Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Trump vagy Harris
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Astra kalandok @Első rész
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CASper666
tag
válasz ---VuK--- #792 üzenetére
Üdv Vízipipások!
Nem tudom olvassa-e még valaki, de én csak most találtam rá erre a fórumra. :S
Néhány tapasztalat a tisztításról:
Kerámia: Hosszabb időre citrmos vízbe áztatás. -Ez elveszi a dohány szagának nagy részét, ha pl 1 hétig is ázik, talán az egészet.
Víztartály: A fent említett citromos víz ebből is kiveszi a szagokat, csak olyan helyre tedd hogy ne rúgd fel, mert ha kifolyik belőle a ''lé'', esetleg a szőnyeget is kimarhatja. -Bár ezt nem hiszem, de mivel a citromlé savas, elképzelhető.
A fémrészt csak a zuhanycsővel (miután leszereltem a zuhanyrózsát ) erős vízsugárral kimosom (Mivel ez réz, vagy aluminium, nem rozsdásodik.), száradás után a hozzá való kefével még átkefélem. -Ilyen kefét minden vízipipás boltban kapni (párszáz HUF).
A szívócsőről is olvastam a vízzel való tisztítást, de ez lehet hogy nem olyan jó ötlet, mert általában fémszálakkal van megerősítve és ezáltal rozsdásodhat a belseje. - Próbáld ki 1 mágnessel hogy vonzza!- Inkább száradás után porszívózd ki (a porszívóhoz van az a lapos cső, azt olvastam hogy azzal megoldható, vagy fújasd meg sűrített levegővel! (PC-s boltokban is kapható sűr.levegő) -(Én is kimostam már vízzel, és miután megszáradt, belefújtam és csillámpor szerű -esetleg fémpor- jött ki a másik végén!!!)
UI.: A kerámián esetleg a lakkréteg is feketedhet, mert én a dohány alá is használok alufóliát, mégis feketedik! Márpedig így a dohány elvileg nem éghet rá! -Viszont a doháhy szagát nem veszi át annyira, és hamarabb bemelegszik begyújtás után.
Ha van valakinek jobb ötlete, ne kíméljen!
[Szerkesztve]Az alkoholmentes sör az első lépés a guminő felé! :d
-
CASper666
tag
Hát... nemtom.. szerintem valóban lehetnek hibás pipák. Hogy mitől, nem tudom. De nekem is az első vízipipám ami Egyiptomból jött, gyengébb mint amit utána itthon rendeltem. :S Az 1iptominak a csöve is mintha el lenne dugulva, és még az ízek sem jönnek úgy ki rajta mint az újabb cuccon. Lehet hogy az az oka hogy az új 70cm-es, a régi meg csak 55, de nem hiszem, mert elvileg a kissebben sűrűbbnek kellene lennie a füstnek is a tartály kissebb méretéből kifolyólag -Így az íznek is erősebbnek kéne lenni(Szerintem.). Már próbáltam azt is hogy az új csövével használtam a régebbit, de csak könnyebb volt szívni, az ízek akkor is gyengébbek voltak. -Lehet hogy a tömítés miatt... bár egyik sem huzatos.
Próbáld ki mentolos vagy kávés dohánnyal! Az tuti átjön azon is.
Vagy tényleg égeted a dohányt és azért szar az íze, esetleg kapar.
Na az szar ügy, de akkor csak ki kell tapasztalnod a számodra jó módszert. -Elég sok tippet találsz fórumokon ha szétnézel.
-Én pl. a dohányra szoktam alufóliából 3-4 mm-es vastagságú gyűrűt tenni ami kb akkora kerületű mint a szén amivel begyújtom. Erre 2 réteg alufólia, amit kiszúrkálok, arra a szén. És így nem égett még meg a dohány.-nekem Jah, és az ''öngyulladó'' szenet véletlenül se a pipán gyújtsd meg, csak akkor tedd rá ha már nem szikrázik!
-
CASper666
tag
válasz Rozsdásvizi #799 üzenetére
Hi.
Próbáltam már sokféle dohányt, köztük Cardamomost is. Eddig ez az egyetlen amit sztem mégegyszer nem tömök. Eleinte kellemes mentol, és gyógynövény-szerű íze volt, de 10 perc múlva majdnem megfulladtam tőle. - Ez valószínűleg azért volt mert beégett a dohány(Akkor még más technikát használtam a töméshez), de ma is az a fojtó érzés kerít hatalmába hacsak rágondolok a Cardamomra. Egyébként kicsit a fenyő tűlevelére hasonlított az íze. -szerintem Egyszer még biztos nekiugrok, de mostanában nagyon rá álltam a gyümölcsös ízekre. (A Kétalma és Cherry keveréke (1:1) nagyon bejött eddig.) Mellesleg most fogom felbontani életem első narancsos dohányát -Majd írok róla ha nagyon jó, vagy nagyon szar.
Jah, és az Al Waha márkájú dohány nekem nem tetszett annyira, bár lehet hogy rossz ízt választottam, de abból a körtés és kivis elég érdekes volt.-Nem mondanám hogy jó.
-
CASper666
tag
Jó is a szőlős!
Tegnap elszívtam a narancsos cuccot, és elég szokatlan volt. Miközben töltöttem a dohányt már majdnem beleharaptam, annyira kellemes narancs illata volt.
Begyújtás után édeskés narancsos íz, de mikor fújtam ki az orromon a füstöt, olyan volt mint a narancshély. Naggyon jó! (Ha simán a számon fújtam ki a füstjét akkor nem volt ez az ''utóíz''. Eddig is észrevettem hogy úgy jobban érezni az ízeket ha orron keresztül távozik a füst, de ennél nagyon előjött!)
Egyetlen negatívuma az volt hogy egy óra múlva már meg is untam, de lehet hogy csak a hangulatom változott, és mindegy lett volna mit szívok.
UI.: Nekem az arab kávés is nagyon bejött, pedig nem is szoktam kávézni. Azzal az volt a bajom hogy hetekig éreztem a kávéízt, és illatot, bármit szívtam. -Pedig rendesen kitisztítottam a pipát használat után. Mégis bennemaradt valahogy. Ezért félek a Cappuccino-tól is kicsit, nehogy az is ilyen agresszív legyen, de úgyis kipróbálom még a héten.Az alkoholmentes sör az első lépés a guminő felé! :d
-
CASper666
tag
Hali!
Aranyos pipa. Jó lenne nekem is egy ilyen hogy melóban is rágyújthassak.
Ha visszaolvasol pár hsz-t, találhatsz megoldásokat. Nekem pl. az alufólia''gyűrű'' (amit írtam) használatával még 1szer sem égett be. -Tölcsérbe dohány, rá a gyűrű, és erre megy a fólia amit kilyuggatsz, végül a szén. A fóliát ne nyomd le a dohányra, legyen feszes, hogy messzebb legyen a szén a dohánytól.
Ezzel a módszerrel még attól sem kell félni hogy könnyen leesik a szén. Mint pl. az aluminiumgolyócskák használatakor.Az alkoholmentes sör az első lépés a guminő felé! :d
-
CASper666
tag
Hali!
Lehet, én is tisztítottam már azzal a fémrészt, de mostanában inkább minden használat után vízzel kimosom és így nem nagyon veszi át a dohány szagát,illatát. -Persze én külön pipát használok a gyümölcsös ízekhez, és a többihez(pl.:kávé, cappuccino), így ha keveredik is pl. a narancs a cherryvel, nem akkora gáz. Szerintem sima mosószerrel amivel a tányérokat is mossátok otthon (nem mosópor vagy hypo! ) is megfelel. A tányérnak sincs mosószer íze/illata mikor eszel belőle. Korrodálódni nem szabad neki, mert réz, vagy aluminium az anyaga, ami elméletileg saválló is(bizonyos keretek között ), ezért a citromlé sem kezdi ki szerintem...
Neked nem melegszik fel a víz egy hosszabb ''menet'' után? Csak mert kicsi a tartály, és kíváncsi lennék hogy viseli. (Nekem a legkisebb pipa 47-es, de abban még ugyanolyan hideg marad mint a nagyobbakban.) Ha látnék webshopban ilyet, biztos rendelnék, mert sokkal könnyebb szállítani, és a rendőr sem szúr ki olyan könnyen mint egy 80 cm-essel
-Ezt csak azért írtam mert múlt7en nagy igazoltatásba kezdett, mert kivittem a 80-ast az ovoda elé, és azt hitte füvezünk .
-
CASper666
tag
Hi!
Köszi az infót. Nem tudtam hogy innen is elküldik postán. Szerintem fizu után meg is rendelek egy ilyen kis aranyost. Legfeljebb összeszedem haveroktól a rendeléseket dohányra, szénre, stb. hogy osztozzunk a postaköltségen.
Mosószerrel még én sem próbáltam, csak olvastam róla és elég logikusnak tűnt a magyarázat a tányérral. -Mert soxor olvastam hogy ne mossuk ki mosószerekkel mert átveszi a szagát.
Hát akkor marad a citromos víz, esetleg citromlé. Nekem a tiszta víz is kihozza a szagokat, csak használat után minél előbb érdemes átöblögetni. A tartályt pedig ilyenkor megtöltöm tiszta vízzel és azt benne is hagyom következő használatig (általában max másnapig )
Így nekem nagyon minimálisan érezhető az előző töltet szaga, de időnként citromos vízzel is tisztítom, csak lusta vagyok mindig azzal -Meg nem is lenne kifizetődő, mivel 1 üveg c.lé, vagy fél Kg citrom elmegy 1 tisztításra
Még a csövet nem tudom teljesen szagtalanítani, bár valószínű hogy a citromos öblögetés jó lenne arra is.-Csak olvastam hogy a valamilyen vas szálakkal van merevítve (vonzza is a mágnes! kipróbáltam.) és félő hogy az rozsdásodhat benne
Képet dobhatnál a sapkáról! Érdekelne hogy sikerült.Az alkoholmentes sör az első lépés a guminő felé! :d
-
CASper666
tag
Hali!
Nagyon király lett az alkotásod, ha meglesz nekem is a kicsi, megpróbálok hozzá valami hasonlót csinálni.
A másfél liter citromlé azért fogy el mert kilötykölök vagy fél litert a fémrész tisztításakor, mivel a barnás szennyeződéssel hígított levet már nem öntöm vissza a pipába , a maradékot meg kicsit hígítom még, és megtöltöm vele a tartályt.- Az min 1 literes.
Ami még ezután is marad, azt meg egy kis tálba öntöm (amiből már nem eszek ) és beleáztatom a dohánytartó kerámiákat és a szigetelő gumikat.
És ez még csak egy pipa tisztítása! Ha a másik kettőt is így akarom 2 üveg c.lé kell.
Pont ezért is kellene nekem egy olyan f@sza kis pipa amit tisztítani, szállítani is könnyebb. -Azzal pl elmehetnék kiülős szórakozóhelyekre és nem kéne plusz szék a pipának.
A nagyobbak meg inkább otthoni, vagy partypipák lennének.
Itt van a két nagyobbik, a 47-est most húgom elvitte. Sajnos azt nincs a képen.
[link]Az alkoholmentes sör az első lépés a guminő felé! :d
-
CASper666
tag
Hali!
Még szép hogy tetszik! Olyan mintha gyárilag arra készült volna. Mármint a sapi.
Nem tudod hol lehet olyan petróleum lámpát venni?
Hát igen, koleszban nem egyszerű, és nem biztonságos tárolni sem az ilyen törékeny dolgokat. Amúgy a nagyobb dísznek talán jobb, de nem biztos hogy használhatósága is annyival nagyobb mint az ára a kisebbekhez képest. Mondjuk én még ilyen kézi pipát nem próbáltam, de szívesen letesztelném hogy mégis van-e különbség. Gondolom azért van, de mekkora, és melyik javára? Bár én napi minimum 1szer begyújtom, úgyhogy nekem nem volt pénzkidobás, de sokan esetleg ráunnak és csak dísz lesz a sokezerért vásárolt vízipipa. -Lehet hogy kicsit eltértem a témától, de bocs, már nem törlöm ki.Az alkoholmentes sör az első lépés a guminő felé! :d
-
CASper666
tag
válasz #72042496 #813 üzenetére
Hali!
Én az alufóliagyűrűs megoldást választottam, és eddig bevált.
Épp tegnap csináltam róla egy rövid leírást képekkel.:[link]
A kisebb dohánytartó kerámiát használom, a 40-es szénnel, és nekem így 1 óráig megy imtenzíven. Aztán általában elfogy a dohány. Kipróbáltam a nagyobb kerámiával is, abba kb. másfélszer annyi fér, de nem tartott tovább és erősebbnek sem éreztem . -Ez is egy X-akta lesz: Hová tűnt akkor a dohány?
-
CASper666
tag
válasz #72042496 #815 üzenetére
Nagyon szívesen. Örülök hogy tetszik.
Fólia a széntartó alá: ez is jó lehet szerintem, és ha a széntartót fordítva teszed rá, még a távolság is meglesz a szén és a dohány között.
A 40es szénről annyit, hogy most egy 30assal gyújtottam be, és alig füstöl.
A fóliáról a kép nem illusztráció csak a szén a végén, mert azt csak kaja után gyújtottam meg.
Bár a képen nem látszik, körbe is voltak lyukak a peremnél ahol a szén már nem ér rá(kb 1 cm-re egymástól). Ezt akkor próbáltam ki, mert azt olvastam hogy a szén alatti lyukaktól inkább a füst lesz sűrűbb, a többitől, ahol nincs rajta a szén, pedig az íze lesz erősebb.
Ezzel szemben semmi különbséget nem tapasztaltam. Azelőtt mindig inkább a szén alá csináltam több lyukat.Az alkoholmentes sör az első lépés a guminő felé! :d
-
CASper666
tag
válasz #72042496 #817 üzenetére
Jaja. 1 réteg alufólia ajánlott mert elég nagyok a lyukak a konzolon, ezért áteshet rajta a hamu, esetleg parázs. Én is kipróbálom már, mert van három konzolom és még nem is használtam.
A tisztítást szintén csapvízzel szoktam használat után, csak kb 2-3 hetente adok citromot neki. Vagy ha esetleg valamelyik aroma nagyon beleszívódik az alkatrészekbe.
-
CASper666
tag
Olvastam róla hogy van nikotin mentes ''töltelék'' is. Vagy lehet hogy csak aszalt gyümölcs?
Arra lennék kíváncsi hogy valaki próbálta-e már? Mik a tapasztalatok? Esetleg ötletek, hogy miből is van az,stb...
Lehet hogy kiteszek egy kicsit a napra egy almát lereszelve, és majd azzal is kipróbálom. Vagy mazsolával!Az alkoholmentes sör az első lépés a guminő felé! :d
-
CASper666
tag
válasz CASper666 #818 üzenetére
Hát épp most szívom a konzolos megoldással.(-1 réteg fólia a konzol alatt, sűrűn lyuggatva.)
(Csokis mentát), de gyengébb a füstje mint a gyűrűs verzióval volt. Az íz jó, de sűrű füst nélkül nem akkora a feeling.
Asszem maradok a jól bevált alufóliagyűrűnél. Ha nem lesz elég fólia akkor esetleg jöhet a konzol.
(Aki csak az íz miatt szívja annak így is tökéletes.)Az alkoholmentes sör az első lépés a guminő felé! :d
-
CASper666
tag
válasz #72042496 #821 üzenetére
1 réteget használok, kipróbáltam már 2vel is, de nem volt különbség.
Pl. a szén alatt 10-15 lyuk (fogpiszkálóval, legalábbis én azzal szoktam.), + körben a szélén is jó ha van egy pár, hogy ne csak a tűzforró levegő menjen a dohányhoz. Ha nem szívod mint a jó k..va, akkor nem ég be.
A POK-ot nem próbáltam még, csak az Al Waha-t(középkategória), de nem tetszett.
Nekem a sima El Nakhla v. El Basha jött be, és ezek olcsóbbak is.
De nem mondom hogy nem érdemes kipróbálni, mert lehet hogy neked éppen az tetszik majd. Lehet hogy legközelebb rendelek POK-ot is, annyi pénzért nem lehet rossz.
Jah, és csakazértis kipróbáltam alufólia nélkül a konzolt , így sem sokkal jobb. Szerintem túl sok ''tiszta'' levegőt kap így a dohány és nem izzik elég magas hőfokon ahhoz hogy füstje is igazán legyen.Az alkoholmentes sör az első lépés a guminő felé! :d
-
CASper666
tag
Hali.
Ok, majd lehet hogy szétnézek, bár támadt 1-2 ötletem nekem is 7végén, csak mire kijózanodtam, elfelejtettem.
Jah, még a pipa sincs meg 1enlőre. Nem akarnak válaszolni a pistai utánvéttel kapcsolatban.
Na mind1, beszéltem egy haverral aki a közelben lakik, majd megveszi valamelyik nap, és feladja nekem postán. Remélem 7végére megérkezik!Az alkoholmentes sör az első lépés a guminő felé! :d
-
CASper666
tag
válasz #72042496 #827 üzenetére
..Hát kicsit szét voltam. Vagy a 7vége utóhatása, vagy csak simán az hogy éjszakás vagyok. Esetleg a kettő együtt.
A gyűrű amúgy kb. fél cm átmérőjű amit én csinálok. Nekem bejött, de ha neked a konzollal sikerült, akkor használd azt! Azt legalább nem kell tekergetni.
Ja, és milyen a POK? Próbáltad már?
A héten akarok szenet meg dohányokat rendelni, mindenképp kipróbálom csak jó lenne tudni mire számítsak. Alapból nem várnék tőle nagyon sokat, de remélem azért jobb mint az alsó kategória.
-
-
CASper666
tag
Hi.
Ezt az oldalt nézegettem én is párszor, de az a ''baj'' vele hogy ez nem igazán Nargile orientált üzlet, inkább a zöld témákra mennek rá. Persze azért szépek is a bongok, de ez nem arról szól. Én német v francia oldalakon láttam igazán modern pipákat, csak 35k HUF körül mennek a z igazi királyok. De tényleg van pár gyönyörű! A kedvencem:[link]
-
CASper666
tag
válasz Chandler #839 üzenetére
Hali.
A kilós szén nem öngyulladó, azt tűzhely fölött szokták beizzítani. Nem használtam még ezért nem tudom jobb, vagy rosszabb mint az öngyulladó.
Az aszalt gyümölcs még eddig kimaradt, de erősen gondolkoztam a reszelt almán is, miután annyira kiszárad mint kb. a dohány. Szerintem jövő 7végén kipróbálom.
Mindenképp ajánlanám az új kerámiát. Nem kerül sokba, a ragasztó égésekor elvileg szívhatsz egy kis mérgező gázt is, bár a legtöbb pillragasztónak csak a hígítójában lehet sok veszélyes anyag, ami száradáskor elpárolog. Azért én nem próbálnám ki elsőnek.
A sapka azért hasznos mert szélben nem izzik fel jobban a szén, ezért nem ég meg hirtelen a dohány, és tovább is tart. -Mármint a szén. Nekem már az is előfordult hogy csak a sapi mentete meg a szőnyeget, mert nem engedte leesni az izzó szenet mikor kicsit megbillent a pipa.Az alkoholmentes sör az első lépés a guminő felé! :d
-
CASper666
tag
UP!
Asszem ma kipróbálom délután a reszelt almát dohány nélkül ,ha nem jön be akkor azzal a szénnel még mindig gyújthatok valami hagyományosat.
A kis pipám még mindig nincs meg mert haversrácnál nem volt elég lé arra amit összeírtam, ez az állat meg így semmit sem vett.
Addig is ezt olvasgassátok!: [link] Tanulságos, és érdekes...Az alkoholmentes sör az első lépés a guminő felé! :d
-
CASper666
tag
válasz CASper666 #845 üzenetére
Na most szívtam reszelt almát!
Lereszeltem, utána kb 4 órára kitettem a melegbe száradni, aztán simán betömtem a kerámiába, rá a gyűrű, fólia, szén...
Hááát.. az íz olyan volt mint a sült alma, illata is hasonló (mindkettő kicsit gyenge). Füstje sajnos nem nagyon volt (kb mint a ciginek).
Lehet hogy az volt a baj hogy nem hagytam eléggé kiszáradni, de ezek alapján működhet a dolog.
Legközelebb kicsit türelmesebb leszek.
Ha valaki próbált már hasonló megoldásokat, és jobban sikerült, várom a tanácsokat!Az alkoholmentes sör az első lépés a guminő felé! :d
-
CASper666
tag
válasz Noctlown #848 üzenetére
Egész jól hangzik.
Nálam a másik probléma amit elfelejtettem leírni, hogy kb 20 perc alatt elégett az alma, ezért lehet hogy ha még jobban kiszárítom akkor 5 perc alatt elfüstöl. Talán a méz, vagy valami adalék nem engedné olyan gyorsan égni, de nemtom.
Azt is javasolták hogy keverjem össze nargile dohánnyal, de akkor az már nem dohánymentes.Az alkoholmentes sör az első lépés a guminő felé! :d
-
CASper666
tag
válasz Noctlown #850 üzenetére
Ezt csináld meg minél előbb, és írd le nekünk hogy sikerült!
Én azért nem is foglalkoztam vele ennyit, mert lusta vagyok , és először arra voltam kíváncsi hogy egyáltalán működik-e a dolog.
Kicsit gondolkoztam még azon is hogy miért nem volt füstje: Hát persze! Az alma alapból nem ég akkora füsttel mint a dohány!
Szóval azért ne is várjunk sűrű füstöt, de az ízt, na meg az időtartamot biztos lehetne még fokozni.
-
CASper666
tag
válasz liquidmoon #854 üzenetére
Hali.
Mutatós darab!
Szerintem majd egy hosszabb csövet azért szerezz be hozzá ha lesz alkalmad!
Azt tanácsolnám mindenekelőtt tisztítsd át az alkatrészeket, ha még nem tetted meg! Nem lehet tudni hol tárolták, pl. mennyi por mehetett a csőbe, stb...
Az üveget és a fémrészt is elég átöblögetni, majd száradni hagyni. A csövet célszerű legelőször is kifújkálni, utána kicsit hajtogasd meg, ''harmónikázz'' vele (csak óvatosan, nehogy eltörd! ) hogy a cső belsejében esetlegesen lerakódott por lepattogjon, majd újra fújd ki! Ha gondolod azt is átöblítheted vízzel, én csak ritkán szoktam.
Ha ezzel megvagy ellenőrizd a tömítéseket! Ezt úgy a legegyszerűbb ha összeszereled a pipát üresen, és beleszívsz a csőbe, akkor persze jön a levegő (nincs eldugulva sehol).Utána szorítsd a kezed a kerámia tetejére hogy ott ne jusson be levegő, és ha megszívod most nem szabad hogy jöjjön levegő a csőből. Ha jön, akkor valamelyik összetételnél nem tömít rendesen. -Ha rájössz hogy hol ereszt, pótolhatod a szigetelést bármivel (pl. szigetelőszalag, papírzsepi).
A kétalmás szerintem jó választás kezdésnek. Finom íze van, és nagyon jó az illata is. Úgy láttam szénfogó csipeszt kaptál hozzá, azt érdemes használni, mert kézben nehéz gyújtani a szenet .
Ne tedd tele a kerámiát dohánnyal, maradjon 4-5mm hely a fólia alatt! Megtömködni csak annyira kell hogy ne legyen nagyon levegősen, de azért szívni is tudd majd.
Használj alufóliagyürüt a dohány és a szén alatt lévő fólia közé! Ha visszaolvasol pár hsz.-t, megtalálod a képeket róla hogy hogy is néz ki. (814. hsz)
Én minden használat után tisztítom, de nem kötelező. Azért 5-6 menet után már mindenképp érdemes.
Tisztításról is olvashatsz a régebbi hozzászólások közt. (A 749.-nél szálltam be, pont tisztítási témában )
Hát ''röviden'' ennyi. Jó pipázást!
-
CASper666
tag
válasz matheus92 #860 üzenetére
Mi meggyborral próbáltuk a cherry-s dohányt. Az is elég jó volt, bár tényleg nem b@sztam be tőle, mert már előtte be voltam. (de nem dobott érezhetően az alkoholszintemen)
Most 7végére meg vettem egy üveg fehér rumot bele, az csak megüt már kicsit. Mégis 40%, nem 15
kb 2 hete volt hasonló tervünk haverokkal, de akkor meg bekóstolgattuk az összes piát és így nem maradt a pipába. -De a buli jól sikerült így is hogy vízzel ment a pipaAz alkoholmentes sör az első lépés a guminő felé! :d
-
CASper666
tag
válasz #72042496 #859 üzenetére
Én meg csokismenta-narancsot nyomtam, és az is nagyon jól esett. Bár nem volt meleg, de pont illett az eperléhez.
Sztem a citromnak nincs igazán citrom íze a belekevert citromhélyreszelék nélkül. Próbáld úgy ha még eddig nem tetted! -Csak ha sok reszeléket teszel bele, kicsit csípős lesz a füstje.
-
CASper666
tag
Ez az áttekintés dolog jó ötletnek tűnik!
Mindenki leírhatná hogy milyen ízeket és márkákat szívott eddig, és melyik milyen volt.
Gondolok az ízek intenzitására, és esetleg hogy mihez lehetne hasonlítani.
Majd valamelyik nap, ha több időm lesz rá, összeírkálom én is az eddigi tapasztalataimat.
Most így hirtelen annyit tudnék mondani a minőségi különbségekről hogy az Al Waha lédúsabbnak tűnik mint az El Nakhla vagy El Basha, és kevesebb ''szemét''(botszerű darabkák) van benne. A drágábbakat még nem próbáltam, de ez csak idő kérdése.
Az Al Wahának az íze is tisztább volt, de gyengébb.Az alkoholmentes sör az első lépés a guminő felé! :d
-
CASper666
tag
Hali.
Nekem az első pipázásnál volt kis ''szédülés'', de csak azért mert pezsgőztem mellé.
Egyébként józanul nem tapasztaltam ilyesmit, de sokan írják hogy szédülnek tőle kicsit.
Valószínű hogy mivel én már évek óta cigiztem is előtte, a nikotin nem ütött meg, de lehet hogy a szívással járó oxigénhiány az oka a szédülésnek(ha szünet nélkül beszívok-kifújok 3-4 slukkot, akkor én is szédülök ).Az alkoholmentes sör az első lépés a guminő felé! :d
-
CASper666
tag
válasz #84087296 #880 üzenetére
Hali.
Én is azt javasolnám hogy próbáld ki ha eddig nem próbáltad. A vásárlásnál olyan méretű pipát válassz amilyen tetszik, bár szerintem sem érdemes 47-estől kisebbet venni. Az már mutat is valahogy, és tökéletesen használható is.
Szerintem ne sajnáld a pénzt a pipára, mert ha nem azt veszed meg amelyik tetszik, később tuti megbánod! (Hosszabb távon sokkal többe kerül a dohány meg a szén, mint maga a pipa.)
Azért ha sűrűbben vinni akarod ide-oda, akkor ne vegyél túl nagyot, mert nehezebb
A pipa mellé még szükséged lesz természetesen hozzá való dohányra, szénre (a holland 4cm-es sztem is tökéletes), szénfogó csipesz mindenképp jó ha van, és vihargyújtó hogy könnyebb legyen beizzítani a szenet. Szipkát is érdemes venni párat mert nem olyan jó a fémet szívni. -Szerintem.Az alkoholmentes sör az első lépés a guminő felé! :d
-
CASper666
tag
Tapasztalataim szerint még az 56-os körüli méret is bőven belefér egy átlagos hátitáskába Persze szétszedve
A menta nagyon intenzív, de valóban sokan nem bírják. Viszont keverve sokmindennel finom, és akkor nem is ''fagyaszt'' annyira.
Sima almát nem próbáltam, de a kétalma és ezüstalma nem sokban különbözik, és mindkettő jó. Talán nekem az ezüstalma gyenge volt(kevés füst, gyenge íz).
Gondolom a sima alma sem lehet rossz.Az alkoholmentes sör az első lépés a guminő felé! :d
-
CASper666
tag
Hát szerintem elsősorban kinézetben , de elvileg a nagyobb jobban szűri a füstöt, és hűvösebb is lesz mire beszívod. Bár ezt nem tapasztaltam, de elvileg így van.
Én azt vettem észre hogy a nagyobb pipámon jobban jön a füst, szal könnyebb szívni. (Ez valószínűleg azért van mert a csöve is vastagabb )Az alkoholmentes sör az első lépés a guminő felé! :d
-
CASper666
tag
Jaja.
Bár nekem még edig sikerült elkerülnöm a borulást, de az tény hogy a kisebb pipákhoz rövidebb csövet is adnak, és így hamarabb ''elfogy'' a távolság.
Azért jártam már úgy húgom 47-esével hogy megfeszült a cső, mert hozzá voltam szokva a saját pipám csövének ~185cm-es szabadságához.
És az üveg átmérője is kisebb, ami szintén kockázati tényező.Az alkoholmentes sör az első lépés a guminő felé! :d
-
CASper666
tag
Mindenkit magammal rántok ! De inkább ez mint a drogok!
Még a nemdohányzó haverok is kezdenek rákapni, ha iszunk mindig szívnak ők is, pedig volt aki eleinte már csak azért utálta mert füstöl , de amikor megérezte az illatát rögtön kért pár slukkot .
Egyik haver a kókuszos dohányt meg is nyalta, annyira tetszett neki az illata. Persze utána fájt is a gyomra.
-
CASper666
tag
jaja. A csokismenta király. Csak kicsit van csokis íze, inkább mentolos. Engem sima csoki érdekelne, de azt még nem találtam sehol ahonnan vásárolni szoktam. A kóla nekem nem jött be(pedig sok kólát iszom), de legtöbbeknek tetszik.
Ha veszel csokismentát, keverd narancsos dohánnyal! Nekem úgy nagyon bejött.Az alkoholmentes sör az első lépés a guminő felé! :d
-
CASper666
tag
Többször is fel lehet használni, csak akkor már nem szűr semmit
Nekem csak azért kellett mert kicsit csökkenti a bugyogás hangját szívás közben, és jobban porlasztja a füstöt mielőtt az kijön a vízből, ezért a víz is jobban szűri. Állítólag intenzívebbek lesznek az ízek is tőle. -Ezt nem tapasztaltam.
Takarítása anyi hogy kiöblítem vízzel
Már bőven túl van a 10 használaton, de még hangtompítónak mindig használom.
-
CASper666
tag
Általában nem használok jeget, de mindig rakok be vizet a fagyóba pipázás előtt.
Ha van kedvem jeget is teszek bele, a lényeg hogy elég hideg legyen a víz.
Valóban érezhető a különbség, a hidegebb vízen keresztül jobban lehül a füst.Az alkoholmentes sör az első lépés a guminő felé! :d
-
CASper666
tag
válasz #84087296 #922 üzenetére
''Nem minden dohány alkalmas vízipipázásra, egyedül a kifejezetten erős, sötét színű iráni dohány. Ezt első lépésben többször átöblítik vízben, hogy veszítsen erejéből, majd datolya lével itatják át. Az ígényesebb dohányokat végül gyümölccsel ízesítik''
Az alkoholmentes sör az első lépés a guminő felé! :d
-
CASper666
tag
Hi.
Én itt láttam egy 70 cm-est, szinte ingyen és még elég egyedi is a többihez képest! :[link]
Csak a csöve elég rövidnek és összedobottnak tűnik, de még ha veszel mellé egy másik csövet, akkor is olcsóbb mint a többi alapból.
Ha lenne még számára hely a lakásban, tuti hogy megvenném annyira tetszik.
Hacsak nem elírás az ár:S
-
CASper666
tag
Szerintem ez a legjobb vétel. Ennyiért csak kb. 47-eseket kapnál egyébként. Gondolom a cső is működik rendesen, csak kisebb optikai hibái vannak.
De ha megveszed a pipát, én átveszem jó áron a csövet, mert nekem tetszik.
És ha így az 5200 + 1750(az új cső) - ~1000 (amit adnék az ''ezüstért'') még 6 alatt lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest