraszámozásra az oldalak betűméret állításkor. Tetszik még, hogy a bal alsó lapozógombot beállítottam, hogy zárja le az érintőképernyőt. Így például tök feleslegessé vált a kijelző letörlésekor, vagy a tok ideiglenes bezárásakor (buszról leszállás) a Nook alvó állapotba küldése. Nagyon jó ez a véletlen lapozás elleni védelem.

A gyengéje az AlReader-nek egyértelműen a kijelölés. Elválasztott szavaknál nem tudja kijelölni mind a két felét a szónak, csak az egyiket (amit megérintettünk), ennek ellenére szerencsére az egész szóval dolgozik tovább. Hosszabb szövegrész kijelölése csak egyetlen irányban lehetséges, balról jobbra. Jobbról balra húzás esetén ugrál a kijelölés a szavakon, és nem jelöli ki a teljes szöveget. Ha a mondat a sor elején kezdődik, akkor néha beleveszi az előző sor néhány szavát a kijelölésbe, ez egy speciális ujjmozdulattal kerülhető csak el. A "Mark Text" funkció gyakorlatilag csak esztétikai célokat szolgál, helyette a Add Bookmark és a Add Citation funkciókat érdemes használni, és akkor van esélyünk megtalálni később is a kijelölt szöveget. Nincs benne duplaérintés, viszont cserébe gazdagabbak vagyunk egy Button Panel-lel, ahová kirakhatjuk a kedvenc funkcióinkat.

(#1152) ther: Igen, most már én is találtam olyan szövegrészeket az egyik könyvben, amit a CoolReader valamiért nem alakított sorkizárttá, az AlReader viszont igen.

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Nook olvasók
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.