Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
-
LOGOUT
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krisz0418
őstag
Adott egy konfig.
Ryzen 2600
Asrock b450m pro4
2x8gb patriot viper 3200mhz cl16
Wd green ssd
Sapphire rx 560
Chieftec smart 400w
Es egy olcsóbb kolink kla-002 ház
Fater osszerakta (en nem vagyok ott). Először ventik porogtek de nem volt kép, kérdeztem bedugta e a proci melle a csatit. 8pines cpu csati kell oda a tápon csak 4es van. Ez lehet gond? Minden stimmel, kártyaba 6os megvan. 24es atx megvan. Ventik nem porognek fel csak a bekapcs gombnal keken felvillan es annyi.
Mi lehet a gond? -
laci12234
tag
Sziasztok
olyan gondom van hogy minden játék egy idő után elkezd FPS droppolni fix 60 fps van és lemegy 40-50 re és belaggol aztán vissza ugrik ez mitől lehet ??
ez a gépem
Alaplap: Asrock Fatal1ty H97 Performance
CPU:Intel Intel Core i7-4790 3,9GHZ
CPU Cooler: Corsair H100i
Ram:Kingston Hyperx 2x8 GB 1600 mhz
VGA:Asus Rog Strix RX580 8 GB OC
SSD:Samsung 120 GB
SSD:Intel 120 GB
SSD:Kingston 240 GB
Táp:FPS Hydgro G 650W
Ház:Thermaltake View 32 Tempered Glass RGB Edition -
sith7
félisten
Sziasztok
Gép
MSI B75MA-E33, Intel Core I5-3330S, Scythe Ninja 3, 2*4 GB Kingston Ram 1333 Mhz, Gigabyte GTX950 2GB, 1500GB HDD, 160 GB SSD, CHIEFTEC 500A, ThermalTake Dokker ház
Néhány napja az eddig normálisan futó játékok - Poe, Wot, Wows, SW Battlefornt 2, Battlefield 1 - elkezdtek laggolni, a Poe az van hogy gyakorlatilag megáll 4-5 mp - ig, és utánna megy tovább.
Eddig ilyen gondok nem voltak, vga - ra gyanakszom, talán ma kapok egyet cserére kipróbálni, de lehet nem ez a baja
Ötlet ?
-
Silεncε
őstag
Sziasztok!
Ide is bedobnám, hátha tudtok segíteni: [link]
-
batman.
senior tag
válasz
kubokra #41343 üzenetére
Kezd ismét homályosodni a dolog.
Dvi jó, hdmi nem mindig szerencsés.
Egyenként kellene próbálni a ramokat, ha valamelyikkel elindul (kép is van) akkor azt memtestel ellenőrizni.
Ha régebben memtestel ellenőrizted „a memtest kidobta a hibakódot és újraindult a gép” akkor nem azonosítottad be melyik modul lehet hibás? És miért nem?
Esetleg akitől kölcsönkérted a többi ramot , őt nem lehetne megkérni, hogy ellenőrizze memtestel a tieidet/illetve az ő gépe simán elindul a te ramjaiddal? -
-
batman.
senior tag
válasz
kubokra #41341 üzenetére
Szóval: volt egy géped ami nem mindig indult el, és ez odáig fajult, hogy most már egyáltalán nem indul? Egy alaplap esetében bios hibának tünne…
A memtest alatt a memtest86-ot érted?
A CPU foglalatban nincs „kócos” érintkező, sem beleesett pasztamaradék, vagy szösz? Óvatosan nézd meg, nehogy akkor rongáld meg!
A monitor milyen kábelen csatlakozik a géphez?
Mielőtt számítógép alkatrészhez nyúlsz a benned lévő statikus feszültséget le kell vezeti, fogd meg a vízcsap fém részét, vagy a fűtésrendszer (nem festett) fém alkatrészét.
Asztalon alaplap, benne a proci, benne 1db ram a processzorhoz legközelebbi slotban, billentyűzet, egér, monitor csatlakoztatva, alaplapi speaker rádugva, semmi más nem csatlakozik!
Reseteld a biost.
Csatlakoztasd a tápot és kapcsold be. Az alaplapon a bekapcsoló tüskéket érintsd össze egy csavarhúzóval (vagy egy régi ház bekapcsoló kábelét félre kell tenni ilyen célokra).
Ezek után jön a 4 sípszó, mindkét alaplappal? -
kubokra
tag
válasz
batman. #41340 üzenetére
Oké szóval ez úgy néz ki egészen pontosan, hogy pár hete, amikor ez előjött, elkezdtem a kötelezőket megvizsgálni: kiveszegettem a ramokat, más sorrend, csak egy-kettő-három rammal indítás stb. az eredmény ugyanaz volt, vagyis a memtest kidobta a hibakódot és újraindult a gép.
Ekkor egy másik táppal megpróbáltam, a hiba ugyanaz volt (mint utólag kiderült, ez a másik táp hulladék) ezért új alaplapot vettem. Kipróbálásra új tápot szereztem, ami fixen működik, így az, illetve hát az alaplap elméletileg hibátlanul működik. Ramból csak ideiglenesen tudtam kölcsönkérni, a hiba azzal is megjelent, de lehet, hogy megint kérek majd kipróbálásra. Illetve maradt a proci, ami mindig ugyanaz volt a tesztelések során, de lehet hogy veszek valami ős-pentiumot, aztán már az is ki lesz szűrve. -
batman.
senior tag
válasz
kubokra #41339 üzenetére
Rossz információ= rossz diagnózis.
4 short beeps = Real Time Clock malfunction.
Ha a tápod tényleg megadta magát, elképzelhető, hogy az utolsókat az alaplapba rúgta.
Jól értem, hogy egy másik, egyébként működő alaplapba átpakolva, ugyanúgy nem indul? Ha van másik lap, másik proci, másik ram, akkor csak idő kérdése és rájössz.
A működő gépben kellene leellenőrizni az alkatrészeid minimálkonfigban. (1db ram, semmi háttértár, usb sem) -
kubokra
tag
válasz
batman. #41338 üzenetére
A típus egy Gigabyte GA-Q67M-D2H-B3.
Amúgy az előbb rosszul írtam, 4 sípolás van, és a procihűtő megy rendesen, illetve a kezdeti sípolások után nem hangoskodik. Monitorra kép még mindig nincs.
Memóriahibára gondoltam én is, de most már másik alaplappal is próbáltam, illetve a múltban másik rammal is (bár ezt holnap újból megteszem).
Létezhet, hogy a procival van gond? Ezen a ponton már csak azt nem próbáltam cserélni, de annak nem is ilyen hibát kéne produkálnia, szerintem. És vajon miért nincsen semmilyen kép? -
batman.
senior tag
válasz
kubokra #41337 üzenetére
Szia!
Sokat segítene, ha az alaplap pontos típusát lehetne tudni, vagy a bios chip gyártóját.
Ezzel a kis segédprogival a brand gépek beep kódjait is megfejtheted.
A tippem ram, vagy ram foglalat hiba. -
kubokra
tag
Sziasztok!
A gépemben valószínűleg megadta magát a táp, így most kicseréltem egy donorra, hogy megbizonyosodjak erről. Benne maradt a proci, a 4 RAM, egy db ház-hűtő, merevlemez és minden egyéb nélkül.
Amikor elindítanám a gépet, akkor rögtön indulás után 3 sípolás, a procihűtő 2 mp-ig megy aztán leáll teljesen, viszont a ház-hűtő és a táp megy tovább. Képet monitorra egyáltalán nem kapok. Mi lehet a hiba? -
zolnagy
őstag
válasz
batman. #41326 üzenetére
(+Grave444)
Hja, ha csak ennyit ér, akkor lehet jobban járok, ha beadom valami PC bizományiba. De azért érdekel a dolog, lehet eljátszom vele, bár alkatrészeim nincsenek. Pár éve csak laptopok vannak itthon. A Bios elemet már megnéztem, nincs lemerülve. Sok éve volt ilyen problémám, hogy elindult a gép, de már az elején megakadt és nem volt bios füttyjel sem. Akkor a processzor ment tönkre, tehát a bios betöltésig sem jutott el. Persze lehet a táp is, bár anno egy minőségi FSP tápot vettem a konfigba, majd kimérem. -
ASDer..
csendes tag
válasz
batman. #41331 üzenetére
Megvolt a teszt, de valami érthetetlen a számomra.
Hozattam egy szintén Corsair márkájú, RM550x tápot, amivel ugyanúgy fennállt a probléma, viszont egy Gigabyte Aorus 850-nel semmi gond nem volt, több teszt után sem.
Ebből mit lehet leszűrni?
Kicsit túl van ez már a rálátásomon.. -
HollyBoni
veterán
válasz
ASDer.. #41330 üzenetére
Kizárólag alkatrész cserével próba cseresznye alapon fogod tudni kideríteni a hiba okát. Itt nem fogsz olyan választ kapni hogy cseréld ki ezt vagy azt az alkatrészt, és garantáltan 100000% hogy működni fog hibátlanul a gép. Ha meg valaki azt mondja hogy ő garantálni tudja, akkor hazudik.
Én is tápra tippelek. Egy olyan csere tápot kell keríteni, amit nem csak egy bekapcsolás erejéig használhatsz, hanem huzamosabb ideig. Sajnos ez ilyen.Azért nem egy áramzabáló konfigod van, ha nincs haver/ismerős akkor be lehet szerezni használtan elég olcsón egy próba tápot. Ha nem kell, utána fogod és eladod annyiért amennyiért vetted. Igen, idő és pénz, de más megoldást én személy szerint nem látok.
-
batman.
senior tag
válasz
ASDer.. #41330 üzenetére
Leírásod szerint, a problémád az, hogy kikapcsolod a gépet és (álltalában) nem tudod egyből bekapcsolni. Nem értem mi a köze ennek ahhoz, hogy "Ha azzal is be fog kapcsolni, akkor mi lesz az előrehaladásom?"
Lehet, hogy bennem van a hiba, de tényleg nem tudom értelmezni.
Nyilvánvalóan a másik táppal tesztelni kellene, és ha KIKAPCSOLOD a gépet, utána újra bekapcsolni. Ha a cseretáppal nem jön elő a hibajelenség akkor a VS550 a hiba forrása. Ha a hiba a normális cseretáppal is fennáll akkor kizárhatod a tápot. -
batman.
senior tag
válasz
ASDer.. #41328 üzenetére
Simán megadom a választ: 42.
"Új tápot(vagy bármi egyebet)hiába tesztelnék, mert van, hogy ezzel is tökéletesen bekapcsol, mint pl. most egy 15 perce is." Ez egy "nem jó" megközelítés.
Kérjél kölcsön tápot, ha nem akarsz venni, egyébként nem fogod tudni kizárni. De pld. egy rossz/lötyögő csatlakozó is generálhat ilyen hibát. -
ASDer..
csendes tag
válasz
batman. #41327 üzenetére
Ha megadod arra a választ, hogy délutánonként miért kapcsol be tökéletesen, illetve arra, hogy miért tudok gond nélkül játszani órákig miután bekapcsol, veszek is egy tápot.
De mivel csak akkor lép fel a probléma, mikor kikapcsolom a gépet és újra be szeretném kapcsolni rá 2 percre, így nem tudom a tápot okolni. -
batman.
senior tag
Hátha még aktuális.
(#41315) .Farkas. Igen, létezik.
(#41310) Zola008 Nagyon kevés az info. Elsőre ki kellene fújni a port és takarítani a gépet (lehetőleg valaki aki már csinált ilyet), különös tekintettel a ventikre, hő-elvezető bordákra. Ha nem oldódik meg a probléma, pontosabb leírás kell.
(#41309) Fuel Event log (eseménynapló) nem ír valamit ami hozzá kapcsolható? A processzorba integrált Radeon HD 7560D-t biosban kapcsold ki, akkor is újraindul?
(#41305) ace05 palfitom +1
(#41301) hentes555 Elméletileg kellene neki mennie. Ezt a fajta problémát nagy eséllyel gyógyítja a bios reset, esetleg default beállítások. Ha nem, akkor ramokat kéne másik gépben nézni, ebben meg csere ramot. Memtestet is néznék.
(#41286) gorje Valószínűleg az alaplapi gombelem et kéne cserélni, majd a biost beállítani. -
batman.
senior tag
Hát itt meg mi a Lópikula történt? Tény, hogy nem néztem be egy ideje, de mentségemre: nem bírom ha indokolatlanul öncélú hozzászólás gyűjtésbe megy át a topic.
(#41325) artiny Tönkrement a billentyűzet. „mar jo par hete raszaradt kakao” közvetlenül a baleset után lett volna kb 50 % esély a hiba elhárítására, de csak szervizben. Most vagy az egész fedlapot cseréled, vagy kikötöd, és külső bill.-el oldod meg. Ezenkívül van esély, hogy hamarosan az alaplap is bekrepál, ugyanis ha elindult a korrózió akkor az nem egy perc alatt fejti ki a hatását. „SZemmel viszont nem volt veszes a billentyuzet sem. Alig volt kakao az aljan. Mar letorolgettem de nem javult...” Jó tanács: szervizben, vagy hardverfronton tapasztalt közegben ilyet meg ne említs!
(#41322) ASDer.. A leírásod alapján ez táp probléma. Ha nem értesz egyet, akkor tesztelni kell.
(#41319) Scarletiel Első körben valamelyik ryzen topicban kellene rákérdezni. Pld itt.
Nagy eséllyel találkozott már valaki hasonló problémával. Ha nem, gyere vissza.(#41317) zolnagy Teljesen egyetértek Grave444 –el. De ha kihívásként kezeled a dolgot akkor próbálkozhatsz bios elem cserével (nem feltétlenül kell új, ha a saját géped beállításait visszatudod állítani). Ezentúl: tápcsere, ramok kivétele, visszarakása, stb…
Holnap majd átnézem a többit.
Ricsi vazzeg! -
artiny
őstag
Miert nem mukodik a laptop ha a billentyuzet is ra van szurva (beepitett) - radolt a kakao?
Helotokkidolt a kako egy Asus VivoBook X541 laptopra.
Szetszedtem de nem volt akkora kar, letorolgettem a mar jo par hete raszaradt kakaot.Az alaplapon volt egy muanyag folia is szerencsere, igy az erintetlen szinte.
A szervizben azt mondtak hogy a processzorral van a gond es hogy 160 euro lessz. Hat szetszedve a processzort nem is erte a kakao.
Osszeraktam bekapcsolt a gep de a billenytyuzet nem ment. Kikapcsoltam majd alulrol meg akartam tisztogatni,de ekkor figyeltem meg hogy nem ugy mukodik a gep ahogy kene. Magatol kikapcsol es a beakcsolo gombra se reagal ami a billentyuzetre van rakotve , mint egy hagyomanyos gomb.
Igy neha bekapcsol randomban de le is all szinte azonnal. Akkor tud bekapcsolni normalissan hogy elinduljon a windows ha nics ra kotve a billentyuzet...Ha egyszer beakcsolom akkor meg restartalni is tudom hogy nem kell jatszani a billentyuzettel hogy ra akarom szurni az alaplapra...mert csak akkkor kapcsol be,ha valahogy elmozditom es probalom raszurni a kis lapos muanyag kontaktos kabelt az alaplapra....SZemmel viszont nem volt veszes a billentyuzet sem. Alig volt kakao az aljan. Mar letorolgettem de nem javult...
-
ASDer..
csendes tag
Hibajelengés:
Bekapcsoláskor monitor led sárga marad, illetve a perifériákon a ledek sem kapnak fényt.
Szerkeszteni már nem tudom, de specifikációk:
i5 9600
Kingston HyperX FURY 16GB (2x8GB) DDR4 2666MHz
Asrock H370M Pro4
Corsair VS550(tudom)
ASUS GTX 960 DCUII
WD Green 1Tb 5400RPM -
ASDer..
csendes tag
Üdvözletem!
Fogalmam sincs, hogy mit kellene tennem, ez a jelenség körülbelül 1,5 hete áll fenn.
Van hogy előjön, van hogy napokig tökéletes.
Azt vettem észre, hogy leginkább akkor történik ez meg, amikor kikapcsolom a gépet mondjuk egy 4-5 óra hossza után, aztán visszaakarnám kapcsolni.
Teljesen random a megjavulás, van, hogy egy CMOS segít a dolgon, de van olyan is, hogy 10 CMOS után sincs semmi eredmény.
Viszont ha lekapcsolom a tápot, utána rá mondjuk 5 percre vissza, működik minden..
De természetesen ez sem mindig nyerő.
Kiírtam a problémám tomshardwer-re, ott a tápot gyanította egy emberke, de van, hogy 4 órát játszom zsinórban, probléma mentesen. Csak a bootolásnál van gond!
Én a tápot teljesen mértékben kizárnám, meg igazából mindent, mert semmi problémám nincs, amikor a gép üzemel.
Új tápot(vagy bármi egyebet)hiába tesztelnék, mert van, hogy ezzel is tökéletesen bekapcsol, mint pl. most egy 15 perce is.
Szóval nem tudnék különbséget tenni, mivel merem feltételezni, hogy a gép egy új táppal vagy bármi mással is simán elindulna, és akkor feleslegesen vettem egy tápot.
Olyan is van, hogy ha kikapcsolom egy 6 óra után, majd vissza, semmi probléma, gond nélkül bootol, tehát más komponensek kipróbálásával a nagy semmit érném el maximum.
Viszont csak ismételni tudom magam, mindent hardver dolgot kizárnék.(szubjektív vélemény)
Abszolút lövésem sincs, hogy mi ez a jelenség, de rendkívül frusztráló és nagyon szeretném már megoldani.
Kérem ha bárkinek bármi ötlete van, azt jelezze, nagyon örülnék bármiféle segítségnek!Köszönöm hogy végig olvastad!
-
gabor9991
őstag
válasz
Gomisan #41266 üzenetére
Enyém is és egy másik szinte ugyanilyen konfig is csinálja ( Ryzen 2200g gtx 1050 (a másik konfigban ez 1050ti) asrock b450 gaming K4(bios frissítve) patriot 3000 (2666-on működik 3000-en kékhalál folyamatosan de a másik konfigban 3000-en hiba nélkül működik) 240-es ssd.
Amit kaptál a kérdésre [választ] azt nyugodt szívvel kizárhatjuk.
Ezen kívül lett már valami megoldás erre a problémára? -
Scarletiel
senior tag
Sziasztok,
Nemrég összeraktam a számítógépemet. Nem vagyok sült bolond, már raktam korábban is össze, minden szépen a helyén van, azonban egy olyan gondom van, hogy játék alatt ilyen fél óránként egyszer-egyszer beakad a játék és olyan hangot ad ki a hangszóró mint mikor egy adott pillanatban megakad a hang. Ilyenkor a kép is megtorpan a hang mellé de konkrétan egy másodperc az egész még annyi sem. Ellenben nagyon frusztráló, mert stressz tesztelni teszteltem a gépet 1 órán át ment a Prime95 is, a VGA-val eddig nem volt baj. Mit futtassak amiből kiderül mi okozza?Kékhalál, vagy nagy befagyás nem volt, a teljesítmény az rendben van, hozza bőven az elvárt meg mások által tesztelt eredményeket. A VGA és a CPU sincs húzva. Egyedül annyit csináltam, hogy adtam neki korábban egy negatív offsetet ami -0,05V volt, de már ezt is visszaállítottam.
Amik újak a gépben az a proci, alaplap, memória. Egy Ryzen 5 3600 van egy MSI Mortar MAX-ban a legfrissebb biossal, mert azt is feltettem már, hátha az okozza. A biosba az xmp van aktiválva, minden más stock-on/auto-n megy ahogy gyárilag volt. Bízom benne, hogy nem hardveres a dolog mert nem örülnék neki, ha gariztatnom kellene...
Köszi előre is a segítséget.
Szerk:
A teljes konfig:
Alaplap: MSI Mortar max B450M (ABBA bios)
CPU: Ryzen 5 3600
Ram: G.SKILL Ripjaws V 16GB (2x8GB) DDR4 3200Mhz F4-3200C14D-16GVK
VGA: MSI GamingX GTX1070 8GB GDDR5
Táp: FPS Aurum Gold S 500W
Ház Fractal Design Meshify C
CPU cooler: CM 212 Black
HDD: WD Blue Ezex 1TB
SSD: Samsung Evo 850 250GB -
zolnagy
őstag
Sziasztok!
Húgom régebbi gépét lehoztam a padlásról, hogy ha nem használja, akkor gondoltam eladom. De sajnos, amikor elindítom nem ad jelet a monitorra --> nincs kép. Indítás után nincs semmi BIOS sípolás, így nem hallok hibát. Az integrált videokártyát gondoltam először hibásnak, így egy ősrégi Pentium 200MMX gépből kivettem az S3 Trio 64V+ kártyát, amit beraktam az egyik PCI foglalatba, de sajnos ezen sem ad ki jelet. Mit próbáljak meg, mielőtt kukáznám a gépet?A konfig:
AMD Athlon 64 X2 3600+
1024 MB DDR2 800 MHz
Gigabyte GA-M61VME-S2
FSP 350W
WD 160 GB 7200 rpm 8 MB SATA-II
DVD-RW NEC 5170Köszönöm!
-
.Farkas.
tag
Sziasztok!
ga-j3455n-d3h van egy ilyen lap.
Sima sodim DDR3-al probaltam, letezik hogy csak DDR3L-el induljon el?
-
FatCutter
tag
Oh my fucking godness... ON
Gépem:
ASROCK FM2A68M-HD+ ------ Hát nem a legacélosabb lap FM2(+) fronton. (Azt jelenti, hogy f0sch, de működhet)
AMD A8-5600K 3.6GHz --- Rohadt öreg az IGP, a CPU 4 magja még el tudja gereblyézni a füvet. Ennyi.
Radeon HD 7560D 1GB DDR3 + SAPPHIRE HD6670 1GB GDDR5 ---- Mi ez a kutyulmány? Rohadtul nem értem? WTF!!!
Corsair XMS3 2x2Gb DDR3 1333Mhz --- Baromi lassú és rohadtul kevés, pláne ha az IGP az aktív, akkor az is ebből zabál. A "Ringyóznak" jut max 3 giga, az bezabál 1,5-öt, a progiknak meg marad max 1-1,5GB memory.
KINGSTON 60GB SSDNow V300 --- Kicsi, rohadtul tele van írva, szerintem a végét járja. CSERE legalább 128GB-ra!
WD 1TB Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX -- Ez legalább egy PÖPEC komponens.
Corsair CX 400W --- Mennyi idős? Mert lehet, hogy még most is PÖPEC módon megbízható.Oh my fucking godness... OFF
--------------
Minimum félkonfig csere -> olcsó B450m lap + 2200G Apu + értelmes árú DDR4 ram.
Irány a "Milyen gépet topik"! -
Zola008
lelkes újonc
Sziasztok!
Haveromnak van egy gépe, kb 10éves gépről van szó, pontos információt majd kérek tőle, ha fontos. Az a probléma, hogy játék közben elmosódott a kép, utána pedig az újraindításnál már nem is akart bekapcsolni. Pörögnek a ventilátorok, próbál betölteni néhány másodpercig, de utána a windows töltésig se jut el a dolog. Azt mondta, hogy jó párszor volt ilyen de, akkor a windows töltésig eljutott, viszont most már az sem jön össze. Esetleg tudna valaki segíteni, hogy milyen problémákkal lehet számolni? Köszönöm előre is a segítséget!
-
Fuel
tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám hogy a gépem váratlan időközönként néha újraindul, kikapcsoltam az automatikus újraindítást, de nem kapok semmiféle hibaüzenetet, ki van takarítva, terhelési tesztet is folytattam, hőfokok rendben vannak, viszont a táp elég régi.Gépem:
ASROCK FM2A68M-HD+
AMD A8-5600K 3.6GHz
Radeon HD 7560D 1GB DDR3 + SAPPHIRE HD6670 1GB GDDR5
Corsair XMS3 2x2Gb DDR3 1333Mhz
KINGSTON 60GB SSDNow V300
WD 1TB Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
Corsair CX 400WKöszönöm szépen előre is a segítséget!
Üdv.
Fuel
-
palfitom
félisten
Minimum 4805-ös BIOS kell hozzá.
Ellenőrizd a lap BIOS-át!Ahogy FatCutter írta, lehet, hogy nem sikerült 100%-osan a frissítés.
-
ace05
senior tag
Ezt most valaki magyarázza el nekem. Fel lett frissítve a lap biosa. De továbbra se viszi a 3rd gen cpukat. A termék főoldala úgy hirdeti, hogy ready készen van a 3rd gen cpukra, de specifikációkban még mindig nem írja, hogy támogatná őket. A cpu biztos, hogy jó, mert elindult a b350-es lapomban.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
HollyBoni #41302 üzenetére
Köszi! Kínomban már nem tudtam mit csinálni, csak az elektronikai cuccoknál jól bevált ki-be kapcsolást. Erre megjavult a monitor, és a Windows is rendesen betöltött.
Lehet valahogy beakadt az 1920x1200-as felbontás, és ezért csak csökkentett módban töltött be az 1280x1024-es monitoron. Azt viszont nem tudom, mitől volt ez a "zizis" kép. Bocs a minőségért. Azt hittem nem volt rendesen csatlakoztatva, jól meghúztam, csak néztem, hogy nem változott semmi. -
HollyBoni
veterán
válasz
pinnacle #41300 üzenetére
Bőven lehet attól VGA hiba, nálam is ez volt most, Windows újrarakás után is. Csökkentett mód oké, ha csökkentett módból letörlöm a VGA drivert DDU-val utána betölt rendesen a Windows, ha utána felrakom a VGA drivert akkor működik, viszont ha bármilyen terhelést kap a VGA egyből elszáll a kép.
-
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy a gépem RAM csere után nem akar életre kelni, csak fekete képernyőt mutat, kb. 6-8 mp múlva újraindítja magát, utána csak végig a fekete képernyő rész van, amég le nem állítom manuálisan.
Lap: Asus H61M-F
CPU: Intel G2030
PSU: FSP Hexa 400+
Ram, amivel nem megy: Kingston KHX1600C9D3P1K2/4G (2x2 Gb)Kipróbáltam külön a modulokat, ha csak az egyik van betéve, úgy mindegyik megy, mindegyik foglalatban, amint mellérakom a másik modult, a fent leírt dolgot produkálja. Amit még észrevettem, hogy ha csak egy modult rakok bele és bemegyek a bios-ba, ott 1333 Mhz-et ír rá.
Ez miért lehet és hogy tudnám rábírni a lapot, hogy Dual Chanellben is induljon?
Új hozzászólás Aktív témák
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen TV-t vegyek?
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vezetékes FEJhallgatók
- Automata kávégépek
- Peugeot, Citroën topik
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- HP Z840 workstation 1450W 2db XEON 2697 v4 36MAG,256GB DDR4, Quadro P6000 24GB/M6000 24GB/P5000 16GB
- 2025-ÖS Vadiúj Core Ultra 7 20 Magos 20x5.5Ghz RTX 5070 12GB GDDR7 32GB DDR5 1TB M.2 Gamer Pc 2ÉV
- ÚJ ! AMD Ryzen 7 9800X3D 16x4.7GHz Gamer PC 2025-Ös RX 7800XT 16GB 32GB DDR5 1TB SSD 850W 2ÉV GAr!
- Új AM5 RYZEN 5 8400F GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR!
- Tuning PC (AsusROG Z370-F/WIFI/I5-8600K/GTX 6GB/Seasonic focus plus 750w gold/)
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- A Surface Go Type Cover 100% magyar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest