- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zedok
őstag
válasz
ngabor2 #2520 üzenetére
hát srácok
én elmentem egy boltba (mint kiderült fater karácsonyra szervezte le stb, csak akkor nem volt) és elmentünk. egy raktár volt. telis tele pipával
és a választásom egy 105cm-s egyiptomi pipára esett
kegyetlen jó
12ezer magyar ft
rendes volt az eladó is! kaptam hozzá sok-sok sok szipkát. szenet dohányt tisztitó kefét (noha ez alap) egy fekete szinben pompázik
kegyetlen jó
csak anyámat sajnálom kicsit
-
Sianis
addikt
válasz
ngabor2 #2481 üzenetére
Webshoppal annyi a gond, hogy ha nem rendelek elég sokat akkor egészen drága a szállítási díjj. 1 doboz dohányt mondjuk vennék, de más most nem nagyon kell. Így meg ne, éri meg. Megnézem városunk dohányboltjai mennyire felkészültek. Lehet, hogy pipa nincs, de dohány attól még lehet ... (szép álom)
Sianis
-
mocsanisi
senior tag
válasz
ngabor2 #2377 üzenetére
Majdnem egyetértek veled. De az nem igaz hogy kártány van benne, nikotin meg nincs! Nézd meg egy vízipipadohány dobozát! Tar(kátrány): 0% Nikotine: 0,5%
50g dohányban 0,5% nikotin van, ami 0,25g nikotin ami = 250mg nikotin 1 kis csomag dohánybanEzt osszuk le a 6 tömésre, ami tömésenként 41,6 mg nikotin. Ennek kb. a felét a víz megköti: Akkor körülbelül marad 20mg nikotin 1 tömésre! Amíg végigmegy a pipatesten, csövön, még lerakódik így, kb. 13mg jut el a szervezetbe. Ez a szám eloszlik a pipát szívók között! Egy még ahogy nézem így is baromi sok.... De nem értem hogy akkor miért nem alakul ki függőség.... Lehet többet köt meg a víz, lehet több rakódik le a csövön. Kátrány ugyebár nincs benne, csak akkor keletkezik ha valaki rosszul tömi meg a kerámiát, de azt úgyis észreveszitek, mert kapar a füst!
Na jó füstöt mindenkinek! -
Latsza
aktív tag
válasz
ngabor2 #2093 üzenetére
Mi már kipróbáltuk lefolyószűrővel (az mélyebbre nyúlik), nem volt rossz, de a parafaktor igen-igen megnőtt így csak egyszeri alkalom volt ez..
Éppen most próbáltuk ki bioszénnel (nitrát mentes korong) meg szűrővel az összetételt, az eredmény: kevés füst, nem volt jó
most jutott el ide is a drágaság szele, szembesült öcsém az árakkal a sultanban, ki vagyunk nagyon
-
ipavlidu!
tag
válasz
ngabor2 #2093 üzenetére
Arra kell vigyazni, hogy igy nyilvan konnyebben lecsuszik a szen a konzolrol, tehat ha mondjuk termeszetben tolod, es nincs full sik talaj, erdemes benezegetni a... a... o ize, na szal az ala a nagy femkupola ala, ami megakadalyozza h elfujja a szel a szenet meg ilyesmi. Azert nemtom a nevet mert azt mi csak 'szelkakasnak' hivjuk, a franc se tudja miert.
-
adalbert1
veterán
válasz
ngabor2 #2084 üzenetére
Nekem nedvesen se ment teljesen bele.
Így a pipa földtől mérve 56,x cm, és az üveg és a test között van egy kb. másfél centis hely (amit mondjuk tömít a tömítés, de ez akkor is gáz így)...
A tömítés a ráhúzós fajta, ami egyféle menetet képez...
A tetején lévő "tálca" rész(ahova lehet mondjuk rakni az elhasznált szenet, stb) is lötyögős lett, gondolom az se passzol teljesen. Vagy nem is kellene neki?
Plusz az agyag tölcsér felett lévő széntartónak a kiálló részei miatt nem is tudom rátenni a "sapkáját", gondolom a széntartó széleit meg lehet nyirbálni nyugodtan nem? -
sasa311
veterán
válasz
ngabor2 #2077 üzenetére
De most ez milyen hülyeség már
St Bernardus Abt 12 sört se kapsz csak kb 2 helyen egész Magyarországon, de ettől még van rajta zárjegy.
Több, mint valószínű, hogy jelenleg azért nincs még rajta a zárjegy a vizipipadohányokon, mert a kereskedők a jól előre elraktározott (én úgy hallottam pl. a szultán center több tonnányi dohányt raktározott el a jövedéki adó beharangozásakor
) készleteket árulják ki.
És a törvény szerint a bevezetés előtt vásárolt árukészlet még kiárulható zárjegy nélkül és ezáltal jövedéki adó megfizetése nélkül.Remek üzleti húzás amúgy, ráfogjuk az áremelkedést a zárjegyre, szép lassan elkezdjük emelni az árat a zárjegyes (kb 1800 huf / 250gr) ár felé, és akkor érjük el ezt az árat amikor már valóban zárjegyes terméket árulunk.
-
sasa311
veterán
válasz
ngabor2 #2013 üzenetére
Az el mazag egyáltalán nem alsókategóriás dohány, minimum egy szinten van a Nakhla-val ha nem jobb (apróbbra vágott dohány, nedvesebb, több és aromásabb gyümölcs íz).
Nakhlában elég sok fajtának van egy kellemetlen mellékíze, mazagnál ezt nem tapasztaltam, bár abból csak 4 félét szívok. -
darnellsmith
senior tag
válasz
ngabor2 #2013 üzenetére
al mazag-ről eddig én nemis nagyon hallottam, inkább a már említett waha,fakher,nakhla. csak vmivel ki kellett próbálni a pipát nem bírtam már várni. plázába bemegyek majd vmikor ott van egy elég nagy bolt, borok, szivarok, vízipiák ( van olyan is ami nagyobb mint én, kb 190 centi lehet a pipa
) ott remélem lesz vmi minőségibb dohány. amúgy még arra tippelek hogy a gond a következő is lehet akár: az én pipámnak a kerámia része ugye ahova a dohányt rakjuk, annak nem egyenes a széle hanem kicsit cikcakkos ( ahogy egy emberi koponya teteje levan vágva ) és így a fólia nem fekszek szépen a tetején hanem néhol lehet lentebb van a kelleténél vagy és lehet a szén kicsit oda égeti néhol a dohányt azért lehet ilyen fura íze, de inkább remélem csak maga a dohány miatt. köszönöm az infókat Modi úr
-
törölt tag
válasz
ngabor2 #1940 üzenetére
Jómagam mostanában inkább az utóbbit!
Bár lassan közbe kéne iktatni egy nagygenerált, főleg a cső az, ami szenved. Egy csomó szutyok lerakódik benne, s nem tudom egy átfolyatással kitisztítani. Újabban pipázás után közvetlenül, majd egy nap elteltével is tisztítom, ez úgy látszik, segít.
Majd visszaolvasok tisztítási praktikák ügyében, de mivel viseletes a cső, valószínű, veszek egy újat. Úgyis el "kell" mennem a Szultán Centerbe, mert egyrészt még sosem voltam, másrészt pedig elfogyott a szén és a dohány is! Ha pedig arra járok, körülnézek, cső fronton mi újság! -
sasa311
veterán
válasz
ngabor2 #1766 üzenetére
Hm van benne valami, amit mondasz, nekem is jobb a nagyobb pipám (65 cm) mint a kicsi (35), csak az a bulik hatására már elég romos
A picit meg ha többen szívjuk és nagyon "gerjed" akkor karcos lesz.
Lehet beinvesztálok egy ilyen 80-asba, de azért megvárom először kollega tapasztalatait
Most úgysincs pénzem, majd jöv héten. -
Latsza
aktív tag
válasz
ngabor2 #1716 üzenetére
miért nem mentél oda?
én elég kekec lettem volna és elmagyaráztam volna a technikát, aztán bemószeroltam volna a néninek
nem bírom nézni ha valaki ügyetlenkedik a pipával. ez olyan mint a vezetés, utálok a jobb1-ben ülni(elfogyott a banános dohány, így a grátiszidőszaknak is vége, viszont még mindig van nagy vegyigyümi eladóban a kisdobozok mellett)
-
Skynet258
veterán
válasz
ngabor2 #1693 üzenetére
Hát, ha azt nézed, hogy 5k egy egyiptomi pipa, ami azért mégiscsak "valódi" vizipipa... Bár ha valakinek pont ilyen különleges és egyéni dologra fáj a foga, akkor viszont fizesse ki.
Az egyéni dolgok mindíg drágábbak, és mivel gondolom nem nagy tételben csinálja a barátod, így garantáltan nem lesz olyan sok az egész országban.
Úgyhogy ha erről közelítem meg a dolgot, akkor nem sok érte a 6k.Egyéni megjegyzés: nekem az üveg kicsit csupasznak tűnik, az a jó a pipában, hogy dísznek is kiváló. Plusz a ti pipátokat nehezebb lehet tárolni, hisz fix a csöve. Csiszolnék még a koncepción, lehet akkor nagyobb sikere lenne
-
-
Latsza
aktív tag
válasz
ngabor2 #1613 üzenetére
És ez az izzó-szikrázó kálium nitrát vajh jót tesz az egészségnek?
A pipa mobilitásáról:
Valóban eléggé veszélyes a pipát mozgatni, vinni A-ból B-be, de még álló helyzetben is igenigen instabil némely közegben.
Ámde ha éppen egy buli közepén fogja a házigazda (aki már egy felnőtt ember) anyukája aszondja, hogy vége a bulinak, és menjünk haza, közben már egy 10perce izzított pipa megy éppen az egyik szobában, akkor nehogymár elócsuk a drága szenet; felöltöztem, aztán pipa kézben kivisz, közben beleslukk, majd várakozás az éjszakai busz megállójában, és ott is beleslukk. Majd buszra felszállás pipával a kézben, hátra beülés és pipával a kézben vígan pöfékeltünk hazafele a 923-ason
Az addigi elfogyaszott alkoholmennyiség a kezemet mintegy giroszkópot tartotta mozdulatlan állapotban.. Ilyen is van
Most hívott valaki, hogy megtalálta a jogsimat, vannak még becsületes emberek a földön!
Tiszteletem neki! -
Latsza
aktív tag
válasz
ngabor2 #1581 üzenetére
Nagyon szeretem, amikor (szponzorált) szakavatott zsenik ilyen megállapítást tesznek
. Bravó.
Én is úgy érzem, hogy vmi cigilobbi van a háttérben, le is írom a kis teóriámat:
Kiadták ezt a "jelentést", hogy hú, a pipa ennyiszer meg annyiszor károsabb a szervezetre, a tüdőre, (meg amúgy is haszontalan és körülményes - ezt is elképzelem h egy ilyesmiben leírják), és egyfajta tudatalatti üzenetet sugároznak, hogy a cigi tulajdonképpen JÓ!, és egészségesebb ennyivel meg annyival, mint sok más dohánytermék.. Higyjünk nekik.
Nem igazán értek a nikotin- meg a kátránytartalomhoz, de javítsatok ki légyszi ha hülyeségeket írok; nikotin a dohányban van, kátrány meg a papírbanngabor, ahogy te is leírtad, egy sor szűrőn megy át a pipa füstje, mire eljut szerencsétlen tüdőnkbe, ezzel szemben a cigaretta úgymond direktbe (egy szénszűrőn) keresztül érkezik be. Nikotin tekintetében sztem a pipa kevésbé károsabb, viszont a kátrányos témát nem vágom
Ellenben a szénmonoxiddal kapcsolatban lehet valami igazságalapja a belinklet irománynak: ugye szenet izzítva szívunk, amiből ugye forró levegő+szénmonoxid+széndioxid leszVéleményt félretéve van REDBULL-os dohány
nyóccá' a sultanban! Nem lehetett otthagyni, vettem is egyet iziben, szigorúan nagy haveri körben lesz kipróbálva.
Bale_E: én is al waha-ra szavazok, az kicsit kólásabb kóla
-
Shim
őstag
válasz
ngabor2 #1560 üzenetére
Egész biztos, az én régi csövemet szétvágtam mikor lecseréltem, tömény rozsda belülről, a rozsdaport csak úgy szállt ki.
Rendszeresen mostam, kiráztam, hagytam száradni egy napot fellógatva, de mégis rozsdás lett. Legközelebb sc-ben járok rákérdezek, hátha van másmilyen csövük.
Ha nincs, veszek egy slaggot -
ngabor2
nagyúr
-
Zewa
senior tag
válasz
ngabor2 #1548 üzenetére
Ez nállam is így van. Ha egy-két évente elszívok egy cigit akkor utána nyáladzok mitn az állat. De elég híg nyálat termelek.
Ma marha ügyes voltam.Eltörtem a vázát.
Majd holnap bevásárlok, remélem lesz megfelelő.Latsza: "Könyékig lucskos leszek" Nyugi, ne gáz. Az a lényeg hogy finom legyen.
-
Ősember
őstag
válasz
ngabor2 #1544 üzenetére
franko
más forrás is megerösitett, hogy a nyak hossza nincs különösebb hatással a végkifejletre
viszont van egy utolso dolog amit nem értek... azt javasolják, hogy a gyárilag is 1 csöves pipa jobb, mint a kettö még akkor is, ha csak az egyik csövet használod a két csövesböl és a másikat teljesen eltömited.ez szerintem hülyeség
nem látom át miért lenne jobb a gyárilag egy csöves a két csövessel szemben, ahol az egyik csö el van dugaszolva. erre tudsz valamit vagy szerinted is hülyeség?
-
Zewa
senior tag
válasz
ngabor2 #1538 üzenetére
Ott ahol a dohánytölcsérből megy lefelelé a cső ott ugye cska 1 találkozási pont van (Nem ugy mitne gy kerámián ahol több lyuk)
Így is átjön rajta rendesen a füst?Nagyobb volt a dohányokkal kapcsolatban a riogatás mitn a valós emelés msot első körben 1*5-re emelkedik "csak".
-
Zewa
senior tag
-
-
-
Latsza
aktív tag
válasz
ngabor2 #1393 üzenetére
Tervezem én is még a karácsony előtti nagy bevásárlást. Reménykedem én is benne, hogy még a jövő évi adózás előtt lejjebb tolják az árakat a boltok. Szerintem a Sultan-t fogom meglátogatni párezerrel, ott amúgy is jó árak vannak, és a fiatal srác nagy tételnél egy-két cuccot nem számol bele
(no persze nem azért, mert nem tud, hanem mert jófej)
De azért a boltosok se hülyék: lehet erre várnak, hogy emiatt többen jöjjenek, és kicsit rápakolnak majd párszázat a termékre..francsetudja
más: kipucoltam a fémcsövet, vettem kefét, sűrű fekete genye folyt ki belőle, borzadály
-
Thyb
senior tag
-
Latsza
aktív tag
válasz
ngabor2 #1309 üzenetére
Az a kardamomos elég erélyes ízű egy dohány, arra a pár slukkra elég volt eldöntenem, hogy bejöjjön vagy nem
Köszi, hogy elhoztad mind a két pipádat, shame on me, hogy én nem tudtam az enyémet magammal vinni.
Melyik volt az a vízilabdás, amelyik szívószálnak használta a csövet? -
t1
veterán
-
Latsza
aktív tag
válasz
ngabor2 #1250 üzenetére
Első felével egyetértek, ezért is vettem kint mindenfajtából egy kicsit, hogy kisebb bukta legyen, végülis a 11 féle dohányból csak 2 féle nem jött be, minimális veszteség, de még azokat is be lehet keverni valamiféle mixbe. Én szoktam itthon magamban is pöfögtetni, fogyik látványosan nálam a dohány, meg ugye tesóm is visz el belőle..
Szvsz a széntartó alukonzol jobb, kevesebb vesződés, egyszerűbb (és többszöri fel-) használat, főleg ha van szélfogó sapka körülötte, az magában tartja a felmelegített levegőt, és jobban izzik a tabák (nem mintha alufóliával és a sapka kombójával nem így történne).
Próbáltam már többféle "széntartót", többnyire a lefolyóban használatos ételdarabkákat felfogó kis acélszitácskát hasznosítottam eddig, kislyukút, nagylyukút. Volt amelyik bejött, volt amelyik nem, mert több helyen ment bele a levegő, mint amennyi szén volt rajta
Hogy a hamu beleszóródik vagy sem, az ízlés dolga, én nem zavartatom magam, hogy belekerül a dohányba vagy a vízbe, nem sokat változtat az egész ízében.Jó régen szívtam alufóliával. Legutóbb egy csajismerősömnél voltam, ő szetápolt, hát szörnyülködtem; egy fél kisdobozt beletunkolt a kis tölcsérbe, púposra, kilyuggatta a fóliát, és rátette a félig átizzott szenet. hjajj
aztán megmutattam neki, hogyan kell úgy megtömni, hogy finom füstje legyen. Aztán vizet kapott a cső
d'oh
-
Latsza
aktív tag
válasz
ngabor2 #1242 üzenetére
igen igen, láttam a képeket, szíp pipa, jó dohányok, ha közös tubák lenne, nem vesznénk össze mit tömjünk
Az a fekete a trópusi gyümis dohány, olyanom is van, bontott. Szo-szo, nem rossz dohány, de ha lehet nem sűrűn tömök olyat. Ha kell, adok pár adagot belőle, nálam csak elszáradnatalit olvastam, 17-e jó lenne, másnap szülinap
(eleinte azt hittem, hogy valami papneveldében lesz a tali, aztán utánanéztem)esetleg vihetem én is a mobilpájpomat? eddig 2 volt tervezve
-
Meta
tag
válasz
ngabor2 #1224 üzenetére
nyár közepén, de a héten úgyis ellátogatok arra dohányért mert szénért, és majd megnézem! Viszont a pipát nem ajánlom... nem túl minőséginek tűnik, pl a hamutartó tálca nem illeszkedik szépen hozzá, és a kivezető csövet is én reszeltem meg hogy tudjam használni... Szóval érdemesebb máshol venni minőségibb terméket! Pl 6-os villamos Budafoki út megállójánál van egy SZíR élelmiszerbolt, és ott vannak nagyon szép pipák, viszont csak nagyobbak, de ha érdekel arra is mehetek (mert hát ott lakok mellette
)
-
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 25
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vicces képek
- Android szakmai topik
- További aktív témák...
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest