Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• topee

tag

válasz gyerpi #3482 üzenetére

Sziasztok. Multkor kérdeztem tőletek azt az érdekes miért nem indul a gép kérdést, mikor resettel elindult de utánna restartnál overclocking volt. A megoldás az hogy visszavittem a gépet, és kiderült, hogy az alaplapi videókari nem tudta lefoglalni a helyet a DDR2-es memóriából. És az egész a videókari miatt volt. Kicserélték gond nélkül vásárlást követően egy hónappal ingyen a corsair RAM-ot Kingmax ramokra. Gond nélkül elindult. Csak toltak rajt a egy BIOS resetet és kiszedték ugye a RAID linket így. Az egyik wonyóról búútolt a gép egy csomószor, és mikor újraépítettem a RAID-et akkor már annyira különbözött a két vinyó, hogy a RAID1 egy kicsit összesett! Szal kellett egy reinstall... Mostmár minden pöpecül működik. A hunyó tényleg a RAM volt amire én is gondoltam, csak az a fejlemény, amiért megírtam az eredményt hogy akinek ugyan ilyen problémája van, először RAM-ra tessék gyanakodni utánna meg ki kell próbálni, hogy az alaplapi videókarit le kell tiltani és kipróbálni úgy is. Valszeg a memória inkompatibilitás csak emiatt jelentkezett mivel elindulás után már stabil volt.

nah a legjobbakat!

üdv. Topi.

• topee

tag

válasz Norbo03 #3322 üzenetére

Üdvözlet mindenkinek!

Sajnos régóta nem kapok választ egy kérdésre. Ismét egy dual-core os processzoros gépról van szó két giga ddr2 rammal.
    A helyzet a következő. Floppy meghajtó nincs a gépben, én is arra gyanakodtam. Bekapcsolom a gépet, beindul minden, és utánna kuss... Nem pittyeg egyáltalán, monitor süket.
    Természetesen kipróbáltam a táp hiba lehetőségét is, lehúzni minden csak maga a lap stbstb. akkor is ezt produkálja.
    He minden után nyomok egy resetet, akkor onnantól tökéletesen elindul. Nagy keresés árán megtaláltam hogy ez a hiba tipikus minden dual-core ddr2-es gépnél.
    De nekem nem sikerült megoldani. BIOS frissítést még nem csináltam rajta mivel az új verzió az asus lapja szerinte csak new processor support miatti update.

Adatok:
    Lap: AUS P5LD2-VM DH
    Memória: 2 db Kingston 1GB DDR2 Ez DIMM-A1 és A2-ben van.
    Processzor Intel Pentium 2.8GHz DualCore.

Kérlek segítsetek nekem, mert ez egy pótszerver, és jó lenne ha ez is már munkába állna...

Köszönöm. Üdv. Topi.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés