- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gerner1
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
CASper666
tag
Jaja, biztos káros, de ki mondta itt hogy nem?!
Egyébként pipázás közben simán rágyújtok néha, szóval azért nem érzem hogy igaz hogy sok cigivel felér a pipa. Ez teljesen más dolog, annyi a közös bennük hogy dohányt szívunk. De most aki zöldezik az már nikotinfüggő ha cigibe tekeri?
Lényeg az hogy ami jó nekünk, az mindig káros, vagy megfizethetetlen.
Aki egészségesen él, nem biztos hogy jobban is!
Sok füstöt!
-
CASper666
tag
válasz
szaba19 #3018 üzenetére
Hy!
Egyszer vettem én is, de pár alkalom után valami mellékízt éreztem, és fojtósabb volt mint az öngyulladóssal.
Szabadban, pl. bográcsozás vagy grillezés közben egyáltalán nem körülményes a begyújtása.
Legtöbben jobbnak tartják mint az öngyulladós szeneket, nekem lehet hogy bepárásodott vagy nem tudom, de nem jött be. -
CASper666
tag
válasz
mocsanisi #2829 üzenetére
Szép tájékoztató, köszönjük!
Pont így néz ki az egyik pipám, csak kicsit kisebb (70cm), és a csövön nekem kisebbek a feliratok, de én is ugyanezzel a megoldással készítettem.
Arra mindenképp jó volt ez a tájékoztató hogy tudom már, nem csak felső kategóriás dohányok közt található meg a görögdinnye.
Eddig csak Al Fakher-ből, és Al Massah-ból találtam. Ezt is mindenképp kipróbálom amint hozzájutok! Egyik kedvenc ízem. -
CASper666
tag
válasz
mocsanisi #2676 üzenetére
Szólj ha kitalálsz valami jót!
Régebben a kisebb átmérőjű csővel próbálkoztam, és arra húztam az eredetit, de úgy elég keményen kellett szívni, szóval átváltottam kb a képen látható átmérőjű csőre ( pont rá lehetett húzni az eredeti farészre), de erre meg nem tudom mit tegyek hogy szép és használható is legyen.
Mondjuk egy fehér üvegű pipához menne színben meg minden, de azért nem veszek olyat. -
CASper666
tag
válasz
mocsanisi #2673 üzenetére
Nekem is nagyon hasonlóan van megoldva, és tényleg jobb mint a "gyári" cső, mert ebből semmiképp nem jön rozsda, nyugodtan lehet vízzel mosni.
Az egyetlen hibája hogy nekem 1-2 hónap alatt kicsit elsárgult/barnult a cső vége a pipa felőli oldalon (szóval azért jön ott a nikotin, nem csak a pára
), de ez csak szépséghiba. Majd ragasztok rá valami bársony borítást vagy ilyesmit.
-
CASper666
tag
válasz
Seraph 16 #2667 üzenetére
Hali!
Kipróbáltam már mindkettőt, de a szűrős szipka nem jött be.
Ami nekem volt az annyiból állt hogy egy darab vatta (vagy valami hasonló) volt benne amin alig jött át még a füst is, szerintem semmi értelme. Inkább a szénszűrős szipkát használom, az legalább megfogja az esetleges fadarabokat és egyebeket amik a csőből jönnek.Elvileg a nikotint is szűri, de azt annyira nem érzékeltem.
A heba filternek annyiból veszem hasznát hogy halkabb tőle a pipa. Azt mondják azzal az ízek is jobban kijönnek, én ezt sem igazán vettem észre. Az ára miatt viszont jobban megéri egy kilyuggatott kinder tojás sárgája a cső végére! -
CASper666
tag
-
CASper666
tag
válasz
BalaNce87 #2341 üzenetére
Kókusz alapú (cocobrico) szenet is használok néha. Azt én is úgy szoktam hogy 2-t felteszek a tűzhelyre, és mire megtömöm a kerámiát, kb 5-8 perc ha ráérősen csinálom, addigra beizzik a szén is. Nem forgatom, egyből ráteszem a pipára az izzó felével egymás mellé a két kockát. így elég jól be szokott indulni, de nekem kicsit fojtósabb a füstje mint öngyulladóssal. A másik hátránya amit már írtam, hogy hamar legyengül, igaz, utána még 2 órát izzik, de alig jön füst. :S
-
CASper666
tag
Üdv!
Nem tudom ki hogy van vele, de én 1 hónapja nem használok öngyulladós szenet, csak mindenféle tűzhelyengyulladós szeneket. Kezdek megőrülni tőlük! Nem lehet kiszámítani mikor mekkora hőt adnak le. Igaz hogy a kókuszos izzik 2 órát, de ha az első 10 percben átégeti a fóliát akkor ez nem sokat számít. Ha meg vigyáztam az elején, akkor fél óra után nem jött elég füst. A rúd alakú pedig elég érdekes mellékízt tud adni időnként
. :S
Szóval ma lett elegem, és elugrok délután egy doboz 3kings-ért. -
CASper666
tag
Hy All!
Rég írtam már ide, de gondoltam megosztok egy tapasztalatot veletek:
(Lehet hogy nem újdonság, sőt biztos.) (De) mindenkit zavar a csőtisztítással járó rozsdásodás, ha meg nem mossuk valami folyadékkal, ugye bennemarad a sok korom.
Vannak csövek amik nem fém spirállal készülnek hanem valamiféle bőrből ami elég merev hogy ne húzza őssze a vákum. Ezek elég ritkák, és helyenként megkérik szépen az árukat.
Viszont benzinkútakon lehet kapni olyan "benzincsövet" ami kb 1cm átmérőjű, és mivel mipolán, simán mosható.(100-200HUF/M)
Na én ezt szerkesztettem rá egy használhatatlan régi csövem foglalatára (ami a pipához illeszkedik), és a másik végébe pont passzol a ("stop nicotine") szenes szűrö, de sztem 1-2 szipka is! Ha esetleg nem tetszik akkor meg rá lehet húzni a cső eredeti külsejét, és a végét, s már kész is az új, olcsó, vízzel mosható csövünk, ami szinte örökéletű.
na csak ennyi.Még a dohányokkal kapcs. az újaknak: Minden márkából vannak jó ízek, meg elkúrtak is (sztem) Nekem pl mentolosból, és csokismentából a Nakhla a legjobb, viszont Waha úgy általában gyengébb, de tisztább ízű. ( ha nem az intenzitást nézzük, hanem az aromát!)
Azért ez emberenként változó hogy kinek mi jön be jobban, mint pl. a söröknél is -
CASper666
tag
válasz
Kasza08 #2230 üzenetére
Drága
, de egy próbát mindenképp megér szerintem, mondjuk nekem sem mindennapi használatra van, csak alkalmakra.
Sok rosszat olvastam róla mielőtt kipróbáltam, de nem bántam meg hogy ennek ellenére is megvettem. (Sajnos már elfogyott
)
Szerintem elég jól érezhető az energiaital íze, bár gyenge, de finom. Az illata meg verhetetlen! -
CASper666
tag
válasz
ipavlidu! #2231 üzenetére
Értem. Valami hasonló lehet akkor mint amit én csináltam, csak én kék ledekkel.
Valóban nagyon hangulatos, és szét sem kell zúzni hozzá a pipát. Ha meg nem kell fény, nem teszem alá.Én mondjuk egy műanyagtányért használtam amit kifúrtam 3 helyen a közepe felé és oda tettem 3 egyforma kék ledet amiket gyújtókból szedtem ki (így már az elemek is megvoltak hozzá
) ezekre kötöttem egy kapcsolót ami egyszerre kapcsolta a hármat, és azt "beépítettem" a tányér oldalába.Természetesem a tányér fejjel lefelé van, és azon a pipa. Nekem pont olyan volt a tányér pereme hogy nem engedi lecsúszni a vázát
.
-
CASper666
tag
válasz
ipavlidu! #2227 üzenetére
Hy!
Érdekelne a dolog és ha valami egyszerű leírást is mellékelnél a megoldáshoz az külön jól jönne!
Mondjuk ez nagyban pipafüggő is, legalábbis a legtöbb ilyen modding, de hátha nekem is adna valami ötletet.
(Eddig nekem a ledes virágcserépalátétes megoldás volt a leghasználhatóbb.)
Próbáltam a 2csöves pipámnak az egyik cső helyére kapcsolót, a testre meg ledeket, de túl vékonynak bizonyult a 0.1-es lakkozott huzal, ezért feladtam.
Mindenképp a pipa vagdosása és furkálása nélkül próbálnám megoldani, de ha másképp nem megy, van egy feláldozható test amin kísérleteznék.
Várom a képeket, ötleteket, és gondolom (remélem) sokan mások is!A dohányokkal kapcsolatban meg annyit fűznék hozzá hogy tényleg userfüggő, de nekem a nakhla mentolt még nem verte semmi, viszont a legjobb kis fakher görögdinnyével keverve! A hennawy sztem nem szar, sőt a sok nakhla után még jó is a változatosság, és nekem a sárgadinnyéjük sokkal jobb. Azért érdemes kipróbálni a többi márkát is, mert vannak speciális ízek mint pl a red bull, vagy a 5stars, esetleg szeder, amik mind csak egy márkából kaphatóak (legalábbis én mindet csak egy-egy gyártótól találtam), és nekem a legjobbak közé tartoznak ártól és (állítólagos) minőségtől függetlenül.
-
CASper666
tag
Ha a szén még izzik akkor meleg
Ebből el lehet dönteni hogy melyik fogyott el.
Ha lazábban rakod a dohányt gyorsabban elég mivel kevesebb, de az íze is jobb mert nagyobb felületen melegíti a forró levegő.
A hőtartó mindenképp jó ötlet, én még szobában, csukott ablaknál is használom, mert nem csak a szél ellen jó hanem mint a neve is elárulja, a hőt is megfogja. -
CASper666
tag
Nah, összeválogattam a kerámiát és a konzolt, és így tényleg elég szép eredményeket értem el, bár úgy tűnt hogy hamarabb "elfogyott" a füst, pedig még izzott a szén, és a végén a dohány madnem fele sértetlen maradt.
Így kb fél óra aktív füstölést sikerült elérnem. A fóliával 1 óra körül adja a cucc ugyanannyi dohánnyal, és akkor el is ég a 90%-a.
Nem halott az ügy, de még gyakorolnom kell a tömést, úgy látszik konzollal teljesen máshogy kéne pakolni a dohányt hogy ne vesszen kárba a fele.-Az egyben kapható kerámia-széntartó-hösapka (3in1) cuccal majdnem kibírta az 1 órát, de annak a hőtartó része sokkal kisebb mint amit most használtam, lehet h csak azért jobb, mert jobban tudja tartani a hőt a kis sapival? Na majd ezt is letesztelem valahogy. Csak kell egy kisebb szélfogó.
-
CASper666
tag
Nekem is pont befedi a szén a lyukakat, de mégsem megy úgy mint fóliával. Húgomnak viszont konzollal is szépen füstöl. Lehet hogy a kerámia és a széntartó között surran be túl sok levegő.
Meg is nézem valamelyik nap hogy melyik kerámiára passzol valamelyik konzol szépen, és teszek még egy próbát. Idő és anyagtakarékosabb megoldás lenne ha rendesen tudnám így használni.
-
CASper666
tag
válasz
sasa311 #1842 üzenetére
Az is igaz, de nekem akkor nincs rendes füstje, mert túl sok levegőt kap a dohány. Szal a széntartó konzolra ugyanúgy kell alufólia ha elfogadható ízt és füstöt akarok.
De lehet hogy én vagyok a béna, bár a környezetemben mindenki fóliázik, mert nekik sem jön be a széntartó cucc. -
CASper666
tag
válasz
CASper666 #1835 üzenetére
Ma kipróbáltam a Fakher (Fucker
) szilvás dohányt is, de az hanyagolható. Nem éreztem igazán az ízét, sem az illatát. Nem volt rossz, csak többet vártam volna tőle. :s
A többi ízzel meg vagyok elégedve fakeréktól, kivéve a mentolt(abból a Nakhlától még nem szívtam jobbat), és a citromot, de lehet hogy a citromnál csak az én hibám: nem annyira édes mint a Nakhla, inkább olyan mintha a N citromhoz[vagy akármlyen gyengébb ízhez reszelnék kis citromhélyat (és ez azért lényegesen olcsóbb megoldás!).Bár lehet hogy ez a tökéletes citrom íz, de nekem jobban tetszett a Sprite szerű édeskés N citrom.Nálam a kb 900HUF-os 100 db-os alufólia ami méretre van vágva elég jól szerepelt, pedig én is azon agyaltam hogy ennyiért 2 20méteres tekercset veszek és abból sokkal több kijön, de ezt nem kell duplázni, és nem ég meg(amit sokan észre sem vesznek csak a vége felé olyan "Vas"íze van a cuccnak) Azért az alugyűrűt oda is beszerkeszettem a biztonság kedvéért;)
-
CASper666
tag
-
CASper666
tag
válasz
sasa311 #1836 üzenetére
Nálam a mandarin majdnem teljesen ugyanolyan volt mint a narancs, talán kicsit édesebb.
Ami érdekes az egészben hogy magában és csokis-mentával is szívtam mindkettőt, és jó volt. Aztán egyik napról a másikra megutáltam a narancsot, egyszerűen rosszul vagyok tőle.
Már vagy 3 hónapja nem is szívtam belőle, lehet hogy újra megszeretném ha tömnék.Este ki is próbálom.
-
CASper666
tag
UP!
Ma érkezett meg a rendelésem. Olyan dohányokat rendeltem amiket eddig még nem próbáltam: szilva , málna-szeder (Al Fakher); görögdinnye , redbull (Al Massah); "narancs krém" , szeder (Al Waha)
Véleményeket várnék azoktól akik ismerik valamelyiket, esetleg mindet.
(Al Fakher görögdinnyét már szívtam, az nagyon jó volt. Ennél az íznél a márkák közti különbség érdekelne(Al Fakher vs. Al Massah))
-Ha szépen egyenként mindet kipróbáltam, én is megírom majd valamikor a személyes tapasztalataimat
, esetleg egyenként kifejtem melyikről mi a véleményem. Persze csak ha édrekel valakit.
-A Füst legyen veletek!
-
CASper666
tag
Asszem a 2alma és karamell érdekel, de még megkérdezem húgomat is.
Postán küldöd? -Mert az lenne a legkényelmesebb.Most vettem meg az új, ~70cm-es "S"-testű pipámat zöld-arany színben 11 papírért!
Mézes Hennawy-t töltöttem elsőre, nagyon jó ez az íz is! Nem olyan édes mint vártam(és féltem is tőle) de nagyon mézes!!!
-
CASper666
tag
Szerintem ennyi elég.
Még egy tipp: Első használatkor óvatosan szívd a csövet, mert nekem új csöveknél volt már hogy hiába fújkáltam át, mégis apró fatörmelékek kerültek a számba használat közben. Ráadásul nem is mindig első szívásoknál, volt amikor 20 perc után jött ki belőle.
(persze ez az arány nálam 5-ből 2 volt mikor jött a "fa")
Jó szívást! -
CASper666
tag
Szerintem is lehet nyugodtan. A kettő csak abban hasonlít hogy füstöl.
Én pl fél éve pipáztam mikor 10 év után letettem a cigit, és azóta is pipázok. Nem hiányzik a cigi, de a füst sem, mert azt így is kapok.
(am 4 hónapja nem gyújtottam rá, csak szilveszterkor ittasan, de már azt is megbántam mert nem is volt jó)
-
CASper666
tag
Nekem is rozsdásodik
Decemberben kérdeztem a sc-ben h van e nekik olyan cső amiben nincs fém merevítés,és azt mondta a srác hogy mindben van, kivéve az átlátszó műanyag csöveket, de azok meg rövidek is voltak, + nem is néztek ki valami jól.
Jó sok forintért biztos hoznának olyan csövet ami eredeti bőr, és nem kell merevíteni, de meg sem merném kérdezni az árát. -
CASper666
tag
Hali.
Én azt a zsákos szenet használom néha amelyiket kb 12 cm-es rudakban csomagolják, és azokat kell tördelni tetszés szerintNa egy ilyen rúdnak kb a harmadát, vagy negyedét szoktam egy töméshet elhasználni. Relatív nehéz begyújtani, és mintha kisebb hőt adna le mint az öngyulladós, de íz és füst mindig volt rendesen azzal is. Kicsit később kezd el füstölni a cucc, de utána érezhetően más mintha öngyulladós szenet használnál. Nem mondom hogy jobb, de azt vettem észre hogy nincs olyan mellékíze mint az ögy. szénnek.
Egy próbát szerintem megér, és valamivel olcsóbb is mint a "csillagszóró szén"Én mindenesetre többnyire öngyulladós szenet használok, de csak azért mert azzal kicsit gyorsabb a kezdés.
-
CASper666
tag
"(elegük van már, hogy a port kell minden kör elején köpködni
)"
Ezért célszerű használat előtt is belefújni párat a csőbe! Persze mielőtt csatlakoztatod a pipa testéhezHa már úgyis vásárolsz, ajánlom az Al Fakher görögdinnyét (persze csak ha szereted a dinnyés cucokat), nem fogod megbánni, bár viszonylag drága (700HUF/50G)!
Most is azt nyomom, a tetején kis mentollal. -
CASper666
tag
Hi All!
Én is inkább megiszom hozzá a piát, persze legtöbbször azért veszem hogy beleöntsem, de jól megkóstoljuk, és nem marad elég a pipába.
Nemrég próbáltam ki az Al Fakher görögdinnyét, eddig ez a legjobb!!!
Olyan az íze mint a dinnyés Bacardinak!
Na ehez tuti hogy kipróbálok majd valami töményet a tartályba.
Csak be kell szerezni még kicsit a dohányból, mert ez nagyon hamar elfogyott.A szélfogó meg ara jó hogy azzal erősebb kicsit a cucc még zárt térben is.
Persze ha "szűz" pipásokkal nyomjuk, akik nem is cigiznek akkor levesszük, hogy ők is bírják. -
CASper666
tag
válasz
PredatorNo1 #1228 üzenetére
Egy olyan 110-es engem is érdelkelne! Nem tudnál kettőt hozatni belőle?
Ha küldesz róla képet, és tetszik megegyezhetük hogy te is jól járj. -
CASper666
tag
Kicsit haldoklik itt az élet.
Támasszuk már fel!
Na persze (szinte) mindent kitárgyaltunk, de az optikai tuningról lenne valakinek valami véleménye? (LED-es megvilágítás; egyedi díszítés,festés; stb...)
Mert szerintem tök hangulatos ha pl. 1 park vagy focipálya közepén éjszaka világító pipából szívjuk a füstöt! És persze nappal is szebb egy szépen díszített pipából pöfékelni.
Akinek nem inge, az lopta valakitől! -
CASper666
tag
Jah, és még amit az SG-n is írtak: Ha túl gyorsan szívod, vagy fújod a füstöt, az is vezethet ilyenekhez. Bár én inkább fulladok kicsit ha gyorsan fújom ki. Próbáltam már beszélni is mikor fújom a füstöt: háát..vicces mély hangom volt tőle, és mintha vatta lett volna a torkomban, de nagyobb füsttel nem bírom, mert akkor szintén fulladok tőle.
-
CASper666
tag
Hali.
Néha nálam is előfordul, és nekem sem ég a dohány.
Olyankor kifújom óvatosan a szelepen, vagy a másik csövön keresztül a füstöt a tartályból, és máris elmúlik.
Esetleg régen tisztítottad ki rendesen a pipát. Nem csak a tartályt és a csövet, hanem a fémrészt is jól ki kell takarítani, főleg azt a kis csonkot ahová a szívócső megy. Szerintem ott rakódik le a legtöbb ''por'', mert ez a rész általában elkerüli a figyelmet egy szívás utáni gyors takarítás közben. Ezt fülpiszkálóval, majd erős vízsugárral szoktam tisztítani, esetleg ha van vékony tisztítókeféd egy darabig az is belemegy. -
CASper666
tag
Ne gondolj semmi nagy dologra.
Találtam a dobozban egy öngyújtót, amire kis vízipipa van festve.
Nem is annyira ajándék mint reklámfogás (ezért is tettem idézőjelbe), de megörültem neki.
Persze a másiknál a -10% jobb, de utóljára el lett felejtve, pedig telefonon még szóba is került, aztán meg fizettem a rendes árat.-Gondolom ez személyes átvételnél nem történt volna meg.
-
CASper666
tag
Hi.
Rendeltem már mindkét helyről, a második linkben találhatóval jobban meg voltam elégedve csomagolás szempontjából (és még ''ajándékot'' is kaptam), de az elsőnél meg ha legközelebb rendelsz, kaphatsz 10% kedvezményt, és ha a vizipipaclub-ra hivatkozol + 5%!
[Szerkesztve] -
CASper666
tag
válasz
liquidmoon #1147 üzenetére
-
CASper666
tag
válasz
ngabor2 #1092 üzenetére
Nem is volt benne dohány, mert ezt pont azért próbáltam ki hogy megtudjam működik-e a dohánymentes töltelék.
-Amit nem írtam le róla csak annyi hogy elég kicsi volt a füstje.
Ezért többet nem is próbálkoztam ilyen megoldással.
A dohányba reszelhetsz citrom, narancs, mandarin hélyat, és elkevered vele. Elég intenzív íze lesz a reszeléknek! Nekem 1 közepes citrom ( csak a hélyának a sárga részét reszeltem bele) teljesen elvette a vegyesgyümölcs ízét, de nagyon jó lett úgy is
.
[Szerkesztve] -
CASper666
tag
válasz
trecool #1071 üzenetére
Nekem a 2 csövesen nincs ilyen, ezért aki nem szív az befogja a csövét hogy a másik ne levegőt szívjon.
De azt hallottam a sultanban ezt a szelepet is beszerelik a csőbe, de még nem jártam arra mióta megvan a 2 személyes pipám.Lehet hogy én is megcsináltatom, mert úgy mégiscsak egyszerűbb használni.
-
CASper666
tag
válasz
trecool #1067 üzenetére
Üdv!
A sultan azért is jó, mert nagyobb a választék mint általában máshol.
Azt hogy hány csöves pipát akarsz venni , úgy döntheted el hogy egyszerre hányan akarjátok szívni. Az 1személyesből tudsz 2személyest csinálni egy kis átalakítóval amit a szelep helyére csavarsz (kb. 300 HUF). A 2-3 személyesből még egyszerűbb 1személyest csinálni, mert csak bedugózod a többi kimenetet.
Természetesen ki kell tisztítani a csövet is, mivel abban is rakódik le mindenféle szenny a füstből.
Nem állítanám hogy nem jut a tüdődbe a füsttel együtt a többi anyagból is.Sajnos erről nem sok infó áll rendelkezésemre, mint arról sem hogy mennyire káros a vízipipa.
Bár nekem mind1 mert cigizek is, és az tuti hogy előbb előbb lennék attól rákos mint a pipától.
t1: Szipka nélkül még nem is használtam.Vagyis egyszer próbáltam, de elég fura volt a fémet szívni, és gyorsan tettem rá szipkát.
A füstszűrős szipkát még nem próbáltam, de kíváncsi lennék rá.
[Szerkesztve] -
CASper666
tag
-
CASper666
tag
Hi all!
Egy kis olvasni/nézegetnivaló a Nakhláról:[link]
[Szerkesztve] -
-
CASper666
tag
A mentás erős, de jó ha szereted a mentolt. az epres édes íz, nálam közepes. a cardamom valami gyógynövény lehet az íze alapján. kicsit érdekes, de nekem mikor először próbáltam beégett, és azóta nincs hozzá kedvem. a rágós rágó ízű
, elég gyenge, de jó. leginkább a régi (talán Donald) rágókhoz tudnám hasonlítani. Keverni sztem az eprest tudnád a mentollal.
Én inkább szénsavmentes italokat szeretem pipázás közben, vagy pezsgőt. A szénsavas ásványvíztől amúgy is kapar a torkom. -
CASper666
tag
Az nem baj ha nem egyiptomi, szerintem is inkább szír pipának látszik. Ugyanúgy működik mindkettő, csak külsőleg kicsit eltérőek. A szír pipával esetleg annyi probléma lehet hogy esetleg más a kerámia a tetején, ha ez eltörik akkor talán nehezebb pótolni. A kép alapján viszont egyiptomi pipára való kerámia van rajta, tehát ez sem lehet gond.
Amiket máshol láttam szír pipákat, kicsit máshogy nézett ki a kerámia is, de nem voltam benne biztos hogy kompatibillis az egyiptomival.
Viszont a szívócső foglalata nem látszik a képen, lehet hogy az nem keverhető. Ezt mindenképp érdemes kideríteni.
[Szerkesztve] -
CASper666
tag
Ahogy gondolod, neki vasárnap is pénz a pénz, mint mindenkinek.
-Szerintem. Max nem veszi fel.
Azért átvételkor ellenőrizd le hogy mindent elhozott e, mert nekem kihagyta a szélfogót. Igaz, le is lett vonva az árból, de ha a nagy kapkodásban nem nézzük meg, akkor bukhattam volna.
[Szerkesztve] -
CASper666
tag
-
CASper666
tag
Szerintem ez a legjobb vétel. Ennyiért csak kb. 47-eseket kapnál egyébként. Gondolom a cső is működik rendesen, csak kisebb optikai hibái vannak.
De ha megveszed a pipát, én átveszem jó áron a csövet, mert nekem tetszik.
És ha így az 5200 + 1750(az új cső) - ~1000 (amit adnék az ''ezüstért'') még 6 alatt lesz.
[Szerkesztve] -
CASper666
tag
Hi.
Én itt láttam egy 70 cm-est, szinte ingyen és még elég egyedi is a többihez képest! :[link]
Csak a csöve elég rövidnek és összedobottnak tűnik, de még ha veszel mellé egy másik csövet, akkor is olcsóbb mint a többi alapból.
Ha lenne még számára hely a lakásban, tuti hogy megvenném annyira tetszik.
Hacsak nem elírás az ár:S
[Szerkesztve] -
-
CASper666
tag
Többször is fel lehet használni, csak akkor már nem szűr semmit
Nekem csak azért kellett mert kicsit csökkenti a bugyogás hangját szívás közben, és jobban porlasztja a füstöt mielőtt az kijön a vízből, ezért a víz is jobban szűri. Állítólag intenzívebbek lesznek az ízek is tőle. -Ezt nem tapasztaltam.
Takarítása anyi hogy kiöblítem vízzel
Már bőven túl van a 10 használaton, de még hangtompítónak mindig használom.
[Szerkesztve] -
CASper666
tag
jaja. A csokismenta király. Csak kicsit van csokis íze, inkább mentolos. Engem sima csoki érdekelne, de azt még nem találtam sehol ahonnan vásárolni szoktam.
A kóla nekem nem jött be(pedig sok kólát iszom), de legtöbbeknek tetszik.
Ha veszel csokismentát, keverd narancsos dohánnyal! Nekem úgy nagyon bejött. -
CASper666
tag
Mindenkit magammal rántok
! De inkább ez mint a drogok!
Még a nemdohányzó haverok is kezdenek rákapni, ha iszunk mindig szívnak ők is, pedig volt aki eleinte már csak azért utálta mert füstöl, de amikor megérezte az illatát rögtön kért pár slukkot
.
Egyik haver a kókuszos dohányt meg is nyalta, annyira tetszett neki az illata. Persze utána fájt is a gyomra.
[Szerkesztve] -
CASper666
tag
Jaja.
Bár nekem még edig sikerült elkerülnöm a borulást, de az tény hogy a kisebb pipákhoz rövidebb csövet is adnak, és így hamarabb ''elfogy'' a távolság.
Azért jártam már úgy húgom 47-esével hogy megfeszült a cső, mert hozzá voltam szokva a saját pipám csövének ~185cm-es szabadságához.
És az üveg átmérője is kisebb, ami szintén kockázati tényező. -
CASper666
tag
Hát szerintem elsősorban kinézetben
, de elvileg a nagyobb jobban szűri a füstöt, és hűvösebb is lesz mire beszívod. Bár ezt nem tapasztaltam, de elvileg így van.
Én azt vettem észre hogy a nagyobb pipámon jobban jön a füst, szal könnyebb szívni. (Ez valószínűleg azért van mert a csöve is vastagabb)
-
CASper666
tag
Tapasztalataim szerint még az 56-os körüli méret is bőven belefér egy átlagos hátitáskába
Persze szétszedve
A menta nagyon intenzív, de valóban sokan nem bírják. Viszont keverve sokmindennel finom, és akkor nem is ''fagyaszt'' annyira.
Sima almát nem próbáltam, de a kétalma és ezüstalma nem sokban különbözik, és mindkettő jó. Talán nekem az ezüstalma gyenge volt(kevés füst, gyenge íz).
Gondolom a sima alma sem lehet rossz. -
CASper666
tag
válasz
#84087296 #880 üzenetére
Hali.
Én is azt javasolnám hogy próbáld ki ha eddig nem próbáltad. A vásárlásnál olyan méretű pipát válassz amilyen tetszik, bár szerintem sem érdemes 47-estől kisebbet venni. Az már mutat is valahogy, és tökéletesen használható is.
Szerintem ne sajnáld a pénzt a pipára, mert ha nem azt veszed meg amelyik tetszik, később tuti megbánod! (Hosszabb távon sokkal többe kerül a dohány meg a szén, mint maga a pipa.)
Azért ha sűrűbben vinni akarod ide-oda, akkor ne vegyél túl nagyot, mert nehezebb
A pipa mellé még szükséged lesz természetesen hozzá való dohányra, szénre (a holland 4cm-es sztem is tökéletes), szénfogó csipesz mindenképp jó ha van, és vihargyújtó hogy könnyebb legyen beizzítani a szenet. Szipkát is érdemes venni párat mert nem olyan jó a fémet szívni. -Szerintem. -
CASper666
tag
Hali.
Nekem az első pipázásnál volt kis ''szédülés'', de csak azért mert pezsgőztem mellé.
Egyébként józanul nem tapasztaltam ilyesmit, de sokan írják hogy szédülnek tőle kicsit.
Valószínű hogy mivel én már évek óta cigiztem is előtte, a nikotin nem ütött meg, de lehet hogy a szívással járó oxigénhiány az oka a szédülésnek(ha szünet nélkül beszívok-kifújok 3-4 slukkot, akkor én is szédülök).
-
CASper666
tag
Ez az áttekintés dolog jó ötletnek tűnik!
Mindenki leírhatná hogy milyen ízeket és márkákat szívott eddig, és melyik milyen volt.
Gondolok az ízek intenzitására, és esetleg hogy mihez lehetne hasonlítani.
Majd valamelyik nap, ha több időm lesz rá, összeírkálom én is az eddigi tapasztalataimat.
Most így hirtelen annyit tudnék mondani a minőségi különbségekről hogy az Al Waha lédúsabbnak tűnik mint az El Nakhla vagy El Basha, és kevesebb ''szemét''(botszerű darabkák) van benne. A drágábbakat még nem próbáltam, de ez csak idő kérdése.
Az Al Wahának az íze is tisztább volt, de gyengébb. -
CASper666
tag
válasz
#72042496 #859 üzenetére
Én meg csokismenta-narancsot nyomtam, és az is nagyon jól esett.
Bár nem volt meleg, de pont illett az eperléhez.
Sztem a citromnak nincs igazán citrom íze a belekevert citromhélyreszelék nélkül.Próbáld úgy ha még eddig nem tetted!
-Csak ha sok reszeléket teszel bele, kicsit csípős lesz a füstje.
[Szerkesztve] -
CASper666
tag
válasz
matheus92 #860 üzenetére
Mi meggyborral próbáltuk a cherry-s dohányt. Az is elég jó volt, bár tényleg nem b@sztam be tőle, mert már előtte be voltam.
(de nem dobott érezhetően az alkoholszintemen)
Most 7végére meg vettem egy üveg fehér rumot bele, az csak megüt már kicsit. Mégis 40%, nem 15
kb 2 hete volt hasonló tervünk haverokkal, de akkor meg bekóstolgattuk az összes piát és így nem maradt a pipába.-De a buli jól sikerült így is hogy vízzel ment a pipa
-
CASper666
tag
válasz
liquidmoon #854 üzenetére
Hali.
Mutatós darab!
Szerintem majd egy hosszabb csövet azért szerezz be hozzá ha lesz alkalmad!
Azt tanácsolnám mindenekelőtt tisztítsd át az alkatrészeket, ha még nem tetted meg! Nem lehet tudni hol tárolták, pl. mennyi por mehetett a csőbe, stb...
Az üveget és a fémrészt is elég átöblögetni, majd száradni hagyni. A csövet célszerű legelőször is kifújkálni, utána kicsit hajtogasd meg, ''harmónikázz'' vele (csak óvatosan, nehogy eltörd!) hogy a cső belsejében esetlegesen lerakódott por lepattogjon, majd újra fújd ki! Ha gondolod azt is átöblítheted vízzel, én csak ritkán szoktam.
Ha ezzel megvagy ellenőrizd a tömítéseket! Ezt úgy a legegyszerűbb ha összeszereled a pipát üresen, és beleszívsz a csőbe, akkor persze jön a levegő (nincs eldugulva sehol).Utána szorítsd a kezed a kerámia tetejére hogy ott ne jusson be levegő, és ha megszívod most nem szabad hogy jöjjön levegő a csőből. Ha jön, akkor valamelyik összetételnél nem tömít rendesen.-Ha rájössz hogy hol ereszt, pótolhatod a szigetelést bármivel (pl. szigetelőszalag, papírzsepi).
A kétalmás szerintem jó választás kezdésnek. Finom íze van, és nagyon jó az illata is. Úgy láttam szénfogó csipeszt kaptál hozzá, azt érdemes használni, mert kézben nehéz gyújtani a szenet.
Ne tedd tele a kerámiát dohánnyal, maradjon 4-5mm hely a fólia alatt! Megtömködni csak annyira kell hogy ne legyen nagyon levegősen, de azért szívni is tudd majd.
Használj alufóliagyürüt a dohány és a szén alatt lévő fólia közé! Ha visszaolvasol pár hsz.-t, megtalálod a képeket róla hogy hogy is néz ki.(814. hsz)
Én minden használat után tisztítom, de nem kötelező. Azért 5-6 menet után már mindenképp érdemes.
Tisztításról is olvashatsz a régebbi hozzászólások közt. (A 749.-nél szálltam be, pont tisztítási témában)
Hát ''röviden'' ennyi. Jó pipázást!
[Szerkesztve] -
CASper666
tag
válasz
Noctlown #850 üzenetére
Ezt csináld meg minél előbb, és írd le nekünk hogy sikerült!
Én azért nem is foglalkoztam vele ennyit, mert lusta vagyok, és először arra voltam kíváncsi hogy egyáltalán működik-e a dolog.
Kicsit gondolkoztam még azon is hogy miért nem volt füstje: Hát persze! Az alma alapból nem ég akkora füsttel mint a dohány!
Szóval azért ne is várjunk sűrű füstöt, de az ízt, na meg az időtartamot biztos lehetne még fokozni.
[Szerkesztve] -
CASper666
tag
válasz
Noctlown #848 üzenetére
Egész jól hangzik.
Nálam a másik probléma amit elfelejtettem leírni, hogy kb 20 perc alatt elégett az alma, ezért lehet hogy ha még jobban kiszárítom akkor 5 perc alatt elfüstöl.Talán a méz, vagy valami adalék nem engedné olyan gyorsan égni, de nemtom.
Azt is javasolták hogy keverjem össze nargile dohánnyal, de akkor az már nem dohánymentes. -
CASper666
tag
válasz
CASper666 #845 üzenetére
Na most szívtam reszelt almát!
Lereszeltem, utána kb 4 órára kitettem a melegbe száradni, aztán simán betömtem a kerámiába, rá a gyűrű, fólia, szén...
Hááát.. az íz olyan volt mint a sült alma, illata is hasonló (mindkettő kicsit gyenge). Füstje sajnos nem nagyon volt (kb mint a ciginek).
Lehet hogy az volt a baj hogy nem hagytam eléggé kiszáradni, de ezek alapján működhet a dolog.
Legközelebb kicsit türelmesebb leszek.
Ha valaki próbált már hasonló megoldásokat, és jobban sikerült, várom a tanácsokat! -
CASper666
tag
UP!
Asszem ma kipróbálom délután a reszelt almát dohány nélkül,ha nem jön be akkor azzal a szénnel még mindig gyújthatok valami hagyományosat.
A kis pipám még mindig nincs megmert haversrácnál nem volt elég lé arra amit összeírtam, ez az állat meg így semmit sem vett.
Addig is ezt olvasgassátok!: [link] Tanulságos, és érdekes...
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 12 Részletre BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W laptop további tulajdonsága
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest