Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• csimpok

aktív tag

Sziasztok!

Körülbelül 1 évig tökéletes működött a gépem, a proci meg a vga volt húzva, aztán egyszer egy vihar alatti áramszüntet követően nem akart bebootolni, csak többszöri újraindítás után. Lefuttattam már mindenféle tesztet (memtest, SuperPi, VGA terhelő, stb), de érdekes módon, amikor terhelés alatt van a gép, akkor sem fagyogat gyakrabban, mint terhelés nélkül (visszavettem mindent alapra, de így sem jobb a helyzet). Sőt, gyakran csak annyiból áll a dolog, hogy nem csinálok semmit a géppel, és mire visszajövök, már nem tudom visszahozni a fekete képből, és a monitoron ilyenkor gyakran az Analog/Digital feliratok váltakoznak (Samsung 930BF TFT monitor digitális kimeneten). Olyan is van, hogy egyszercsak újraindul a gép, vagy játék közben egyszercsak egy szétesett képet látok színes csíkokkal, meg olyan is előfordul, hogy már bootolásnál sötét képernyőt kapok, és az oprendszer választó képernyőig sem jutok el (Vistával is restartolgat). Néha meg úgy néz ki, hogy megint lefagyott, de Ctrl-Alt-Dellel pár mp múlva újjáéled a gép, és be tudom zárni a programot, de ha ilyenkor újra akarom indítani a játékot, akkor azt írja, hogy ''couldn't initialise graphics''.

Mit érdemes csinálni, próbálni? Táp, VGA meg Monitor hibára gondoltam. Van valami jó diagnosztizáló progi?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés