- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Navaren: Resident Evil Requiem szösszenet
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Luck Dragon: Óraátállítás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT

-
válasz
koncsik
üzenetére
(rögzített hozzászólás)
Sajnos az összefoglalóba került h.sz.-ok is hiányoznak, 1-et találtam. Összesen 5054-6661 közötti hozzászólások vesztek el (pont a legforróbb időszak...)
Kérlek nézzetek rá az ÖF-ra és amit fontosnak gondoltok a hiányzó info-kból, írjátok meg újra a fórumba. #ÖF
Ugyanez ez esetleg hiányzó friend code-okra is igaz. #FC
Nagyon köszönöm előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BUÉK
-
Szabi®
veterán
válasz
Sirandrish
üzenetére
És más suhanhat is a 720p-s 24fps-es új Zelda . . . .
-
Hát nem tudom, ritka az olyan. PS Portal-t még nem láttam élőben, megnézem majd. Local dimminges mini LED háttérvilágítás nélkül szerintem nincs jó LCD élmény. Samsung QLED/LG QNED jól tudnak kinézni így, illetve a MacBook Pro-k is, egészen OLED közeli élményt ad, csak tartok tőle, hogy a Switch 2 nem ilyen lesz.
Nekem azért is fontos lenne, mert gyakran játszom ágyban sötétben még este, csökkentett fényerőn, hogy feleségem ne zavarjam (nem teljesen egyezik a bioritmusunk), és az OLED-nél kis fényerőn is baromi jó a kontraszt és a képminőség. Ha egyszer az ember megszokja, utána baromi feltűnőek lesznek egy mezei IPS hátrányai. -
oriic
HÁZIGAZDA
Itt mindenki áprilisi?

-
hombre[EU]
nagyúr
számomra a legfontosabb tényezō,hogy a nintendo ki nyitja-e a kaput a fejlesztōknek ahhoz,hogy felpeccseljék a játékaikat az új switchre...mert akkor "lesz mivel játszani" már az elsō hónapokban is. rengeteg cím van wishlisten csak ilyen képminōség/fps mellett nem fogom megvenni ōket
persze ott lesz a MK9 és Metroid launchra -
3L1T3
addikt
válasz
-Nándesz-
üzenetére
Egész jól szoktam olvasni a jeleket, és előre prognetizálni , hogy mi fog történni a videójáték iparban, de a NINTENDO annyira külön állatfaj a saját ágazatán belül, hogy ötletem sincs.
Én csak azt szeretném, hogy hamarosan mutassák be és márciusban már hadd játszak rajta.
-
válasz
Sidorovich
üzenetére
Én is, de sajnos csak egy nagyobbacska LCD a pletyka (mondjuk a PS Portal alapján az is lehet nagyon szuper).
-
Szerintetek kapható lesz kezdettől OLED kijelzős verzió? Van erről bármi bennfentes infó vagy pletyka? Vagy ezt majd csak később vezetik be?
Pedig Day 1 hajlandó lennék felárat fizetni érte.
-
morfondőr
addikt
Pedig azért nem volna valami nagy ördögtől való dolog, mert a gyerekeknek és akár a kezdő játékosoknak is könnyebb lenne tájékozódni. Nem beszélve a split joy-con-ról, amikor az egyik felén csak nyilak vannak. Ha színkódolva volna minden, mint a lenti képen, az egyszerűbben megjegyezhető lenne.
-
NF-
aktív tag
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Ez csak egy koncept, több kép is van a redditen [link]
-
NF-
aktív tag
https://www.uagna.it/videogiochi/esclusiva-ecco-la-data-di-uscita-di-nintendo-switch-2-200465
Március 28-ra mondják a megjelenést. Bár Redditen azt írják, hogy ez nem egy ismert oldal és valószínűleg csak spekuláció a dátum. -
3L1T3
addikt
-
Szabi®
veterán
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Ha ez a koncepció valós, akkor viszont szinte 1:1.ben ugyanaz az elrendezése, mint a Switch1-nek. Sztem nagyobb ventilátor+több heatpipe betét és megoldható. A mostani Switch 15 watt tdp-s, ami akkor azt is jelenti hogy a 2-3 szor lesz (lehet) erősebb, mint a mostani.

-
Szabi®
veterán
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Volt, viszont az m2 macbook air 1cm vastag, több mint 35 watt tdp-s, és a hűtése simán belemenne egy Switchbe is, olyan kicsi. Sztem ez ma már nem feltétlenül probléma. Ettől sokkal nagyobb tdp-ket megoldanak passzív zselé hűtéssel, vagy sima bordával.
gtx 1060 120 watt tdp-s, és simán hűthető bordával. (oké vastag, több mint 1 cm) -
Szabi®
veterán
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Sztem simán megoldható, Rog Ally 30w tdp-s és semmi gond nincs a hűtésével.
-
oriic
HÁZIGAZDA
A dokkoló elvileg:
[link]
-
peternac
tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
...és Switch2-ben gazdag új évet!
-
Sirandrish
Topikgazda
Áldott, Békés Karácsonykát mindenkinek

-

-
hombre[EU]
nagyúr
válasz
Sidorovich
üzenetére
elvileg lesz handheldhez egy energiatakarékos ill. performance mód. a 60+ fpst simán tudja majd indieknél csak a kijelzō kell hozzá
-
Szabi®
veterán
válasz
Sidorovich
üzenetére
Én nem azt írtam hogy egyáltalán nem lesz játék, amiben lesz 60fps. De hogy konstans 60fps, mint "feature" nem lesz, az biztos. Egy olyan komplex játék esetében, mint a Totk, meg sztem 100% hogy nem lesz. Ugye innen indultunk. Akkor lehetne reménykedni 60 fps gaming-ben, ha közben semmi más nem fejlődne, csak a hardver. Csakhogy ez nem igaz, mivel a Zelda is baromi sokat fejlődött 1-2 generáció óta. Egyszerűen a vas nem tudja lekövetni a szoftveres fejlettséget, és mindig hátrébb lesz, minél szebb összetettebb egy játék. A következő Zelda valszeg szebb/még jobb lesz, amihez pont az alatta lévő hardver lesz kicentizve, folytatva az ördögi kört, hogy ebbe hogy férne bele 60fps, azt nem tudom . . . Nintendóékat ismerve simán beáldoznak annyit, hogy nem hogy 60, de lesz, ahol a 30 sem lesz meg.
Mondom, idő majd igazolja. Számomra a The Legend of Zelda féle 60fps csak délibáb.
A másik, Nintendo gépein, soha nem lehetett állítani teljesítmény/látvány módot, sőt semmilyen mélyebb settingset sem. Ha lesz játék ahol ez így marad, akkor megint el is dőlt. A Ps5-öt csak ez hozza ki a 30-40 fps módból, hogy ott ez opcionális.Ha már a mozinál tartunk . . . a jelenlegi Switch esetében a full hd/30fps is probléma.
Mivel a legtöbb esetben full hd sincs, és még sokszor 30 fps-sem, már önmagában ez egy megugrandó feladat.
Egyébként meg számtalan helyen már rég kitárgyalták a realisztikusabb elképzeléseket a Switch 2-öt illetően, ami sztem vastagon közelebb álla valósághoz, mint az itteni, sokszor elrugaszkodott "vágyálmok".
Számtalan helyen olvastam hogy a legközelebb a ps4 pro-hoz fog állni a Switch 2 teljesítménybe, sőt, sok személy a sima ps4-et helyezi kilátásba. A sima ps4 nyilván túlzás, de a ps4 pro közelebb áll a valósághoz.
Azt kell megérteni, hogy a Switch esetében dokkolt állapotban egy Ps4 Pro is hatalmas ugrás. Majd tízszeres . . .

Sztem sikerült nagyjából megválaszolnom, hogy miért nem várom én személy szerint a 60fpst, mint állandó feature-t.
#557 morfondőr Pontosan, nagyon elhamarkodott ítéletek, amik sem a múltbeli visszatekintést, sem a jelent nem veszik górcső alá.
-
David888
tag
Ne már! Megint a 4k 60fps vitánál tartunk? Azt hittem ennek a fightnak már vége lett februárban

Az én tippem szerint lehet majd választani performance és resolution mód között, mint más konkurens konzolon: 1080p 60fps vagy Upscale 4k 30fps
-
morfondőr
addikt
Azt hagyja mindenki figyelmen kívül, hogy a DLSS nem egy csodaszer, amitől egy gombelem is elviszi a 4K-t! Az is ugyanúgy számításigényes, mint bármi más, és nincs ingyen! Egy mobil SOC-ben kötött TDP mellett nem fogják tudni úgy bevetni, mint egy több száz wattot fogyasztó VGA-n! Valamennyit fog segíteni az biztos, de én biztos nem várnék csodát!
-
Ne haragudj, de továbbra is úgy látom mintha valami más mozit néznénk, pedig az elmúlt 3 évben kb. 50 játékot játszottam végig a 2 új nagykonzolon itthon. Ezekből kb. 46-47 fix 60 FPS volt. Az oké hogy nem natív 4K, hanem felskálázott, de a 60 FPS az túlnyomó többségében betonstabil volt. Szóval tényleg nem értem, hogy honnan jön ez, hogy nincs 60 FPS. Én az új God of War-t pl. úgy nyomtam PS5-ön, jól nézett ki, és a legnagyobb tömeges harcjeleneteknél se röccent meg. A leírások szerint jelenettől függően 1440p-4K között változik a render felbontás, azt skálázza fel 4K-ra.
"A Switch 2 nem fogja azt tudni, amit jelenleg nagykonzolok sem tudnak."
Ezt soha nem is vitattam, biztos, hogy nem fogja, eddig is így volt.
-
Szabi®
veterán
válasz
Sidorovich
üzenetére
A Switch 2 nem fogja azt tudni, amit jelenleg nagykonzolok sem tudnak. 4K nélkül sem jóformán. Nézd meg a Ps5-öt, natív 4k sincs, de sokszor még ennek a közelében skálázás sem, és 30-40 fps. Ezen analógia mentén a fix 60fps-t hogy várjuk egy olyan konzoltól,. ami szinte 100% hogy nem lesz még ps5 erejű sem ? Azaz 10TFlops ? Majd az idő igazolja .. .
#544 3L1T3 Gondolom ezt költői kérdésnek szántad . Ha elvonatkoztatunk az aktuális high end-től, és megnézünk egy vasat 5 évvel ezelőttről azaz 2020-ból, hát nagyon sok olyan játék volt, ahol nem volt 60 fps. (4k-ban) A nextgen Witchernél még 4k sem kellett.
Szemléletes példaként egy 20Tflops-os 3070-en már nagyon sok minden nem volt fix 60fps. Papíron ez már kétszer erősebb, mint egy Ps5. Sztem csak vágyálom a Switch 2 60fps-e. -
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Szerintem az már túlzás lenne. Ha még bírna is 90/120 FPS-t akár csak néhány indie platformer játékban, akkor inkább ésszerűbb 60 Hz-en jobb üzemidővel tolni, legalább is én biztos így tennék. Eleve kis kijelzőn handheld-ben szerintem kevésbé látványos, nem igazán éri meg. Dokkolva már más, de ott szintén inkább a grafikai részletességre kéne akkor a vas, ha a 60 már megvan. Nintendo sose lesz ez a műfaj, erre ott a PS5 Pro meg az erős PC.
Ha a Steam Deck vagy az első ROG Ally erejét hozza, én már baromi elégedett leszek.
-
hombre[EU]
nagyúr
válasz
Sidorovich
üzenetére
én fōleg az indie játékok miatt. az hogy egy dave the diver 30fps már elég ciki
jó lenne egy 90/120hz kijelzō gsyncel aztán ami a csövön kifér -
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Na igen, ezért is várom nagyon a Switch 2-t mert így a 3rd party címek is normálisan játszhatóak lesznek, nem csak a Nintendo saját játékai hozzák az elvárható minőséget majd. Persze nem az idén megjelentekre gondolok, hanem Witcher 3, a felújított GTA-k és társai, amik most inkább 25 FPS-el mennek néha.
-
Rony949
őstag
Plusz mi a francért lenne ott a DLSS ha nem azért, hogy jobb legyen a teljesítmény. Szerintem is meglesz a 60 fps.
-
válasz
Sidorovich
üzenetére
+1
-
hombre[EU]
nagyúr
dokkban 45w tdp-bōl már ki lehet valamit hozni...de ez modern (2021-tōl) AAA játékokra kevész lesz megint. a PS4/XOne generációt rá lehet portolni, de a PS5/XS címeknél szerintem a 1080p30 sem lesz meg, esetleg dlss-szel.
viszont ez a 1.5-2 tflops körüli Ampere handheldben elég erōs lesz, remélem a kijelzō támogatni fogja a gsyncet -
Sirandrish
Topikgazda
válasz
Sidorovich
üzenetére
Hát én is tudnék neki örülni. Nyílván ha a grafikát is túrbóznák, az lenne az igazi, de a 60FPS is elegendő lenne
-
válasz
Sirandrish
üzenetére
Switch-re visszatérve, nekem akár úgy ahogy van jó lenne a Zelda ahogy most kinéz, csak 60 FPS-el, meg esetleg natív 1080p-n. Ezt bőségesem meg fogja ugrani a Switch 2 ereje, az biztos.
-
Nem egészen értem mivel van ilyen tapasztalatod. 1-2 kivétellel (mint pl. az új Hellblade) minden játékot 60 FPS-el játszottam végig az elmúlt 3 évben konzolokon (Xbox Series X és PS5), valamint PC-n is, és ez általában igen stabil 60 FPS volt.
Konzolon szinte az összes játékban volt rá opció, hogy azt preferálom a grafikai részletesség helyett (így is elég szép volt a legtöbb játék), PC-n meg szintén a videokártyád erején és a grafikai beállításokon múlik. DLSS nagy segítség pl. ott.Szóval nekem furcsa egy kicsit ez a konklúzió, lehet nem egyértelmű volt a részemről, hogy természetesen nem natív 4K 60 FPS-t várok. Felskálázott, vagy akár csak 1080p 60 FPS is jó lenne. Az én szememnek a 30 FPS OLED kijelzőn nagyon darabos, még a 40 is fényévekkel jobb. Néhány játék 120 Hz-es megjelenítő esetén támogatja a 40 FPS módot PS5-ön és Xbox-on, amivel én éltem is.
#541 tboy93: minden szavaddal egyetértek.
Ha nem egy évben jelent volna meg a Baldur's Gate 3-al, akkor szerintem is simán év játéka lenne. -
válasz
Sidorovich
üzenetére
En tavaly decemberben kezdtem el es iden februarban fejeztem be. Kb 125 orat jatszottam vele. Szerintem a legjobb Nintendo Switch jatek. Nálam egyértelműen ev jateka lett tavaly, pedig nem vagyok egy Nintendo fanboy. Brutalis amit osszehoztak. Szvsz sokkal jobb mint a Botw, annak majd minden hibajat kijavitottak.
-
Szabi®
veterán
válasz
Sidorovich
üzenetére
Sztem nagyon kicsi az esély arra, hogy a Nintendo törekedni fog a 60fps-re. A "fix" 60 fps meg egy vágyálom csak az összes konzol részéről. Mi tud fix 60 fps-t ma
Még szinte a pc sem . . .
Ez a konzolgeneráció az összes gyártó esetében példastatuálás volt, mire számítson mindenki az elvárásaival. -
pzstm
titán
válasz
Sidorovich
üzenetére
En nov vegen/dec legelejen kezdtem. 55 ora koruli ido remlik eddig Seitch alapjan es leirhatatlanul imadom. Fun fqct meg most is fedezek fel dolgokat boven….inkabb le sem irom mert felek spoiler
-
-
Kíváncsi vagyok arra, hogy lesznek-e free update-k a régi játékokhoz, mint a PS4/PS5/PS5 Pro esetében... (grafika, felbontás nemtudommi).
Persze jobban belegondolva inkább az valószínű, hogy az összes DS/wii/wii U neadjisten Switch játékot újra kiadják...
-
Simia
junior tag
Ezt dobta fel most a YT.
Ez új infó?
https://www.youtube.com/watch?v=vIamEopRGVAszerk: linkesített link
-
-
cSuwwi
senior tag
válasz
David888
üzenetére
Amíg a Mario Kartban elég 1 gombot nyomni, vagy auto steering van addig ne is várjon senki analóg triggert. Vicces is pont emiatt bármilyen autós játék ami van Switchre, hogy van gáz/nincs gáz, fékre ugyanez.
A joyconnál is érthetetlen, de a pro kontrollernél, főleg a 2. revizióra már illene. Ha a hall effectes analóg joyt meg tudták ugrani (gondolom elegük lett a rengeteg visszaküldött driftelős példányból) ezt is meg lehetett volna. -
morfondőr
addikt
válasz
David888
üzenetére
Ezekre nem gondoltam igaz, de azért ezek "extra" kontrollerek, bár a pro konti is az valamilyen szinten. De úgy néz ki, hogy továbbra sem lesz analóg trigger, ott van még néhány plusz gomb (+,-, home, capture, és a titokzatos "C") nem hiszem, hogy még alulra is raknának valamit, ami a joycon-on alapból nem is lenne.
De hát remélem most már nagyon rövid időn belül ki fog ez derülni! -
pzstm
titán
❗ CHINESE WORKER LEAKS SWITCH 2 PRO CONTROLLER?
➡️ A user on a Chinese forum claims to be an employee of the company that is producing the Pro Controller for the Switch 2 and has leaked key information:
🕹️ The NS2 Pro controller is almost identical to the NS1
🎮 Logo with the number "2"
🎨 New grey-black colour (black housing, grey L/R buttons)
🎧 3.5mm headphone input
🆕 2 additional buttons for middle and ring finger
➡️ Take this with a grain of salt, as the user has not yet provided evidence to support that he is an employee of the company producing the remote. -
Szabi®
veterán
Jók ezek a visszatekintések a múltba.
-
3L1T3
addikt
-
morfondőr
addikt
Ahogy elnézem az utóbbi idők nagy megjelenéseit, bejelentéseit és minden körül a "balhékat" egyre inkább úgy érzem, hogy bőven elég lesz nekem a Nintendo, ahogy az utóbbi 3 évben is elég volt. És nem kell se PS5-re se PC-re költeni a továbbiakban, max veszek egy olyan VGA-t, ami a korábbi szintjén volt, hogy a steam/uplay könyvtáram ne maradjon teljesen parlagon.
De előtte lesz egy Switch 2 és megint majd egy évtizedre rendben leszek!
-
morfondőr
addikt
Egyszer olvastam régebben egy Nintendo fejes (pontosan nem emlékszem ki) azt nyilatkozta, hogy abszolút nem érdekli őket az achivement rendszer, mert az emberek játszani akarnak, nem ilyen virtuális trófeákat gyűjtögetni. Persze ez mára változhat náluk is és az online app-ban ezek meg is vannak, platinum pontok járnak érte. PC-n a steam-en nekem tetszettek ezek, de valóban nem ez volt a fókusz, talán 1-2 játéknál áldoztam 1-2 órát rá, hogy meglegyen egy-egy achi.
-
3L1T3
addikt
Concept
-
morfondőr
addikt
Nem lesz dedikált hardver, de egy wireless display nem nagy kunszt. Maga a konzol futtatná a játékot és csak a képet küldené a dokknak, ami a TV-re rá van kötve. A konzol kijelzője meg egy másodlagos képernyőként funkcionálna. Kicsiben most is van hasonló a Mario Kart Home Circuit-ben csak ott a kisautó küldi a képet a konzolnak.
-
cactuar
senior tag
ZombiU - WiiU Controller Trailer
Ugyan nem volt WiiU-m, de ez a trailer nagyon tetszett anno, hogy mennyire kihasználja a játék a gamepadet. Nekem tetszene egy ilyen két képernyős megoldás, de szerintem se valószínű.
-
morfondőr
addikt
Elindultak a találgatások, hogy mi lehet a jobb oldali joycon-on az új "C" feliratú gomb!
Egy elmélet szerint ezzel controller módba válthatjuk a konzolt, ami vezeték nélkül kapcsolódik a dokkhoz és úgy viselkedik mint a WiiU, vagyis egy másodlagos kijelzőként és kontrollerként.
Ez lenne az új gimmick? Nekem nagyon tetszene!
-
morfondőr
addikt
Hát ha nem akkor a konkrét kib@... lenne a Nintendo-tól, mert nem hiszem, hogy érdemben változtatnának valamit az új kontrolleren. Ugye a joy-con-okhoz is megjelent nemrég hivatalosan egy asztali töltő ami azt sejteti, hogy azok is kompatibilisek maradnak vezeték nélkül, csak rácsatlakoztatni nem lehet majd értelem szerűen őket.
Új hozzászólás Aktív témák
TILOS A WAREZ! (Itt a„Warez” = a szerzői jog (vagy más jogszabály) által védett szoftver, adat, szöveg, kép, hang, mozgókép, stb. jogosulatlan megosztása vagy megosztás kérése. Készülék hálózati/szolgáltatótól függetlenítése.)
Az általános moderálási szabályok érvényesek.
A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler/Off tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!
Az ÁSZF alapján "Tilos...A hardverapro.hu, az Állásbörze és az Üzemeltető által kijelölt topikokon (részletszabályok itt elérhetőek) kívül máshol terméket, szolgáltatást, egyebet hirdetni." Ugyanez vonatkozik a közvetlen vásárlási szándékot tartalmazó kérésekre, keresésekre is.
(Az aláírásodban szerepelhet a hardverapro-ra vezető link...)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Call of Duty: Warzone
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Formula-1
- Sorozatok
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- ÚJ/BONTATLAN Microsoft Surface Laptop 7 ULTRA 7 32GB 1TB
- NVME, M2 NGFF, 2,5" SATA SSD-k vegyes OEM márkák és prémium típusok, sok újszerű. 128GB-1TB
- Logitech Pro X Superlight 2c vezeték nélküli GAMER Egér!
- AKCIÓ! 64GB Kingston Fury Beast RGB 6000Mhz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Még szinte a pc sem . . .