Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Noukoum
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Szabályok be nem tartása.
Chris0321: teljesen mindegy ki mikor mit mondott, ott van minden a szabályzatban.
-
Chris0321
veterán
válasz
l.skywalker
üzenetére
Miért lenne zsarolás? Ők reklámozták, hogy osszuk meg nyugodtan. Most mikor kell nekik a lóvé, ami egyébként bukta lesz pedig elkezdtek nyavajogni a megosztás miatt.
-
l.skywalker
Topikgazda
válasz
aprokaroka87
üzenetére
A buszmegállóban is tilos cigizni és a csikket is tilos eldobni. Sőt, közterületen alkoholt sem szabad fogyasztani. Mindenki tudja, de leszarja, mert senki sem ellenőrzi. Más országokban keményen ellenőrzik ezeket. Most a Netflix utána megy a saját szabályainak. Azért mert technikailag lehetséges, attól még illegális. Morális dolgokba nem mennék bele, de csak azért mert valamit meg lehet csinálni, nem válik rögtön erkölcsileg vagy jogilag megengedhetővé.
-
kmarci25
Topikgazda
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Szóval, ha technikailag kivitelezhető a bolti lopás, akkor nem illegális? Vagy ezt mégis hogy gondolod? -
kmarci25
Topikgazda
Szerintem túl van egy kicsit habosítva ez az egész. Eddig működött a jelszómegosztás lehetősége, de eddig sem volt legális. Most, hogy figyelik, figyelmeztetnek, majd szankcionálnak, csupán annyi változik, hogy érvényt szereznek a szabályuknak, kikényszerítik a betartását. Nálunk pl. nyert ügyük lesz, mert lesz egy új előfizetőjük, aki ugyan családtag és korábban közös házatartásban is éltünk, de már egy ideje nem az. Igen, éltünk a lehetőséggel, de most már nem fogunk.
-
azbest
félisten
válasz
Chris0321
üzenetére
milyen zsarolásba? Csupán tájékoztatnak egy új lehetőségről, miszerint kedvezményes díjért meghívhatsz valakit.
Ha valaki nem akar előfizetni, akkor ne fizessen elő, nem kell várni, hogy valami kifogást találhasson ki és mű erkölcsi felháborodással becsaphassa az ajtót.
-
l.skywalker
Topikgazda
válasz
Chris0321
üzenetére
Miért lenne ez zsarolás?

Benne van konkrétan betűvel leírva a felhasználási felételekben, hogy:
"4.2. A Netflix szolgáltatás és a szolgáltatáson keresztül elért bármely tartalom csak magán- és nem kereskedelmi célú felhasználásra szolgál, és nem osztható meg a felhasználóval nem azonos háztartásban élő személyekkel, hacsak az előfizetési csomag másként nem rendelkezik. A Netflix előfizetése alatt korlátozott, nem kizárólagos és nem átruházható jogot biztosítunk a Netflix szolgáltatás és a Netflix tartalom eléréséhez. A fentieken túl semmilyen jog, tulajdon vagy követelés nem kerül átruházásra a felhasználóra. A felhasználó vállalja, hogy nem használja a szolgáltatást nyilvános bemutatásra."Amikor előfizettél elfogadtad ezt is, így nem lehet zsarolás.
-
Chris0321
veterán
Hello.
Majd valaki megírhatná aki kapott ilyen levelet, hogy mit lépett. Esetleg tényleg korlátozták-e a fiókját ha nem ment bele a zsarolásba. -
norrberth
addikt
Sziasztok
Aki böngészőből használja a Netflixet.
Rá is vonatkozik ez a +1000Ft -
modflow
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Nem léptél be még gmailbe szokatlan helyről?
Azonnal jön értesítés te vagy e. -
modflow
veterán
Hány alprofilt lehet létrehozni?
3-at? És mindet tudok exportálni, áthelyezni? -
pn4hvq
senior tag
válasz
l.skywalker
üzenetére
Kérdés: ezt a levelet most minden előfizető megkapja vagy csak azok, akik a Netflix szerint megosztják a fiókjukat?
Mindenki kapott itt a topikban (mint reprezentatív minta)? Nekem éjjel érkezett.
Ja, el is felejtettem írni, alkalomadtán még munkahelyen a saját laptopomon, a saját fiókommal is belépek és idén megnéztem már kb. 4 sorozatrészt (nem egyszerre) -> újabb háztartás?
-
Imilenni
addikt
Lehet tudni hogy mikortól élesedik ez az új jelszómegosztós dolog?
Nekem közepes csomagom van, amin:
Én/Szülők (egyháztartás)
Asszony (másváros)
Testvérem (másváros)
Akkor ez +2e lenne majd jól értem? -
modflow
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Nem gondoljátok egy kicsit túl ezt a dolgot?
Valahol csak lakik az átlag ember. Annak van egy IP címe, stb. jó, változhat, de visszafejtve látszik, ha ugyan az, csak megújult gondolom. Van egy eszköz, pl. TV, annak kismillió azonosítója, ami rögzül.Szóval az eszköz be van azonosítva. Ezt szorozzuk be 4x. Ezeket oda utaztatjuk az országban, ahová akarjuk.
Minden más eszköz + felhasználó, azaz + 1k.
Szerintem.

-
Bondix
aktív tag
De lehet 4
3 fiók van ami 3 címen de abból egy fiók plusz egy cím.
Ha cím alapján megy akkor 4 lesz.
Mondjuk olcsóbb mintha 3-4 előfizetes lenne.
Én azt tartom gáznak, hogy minek nem lehet igazolni h pl egy család az h a külön címen is de egy előfizetes.Ha pl valaki haverjanak ossza meg az okes legyen +1000ft és az még meg is éri neki akkor azaz a havernak.
-
zseko
veterán
válasz
Bondix
üzenetére
Én úgy értelmezem, hogy az a fő-fő aki az előfizető és ahol ő lakik, és elméletileg az összes többi cím ahol használva van, az mind vendégfióknak minősül. Ezt ugye tudja is ellenőrizni IP+eszköz alapján. Tehát így elméletileg nálad akkor például +3000 forint lenne. Ha ez valóban így lesz, na akkor erre mondom én, hogy elmennek a bü..s apjuk f....ra.
-
Bondix
aktív tag
No akkor én nem értem ezt a jelszó megosztás es vendégfiok dolgot az én esetembe hogyan lehet majd:
Adott egy legmagasabb csomag.
Azon belül van 3 fiók (Saját/Apám/Lányom)A bejelentkezés ugye az en email és jelszóm mindegyiknél csak mindenki a saját fiókját nézi más lakásba/címen.
Azaz: Saját egy címen Apám másik címen Lányom másik címen és a Saját egy másik címen amikor páromnal vagyok pluszba. Tehat 4cimen van jelenlegAkkor én ezt hogyan tudom megoldani?
-
zseko
veterán
válasz
pn4hvq
üzenetére
Én is kíváncsi leszek a végére. Én használom tévén, telefonon, tableten, 4K Max Sticken (a stick az enyém, de tesómék (a saját fiókjukkal) használják, mert az ő tévéjük nem tudja), szokott menni gyerekszobában másik tévén, emellett az eredeti helyen, ~30km-re tőlem 1-2 tévén használják, szintén saját fiókkal. Telefonon munkahelyen is - ami szintén jó ~30km-re van, másik irányba - bele-bele szoktam nézni szünetben, emellett ha megyek valahova nyaralni, a stick-et viszem magammal és ott is nézem. Ez gyakorlatilag a nulladik naptól így megy.
-
NyMRooD
addikt
válasz
Armandus
üzenetére
A tableten biztos nem lesz gond, mert azt gondolom otthon is használjátok, a vidéki tv-n lehet, de elvileg lesz olyan mód, hogy ha 15 percen belül megerősíted akkor nézheted ott is. Jól szürhető az, hogy ha állandó jellegel egyszerre több helyen használják, valószínűleg nem tegnaptól gyűjtik az adatokat a userektől.
-
Armandus
tag
Jól értem az új szabályt?
Adott egy budapest cím, ahol elsődlegesen használjuk a szolgáltatást (ugyan arról a wifiről). Meg van egy vidéki nyaraló ahova néha lemegyünk, ott is használjuk a szolgáltatást. Más szolgáltatótól kapjuk az internetet, tehát más az IP is. Akkor most ez két háztartás lesz szerintük és fizethetünk pluszban? OkosTV-n van elsődlegesen használva, néha tableten.
-
Ra3
őstag
válasz
NyMRooD
üzenetére
Na meglátjuk, most rácsekkoltam, van olyan profilunk aki április eleje óta semmit nem is nézett és szerintem pont az lenne nekik a problémás, ha ez annyira fáj a netflixnek akkor sok sikert a továbbiakban.
Mint a legdrágább streaming szolgáltató kicsit több rugalmasságot vártam volna tőlük, mondjuk megnézhetnék hogy egyeltalán mennyit van használva (a fő profilomon többet, a maradék kettőn elég ritkán).
Nyilván van ahol túltolják a dolgot, egyik munkatársnál egy magyar accra 6 profil van szétszórva az országban + Ausztriában, itt értehető is a ban, de ha fűnyíróelven levágnak mindenkit aki gyanús azzal nem lesznek népszerűek. -
NyMRooD
addikt
Elvileg ezt onnan fogod tudni, hogy a problémás profiloknál kér majd megerősítést (mondjuk ha jól értem ezt simán kérheti tőled is). Egyébként elébe tudsz menni azzal, hogy megjelölöd a tévéden háztartásnak a saját hálózatod és ha a többieknél ezután kér megerősítést akkor velük gond van.
-
Ra3
őstag
válasz
pn4hvq
üzenetére
Erre egyébként én is kíváncsi leszek, pont ugyanebben a helyzetben vagyok, csak nálunk 3 helyen van használva, összesen 3-4 eszközön a prémium.
Annyi érdekesség még hogy egy párszáz méteres körön belül van mindhárom hely ugyanannál a netszolgáltatónál ami kifelé egy IP-nek látszik. Legalább annyit segíthetnének hogy mit gondolnak melyik felhasználót kellene vendégfiókra tenni hogy szerintük rendben legyen.
Ha valakinél ráadásul nem csak három profil van hanem több az még bonyolítja, szóval jó lenne valami visszajelzés hogy szerintük melyik a problémás profil, mindre már biztos nem fogok vendéget venni.
szerk.: a ban-ra én is kíváncsi leszek, nem fog jól kinézni hogy a prémium előfizetők felét az országban kivágják a platformról. -
NyMRooD
addikt
válasz
toto0569
üzenetére
Nincs mit. Viszont a büntit (türelmi idő után ban) nem tudom visszaigazolni, elég sok helyen megírták a szigorítást, de IGN-en kívül senki nem írt a ban-ról, a netflix súgójában sem találtam, az általuk küldött mailben sincs róla szó, gondolom ászf-ben valahol benne lehet, hogy mi a bünti, de abban megkeresni meg türelmem nincs.
-
pn4hvq
senior tag
válasz
l.skywalker
üzenetére
Kíváncsi leszek a kivitelezésre. Tegyük fel, van egy legnagyobb csomagra előfizetésem. Értelemszerűen leggyakrabban egy adott címen, otthon használom. De emellett van egy barátnő, akinél heti x napot eltöltök, ahol pofátlan módon, a saját előfizetésemmel belépek, de ez így másik háztartásnak látszik. Vajon ez jelszómegosztásnak lesz minősítve?
Továbbbonyollítva, az eredeti lakhelyen van családtag, aki folyamatosan nézi, így adott napokon rendszeresen, párhuzamosan két háztartásban is használhatják ugyanazt az előfizetést.
-
-
Polllen
félisten
válasz
l.skywalker
üzenetére
És itt mi a koncepció? Ha a legnagyobb csomagot osztotta meg valaki, akkor 1k-ért azt használja tovább, ha a legkisebbet, akkor is 1k-ért azt használja tovább?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
l.skywalker
üzenetére
Tegnap megkaptam ezt az email...
-
Chris0321
veterán
válasz
l.skywalker
üzenetére
Majd meglátjuk, hogy mennyire kínlódnak. Max visszamondom, úgyis alig nézem.
-
Mrdevil
addikt
válasz
l.skywalker
üzenetére
Igen, épp most filozunk itt asszonnyal ezen. Ezentúl miért érné meg plusz havi ezerért megosztani valakivel? Max, ha jót akar tenni az illetővel/családtaggal az ember, havi ezerért kap mondjuk egy fullos csomagot.

-
l.skywalker
Topikgazda
válasz
l.skywalker
üzenetére
Hamarosan itthon is bevezetik:
Itthon is véget ér a Netflixes jelszómegosztás | 24.hu -
Armandus
tag
Sziasztok!
A nyáron Montenegróban tervezünk nyaralni ami ugye nem EU tag. Működni fog ott a Netflix magyar fiókkal?
-
dilettant
csendes újonc
válasz
@rglaaf
üzenetére
A Netflix átveri azokkal a filmekkel az előfizetőket amiknél Ultra4K HDR minőséget jelöl!
Időközben ismerősöket megkeresve kiderítettem, hogy több (HDR/DV képes) TV (Samsung, Sony, LG) esetében is azonos a tapasztalat, ezek a filmek nem HDR kópiák! Ráadásul rengeteg, és az utóbbi időben egyre több filmnél tapasztalható ez!
Szomorú, hogy éppen azokat veri át ezzel a Netflix, akik havonta a legtöbbet fizetnek nekik. -
kmarci25
Topikgazda
válasz
l.skywalker
üzenetére
Hmmm... Ezek szerint nagyon hamar félbehagytam, mert semmi ilyesmire nem emlékszem. Valahogy nem kapott el, pedig könyvben és filmben/sorozatban is bírom a fantasyt.
-
kmarci25
Topikgazda
válasz
l.skywalker
üzenetére
Az is "kamuközépkor"? Az első évadba néztem bele, pár rész erejéig, de az a jelenkorban, mai világban játszódott.
-
@rglaaf
veterán
Vajákhoz hasonló kardozós fantasy-t sorozatot tudnátok ajánlani? Köszi
-
zseko
veterán
válasz
dilettant
üzenetére
Persze, elég. Így már látom mit mondasz, nálam sem HDR ezek közül egyik sem.
Ezekbe azért nem futottam bele, mert ezekből a címekből egy sem érdekel. Amit DV-nek írt, az nálam eddig mind DV is volt, egyébként egyrészt nem szoktam nézegetni mit minek ír, másrészt amúgy is rühellem a hdr/dv képi világát. Az utólag 'hdr-esített' filmek meg sokszor egyenesen borzalom. Én annak örülnék ha ezt a sz.rt ki lehetne kapcsolni róla. -
dilettant
csendes újonc
Na akkor szemezgetek néhány példát a Netflix által Ultra4K HDR -nek feltüntetett filmek közül, amik nem HDR-ek:
- A szabó
- Katinka
- Dr Garcia betegei
- Stillwater - A lányom védelmében
- Comeplay
- Hűséges barátnők
- Kínos hétvége
Ennyi elég lesz?
Nem tudom mire vélni a Netflixnek ezt az eljárását. Talán a legdrágább csomagot előfizetőknek akarnak valamit felmutatni? Ez azonban így sajnos átb***ás.
(A DolbyVision-nak feltüntetett filmekkel általában nincs baj, stimmel a közlés, (a TV-k, lejátszók felismerik DolbyVisionnak) leszámítva néhány filmet, amik esetében valamilyen rejtélyes konverzióval mintha HD anyagra lenne ráültetve valamiféle DolbyVision eljárás.)
Itt most nem erről beszélek, hanem arról a néhány hete megjelent, és egyre szaporodó "Ultra4K HDR" paraméterezésről, ami igencsak bosszantó. -
dilettant
csendes újonc
Előbbi hozzászólásomat javítanom kell: A Netflix nem HDR-nek, hanem Dolby Vision-nak jelöl tévesen sok filmet. (Nekem, meg a TV-mnek mindegy egyébként, ha valamelyik megfelelne a közléseknek.)
-
dilettant
csendes újonc
2-3 hete tapasztalom, hogy újabban sok film esetében a 4k/UHD HDR adatok feltüntetése nem fedi a valóságot. A 2160-as felbontás is kérdéses, bár a TV-m 16.65 Mbps mellett ezt érzékeli, de a látható képminőség az esetek jelentős többségében nem éri el az egyébként ez esetben elvárható minőséget.
A HDR megadása végképp nem stimmel. A TV-m az összes létező HDR/DolbyVision formátumot támogatja, és ha ilyen jelfolyamot kap, automatikusan kijelzi - a Netflix esetében NEM! - annak ellenére, hogy a Netflix szerint ennek kellene lennie.
A látható képminőség szintén nem felel meg HDR tartalmaknak.
Ezzel a jelenséggel nem találkozni sem Youtube, sem RakutenTV, sem Amazon Prime Video, sem a HBOMax tartalmak esetében - minden streamingnél érkezik a megfelelő HDR vagy DolbyVision tartalom, ha az van megadva. (!!!)
Az elmúlt hetekben valami nagyon nem stimmel ezzel, ami felveti azt a gondolatot, hogy ezek után érdemes-e a legdrágább előfizetést választanom!
(Megemlíteném, hogy az Amazon Prime Video havi 900 Ft előfizetésért sokkal színvonalasabb képminőséget kínál!!! (Ami HDR az HDR, és a HD is jobb minőségű, szélesebb sávszélességgel.)
A RakutenTV esetében hasonló a tapasztalatom, emellett ott megnézhetők magyar szinkronnal a Magyarországon más streamingen még nem elérhető új filmek (Pl. Avatar - A Víz útja stb.) - igaz itt minden filmért fizetni kell.)
Ugyancsak nincs gond a HBOMax esetében az ott megadott 4K/HDR tartalmakkal, igaz ott ebből kevés akad.
Ha a Netflix nem teszi helyre ezeket a félrevezető adatközléseket, és nem javítja az elvárható képminőséget, kénytelen leszek a Netflixtől megválni. -
yxcv
tag
Sziasztok!
Mi okozhatja, hogy lg tv-n brutálisan sötét a netflix, minden jelenet mintha éjszaka játszódna. Máshol (mobil,böngésző) teljesen jó. LG UJ6517 márkájú TV, de nem a TV-vel van a gond mert a tv adás, disney+,skyshowtime teljesen jól működik.
Már mindent elolvastam és kipróbáltam de semmi sem oldotta meg a problémát:
1.backlight,brightness max-on van, TV adás kisüti a szememet,de netflix továbbra is sötét
2.energy saving mode kikapcsolva
3.próbáltam még netflix playback beállítást low/medium-ra tenni, mert olvastam h high-on a HDR sok TV-n okoz sötétülést. De ez sem használt.
jelenleg ott tartok, hogy TV-n nem tudok netflixezni mert sötét és teljesen élvezhetetlen -
tlala
addikt
Sziasztok,
Miui14-esen (xiaomi.eu, Mi11 Ultra) csaknem tökéletesen fut a Netflix, de valahogy olyan furi/halványabb a kontraszt. Amikor a hangerőgombot megnyomom, akkor arra a másodpercre, amíg a hangerősáv fehér sávja látszik, arra az időre tökéletes a kép.
Tud valaki erre megoldást?
Köszi. -
Roland8622
aktív tag
válasz
Zeban58
üzenetére
Jó kérdés. Viszont virágboltban láttam az egyik mostani filmet felrakva 720-ben és valami hihetetlen alacsony volt a videó bitrate
Szóval meglehet, hogy a Netflix vissza vett a videó sávszélességből. A fent említett film valami 2 órás és 720-ben 1300-as bitrate-al van + rajta a 2 e-ac3 hangsáv. Mindez 2GB méretben.
1080p-s verzió: 4GB (csak a videó) és 5000-es bitrate
A hét király halála / The Last Kingdom: Seven Kings Must Die (2023)
És 4K nincs belőle
De sokszor van, hogy az előfizetésem ellenére beszerzem és ott a Mediainfo-val megnézve látom, hogy alacsonyak a bitrate-ák. Szóval nem csak TV-n vagy médialejátszókon keresztül direktbe látom gyengének (és sokszor blokkosodottnak) a képet, hanem pc-n mkv formátumban is. Lehet a legnagyobb címeket jobb minőségben tolják, de az ilyen tingli tangli gyorsban összedobott filmeket/sorozatokat gyengébb minőségben érzékelem. -
Zeban58
tag
4K csomagom van, de már hetek óta csak Full HD-ben jönnek a Netflix 4K, Dolby Vision tartalmak (általában csak 1-2 Mbps mellett, pedig az ezres netem hibátlan).
Ez egyedi probléma lehet, vagy mit lehet róla tudni? Xbox Series X-en nézem egyébként. -
Polllen
félisten
Sziasztok!
Van olyan oldal vagy menüpont, ahol meg tudom nézni, h itthon mit vesznek ki a kínálatból mondjuk a következő két hétben? Illetve, h mi kerül be?
Meg akartam nézni a Resident Evil filmeket és pont május eggyel szedték le az összes élőszereplőst…
-
aprokaroka87
nagyúr
-
winbox
senior tag
Találkozott már valaki olyannal, hogy van egy 3 éves Samsung TV-m és a Netflix app egyszerűen nem hozza ki a TOP10 film és sorozat listát egyik menüben sem? Telefonról megnéztem a profilt, ott sem hozta ki. Csináltam egy új profilt a fiókban, egyből megjelent a TOP10 a TV-n és a telefonon is. Aztán eltelt kb 1 hét és a TV-n már megint nincs ott, telefonon pedig továbbra is ott van. Netflix app újratelepítése/fiók ki-bejelentkezés megvolt, semmi változás. Netflix ennyit ír róla: [link] Nincs VPN és semmilyen blokkolás nálam...
-
TrollBalint
addikt
-
sunavlys
őstag
Tegnap böngészés közben nézegettem a kategóriákat.
Dokumentumfilmek
Mexikói filmek (talán így)
...
Melegfilmek.azt hittem rosszul látok, kétszer is el kellett olvasnom, eddig még nem láttam
-
l.skywalker
Topikgazda
A VPN tiltott, amennyiben a régiós korlátozások kijátszása okán kerül szóba.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban nem kerülhetnek említésre:
* A havidíj csökkentése érdekében történő lokalizációs csalások (Regisztrálok Törökországból mert olcsóbb lesz stb.)
* Családalapításhoz partnerek keresése.
Az ilyen hozzászólások azonnal törlésre kerülnek, többszöri törlés után a felhasználó a modkerben jelentésre kerül.
- Thermal Grizzly Aeronaut paszta 3,9g /BONTATLAN/Több darab/Számlával/
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 2 i7-1165G7 32 GB Ram 512 GB SSD 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3951, 100% Akkumulátor
- Honor 90 /12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Szóval, ha technikailag kivitelezhető a bolti lopás, akkor nem illegális? Vagy ezt mégis hogy gondolod?

Szóval meglehet, hogy a Netflix vissza vett a videó sávszélességből. A fent említett film valami 2 órás és 720-ben 1300-as bitrate-al van + rajta a 2 e-ac3 hangsáv. Mindez 2GB méretben.