-
LOGOUT
Általánosságban a napenergiáról (alapinformációk)
Kezdjük Ádámtól, Évától! Napenergiát nagyon sok mindenre lehet hasznosítani, nagyon sokféleképpen, de ezek közül a legelterjedtebb a napelem és a napkollektor.
Napelemmel villamos energiát lehet előállítani, napkollektorral hőenergiát állítunk elő, amivel vizet vagy levegőt lehet melegíteni, amit a használati meleg víz melegítésére, vagy épp fűtésrásegítésre lehet használni. Utóbbi előnye, hogy rendkívül magas hatásfokkal (<95%) tudja a beeső napsugárzást hasznosítani, hátránya, hogy akkor adja a legnagyobb meleget, amikor süt a nap – jellemzően amikor nincs rá szükségünk (nyáron)! Mosodáknak, autómosóknak (ahol sok hőenergiára van szükség nyáron is) ideális befektetés! Háztartásoknak már több problémát hordoz, mint előnyt, mert a nyáron keletkezett energiával valamit kezdeni kell, különben néhány év alatt saját magát fogja károsítani a rendszer!
Könnyű megjegyezni, hogy melyik-melyik, mert anno iskolában majdnem mindenkinek volt napelemes számológépe! Ez a topic a napelemekről szól!
Új hozzászólás Aktív témák
-
oxox
addikt
Sziasztok,
tanácsra lenne szükségem.
tavaly augusztusban mint oly sokan Én is megrendeltem a rendszerünket, egy állitólag több mint 10éve üzemelő cégtől. 6kw-os rendszer, 10kw-ra bővithető huawei inverterrel, az ára 2,8millió körül volt.idén január 10-én kaptam meg az MVM/Elmü engedélyt. Hozzáteszem az azt megelőző időszakban egyszer sem keresett a cég, de gondoltam van munkájuk bőven nem hajt a tatár télen.
eljött az értesitő, felhivták a jobbik felem, azt mondták 1-2hét és jönnek (ezt az engedélyt intéző lányka mondta, és úgy tünik, Ő független a cégtől.) vártam két hetet, felhivtam az üzletkötöt, mondta keressem másnap, másnap kerestem nem vette fel, köv nap kerestem nem vette fel, felhivtam az engedélyt intéző lánykát, hogy mivan, rá 5percre hivott az ügyintéző. Innen jön a "vicces rész" azt mondta, hogy annyi van, ne ijedjek meg, de ha szerződést bontok a céggel (akinek az ütletkötője), és átmegyek hozzá, akkor 6,2kw-os rendszert tud kiépiteni nekem. Mondtam, hogy nem változtatnék a dolgon, mert van egy aláirt szerződésem, meg amúgy is...oké-oké semmi gond, akkor marad az eredeti, rákérdez mikor tudnak jönni. Ez péntek volt, rákövetkező kedden hivom, hogy mivan...hát beteg, de mindjárt visszaszól...vissza is hivott, hogy hát-ő izé, nincs inverter, és nem is tudják mikor lesz...DE ha átmegyek hozzá, akkor akár ma kijönnek felrakni. Kérdezem, hogy garancia, egyebek, ügyintézés...ohh a garancia amúgy is gyártói lenne...hát mondom, hogy nem egészen, mert ha gondom lenne, én nem a huawei-el szeretnék ügyetintézni, hanem azzal aki ezt felrakta, meg amúgy is szerződésem van, .....meg én nem szeretem az ilyet, ha ennyire lojális a cégével, akkor vajon velem is ugyanilyen lenne-e.
Feleségem unokaöccséék is itt csináltatták meg (ők kb 3-4héttel korábban adták be, és dec10-óta már termelnek felfelé), kértem tőlük egy másik számot. Azt mondták, ezen a héten, va köv héten lesz inverter, aztán jönnek...ez múlt héten volt, most már ott sem veszik fel a telefont.A szerződésben 30nap határidővel vállalták a szerelést, ami ma jár le. Ha bontom a szerződést, szerintetek mással ennyiért, viszonylag gyorsan (néhány héten belül) megoldható a dolog?
köszi
oxox
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Az összefoglaló tartalma:
1. Alapfogalmak
2. Napelemekről
3. Napelem típusok
4. Inverterekről
5. Várható termelés kiszámítása
6. Mi történik működés közben?
7. Mi az engedélyeztetés menete?
8. Rendszer-méretezés és hibák(!)
9. Villámvédelem
10. Árak és megtérülés
11. Hibrid rendszerek
12. A megújuló energiák helyzete napjainkban
13. Egyéb
14. Telepítés után
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Futás, futópályák
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Peugeot, Citroën topik
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- iPhone topik
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Samsung S23 Ultra 256/8GB Fehér / Új állapotban / Áfás számlávál / 12 hónap jótállás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest